VREAU SOLENZA INAPOI, Reunit
![]() ![]() ![]() |
VREAU SOLENZA INAPOI, Reunit
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
bae |
![]()
|
Re-member Group: Members Posts: 288 Joined: 4 June 05 From: Bucharest ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 3 Mar 2007, 21:43) 1. Sunt curios cate revizii le-ai facut in service autorizat Dacia, si daca pe piesele inlocuite scria Dacia-piese de origine?! 2. Cand spui masini 'bune' si relativ noi, asta implica din start ca Solenza nu e masina buna. 3. N-ai decat sa crezi asta, e dreptul tau, dar Solenza nu e DSN cu ventilatorul ala anemic din fata radiatorului! 4. Mai degraba nu e bine sa mergi cu o masina noua la viteze mari, pentru ca nu stii ce anume nu au montat bine meseriasii din fabrica, dar daca ai condus o masina ceva vreme(3-4000 de km) si nu s-a rupt nimic, sunt mai putine sanse sa se intample asta. Asta vorbind de soferi inteligenti.... 5. Si eu nu am zis ca mergeam cu viteze astronomice (maxim 150 si asta pentru ca nu-mi dadeam seama, deoarece masina nu dadea semne de instabilitate si eu nu ma uitam tot timpul la vitezometru) 6. Si apoi curios cum toti ceilalti cu masini "bune" si relativ noi mergeau mult mai repede decat mine (si implicit decat Lgnisti) si-mi faceau 'blitzuri'... 1. Aci m-ai nimerit, ce sa zic! Eu toate reviziile le fac in curtea gradinitei iar piesele pe care le inlocuiesc scrie mare pe ele SRL. (BTW, vezi ca pe 15 am programare la service pentru revizia la doi ani. Daca vrei iti dau numarul de telefon de la service si numarul masinii ca sa intrebi, ca tot vad ca n-ai treaba!) 2. Un curs de logica pentru incepatori ti-ar prinde bine. 3. Parca vorbeam de discuri de frana ventilate! Si sa mai stii ca primele DSN-uri aveau un ventilator cam cat tot radiatorul, cel putin asa era la a mea. 4. Noua nu inseamna ca de-abia iesise de pe poarta fabricii. Iar soferii inteligenti stiu ca la viteze mari nici o masina nu ofera protectie totala si nu-si asuma riscuri inutile. 5. Nici eu n-am zis ca mergeai cu viteze astronomice! Deci cine a zis? 6. De ce nu i-ai oprit sa-i intrebi daca erai curios? PS Eu unul m-am cam lamurit si plictisit de topicul asta, asa ca te las sa postezi in voie! |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
@ cristi.r Da, spune-ma repede lu' mama!
Si eu m-am saturat de multe aberatii. De asta m-am si inscris pe forumul asta ca sa incerc sa expun si pareri coerente (asa cum fac klaus si altii). Poate nu ma exprim tot timpul cum trebuie, dar macar imi dau interesul si nu vorbesc din auzite. Discurile de frana au o eficienta mai buna in cazul franarii la viteze mari sau la franari dese. Din cate imi aduc eu aminte a fost o problema cu franele la DSN sau Solenza care a fost remediata tocmai prin introducerea discurilor ventilate. Daca dumneata aveai o problema de franare cu DSN, nu inseamna ca toate DSN sau Slz au aceasta problema. Asta da inovatie tehnologica, un ventilator dreptunghiular ca sa acopere 'cam' tot radiatorul. (nu cumva era un ventilator subtirel si incredibil de zgomotos?) Si daca iti faci reviziile in service autorizat e foarte bine, dar am vazut multe topicuri cu unii care pilesc placute de frana si altele. This post has been edited by nh1980ro: 3 Mar 2007, 23:58 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
DSN-ul e notoriu pentru calitatea necorespunzatoare a discurilor de franare. Se ovalizau foarte repede. In special la cele din primele serii.
La solenza nu am auzit tot de atatea cazuri ca la DSN. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
E adevarat. si eu am schimbat discurile originale de pe sn mea deoarece erau cam uzate si putin ovalizate. Mecanicul spunea ca ar mai merge dar totusi aproximativ 3 milioane la 150.000 km cred ca merita si ea.
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
2001
- b25wzj Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :) VW Golf V 1.9 tdi |
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Normal ca pilesc placutele de frana ca incearca oamenii sa gaseasca piese mai bune decat saraciile de origine, pe care nu dai doi bani.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pai stai asa! Deci Dacia Logan facuta de Dacia S.A. sunt state of the art cars, dar piesele garantate de Dacia S.A. nu sunt bune? Cam ciudat nu?
