Totusi care e cel mai bun ulei de motor pentru dacie?
![]() ![]() ![]() |
Totusi care e cel mai bun ulei de motor pentru dacie?
dyogenes |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 502 Joined: 23 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|||
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
parerea mes este ca aprinderea becului la relanti este un simptom destul de grav.baga un ulei mai vascos.cam cati km are motoru?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
dyogenes |
![]()
|
Am zis, are 90 000. Faza e ca nu mananca ulei si trage bine, nu prea ma indur sa ii schimb inca setul. Ma gandeam sa il schimb cand o sa scoata fum negru, n-o sa mai traga, etc. Cat merge asa, nu umblu la el. De fapt, vine frigu si sper sa nu mai clipeasca.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
hai ca e tare faza:) normal o pompa de dacie cam 200.000 km merge.cam ciudata faza cu becu.in sarcina la 3000 rpm ce presiune ai?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
dyogenes |
![]()
|
Stai prala, ca pompa e noua. Am schimbat-o cand am bagat Elf-ul, dar degeaba! La 3000 de ture am 2 si ceva. Nu creste destul.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|
ydaniel |
![]()
|
slab rau de tot;) eu cu 10w40 de la elf aveam 3 bar la relanti cu motoru cald.
km ai masinii gen 70.000:) acu am 10w60:D |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Zaheiu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 371 Joined: 3 November 05 ![]() |
10w60 ce marca e? As baga si eu dar n-am gasit decat Castrol si e 60 de lei litrul. Scump, domle, scump...
This post has been edited by Zaheiu: 28 Sep 2006, 21:30 |
--------------------
Dacia
Nova chioara
- vl02jcr
|
|
ydaniel |
![]()
|
am mai vorbit e agip da nu e asa bun.eu voi baga castrol:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
C.C. |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 10 April 05 ![]() |
explicatia pt.presiunea mica o gasiti aici: http://www.aa1car.com/library/us1097.htm
nu le prea am cu engleza, dar, din cate inteleg eu, nu neaparat pompa e de vina pt.asta. pompa doar impinge uleiul, iar presiunea apare datorita rezistentei pe care o intampina uleiul la curgerea prin motor. deci, explicatia pt.presiunea mica, din cate am inteles (sper ca n-am inteles iar altceva) este uzura cuzinetilor si a lagarelor arborelui cotit, precum si jocurile dintre acestea. asta nu are legatura cu calitatea uleiului (asa cum banuiam, de altfel) si nici cu pompa de ulei (pe care unii au si schimbat-o- fara rezultat). poate ca un ulei bun mai creste putin presiunea, dar nu va face minuni ca n-are cum. este vorba de uzura cuzinetilor, arbore cotit, etc.- din cate inteleg. sper ca n-am inteles altceva. engleza mea e cam ruginita oricum, asa ca va rog sa traduceti exact ce scrie acolo, daca stiti. sunt o gramada de termeni tehnici, insa sunt convins ca explicatia de acolo este buna. sal This post has been edited by C.C.: 29 Sep 2006, 11:05 |
--------------------
opel
vectra a
1990, ex. dacia 1310
- abxxxx scopul NU scuza mijloacele!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ydaniel |
![]()
|
asa e:) oricum calitatea uleiului cam face diferenta:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Alex G. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 268 Joined: 9 July 06 ![]() |
QUOTE(ydaniel @ 28 Sep 2006, 13:06) alex.eu zic sa bagi un ulei mai vascos si apoi sa vezi care este problema.cam cati km are pompa de ulei;)? Pai pompa de ulei are aceeasi varsta cu masina iar numarul de km este 200.098 in momentul de fata. Da, workarea, raspunsul dv. mi-a placut. La obiect, pe intelesul tuturor. Cu alte cuvinte in principiu motorul meu se va descurca cu uleiul ELF 15W40, doar ca sintagma in principiu imi lasa timp de gandire la eventualele probleme cu pompa de ulei. Alex This post has been edited by Alex G.: 30 Sep 2006, 15:40 |
--------------------
-
-
-
|
|
workarea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 10 October 05 From: Drumul Taberei ![]() |
Pai, Alex, intrebai de ulei de motor, fara alte specificatii (pompa, alte probleme), si atunci am dat raspunsul in consecinta. Cred ca e un raspuns valabil. Adresarea cu "omule" sper ca nu te-a vexat, ti-am completat raspunsul in formularul pe care l-ai sugerat tu, ca sa-ti dau si mai multa incredere
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI, 2007
- B-**-***
|
|
ydaniel |
![]()
|
oricum nu e bine faza cu becu:) da incearca cum ti-am zis cu un aditiv sa vezi ce se intampla:) asa de curiozitate:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
C.C. |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 10 April 05 ![]() |
daca va intereseaza amanunte foarte tehnice
![]() |
--------------------
opel
vectra a
1990, ex. dacia 1310
- abxxxx scopul NU scuza mijloacele!
