Logan pe GPL
![]() ![]() ![]() |
Logan pe GPL
valdur |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 25 April 07 ![]() |
|
--------------------
dacia
logan
2006 laureate plus
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(alexys @ 24 May 2007, 16:31) si cu ce-o mai fi... Eventual poti sa spui si unde lucrezi ... |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
mih95 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 22 October 05 ![]() |
Dacia sau VoceaClientului vor anunta pe canalele oficiale modificari la motor (chiulasa, supape, etc...) in cazul variantei pe GPL?
As fi mai linistit dpdv al costurilor/km daca voi putea trece pe GPL pentru ~600 Euro cu tot cu omologare, iar la revinzare va fi mai atractiva... |
--------------------
.
.
.
|
|
alexys |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 28 February 06 From: Topoloveni ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 24 May 2007, 16:38) Nu spun unde lucrez ca raman fara... Da' ii invat pe unii si pe altii sa monteze. Si daca te-ai gandit prea departe, nu voi proba o instalatie Omegas. Insa va fi o alta reglata si care o copiaza bine (se ghideaza si ea dupa presiune MAP si GPL, temperatura apa, temperatura gaz, etc (dar nu cu injectoare reale de GPL ci electrovalve). Asta imi va mari consumul dar nesemnificativ, pe o perioada scurta si 4500 km sper sa isi mentina toate acelasi debit... |
--------------------
KIA
Sephia
1996
- AG-11-LPG
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
QUOTE(ady85btz @ 23 May 2007, 23:23) Sunt de acord! Dupa ce ca 1,4 e puturos,l-a mai trecut si pe gaz...tare curios sunt sa merg cu un 1,4 gpl sa vad de ce e in stare...eventual cu 5 oameni+ac ![]() Sunt atatia taximeteristi care au motoare de 1,4 pe gpl,am intrebat si eu cativa si mau mintiot ca trage bine si pe gpl ,ca la dat sa consume mai mult gaz sa aiba forta.Acuma nustu ca nu m-am plimbat ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
zmouzy lucian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 27 May 07 ![]() |
Oameni buni eu am loganu pe gpl fac zilnic 300km consmul e aceptabil daca mergi linistit 9-10 la 1.6 la solenza am scos si 7 tot pe gpl eu miam pus gpl landi renzo de 3 ani e buna instalatia e tot aia de o pun astia din fabrica doar acum lea venit mintea la cap.Insa exista problene foarte mari cu reviziile la gpl nu se fac corect sau mai bne spus nu se fac deloc la fiecare 15 trebue recalibrata adica pusa pe tester si reglat consum si schimbat filtru de gaz care nu se va face va asigur am aproape 90mii cu loganu si cand ma duc la revizi "l-as ca inca mai merge italieni is niste prosti" sa nu mai zic de garantie se duce rampa de gaz intro veselie si sa nu va mai zic in cat timp vin piesele de la ragazzele italiene 6 luni
|
--------------------
dacia
solenza&logan1.6
2004&2006 laureat
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
Personal sunt interesat sa imi pun pe loganul din semnatura instalatie gpl, daca s-ar putea chiar cea oferita de dacia, dar mi-e frica de maimutele care ar trebui sa faca operatiunea aceasta..in alta ordine de idei cei care aveti deja gpl la motor de 1,6 dupa cati km se amortizeaza investia..? ...aproximativ..
|
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
2006 Laureat The answer my friend is blowing in the wind
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Consum in Bucuresti 12l/ 100km iar afara undeva pe la 8l/100km.
Fa si tu socoteala cat iti consuma benzina si vezi ce economie faci si perioada de amortizare. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
Danke. La 15000 km /an ai mei, nu prea cred ca se merita investitia..
|
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Am socotit si eu, la consumul pe care-l scot in Iasi, si tot la ~15000km/an mi-as amortiza instalatia in 18-20 de luni.
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
La preturile care erau la benzina si GPL in perioada cand am cumparat instalatia mie mi-a dat o amortizare completa in 25000km. De remarcat ca daca se foloseste predominant urban perioada e mult mai mica. Si mai luati in seama ca la vanzarea masinii mai luati si acolo ceva in plus. Plus ca daca iti pui GPL ai sanse foarte mari sa faci mult mai multi km.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
Braveheart |
![]() ![]()
|
De acord cu adya, tot in 25k-30k mi-a iesit si mie..
Problema nr 1. nu e legata de amortizare dupa parerea mea, oricine poate face calculele, ci ar fi daca pun si maimutele de la dacia gpl-ul la masinile deja vandute, la ce scor ar ajunge si ce service se va remarca fiind cel mai profi..pt asta as merge oriunde in tara sa il montez numa sa stiu ca e treaba profi.. ![]() This post has been edited by Braveheart: 29 May 2007, 19:03 |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
|
|
Braveheart |
![]() ![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
|
|
19mur |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 4 June 07 ![]() |
Buna ziua,
Iata ce raspuns am primit de Vocea Clientului, referitor la montarea ulterioara a insalatiei cu GPL pe un Logan (era vorba de Loganul meu): "Cu privire la montarea unei instalatii GPL pe autoturismul Dacia Logan pe care-l detineti, va informam faptul ca aceasta operatiune nu este posibila in reteaua autorizata Dacia, post vanzare, deoarece unitatile service autorizate nu dispun de tehnologia necesara efectuarii genului acesta de montaj si nu sunt abilitate de catre producator pentru aceasta interventie. In plus, conform Carnetului de Garantie a autoturismului, orice modificare constructiva in afara indicatiilor constructorului sau inlocuirea componentelor de prim montaj cu alte componente decat cele de origine Dacia, conduce la scoaterea din garantie a autoturismului. De asemenea, aceasta interventie se recomanda a fi efectuata numai pe liniile de prim montaj ale producatorului pentru a se garanta calitatea si siguranta executarii acestui montaj. Nu exista piese ale motorului modificate pentru a se putea adapta instalatiei GPL." |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 12.04.2007
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Ti-a raspuns VC ca nu au modificat nimic la motor?
