Sfaturi camere foto digitale SLR, NUMAI despre dSLR
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi camere foto digitale SLR, NUMAI despre dSLR
xcss |
![]()
|
||
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|||
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Poza facuta cu bridgiu' de la Lau
Attached thumbnail(s) Picture_034.jpg ( Size: 4.28mb ) Number of downloads: 516 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Din modestele mele cunostinte, fundalul e prea aproape de subiect si umbra aia e cumplita, blitul e prea puternic si face varza culorile, focalizarea e imprastiata peste tot (ai clar si toata floarea si peretele sau ce-o fi chestia din spate, probabil ca diafragma e inchisa destul de mult), fotografierea de sus creaza o vignetare pe marginea de jos nenaturala...
Dar ca aparat de facut poze, e OK ![]() As fi curios sa vad niste imagini fara blitz, cu setare manuala a diafragmei daca permite asa ceva (un f3.5 la aceeasi floare, eventual pui aparatul pe autodeclansare si pe un suport - scaun, carti, trepied daca ai, ISO la 800). |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Stai ca acu' am pus si eu mana pe un aparat mai altcumva...
![]() "setare manuala a diafragmei "-asta n-am descpoerit-o inca,ISO 800,f4,n-am vazut 3,5,pe trepied,cu si fara blitz Attached thumbnail(s) Picture_001.jpg ( Size: 4.7mb ) Number of downloads: 499 Picture_002.jpg ( Size: 4.59mb ) Number of downloads: 485 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
xcss |
![]()
|
Apai nu prea tine discutia de DSLR-uri dar... au ochii!!!
|
--------------------
-
-
|
|
daniM |
![]()
|
Again;am fost prea aproape,o sa mai invat,sorry
This post has been edited by daniM: 29 Oct 2012, 22:16 Attached thumbnail(s) Picture_003.jpg ( Size: 4.24mb ) Number of downloads: 472 Picture_004.jpg ( Size: 4.8mb ) Number of downloads: 467 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
xcss |
![]()
|
In mod normal, ISO 800 si blitzul ar cam trebui sa se excluda reciproc. E destul de clar ca aparatul are probleme in a focaliza in lumina redusa, si zgomotul e foarte pronuntat in poza fara blitz (dar asta e oarecum normal la aparate cu senzori de mici dimensiuni). Cea cu blitz e extrem de supraexpusa la setarile astea dar, culmea, zgomotul e inca foarte vizibil.
|
--------------------
-
-
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Cu un bliț extern (orientat în sus), eventual TTL, ieșea mult mai bine.
E greu noaptea cu compacte (bridge included). Dar se poate ![]() This post has been edited by Markos: 29 Oct 2012, 22:44 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
De asta am vrut sa vad la 800 cum se comporta, incearca sa nu treci de 400 niciodata pentru ca apare zgomot de imagine prea puternic.
Si eu am testat DSLR-ul meu, si la 800 e ok, dar la 1600 are zgomot mult prea deranjant asa ca nu-l folosesc niciodata mai mult de 800. Setarea manuala a diafragmei ar trebui sa fie marcata cu A sau Av. Si sa poti seta cam cit sa deschida sau sa inchida (cu cit e mai deschisa luminozitatea creste). Fa niste teste si vezi cum se comporta. La elemente statice cel mai bine e sa eviti blitul si sa folosesti un timp de expunere mai lung cu diafragma media (nr F in jur de 8). Asa vei avea si claritate si nu vei altera culorile. 30 Oct 2012, 00:15: Acum m-am uita ce aparat ai luat. Pune rotita aia de sus pe A. Iar din sagetile unde e Menu/Ok stg-dr reglezi diafragma mai inchisa sau mai deschisa. O smecherie incercata de mine, dar care merge doar pe focalizare manuala e sa pui un pahar de plastic alb peste blitz ![]() 30 Oct 2012, 00:26: Uite citeva incercari de-ale mele de pe vremea cind abia imi luasem DSLR. http://padurarup.daportfolio.com/gallery/243112 Asa ca esti pe drumul cel bun daca vrei sa inveti cu adevarat despre fotografie. This post has been edited by paulp: 29 Oct 2012, 23:26 |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
daniM |
![]()
|
Mersi de sfaturi
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
Remicade |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 26 November 09 ![]() |
In mod RAW camera face corectie de zgomot de imagine sau inregistreaza asa cum e si o face softul de prelucrare ?
|
--------------------
Renault
Kadjar
1.2 TCe 2018 Logan 1.4 8v 75CP
Logan 1.6 8V 90 CP |
|
xcss |
![]()
|
A doua varianta.
|
--------------------
-
-
|
|
paulp |
![]()
|
In modul RAW camera inregistreaza TOT ce reuseste sa captureze senzorul, fara compresie. Inclusiv zgomotul de imagine generat de un ISO prea ridicat (sensibilitatea prea crescuta a senzorului). Dar fara artefactele Jpegului
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
xcss |
![]()
|
Adevarat, m-am exprimat eu gresit. Ma refeream la imaginea pusa ca exemplu mai sus.
