DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

17 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> 1,5 dci...asa face toate?!, am pilituraaaa....

einstein1984
post 14 Nov 2007, 11:48
Post #61

fan Dacia

Group: Members
From: Bucuresti

Poate la loganuri nu sunt pompe Delphi. In solutia tehnica se mentioneza ca motoarele implicate pot fi fabricate din 2001 pana la 1-05-2008. Ultimul update al solutiei e 9-10-2007.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adiya
post 14 Nov 2007, 13:45
Post #62

Membru autentic

QUOTE(einstein1984 @ 14 Nov 2007, 10:07)
Solutia tehnica mentionata de mine mai sus e valabila pentru motoare K9K cu sistem de injectie delphi (nu stiu cine face pompele pentru motoarele de pe Logan). Incepand de la anumite serii s-au realizat imbunatatiri in procesul de fabricatie.
  Daca opriti pilitura cu magnetul, asta ar putea doar sa salveze injectoarele, dar nu e o metoda 100% sigura (eu unul le-as schimba si pe acestea, caci jocurile sunt suficient de mici incat sa fie serios afecate de pilitura, oricat de putina ar fi ea). Pompa oricum se duce.
*

Delphi e si pe Logan pana acum...Poate s-or indura sa puna Bosh dar n-as crede intr-o mie de ani.
Injectoarele vin intr-o punga vidata. Se pare ca doar prezenta aerului obtureaza injectorul (partial sau total) asa ca pilitura va puteti imagina ca n-are cum sa nu-l infunde.
Asta incercam si eu sa spun mai in urma. Daca ai pilitura pompa e gata. Poti pune cati magneti doresti...

--------------------
Dacia Logan 2007 ABS PLUS dci - B-00-XXX
+
woth
post 14 Nov 2007, 16:27
Post #63

Membru

einstein1984, despre ce solutie tehnica vorbesti? Unde ai citit? Da-ne si nou un link sau ceva referinte, te rog.

--------------------
+
einstein1984
post 14 Nov 2007, 17:18
Post #64

fan Dacia

Linkul nu se poate da, ca e disponibil pe RenaultNET. Cei din service cred ca stiu despre ce e vorba in infoteca 2728.

--------------------
+
cristi.r
post 14 Nov 2007, 17:22
Post #65

Membru ... din cand in cand

einstein, iote o intrebare de pe pagina anterioara :
QUOTE(woth @ 14 Nov 2007, 12:33)
Dar de ce incepand cu unele serii de Logan fabricate in 2006 sau 2007 cand, de fapt, problema exista din 2001 sau 2002 pe Clio? De ce le-a luat 5-6 ani sa remedieze problema ? Sau au avut pompe pe stoc si au scapat de ele punandu-le pe Logan?
*

Da-ti si tu cu parerea ! Please ...

--------------------
megane diesel 2006
+
liviu2004
post 14 Nov 2007, 19:20
Post #66

Membru autentic

Deci e oficial. Nasol.

--------------------
Opel Tigra Twintop 2005
+
nh1980ro
post 14 Nov 2007, 19:32
Post #67

Membru

From: Togo-Togo.

Pai Delphi ce voiai sa faca cu pompele deja produse? Sa le puna pe renault?
Si apoi pana se strica, pana isi da seama cineva care e problema, pana gasesc o solutie...trec 5-6 ani smile.gif

In rest, cei din service au de munca la schimbat piese...

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
klaus
post 14 Nov 2007, 20:19
Post #68

步步

Group: Moderatori

Ce induiasator e cand citesti pe aici si vezi lume ce crede ca un fabricant adevarat se apuca sa faca 20 de milioane de ansamble odata si apoi sta cu ele pe stoc 10 ani...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
nh1980ro
post 15 Nov 2007, 00:06
Post #69

Membru

Pai din cate stiu eu contractele se fac pentru multe bucati ca sa iasa mai ieftin producatorul de masini (obtine discount). Si cum Renault are nevoie de cateva milioane de compoenente anual ca sa-si fabrice masinile....si daca mai iei in considerare faptul ca au apucat sa fabrice o groaza de masini pana sa-si dea seama ca e o problema cu componenta respectiva.
Tu de ce crezi ca au folosit ei o componenta care se pileste singura?
Si apoi din cate stiu eu Delphi nu fabrica doar pentru Renault componente. Iar componentele se fabrica dupa specificatiile producatorului de automobile (in cazul de fata Renault).

