Solenza/Logan teste aerodinamice
![]() ![]() ![]() |
Solenza/Logan teste aerodinamice
nh1980ro |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
|
||
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.739 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Ok, discuta discutii in contiunare. Vad ca iti place sa te autosugestionezi in privinta eleronului ala cu ordin estetic.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.637 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca aerul se desprinde de pe acoperis, si nu ajunge macar pe luneta, poti sa ai 3 eleroane si 4 portbagaje in zona aia de turbioane ca tot nu fac nimic.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Ai tu dovada CLARA ca eleronul ala nu face nimic (bun sau rau)?
Pana nu avem o dovada de genul asta putem discuta la nesfarsit. Poate ca sunt eu mai carcotas, dar nu-mi place sa accept pareri fara argumente clare. Oricum am zis si mai sus ca atunci cand conduc Solnitza nu ma bazez pe eleron. La viraje incetinesc suficient ca sa nu derapez, fara a ma baza pe eleron sau alte porcarii. Ma bazez pe frane cel mai mult.. ![]() 18 Jun 2007, 18:42: Pai la hatchback unghiul pe care il face luneta cu caroseria e de 80-90 de grade. Acolo e logic ca aerul se desprinde si face turbioane. La sedan sau liftback luneta are un unghi de 45 de grade (mai mult sau mai putin , nu stiu exact) si se schimba datele problemei. This post has been edited by nh1980ro: 18 Jun 2007, 17:42 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.252 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Are careva la indemina un desen in sectiune transversala a acestui eleron!?
Aduce cumva cu profilul aripii de avion? Macar pe aproape! Daca nu... atunci poa sa fie si in mama zonei cu mama densitatii a aerului... ca NU FACE NIMIC! PS! Daca ar face... fie s-ar rupe el fie ar indoi haionul! Din cauza fortei de apasare! |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
2004 / 2019/2008
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
IRONICK |
![]()
|
nh1980ro, m-am saturat sa discut cu tine. Am crezut ca pot sa port o discutie cu tine despre modul cu circula aerul in jurul unei masini. Ti-am expus si argumente CLARE. Din pacate nici macar la un simplu test nu ai fost in stare sa raspunzi. Sustii in contiunare numai prostii fara nici o baza tehnica. Imi pare rau ca spun asta, dar habar nu ai despre ce se discuta pe acest topic. Scopul acestui post nu a fost sa te jignesc si sa intelegi ca atunci cand nu te pricepi la ceva, trebuie sa stai in banca ta. Eu fac asta cand habar nu am despre ce se vorbeste sau pun naiba mana si ma documentez pana aflu raspunsul.
PS1. Astept sa iti sustii dovada ta CLARA ca acel eleron face ce sustii tu. PS2. Imi pare rau ca ti-am dat si reputatie pozitiva. Chiar am crezut ca vrei sa te documentezi pas cu pas. This post has been edited by IRONICK: 18 Jun 2007, 21:10 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
nh1980ro |
![]()
|
QUOTE(nh1980ro @ 18 Jun 2007 @ 18:39) Ai tu dovada CLARA ca eleronul ala nu face nimic (bun sau rau)? Hai sa ma citez. Unde am zis eu ca am dovada CLARA ca eleronul ala face ceva bun? 1.Pana acum intr-adevar am vazut poze conform carora la HATCHBACK aerul face turbioane dupa margine de sus a caroseriei. 2.Din emisiunea vazuta de mine pe Discovery(parca) am tras concluzia ca aerul (asa ziceau aia din emisiune) se prelinge putin pe luneta la masinile sedan/liftback deoarece ele au luneta la un unghi de 45 de grade sau ceva de genul si nu la 80-90 de grade cum au cele hatchback. Uite de exemplu la Porsche. Caroseria in spate coboara lin sub un anumit unghi. Si nu cred ca e doar o chestie de estetica, ci si pentru imbunatatirea aerodinamica. Attached thumbnail(s) normal.jpg ( Size: 23.86k ) Number of downloads: 80 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 18 Jun 2007, 23:08) Deci nu ai dovada clara ca face ceva? Deci nu ai argumente ca intr-adevar face ceva, care sa sustina ideile tale? Atunci inseamna ca QUOTE(nh1980ro) dar nu-mi place sa accept pareri fara argumente clare. era de ochii soacrei, nu de realitatea reala.Pai daca tu nu ai argumente reale sa iti sustii afirmatiile, de ce ai pretentia ca altii sa aiba? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Am cateva argumente, dar nu clare.
