DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

22 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Femeile "scumpele de ele"

Mache
post 31 May 2004, 10:49
Post #241

Chibiț autorizat

Group: Members
From: Bucuresti

Kimms, prin facultate am auzit doua fraze care inca ma marcheaza:

"Cand aia (vesticii) construiau catedrale, noi fugaream cateaua."

"Europa are doua viteze: de Vest si de Est."

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - B-18-X...
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bobo
post 31 May 2004, 12:03
Post #242

Membru autentic

hai ca politica acapara totul..

dupa mine, PUR a facut o greseala ca a propos femei doar de dragul de fi femei.. nu gandesc misogin, tatoiu e o propunere calumea dupa mine,d ar gandesc la fel ca ashu; problema e ca daca te apuci si propui pers. ca mona nicolici sau necunoscute ca la celelalte sectoare, care nu s-au remarcat prin nimic pur si simplu dai apa la moara misoginilor din romania sa le sictireasca si mai tare pe femei...ori aduci femei top de top ori mai bine lasa...
din pacate sunt jenante cele care au aparut pe post; si daca o iei si pe tatoiu la bani marunti nici ea nu a avut sfatuitori buni; dar sa zicem ca totusi a condus o companie privata bine si e un lucru mare..

mai bine dam un split la topic...

--------------------
+
Marty
post 31 May 2004, 12:06
Post #243

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

PUR e un partid de oameni penibili, dupa umila mea parere. Li se pare ca sunt mare scula pe bascula si ei de fapt sunt pe la coada sondajelor, prieteni eterni cu ce e sub pragul procentului minim.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
sstanescu
post 31 May 2004, 12:28
Post #244

Membru autentic

Bobo, mai lasa-ma cu Tatoiu, o femeie "de afaceri" ce are timp sa piarda aiurea pe la tot soiul de suete TV. Si scuze, Oriflame, mare smecherie de firma...

Ultimul caz de penalitate a fost la confruntarea de la Tabara din emisiune (cei ce nu au vazut-o, sa se dea cu fundul de trei ori de pamant sa-i doara, ca a fost savuros), cand ii dadea in continuu cu Codul Unic Fiscal, confundand probabil codul de la Regostrul Comertului cu Codul Fiscal ca lege. In fine, fiecare cu preferinta lui...

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
Mache
post 31 May 2004, 12:34
Post #245

Chibiț autorizat

Laudabila este incercarea PUR-ului de a promova femei pentru primarii, ca si a PD-ului. Dar, intr-o lume ca a noastra in care o femeie e vazuta numai la cratita sau sa se ocupe de copii, ramane o simpla incercare, fara sorti de izbanda. Din experienta mea, femeile care s-au "masculinizat" (inclusiv vorbire "libera") au fost primite mai usor in lumea barbatilor. Am intalnit domnisoare care speriau barbatii cu inteligenta lor si, din aceasta cauza, era ocolite.

De fapt, cum ar trebui sa fie femeia?

--------------------
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
madalina
post 31 May 2004, 12:47
Post #246

Membru autentic

Exista femei in tara primari, dar ele sunt numai la nivelul comunelor si oraselor mici!

Sunt o feminista, dar promovarea trebuie sa fie facuta in functie de competenta si nu in functie de gen!

Din pacate, societatea si istoria are tendinta de a retine numai barbatii merituosi, nu si pe femei! De exemplu stiti cine a fost cel curajos disident din anii '80 in Romania? Doina Cornea, care nici nu a a avut vreo functie dupa '89, a ramas o persoana modesta si s-a retras din viata publica!

Nu am vazut vreo laudala adrsa acestei femei, dar i-am vazut pe o gramada de acoliti ai lui Ceausescu pozand in dizidenti!

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
Mache
post 31 May 2004, 12:59
Post #247

Chibiț autorizat

Kimms ai vazut cumva documentarele despre Nefertiti si Cleopatra de pe Discovery? Printre randuri, in cazul reginei Nefertiti, dar in mod evident, pentru Cleopatra, realizatorii si-au aratat admiratia pentru politica pe care au dus-o si pentru felul in care au condus Egiptul. Asa ca exista si femei retinute de istorie.