This post has been edited by nh1980ro: 15 Nov 2007, 00:08

--------------------
+
adiya
post 15 Nov 2007, 06:19
Post #70

Membru autentic

Care milioane bre? Renault punea Delphi pe Logan si Clio. Posibil sa ramana doar Logan. biggrin.gif De la Megane in sus sunt Bosch.
Ai auzit tu de pilitura la vreo Laguna?

--------------------
+
nh1980ro
post 15 Nov 2007, 10:58
Post #71

Membru

QUOTE(adiya @ 15 Nov 2007, 07:19)
Care milioane bre? Renault punea Delphi pe Logan si Clio. Posibil sa ramana doar Logan. biggrin.gif De la Megane in sus sunt Bosch.

Eh, credeam ca Delphi face si chestii de calitate. My bad.
http://delphi.com/manufacturers/auto/power...n/fuelhandling/

Cand te duci la un furnizor si-i zici ca vrei un sistem de alimentare la pretul cutare, ala ti-l face doar ca e posibil sa nu fie foarte fiabil daca se include in pretul dat de tine.
Sau mai exista varianta in care inginerii aia de la Delphi au zbarcit-o smile.gif

La fel a fost si cu piesele de la Văleu. Solenza e o masina ieftina, asa ca o parte din ambreiajele puse pe ea au crapat.
Desi firma Valeo face piese pentru mai multi producatori de masini, doar ca la preturi mai mari si ,implicit, si alta calitate.

This post has been edited by nh1980ro: 15 Nov 2007, 11:25

--------------------
+
woth
post 15 Nov 2007, 11:24
Post #72

Membru

Ce-i aia RenaultNET? Soft sau site? Si infoteca 2728 ce e?
Nu poti sa dai un paste aici? smile.gif

--------------------
+
nh1980ro
post 15 Nov 2007, 11:26
Post #73

Membru

Probabil e vorba de Intranetul Renault si acolo sunt date confidentiale de obicei.

--------------------
+
TIulian
post 15 Nov 2007, 13:09
Post #74

Metode de seducție cu cărămida..

Injectoarele vin intr-o punga vidata. Se pare ca doar prezenta aerului obtureaza injectorul (partial sau total)

radmasa.gif
pilitura poate, da aeru..

--------------------
Dacia 1300 1816 SLR
Cum să îți recucerești prietena, după ce i-ai pronunțat din greșeală numele pe râgâitură..
+
adiya
post 15 Nov 2007, 13:25
Post #75

Membru autentic

Dupa ce termini cu tavalitu' pe jos mai intereseaza-te. Sau mai bine nu. Cand vei avea nevoie cumpara-le desigilate.

--------------------
+
DMP
post 15 Nov 2007, 15:24
Post #76

Mumu' padurii

QUOTE(adiya @ 15 Nov 2007, 06:19)
*

Sigur pe Megane 1.5 dci pompa e Bosch??? wacko.gif Eu stiam ca doar pe Megane 1.9 dci pompa e Bosch.

Totusi, nu am auzit de Megane (pe forumul dedicat Renault) cu problema pilitura.

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006
+
roland
post 15 Nov 2007, 15:28
Post #77

Membru autentic

QUOTE(adiya @ 14 Nov 2007, 13:45)
Injectoarele vin intr-o punga vidata. Se pare ca doar prezenta aerului obtureaza injectorul (partial sau total)
*

Inainte sa va spargeti in figuri pe tema asta, poate imi explicati si mie cu e treaba. Sincer, nu stiu, de aceea intreb.
De ce afecteaza aerul injectoarele? De ce nu le afecteaza pe perioada in care le scoti din punga si le montezi pe masina? In masina nu este aer (pe langa benzina)? Asta nu le afecteaza?
Daca e prea mult de explicat, un link ar fi de ajutor.
Multumesc frumos.

