DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages « < 7 8 9 10 11 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Vor sa interzica detectoarele de radar, cred ca nu mai au banii destui din spagi

simon
post 25 Jun 2007, 15:23
Post #241

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(adi_ar @ 25 Jun 2007, 12:16)
Eu as fi de acord cu detectorul, sa ramana legal ... cu o conditie:
Implicarea intr-un accident, in conditiile folosirii detectorului, sa se sanctioneze cu anularea permisului (forewer) si confiscarea masinii. Ce ziceti!
*

Ce sa ne mai incurcam cu confiscarea masinii!? Da-i in ma-sa de contravenienti! Sa-i spinzure de cea mai apropiata craca, iar tot neamul lor, pina la a 7-a spita, sa fie deportat in Siberia.
Averea lor sa fie confiscata in folosul celor care nu depasesc viteza legala nici in cadare libera.
Traiasca Partidul Respectarii Vitezei Legale, ca a lor va fi soseaua 24 ore/zi cit le va trebui sa ajunga de la Bucuresti la Timisoara.

--------------------
Renault Megane III 2009 Dinamique 1.6 16V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
catala2k
post 25 Jun 2007, 15:51
Post #242

posesor de elice alb albastra... pt moment

From: Bucuresti

Inca nu am detector de radar, poate ca nici nu am sa-mi iau, dar parerea mea este ca toti soferi incalca regulile de circulatie. Sa ridice cineva mana daca, de cand este sofer, nu a incalcat cel putin o data vre-o regula. Eu unul ma declar vinovat si am primit si amenzi pt greselile pe care le-am facut, in prezent am 6 pct "de fidelitate". Acum 3-4 ani am primit o amenda in Bucuresti pt 63 km/h si mi-a zis in fata ca daca aveam 60km/h nu ma oprea. Poate ca daca aveam detector radar atunci nu primeam acea amenda, dar era interzis.
Acum cand e legal, as lua un asemenea aprat pt deplasarile in afara orasului si pt Bucuresti pt ca m-am saturat sa stau ca un "sniper" cu ochii la 1km in fata sa vad daca nu cumva imi aprare un Passat/Logan inscriptionat la vanatoare, sau mai rau un logan fara inscriptii. Cel putin in Bucuresti am oroare cand vad cate un Logan galben sau rosu parcat pe contrasens, ca fara sa vrei te dai dupa cum e traficu si pe Kiseleff / Aviatorilor poti usor sa ajungi la 70-80km/h si daca te-a prins ai mai facut rost de cateva puncte de "fidelizare".
Ce trebuie sa facem noi in continuare: sa ne anuntam reciproc prin celebrul "flash" cand ii vedem la panda. In felul asta scapam si noi de o amenda, cei care nu avem detectoare.

--------------------
. . .
;)
+
BOG
post 25 Jun 2007, 16:08
Post #243

Riders on the Storm

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Botosani

"Acum 3-4 ani am primit o amenda in Bucuresti pt 63 km/h si mi-a zis in fata ca daca aveam 60km/h nu ma oprea." Cum din constructie aparatul radar are o marja de eroare de +/- 5 km/h inteleg din postul tau ca ti-a zambit...

--------------------
Reno M 2.1/CD 2005/1.6 16 V - B xx BOG
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
bashtalu
post 25 Jun 2007, 16:13
Post #244

Membru autentic

confiscarea masinii!?!?!

nu e cam mult spus? pe ce baza legala sa-mi confiste un bun, proprietate personala? constitutia de ce mai exista?

--------------------
Audi A4 2005
+
BOG
post 25 Jun 2007, 16:19
Post #245

Riders on the Storm

Aici are dreptate Simon...are pentru asta niste reputatie de la je...

--------------------
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
adi_ar
post 25 Jun 2007, 16:32
Post #246

Membru autentic si conservator

From: Arad

Pai vedeti cum jucati, dragii mosului !?
Adica stati cu sabia ninja in buzunar si cand va prinde gaboru' ziceti "sa mor io' sefu', il folseam la desfacut conseve, ce-o sa mai manance copilasii mei!?!

Cum am pomenit de confiscarea masinii, cum va martirizati ca nu va lasa lumea sa "zburdati" linistiti cu detectorul in functiune!

... si hai s-a mai lasam cu "60,1 Km/h", viteza legala este 50 Km/h iar "depasirea cu cel putin 10 Km/h ..." la care face referire legea are in vedere inlaturarea oricaror discutii despre normele metrologice.

Pe de alta parte si eu mai depasesc viteza legala rugandu-ma sa nu ma fi "filmat" iar mai nou o ascult pe Ioana cu atentie ca altfel nu-mi dau seama uneori daca sunt sau nu in localitate (prin jur sunt numai copaci si tufisri), dar asta-i alta poveste, ceea ce este de condamnat este asocierea intre atitudinile inconstiente si folosirea detectorului.
Si ca sa revin la pilda care va starni, probabil, alta disputa, daca 10 oameni au la ei o sabie ninja (legal), 6 o vor cara degeaba (asa sper cel putin), 2 vor fi tentati s-o foloseasca iar 2 o vor folosi fara remuscari cu prima ocazie.
Cam asa-i si cu detectoarele si depasirea vitezei legale! ... iar dintre cei doi "potentiali" as prefera ca unul sa fie oprit de politie pentru "detinere" decat pentru "fapta", daca intelegeti ce vreau sa spun wink.gif .

