Zgomote si scartaieli Logan
![]() ![]() ![]() |
Zgomote si scartaieli Logan
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
Azi am adoptat alta solutie la problema scartaitului datorat boltului de inchidere. Am stropit din belsug cu pudra de grafit. Prima solutie si anume de a da cu un fel de ulei era doar emporara, dar foarte eficienta. Daca nici asta cu grafit nu da roade mai indelungate, urmeaza vasilina grafitata, cum am vazut ca folosesc in service
![]() O solutie extrema ar fi nu pilirea boltului, ci taierea lui defintva cu flexul ![]() |
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Am rezerve serioase vis-a-vis de "teflonul" bucselor cu pricina, pare mai degraba un plastic ordinar. In fine. La mine inlocuirea plasticului cu furtun cu insertie a dat, momentan, rezultate. Oricum la Logan mereu scartie cate ceva.
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
johnnybegoode |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 9 December 06 From: Piatra Neamt ![]() |
QUOTE(vi_escu @ 23 Oct 2008, 23:35) AMIN ![]() ![]() ![]() sau ![]() ![]() ![]() In fine, intru si eu in clubul asta cu scartiaielile de la usi..Dreapta fata revine (cum s-ar spune)Asta vara le-am uns pe toate si se vede ca a fost deajuns pana acum..In plus am am mai avut ceva greierasi la bord in fata stanga - sofer (rezolvat prin desfacerea ornamentului de plastic de pe usa si strangerea surubului din staga bordului (DA, ERA DESFACUT...cum naiba l-au strans nu stiu da in fine...). Ceva pe la scaunul din dreapta se mai aude scartaind si pe ici pe colo din cand in cand..Mergem inainte, vivat Loganul! |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus Laureate Plus 1.4 mpi
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
acea bucsa din plastic, daca este gresata des cu grease, uzura este minima.
ceva jocuri tot are usa pe ea...deh, asa vine de la uzina. asa ca fratilor, un tubuletz de grease e bine sa aveti mereu in portbagaj. este important ca acea bucsa sa aiba libertatea de a se roti pe cui, astfel uzura sa este mai mica. cate o mica "gimnastica" de rotatie cu mana nu dauneaza. ![]() 24 Oct 2008, 07:43: pe drumuri cu denivelari imi vibreaza ceva a plastic in zona stalpului fata-stanga. in rest e ok. This post has been edited by Mich@el: 24 Oct 2008, 07:43 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Și te ține 30-45 de zile ....atât.
|
--------------------
.
.
.
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu de ceva timp un afurisit de clinchet metalic undeva prin spate (polita spate, stalpii spate, nu pot sa localizez cu precizie). M-am tot sucit, tot invartit, am ciocanit peste tot, am miscat toate plasticele, n-a disparut. Este prezent doar cand dau prin gropi sau trec peste denivelari. Stie cineva ceva?
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
michou |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Acelasi fenomen il intalnesc si eu la stalpul dreapta spate din pacate nu am reusit sa inlatur zgomotul.....mai studiez....
QUOTE(YRX @ 24 Oct 2008, 08:48) Am si eu de ceva timp un afurisit de clinchet metalic undeva prin spate (polita spate, stalpii spate, nu pot sa localizez cu precizie). M-am tot sucit, tot invartit, am ciocanit peste tot, am miscat toate plasticele, n-a disparut. Este prezent doar cand dau prin gropi sau trec peste denivelari. Stie cineva ceva? |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2004 daca ai condus Dacie stii sa conduci orice!!!!!
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@YRX & @michou, exact zgomotul descris de voi il am si eu.
Cred ca am identificat cauza, dar inca nu m-am ocupat de el: cheia pentru desfacut prezoanele este prinsa pe aripa dreapta in 2 plastice si zgomotul de care vorbesc pare a fi "reproductibil" cind "mișc tremurat" de acea cheie. Am sa revin cu 'concluzii'. This post has been edited by mariuscond: 24 Oct 2008, 08:49 |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
Zcorp |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 24 June 08 ![]() |
Nu stiu daca m-am facut bine inteles in legatura cu boltul de inchidere. Am pus o schema la ceea ce m-am referit
Attached File(s) |
--------------------
trabant
TT
3008
- cehia-99-SUC
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Acolo nu e normal sa frece. Ori e reglata prost, ori e ceva stramb/schimbar dupa vreun accident.
Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Măi Andy... măi... cum le stii tu pe toate...
Eu nu am vazut Logan la care sa fie "intacta" portiunea respectiva si nu e vorba de accidente sau altceva. |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Si la mine e intacta. Din descrierile lui Zcorp se intelege ca s-a "mancat" din metal, nu doar zgariat. Asa ceva nu e normal.
Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
mariuscond |
![]()
|
Pe ale voastre nu le-am vazut...
![]() Cert este ca in zona respectiva loveste ceva, iar in timp se zgirie/toceste cuiul ala. |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Se poate, a mea e relativ noua (sub 20.000km), inseamna ca e greseala de proiectare atunci.
Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
pare ca si cum usa ar fi "cazuta" din balamale.
cu siguranta usa necesita o repozitionare/reglare. |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
daca pilesti e posibil ca usa sa "cada" si mai mult. tu trebuie sa inlaturi cauza nu efectul
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
se mai poate lasa in jos un pic si cuiul percutor dar greu. E prins pe un platband are se deformeaza un pic la apasare, nu are miscare mai mare.