--------------------
. . .
+
einstein1984
post 15 Nov 2007, 19:48
Post #78

fan Dacia

Pompe delphi sunt si pe motoarele K9K din seriile: 706,714,716,718,722,724,728,750,752,766,768,790,792,794. Daca unul din astea nu e si pe megane, eu le mananc.
Delphi or face si chestii bune, dar mai fac si fulia defazoare de pe 1,6 16V care pica in prostie la renault, precum si compresoare de AC care pica la fel.
Ideea e ca renault accepta ca de exemplu 5 pompe din 1000 sunt proaste si evenmtual plateste pagubele provocate de acestea. Daca ar vrea ca 1 pompa din 1000 sa fie proasta, pretul celor 1000 ar creste cu o suma mai mare decat reparatia pentru cele 4.

--------------------
+
nh1980ro
post 15 Nov 2007, 19:55
Post #79

Membru

Mai ales daca pompa aia crapa dupa expirarea perioadei de garantie (care dupa cum stim la Renault e minima)...si schimbarea se face pe cheltuiala clientului icon_mrgreen.gif

--------------------
+
alc2
post 15 Nov 2007, 20:04
Post #80

Membru autentic

Din cate stiu eu , si in garantie tot clientul plateste , motivul invocat fiind " utilizarea de carburant necorespunzator " .Personal cunosc un singur caz ( un fost coleg de servici cu Logan ) cre dupa mare tam tam si vizite la Pitesti a reusit sa o faca pe garantie....Mai era cineva de pe reno.ro cu un Modus care s-a resemnat si a platit din bunzunar , altfel trebuia sa astepte un proces ce putea sa dureze destul....

--------------------
Renault Kadjar Intens Flame red_K9K-648 -
Ex :Renault Clio III 2007/1.4 16v/98 CP/Privilege/ Beige Poivre
+
cristi.r
post 16 Nov 2007, 00:18
Post #81

Membru ... din cand in cand

Pai pesemne ca, dupa rationamentul tau, einstein, pretul pompelor astora ar fi trebuit sa fie triplu ! Observ ca nu se defecteaza doar 5 dintr-o mie ...

--------------------
megane diesel 2006
+
roland
post 16 Nov 2007, 09:00
Post #82

Membru autentic

Adiya, eu am vorbit serios, nu la misto. Chiar nu stiu de ce afecteaza aerul injectoarele si de aceea te rugam sa imi spui.

--------------------
. . .
+
nik1965
post 16 Nov 2007, 09:14
Post #83

Membru autentic

Aerul nu, dar probabil umezeala din aer da.

--------------------
dacia logan , duster 2005, 2017 - xx-xx-xxx
+
TIulian
post 16 Nov 2007, 09:53
Post #84

QUOTE(adiya @ 15 Nov 2007, 14:25)
Dupa ce termini cu tavalitu' pe jos mai intereseaza-te. Sau mai bine nu. Cand vei avea nevoie cumpara-le desigilate.
*

injectoarele de Iveco, MAN, Peugeot (vehicule utilitare si tiruri) vin de la producator (piese "de origine") ambalate intr-o cutie, o punga banala (galbena), si niste capace de plastic (inclusiv pe diuza); de asemenea si la turisme (din grupul VAG), injectoarele vin ambalate nevidat, cu capace de plastic, si in punga si cutie (inclusiv injectoarele PD - da nu stii tu ce-s alea biggrin.gif) - diferenta e ca la masinile din grupul VAG nu prea am primit injectoare "de origine", ca se comandau direct cele de la fabricant - acelasi procucator cu alea de pe masina (dar nu erau in ambalaj cu marca masinii, erau in ambalaj cu sigla producatorului). De unde stiu toate astea ? ..mi-a spus cineva care a auzit de la cumnatu unui prieten de-al unuia care a lucrat intr-un service radmasa.gif
Lasand gluma la o parte, e totusi de apreciat faptul ca injectoarele de la dacia vin in pungi vidate, e un plus de protectie (dar asta nu inseamna ca sunt afectate de aer - mai erau cativa cu senzorii "de airbag" in spatele farurilor biggrin.gif)

This post has been edited by TIulian: 16 Nov 2007, 09:55

--------------------
Dacia 1300 1816 SLR
Cum să îți recucerești prietena, după ce i-ai pronunțat din greșeală numele pe râgâitură..
+
roland
post 16 Nov 2007, 10:08
Post #85

Membru autentic

Inteleg. Si atunci cand masina stationeaza o luna, sa zicem, in injectoare exista benzina? Sau se evapora si ramane aer umed? De ce, in aceasta situatie, injectoarele nu se strica?

