DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Caraie cand introduc in marsarier

camesibiu
post 8 Jan 2007, 11:33
Post #151

Membru autentic

Group: Members
From: Sibiu

Ai covoras sub pedala de ambreiaj ?
Impingi complet maneta schimbatorului spre dreapta si pe urma o tragi spre spate ?

--------------------
ex Dacia Logan 1,5 dCi 2006-Preference
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GicaPopescu
post 8 Jan 2007, 12:34
Post #152

Membru

Apas complet pedala ambreiajului, dar maneta pare sa agate ceva si nu se duce spre dreapta atat cat ar trebui, in ciuda fortei de impingere, motiv pentru care intra doar in viteza a cincea, dar asta nu se intampla decat uneori, mai ales dupa ce am mers ceva cu masina, am oprit si incerc sa bag in mrsarier.

--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition 1,6MPI - DJ-XX-XXX
+
camesibiu
post 8 Jan 2007, 13:03
Post #153

Membru autentic

Dragul meu . a V-a este fata dreapta . Nu inteleg de ca intre in a V-a cand dai R . Pentru R impinge dreapta pe orizontala si pe urma trage spate .
Daca nici asa nu merge , verifica : jocul liber al pedalei ( adica sa nu fie prea mare ) si pe urma timoneria .

--------------------
+
IRONICK
post 8 Jan 2007, 13:46
Post #154

-

From: Romania

Doar 3 si 4 impinge pe orizontala. 1 cu 2 si 5 cu R este alta mancare de peste.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
camesibiu
post 8 Jan 2007, 13:51
Post #155

Membru autentic

" orizontal " la mine era dinspre stanga spre dreapta . perpendicular pe axul longitudinal al auto.

--------------------
+
bendix
post 8 Jan 2007, 13:53
Post #156

Membru autentic

From: Timisoara.RO

Confirm ca am si eu aceeasi problema. Pentru a intra usor in marsarier, trebuie executata dubla ambreiere.

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
vallly
post 28 Jan 2007, 03:35
Post #157

Membru incepator

si la a mea face la fel in marche-arriere....insa nu mereu:P

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition - B 32 ANM
+
GicaPopescu
post 30 Jan 2007, 15:37
Post #158

Membru

QUOTE(camesibiu @ 8 Jan 2007, 13:03)
Dragul meu . a V-a este fata dreapta . Nu inteleg de ca intre in a V-a cand dai R . Pentru R impinge dreapta pe orizontala si pe urma trage spate .
Daca nici asa nu merge , verifica : jocul liber al pedalei ( adica sa nu fie prea mare ) si pe urma timoneria .
*

Pardon, am vrut sa spun ca intra in a 4-a cand agata si nu intra in marsarier.

--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition 1,6MPI - DJ-XX-XXX
+
ocean_drop
post 9 Mar 2007, 14:08
Post #159

Membru incepator

Salutare!!! Am un logan Ambition din feb 2007, si 1500 km cu el.am aceeasi problema cu marsarier-ul: apas ambreiajul , astept cate secunde vrea oricine si introduc in marsarier: un carait scurt si toata masina se zguduie, plus ca mie imi agata si treptele 1 si 2 . Am sesizat problema de cand am luat masina dar am lasat-o ca am zis ca poate isi da drumul
dar am 1500 km si face la fel. Am mai condus logan si pe benzina si motorina si ni fac la fel. Mai am casa 2 skode (octavia si fabia) si un papuc 2004 si nu fac la fel. Tare as vrea sa vad daca totusi are cineva o explicatie plauzibila

--------------------
dacia break 1996
+
ysab86
post 11 Mar 2007, 20:31
Post #160

Membru incepator

mai oameni buni, nu cereti de la ea mai mult decat e proiectata sa faca.
daca caraie la bagarea in marsarier in timp ce se deplaseaza inainte, opriti complet si bagati civilizat. ca sa nu stricati degeaba ceva p-acolo. sleep.gif

--------------------
dacia solenza 2004 confort - B-XX-XXX
+
ct27drm
post 12 Apr 2007, 10:43
Post #161

Membru incepator

Personal intampin cam aceleasi probleme:
- uneori refuza sa cupleze marsarier indiferent cat de mult imping maneta spre "in spate" (in general cand incerc operatia facand miscarile f lent!)..dar luminile se aprind - daca readuc maneta la punct mort si reincerc operatia in general cupleaza ok
- caraie daca motorul este inca turat chiar si cu putin peste turatia de ralanti.. (partea cu caraitul atunci cand masina e in miscare iese din schema ca problema avand in vedere ca nu exista sincron ptr mers marsarier).