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
GoGu
post 25 Jun 2007, 16:42
Post #247

Prea de la tara

From: Iasi

Indiferent daca detectoarele vor fi legale sau nu tot vor exista (aceiasi) smecheri care vor sfida legea si, mai important, bunul simt...
Si, chiar daca detectoarele sunt legale multi nu stiu cu ce se mananca radarele, detectoarele, benzile etc. si si-o vor lua cu detector cu tot (am un caz in familie, si pot sa zic ca bine i-au facut), isi trantesc o Cobra de 2 lei in geam si merg de parca ar fi vegheati de gratia divina...

"Norocul" nostru e ca au cumparat multe radare MPH Python care emit precum Cernobalul si se detecteaza de departe (o licitatie de "baieti destepti", ceva). Au incercat ei metoda "veioza", dar din cauza unor oameni care in loc sa se certe intre ei au luat masuri - mailuri la Dir. Politie, etc (vezi topicul despre detectoare de pe softpedia) si au avut ecou, drept care metoda se cam stinge. Probabil ca se vor inmulti Speedophoturile (si similarele, fotoradarele in general) si cele cu bucla inductiva si atunci chiar pot fi legale detectoarele, ca nu vor mai ajuta la mare lucru (cel putin majoritatea, astea mai populare, mai ieftine). Poate la asta s-au gandit cand le-au legalizat.

Eu m-am intors sambata dintr-o deplasare Iasi- Litoral - Suceava - Iasi (~1400 km) si am avut o medie de 55km/h, medie pt. care nu am mers tocmai legal. Sa nu zic ca pe parcurs au fost cam 10 radare...

Si ce am mai sesizat, culmea absurdului (ce puii mei prevenire e asta?) se pregatesc radare fixe (de alea cu bucla, nasoale, am vazut "amprentele" pe asfalt) fix la intrarea/ iesirea din niste sate obosite, la 10 metri de semnul de localitate.... Haideti mai, puneti radar la jumatate, la sfertul satului, nu langa semn. Asta banuiesc pt. ca sa faca afacerea mai atractiva pt. firmele ce vor opera respectivele radare mad.gif Si eu sa stau sa aplaud, nu?

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
BOG
post 25 Jun 2007, 16:45
Post #248

Riders on the Storm

Asta cu martirizatul reprezinta exagererare extrema...mai ales daca tinem cont de definitia termenului....Cu sabia ninja nu pot decat sa rad.....daca citesti tot ce scrie aici te vei lamuri ca noi, sustinatorii acestui marsav mijloc de a insela organu , am dori sa folosim acest dispozitiv pentru a folosi drumurile care se preteaza asa cum trebuie...Nu a zis nimeni aici ca are nevoie de detector ca sa mearga cu 200 km/h...NU?

Si atata vreme cat in Romania legea se aplica de la individ la individ si nu la nivel de natie patetismele astea pe care le insira unii aici devin chiar penibile.

Politia romana, asa cum am mai zis, nu e in stare sa isi mobilizeze proprii oameni in intersectii unde este intr-adevar nevoie de ei. Dar au in schimb radare..tare...

Si tot cum spuneam sa faca statistica aia din care sa reise ca cei care au folosit detectoarele sint vinovati de x % accidente si eu renunt de bunavoie la aparat si voi sustine acest demers.

Pana atunci sa incerce sa aplice legea si atat. Chiar in week-end am vazut ca au reusit sa o prinda pe nu stiu ce panarama care cica e artista mergand cu 130 km/h pe la Comarnic in condiitiile in care se stie foarte bine cum se circula pe acolo sambata si duminica. Aia n-avea detector si nici n-avea nevoie. O sa-si carnetul inapoi si va avea din nou liber la vanatoare.

Asta a fost doar asa pt placerea argumentatiei...nu sariti.... biggrin.gif

--------------------
+
adi_ar
post 25 Jun 2007, 17:05
Post #249

Citeste cateva posturi mai sus si ai sa intelegi la ce ma refer cu martirizatul ... citeste aliniatul 2 al lui GoGu si ai sa intelegi la ce ma refer cu sabia.
Citind argumentatiile vehiculate pe aici (nu ma refer la tine) din care in multe cazuri tragi concluzia ca respectivul fie conduce "virtual", fie are ceva "prize" la activ sau, in cel mai bun caz, a luat permisul cu gascanul bunicii, in asociere cu ideea ca ipochimenii au detectoare radar ... cum spuneam imi fac parul maciuca.