|
|
Alex G. |
![]()
|
QUOTE(workarea @ 3 Oct 2006, 00:01) Pai, Alex, intrebai de ulei de motor, fara alte specificatii (pompa, alte probleme), si atunci am dat raspunsul in consecinta. Cred ca e un raspuns valabil. Intr-adevar, raspunsul mi s-a parut foarte la obiect. QUOTE(workarea @ 3 Oct 2006, 00:01) Adresarea cu "omule" sper ca nu te-a vexat, ti-am completat raspunsul in formularul pe care l-ai sugerat tu, ca sa-ti dau si mai multa incredere. Catusi de putin. In fond era exprimarea propusa de mine. Cat despre incredere, cu siguranta iti voi urma sfatul intrucat uleiul acesta mi se pare foarte prost. Spre exemplu in viteza a 4-a (de altfel si ultima treapta) daca ajung la cca. 40kmh presiunea la ulei este practic foarte mica. Becurile de ulei se aprind instantaneu de pe la 35-40kmh de unde trag concluzia ca si uleiul este foarte prost, cel vechi (MOL 15W40) facand presiune mai buna. Si pompa o fi avand varsta ei, respectabila, dar un binemeritat bidon de 4l de ulei ELF 15W40 urmeaza imediat ce mai "kilometrez", sa ajung macar la 2500km (pana in momentul actual facui abea cca. 1000km). Voi baga un aditiv, nu am idee din care, am sa intreb maine la o statie Petrom sau LukOil ceva. Ar fi prima data in 25 de ani ai masinii cand ii pun aditiv suplimentar celor din ulei (nu stiu cum se comporta cu "uleiul de locomotiva" de uz general din vremurile cand si circulatia era pe zile pare / impare... ![]() Alex This post has been edited by Alex G.: 6 Oct 2006, 22:44 |
--------------------
-
-
-
|
|
ydaniel |
![]()
|
e cam 12-16 ron un aditiv de ulei.de fapt un ulei vascos;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Alex G. |
![]()
|
Astazi s-a intamplat si inevitabilul. Am cumparat si aditiv (ca fapt divers tot HEXOL) si a mers o bucata normal apoi au inceput sa palpaie becusoarele chiar si la 50-60kmh.
Uleiul acesta nu cred ca este chiar atat de bun. Voi verifica si pompa de ulei pentru a nu induce lumea in eroare inutil (cu afirmatii la adresa uleiului). Nu am mai desfacut pana acum capacul de la motor unde s-ar afla pompa de ulei dar voi incerca. O pompa "noua" (mai potrivit ar fi sa spun veche dar nefolosita) am dar intai o voi testa pe cea veche. Alex |
--------------------
-
-
-
|
|
ydaniel |
![]()
|
hexol e f prost;) baga LM sau 2+2.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
bunoara |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 25 July 05 ![]() |
Urmeaza sa fac si eu schimbul. Am o dacie break GPL cumparata anul trecut in mai cu 70.000 km la bord, moment in care avea in ea ulei PANTHER. Am facut schimb imediat cu aral 20W50. In octombrie am pus aral multielastic 15W40 si un tratament duralube. In primavara am trecut inapoi la aral 20w50. Acum as avea posibilitatea sa cumpar un ulei de la reprezentanta FORD, ulei MOBILE 10w40 la un pret ok zic eu (90 ron / 5 l). Intrebarea este daca e ok, daca nu e prea putin 10w. Desi am avut aral cum a dat frigul au aparut "mucii" in capacul de la culbutori si ma gandeam sa incerc ceva mai bun. Ce parere aveti?