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
klaus |
![]()
|
Nu alea pentru logan se pileau. Alea pentru SLZ si DSN.
Deci piesele "care nu sunt bune" nu la piese de logan se refereau aici, ci la alea de DSN si SLZ. Ia ghici ce rezulta din deductia logica? ![]() Vorba aia, nu e pentu cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Exista si pentru Logan placute de S.R.L., Bosch and stuff si unii le prefera si asa apar intrebari pe aici :'Da' oare mi se tocesc discurile mai repede?'
Si daca DACIA S.A. ofera garantie de 18 luni indiferent ca e vb de dacia berlina sau alte modele (aici ma refer la piese si manopera) inseamna ca ori aia de la Dacia sunt idioti, oriacopera costurile de garantie cu banii luati pe Loganuri.. ![]() Si inca o chestie: Dca Logan a fost asa bine calculat si proiectat de ce are si el boli ale copilariei? Gen Bord care caraie, nu mai zic de blocul de lumini si furtunasele de la stropitorul de parbriz (am auzit ca furtunasele de la perfuzii sunt mult mai fiabile decat cele originale.. ![]() This post has been edited by nh1980ro: 4 Mar 2007, 13:08 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
R@du |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 28 October 06 From: Piatra Neamt ![]() |
Sa ma bag si eu in seama un pic..
![]() Am condus SLZ si LGN 1.4MPI, mii de km. Ce mi-a placut la SLZ e faptul ca e sprintenica. E super pentru oras. Consumul este mai mic ca la LGN. Pe de alta parte, am avut "bucuria" de a lovi frontal amandoua masinile (aveau in jur de 10 km/h in momentul impactului). La SLZ indoita capota, far spart, radiator fisurat , niste conducte pe acolo indoite...etc. Ma miram si eu ca la 10 km/h sa se indoaie in halul asta. In schimb la LGN aproape nimic. Doar niste zgarieturi pe vopsea, spoilerul sarise dintr-un surub si aripa interioara crapata. Un amanunt important a fost si ABS-ul. Daca n-aveam ABS viteza la impact era mult mai mare si intram sanie in cel din fata. Subiectiv vorbind prefer un LGN decat o SLZ. Oricum amandoua arata ca ![]() Numai bine! This post has been edited by R@du: 4 Mar 2007, 13:11 |
--------------------
Renault
Renault Megane Scenic
'98
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Mai, nh1980ro, de ce esti asa inversunat sa demonstrezi ca Solenza e supermasina? Las-o dracului de fieratanie si bucura-te de ea, daca e asa de buna. Dar mie imi miroase ca incerci sa te convingi pe tine insuti ca nu ai luat teapa cu ea.
![]() This post has been edited by Sony: 4 Mar 2007, 13:12 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Dupa cum am scris pe aici am ales Slz SH fata de Logan nou (nu din cauza ca nu mi-as fi permis, ci doar ca mi s-a parut ca ar face mai mult banii dati pe Slz decat cei pe Lgn - chestie de ergonomie, intretinere, si altele, nu le mai enumar acum). Si pana acum am ramas la parerea mea (am mers vreo 10.000 de km prin toata tara, pe drumuri de tara, pe drumuri nationale care aratau ca cele de tara, prin Bucuresti).
