VREAU SOLENZA INAPOI, Reunit
![]() ![]() ![]() |
VREAU SOLENZA INAPOI, Reunit
vijelie |
![]()
|
||
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|||
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
@Sony Sunt si inginer (dar nu mecanic si nici zootehnist) si economist (master in economie). Alte nelamuriri?
Ce vreau eu e ca cineva (nu neaparat Dacia), sa faca o masina de dimensiunile Solenza la un pret de logan si la fel si la un pret de intretinere de Logan. Daca adaugi pe Solenza asa cum era ea, ABS and stuff, o sa iasa clar mai scumpa. Dar de ce nu fac o masina mai mica cu tehnologiile de acum? Discutia asta are 2 aspecte din cate vad eu. 1.Toata lumea incearca sa faca o diferentiere clara intre Slz si Lgn, desi mie nu mi se pare progresul tehnologic asa de mare. Este un progres incontestabil,dar nu prea mare. 2.Se pare ca multi vor o masina de dimensiunile Slz,dar care sa inglobeze tehnologie de Lgn sau mai buna. 3.Renault n-o sa faca treaba asta decat atunci cand Lgn isi va fi trait traiul, pentru ca altfel isi da singur cu tesla in c@#@e. 4.Exista si vesti bune,pentru ca Toyota vrea sa faca o masina ieftina. Si atunci sa vedem noi cum se tin frantujii. ![]() This post has been edited by nh1980ro: 2 Mar 2007, 15:22 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
La urma urmei Solenza la baza e un Renault 11(sau peugeot 309 daca vreti) restilizat, un concept mult prea vechi pentru anul 2007.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Sau mai bine:
"Cine se scoala de dimineata, Cade singur in ea" fiindca "Cine sapa groapa altuia, Departe ajunge" Parerea mea! |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Filosof nu sunt si nici nu vreau asa ceva.
Si nu-mi place sa tac atunci cand vad aberatii pe forum, de genul "masina aia e varza pentru ca asa zic eu si asa am auzit de la niste prieteni care au masina din aia". Eu am incercat sa dau si ceva argumente si nu doar bla bla. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
pss, nh1980ro, sa subliniez aberatiile de le-ai mentionat cateva posturi mai acana?
Multumesc, deci eu am adus bla, bla pe aici, si dvs. ati fost cu argumentele . Super tare, ce sa zic. ![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
nh1980ro |
![]()
|
klaus, tu erai ultimul om la care m-as fireferit ca scotand aberatii.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Kunt |
![]()
|
![]() Membru lenes Group: Members Posts: 484 Joined: 9 December 05 ![]() |
Vad ca perseverezi in a scrie aiureli.
Ce masina ieftina crezi tu ca va face Toyota in conditiile in care cel mai ieftin Aygo in 3 usi costa 9.151 euro DDP ?! Recunosti in final ca Loganul reprezinta un progres dar nu prea mare. Pai nici diferenta de pret dintre logan-solenta nu era prea mare... Zi-ne tu la ce progres te-ai fi asteptat de exemplu, ca ce ti-am aratat noi pe aici nu ti-a placut. |
--------------------
Dacia
Logan
Preference 1.4 MPI, 2005
- 50 VDU "Oamenii sunt persoane umane" - ...
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai nu m-am asteptat la un progres semnificativ. Dezbaterea era pe afirmatia unora ca Lgn are super tehnologie fata de Solenza. Si eu am incercat sa argumentez ca nu e chiar asa.
Uitati-va putin pe aici: http://www.automarket.ro/stiri/noua-genera...-euro-1758.html http://new.themoneychannel.ro/stiri/Econom...ile_ieftine.htm L.E.: Si daca vreti sa va distrati cititi si comentariile de pe acolo. This post has been edited by nh1980ro: 2 Mar 2007, 16:59 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Kunt |
![]()
|
Din cate stiu eu n-a zis nimeni ca loganul e avion pe langa solenta, dar are destule in plus.
Stiam si eu stirile astea, eu te intreb asa, daca Aygo in 3 usi costa atat, tu iti imaginezi ce masina o sa fie aia ieftina de la Toyota ?! |
--------------------
Dacia
Logan
Preference 1.4 MPI, 2005
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai daca e la acelasi pret cu Logan si scrie pe ea Toyota eu ma risc.(bineinteles cu dotari similare, dar dimensiuni mai mici)
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
QUOTE(Kunt @ 2 Mar 2007, 16:22) Vad ca perseverezi in a scrie aiureli. Ce masina ieftina crezi tu ca va face Toyota in conditiile in care cel mai ieftin Aygo in 3 usi costa 9.151 euro DDP ?! Recunosti in final ca Loganul reprezinta un progres dar nu prea mare. Pai nici diferenta de pret dintre logan-solenta nu era prea mare... Zi-ne tu la ce progres te-ai fi asteptat de exemplu, ca ce ti-am aratat noi pe aici nu ti-a placut. Asa e. Oricum, nimeni n-are voie sa incerce sa faca o masina de 5000 de euro, nici macar toyota, ca doar renaultul are monopol pe piata masinilor ieftine. Si daca mai punem la mijloc ca masina se roduce in romania si se cheama logan, apoi toyota poa' sa-si puna pofta'n cui iar cireasa de pe tort e la locul ei. Chiar crezi ca numai francezii sunt capabili sa faca masini ieftine? |
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
Kunt |
![]()
|
Asta ai inteles tu ?!
