DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

23 Pages « < 18 19 20 21 22 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Civilizatia pe sosele, Chiar nu putem sa ne respectam unii pe altii?

DannyY
post 29 May 2009, 07:07
Post #571

Marele plictisit

Group: Members

QUOTE(sorin1983 @ 29 May 2009, 00:27)
eu am crezut ca mai sunt oameni civilizati care atentioneaza de radar, control etc

Aia se intampla cand ai farurile aprinse

QUOTE(sorin1983 @ 29 May 2009, 00:27)
Daca ai nevoie de faruri aprinse ca sa vezi masina care vine din sens opus( in limita in care poti sa faci o depasire in siguranta) AI NEVOIE DE OCHELARI.
*

Lentilele de contact nu sunt bune???? radmasa.gif

E vorba de farurile celuilalt. Tu esti 'celalalt' pentru el. Asa ca aprinde dracului farurile alea, ca nu s-a scumpit curentul de alternator.

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TheFastOne
post 29 May 2009, 12:08
Post #572

Membru cu TDI

From: Brasov

QUOTE(Sony @ 29 May 2009, 07:07)
In niciun caz nu poate fi perfect cocalaru'! Nici n-am pretins asta!
*

Domnu' moderator. Va rog stergeti si postul lu' nea' casetofon care aduce jigniri persoanei mele ca sa fiti fair. huh.gif Nu de alta dar se pretinde a fi cocalarul perfect, ori asa ceva, va spun, nu exista.

This post has been edited by TheFastOne: 29 May 2009, 12:09

--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
Sony
post 29 May 2009, 12:22
Post #573

Membru autentic

From: Ban Land

Scuze, copilu'! N-am stiut ca te identifici cu cocalaru'.

This post has been edited by Sony: 29 May 2009, 12:22

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
nh1980ro
Post #574

Membru

From: Togo-Togo.

@TheFastOne Mai bine il ignori, asa e el...

This post has been edited by nh1980ro: 29 May 2009, 12:22

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
Sony
Post #575

Membru autentic

Mare filozof esti! OK! Il ignor! Poate n-ar fi rau sa te ignor si pe tine.

--------------------
+
nh1980ro
post 29 May 2009, 12:23
Post #576

Membru

Da, ar fi excelent sa ma ignori. De fapt ar fi super sa ne ignori pe toti, chiar si forumul asta.

--------------------
+
Sony
post 29 May 2009, 12:27
Post #577

Membru autentic

Cam cum ignori tu agricultura. radmasa.gif

--------------------
+
DannyY
post 29 May 2009, 12:30
Post #578

Marele plictisit

QUOTE(Lord Hades @ 28 May 2009, 20:30)
personal nu ma deranjeaza proiectoarele de la masinile mici. Cand dam de SUV ... o da!
...
Recunosc ca mai folosesc proiectoarele noaptea chiar daca nu ploua sau nu e ceata, in special pe drumuri slab iluminate si necunoscute mie. Asa mai ocolesc din gropi ... alta solutie n-am!

Si cocalarii cu leduri gen audi sunt amendati? Serios? Pe ce lume se intampla asa ceva? Dar toti utilizatorii de xenoane care bronzeaza instant de ce nu sunt observati de organul legii?!!??!!??!!
*

1. Pe mine ma deranjeaza. Proiectoarele alea sunt facute pentru ceata. Inseamna ca se folosesc pe ceata

2. Noaptea, daca nu e ceata, proiectoarele alea nu te ajuta. E doar o iluzie optica. In schimb mie imi vin fix in pupile.

3. Dupa cum se stie, organul nu are ochi si nici creier... Nu vede si nu gandeste. Doar se ridica si actioneaza. In cazul cocalarilor...nu se ridica.

This post has been edited by DannyY: 29 May 2009, 12:33

Attached File(s)
Attached File  ManageIgnoredUsers.bmp ( 446.37k ) Number of downloads: 17

--------------------
+
Sony
post 29 May 2009, 12:32
Post #579

Membru autentic

QUOTE(DannyY @ 29 May 2009, 13:30)
3. Dupa cum se stie, organul nu are ochi si nici creier... Nu vede si nu gandeste. Doar se ridica si actioneaza.
*

habar n-aveam ca esti din ala! huh.gif

--------------------
+
Andy_ACS
post 29 May 2009, 12:38
Post #580

Yes, I'm not!