Dar e o diferenta intre a afirma ceva ca o POSIBILITATE si a afirma fara nici un fel de argument ca eleronul NU FACE NIMIC(adica fara urma de indoiala). Vezi diferenta? Am pretentia de la altii sa vina cu argumente sau sa nu mai spuna cu tarie si fara argumente tot felul de chestii.(de genul "lasa ca stiu eu mai bine ca asa face" - ma repet). This post has been edited by nh1980ro: 18 Jun 2007, 23:44 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Tzutzi |
![]()
|
![]() Solenzar impatimit Group: Members Posts: 478 Joined: 9 October 06 From: Bucuresti ![]() |
La cum evolueaza discutia aici, daca nu dam si mail la Dacia sa intrebam despre importanta eleronului de Scala...
![]() ![]() si totusi hayonul de ce s-a inchis la o viteza de peste 100 km/h? la slz fara eleron se inchide? This post has been edited by Tzutzi: 18 Jun 2007, 23:59 |
--------------------
Ford
Focus St170 2.0 16v
2004 Solenza Scala 1.4 8v 2004
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.637 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
nh1980ro, daca vin 4 oameni la tine si-ti spun ca esti beat, dar fara argumente, tu te urci la volan si pleci cu masina?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Daca nu sunt beat da.
![]() @Tzutzi Cred ca Scala mai avea pe langa jante pe 14" de aliaj si 2 tetiere spate si CD player si eleron. O sa trimit mail la VC sa-i intreb de eleron. si va pun aici raspunsul. ![]() This post has been edited by nh1980ro: 19 Jun 2007, 00:13 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Tzutzi |
![]()
|
![]() Solenzar impatimit Group: Members Posts: 478 Joined: 9 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Si clima are tetiere spate
![]() |
--------------------
Ford
Focus St170 2.0 16v
2004 Solenza Scala 1.4 8v 2004
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(nh1980ro) Am cateva argumente, dar nu clare Sa le auzim!QUOTE(nh1980ro) Am pretentia de la altii sa vina cu argumente sau sa nu mai spuna cu tarie si fara argumente tot felul de chestii.(de genul "lasa ca stiu eu mai bine ca asa face" - ma repet). Pana acum altii ti-au demonstrat ca esti beat. Repet, nu ai fost in stare sa raspunzi la un test simplu de aerodinamica, dar tu ai pretentia ca stii ceva. Daca nu poti sa te exprimi mai tehnic, spune cu cuvintele tale.This post has been edited by IRONICK: 19 Jun 2007, 09:38 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
nh1980ro,
Difera flow-ul si intre doua hatch-uri. Ia frumos tu palmele tale, le asezi pe eleronu tau minune fabricant de wishful thinking, apesi pe el pana crezi tu asa ca ai apasat masina (tre sa lase macar putin iti dai seama). Dupa care faci aceasi operatie pe un cantar...sau chiar pui cantaru direct pe eleron. Asa o sa afli cate kg forta sunt necesare sa iti striveasca cazanu. Ma tem ca nu o sa scoti kilogramele alea nici data lipesti cantarul de portbgagaj, de cantar lipesti un eleron dinasta minune fabricant de wishful thinking. Dupa acea te pui la volanul cazanului si mergi cu 150 la ora. Si gandeste-te ca eleronul asta sta mult mai sus decat eleronul ala a tau de pe masina. Hai lasa astea. Explica-ne totusi pe ce baza wishful thinking eleronul ala minune a tau iti striveste cazanu? Doar asa pentru simplul fapt ca asa iti place tie sa crezi, pe acest concept care il aplici in mai orice idee de a ta asternuta aici pe forum? This post has been edited by i96nds: 19 Jun 2007, 12:39 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Exemplu dintr-un post mai vechi al meu de aici:
Example: a surface of 36 cm² at an angle of 12° at a speed of 300kph * extra pressure on the axles of 100kg * extra drag of 22kg * 25hp extra needed, or topspeed will be 10kph less. " Eu n-am stat sa vad ce suprafata are eleronul de Scala sau ce unghi face cu portbagajul. Dar am dat si argumente. Daca va uitati la #110 a lui einstein vedeti ca aerul coboara pe luneta daca aceasta se afla la un unghi obtuz fata de portbagaj. Astept si raspunsul de la VC dupa cum am scris si mai sus. Comentarii? |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
badeageorge2000 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 19 June 07 ![]() |
Sal . Facetimi rost de un desen 3d de SLZ si in 3-4 zile fac eu un studiu CFD al cargerea aerului peste automobil (eleron, oglinzi, ......)si pot scoate Cx presiune forta deportanta sau chiar densitate locala
Attached File(s) |
--------------------
dacia
logan
2006
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Sti face atatea dar nu sti face un JPG?