|
--------------------
DACIA
BREAK CN
- B43YCW
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
eu il folosesc tot timpul anului, poti pune linistit pentru iarna 10w, nu se face zacusca la frig.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Zaheiu |
![]()
|
Ce aveti frate cu mucii? Aia se fac de la condens si ii observi dupa drumuri scurte. Daca se incalzeste bine motorul si mergi un timp asa dispar.
|
--------------------
Dacia
Nova chioara
- vl02jcr
|
|
ydaniel |
![]()
|
"muci" face numai de la uleiuri proaste
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
alphabluesky |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 13 October 06 ![]() |
cel mai bun ulei pentru dacie este ELF,este recomandat pentru motoarele renault,si daciele sant licienta de renault 12
|
--------------------
Dacia
1410 TLX
1987
|
|
emircea |
![]()
|
![]() membru cu Te-FiSI Group: Members Posts: 756 Joined: 14 June 04 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(alphabluesky @ 5 Nov 2006, 03:43) cel mai bun ulei pentru dacie este ELF,este recomandat pentru motoarele renault,si daciele sant licienta de renault 12 Si banuiesc ca ai tras concluzia asta dupa ce ai citit tot topicul, unde s-au analizat si ras-analizat majoritatea uleiurilor relativ ok de pe piata romaneasca, nu? Deoarece topicul este mult prea lung si doar 30% sunt informatii utile, propun sa fie scurtat... In momentul de fata este prea greu de citit. Ma ofer voluntar sa incep actiunea; astept mail pe PM pentru confirmare. |
--------------------
Dacia 1300, 1981;
Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009;
1981 / 1977 / 2009
- MH / TM / B Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
|
|
workarea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 10 October 05 From: Drumul Taberei ![]() |
In general pe forum doar 30% e informatie utila, si inca e un procent foarte optimist... Mai e si multa informatie redundanta, dar poate cineva afla o informatie utila pentru el dintr-un loc in care ea apare doar in discutie, si nu din topicul dedicat. Deci nu prea ai ce-i face, desi macar posturile cu adevarat aberante (precum cel la care te-ai referit), cele evident inutile sau offtopic (si ale noastre sint off, din pacate) ar trebui sterse treptat.
This post has been edited by workarea: 6 Nov 2006, 23:54 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI, 2007
- B-**-***
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(ydaniel @ 25 Oct 2006, 09:05) Ups, deci Elf Competition 10W40, semisintetic, "synthetic technology" e prost? Ca la mine face muci. Si oricare tip folosit - care se gaseste la noi - facea muci in furtunul cu duza sau pe capac. Eu ma gindesc ca e totusi normal, poate doar daca exista uleiuri cu aditivi antiemulsionare, mucii de fapt fiind emulsie de ulei cu vapori de apa. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
mubongo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 18 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu am pus Elf 20w50, si dupa nici 1000 km l-am schimbat, ca facea motorul ca toate visele...trepida, i-mi tremura capota...parca mergea fier pe fier...Asa ca m-am intors la vechiul Lubrifin 20w50. Merge ok acum
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.9
2002
|
|
mirceas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 4 July 06 ![]() |
eu am pus Elf 15W40 si imi face cam la fel, per global nu sunt deloc multumit. asa ca astept primavara sa ma intorc la Liqui-Molly.
|
--------------------
Astra 1.6
/ Ex-Dacia 1310 '84
/ Dacia 1310 TLX '89
|
|
Zaheiu |
![]()
|
Poate ati pus facaturi? Eu am o teorie: se pirateaza in general produsele f. bine vandute. E unul dintre motivele pentru care bag valvoline maxlife: nu prea are nimeni, ca nu se cauta.
|
--------------------
Dacia
Nova chioara
- vl02jcr
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 17:59 |