From: Craiova

Ura asta pentru farurile de ceata s-a incetatenit deja. Pentru cel din spate sunt de acord ca deranjeaza si nu aduce niciun beneficiu soferului. Insa cele de pe fata deranjeaza mai mult psihic. Acestea sunt foarte utile pentru a vedea biciclisti, pietoni, gropi, mai ales in lateral. Pentru cine sustine ca e foarte deranjat de proiectoare, il invit sa faca urmatorul test: noaptea sa aprinda decat pozitia, apoi sa aprinda/stinga de cateva ori proiectoarele sa vada unde anume bat ele (bat lateral, la maxim 10 m in fata masinii).
Decat sa o tot dati pe asta cu proiectoarele mai bine va luati de cei cu faruri nereglate, becuri schuimbate sau xenon aftermarket.

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
Sony
post 29 May 2009, 12:41
Post #581

Membru autentic

Andy, zici tu ca proiectoarele bat la 10 m in fata masinii. Daca te deplasezi cu 60 km/h faci 17 m/s, adica proiectoarele iti lumineaza doar pentru traseul pe care il vei face in aproximativ jumatate de secunda. Arhisuficient ca sa eviti biciclisti, pietoni, gropi! radmasa.gif

--------------------
+
Andy_ACS
post 29 May 2009, 12:45
Post #582

Yes, I'm not!

Sony, proiectoarele le folosesc in paralel cu faza scurta/lunga. In plus in oras sau sat unde sunt pietoni si biciclisti de obicei merg mult mai incet.
Ce am vrut sa subliniez e faptul ca fasciculul de lumina de la un proiector este mult mai putin 'nociv' celor care vin din sens opus decat faza scurta.

Bafta!

--------------------
- - -
+
Sony
post 29 May 2009, 12:47
Post #583

Membru autentic

Iar eu ti-am aratat ca de fapt te bazezi pe lumina farurilor si nu pe a proiectoarelor care e inutila.

--------------------
+
DannyY
post 29 May 2009, 12:49
Post #584

Marele plictisit

Pai daca ma deranjeaza 'psihic' e si mai rau... poate innebunesc la volan, cine stie... post-336-1110552489.gif
Fa si tu un test: aprinde lumina de intalnire, apoi de cateva ori proiectoarele. Diferenta se vede la max 2 metri in fata masinii. Crede-ma ca nu te ajuta.
Proiectoare, faza lunga, faruri nereglate, you name it, intra in aceeasi categorie, cine a zis ca doar proiectoarele sunt problema?

--------------------
+
Sony
post 29 May 2009, 12:50
Post #585

Membru autentic

Mai copile, si tu ne deranjezi psihic pe noi! Dupa rationamentu' tau de mai sus ar trebui sa-ti iei jucariile si sa te cari.

--------------------
+
Andy_ACS
post 29 May 2009, 12:51
Post #586

Yes, I'm not!

@SonyNu e inutila, lumineaza in zonele laterale unde faza scurta nu bate. Daca te legi de calculul cu viteza/distanta nu ai dreptate, deoarece nu toti merg cu viteza mare. De exemplu daca mergi pe un drum foarte prost cu treapta a doua sunt chiar foarte bune.
@DannyY Legat de luminat 'la 2 m' - eu am zis cam 10m (evident aproximativ, depinde de masina). Nu cred ca bat numai la 2m. Iar experimentul propus de tine l-am facut deja si in urma lui am decis sa folosesc noaptea proiectoarele (in general in afara satelor si oraselor si pe drumuri mai slab circulate)

Bafta!

This post has been edited by Andy_ACS: 29 May 2009, 12:53

--------------------
- - -
+
Sony
post 29 May 2009, 12:52
Post #587

Membru autentic

Andy, aia care folosesc proiectoarele aiurea nu se rezuma doar la momentele cand merg cu 20 km/h, ci le tin aprinse si pe autostrada.

--------------------
+
Andy_ACS
post 29 May 2009, 12:55
Post #588

Yes, I'm not!

Ai dreptate, eu nu sustin folosirea lor tot timpul, de exemplu in oras nu isi au rostul ca e destula lumina ambientala, niciodata nu le folosesc in oras, insa sunt momente in care chiar ajuta (nu neaparat pe ceata).

Bafta!

--------------------
- - -
+
nh1980ro
post 29 May 2009, 12:55
Post #589

Membru

QUOTE(Andy_ACS @ 29 May 2009, 13:38)
Ura asta pentru farurile de ceata s-a incetatenit deja. Pentru cel din spate sunt de acord ca deranjeaza si nu aduce niciun beneficiu soferului. Insa cele de pe fata deranjeaza mai mult psihic. Acestea sunt foarte utile pentru a vedea biciclisti, pietoni, gropi, mai ales in lateral. Pentru cine sustine ca e foarte deranjat de proiectoare, il invit sa faca urmatorul test: noaptea sa aprinda decat pozitia, apoi sa aprinda/stinga de cateva ori proiectoarele sa vada unde anume bat ele (bat lateral, la maxim 10 m in fata masinii).