Si ma bucur de ea, ca doar in fiecare zi ma duce si m-aduce de la serviciu. Si referitor la ce spunea cel mai de sus, o problema la impactul frontal ar fi si inaltimea masinii, ca daca intri direct cu capota in cel din fata normal ca se indoaie mai multe. ABS-ul e o chestie foarte buna la masina, asta daca senzorii functioneaza corect si sunt suficient de fiabili ca sa reziste pana sunt verificati din nou (adica intre revizii). Nu stiu daca ati remarcat, dar niciodata nu am zis ca Logan ar fi o porcarie (probabil ca mi-ati fi sarit toti in cap). Doar ca si Logan, ca orice alta masina are problemele ei. Tocmai de aceea nu-mi plac catalogarile ca o masina e varza (in cazul de fata Solenza), dar catalogari facute de unii care nu au habar despre acea masina sau despre masina cu care o compara (Logan) si care au auzit de la prieteni, rude si altele despre probleme , satisfactii. Cele mai bune sunt parerile argumentate, atfel ne pisam impotriva vantului. This post has been edited by nh1980ro: 4 Mar 2007, 13:57 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Asta cu "am facut varza fata la SLZ la 10km/h" este vrajeala curata.Am si eu un prieten care a lovit frontal masina la aproximativ 40-45km/h(era cu ochii in decolteul domnisoarei din dreapta,in loc sa fie atent la fundul celui din fata) si nu a avut nici pe departe pagubele astea(capota usor indoita,urechi far rupte,grila fata sparta).In nici un caz Solenza nu este supermasina,cum nici Loganul nu este.Diferenta notabila dintre cele doua(dupa parerea mea)este ca Loganul are mai multe airbag-uri si abs.Bineinteles,sunt si altele.Oricum,cand mi-am cumparat Solenza,am avut de ales intre ea si Logan(acesta doar ce aparuse).Nu regret nici un moment alegerea facuta.Daca pe Solenza s-ar fi putut pune macar al doilea airbag si abs si ar mai fi ramas in productie cred ca ar fi avut mai mult succes decat Loganul.In nici un caz urmatoarea masina nu va fi Logan.Si asta nu neaparat din cauza masinii in sine.Am facut o comparatie intre calitatea service-ului Dacia si service-ul unde merg cu masina de servici(Citroen,a nu se considera reclama).Este o diferenta de la cer la pamant,in defavoarea celor de la Dacia,in primul rand in ceea ce priveste comportamentul celor care lucreaza acolo fata de client.
This post has been edited by cristio_79: 4 Mar 2007, 14:52 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Si la 10km/h, ABS-ul face diferenta doar daca e gheata.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
nh1980ro |
![]()
|
@driverx Pana acum ai zis doar vorbe fara argumente.
Zi-mi, te rog, care e diferenta la 10KM/h intre distanta de franare cu ABS si fara la 2 masini de greutate comparabila?(asta daca nu e gheata pe jos si soferul nu apasa ca disperatul pe pedala, ca atunci se schimba putin lucrurile, dar foarte putin) Astept raspuns din partea ta. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Omule, eu nu stau sa imi pierd vremea sa scriu pagini ca tine, ca pentru genul tau de oameni, e fix degeaba. Crede-ma.
Si oricum, acuma te-ai gasit sa te iei de ABS. Tu ai condus ZECI de KM continuu pe zapada? DA sau NU? CU ABS sau FARA ABS? Am condus in ambele cazuri pe zapda de cm buni pe sosea, si stiu diferenta. Eu o stiu. Cum am spus in paragraful anterior, degeaba o sa ma pun eu aici sa astern experienta mea insotita de argumente, ca sigur vei gasi tu un contra-argumente....PARDON "contra-argument" ca daca ai veni cu contra-argumente, as fi fericit, si altfel as participa si eu pe acest topic. Ma tem ca tu chiar incerci sa te convingi ca ai luat o masina buna, cea mai buna pentru tine. Posibil sa fie foarte adevarat pentru banii aia. Problema e ca totusi i-ai folosit prost. Singura chestie care te salveaza este ca si daca o vinzi la anul, poate vei lua pret bun pe ea pentru ca INCA solenza se supraevalueaza. In rest 2000E in plus pentru logan sau un SH nu erau bani aruncati in vant, ci o buna investitie in comfortul tau si in siguranta ta. Dar se pare ca tu reusesti (nu stiu daca si vrei asta, ca daca vrei...e grav) sa ne explici ca astea nu sunt importante pentru tine. Dupa ce o sa ai accident mai grav cu SLZ sau dupa ce zbori prima oara de pe drum cu zapada cu acel SLZ tare al tau...POATE....POATE atunci te vrei trezi la realitate. Dar nu as baga mana in foc. Sigur vei gasi si atunci argumente, dar nu in defavoarea SLZ-ului. This post has been edited by driverx: 4 Mar 2007, 16:09 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Am condus zeci de km pe zapada FARA ABS si m-am descurcat.