Din anumite motive (mai multe de'altfel) nu am adus acuze celor care sustin legalitatea folosirii detectorului, sunt convins ca 6 il au degeaba, 2 incearca uneori caii masinii dar 2 calca 150-200 pe orice linie dreapta mai lunga de 1 Km !!!!
Nu stiu cum am putea face dar pe ultimii 2 as prefera sa-i stiu exclusi de pe sosele iar pentru asta legea ar trebui sa gasesca un "crescendo" de sanctiuni care sa mearga pana la anularea permisului (si confiscarea masinii).
Iarta-ma dar daca pe altii ii mai ingadui, pe tine nu te las sa aduci argumente de genul: "Sunt toti corupti, soselele varza, legile asemenea, hai sa incalcam legea!" Ceva imi spune ca nu asa gandesti in realitate!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Turkish
post 25 Jun 2007, 17:06
Post #250

Membru autentic

Tare comparatia cu sabia ninja. Fara legatura smile.gif. Dar tare.
Asa gandeau si bolsevicii, dragii de ei.

Mai am o propunere. Exista studii in UK care demonstreaza clar o legatura intre violenta TV si comportamnetul violent in scoli. Adicatelea exista o sansa clara ca 5 din 100 adolescenti sa-si snopeasca colegul de banca mai ales pt ca au vazut in filme, atitudini, tehnici si procedee. Eu zic ca e suficient ca sa interzicem televiziunea. Cu totul.

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
GoGu
post 25 Jun 2007, 17:34
Post #251

Prea de la tara

From: Iasi

Am uitat sa intreb: De cand s-au legalizat detectoarele a crescut numarul de accidente sau doar a scazut numarul de amenzi? Exista vreo statistica (cu toate ca perioada e cam scurta)?
Ca daca a crescut nr. de accidente (datorate vitezei) atunci sa zicem ca detectoarele sunt de vina. Daca doar au scazut amenzile, atunci e clar, activitatea politiei e fix-pix, doar de adus bani la buget, nicidecum de preventie & stuff (to protect and to serve c*caturi de astea...)
Mie personal imi foloseste detectorul (e un model modest), nu mai stau chiar stresat pazind acul vitezometrului pe linia de 60, pot sa ma uit mai mult la drum...

This post has been edited by GoGu: 25 Jun 2007, 17:36

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
adi_ar
post 25 Jun 2007, 18:05
Post #252

De-ar face toti asa ... as zice sa-l stapaniti sanatosi, pentru asa ceva mi-as cumpara si eu un detector!
Statistici cu siguranta exista dar probabil ca sunt si astea cu rezultatele ... dupa interese smile.gif .

Argumente si argumentatii pot fi aduse si pro ... si contra, nimeni nu detine adevarul absolut si evident fiecare argumenteaza din punctul sau de vedere.
Viteza adaptata la conditiile de trafic si in limita legala inseamna mai multa siguranta pentru sine si parteneri , indiferent ce teorii elucubramte se fac aici.
40 Km/h poate fi o viteza mare, asa cum 100 poate fi o viteza normala, asta depinde de masina, de drum, de sofer, de dispozitie si multe altele, stiti si voi foarte bine!
Legea, insa, nu poate fi facuta pentru fiecare categorie de participant la trafic si masina in parte, dupa cum aceasta franeaza in 60m sau 25m la aceeasi viteza. Printre filmuletele-reclama pentru prevenirea accidentelor sunt 2-3 care arata foarte sugestiv care este diferenta de "numai" 5-10 Km/h! Detectorul de radar este "portita" spre ispita!
In ceea ce ma priveste, patetic sau nu, am exprimat o opinie si am constatat ca exista oameni pe aici care impartasesc aceeasi atitudine, care doresc disciplina si civilizatia europeana impartasita, nu invalmasita intr-un amestec de anarhie balcanica cu pretentii de rafinament.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Turkish
post 25 Jun 2007, 20:21
Post #253

Membru autentic

"anarhie balcanica"??
pai cine isi doreste anarhie?

Nu cred ca scopul principal al legii este sa elimine anarhia dar iti spun doua dintre beneficiile ei, din perspectiva autoritatilor:

in primul rand legea usureaza infinit rezolvarea disputelor, post incident, pentru ca seteaza niste reguli de interpretare si alocare a vineu

apoi legea este perfecta pentru a-i "acoperi" pe legiuitori. e mai simplu decat sa repari un drum sa pui o restrictie aberanta si daca se intampla ceva e de vina cel care "mergea ca nebunul"; e mai usor in loc sa refaci o portiune de terasament cu accidente frecvente sa trantesti un 30 la ora si niste bumbi pe sosea.

deh, intr-o tara agrara e destul de dificil sa impui norme EU
aceeasi veche poveste de care deja m-am plictisit. civilizatie europeana impusa pe infrastructura post comunista. forma fara fond.

