Sfaturi camere foto digitale SLR, NUMAI despre dSLR
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi camere foto digitale SLR, NUMAI despre dSLR
blackout |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 15 October 05 ![]() |
|
||
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|||
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
Totul depinde de buget, dar nu uita si de accesoriile pe care trebuie sa le mai cumperi:
- card de memorie - o geanta pt. camera - un kit de curatare lentile (oricat de mult te chinui tot se depune praful pe lentile) - un trepied bun care este mai mult decat obligatoriu daca vrei calitate in fotografiile cu peisaje - eventual un acumulator de rezerva (cam 70RON unul pt. Canon) - eventual un filtru UV mai mult pt. protectia obiectivului - eu ma gandesc si la o curea noua pt. ca aia originala care vine in kit este dintr-un material cam aspru si ma deranjeaza |
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
si ar mai urma:
- un rucsac sa poti sa-l cari mai usor in spate pe munte - o geanta sa poti sa-l iei cu tine in parc/la un party - un blitz extern sa poti sa faci si tu o poza fara ochi rosii si eventual cu umbre mai putine (sa poti face bounce in tavan) - niste filtre sa-ti bucure si tie retina cand faci un peisaj ceva - dupa aia o iei pe obiective ![]() dehhhh, boala grea cu dslr-ul asta |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
Cred ca pe munte e mai bun un toc pt. aparat, prins la centura. Cu rucsac trebuie sa-l dai mereu jos daca vrei sa iei ceva din el, iar daca mai ai si ditamai rucsacul cu bagaje atunci este imposibil. Cu geanta de umar pe munte mai bine te sinucizi ... w/e trecut am avut ocazia sa probez si e super naspa.
|
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
blackout |
![]()
|
Multumesc pentru raspunsuri. Raman la 400D+strictul necesar(card si geanta). Restul ...pe parcurs
![]() |
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
Al Cap0nE |
![]()
|
![]() Lex talionis Group: Members Posts: 407 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai bine mai astepti putin si cumperi un 30d SH cam la acelasi pret, poate chiar mai mic. Tocmai este scos pe piata 40D, si o sa fie o avalansa de 30d-uri la vanzare
![]() Strict intre cele doua, eu as lua 350d-ul iar diferenta de bani as folosi-o pt un obiectiv serios si luminos. Cel de kit te va cam dezamagi in timp. |
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
blackout |
![]()
|
SH iese din discutie. E ca la masini, nu prea poti sa-i stii istoricul... Si 30D pentru mine nu se justifica. Am specificat, nu scot bani, e doar un hobby.
![]() Vreau aparat nou iar obiectivul din kit...se poate inlocui ulterior. Inclin spre 400D pentru cele de mai jos: QUOTE(thunder @ 9 Aug 2007, 16:13) - ecranul LCD mai mare la 400D cu rezolutie mult mai buna, cam dubla - 9 puncte de AF comparativ cu 7 cate are 350D - mai rapid 3.0fps (poate sa traga 10 poze in format RAW) comparativ cu 2.8fps la 350D (poate sa traga 4 poze in format RAW) |
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
majoritatea celor care-si iau SLR-uri au grija de ele ca de ochii din cap, e micul lor hobby (scump) si isi respecta echipamentul. Io mi-am luat aparatul SH si n-am avut nici o problema cu el si nici n-am auzit oameni sa aiba probleme cu aparatele SH.
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.213 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Confirm.... Si eu tot SH!
Singura chestiune de urmarit.... cite cadre a tras! Asta pt a evalua cit mai are ''viata'' obturatorul! Dr oricum, chiar daca pica, nu este chiar foarte scump! Cu montaj intre 40-70 eur, depinde de ''scula''! |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Aºılırsa |
|
Ov |
![]()
|
la canon mai greu sa stii cate cadre "reale" are. doar in service
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.213 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
vezi cit e de uzat "butonu"
|
--------------------
Renault
2004 / 2019
|
blackout |
![]()
|
|
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
Ov |
![]()
|
mai oameni buni, aparat SH nu-ti iei de la taraba din targ, stai si tu frumos si vanezi pe forumurile de specialitate (pe care oricum e bine sa le frecventezi macar pasiv
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
blackout |
![]()
|
Nu conteaza, eu vreau nou!
![]() |
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
Al Cap0nE |
![]()
|
![]() Lex talionis Group: Members Posts: 407 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Mergi intr-un magazin, ia intr-o mana 400d-ul, in cealalta 30d-ul si...s-ar putea sa te razgandesti
![]() |
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
"Seba" |
![]()
|
![]() Membru Inferior Amputat Group: Members Posts: 37 Joined: 11 September 07 From: Oradea ![]() |
Nu va suparati ca ma bag ca musca-n supa dar cineva a mentionat cu cateva pagini in urma de "upgrade de soft" la Canon 300D