Asadar in cazul masinii mele pentru a putea face fara probleme cuplarea pe marsarier ar trebui sa procedez cam asa:
- franare completa (rotile inghetate);
- ambreiaj apasat maxim;
- maneta dusa in pozitia dreapta (nu f puternic impinsa in marginea ghidajului) si apoi trasa spre in spate cu o viteza moderata de miscare.

Avand in vedere procedura aratata operatia dureaza minim o secunda...poate doua, nu mai mult....oricum nu astept mai mult de jumatate de secunda - o secunda cu ambreiajul apasat inainte de a incepe operatia.

Per general insa am vazut masini similare ca pret si chiar mai ieftine (vezi Cielo si mai ales Matiz) la care te joci intr-o veselie cu marsarierul si nu caraie nimic...
Aste e.. oricum nu este un neajuns...major...insa este nedorit din cel putin trei puncte de vedere:
- cand sincroanele caraie exista riscul real al avarieii grave a acestora, nu e greu sa ne imaginam ce inseamna un fragment cat de mic de dantura metalica care sare in angrenajele cutiei... ;
- sunt momente cand e necesar sa faci operatia de cuplare in marsarier rapid...toata lumea stie ca sunt momente cand, spre ex., prin orasele aglomerate gasesti din mers un loc de parcare si trebuie sa faci cateva miscari rapide de a-l ocupa, sub presiunea traficului inconjurator pe care il afectezi sau chiar il blochezi temporar...ori daca e sa fie necesare 2-3 miscari marsarier in astfel de situatii nu cred ca sta nimeni sa te astepte "n"secunde pana ti se cupleaza tie cutia corect;
- caraitul cutiei in anumite imprejurari indica celor din jur ca esti un "nepriceput" in materie de condus... si de aici tot soiul de glume ....

Cam atat.

This post has been edited by ct27drm: 12 Apr 2007, 10:53

--------------------
Dacia Logan 1,6MPI 2006 Ambition - CT-27-DRM
+
vijelie
post 12 Apr 2007, 10:57
Post #162

membru violet

From: Bucuresti

Prin noiembrie 2005 cand m-am dus la dealerul Dacia sa-mi iau Logan, intai s-a suit intr-o masina expusa sotia, deh, sa vada ea ce si cum. Si cand a inceput sa examineze comenzile, a varat si in marsarier. TRRROOSC! Alo, da-te jos de acolo ca le strici jucaria, ii zic eu speriat si de ecoul din incinta respectiva. De unde, zice un flacau la cravata, asa fac toate, stati linistit.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
TWK
post 14 Apr 2007, 20:52
Post #163

Rider on the Storm

la mine nu caraie dar cateodata nu intra din prima, adica chiar daca maneta e in pozitia de marsarier, cutia nu cupleaza si ramane scoasa din viteza. de obicei din a 2a incercare o ia.

am programare la revizie poimaine si o sa ii pun sa se uite si la cutie. revin cu detalii

--------------------
Logan 1.4 2007
+
V a L y O
post 15 Apr 2007, 00:05
Post #164

Membru autentic

Am fost azi la service (Adras Oltenitei)...aveam probleme, in sensul ca nu cupla intotdeauna cand introduceam in marsarier. Buuun. Bag masina in service (mentionez ca nu m-au lasat sa stau langa masina sub nici o forma) si dupa ~40min cica e gata. Iau masina si ies la drum cu ea. Pe drum spre Giurgiu...eram in spatele unui tir in treapta 5...bag a 4-a...acceleratie...a 5-a...si un carait infernal...am lasat-o moale...incerc iar a 5-a...acelasi carait...cu greu a cuplat. Cand sa plec spre casa...nu a cuplat din prima nici in treapta 1. Luni sunt peste ei...
PS: masina (Laureate Plus) are fix 8 zile si ~950Km.