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
cristidb
post 25 Jun 2007, 20:24
Post #254

Membru

QUOTE(adi_ar @ 25 Jun 2007, 17:05)
Din anumite motive (mai multe de'altfel) nu am adus acuze celor care sustin legalitatea folosirii detectorului, sunt convins ca 6 il au degeaba, 2 incearca uneori caii masinii dar 2 calca 150-200 pe orice linie dreapta mai lunga de 1 Km !!!!
Nu stiu cum am putea face dar pe ultimii 2 as prefera sa-i stiu exclusi de pe sosele iar pentru asta legea ar trebui sa gasesca un "crescendo" de sanctiuni care sa mearga pana la anularea permisului (si confiscarea masinii).
*

Eu recunosc, sunt unul din cei 2 care atunci cand are sosea libera in fata apasa accleratia pana la podea. Fiecare cu placerile lui in viata. Am facut asta si cand nu aveam detector, si nici nu mai tin minte cate amenzi am luat, dupa care au aparut detectoarele in Romania si mi-am luat un Cobra 9150, dupa care au fost interzise, mi-a fost suspendat talonul pentru posesie de detector, apoi mi-am luat un whistler 3450pro remote si am scapat de ei. Daca isi fac upgrade la radare o sa-mi fac si eu la detector.
In Bucuresti nici macar nu folosesc detectorul pentru ca in traficul asta nu se poate merge peste viteza legala decat noaptea. Am destui ani si km la volan, nu imi place sa risc aiurea, dar cand prind o bucata de drum libera vreau sa conduc nu sa ma deplasez dintr-un punct in altul.

Referitor la confiscarea masinii... asta e o mare aberatie. nimic de comentat. Cat despre suspendarea si anularea permisului, asta e o masura care ar trebui aplicata dupa parerea mea tuturor oligofrenilor care nu sunt in stare sa faca o parcare, o plecare din rampa, si in general tuturor celor care nu sunt un stare sa conduca o masina sau sa invente regulile de acordare a prioritatii, si ne fac viata si mai grea in trafic.

This post has been edited by cristidb: 25 Jun 2007, 20:32

--------------------
CBR 600 F4i ; Astra GTC Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach. - .
+
Laurentziu83
post 25 Jun 2007, 21:32
Post #255

Membru autentic

QUOTE(adi_ar @ 25 Jun 2007, 19:05)
Viteza adaptata la conditiile de trafic si in limita legala inseamna mai multa siguranta  pentru sine si parteneri
*

Corect, daca n-ar mai fi limite de viteza aberante, gen 50 pe drum cu 4 benzi si 2-3 case am merge mult mai fluent, mai lejer, fara nervi, de aici rezulta un comportament mai calm pe sosele si o scadere a accidentelor.
Numai faptul ca a scazut numarul de tigari fumate la volan de cand am detector si merg cu 70-80 in localitate, in loc sa merg cu 60 sictirit si cu o tigara-n coltul gurii asteptand sa se termine nenorocitul de sat...
@Gogu: corecta argumentatia ta, cu sursa de bani la buget.

Eu am fost joi si sambata seara in judet, cu cate-un radar la dus, radar la intors, deci 4 bucati. Primul a fost fara instant, l-am sesizat de la un kilometru si jumatate, penibil a fost boul cu ford Fiesta din fata mea, care m-a innebunit cu corectitudinea lui si, care, vazand flash-urile de radar, la intrarea in localitate a incetinit la 40. N-am mai suportat si l-am depasit. In timp ce il depaseam, boul cu fiesta imi face semn "mai incet, mai incet, nebunule, nu vezi ca e radar?" asta in timp ce eu aveam vreo 55 de km/h in depasire. Puteam sa ii dau si mai mult, n-aveam decat 2 leduri aprinse la detector, aveam timp.
Pai voi vreti sa stau in k*rul la agarici dintr-astia care se sperie si de umbra lor? Daca n-aveam detector mi-ar fi fost teama sa depasesc, cine stie ce ar fi nascocit cap de creta ca sa ma opreasca, asa am stiut la ce distanta stau baietii. Mersi, astia care sustineti interzicerea unui device care nu jeneaza pe nimeni, nu emite radiatii, doar consuma curent.
Aia care sunt nesimtiti oricum nu stiu sa foloseasca un detector, culmea a fost cand am vazut ditamai BMW X5 cu Cobra ESD pe bord radmasa.gif , clar ala nu stia cu ce se mananca domeniul asta, si oricum va fi inhatat de politie. In rest, care-i problema voastra?

--------------------
. . .
+
simon
post 25 Jun 2007, 22:18
Post #256

Membru autentic

QUOTE(GoGu @ 25 Jun 2007, 17:34)
Am uitat sa intreb: De cand s-au legalizat detectoarele a crescut numarul de accidente sau doar a scazut numarul de amenzi? Exista vreo statistica (cu toate ca perioada e cam scurta)?
Ca daca a crescut nr. de accidente (datorate vitezei) atunci sa zicem ca detectoarele sunt de vina. Daca doar au scazut amenzile, atunci e clar, activitatea politiei e fix-pix, doar de adus bani la buget, nicidecum de preventie & stuff (to protect and to serve c*caturi de astea...)
Mie personal imi foloseste detectorul (e un model modest), nu mai stau chiar stresat pazind acul vitezometrului pe linia de 60, pot sa ma uit mai mult la drum...
*

Nu ne putem increde in statisticile Politiei, cum nu ne putem increde in nici o statistica in tara asta, inclusiv cea de Stat.
Este manipulata de Guvern ca si sondajele acelea ridicole.
A se vedea cum calculeaza ei inflatia, dind, de exemplu, o podere insignifianta costului utilitatilor, ca sa le iasa cifra mica. Dupa aia ne dau salarii dupa aceasta inflatie minarita. wink.gif
Ca politia rutiera este aspirator de bani pentru Buget nu are rost sa mai discutam, este o axioma.
De asta i-au si apucat istericalele, nu mai fac planul, care nu este, pe persoana fizica.icon_mrgreen.gif
Apropo de pazit acul vitezometrului, acesta era unul din argumentele cu care un german, odata la tv, argumenta lipsa limitei de viteza pe autostrazile lor.