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
badeageorge2000 |
![]()
|
uitete si la astea ca sa vezi ce stie baiatu
Attached File(s) ![]() |
--------------------
dacia
logan
2006
|
|
nh1980ro |
![]()
|
De ce toata lumea face teste la hatchback?
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
badeageorge2000 |
![]()
|
asta am la licenta!!!!
am vrut sa fac prima oara un Logan ,am desenu. Datimi un desen 3d si se rezolva Sorry .JPEG ca sa vad zonele (cod de culori precis) |
--------------------
dacia
logan
2006
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai fa la un Logan atunci.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
badeageorge2000 |
![]()
|
Discutia este lansata pe Solenza, in plus sunt niste diferente cam mari intre modele
|
--------------------
dacia
logan
2006
|
|
IRONICK |
![]()
|
Sunt multe variabile pentru un calcul corect. Modul cu aerul urca pe parbriz si nu este degajat lateral spre montanti, in dreptul cauciucurilor mai sunt niste aripioare de dirijare a aerului, aerul care intra radiator si iese in spatele motorului (daca se creaza o depresiune sub motor iese mai repede), etc .. pana si capacele de la roti au un rol (mic, dar au).
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Si daca parbrizul e drept (sau aproape) are efectul unei parasute...
![]() Daca tu ai acoperit jgheaburile de la baza aprbrizului, probabil ca apa adunata acolo iti sarea pe geamuri in loc sa se scurga jos. This post has been edited by nh1980ro: 19 Jun 2007, 16:19 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
IRONICK |
![]()
|
driverx, ai legatura. Eu m-am saturat cu asta sa pierd timpul aiurea.
This post has been edited by IRONICK: 20 Jun 2007, 09:33 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
driverx |
![]()
|
![]() Eu m-am saturat inaintea ta, asa ca am raspuns azi pe masura si m-am ales si cu warn. Lasa-l in tampeniile lui. N-are rost. nh1980ro. Ai legatura. Veghem in continuare asupra ta. Asteptam explicatii cu si despre eleroane pe solenza...dar si logan..de ce nu. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Si eu astept raspunsul de la VC..
![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Ok, hai sa ne gandim altfel. Sa comparam 2 hecibacuri: Solenza si Octavia 1. Solenza nu are stergator de luneta, Octavia are. De ce? Pentru ca la Solenza luneta ramane curata daca mergi pe ploaie, la Octavia nu se intampla asta.
De ce aceasta diferenta? Pentru ca la octavia ungiul intre plafon si luneta e mai mic decat la Solenza (cred ca asta se vede cu ochiul liber si nu mai trebuie sa pun poze). Treaba asta duce la o situatie in care curentul de aer ramane atasat de caroserie si deauspra lunetei Skodei, desi la Solenza el se desprinde pe acoperis (din cauza turbioanelor si presiunii reduse, apa nu se aseaza pe luneta daciei). Din aceste motive, eleronul de pe Solniza e cu efect estetic, nu aerodinamic. Daca v-a placut explicatia, accept un + la reputatie! ![]() ![]() |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 14:54 |