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 2007 - FVV
If You Have Nothing Nice to Say, Say Nothing At All.
+
mariodj
post 19 Apr 2007, 14:55
Post #165

Membru incepator

From: fagaras brasov

Si la mine caraie cateodata cand introduc in marsarier, chiar daca masina e oprita pe loc.
Se simte exact cum a descris Valix la DSN, un carait si un mic soc in toata masina.

E cam enervant, parca as fi intr-un tractor. dar asta e loganul , nu ma deranjeaza pt ca nu face decat foarte rar

--------------------
logan 1.5 dci logan 1.5 dci 2006 preferance
+
Ciumpalac
post 21 Apr 2007, 09:52
Post #166

membru in devenire

Fix acceeasi probl. am si eu..se pare ca e din ciclul "asa face toate"..

--------------------
Dacia Logan 1,6 Laureat
+
maddriver
post 7 May 2007, 11:16
Post #167

Membru incepator

La mine nu ciriie deloc dar citeodata intra doar la a doua incercare. Si intr-a I-a agata usor uneori. Vreo speranta sa se rezolve in service? Cineva? Ceva?

--------------------
Dacia Logan 2006 Laureate 1.4 MPI Albastru Marin
+
hamilton
post 7 May 2007, 11:38
Post #168

Libraries gave us power, then work came and made us free

@maddriver: nici la mine nu caraie in marsarier. imi agata, insa, usor, cand o bag intr-a-ntaia. i-am spus mecanicului atunci cand am facut revizia de un an, el raspunzandu-mi ca masina este ok si mai bine sa nu ne apucam sa vedem care-i treaba, ca "intram in alte alea" (deci un alt episod din ciclul "asa face toate").

--------------------
dacia logan ambition 1.6 din 2006
if you want to kiss the sky, better learn how to kneel
+
maddriver
post 7 May 2007, 13:03
Post #169

Membru incepator

Hahahahahahaha radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif (adica un ris de om nebun). Ce poti sa mai spui... sad.gif

--------------------
Dacia Logan 2006 Laureate 1.4 MPI Albastru Marin
+
simon
post 27 May 2007, 21:25
Post #170

Membru autentic

QUOTE(ct27drm @ 12 Apr 2007, 10:43)
Personal intampin cam aceleasi probleme:
- uneori refuza sa cupleze marsarier indiferent cat de mult imping maneta spre "in spate" (in general cand incerc operatia facand miscarile f lent!)..dar luminile se aprind  -  daca readuc maneta la punct mort si reincerc operatia in general cupleaza ok
- caraie daca motorul este inca turat chiar si cu putin peste turatia de ralanti.. (partea cu caraitul atunci cand masina e in miscare iese din schema ca problema avand in vedere ca nu exista sincron ptr mers marsarier).

Aceeasi problema, bine descrisa, a aparut si la mine dupa cca 1.5 ani de utilizare.
Cumva nu m-a mirat, cunosteam problema de la berlina, unde se regla o patina, nu stiu daca si aici este aceeasi procedura.
Astept revizia de 2 ani pentru remediere.

--------------------
Renault Megane III 2009 Dinamique 1.6 16V
+
mihail75
post 27 May 2007, 23:06
Post #171

mihail

From: Iasi

eu am avut problema asta de la inceput. ce e drept daca stai pe loc si bagi incet, merge ca uns, insa daca esti in trafic si vrei sa te misti repede atunci ori nu intra in marsarier din prima (si tre sa mai apas o data pe pedala), ori caraie. am fost la revizie, le-am spus de chestie si mi-a bagat clar din prima... asa face toate. asta e.

--------------------
Dacia Logan Laureat 1.4 MPI - Is-YY-XXX
mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
+
XanRO
post 28 May 2007, 09:11
Post #172

Membru

Solutie pe care mi-a dat-o un sofer:
Bag in alta viteza cu ambreiajul calcat la maxim si fara sa-i dau drumul deloc pe parcursul "manevrei" ( a IV-a de preferinta ca e cea mai apropiata).
Functioneaza ca uns.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 2006 - B-XX-XXX
+
driverx
post 28 May 2007, 09:27
Post #173

--- Membru cu ralanti ---

Si eu mai fac asta, mai ales ca mi se intampla sa NU intre in marsarier. O bag in a 5-a si dupa aceea intra fara absolut nici o problema.