QUOTE(cristidb @ 25 Jun 2007, 20:24)
Eu recunosc, sunt unul din cei 2 care atunci cand are sosea libera in fata apasa accleratia pana la podea. Fiecare cu placerile lui in viata. Am facut asta si cand nu aveam detector, si nici nu mai tin minte cate amenzi am luat, dupa care au aparut detectoarele in Romania si mi-am luat un Cobra 9150, dupa care au fost interzise, mi-a fost suspendat talonul pentru posesie de detector, apoi mi-am luat un whistler 3450pro remote si am scapat de ei. Daca isi fac upgrade la radare o sa-mi fac si eu la detector.
In Bucuresti nici macar nu folosesc detectorul pentru ca in traficul asta nu se poate merge peste viteza legala decat noaptea. Am destui ani si km la volan, nu imi place sa risc aiurea, dar cand prind o bucata de drum libera vreau sa conduc nu sa ma deplasez dintr-un punct in altul.
*

Si eu folosesc detectorul numai cind ies din oras.
Nerespectarea vitezei legale este (aproape) singura incalcare a Regulamentului pe care mi-o permit.
Nu trec pe rosu, dau prioritate la pietoni (la modul rezonabil, imi propun sa nu-l jenez in traversarea lui), nu depasesc unde este interzis.
Mai intorc unde este interzis, ca sa apuc si eu sa parchez, sa nu-mi fure altul singurul locusor de parcare vizibil pina la orizont. icon_mrgreen.gif
Cind depasesc viteza legala nu fac altceva decit sa adaptez viteza la conditiile de trafic.
Nu ni se cere tot timpul sa adaptam viteza?
Iata ca adaptam. Adaptam, boss, adaptam!
Dar... ne trebuie detectorul ca sa stim cum sa adaptam. Doar nu sintem urechisti. radmasa.gif

--------------------
Renault Megane III 2009 Dinamique 1.6 16V
+
diaconuliviu
post 26 Jun 2007, 08:22
Post #257

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(borciparte @ 25 Jun 2007, 08:17)
1. Liviu, hai sa zic ca exemplele tale sunt bune dar numai pe jumatate smile.gif De ce? Simplu, detectorul nu a fost conceput si pentru alte chestii conexe (cu exceptia unora mai pricopsite) decat detectarea radarelor[...]

2.
Daca folosesti detectorul pentru a evita o cearta cu agentul atunci sunt 100% de acord cu tine si asta e si pentru mine principala motivatie pentru care il voi avea in posesie indiferent de ce lege se va da. Pur si simplu imi e SILA de politisti, vreau sa stiu unde sunt ca sa ma feresc de ei exact la fel cum vad un caca de catel in mijlocul drumului si ma feresc sa calc in el...
[...]

1. De acord, dar citeam tot pe aici ca pot fi transformate in "benefice" prin "modelul american" (cel cu emitatoare in banda radar la intersectii, pe salvari, masini de pompieri, in zona scolilor, etc.)
2. Exact peantru asta AS CUMPARA (retine, nu am).

Acuma, sa aratam totusi si politisti "spalati": intre Dr. Tr. Severin si Orsova, pe european (care, fie vorba intre noi e semnalizat o data la iesire din Severin si apoi cind isi mai aduc aminte sa pune un E) am uitat sa aprind luminile. In zona Portile de Fier erau baietii cu un radar; stateau linga el, se mergea in coloana, viteza de bun simt. Unul din ei mi-a "clipit" din degete, m-am conformat. Deci, se poate.

QUOTE(adi_ar @ 25 Jun 2007, 13:05)
[...]
1. adica daca ai obiectii la PV este bine (cu atat mai bine daca ai si martor) sa faci obiectii si incet-incet se vor lecui politistii de la a "face" soferii, altfel toate sunt vorbe!
[...]

2. Am tot citit pe aici pilde cu [...] intrerupatoare la "veioza", cu nesimtirea politistilor care te amendeaza pentru depasirea vitezei legale desi nu era nimeni in apropiere  [...]
Ce sa zic ... teribilisme puerile!
La urma urmei este o problema de optiune dar ca si alte probleme, noi, in spiritul balcanic de care suntem cuprinsi pana in maduva oaselor, consumam mai multa energie pentru eludarea regulilor (nici nu mai spun legi) pur si simplu pentru ca ne simtim mai implinita "barbatia", pentru ca suntem mai "cool" daca ii "facem" pe toti.

1. Daca esti din estul tarii si amenda o primesti in vest, nu-ti mai arde de contestatie, bani pe drumuri, etc. De aceea "lecuitul" de care vorbesti nu se va produce prea curind.
2. In primul rind "veioza" si "pinda" sint incalcari ale reguluilor/legilor din partea lor. Apoi, daca legile/regulile ar fi asa clare, marcajele asa bune, limitele de viteza atit de corecte (si nu 30 km/h UITAT CU ANII in zona cu gropi care nu vor fi reparate) etc, nu s-ar mai incalca decit de "adreanalisti", caz in care as fi de acord cu ilegalizarea detectoarelor, confiscarea masinilor si ce-o mai fi.
Vezi postul lui Turkish:

QUOTE(Turkish @ 25 Jun 2007, 20:21)
"anarhie balcanica"??
pai cine isi doreste anarhie?

