Sfaturi camere foto digitale COMPACTE, care NU sint dSLR
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi camere foto digitale COMPACTE, care NU sint dSLR
Ov |
![]()
|
||
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.527 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
din pacate are doar 3,2 mp
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.692 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Caut si eu un sfat pentru alegerea unei camere : Canon A560 sau panasonic DMC-LZ6 ? Panasonicul are optica mai buna, insa la canon cred ca sunt reglaje manuale mai multe (as cam vrea sa le si folosesc, am vazut multe fotografii artistice reusite cu canon a5XX). Pretul e cam la fel...
Ar mai fi si fuji F40, dar despre asta nu prea stiu mare lucru. Si va rog, daca dati sfaturi, argumentati-le! |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Panasonicul are avantajul stabilizatorului optic sia zoomului mai mare. Optica chiar daca este mai buna, diferenta este marginala. In rest canonul este mai bun, si ca prelucrare software in camera, si la reglaje manuale.
Eu ti-as recomanda un canon cu stabilizare optica (570 is sau una cu "is" in coada). Daca nu te poti intinde la un canon "is", eu iti recomand sa iei panasonicul. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.692 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
570 is e cu peste 100 de ron mai scumpa decat ce caut eu (si asta e pretul minim ce l-am gasit). Daca ma gandesc ca mai am mult de invatat in domeniu pana sa folosesc reglajele manuale in totalitate (cel mai mult vroiam sa pot forta sa lucreze in ISO 100, insa asta e mai greu la compacte), cred ca Panasonicul ma ajuta mai mult decat Canonul. Mai asteptam si alte solutii daca exista.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
F40 are SuperCCD de 1/1.6 fata de Canon si Panasonic care au CCD normal de 1/2.5. Asta inseamna ca are mai putin zgomot la ISO mare.
In rest. din cate vad eu, nici una din camere nu are controale manuale pentru setarea diafragmei si a timpului de expunere. |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Si in ciuda senzorului mai mare, tot nu e prea stralucit. Alegerea ramane intre otpica Panasanicului si OIS-ul sau si softul lui Canon.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Am avut Panasonic LZ5. Bunisoara, dar un minus la fotografii pe lumina slaba.
Acum am un Fuji 6500. Foarte multumit, dar totusi cam voluminos. |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 4 Dec 2007, 20:48) Si in ciuda senzorului mai mare, tot nu e prea stralucit. Alegerea ramane intre otpica Panasanicului si OIS-ul sau si softul lui Canon. Daca f40 ala avea si o stabilizare optica, parerea mea, era de departea cea mai tare "tabachera" de pe piata. De departe. SuperCCD-uld e la fuji e un senzor extrem de bun pentru P&S-uri, insa se pare ca e cam scump ca au inceput sa renunte la el. Eu intre fujiul ala si canonul ala, as fi ales fujiul. Legat de softul de la canon, sunt cam 99% sigur ca nu ai sa observi, in utlizarea cotidiana, diferentele fata de cel de la panasonic. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Daca-mi rup de la gura inca 100 ron, poate gasesc la Cora un Fuji S5700, 7 Mp doar dar zoom optic 10 x si o carcasa dSLR like. Ar merita banii?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
Cred ca in era post S6500, cand au renuntat la SuperCCD, nu mai merita sa iei Fuji. Eu decat S5700 cu xd card (scump si rar in versiune rapida) mi-as lua canon 570IS.
Atentie si la megapixel, pentru ca vad ca spui "doar" 7Mpx. Cu cat ai mai multi megapixeli inghesuiti pe rahatelul de CCD de 1/1.25 marime, cu atat mai mult zgomot vei avea in imagini. Daca nu vrei sa tiparesti postere si vrei zgomot mai mic, uita-te dupa camere cu putini megapixeli. |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
einstein1984 |
![]()
|
S5700 are si card SD. Si totusi, megapixeli aia multi si un resample mai scad zgomotul. 570 is e ceva mai scum decat fuji. Nu intra si driverx, ca el parca avea asa ceva. Am auzit totusi ca are probleme cu compresia.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
beraru_010384 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 15 May 07 ![]() |
ce parere aveti de olympus sp-510 uz...ptr k vreau sa-mi iau si eu intr-o saptamana si as vrea sa stiu parerea voastra k nu prea ma pricep
|
--------------------
Dacia
DUSTER
- B721CVA
1.33 Tce 150cp
|
|
tabek |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 23 June 05 From: Cluj Napoca ![]() |
Eu m-am jucat un pic cu un SP-510. Sincer sa fiu pozele facute cu Olympus C740UZ (din 2003, doar 3MPx!) care este predecesorul lui si pe care l-am detinut 3 ani sunt mai bune. Daca vrei sa folosesti doar pe modul AUTO nu cred ca vei fi satisfacut, daca insa stii sau ai rabdarea sa inveti setarile manuale se pot scoate poze bune cu el. Va trebui sa eviti sa-l folosesti la ISO>100 -face poze zgomotase peste. In rest, depinde si la ce vrei sa-l folosesti, pentru un amator eu zic ca e bun. Ca si pret ii cam la egalitate cu Fuji S5700 si eu cred ca-i peste acesta ca si calitatea pozelor.
|
--------------------
Dacia/Peugeot
1310L/307
- MM05HVM
1996/2006
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Einstein nu mai stresa lumea
![]() ![]() ![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Pana la urma am luat un A570is, cu car de 2 GB si husa giotos foarte smechera ajunge la 756 ron.