This post has been edited by xcss: 31 Oct 2012, 22:05 |
--------------------
-
-
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Corect. Probabil automatul ar fi putut sa creasca un pic puterea flash-ului si sa reduca ISO. Dar nu stim multe lucruri.
In general opinia mea este (in afara de ce am spus mai inainte ca nimic nu exclude nimic) ca nu tehnica ne (citeste: imi) pune limite, ci propria mea creativitate (sau, ma rog, lipsa de ~). |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
unde pot face o calibrare la un Canon? Dar undeva unde sa nu dureze prea mult?
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
La Merced.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
b34uen |
![]()
|
e fan nikon...
acum serios am lasat aparatul la f64, mi-au zis 5 zile si dupa 10 nu s-a uitat nimeni la el. acum caut pe cineva serios. PS lucreaza cineva de aici la f64? la 15 min dupa ce am scris m-au sunat ca e gata calibrarea! This post has been edited by b34uen: 7 Nov 2012, 15:56 |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
cu placere
![]() |
-------------------- |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.280 Joined: 24 June 07 ![]() |
![]() Daca tot esti aici, imi spui si mie pentru ce fel de calibrare lasase aparatul? Ma intereseaza si pe mine o calibrare de focus pentru D90 cu Tamron 17-50mm f/2.8, ca la diafragme deschise tinde sa focalizeze in alta parte. Cat e la voi operatiunea asta? |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
b34uen |
![]()
|
tot acelasi obiectiv l-am lasat si eu.
costa 170 lei dar fiind in garantie a costat 0 lei. |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
Markos |
![]()
|
D90 body - 1999 leuți la F64 și evoMag.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
bmwh547 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 6 January 13 From: Ieși ![]() |
Care-i cea mai compactă cameră full frame cu blitz încorporat?
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
paulp |
![]()
|
Da
|
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Da'ce-ti veni?! FF-urile sunt al dracului de scumpe.
compacta si mai "ieftina" ar fi sony rx1. Simpatica jucarica dar fara posibilitate de schimbare a obiectivului. Daca vrei sa schimbi obiectivele ar fi niste rangefinder-e Da' astea mici n-au blit incorporat insa e cam normal Cu blit incorporat cred ca cel mai mic ar fi Nikon D600 dar din ce-mi spunea un prieten nu prea merita, pentru un corp doar cu putin mai mic pierzi destul de multe functii... This post has been edited by zax: 6 Jan 2013, 20:39 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
paulp |
![]()
|
RX1 e cam singura care intruneste conditiile astea, dar sincer, ala e aparat pentru Cartier Bresson, ca altminteri e tare aiurea sa nu iei un DSLR FF la care sa poti pune ce obiective iti trasneste prin bibilica si sa dai 2200 de euro pe un compact cu obiectiv fix de 35 pe care sa nu-l poti schimba in veci.
Dar daca vrea omu, de ce nu, tre sa fie un client si pentru Sony ala ![]() LE, Scuze, pretul era in State, la F64 vad ca ajunge la 3000 de iepuroi ![]() Cam cit un D600 cu un obiectiv decent. This post has been edited by paulp: 6 Jan 2013, 22:24 |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
paulp, daca ai vedea cati cetateni utilizeaza intens camere din categoria mirror-less...
Ca opinie personala, bazata pe ce am vazut prin plimbarile mele pe aiurea, dsrl-urile si-au cam atins limita de expansiune, acum cei care doresc calitatea dsrl, dar nu si gabaritul, au alegeri reale, unele chiar mai bune decat dsrl-urile (cum ar fi nex-urile de la sony) si acest lucru se vede (si au si preturi mai mici...) Asta pe de o parte. Pe de alta parte, multi dintre profesionisti cara cu ei si o camera mica pe langa dsrl-uri, iar ei isi pot permite in locul unui g15 un rx d-asta, care le ofera o calitate mult mai buna. Si intre timp au scos aia de la olympus o camera micro four thirds chiar compenteta (OM-D E-M5). Daca baietii cu dsrl-uri nu se misca intr-o directie evidenta mai buna calitativ, o sa se duca piata dsrl acolo unde era acum cativa ani, doar spre profesionisti si atat. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(paulp @ 6 Jan 2013, 22:23) Serios?! Nu te supara colegu' dar mai bine ramai la "da"-ul de mai sus, nu cred ca am vazut post de-al tau pe topicul asta in care sa nu fi, mai mult sau mai putin, pe langa... Macar nu mai fi atat de categoric in afirmatii. QUOTE(klaus @ 6 Jan 2013, 22:44) Cu regret o spun, indiferent ce vor face cu dslr-urile, tot asta le e soarta. Vor avea intotdeauna avantajul ergonomiei si a calitatii optice si a senzorului in fata mirrorless-urilor dar vor pierde la categoria pret si dimensiuni. Iar mirrorless-urile au ajuns deja la o calitate suficienta pentru un utilizator obisnuit ce printeaza pozele pe format 10x15 sau le vizualizeaza pe un monitor hd (~2Mpx). Ok, mai au de lucru macar la viteza af-ului dar nu cred ca-s departe. QUOTE(vis-a-vis @ 6 Jan 2013, 22:47) Nu-i ff This post has been edited by zax: 7 Jan 2013, 05:28 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th June 2025 - 09:54 |