Nu cred ca scopul principal al legii este sa elimine anarhia dar iti spun doua dintre beneficiile ei, din perspectiva autoritatilor:

in primul rand legea usureaza infinit rezolvarea disputelor, post incident, pentru ca seteaza niste reguli de interpretare si alocare a vinei

apoi legea este perfecta pentru a-i "acoperi" pe legiuitori. e mai simplu decat sa repari un drum sa pui o restrictie aberanta si daca se intampla ceva e de vina cel care "mergea ca nebunul"; e mai usor in loc sa refaci o portiune de terasament cu accidente frecvente sa trantesti un 30 la ora si niste bumbi pe sosea.

deh, intr-o tara agrara e destul de dificil sa impui norme EU
aceeasi veche poveste de care deja m-am plictisit. civilizatie europeana impusa pe infrastructura post comunista. forma fara fond.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
adi_ar
post 26 Jun 2007, 09:18
Post #258

1. Aici ai dreptate si ai avut ocazia sa constati (in alt topic) ca sustin posibilitatea depunerii contestatiilor la domiciliu si nu la locul faptei, cel putin pentru situatia ca singura solicitare este prezentarea probei.
2. Nu sunt sigur, sau cel putin eu nu stiu nici un articol care sa interzica politiei sa stea "la panda" sau sa "butoneze veioza", legea vorbeste despre "metode omologate".
Sa nu crezi ca pe mine nu ma deranjaza limitarile de viteza "uitate" dar ma straduiesc sa le dau crezare.
Ceea ce sustin eu este indreptat nu impotriva celor care mai "ciupesc" 10-15 Km/h in plus ci impotriva celor la care a devenit regula incalcarea tutror legilor si a bunului simt.

Vorbind in general, daca nu exista legi si reguli, nu se pot constrange incostientii. Legea nu poate fi facuta pentru baietii "buni" si "cei rai".
Oamenii "normali" nu au nevoie de atatea normative si norme pentru ca aplica in mod reflex "norma bunului simt" ca regula generala.
Circuland mai mult sau mai putin prin strainatate, chiar daca nu cunosti detalii ale codului rutier din tara respectiva, daca aplici "bunul simt" nu ai probleme decat foarte rar si chiar daca ai, in situatii de "omisiuni sau greseli" mai putin grave politia se dovedeste ingaduitoare - iti atrage atentia si "asteapta" sa te conformezi.
OK, asta se poate aplica acolo pentru ca lucrurile sunt rodate, pentru ca nu exista un "spirit bizonic", o pornire de nesupunere, cum exista pe soselele noastre. Pentru abateri flagrante si mai ales pentru rea-intentie, insa, te "tuna" politistii de nu te vezi.
Degeaba dorim o lege "ingaduitoare" si "toleranta" pentru ca vom suporta consecintele tocmai noi, cei care respectam legislatia pe cat posibil (eu cel putin asa-i consider pe participantii la topic), o incalcam strict contextual si mai ales nu deliberat.
Exemplul cu sabia ninja in buzunar a fost o exagerare, evident, dar am evidentiat ce se intampla daca legea lasa loc pentru incalcarea ei, daca legea permite sa porti/detii instrumentul care ajuta la incalcarea ei devine oarecum complice la "crima". Nu vorbim aici despre sotia care a crapat capul sotului cu fierul de calcat - care poate deveni arma, ci de o sabie, care nu foloseste la altceva (deschis conserve) decat la agresiune.
Detectorul de radar nu serveste decat la a incalca legea deliberat.
Eu nu sustin nici ca eu, sau noi, sau legea, sau infrastructura, sau politia, sau justitia, in general societatea romaneasca ar fi buna (perfect ar suna ca o ironie) dar hai sa incercam, in conditiile date, sa participam constructiv la trafic, nu sa fim "inca un smecher" care depaseste coloane la semafor prin Fagaras sau care-ti rupe fata cu depasirile.

In alta ordine de idei, pentru cazul ca nu ati citit de la inceput sau ati uitat, sunt categoric de acord ca este (inca) o marlanie grosolana si/sau o noua afacere povestea asta cu detectorul legal-detectorul ilegal.

LE
Mi se cer mereu argumente - dovezi, desi pentru o opinie nu poti aduce dovezi, eventual argumente, insa as fi curios sa vad dovezi concrete ale unor restrictiii nejustificate gan "daca n-ar mai fi limite de viteza aberante, gen 50 pe drum cu 4 benzi si 2-3 case", nu ma refer la localitate, acolo legea prevede clar o anumita viteza ... buna sau rea, eventual se pot face exceptii - depuneti memorii la CL respective, este dreptul si privilegiul lor de a decide, noi suntem doar trecatori pe acolo.