--------------------
+
bogdan_o
post 31 May 2004, 12:59
Post #248

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Acum, poate voi fi acuzat de misoginism, dar femeile pe care PUR le-a propus sunt de toata rusinea. Ma uitam la cateva emisiuni la care au fost invitate si nu au fost in stare sa scoata doua cuvinte, iar cand spuneau ceva ce cu greu intelegeai te prindeai ca era o prostie, gen "codul unic fiscal". Ceilalti candidati bateau campii, e drept, dar spuneau ceva. Astea se fastaceau si se rusinau ca niste scolarite. Si spuneau ca e nevoie de o mana forte. Come onnnnnn....

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
ashu
post 31 May 2004, 13:12
Post #249

Membru erectil

Pai stai tata ca asta nu e din cauza ca e femeie, ci din cauza ca celor ajunsi in functii dupa 89 nu le prea placea de adevaratii fosti dizidenti, asta fiindca si ei au facut parte din aparat pe vremea multpreaputin impuscatului (adica pacat ca l-au impuscat doar o data).
Apropos de asta si de ce zicea un copilas mai devreme: pai majoritatea fostilor securisti si politruci s-au aciuiat la wc tudor in partid. Cum kilu meu isi poate inchipui cineva ca or sa faca dreptate cei care au facut abuzuri si nelegiuiri atata timp pe vremea nemernicului de ceasca (o mie de ani smoala, tovarase presedinte!). O latrina mai mare ca prm-ul nu cred ca exista, tre sa fii dus sa nu vezi asta. Ce-o sa faca vadim e sa inlocuiasca o ologarhie cu alta, a sa, o sa-si puna oamenii sai la ciolan si la adapostul justitiarismului declarat sa faca cele mai mari abuzuri din anii 50 incoace. In sfarsit, poate e mai bine asa, io unu am parasit tara a doua zi dupa alegeri daca iese maimutoiul ala, n-am de gand sa retraiesc ce au patit bunicii mei cand au venit comunistii.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
OCEBE
post 31 May 2004, 13:32
Post #250

Membru autentic

From: galati

Pana una alta, Mona Nicolici (ca s-a amintit de ea) este cel mai bine clasat candidat PUR, cu mari sanse de a ajunge in turul II.
Absenteismul de la vot (mai ales acolo unde sondajele anunta o lupta cat de cat echilibrata) este o greseala de care va profita cei ce au puterea; daca se doreste mentinerea acestora in continuare, f. bine, stam acasa; cei ce totusi ar dori altceva sa faca bine sa se duca la vot (acu' n-o sa mai vina nimeni cu urna acasa sa se adune voturi)

--------------------
dacia 1300
Am avut o DACIA 1300
+
madalina
post 31 May 2004, 13:46
Post #251

Membru autentic

apropo de Nefertiti si Cleopatra, cu o floare nu se face primavara! Si oricum sunt retinute femeile mai degraba malefice sau care au condus prin siretlicuri decat cele care au fost intr-adevar inzestrate cu capacitati de conducere! Apoi, in afara de ele, au mai existat suficiente femei valoroase in multe domenii ale caror vieti au fost uitate!

Ashu, bine punctat in cazul PRM! Chiar nu-mi inchipui ca cineva rational poate crede ca PRM-ul este solutia pentru o viata mai bun ain romania!

--------------------
+
Mache
post 31 May 2004, 14:15
Post #252

Chibiț autorizat

Solutiile radicale intotdeauna exercita o atractie aparte asupra maselor. E mai usor asa, decat sa consumi energie discutand si anihiland cu argumente orice tentativa de cadere spre extremism. Ne place sa vedem violenta (a se vedea jurnalele de stiri si filmele de la televiziuni).

Simtim nevoia unei maini puternice pentru ca nu suntem in stare sa gandim singuri. Vrem sa gandeasca altii pentru noi. Si, cand apare unul care mai face imprudenta sa comita oribilul act al gandirii, il ingropam si stergem urmele dupa el.

Romanii are trebui sa se intrebe in fiecare zi: DE CE?

Pe candidatii la primarii eu i-as interba doar atat:
1. De ce vor sa fie primari?
2. De ce cred ei ca i-as vota?

--------------------
+
Maska
post 31 May 2004, 14:32
Post #253

Membru incepator

Ca sa obtii niste raspunsuri demagogice, nu?