Eu n-am zis ca nimeni nu o sa mai faca masini ieftine ca reno-ul. Ideea e ca, cu cat va fi mai ieftina va avea, din pacate, si mai multe neajunsuri ! Eu imi doresc sa faca cat mai multi producatori masini cat mai ieftine si bune, noi vom avea de castigat... |
--------------------
Dacia
Logan
Preference 1.4 MPI, 2005
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
LGN este facut cu o tehnologie mai noua decat SLZ. Cele doua reprezinta etape diferite de evolutie a tehnicii. LGN este mai rigid, mai calculat. SLZ a avut nevoie de retusuri de siguranta (intarirea ranforsarii la masinile din 2004 fata de cele din 2003).
@nh1908ro te iau cu mine pe un drum judetean asfaltat, dar d-ala "carpit", nu ca pe autobahn, atat cu SLZ cat si cu LGN, masini cu acelasi nr. de km si exploatate aproximativ la fel. Mergem cu 100-120 km/h si cu una si cu ailalta. Tine cont, masini de sosea si nu care au carat cartofi la piata. In 40 de km te vei convinge singur de diferenta dintre ele. This post has been edited by cristi.r: 3 Mar 2007, 09:58 |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu v-ati plictisit de discutia asta cu a mea e mai mare ca a ta? Nu merita nici una cumparata, o masina straina din 95 le da rusine rau la amandoua.
This post has been edited by 2dor: 3 Mar 2007, 10:12 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Nu este vorba despre care-i mai tare ... dar mai dai si peste oameni care sunt "setați" pe o anumita masina si incearca si cu argumente pseudo-ingineresti se convinga auditoriul ca au dreptate. Sau, cine stie, poate incearca sa se convinga pe ei insisi de corectitudinea rationamentului propriu. Ce subtil sunt ...
![]() |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
DANNIEL |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 27 September 06 ![]() |
Klaus tu scrii de scaune incalzite pe logan ca fiind un avantaj...da nici nu exista asa ceva.iar mitica ma puteam lipsi de raspunsul tau,referitor la masina ta. referitor la solenza,e o masina perfecta pentru drumurile bombardate din romania(piesele mult mai ieftine decat la logan),tabla mai buna,mai frumoasa daca se poate zice.insa e depasita cu mult tehnologia ei,iar loganul reprezinta clar e evolutie.ce atata povesti ca la ploiesti aici?!
Pa si numai bine! |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
- CJ 08 XCL
|
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
ok, in urma discutiilor m-am convins sa iau logan, dar cand va indeplinii urmatoarele conditii:
1. Sa arate in genul SN (deci nu neparat la fel, am mai redus din cerinte:) - ca o concluzie sa nu mai fie asa umflat). Portbagajul de sn este suficient pentru o familie normala si este destul de spatioasa pentru o familie cu doi copii, de exemplu. Nu o sa car cu ea cartofi in piata 2. Discuri ventilate pe fata. Pai la naiba supernova mea din 2001 copiata dupa o masina din 80 are si loganul nu? 3. Ambreiaj hidraulic (asta doar ca imi place mie) ![]() Citeam pe un alt forum cat de prost ar fi aveo fata de logan (cel putin la partea de siguranta), dar la dotarile aveo ma asteptam de la un logan (ambreiaj hidraulic, discuri ventilate, nu pare asa umflata) |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
2001
- b25wzj Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :) VW Golf V 1.9 tdi |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
nh1980ro |
![]()
|
@cristi.r Nu e nevoie. M-am plimbat cu toate versiunile atat la drive teste (inainte sa fie operatiunea porti deschise in septembrie 2004), cat si cu masina cumnatului meu (Laureate). Cand am fost la drivetest pentru 1.5DCi, agata intr-a 2-a (nu am fost singurul sofer care a mers ina cel drive test, asa ca nu dati vina pe stilul meu de condus). Pai daca noua agata, mersi. Si era vorba de drive test, unde ar fi trebuit sa fie impecabile!