Trebuie sa mai iau azi si acumulatori, insa m-am jucat aseara ceva cu ea (modul manual fara flash si intunericul nu prea se imbina, expunerile lungi duc la poze blurry). |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
alinakes |
![]()
|
X Group: Members Posts: 341 Joined: 24 March 06 From: X ![]() |
Anul asta am constatat ca imi trebuie si mie o camera foto mai inteligenta decat mini sapuniera mea de buzunar.
Si cum se apropie perioada cadourilor (facute tie insuti) sau perioada reducerilor din ianuarie-februarie ( ![]() Deocamdata m-am hotarat asupra a 2 modele, Fuji S5800 si Sony DSC-H3. Cum nu sunt prea informat in domeniul asta am zis sa cer ceva pareri avizate printre cunoscatori. So ... ce imi recomandati dintre cele 2 sau propuneri cu alte modele cu caracteristici asemanatoare. V-as fi foarte recunoscator daca printre recomandari ati strecura si ceva explicatii, cred ca vor fi utile pe viitor si altor colegi ce vor citi topicul. PS. Suma ce se vrea platita se invarte pe la 800-900 maxim. PS1. Daca s-ar putea explicatiile sa fie date asa, mai in limbajul "profan" sa inteleaga si creierul meu, va rog. This post has been edited by alinakes: 13 Dec 2007, 07:43 |
--------------------
X
X
- X
X
|
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
Eu mi-am luat in vara un Fuji 6500, cu gandu sa "avansez" de la sapuniera.Adevarul e ca il folosesc odata la 2 luni...si acum ma bate gandul sa-l dau.
|
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
klaus |
![]()
|
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
alinakes |
![]()
|
Ai dreptate Klaus, am editat!
Multumesc de atentionare! Eram cu ochii intr-un Canon cand postam si mi-au fugit ochii la altceva si mintea o luase pe aratura. ![]() In alta ordine de idei ce imi recomanzi intre cele doua ?! PS. Intrebare suplimentara - Ce tip de incarcator si ce tip de acumulatori folositi la camerele voastre ?! This post has been edited by alinakes: 13 Dec 2007, 08:31 |
--------------------
X
X
- X
X
|
|
klaus |
![]()
|
Eu personal nu as cumpara fujiul. E cam mare si concurenta are camere mai mici la aceleasi dotari (sony dsc-h3, canon SX100 IS, panasonic DMC-TZ3).
Sonyul are cateva dezavantaje - bateria ( pe li-ion, scumpa una de rezerva), cardul de memorie (scump), comanda de zoom usor mai incomoda (nu cu mult) - insa este mai mica, mai bine construita (parerea mea) si are stabilizator de imagine (f. important pentru astfel de camere si usoare si cu zoom mare). Fujiul mi se pare cam mare si sub concurenta. Avantajul major a lui fuji (senzorul) nu mai exista caci au renuntat la el pe camerele recente (l-au pastrat pentru camerele mai scumpe). Si nu are stabilizator optic. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
alinakes |
![]()
|
Eu am mai intrebat in stanga si in dreapta si mi-au zis ca Fuji ar prima in fata Sony pentru ca are mai multe setari manuale si te poti "juca" cu el mai mult.
Stabilizatorul optic nu e tot una cu PS (Picture Stabilisation) ca astia zic ca are PS?! Am gasit ceva oferte si cu un card SD inclus in pachet si din cate am citit Fuji merge pe acumulatori obisnuiti si nu cu baterie proprie! Am gasit pachet de acumulatori Sanyo incarcator + 4 acumulatori AA de 2,7mA la 52 ron. Scuze ca sunt cam "ametit" in exprimare, dar acum ma tot interesez de oferte ca sa stiu exact ce sa imi iau prin ianuarie. D'aia tot intreb de toate chestiile. ![]() Multumesc de exemplele cu modele , o sa ma uit si la alea. This post has been edited by alinakes: 13 Dec 2007, 10:46 |
--------------------
X
X
- X
X
|
|
klaus |
![]()
|
La fuji "stabilizatorul" e de fapt o crestere automata a sensibilitatii ISO, cu efectul imediat de crestere a zgomotului pe imagine. Fuji nu are stabilizator optic/mecanic (de miscat lentila sau de miscat senzorul).
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
O vorba despre acumulatori: Sanyo are gamilia "Eneloop" care-i de departe cea mai buna de pe piata la momentul asta. Spui de Sanyo - sunt Eneloop? Daca da, pretul e bun.