--------------------
Citroen C4 Coupe 2008
+
madalina
post 31 May 2004, 14:33
Post #254

Membru autentic

Eu l-as cere fiecaruia dintre ei sa aibe un dosar in care fiecare problema pe care ei promit sa o rezolve sa fie detaliata:
-cine, cum , cu cati bani, cum va fi selectata solutia ! caci aud tot felul de chestii fanteziste!

--------------------
+
Mache
post 31 May 2004, 14:53
Post #255

Chibiț autorizat

Nu! Ca sa vad daca ma pot convinge. Ca altfel, daca tin mortis sa merg la vot, voi pune stampila numai pentru "impresia artistica", nu si pentru "meritul tehnic".

--------------------
+
Mache
post 31 May 2004, 15:03
Post #256

Chibiț autorizat

Si daca dau votul numai pe "artistic", n-am facut nimic. :cry:

--------------------
+
Pedro
post 1 Jun 2004, 07:29
Post #257

Membru autentic

Mie sa-mi fie cu iertare dar eu nu cunosc femei care sa fi condus o formatiune statala altfel decat prin miscari de culise, siretlicuri. Mi se pare scarbos faptul ca aproape fara exceptie femeile s-au folosit de farmecele trupurilor lor in orice situatie (cel putin in istorie), asta este adevarul, iar scuzele nu cred ca sunt demne de luat in seama.

--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD Berlina
O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
+
paulp
post 1 Jun 2004, 09:15
Post #258

Bagator de seama!

From: Iasi

Pedro, Indira Ghandi iti spune ceva :wink: .
Sau Margaret Thatcher.
Sa nu-mi spui mie ca "doamna de fier" s-a folosit de farmecele ei :twisted:

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
Maska
post 1 Jun 2004, 09:15
Post #259

Membru incepator

Mie sa-mi fie cu iertare dar eu nu cunosc nici barbati care sa fi condus o formatiune statala altfel decat prin miscari de culise. Miscarile de culise fac parte din jocul politic. Mai mici sau mai mari ele au existat totdeauna.
Referitor la

Mi se pare scarbos faptul ca aproape fara exceptie femeile s-au folosit de farmecele trupurilor lor in orice situatie (cel putin in istorie), asta este adevarul, iar scuzele nu cred ca sunt demne de luat in seama.

iata doar doua exceptii: Margaret Thatcher si Indira Gandhi.
Si asta pe plan politic. Dar exista si alte femei de marca, leaderi in plan spiritual, stiintific, etc.
Nu e cazul sa le comparam pe toate cu Mata Hari.

--------------------
Citroen C4 Coupe 2008
+
Valentine
post 1 Jun 2004, 09:30
Post #260

Old Timer

From: California

ahem, nu vreau sa trec de partea cealalata, dar totusi oameni buni, femei conducatoare in istorie (si in zilele noastre) cel mai clar, important si mare exemplu, cum se poate sa-l fi uitat toti (inclusiv kimms tongue.gif) Regina ANGLIEI! .... duuhh.

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
Pedro
post 1 Jun 2004, 09:30
Post #261

Membru autentic

Eram sigur ca o sa mizati pe bresa asta cu miscarile de culise, asta e, mai ganditi-va la diferentele dintre ei si ele, cat despre cele cateva exemple feminine exceptionale parerea mea este ca nu fac altceva decat sa intareasca regula , in definitiv avem cateva mii de ani buni de evolutie pe Terra, alte exemple care sa acopere macar in procent de 00000,1 % aceasta perioada mai aveti!? :?:

--------------------
+
Mache
post 1 Jun 2004, 10:00
Post #262

Chibiț autorizat

Daca imi aduc aminte bine, candva, prin preistorie, prin copilaria umanitatii, societatea era matriarhala. Si aceasta conducere matriarhala a rezista cateva mii de ani. Asa ca se acopera procentul.