In final, in 2006 mi-am luat Solenza. Oi fi eu mai fixat pe o masina, dar nu cred ca merita cel putin 2600E in plus (cat era Logan Laureate pe vremea aia in 2006). Si da, sunt mandru de discurile ventilate de la Solenza (sic!), iar zgomotele de prin masina se acopera foarte frumos cu Radio_CD-ul din dotare....macar am vizibilitate mai buna in spate si nu le tai calea tuturor cand schimb benzile de mers (pentru ca nu se vad din cauza dulapului). In plus merg mai rar pe la benzinarie.. ![]() Si ca o observatie personala, anul trecut pe autostrada toate loganurile mergeau cu maxim 130 km/h (si am vazut o gramadaaaaa, si cand zic maxim inseamna ca unii mergeau in spatele berlinelor pe banda I). Daca e asa faina masina de ce n-or fi mers mai repede? Ca eu nici nu-mi dadeam seama cand ajungeam la 150 si iar trebuia sa reduc viteza(mai mult din motiv de amenzi). Cu aproximatie, din 70-80 de Loganuri cate am vazut pe acolo, doar vreo 4-5 daca mergeau mai tare. Nu zic, ca masina nu poate atinge viteze mai mari, doar ca am observat ca majoritatea convarsitoare mergeau cu maxin 130, in timp ce eu trebuia sa ma dau la o parte doar din fata Skoda, BMW si altele. Nu cred ca singurul motiv pentru care ei mergeau incet era consumul..cred ca batea putin si vantul in ziua aia.. ![]() This post has been edited by nh1980ro: 3 Mar 2007, 20:07 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
klaus |
![]()
|
E, adevaru' e ca pe autostrada viteza maxima legala e 130 km/h.
Oricum, asta e un nou argument suprem: aia din logan mergeau cu viteza legala, numai eu mergeam mai repede, deci loganu' e mai prost. Trebuie sa remarc, argumente din ce in ce mai pertinente. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
QUOTE(driverx @ 20 Feb 2007, 18:48) N-are design de 2005..dapoi 2007 N-are siguranta macar cat loganu N-are posibilitati de upgrade cum are loganul. E un reno 9 din 198x , piese echivalente Reno 11 cand altfel se faceau masinile. So.....e scump de produs o masina veche in conditiile in care acum exista tehnologii mai noi, mai eficiente etc Probabil SLZ s-ar cumpara mai mult, dar atunci s-ar vedea cat de prost este totusi romanul. Noroc ca nu o sa aflam asta, pentru ca SLZ nu se va mai fabrica. Ce nu pot eu pricepe este ce gargauni au in cap unii de is asa impotriva loganului si plang dupa o masina depasita rau de tot. Depasit e si loganul ca mainly e tehnologie 1997-1999 in el, ce sa mai zic de SLZ. Deci pe bune, unii chiar aveti probleme. Habar nu aveti de masini, dar plangeti dupa o masina veche ca si conceptie si chinuita rau fiind masina de tranzitie. Desi nu fac asta des , ii dau dreptate 1000 la suta lui DriverX ! QUOTE(Kunt @ 20 Feb 2007, 19:48) Vorbiti cu Sobolan si va explica ce si cum ! QUOTE(Danny_bb @ 20 Feb 2007, 20:27) Vai de capul lor , au masini bune de dus la Remat si critica puternic Loganul ! |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
bae |
![]()
|
Re-member Group: Members Posts: 288 Joined: 4 June 05 From: Bucharest ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 3 Mar 2007, 19:49) 1. Si da, sunt mandru de discurile ventilate de la Solenza... 2. Si ca o observatie personala, anul trecut pe autostrada toate loganurile mergeau cu maxim 130 km/h (si am vazut o gramadaaaaa, si cand zic maxim inseamna ca unii mergeau in spatele berlinelor pe banda I). Daca e asa faina masina de ce n-or fi mers mai repede? 1. Eu am avut discuri ventilate la DSN si te asigur ca frana mai slab decat Loganul din dotare. 2. Eu unul sunt foarte multumit de ceea ce scrii! Inseamna ca sunt mai multi soferi inteligenti in Ro decat credeam! (Sigur, cu parere de rau trebuie sa constat ca nu te numeri printre ei!) Adica avand ei masini bune si relativ noi mergeau cu max. 130 km/h, asta chiar imi place! Inseamna ca si pe la noi ajunge civilizatia, mai greu, dar ajunge. This post has been edited by bae: 3 Mar 2007, 21:17 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|
nh1980ro |
![]()
|
QUOTE(florinel_lva @ 15 Jan 2007, 18:19) am si eu o intrebare de ce la masina mea se aud tot felul de zgomote in partea din spate iar atunci cand ploua toate dispar? adica atunci cand ajunge apa pe la suspensii pe acolo cand e uscat face ca o caruta prin denivelari stie cineva ce are? ...ce zice un Loganist. Si acum sa revenim. Viteza maxima pentru care nu iei amenda e cam 140 (chiar 150 daca luam in considerare advance factor). Si chiar 70-80 de soferi mergeau TOTI legal (dupa cum am spus unii aveau sub 130, aia era viteza MAXIMA)? Si atunci de ce altii cateva SUTE de soferi cu masini mai rasarite mergeau cu viteze mult mai mari? Oricum era doar o observatie, n-am dat cu parul. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
canon |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 21 April 06 From: TARGU-JIU ![]() |
Frate, daca va place asa mult Solenta veniti la Targu-Jiu. Sunt la Lazar Service cu 4100 euro. Gramezi !