--------------------
. . .
+
TIulian
post 16 Nov 2007, 10:19
Post #86

Nu e chiar atat de dramatica treaba asta cu injectoarele, e doar facuta sa para sfarsitul lumii de unii; un injector se infunda / blocheaza in marea majoritate a cazurilor de la impuritati (pilitura, filtru de benzina / motorina ineficient, etc.); rog pe cine mai are ceva experienta ca mecanic auto sa confirme; un obiect de precizie care trebuie sa lucreze in conditii dure este facut din materiale pe masura - ati scos vreodata de pe un diesel "sanatos" un injector "muncit" din chiulasa sa vedeti ce e pe varfu lui (acolo unde da in camera de ardere) ? daca nu, o sa caut eu cand ajung acasa, niste poze sa va arat.. si culmea, motorul merge perfect..

--------------------
Dacia 1300 1816 SLR
+
adiya
post 16 Nov 2007, 11:42
Post #87

Membru autentic

Orificiile duzelor si traseele pe unde ''umbla'' motorina sunt foarte mici si materialul oxideaza in lipsa motorinei. La benzina nu stiu daca este problema asta; mai mult ca sigur ca nu. Informatia o am datorita unui schimb de injectoare in reteaua Dacia. Cred ca sunt ceva persoane care lucra pe la Dacioti sa ne confirme/infirme chestia.

P.S. Si daca la VAG vin in cutii ce legatura are asta cu Renault ?!? Poate la Volvo vin pe conducte; dai drumu la robinet si curg injectoare. Ce leagatura are asta cu ce sa discuta aici?

Ia citeste o fila din manualul de service si vezi ce zice de injectoarele astea pentru dci

This post has been edited by adiya: 16 Nov 2007, 12:01

Attached File(s)
Attached File  a.bmp ( 1.83mb ) Number of downloads: 297

--------------------
+
roland
post 16 Nov 2007, 12:43
Post #88

Membru autentic

Excelent. Multumesc Adiya. Nu stiam ca e nevoie de atatea precautii. Sunt curios daca se si intampla in service-uri. O zi buna.

--------------------
. . .
+
74r12
post 16 Nov 2007, 13:29
Post #89

Membru autentic

From: Planeta Pământ (Terra)

Pompe delphi sunt si pe motoarele K9K din seriile: 706,714,716,718,722,724,728,750,752,766,768,790,792,794. Daca unul din astea nu e si pe megane, eu le mananc.

Pai daca e asa cum zici, inseamna ca dCI-ul de 85cp (care e si pe Megane), nu are pompa Delphi, deoarece face parte din seria K9K 796 .
Sursa: http://www.dacia.ro/logan/date-tehnice

This post has been edited by 74r12: 16 Nov 2007, 13:33

--------------------
Megane 2.2 Expression+ 1,5 dci 85 cp
Megane 3 Sport Tourer Privilege 1,5 dci 110 cp EDC
+
TIulian
post 16 Nov 2007, 13:31
Post #90

Da man, tu citesti de pe manuale (pun pariu ca nu stii ce e aia sistem de injectie PD), si ai perfecta dreptate, acolo asa scrie, in schimb eu am si montat injectoare si la motoare cu injectie directa, si PD, si comonrail (adica alea ca la dacie) si daca tu imi arati un service (de unde vrei tu pe lumea asta) care respecta fiecare virgula din manualu ala.. nici macar fabrica nu monteaza injectoarele pe chiulasa in camera vidata, e aberant - in motor circula aer tot timpul, din arderea combustibilului diesel rezulta particule care se depun - si cu toate astea injectorul functioneaza..

--------------------
Dacia 1300 1816 SLR
+
17 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 18:58
Forum Renault