Deci proiectoarele tale imi bat in retina de la 10m inainte sa treci pe langa mine. In timpul asta daca mie imi apare un pieton de prin boscheti, eu am mai putine sanse sa-l vad tocmai pentru ca ma orbesti cu proiectoarele.
Chestia asta duce la situatii de genul: ala din fata vine cu faza scurta si proiectoarele aprinse si eu ca sa mai vad ceva imi aprind becurile de 500W pe faza scurta si proiectoarele cu Xenon, ca sa pot vedea si eu pietonii.

Proiectoarele se cheama de ceata pentru ca ele au fost gandite pentru a le folosi in conditii de vreme nefavorabile. Asa ca folosirea lor incorecta nu e utila si e si sanctionata de lege.

--------------------
+
Sony
post 29 May 2009, 12:56
Post #590

Membru autentic

Andy, sa inteleg ca le folosesti doar afara!

Sunt unii care in oras nici noaptea nu aprind farurile pentru ca e multa lumina ambientala.

This post has been edited by Sony: 29 May 2009, 12:57

--------------------
+
DannyY
post 29 May 2009, 12:56
Post #591

Marele plictisit

Andy_acs
Presupunand ca ai dreptate cu
"fasciculul de lumina de la un proiector este mult mai putin 'nociv' celor care vin din sens opus decat faza scurta"

Dar cumulat? Ca nu cred ca stingi faza scurta ca sa lasi numai proiectoarele doar de dragul meu.

LE. Nu am spus ca 'lumineaza la 2 m'. Am zis ca diferenta se vede la 2 metri, tocmai pentru ca de fapt lumina principala de data de faza scurta.
Faza scurta lumineaza mai mult spre dreapta, tocmai ca sa poti vedea eventuale obstacole.

This post has been edited by DannyY: 29 May 2009, 13:03

--------------------
+
Andy_ACS
post 29 May 2009, 13:01
Post #592

Yes, I'm not!

Cumulat te-ar afecta numai in cazul in care esti la 10m in fata mea (cum a zis nh1980ro) si aproape de nivelul solului (acolo unde 'bat' proiectoarele).
In fine, eu am spus ce cred, relele mari in domeniul asta (de care nu prea se ia lumea) sunt dupa parerea mea farurile nereglate + becurile nestandard + xenon aftermarket + soferi care uita sa schimbe din faza lunga in scurta. Proiectoarele sunt un nimic in fata astora, totusi mereu se bate moneda pe tema asta.
Cred ca am lamurit problema smile.gif

Bafta!

--------------------
- - -
+
DannyY
post 29 May 2009, 13:37
Post #593

Marele plictisit

Nu e nici o problema. E doar o discutie principiala in care eu spun ca ma deranjezi cu proiectoarele tale in ochii mei iar tu spui ca nu ar trebui sa fiu deranjat. E greu sa demonstrezi sau sa infirmi starile altora.

Ce vezi tu ca efect al proiectoarelor tale este de fapt o cantitate foarte mica de lumina reflectata de sosea, copaci, etc. Restul exista undeva dar tu nu-l vezi. Ghici unde e...

Cand va fi vorba de 'faza lunga' se va gasi unul care sa spuna 'eu tin faza lunga ca sa vad mai bine si sa nu accidentez pe cineva'.

Ai dreptate, proiectoarele sunt un rau mai mic decat celelalte enumerate. Dar... e tot un rau. Ai un buton prin care poti sa-l faci sau nu. Tu ai de ales. Eu nu.

This post has been edited by DannyY: 29 May 2009, 13:38

--------------------
+
radian
post 29 May 2009, 20:30
Post #594

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(Andy_ACS @ 29 May 2009, 12:45)
...Ce am vrut sa subliniez e faptul ca fasciculul de lumina de la un proiector este mult mai putin 'nociv' celor care vin din sens opus decat faza scurta...

*

In idea ca as putea fi unul din cei care-ti vin tie din sens opus, as prefera sa respecti legea si sa-ti folosoesti proiectoarele de ceata doar pe ceata, si nu sa faci teoria chibirtului cu cei mai mult sau mai putin nociv pentru restul participantilor la trafic

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
xcss
post 29 May 2009, 20:34
Post #595

Born to Be Epic

As dori sa ma intalnesc in trafic cu un domn care sa sustina ca lumina dispersata a proiectoarelor mele de ceata il deranjeaza mai putin decat lumina focalizata a fazei scurte... Daca reusesc, promit sa imi pun o baterie de 8 Hella offroad lights pe bara fata, ca doar nu deranjeaza la fel de mult ca faza scurta. Felicitari domnilor de la Rutiera, pe care ii doare exact in dos de mersul cu proiectoare aprinse ziua in amiaza mare. Ca de altfel de intreg codul rutier.