Tu vad ca-ti pierzi vremea in schimb sa postezi fara rost. Discutia era despre cineva care a zis ca ABS face diferenta in cazul unui accident la 10 km/h. Si daca citeai ce am scris, am zis ca ABS face diferenta, dar nu la viteza aia. Si oricum nu mi-ai raspuns la intrebare... Pai sunt destui care-si cumpara masini de sute de mii de dolari, poate milioane, si acele masini poate ca au fost fabricate inainte sa te nasti. Si referitor la ce ai zis tu, daca ai ABS si nu adaptezi viteza la conditiile de mediu... ![]() Inca ceva, la franare violenta ABS-ul e scos din functiune si rotile se blocheaza toate. Deci daca e sa mori, mori cu tot cu ABS. Dupa cum am argumentat si mai sus, inca nu s-a demonstrat foarte clar ca Solenza e proasta la capitolul siguranta. Logan a fost testat la NCap si Solenza nu, doar atat. Si nu mi-a raspuns nimeni la intrebarea daca MCV a fost sau va mai fi testat la Ncap, pentru ca s-a putea sa avem surprize. (pentru ca la MCV nu mai exista cadrul din spatele banchetei spate care sa rigidizeze caroseria. This post has been edited by nh1980ro: 4 Mar 2007, 16:27 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Kunt |
![]()
|
![]() Membru lenes Group: Members Posts: 484 Joined: 9 December 05 ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 4 Mar 2007, 16:12) Inca ceva, la franare violenta ABS-ul e scos din functiune si rotile se blocheaza toate. ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Preference 1.4 MPI, 2005
- 50 VDU "Oamenii sunt persoane umane" - ...
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 4 Mar 2007, 16:12) Si nu mi-a raspuns nimeni la intrebarea daca MCV a fost sau va mai fi testat la Ncap, pentru ca s-a putea sa avem surprize. (pentru ca la MCV nu mai exista cadrul din spatele banchetei spate care sa rigidizeze caroseria. Si io cred ca din cauza cadrului ala la impact frontal soferul va fi lovit de o caramida care cade din basculanta din fata! Si mai cred ca tovarasul inginer le cam bajbaie cand vine vorba de tehnica. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
nh1980ro |
![]()
|
1. Am precizat ca nu sunt inginer mecanic, dar se pare ca unii nici macar nu stiu sa citeasca, sau stiu dar nu inteleg.
2.La impactul lateral e posibil sa conteze cadrul acela. Multe masini aici au probleme mari, nu la impactul frontal. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Sony |
![]()
|
conteaza cadrul ala cum conteaza ABS-ul pe gheata.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Nu va mai certati aiurea , concluzia e clara in favoarea LOganului . Nu poti compara Solenza cu Logan decat subiectiv ( design ) , in rest Loganul e superior oricarei Dacii .
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
nh1980ro |
![]()
|
@Sony - nu ti-as recomanda sa fii pe locul 6 sau 7 intr-un MCV atunci cand in spatele acelui MCV intra o masina cu ceva viteza. Poate ca atunci ti-ai dori sa fi fost cadrul ala pe acolo.
Si ABS-ul pe gheata e foarte util, daca nu apesi frana ca disperatul. Poate face diferenta de a intra pe contrasens, de a intra intr-un pom, etc..iti da optiuni. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
N-am nicio treaba... dar cand va aud ca va certati ca ala are tzashpee mii de airbaguri si ala n-are, ca ala are cadru si ala nu are.... ca ala are abs si ala nu are, ca asa si pe dincolo.. Da' fratilor folositi airbagurile in fiecare zi?!? Va loviti de toate tirurile si de toti copacii de pe toate drumurile?
Eu am Solenza... o conduc in fiecare zi. Am condus si LGN. Fiecare masina e altceva, e ca si cum ai compara mere cu pere. LGN e peste SLZ la majoritatea lucrurilor. Si SLZ e peste LGN la alte lucruri, ce-i drept mult mai putine. Dar comparatia intre ele este putin cam deplasata. Poate ABS lu' peste face diferenta pe zapada.... n-a facut cand a intrat unul cu LGN in mine pe asfalt uscat la o franare brusca la stop... si se mai mira...."Domne' da' am ABS!" Noroc ca SLZ nu e chiar foaie de ceapa si nu s-a intamplat nimic. Deci fiecare cu ce isi doreste si mai ales cu ce il satisface cel mai bine. |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
- B-xx-XXX "I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
|
|
nh1980ro |
![]()
|
True...true.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
klaus |
![]()
|
Ma repet: apucati-va domnilor sa luati licenta de la renault si faceti voi solenze, fara numar. Ca doar zice lume ca se vor vinde ca painea calda...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Bai, deci ... chestia aia cu moderatorii era din pricina faptului ca undeva in regulament este stipulat atacul la persoana ! Gata, m-am linistit ... nu mai sunt suparat pe tine ! Chiar te felicit pentru abnegatia de care ai dat dovada de-a lungul celor 230 si ceva de posturi !!! Sincer, n-am mai vazut (citit/auzit) pe cineva care sa fie asa pornit pe Solenza ! Felicitari, si s-o tii mult si bine fara evenimente. Chiar meriti masina aia ! Bravo !
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st June 2025 - 20:57 |