Benzina 95 sau 98,99,100?, Care e mai buna pt o masina noua ca Logan?
![]() ![]() ![]() |
Benzina 95 sau 98,99,100?, Care e mai buna pt o masina noua ca Logan?
rue |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.386 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Statiile Rompetrol nu sunt inchiriate, sunt statii partener, adica franchizate.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Muratu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 505 Joined: 25 June 06 ![]() |
|
--------------------
Daewoo Hyundai
Tico Accent
0.8SX 1998 2007 1.5 CRDI
- B-##-JSP B-##-SAK
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.386 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cam tembel topicul. Omul masora cifra octanica cu metoda americana si contesta o valoare obtinuta prin testare cu metoda SR/EN. Initiatorul topicului ala habar nu are de diferenta intre kerosen si AVGAS, si se lauda ca e ziarist (prin definitie in Romania ziaristii auto nu au habar de domeniul despre care scriu).
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Vad ca aici la voi pe forum se discuta numai la misto...va multumesc! Singurul care si-a dat interesul a fost, vad ca, Soferistul caruia ii multumesc, restul invatati sa va pastrati calmul pe o perioada mai lunga de timp ca asa ajungeti de nici masinile n-o sa le mai conduceti!
Cu respect! |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
je_design |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 425 Joined: 27 August 06 ![]() |
io pun 98 sau 99, ca sa fiu sigur ca are macar 95 CO
|
--------------------
Logan
Laureat plus
2006
|
|
chicano |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 25 June 06 From: Bucharest ![]() |
de aproape 5000 km numai benzina de la Agip, de 95. nici o problema intalnita, consumul este ca in carte, cu o diferenta de un litru/suta in plus daca e frig rau afara, agomeratie si o viteza medie de 13km/h
This post has been edited by chicano: 5 Mar 2007, 21:20 |
--------------------
Laureate
1.4
2006, 1,4 MPI
- B-00-OOO under construction
|
|
sinaxis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 30 March 04 ![]() |
Eu sunt nepriceput in cifre octanice si alte minuni. Din experienta spun, cele mai bune rezultate le-am obtinut cu Lukoil de 98. Cel mai mic consum iar motorul se comporta ireprosabil: zgomot redus, merge rotund si senzatia ca trage mai bine.
De o vreme m-am cam lenevit asa ca bag numai benzina Logan: adica de unde se nimereste ![]() |
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
G.R |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 224 Joined: 27 January 07 ![]() |
QUOTE(Muratu @ 4 Mar 2007, 21:08) Sincer eu am bagat cel mai frecvent de la Lukoil si nu am avut probleme deloc. |
--------------------
Dacia Logan
Preference
2005
- CV 03 XXJ
|
|
radus |
![]()
|
![]() -Membru cu atributii....- Group: Members Posts: 102 Joined: 16 August 05 From: Jidvei ![]() |
dupa ce motorul a avut cateva "palpitatii" am fost la service, la un test de computer si acolo detonatiile erau complet aiurea. Vina.... benzina de 95 de la Lukoil (statia Blaj). Sunt fortat sa iau de acolo deoarece petrom-ul este in curs de "face-lift".....
De acxum voi face colectie de bonuri de carburant. |
--------------------
dacia
logan
Laureat,2005
- AB xx RMS
|
|
sorin_tcm |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 6 March 06 ![]() |
la preturile de fata(CO95 3.04 si CO 99+ 3.36) se renteaza sa pui benzina cu CO 99 daca consumul se reduce cu 0.45l /100 km ceea ce nu as prea crede ca prin alimentarea cu benzina cu Co mai mare consumul se reduce cui o jumatate de litru la o suta de km.
|
--------------------
dacia
Logan Prestigios 1.6 16v - FURIA GRI -
2007
- cj55DFG
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mark`` @ 4 Mar 2007, 11:32) ...Care dintre voi stiti: ce benzina recomanda producatorul sau dealerul si ce benzina recomandati voi?... Recomandare producator: Benzina fara plumb de 95 sau 98 (scrie si pe dosul capacului de la buson) Recomandare vijelie: Benzina fara plumb de 95 sau 98 platita de altul. ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
BoomPunk |
![]()
|
![]() Membru fara respect ptr lege si ``organ``! Group: Members Posts: 637 Joined: 20 March 06 From: Bucharest ![]() |
Nu are importanta de care e....de 95,98,99 sau 100,difera doar aditivii,ca fost angajat al unei statii peco(fara nume,n-are rost le fac degeaba reclama) va spun ca am probat pe diferite masini toate tipurile de benzina enumerate mai sus,toate fara plumb.Nu am simtit nici o diferenta palpabila,poate doar daca folosesti benzina de top sa tina motorul putin mai mult.Nici una din benzinele de la noi nu e adusa de-afara,doar aditivii sunt,iar aia mai mult decat sa mareasca cifra octanica nu fac absolut nimic si nu am aflat daca fac ceva bun ptr motor,desi am intrebat diverse persoane,unele chiar din conducerea mare a firmei si unii care chiar stiau sau dadeau impresia ca stiu ce vorbesc.oricum,parerea lor unanima a fost ca in afara de cifra octanica nici o schimbare pe baza aditivilor.Deci,poti sa bagi orice,efectul placebo e ala care face diferenta....doar in mintea ta.
![]() |
--------------------
Dacia
de calcat
Zepter
|
|
je_design |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 425 Joined: 27 August 06 ![]() |
Asa e, nu e nici o diferenta sesizabila. Motorul nu trage mai bine, nu suna mai "rotund" si nici nu consuma mai putin cu o bezina de 99 CO fata de 95 CO.
|
--------------------
Logan
Laureat plus
2006
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Mersi BoomPunk, uite ca se poate. Mersi mult, sa sti ca parerea ta chiar a contat sa ma gandesc la ce voi alimenta. Se pare ca mai bine si mai ieftin ar fi sa pun de 95. Asa am sa fac!