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
alinakes |
![]()
|
Klaus multumesc frumos pentru informatii ! Ca de obicei la inaltime !
![]() Eram foarte hotarat pe Fuji ala dar dupa explicatiile tale cred ca fug spre Canon SX100 IS - asta are stabilizator si 2 acumulatori AA (asa ca se merita incarcator cu 4 acumulatori) si pretul e rezonabil (sper sa mai scada prin ianuarie ![]() La Panasonic nu imi place forma DMC-TZ3 - sunt si eu ca femeile la masini , nu conteaza modelul si motorul , musai sa fie rosie ![]() @OS - SANYO INCARC.OVER-NIGHT +4xR6-2,7AH Sanyo Daca mai am nelamuriri sau propuneri pentru comparatii revin ![]() Oricum multumesc frumos pentru lamuririle date , chiar am inteles importanta unor caracteristici, mai ales ca iau un aparat sa il tin ceva timp (investitie pe termen lung cu o suma fixa disponibila la un moment dat). |
--------------------
X
X
- X
X
|
|
Kostica |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 6 May 06 ![]() |
Buna seara . Craciun fericit. Am un canon A710IS. Stiti cumva cum il fac sa filmeze mai mult de 1 minut?
Multumesc. |
--------------------
LOGAN
1,6 AMB
sept. 2004
|
|
XMihai |
![]()
|
![]() Carcotasu' de Serviciu Group: Members Posts: 1.785 Joined: 31 January 06 From: Dr Tr Severin ![]() |
card ai la el?
Acum revin si eu cu o intrebare. Ce aparat ma sfatuiti sa cumpar pana in 700 ron? Ce imi puteti spune despre Fujifilm FinePix S5700 |
--------------------
.
.
.
|
|
klaus |
![]()
|
Canon 570 IS.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
QUOTE(Kostica @ 25 Dec 2007, 18:38) Buna seara . Craciun fericit. Am un canon A710IS. Stiti cumva cum il fac sa filmeze mai mult de 1 minut? Multumesc. Vezi că poate te ajută firmware-ul CHDK http://chdk.wikia.com/wiki/Main_Page . De când am dat Canon A610-le nu m-am mai ocupat de CHDK, dar sigur găsești soluția acolo. În josul paginii vei găsi linkuri cu forumurile unde se discută direct cu creatorii (la vremea aceea, eu personal am vorbit direct cu GrAnd, cel mai bun dezvoltator). QUOTE(klaus @ 13 Dec 2007, 10:21) Avantajul major a lui fuji (senzorul) nu mai exista caci au renuntat la el pe camerele recente (l-au pastrat pentru camerele mai scumpe). Nu poți fi guru în toate domeniile. Te sfătuiesc să te axezi pe auto. Te înșeli, acel senzor Super CCD HR e prezent și pe modele accesibile și recente, nu doar pe cele scumpe, de fapt pe modele care nu se mai fabrică, precum 6500-le și 9600-le. Oricum astea două spulberă concurența în materie de calitate foto, la clasa lor. Mai lasă Canon-ul ăla că în afară de nume, nu oferă mai nimic la clasa compacte și superzoom-uri. La dSLR-uri e altceva, dar acolo sunt tari și alții. Să revenim, Fuji încă are pe o groază de compacte senzorul acela ce depășește șpanurile minuscule (1/2.5") și zgomotoase de la Canon. Vezi AICI. Cum ți-am mai spus, am avut Canon A610, cu senzor mai mare decât S3-ul tău și le știu comportamentul foarte bine. Cum cunosc și compactele Fuji, testate câteva personal. Nu se compară rezultatele, crede-mă. ![]() Gama din link-ul de mai sus bate la popou Canonurile tale, cu toată stabilizarea lor cu tot. Evident că superzoomurile alea de 5-6 milioane, gen 5700 sunt praf, cu senzor CCD normal, nu Super CCD HR, cât al S3-ului de mare. This post has been edited by ursamajor: 13 Jan 2008, 15:07 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa
2021 Comfort (+ 4 optiuni) Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
alinakes |
![]()
|
Dat comanda pentru maine la Canon - de maine incep si ma joc !
![]() In materie de acumulatori m-am reorientat catre un incarcator Powerex + 4 acumulatori 2700 mAh Powerex - pret 122 ron cu totul. Incarcatorul este model MH-C401FS moduri Slow/Fast, Smart pulse charger, adaptor pentru incarcare la bricheta din masina, etc. Incarcare normala 5 ore , incarcare rapida 1-2ore. @Ursamajor - cum nu sunt un expert in domeniul foto am intrebat si eu cunoscuti ce tot butoneaza dSLR-uri si compacte si cam toti imi dadeau raspuns Canon sau Nikon.... so .... ma gandesc ca or sti ei ceva! ![]() |
--------------------
X
X
- X
X
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 07:39 |