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
mih95 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 22 October 05 ![]() |
Da, multumesc, m-am cam lamurit ....
Un raspuns de mare anvergura tehnica de la VC, previzibil de altfel. Mai asteptam, suntem in RO si asta ne poate ajuta uneori...sau nu! |
--------------------
.
.
.
|
|
rogilg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 27 July 04 From: Aiud, ALBA ![]() |
ceva imagini cu un logan care are montat din fabrica instalatia... se poate ?
in special din portbagaj !!! |
--------------------
dacia
logan
- AB-05-FBZ
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
mai, sunt o multime de lucruri care se fac la prim montaj, de aia ei nu agreeaza montajul ulterior. Una din chestii ar fi ca cele pe GPL din fabrica au martor special pe bord, deci au o alta instalatie electrica decit celelalte. Mai sunt o multime de alte modificari care se fac ca la carte doar la prim montaj
|
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(rogilg @ 4 Jun 2007, 13:02) ceva imagini cu un logan care are montat din fabrica instalatia... se poate ? in special din portbagaj !!! am eu cateva poze, le pun diseara. Rezervorul din portbagaj e pus in locul rotii de rezerva, practiv nu se observa nimic cu mocheta pusa. Indicatorul ala din bord nu m-am prins ce face, a mai aparut un "addon" de plastic pe consola centrala, arata cam nasol... cred ca e indicatorul de gaz (cat mai ai). |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
adiya |
![]()
|
Si roata de rezerva unde este acum?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.519 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
roata de rezerva este pusa pur si simplu in portbagaj, intr-o geanta(husa) cu manere pe care scrie Landi Renzo. Dar ocupa cam mult loc, parerea mea ca o roata de rezerva de dimensiuni reduse ar fi fost mai practica si eventual s-ar fi putut prinde de bancheta spate.
|
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Sau ar fi putut fi lasata acasa!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
adiya |
![]()
|
Deci este exact situatia in care ma aflam eu. Nasol va zic. Nu poti lasa roata acasa mereu. Mai ales in concedii si deplasari lungi. Sa nu mai spunem ca eu, sau poate nu numai eu, sunt pasionat de muzica si aveam si un tub prin portbagaj, lanaga care roata nu mai avea loc culcata. De regula o puneam in pozitie veerticala in spatele soferului. Trebuia sa alegi intre locul din portbagaj si locul unei persoane. Butonul de comanda este pus ca vai de mama lui...Eu il aveam pus langa scrumiera. Nici nu se observa. Ma asteptam la mai mult din partea Dacia.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
Ma bag si eu in discutie , am vazut la TV Logan GPL , rezervorul e exact in locul rotii de rezerva si din ce explica duduia de la TV a dat de inteles ca rezerva ar fi sub masina dar n-am incredere in ea ptr ca tot ea a zis ca costurile de intretinere cresc cu 412euro la 100(o suta) de KM
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine
- CT-87-SNK Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Roata NU are cum sa fie sub masina, ca n-are loc (la sedan). Oricum, roata ocupa mai putin loc decat un rezervor cilindric, zic eu, si poti pune valiza pe ea
![]() Alte pareri de spre inst. GPL Tomasseto, pe Logan? (aici in Iasi e vreo 2200 ron, cu tot cu instalare si rezervor "standard" - cum o fi ala, oricum, nu toroidal, care costa in plus). PS: am vazut ca sunt si rezervoare cilindrice mai mici, care nu mai ocupa toata latimea portbagajului (chiar m-ar tenta, in eventualitatea ca imi montez GPL, un rez. de 28 litri care ocupa asa, cam la o treime din latimea portbagajului...) This post has been edited by GoGu: 5 Jun 2007, 22:11 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu am reusit sa incarc pozele pe site sub nici o forma, nici prin galerie nici prin post.
Ca atare, pozele le gasiti aici: LINK Nu au cum sa monteze roata sub portbagaj, nu e loc. Roata de rezerva e intr-o husa in portbagaj. |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Mie imi vine sa vomit cand vad indicatorul ala pe consola centrala.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
cum vi se pare lucratura? e realizata ingrijit? adica mai ingrijit decat o instalatie aftermarket?
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
radunic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 23 January 03 From: Timisoara ![]() |
Ce am dedus din informatiile de pe site-ul dacia:
-Versiunea Laureate 1,4 gpl nu are radiocasetofon (doar precablaj si ca optional un radiocd), deci nu este laureate. -Nu exista in lista de optionale nici airbaguri laterale, nici garantia extinsa. Ma indoiesc ca am sa fac aceasta alegere. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 20:41 |