This post has been edited by adi_ar: 26 Jun 2007, 09:25

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
diaconuliviu
post 26 Jun 2007, 09:27
Post #259

Membru autentic

QUOTE(adi_ar @ 26 Jun 2007, 09:18)
[...]
2. Nu sunt sigur, sau cel putin eu nu stiu nici un articol care sa interzica politiei sa stea "la panda" sau sa "butoneze veioza", legea vorbeste despre "metode omologate".
[...]

"Veioza" presupune taierea cablului de antena (deci a unui semnal de inalta frecventa) si intercalarea unui buton de veioza. Nici o unitate de omologare nu cred ca va accepta asta, apar interferente,pierderi de semnal, reflexii parazite, etc. De aici si detectia unor viteze mult diferite de cea reala; cum spunea un coforumist mai inainte, la 100 l-a detectat cu 80; avea insa "sansa" ca la 60 sa-i apara pe radar 100.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
Laurentziu83
post 26 Jun 2007, 09:32
Post #260

Membru autentic

QUOTE(adi_ar @ 26 Jun 2007, 10:18)
Ceea ce sustin eu este indreptat nu impotriva celor care mai "ciupesc" 10-15 Km/h in plus ci impotriva celor la care a devenit regula incalcarea tutror legilor si a bunului simt.
*

Exact asta facem si noi, suntem impotriva celor care incalca legile si bunul simt, iar asta e STATUL, el incalca legile de bun simt, gaurindu-mi sistematic buzunarele, bagandu-mi accize de creste de 3 ori pretul carburantului, isi baga in buzunarul propriu banii luati de la mine, in loc sa construiasca autostrazi si sa astupe gropile... si apoi, daca incerc sa-mi croiesc drum singur printre aberatiile lui, se enerveaza si baga radare cu instant-uri, sa imi domoleasca pornirile "rebele".
STATUL e primul nesimtit al tarii, el trebuie articulat, dupa aceea trecem la bizonii mai mici.

Da, bun simt, dar cum spunea cineva mai sus, trebuie sa ai nervi de otel pentru un drum Timisoara-Constanta, numai daca ne gandim ca un detector mai scurteaza din timpul pierdut pe sosele, iti alunga din nervii facuti de alde cap de creta, si, astfel, conduci mai relaxat, nu te mai enervezi si esti mai departe de pericolul de a produce un accident.
Tot ii trage politia cu cresterea accidentelor de cand s-a dat liber la detectoare. Dar s-a facut o statistica cu accidentele produse din cauza drumurilor noastre? Nu de alta, dar soferii romani sunt printre cei mai buni din Europa, eu nu vad la neamt aceleasi abilitati de a conduce, de a ocoli gropile, de a face fandari, de a vedea in timp util oaia-vaca-cainele (gaini, etc, nu le mai ocolim, oricum) si de a frana fara a iesi in decor, si, nu in ultimul rand, de a ajunge intreg acasa.
La 4-5 soferi care au iesit in decor, exista sute care au condus la fel de periculos, caci, sa recunoastem, este extrem de periculos sa mergi chiar cu 100 pe un drum judetean , eventual si noaptea, dar care au ajuns acasa cu bine si au repetat experienta de sute sau mii de ori. Pe acestia nu-i vede nimeni? Ei sunt perfect constienti de pericolele de pe sosele, n-au nevoie de panouri de reducere a vitezei pentru a circula preventiv, si-au facut reflexele pentru a reactiona la viteze mai mari.

This post has been edited by Laurentziu83: 26 Jun 2007, 09:34

--------------------
. . .
+
adi_ar
post 26 Jun 2007, 09:37
Post #261

Sa stii ca la electronica le am bine wink.gif .
Asta cu cablul taiat trebuie dovedit ca sa aiba valoare juridica, altfel este presupunere!
Oricum, asemenea manevre se "vad" pe inregistrare si poti contesta in instanta, daca nu te lasi "intimidat" !

26 Jun 2007, 09:43:
@ Laurentiu:
Si care-i legatura?
Discutia, in acest ton, nu poate duce decat la "tu esti mai prost ... ba tu esti mai prost!".
Daca statul, democratia, ce-o fi, sunt strambe, rezolvarea nu cred ca este sa facem si noi ce stim mai bine "sa fentam tot ce vine la rand".
Asta este "anarhia balcanica" la care ma refeream! Hai sa-i furam noi, ca ei ne fura, ce mai conteaza "pierderile colaterale"!
Ce legatura are pretul benzinei si acciza cu respectarea vitezei legale?

This post has been edited by adi_ar: 26 Jun 2007, 09:43

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
bcg
post 26 Jun 2007, 09:47
Post #262

Membru incepator

@Laurentziu83

reflexe,reflexe frate,dar nu poti contrazice legile fizicii oricate reflexe ai avea...

--------------------
- - -
+
diaconuliviu
post 26 Jun 2007, 09:52
Post #263

Membru autentic

Pai se vad, iar ca sa pozezi o asemenea instalatie ar trebui sa mergi la masina lor. Si sint doua cazuri: ori te opreste un alt echipaj care ia prin statie viteza ta de la cel cu radarul; apoi, daca te opreste cel cu radarul conform 195 "astepti in masina cu miinile pe volan", deci nu ai ce cauta la masina lor.