--------------------
+
lau
post 1 Jun 2004, 10:00
Post #263

Membru incepator

From: constanta

Femeile \"scumpele de ele\"

de ce ai pus "scumpele" in ghilimele? :U

--------------------
dacia 1300? - ct 37 lau
"fac sport extrem cu dacia.
cu ochii-nchisi o calc,
imi place senzatia!"
ombladon - condoleante - n-am plecat
+
Pedro
post 1 Jun 2004, 10:30
Post #264

Membru autentic

Ca sunt baiat de salon ,.......d-aia

Cat despre perioada matriarhatului , alte exemple d-astea naucitor de neasteptate ce sunt mai ai laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif asta-i culmea matriarhat, auzi tu frate laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

--------------------
+
ashu
post 1 Jun 2004, 10:52
Post #265

Membru erectil

Din cate imi aduc io aminte, treaba cu matriarhatu este posibil sa fie o mare gogoasa comunista, nu exista data stiintifice care sa confirme asta. Sunt pure speculatii.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
Mache
post 1 Jun 2004, 11:46
Post #266

Chibiț autorizat

Corect. Sunt simple presupuneri. De fapt, nu se prea stie cum era pe vremea aceea organizata societatea. Asa cum nu stim cum va fi organizata in viitor. Cel putin v-am facut sa zambiti.

--------------------
+
madalina
post 1 Jun 2004, 12:07
Post #267

Membru autentic

Din cate am citit eu, matriarhat nu a existat niciodata, ci ceea ce este numit matriarhat a fost pur si simplu o pretuire a maternitatii si, probabil, se considera ca femeile asigura continuitatea unei comunitati!

Tocmai gandirea patriarhala a facut ca in istorie sa fie retinute numai femeile care au fost "eminente cenusii" sau care s-au folosit de tot felul de siretlicuri si nu femei rationale!

Desi exista femei exceptionale in toate domeniile, manualele din romania prezinta aproape exclusiv femeia in ipostazade mama, de gospodina, sora medicala etc!

Apoi o foarte mare perioada a istoriei femeile nu au avut acces la educatie! Cum ar fi putut o femeie sa fie fizician cand nici macar nu stia sa citeasca?!? Desi au existat si exceptii! Prima lucrare pentru drepturile femeii a fost scrisa pe la 1600, de catre o femeie! Nu uitati ca pana la primul Razboi Mondial femeile nu aveau nici dreptul de proprietate! Aveau doua alegeri: casatoria si averea primita de la tata ii revenea sotului, fie calugaria si nu-i mai trebuia nimic!

Iar acum exista femei de succes in toata lumea, in toate domeniile, dar sunt trecute cu vederea!

--------------------
+
Maska
post 1 Jun 2004, 12:10
Post #268

Membru incepator

--------------------
Citroen C4 Coupe 2008
+
Mache
post 1 Jun 2004, 12:23
Post #269

Chibiț autorizat

Dar femeile din Roma antica? Faptul ca, in majoritatea cazurilor, textele istorice le ignora, nu inseamna ca ele nu au existat si ca nu au jucet un rol important in istoria omenirii. Nu trebuie uitat ca, cel putin pentru antichitate, textele pastrate pana acum au un puternic caracter moralizator si, in general, prezinta doar o perspectiva masculina asupra istoriei. A exista chiar o femeie care s-a opus imparatului Aurelian. Citez:
Cealaltă, Zenobia, care, deținând puterea regală în zona Orientului Apropiat, a fost învinsă cu greu de către împăratul Aurelian și purtată în triumful acestuia de la Roma, este mult mai bine cunoscută din cuprinsul operei lui Eutropius și cel al textului din Historia Augusta. Redăm în cele ce urmează textul ce o înfățișează pe prizonieră în timpul procesiunii: Când a fost purtată, apoi, în triumf, poporul roman n-a văzut nimic mai strălucitor. Mai întâi, era așa de împodobită cu enorme pietre scumpe, încât de-abia le suporta greutatea. Se zice că, deși era o femeie foarte puternică, s-a oprit în loc, spunând că nu poate duce mai departe greutatea podoabelor. În afară de acestea, mâinile și picioarele îi erau legate în lanțuri de aur; și în jurul gâtului avea un lanț de aur pe care-l susținea unul din sclavii persani care o precedau.

--------------------
+
madalina
post 1 Jun 2004, 12:25
Post #270

Membru autentic

Felicitari pentru descoperirea societatii AnA! pe siteul lor pot fi citite multe analiza serioase pe probleme de gen!

--------------------
+
22 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 04:06
Forum Renault