![]() This post has been edited by "Seba": 12 Sep 2007, 05:35 |
--------------------
Dacia
1310L
1997 Berlina Politicianul roman este precum o dacie clasica stricata,un buzunar fara fund.
|
|
Ov |
![]()
|
am pus eu un tair 300mm f4.5 care cred ca sare lejer 2 kile pe 350d-ul meu si l-am lasat sa atarne in aparat (aparatul era pe trepied care se cam balanganea saracul) si nu s-a rupt nimic
![]() upgrade-ul de soft (firmware-ul) la 300d este un fel de hack (neoficial) facut de rusi si face urmatoarele: Enables Custom functions menu Enables Flash Exposure Compensation using SET button Enables SET button function when shooting (to change image quality or shooting parameters) Enables Shutter release w/o CF card Flash sync speed in Av mode Enables RAW+JPEG rec. Enables setting the quality of embedded JPEG Enables Mirror Lock up Enables the ability to select the autofocus mode: AI servo, Oneshot etc. Enables setting ISO 3200 se poate lua de aici dar ai grija ca nu merge decat pe 300d pentru 350d/400d nu exista asa ceva ![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
"Seba" |
![]()
|
![]() Membru Inferior Amputat Group: Members Posts: 37 Joined: 11 September 07 From: Oradea ![]() |
Multam de informatii desi nu prea inteleg cum ai reusit sa montezi obiectivul respectiv pe 350d, atunci pare ca eu nu mai am nevoe de upgrade de soft ca am cam toate optiunile mentionate inafare de isoul mai mare de 1600 si alte chichite oricum mai mare de atat nici nu vreau ca si asa zgomotul mi se pare foarte mare aici, cat despre plasticul body-ului se pare ca e mai rezistent decat ma asteptam doar ca eram cam nesigur la cat de fragil pare, apropos eu i-mi folosesc catoadata masina pe post de trepied, nu se balangane deloc de la greutatea aparatului
![]() This post has been edited by "Seba": 12 Sep 2007, 19:35 |
--------------------
Dacia
1310L
1997 Berlina Politicianul roman este precum o dacie clasica stricata,un buzunar fara fund.
|
|
memyselfandI |
![]()
|
![]() m Group: Members Posts: 191 Joined: 8 March 05 From: Bucuresti ![]() |
salutare am si eu o dilema.
Si-a cumparat cineva dslr de pe net ? trebuie sa-mi cumpar mark III si una alta, iar cel mai bun pret l-am gasit la http://www.vienna-camera.com/shop/. fiind vorba de o suma relativ mare, dilema este daca sa cumpar de la astia pe net, sau sa fac un drum in austria la www.sobotka.at. Multam, ps: n-am gasit un alt topic unde sa scriu. |
--------------------
Logan
1.6
2006
- 7727 "la curse e simplu, totu' e sa faci ca drumul"
|
|
Ov |
![]()
|
nu cumpara de pe site-uri dubioase. Sunt foarte multe tepe pe net !!! mai ales in zona de aparate foto. Site-ul pe care l-ai dat tu nu pare a fi, dar cauta referinte despre el pe forumuri, trebuie sa gasesti ceva !
Site serios este www.bhphotovideo.com In general orice site pe care gasesti preturi mult mai mici decat in alta parte reprezinta o teapa ! vezi sa n-arunci banii pe fereastra |
--------------------
Dacia
1300
|
|
memyselfandI |
![]()
|
intr-adevar de la bhphoto am mai cumparat si sunt foarte seriosi.
Singura pb este ca daca crapa camera e destul de anevoios s-o trimit tocmai in state. Pana la urma am sa fac un drum in AU, e cel mai sfant. Multam oricum de sfaturi. Bafta This post has been edited by memyselfandI: 21 Sep 2007, 10:10 |
--------------------
Logan
1.6
2006
|
|
blackout |
![]()
|
QUOTE(memyselfandI @ 20 Sep 2007, 18:10) Alte magazine cu aparatura foto in Viena mai stiti ? Prin Octombrie e posibil sa fiu acolo pentru vreo cateva zile si daca tot vreau sa-mi iau dslr... ![]() P.S. idem p.s. de mai sus ![]() |
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
memyselfandI |
![]()
|
magazin nu stiu decat sobotka, care se afla " undeva" pe mariahilfestrasse ( numele strazii e dupa ureche, ca habar n-am cum se scrie).
Bafta ! |
--------------------
Logan
1.6
2006
|
|
blackout |
![]()
|
Ok, multumesc. Vad eu saptamana viitoare, joi plec. La ce vreau eu sa-mi iau (400D) gasesc si la noi cam la acelasi pret, poate chiar putin mai ieftin. Deci probabil o sa-l iau din RO. Oricum nu e suma mare
![]() |
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
blackout |
![]()
|
Pana la urma am luat 400D, din Viena, de la Saturn, pret cu 50 euro mai mic decat la Sobotka si putin putin mai mic decat la noi(nesemnificativ). Acelasi pret la Cosmos, Media Markt si la inca un magazin foarte aproape de Sobotka(nu-i mai retin numele)
|
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
ngttrr |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 8 March 06 From: Tg.Mures ![]() |
QUOTE(Liviu @ 31 Oct 2007, 00:06) Uite ca am si eu, in sfarsit, o poza cu care pot sa ma laud. Nu stiu cat va place voua, dar mie mi se pare superba asa ca am sa v-o arat ![]() [attachmentid=1627417169] Pe langa datele din exif pot sa adaug lentila care este un Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC Macro. Bravo, poza e chiar faina. Eu din pacate nu am mai avut timp sa vad Luvru noaptea.... |
--------------------
DACIA
Logan Laureate
2006 1.5 dci
- MS 07 JUX
|
|
blackout |
![]()
|
Excelenta poza, imi place.
P.S. La un obiectiv asemanator visez eu... ![]() |
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Supermarfa ... imi place
![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
miki |
![]()
|
Raspund io:
nitel ''curves'' si inca nitel ''saturation'' |
--------------------
Renault
2004 / 2019
|
Ov |
![]()
|
miki stie
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 08:05 |