Instant-on presupune un autotest al radarului care emite perioada de 2-3 secunde fara a capta, il "simti" pe detector si mai reduci. "Veioza" presupune "bip" pe detector fara sansa de a reduce, caz in care "simti" modificarea.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
adi_ar
post 26 Jun 2007, 10:04
Post #264

Nu stiu, chestia cu pozatul este mai dificila, stiu si eu cum este cu 15 Km "dupa", am mai discutat.
Metoda ar fi (daca stii ca nu ai depasit viteza, sau esti "pe aproape") sa ceri notificarea in PV "Nu sunt de acord cu viteza comunicata prin statie", politistul este obligat sa consemneze, sub rezerva anularii PV (OUG 195, art 180, alin. 5) iar asta o sa-l puna pe ganduri.
Daca are scula "manarita" nu cred ca va trimite in instanta un film in care apari "instant" cu 75Km/h si nu mentii viteza asta macar 5 sec.
Sigur, toate astea inseamna pierdere de timp, nervi, etc. dar, din cate stiu eu, detectorul nu te poate scuti de asta.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
xcristina
post 26 Jun 2007, 10:20
Post #265

Membru autentic

From: Ploiești/Tîrgu Mureș

Da' chiar, nu dă nimeni exemple concrete de limite de viteză aberante în afara localității?? Că m-am cam săturat de generalități, să-mi zică cineva clar: Dom'le, uite între localitățile X și Y, pe la km nu știu cât, e o limită aberantă de 30 km/h...
Apropo, din ce am văzut eu, polițaiul trimite cel puțin trei poze cu mașina în acțiune, ori la secundă ori alese mai rar, din care în ultima se vede numărul clar.

--------------------
Renault Clio III 1.2 2006 Dynamique
+
dRg
post 26 Jun 2007, 10:46
Post #266

Membru autentic

From: Galati

... pe ruta Galati-Tecuci erau (ca nu am mai fost de vre-o jumate de an pe acolo) dupa Piscu, Vames ,Tudor, la iesire din localitati pusa limita de 30. Tine-o tata tot asa vreo 15-20 km. Intri in sat limita de sat, iesi din sat baga limita de fraier.

--------------------
VW Bora 1.9 TDI 115CP 2000 Highline - XXXX
+
diaconuliviu
post 26 Jun 2007, 10:48
Post #267

Membru autentic

Iti pot da eu un exemplu in localitate. In Olanesti-VL este un "speed-bumper" din asfalt, cit China de mare semnalizat cu limitare la 20!!!, cind in 195 scrie clar ca limita minima in localitati este 30. Si toate semnalizarile se fac cu acordul politiei rutiere. Sau, prin aceeasi zona, un semn de 30 uitat pe o portiune mai denivelata de mai mult de un an. Valea Oltului e plina de semne "Drum ingustat"/50 km/h pe portiuni unde lucrarile s-au terminat de mult, semnele au ramas. Ca sa nu mai vorbesc de DN1-Sibiu-Brasov, pe portiunea in lucru unde vei vedea semn "prioritate FATA de circulatia din sens invers" plasat pe portiunea cu obstacol, cel de pe banda libera avind "prioritate PENTRU circulatia din sens invers". De regula banda ramasa libera are prioritate; iar pe acel DN1 nu poti spune ca de la BV la SB circula mai multi decit invers.
Craiova- Dr.Tr. Severin: daca limitarea la 50 in zona cu "zebra" e corecta, multe din cele 70/80 mi se par aiurea; nu ca as circula cu prea mult acolo, doar ca principiu.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
C@talin
post 26 Jun 2007, 10:48
Post #268

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

Uita-ti aici faimosu veiozar icon_mrgreen.gif

Alte povesti interesante aici smile.gif http://forum.softpedia.com/index.php?s=&sh...dpost&p=2780314

This post has been edited by C@talin: 26 Jun 2007, 10:53

Attached thumbnail(s)
Untitled_1.jpg ( Size: 91.67k ) Number of downloads: 78

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
vis-a-vis
post 26 Jun 2007, 10:53
Post #269

DaciaClubber

Da si linkul cu stirea, e penala rau faza.

26 Jun 2007, 12:04:
Nu mai e, am cautat-o. sad.gif

This post has been edited by vis-a-vis: 26 Jun 2007, 11:04

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
xcristina
post 26 Jun 2007, 11:04
Post #270

Membru autentic

From: Ploiești/Tîrgu Mureș

Pai si de ce nu face nimeni sesizări să se scoată limitările din zonele în care s-au terminat de mult lucrările? Sau să salte limita aia de la 20 la 30, oricum zici că e cât China bumperul...
Luati o atitudine, e mai simplu să îi critici, normal. Eh, și-așa mi s-a mai spus pe aici că sunt idealistă. Cum ați scris aici, puteți face și o sesizare la administratorul drumului sau la IPJ.

This post has been edited by xcristina: 26 Jun 2007, 11:11

--------------------
Renault Clio III 1.2 2006 Dynamique
+
11 Pages « < 7 8 9 10 11 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 19:05
Forum Renault