Iar usa pe fata se regleaza daca se da aripa jos, ,ca nu prea e acces la suruburile balamalei |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Zcorp |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 24 June 08 ![]() |
In desen am exagerat, nu ii mancata, se vede si se simte ca freaca, am pus vaselina si am vazut mai clar.
MAsina are 16900 km |
--------------------
trabant
TT
3008
- cehia-99-SUC
|
|
vali2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 1 March 06 From: Iasi ![]() |
am facut-o lata !!
![]() am dat cu silicon pe chedere ( silicon pentru anvelope ) si m-am pricopsit cu niste sunete de toata frumusetea : scartaie, geme, icneste, paraie din toate incheieturile si nu scap de ele cu nimic. am dat cu glicerina boraxata si s-a facut liniste doar pt. cateva zile am dat cu crema de maini de-a sotiei si scartaie in continuare am spalat chederele cu sampon auto concentrat si am reluat operatia de ungere cu glicerina : efect bun dar de foarte scurta durata. as incerca cu ulei siliconic dar contine si asta silicon si nu am curaj... va rog sa ma ajutati cu idei cum scap de belea fara sa schimb chederele ( banuiesc ca sunt destul de scumpe ) si aveti grija : nu dati cu silicon pe chedere This post has been edited by vali2: 25 Oct 2008, 13:38 |
--------------------
Nissan
Qashqai 1.3 DIG-T 140 cp - Tekna+P2-magnetic red
2019 "Exista o lume mai buna........ dar este foarte scumpa."
|
|
vi_escu |
![]()
|
Cand iti mai vin astfel de idei, da intai o cautare si vezi daca au patit-o altii inaintea ta.
http://www.daciaclub.ro/zgomot-ciudat-in-u...-t82852-s0.html E drept ca din greseli se invata, dar mai bine din greselile altora. |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(vali2 @ 25 Oct 2008, 14:37) va rog sa ma ajutati cu idei cum scap de belea fara sa schimb chederele ( banuiesc ca sunt destul de scumpe ) Nu exista nici un remediu! Decat cel periodic ... |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(vali2 @ 25 Oct 2008, 14:37) Felicitari ![]() Lasa samponul auto si treci pe dero cu apa fiarta. Dar fa intai un colt sa vezi ce efecte are, sa nu il strici mai rau. Daca a intrat in profunzime, cred ca doar cu solventi o rezolvi, in general astia se evapora rapid si poate ai noroc sa o rezolvi. |
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Eu am incercat cu tot ce am gasit in casa. Detergent de rufe (solid si lichid), detergent de vase (solid si lichid), sapun, spirt, etc ...
Nici un efect! |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
QUOTE(vali2 @ 25 Oct 2008, 14:37) am facut-o lata !! ![]() am dat cu silicon pe chedere ( silicon pentru anvelope ) si m-am pricopsit cu niste sunete de toata frumusetea : scartaie, geme, icneste, paraie din toate incheieturile si nu scap de ele cu nimic. am dat cu glicerina boraxata si s-a facut liniste doar pt. cateva zile am dat cu crema de maini de-a sotiei si scartaie in continuare am spalat chederele cu sampon auto concentrat si am reluat operatia de ungere cu glicerina : efect bun dar de foarte scurta durata. as incerca cu ulei siliconic dar contine si asta silicon si nu am curaj... va rog sa ma ajutati cu idei cum scap de belea fara sa schimb chederele ( banuiesc ca sunt destul de scumpe ) si aveti grija : nu dati cu silicon pe chedere Pe chedere se da cu pudra de talc .........asa vin si din fabrica. |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
vali2 |
![]()
|
se pare ca nu am multe sanse sa scap de zgomote .
am sa incerc cu un solvent organic si apoi cu pudra de talc, poate cu smirghel fin sau... |
--------------------
Nissan
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Nu da cu smirghel ca ai sa le strici.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
je_design |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 425 Joined: 27 August 06 ![]() |
eu am patit o faza asemanatoare, imi scartaiau chederele de credeam ca se rupe masina in 2 la fiecare denivelare. problema era un praf fin care s-a adunat pe "perisorii" chederelor superioare de la usi. am curatat praful respectiv si am dat cu o crema de maini hidratanta cu glicerina si s-a facut liniste. deja am vreo 2 luni si nu suna absolut deloc. incercati si varianta asta (crema de maini). bafta!
|
--------------------
Logan
Laureat plus
2006
|
|
vali2 |
![]()
|
am dat si eu cu crema de maini si s-au redus zgomotele temporar dar in schimb eu am facut greseala de a da cu silicon pe chedere, nu a fost din cauza prafului.
azi am dat cu un ''spray de service'' ,chiar asa scrie pe el, de la service Renault, si surpriza : liniste deplina sper ca aceasta stare sa dureze muuuuuuult wd 40 are cam aceleasi caracteristici ca acest spray, nu l-as putea folosi in cazul ca apar din nou scartaieturi ? This post has been edited by vali2: 27 Oct 2008, 14:58 |
--------------------
Nissan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 01:29 |