Logan pe GPL
![]() ![]() ![]() |
Logan pe GPL
Laurentziu83 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
|
|||
radur |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 3 October 07 ![]() |
problema este ca eu fac drumuri scurte cam 5 km . deci s-ar merita gaz?
avand in vedere ca am vazut ca esti destul de activ pe LOGAN PE GPL zi-mi te rog daca intradevar apar probleme la motor ca lumea are pareri impartite! ![]() This post has been edited by radur: 17 Mar 2008, 20:16 |
--------------------
dacia
logan
2007/abs+/
|
|
LuciBursuc2006 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 22 Joined: 17 February 08 ![]() |
Daca nu modifici temperatura de trecere pe Gpl s-ar putea iarna sa-ti para rau de investitie pt. ca distanta e cam scurta
|
--------------------
Dacia
Logan Laureatte GPL
Dec.2007 E2
- AG 82 SBY
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Dar, daca trecerea se face cand inca e rece motorul, consumul de GPL se mareste ...
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
Pe site-ul oficial Dacia a aparut GPL si pe motorizarea de 1.6MPI. Zicea cineva ca nu va fi niciodata GPL din fabrica pe logan berlina 1.6. Iete ca a aparut. Un Laureat 1.6 GPL cu ABS si vopsea metalizata ajunge la 9900 euro. Cat un prestige fara metalizata? Oare merita?
|
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Depinde de mai multi factori ...
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(LuciBursuc2006 @ 17 Mar 2008, 20:17) Daca nu modifici temperatura de trecere pe Gpl s-ar putea iarna sa-ti para rau de investitie pt. ca distanta e cam scurta Decat sa am temperatura de trecere pe gpl setata prea jos si sa-mi treaca pe gaz fix cand tai o intersectie, sa dea in nas masina si sa intre altul in mine, prefer sa merg inca un minut in plus pe benzina si sa nu ma doara capul. Cum mi-am setat acum instalatia, daca nu m-as uita la ledul de comutare, n-as sti cand am trecut pe gaz. Iarna intr-adevar, nu faci mare afacere cu gpl-ul la distante de 5 km, eu am avut destule deplasari la sub zero grade la care nici nu apuca motorul sa treaca pe gaz, dar asta e, pana la urma nici dieselul nu consuma deloc putin cand e rece, si in plus dieselul se incalzeste mult mai greu iarna. Cum eu acum fac o naveta zilnica de 30 de km, mergand pe gpl platesc doar 60% din cat as fi platit pe transportul in comun, asa ca pot sa zic ca am facut o afacere. @radur: probleme la motoarele cu gpl nu prea apar, insa renault recomanda pentru motoarele sale pe gpl (Megane de exemplu are o astfel de varianta, dar nu pe piata din Ro) reglarea periodica a jocului de supape, ceea ce arata ca se mananca putin scaunele la supape, dar nu intr-un ritm care sa puna motorul pe butuci. Daca era asa, nu mai echipau masina cu gpl. Atata timp cat motorul e reglat pe un amestec cat de cat bogat, nu vor fi probleme. This post has been edited by Laurentziu83: 20 Mar 2008, 20:54 |
--------------------
.
.
.
|
|
radur |
![]()
|
mersi de raspuns
|
--------------------
dacia
logan
2007/abs+/
|
|
ciopartelu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 21 March 08 ![]() |
Mie mi-ar fi frica sa merg cu bomba in portbagaj.
N-au fost niciodata accidente de genul asta? Voi ce parere aveti? |
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
radur |
![]()
|
si benzina nu e tot bomba???
![]() |
--------------------
dacia
logan
2007/abs+/
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Pai daca gazul e bomba, atunci benzina e Hiroshima.
Au fost cazuri cu berline vechi care au ARS, dar la care butelia de gaz a ramas intacta, si asta pentru ca, la cresterea presiunii peste o anumita limita, o supapa da gazul in exces afara. Gazul ala intr-adevar ia foc, dar la ce flacari sunt in jurul lui chiar nu mai conteaza. Nici benzina, atata timp cat se afla in rezervor, nu ia foc, deoarece ea se prezinta si sub forma de vapori, iar procentul de oxigen in rezervor e mult prea mic ca sa poata intretine arderea. |
--------------------
.
.
.
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
A trecut de 3000 km! Nici o problema pana acum.
![]() Succese! |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
gavrilabizau |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 22 January 08 From: SACEL, jud.Maramures ![]() |
fac plinul 46 litri si imi ajunge fix 600 km .pretul pe litru 2.15 lei am verificat asa de 6 ori si a iesit la fel .bafta la drum si fara accidente!!!!