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
77sky
post 29 May 2009, 21:09
Post #596

Membru ocazional

Proiectoarele de ceata le folosesc atunci cand sunt la tara, drum de piatra, unde nu stiu cu ce viteza merg (nu imi arata vitezometrul, fac 15 minute pentru 2.7 km, cu treapta I, masini pe acolo raaar) si in situatiile descrise de lege.
Initial am crezut ca ajuta, am facut teste si am realizat ca este pur iluzie lumina (inlaturarea acelei pete negre din fata masinii), iar ce a gandit producatorul este de mai mult folos decat ce credem noi (luminile de intalnire si de drum)
In oras nu odata am vazut masini noaptea, doar cu pozitii si proiectoare (fara lumina de intalnire). Pe scurt: chiar deranjeaza.
La un moment dat un nene mergea in spatele meu, la distanta mica (cativa m), cu proiectoarele aprinse. Ii dau semnal de avarie, poate intelege ca ma deranjeaza (imi lumina in toate oglinzile, degeaba am intors-o eu pe aia de sus...). Nimic.
Aprind lumina rosie din spate (cu scuze pt cei care veneau din fata...).
Atunci imi da flash-uri disperate ca il ...deranjeaza... wink.gif
Dar proiectoarele lui...tooot aprinse. In fine.
Asta ca asta, dar sa vezi noaptea, in oras (si nu numai!), vreme senina masini cu lumina rosie din spate (de ceata) aprinsa...Nooo...Pica biiiine!
Ce mai! pom de Craciun in bord rolleyes.gif

Alt capitol: cand e ora de varf, vreun bulevard cu 2 benzi, aglomeratie bara la bara si pe una vezi ca ...nu se circula (individul nu avea loc de parcare, blocheaza o banda si ... se aprind avariile), aia da politete in trafic biggrin.gif

This post has been edited by 77sky: 29 May 2009, 21:10

--------------------
_ _ _______________
Logan Ambâț 1.5 DCi, 70HP (dopat la 95), JR5 AH, vara lu' 2007 nasterea & "Taz" 1.6 dCi 160 CP, Ints EDC, tot vara, dar lu' 2016
+
Sony
post 29 May 2009, 21:23
Post #597

Membru autentic

QUOTE(77sky @ 29 May 2009, 22:09)
Initial am crezut ca ajuta, am facut teste si am realizat ca este pur iluzie lumina (inlaturarea acelei pete negre din fata masinii), iar ce a gandit producatorul este de mai mult folos decat ce credem noi (luminile de intalnire si de drum)
*

Perfect de acord cu tine!

--------------------
+
DannyY
post 30 May 2009, 12:15
Post #598

Marele plictisit

QUOTE(xcss @ 29 May 2009, 21:34)
As dori sa ma intalnesc in trafic cu un domn care sa sustina ca lumina... proiectoarelor mele ...il deranjează mai putin decat lumina fazei scurte....
*

Păi dacă îți dorești asta, aprinde proiectoarele, nu știu de ce am o ușoară senzație că le ții stinse.

Șansele sunt, totuși, minime să întâlnești vreunul. Ba chiar dimpotrivă, aș zice eu
wink.gif

--------------------
+
TheFastOne
post 30 May 2009, 12:24
Post #599

Membru cu TDI

From: Brasov

QUOTE(xcss @ 29 May 2009, 20:34)
As dori sa ma intalnesc in trafic cu un domn care sa sustina ca lumina dispersata a proiectoarelor mele de ceata il deranjeaza mai putin decat lumina focalizata a fazei scurte... Daca reusesc, promit sa imi pun o baterie de 8 Hella offroad lights pe bara fata, ca doar nu deranjeaza la fel de mult ca faza scurta. Felicitari domnilor de la Rutiera, pe care ii doare exact in dos de mersul cu proiectoare aprinse ziua in amiaza mare. Ca de altfel de intreg codul rutier.
*

Iti dau dreptate, dar vezi tu, noaptea niciun cocalar nu circula doar cu proiectoarele aprinse, nu. Aprinde mai intai faza scurta si mai apoi si proiectoarele.
Aici este problema. Daca ar merge doar cu proiectoarele aprinse n-ar fi nici o problema smile.gif
Si te asigur pe aceasta cale ca nu-i doare in cot de mersul cu proiectoarele ziua in amiaza mare ci au inceput sa dea amenzi pentru asta.
Drive safe !

--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
Sony
post 30 May 2009, 12:49
Post #600

Membru autentic

Nea volsvagin, daca s-ar face si testarea psihologica pe bune ai avea mai mult timp pentru forumuri! wink.gif

--------------------
+
23 Pages « < 18 19 20 21 22 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 09:31
Forum Renault