...mai lipseste ca masina asta sa ceara tehnica dublei debraieri.......

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
simon
post 31 May 2007, 02:13
Post #174

Membru autentic

QUOTE(driverx @ 28 May 2007, 09:27)
...mai lipseste ca masina asta sa ceara tehnica dublei debraieri.......
*

Vorba mare ai zis, driverx!

Azi un prieten mi-a povestit ce explicatie a primit in service.
Pinionul de mers inapoi nu este prevazuta cu sincron si deci este posibil sa se opreasca dinte in dinte cu celalalt pinion facind imposibila cuplarea.
Solutii:
Ambreiere maxima in timpul manevrei si, daca totusi treapta nu s-a cuplat, usoara debreiere/ambreiere dupa care ar intra cu siguranta deci poti debreia pentru mers inapoi.

Deci, 'asa face toate' pentru ca s-au scumpit la un sincron si din aceasta cauza nu poti fi sigur niciodata ca intra in viteza.
Nici nu mai are rost sa ma pling la service.

This post has been edited by simon: 31 May 2007, 02:14

--------------------
Renault Megane III 2009 Dinamique 1.6 16V
+
TWK
post 4 Jun 2007, 23:15
Post #175

Rider on the Storm

am luat un 1.5dci la firma acum 2 zile, are 200 km si deja "agata" marsarierul. felicitari dacia!

--------------------
Logan 1.4 2007
+
ypo04
post 5 Jun 2007, 19:05
Post #176

Membru incepator

abs plus, 1,6 luat ieri...
a carait o data cand am introdus in marsarier.

si inca ceva... am vrut sa bag a 4-a si am dat mai spre stanga atigand pozitita de marsarier. a inceput sa caraie. e normal sa imi permita sa in pozitia aia fiind in treapta a 3-a?

This post has been edited by ypo04: 5 Jun 2007, 19:07

--------------------
LOGAN ABS + 1.6 2007 - -
+
Riddick
post 8 Jun 2007, 22:06
Post #177

Membru Laureate+

From: Baia Mare

Si la mine caraie.Doar cand ma grabesc si nu sunt atent(necesita mai multa atentie ca de obicei-asa am observat eu!).Apas ambreiajul si duc maneta catre drepta,insa cand ajung sa o trag in spate,o fac incet,cu simtz...si NU caraie sleep.gif
Am reusit sa imi dau seama cum dau a intaia fara sa agatze....prind maneta aproape de baza ei,nu de "cap"(doamnele si domnisoarele sa nu se gandeasca la prostii,OK? blush.gif )
Inca nu am patit faze gen "dublu ambreiaj".

--------------------
Dacia Logan 2007/Laureate Plus
+
dragoss
post 26 Jun 2007, 10:41
Post #178

Membru incepator

Cat de mare este gradul de uzura al cutiei daca la 80 km/h se baga (se incearca...) din greseala R in loc de a 5-a ? A comis-o nevasta-mea ieri...
Recunosc ca mi s-a intamplat si mie o singura data sa o carai pe la inceput, dar la viteza mica (20 km/h...) si tot in R... incepatori amandoi...

Ar trebui sa-mi fac probleme? In caz de uzura se pot schimba usor piesele afectate?
Masina are doar 1500 Km.... Stiu... nu-i cel mai potrivit mod de a conduce o masina noua...

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 MPI (4 airbags)
+
Riddick
post 26 Jun 2007, 20:16
Post #179

Membru Laureate+

From: Baia Mare

am reusit sa-mi dau seama cum o bag in marsarier fara sa caraie:cand trag maneta in spate catre R,o dirijez usor catre mine-adica nu trag maneta drept in spate,liniar,ci curbat.la mine functioneaza.incercati si voi
succes

--------------------
Dacia Logan 2007/Laureate Plus
+
dragoss
post 27 Jun 2007, 09:08
Post #180

Membru incepator

Eu m-am obisnuit sa bag a 3-a de fiecare data inainte de marsarier... merge ca unsa...

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 MPI (4 airbags)
+
9 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th July 2025 - 05:51
Forum Renault