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
daciafan |
![]() ![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
personal alimentez numai cu euroluk 95 la 3.03 RON de cca 3000 km
primii 7500 km i-am facut cu top premiun 99+ si tempo plus 95 cea mai buna mi s-a parut top premium 99+(are un pret pe masura) tempo plus 95 nu m-a impresionat deloc euroluk 95 are un pret excelent si nici nu ma pot plnge de ea, trage asa cum trage orice 1.4 mpi si consumul mediu este acceptabil eu merg in continuare pe mana euroluk-ului 95 |
--------------------
/
/
/
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(BoomPunk @ 6 Mar 2007, 18:13) Deci ditamai firmele MOL și OMV mint atunci când afirmă că anumiți carburanți ai lor sunt din import ??? Își permit ? Și chiar nu iese nici un scandal ? OPC, tribunal, televiziuni, ceva ... nimic? Dubios !? ![]() |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
șoferistul |
![]()
|
![]() excesul de combustibil dăunează grav sănătății Group: Members Posts: 370 Joined: 19 June 06 From: București ![]() |
Fiți atenți la cantitatea de sulf din fișele oficiale de produs pentru benzina CO 98 de la Lukoil, CO99+ de la Petrom și CO 100 de la OMV
http://www.lukoil.ro/marketing/04%20Super%...K%20Benzina.pdf http://www.petrom.com/romana/produsepdfro/...REMIUM%2099.pdf http://www.petrom.com/romana/produsepdfro/...rrera%20100.pdf Asta se va simți foarte mult la catalizator, cu toate că motorul merge teoretic bine. În rest caracteristicile benzinelor sunt cam trase la indigo. |
--------------------
Dacia
Logan
Prestige
|
|
sorin_tcm |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 6 March 06 ![]() |
cantitatea de sulf trebuie sa fie cat mai mica sa inteleg ...ca nu prea ma pricep...atunci benzina ii mai buna sau cum ?
|
--------------------
dacia
Logan Prestigios 1.6 16v - FURIA GRI -
2007
- cj55DFG
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
cu cat are mai mult sulf otraveste catalizatorul, dar trage mai bine, pentru ca sulful intretine arderea.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
sharp |
![]()
|
![]() Membru superior Group: Members Posts: 55 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
S-a mai discutat partea cu sulful, EURO 2,3,4,5:
topic anterior |
--------------------
ex Dacia
berlina / toyota corolla sedan 1.4 VVT-i
1998 / 2006 Stiinta ne-a transformat in zei mai inainte de a merita sa fim considerati oameni.
|
|
R@du |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 28 October 06 From: Piatra Neamt ![]() |
Multumim pt link...
![]() |
--------------------
Renault
Renault Megane Scenic
'98
|
|
amc |
![]()
|
![]() 2 trancane Group: Members Posts: 603 Joined: 28 November 05 From: Bucuresti ![]() |
98
|
--------------------
YUGO
Zavzta
2007/prestige
- 1-B-NU-IS--chhh
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
Adrian78 |
![]()
|
@BoomPunk
De ce afirmi lucruri importante dacă nu poți să le susții? Ceva dovezi ...? |
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
mark`` |
![]()
|
Parerea mea e ca in Romania nu este inca benzina de calitate! Politica la romani e: cat mai eftin cu atat mai bine! Deci cu asa politica n-are rost! Una e calitatea benzinei, zic eu, si alta e benzina cu aditivi etc...
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Ai o parere proasta ! Benzina bune este peste tot. S-au inmultit foarte tare masinile puternice care sunt sensibile la calitatea carburantului, iar marile grupuri care comercializeaza benzina in RO nu-si mai permit sa dea rasol. Am 33k km cu masina din semnatura si numai MOL si OMV am pus. Se infige foarte bine si nici consumul nu este exagerat.
Si ce daca toata benzina este Petrom. Si ce daca fiecare comerciant isi pune aditivii lui ? Care-i problema ? Atata timp cat motorul sta in parametrii constructorului, totul este OK. Ce inseamna calitatea benzinei ? Are mai putini atomi de carbon in formula chimica ? Sau este vorba de apa cu care ea se "boteaza" ? |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Hai sa adaug un pic de "culoare" topicului:
In concediu am fost in Austria cu DSN-ul (nu ma laud, dar asa incepe "povestea"). Acolo la pompe au doar benzinele "standard 91" si "super 95". Io', speriat de urs, prima data am pus super 95, sa nu omor masina. A doua oara, m-am uitat imprejur si am constatat ca toata lumea punea 91 in benzinare (nu au masini f. vechi austriecii...). Mi-am luat inima-n dinti si-am facut plinul cu 91. Sigur ca a mers la fel de bine si cu aia, si pe autostrada la 4000rpm, si prin oras. Voi sa-mi spuneti: care-i misterul?? E alt standard de CO acolo, oder wass? |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(mark`` @ 14 Mar 2007, 17:33) Parerea mea e ca in Romania nu este inca benzina de calitate! Politica la romani e: cat mai eftin cu atat mai bine! Deci cu asa politica n-are rost! Una e calitatea benzinei, zic eu, si alta e benzina cu aditivi etc... Cu o completare, in Romania nu exista benzina eco-premium de calitate, de asta isi bat tot joc pentru ca o folosesc in general Daciile vechi. Pune-ti la urmatoarea alimentare benzina de "masini noi" ( carrera 95, tempo plus, etc) si ai sa vezi ca exista benzina de calitate in Romania. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 14:53 |