![]() |
--------------------
dacia logan
1.4 MPI
2006/laureate
- MM-06-BMN
|
|
Fisicooo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 20 March 06 From: Constanta ![]() |
astia din Constanta sunt nebuni au facut pretul la gaz 2,3 lei deja se apropie de benzina nu prea mai este nici un avantaj cu gpl
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1,5 dci
2006, laureate
- CT-02-SEY
|
|
koldun |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
faganezu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 357 Joined: 14 October 07 ![]() |
cred ca mai deloc
![]() |
--------------------
logan 1.4 MPI GPL
laureat
2007
- B-XX-NZR
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
2,3 lei ti se par aproape de 3,7? Mie nu.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
gavrilabizau |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 22 January 08 From: SACEL, jud.Maramures ![]() |
10 % oras ---90% in localitati si sate
31 Mar 2008, 12:58: gpl 2.15 lei fata de 3.90lei benzina This post has been edited by gavrilabizau: 31 Mar 2008, 12:58 |
--------------------
dacia logan
1.4 MPI
2006/laureate
- MM-06-BMN
|
|
LuciBursuc2006 |
![]()
|
QUOTE(Fisicooo @ 30 Mar 2008, 20:54) astia din Constanta sunt nebuni au facut pretul la gaz 2,3 lei deja se apropie de benzina nu prea mai este nici un avantaj cu gpl ![]() In Arges am observat ceva la pret la toate statiile GPL pretul la pompa este 2.3Lei iar la PetromV pretul este 1.95 verificatii si la voi prin orasele in care stati merita sa incercati la un plin economisiti cel putin 16lei This post has been edited by LuciBursuc2006: 31 Mar 2008, 20:26 |
--------------------
Dacia
Logan Laureatte GPL
Dec.2007 E2
- AG 82 SBY
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
In Arad, la Petrom (cel de la iesirea prin Gradiste) e 1.99Lei litrul ...
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
LuciBursuc2006 |
![]()
|
De obicei preturile ar trebui sa fie cam la fel peste tot la firmele care se respecta doar cele care sunt in sistem franciza au alte preturi de exemplu la inceputul lui martie luam de la OMV Pitesti gazu cu 2.1/litru si a doua zi am luat de la OMV Constanta de pe Aurel Vlaicu(la CET)cu 1.95/litru . Inca la Petrom se incerca sa fie pretul peste tot la fel pe cand la OMV fiecare statie isi pune singura adaosu comercial.
This post has been edited by klaus: 1 Apr 2008, 13:58 |
--------------------
Dacia
Logan Laureatte GPL
Dec.2007 E2
- AG 82 SBY
|
|
zgabi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 11 August 05 ![]() |
Eu am un logan 1,6mpi si din pacate imi consuma 10,2 la suta in afara si nu stiu cum sa-i dau de cap. Sistemul de gaz este Voltran. Am vreo 5 retururi la garajul de origine si nu au reusit nici o imbunatatire. Imi puteti indica un atelier care ar stii sa-i faca o mapare corecta la UCE Gaz. In Bucuresti sau Pitesti. Cu bine |
--------------------
Dacia
Nova GT
- AG05 SCS
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Si cam cati kilometrii ai cu el? Cu ce viteza mergi afara ... ?
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
zgabi |
![]()
|
Am 32000, gazul l-am montat la 29000. Viteza medie in afara: 60km/h, pe autostrada maxim 120km/h, nimic special...In aceleasi conditii consumul de benzina este 6,8km/h in mers combinat. |
--------------------
Dacia
Nova GT
- AG05 SCS
|
|
koldun |
![]()
|
Ai gresit sau tu mergi cu 60 afara?
![]() oricum, regleaza instalatia ca e prea de tot! |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
a zis viteza medie,nu viteza constanta de 60
ia fa un drum de 2-3 sute km in afara (dar nu pe autostrada) si sa ne spui ce medie ti-a iesit |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
zgabi |
![]()
|
N-are rost sa mai verific cu 200-300 km. Sunt la al 4-lea rezervor la care monitorizez consumul, adica vreo 2000km. Mereu iese acelasi consum. Cert e ca la primul rezervor am avut consum de 7,2 (deci super)dar mi -sa parut ca "da in git" la viteze mici si am fost sa mi-o regleze. Mi-a reconfigurat parametrii si mi-a schimbat injectoarele cu un alt tip. Si de atunci varza s-a facut. Eu traiesc cu impresia ca noile injectoare sunt de vina. Cred ca au debit mai mare si lasindu-le aceiasi timpi de comanda ca acelora vechi, de fapt cantitatea injectata e m mare. Povestea e mai lunga... E ciudat: Cind consumul era 7,2, CB indica 7,8, acum insa cind am consum de 10,2 consumul indicat e de 5,2. Stiu ca nu mai e relevant consumul din CB, dar ma asteptam ca macar sa fie proportional cu cel de gaz. Explicatia mea e ca: UCE benzina vede(prin sonde) un consum prea mare de , gaz si incearca sa-l reduca la maxim, ceea ce da timpi de comanda mici la injectoarele de benzina ( de unde si indicatia CB foarte mica), timpi care sunt apoi copiati de UCE gaz si multiplicati cu un factor variabil (de la 2,2 la 1,4) in functie de sarcina motorului. De fapt de acest factor nu sunt convins ca este bun. Scuzati pentru aceatsa poveste |
--------------------
Dacia
Nova GT
- AG05 SCS
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Du-te si spunele sa ti-l regleze de atatea ori cat e nevoie.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
gavrilabizau |
![]()
|
atata timp cat instalatia de gaz e in garantie ei au obligatia de a o repara si de o aduce la parametri de functionare . asa ca daca nu vreu baieti sa te rezolve fa o sesizare la OPC si o sa se rezolve
|
--------------------
dacia logan
1.4 MPI
2006/laureate
- MM-06-BMN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 05:04 |