|
--------------------
DACIA
LOGAN LAUREATE +
2006/I Evolio S1200
|
|
nh1980ro |
![]()
|
@bae - Sunt curios cate revizii le-ai facut in service autorizat Dacia, si daca pe piesele inlocuite scria Dacia-piese de origine?!
Cand spui masini 'bune' si relativ noi, asta implica din start ca Solenza nu e masina buna. N-ai decat sa crezi asta, e dreptul tau, dar Solenza nu e DSN cu ventilatorul ala anemic din fata radiatorului! Iar cand eu mergeam pe autostrada cu viteza aia, asta se intampla dupa ce abia facusem revizia de 40.000km ca la carte (adica au fost curatate etriere, placute frana, saboti, verificate suspensii and stuff). Mai degraba nu e bine sa mergi cu o masina noua la viteze mari, pentru ca nu stii ce anume nu au montat bine meseriasii din fabrica, dar daca ai condus o masina ceva vreme(3-4000 de km) si nu s-a rupt nimic, sunt mai putine sanse sa se intample asta. Asta vorbind de soferi inteligenti.... Si eu nu am zis ca mergeam cu viteze astronomice (maxim 150 si asta pentru ca nu-mi dadeam seama, deoarece masina nu dadea semne de instabilitate si eu nu ma uitam tot timpul la vitezometru) Si apoi curios cum toti ceilalti cu masini "bune" si relativ noi mergeau mult mai repede decat mine (si implicit decat Lgnisti) si-mi faceau 'blitzuri' - alt indiciu al civilizatie in Romania(Mentionez ca ma dadeam din calea lor inainte sa-mi faca 'blitzuri', atunci cand puteam, adica pe banda I nu era vreun Logan ![]() Respect. This post has been edited by nh1980ro: 3 Mar 2007, 22:05 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(canon @ 3 Mar 2007, 21:33) Frate, daca va place asa mult Solenta veniti la Targu-Jiu. Sunt la Lazar Service cu 4100 euro. Gramezi ! Probabil au fost pe taxi si s-a schimbat flota cu Logan |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
cristi.r |
![]()
|
Da, ... deci, ... ai un sistem de gandire destul de diferit de al meu. Adica nu stiu cum, dar nu te-nteleg. Eu cand ti-am sugerat drumul ala de 40 km cu SLZ/LGN, am facut-o din anumite considerente, pe care tu nu le-ai inteles, asa cum nici eu nu te-am inteles pe tine ... asta e ... te-ai legat de agatatul ala intr-a 2-a ... altceva ce-ai mai gasit ?
Eu am foit la teste vreo 4 si niciuna n-agata in absolut nicio treapta de viteza. Ambreiajul se apasa pana la podea cand se schimba treptele. Oricum si la cutie au facut ceva, pentru ca merge mai usor decat la DSN/SLZ. Tin sa remarc si eu faza aia cu viteza de 130km/h asezonata si cu gluma de mai tarziu cu trecutul pe banda I ... e tare ... Pari totusi destul de instruit si asta imi aduce aminte de bancul cu asemanarea dintre un inginer si un caine: ambii au privirea inteligenta dar nici unul dintre ei nu stie sa se exprime. Deci, care-i problema ? Vrei si tu Solenza inapoi ? Userul care a deschis topicul cred ca a plecat in Canada, ca pe aici n-a mai trecut. |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
nh1980ro |
![]()
|
@cristi.r Tocmai de aceea am zis ca nu am fost singurul la acel drivetest! Adica s-a agatat si la altii intr-a 2-a. Stiu sa apas ambreiajul poate mai bine ca tine. Daca ai cutie care agata, ca sa nu mai agate tre sa faci o pauza putin mai mare in punctul mort si apoi bagi a 2-a. Si am zis asta tocmai ca exemplu de cat de bune sunt LGN din prima zi si cata atentie acorda Dacia masinilor pe care le prezinta pentru drive test - masina aia ar fi trebuit scoasa din show-room in prima clipa cand s-a descoperit acel defect.
Poate nu stiu eu sa ma exprim, dar tu nu intelegi ce spun altii! |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st June 2025 - 19:43 |