DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

47 Pages « < 18 19 20 21 22 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Sfaturi camere foto digitale SLR, NUMAI despre dSLR

os
post 10 Oct 2009, 16:47
Post #571

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Ziceam mai inainte ca mi-am cumparat un 17-50/2.8. Dupa ceva testari -> combinatia camera/obiectiv are backfocus; in functie de situatie destul de suparator.

Boon: solutia "normala" ar fi fost sa trimit marfa la calibrat (la cine insa? La Pentax, sau la Tamron?). Noroc ca baietii de la Pentax au in meniurile camerei corectia de focalizare, specifica pentru pina la 4 obiective (La K10 dupa un upgrade de firmware nu mai e accesibila decit via PC, dar un calculator se gaseste). Asa ca am purces la reglaj. Rezultatul in conditii de laborator: excelent.

Am testat cu fokusdetektor (atasat); azi am iesit in natura si ceea ce se intimpla pare sa confirme atit reglajul cit si - din nou - achizitia.

--------
Si doua teste, in ansamblu si cite un 100%crop.

Attached thumbnail(s)
IMGP7255.JPG ( Size: 607.58k ) Number of downloads: 810
Infinit_50mm_6.3.jpg ( Size: 53.95k ) Number of downloads: 803
IMGP7273.JPG ( Size: 360.75k ) Number of downloads: 813
closeup_36mm_5.6.jpg ( Size: 524.36k ) Number of downloads: 785

Attached File(s)
Attached File  fokusdetektor_ls_2.pdf ( 1.62mb ) Number of downloads: 48

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fost membru
post 11 Oct 2009, 14:54
Post #572

membru analfabet

Group: Members
From: clasa I-a

Daca am inteles bine, os, ai telecomanda pentru declansare de la distanta.
Rolul ei si avantajele le cunosc, zilele trecute am vazut si eu la magazin, pe la vreo 50 lei. Intrebarea este, consideri ca este utila? De cate ori ai folosit-o, sau mai bine zis, o folosesti fregvent, sau zace uitata pe undeva si atunci nu se justifica cheltuirea celor 50 lei. Vad ca poze faci des, in ultima luna ai folosit telecomanda?

Adica, cum mai zic unii, "se merita" sa-mi iau?

(stiu ca exista temporizare din aparat!)

This post has been edited by fost membru: 11 Oct 2009, 14:57

--------------------
dacia dacia logan - CT 09 FMB
+
os
post 11 Oct 2009, 15:38
Post #573

NU, n-am telecomanda - dar pot sa folosesc una universala de TV. Raspunzind la intrebarea directa: n-am mai pus mina pe ea de mult, asa ca raspunsul e nu.

Pentru expuneri lungi (daca faci) as prefera una pe cablu (de care n-am) - ca sa pot fixa pe "deschis" mai mult de 30 sec fara sa ating direct camera.

--------------------
. . .
+
C a t a l i n
post 16 Nov 2009, 15:32
Post #574

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
C a t a l i n
post 28 Nov 2009, 18:18
Post #575

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
os
post 11 Dec 2009, 19:49
Post #576

Am mutat postarile despre Axxx la "camere compacte".

--------------------
. . .
+
vijelie
post 20 Dec 2009, 21:47
Post #577

membru violet

From: Bucuresti

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Liviu
post 20 Dec 2009, 22:59
Post #578

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Si ce legatura e intre pozele panoramice facute prin colaj si hardware-ul dslr de care vorbim aici ?

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
Lucian BLK
post 27 Jan 2010, 08:24
Post #579

membru blue extreme

From: Pitesti - Bucuresti

Salut,

Sunt pe cale sa-mi iau un Pentax K10D ce are la activ cca. 20.000 cadre. Ce parere aveti, cei ce va pricepeti, in legatura cu acest aspect?

Numa' bine,
Lucian

--------------------
Renault Megane Bicorp 1.6 16V 2007
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
os
post 27 Jan 2010, 09:23
Post #580

Care aspect? Daca te referi la laea 20000 declansari: n-am auzit de Pentax cu probleme la obturator/oglinda (care ar fi piesele expuse uzurii).

In rest: eu am un K10d cu care ma apropii de 9000 expuneri, si uite ce cred despre el:
- AF ar putea sa fie mai iute, dar eu nu fac sport/actiune, asa ca nu ma deranjeaza prea tare.
- transformarea interna in JPG e cam "soft". Daca tragi RAW si le transformi in computer, se schimba situatia.
- oferta redusa de accesorii/obiective. Acest dezavantaj se relativeaza insa in functie de banii pe care esti dispus (sau nu) sa-i investesti. Degeaba exista pentru XYZ obiective de 5000 Euro - fiindca eu nu-s dispus (sau n-am) banii aia sa-i dau, obiectivul ala pentru mine nu exista.
+- la prelucrarea interna, filtrul de zgomot e slab. Asta e bine caci nu se distrug detaliile imaginii, si e rau caci imaginile par (prea) zgomotoase incepind de pe la ISO 800. Asta se corecteaza - din nou - in computer.
+- camera expune cu retinere (tendinta de subexpunere). Dar senzorii au oricum mai multe rezerve in zona intunecoasa. Din nou - calculator.
+ robusta
+ dinamica excelenta la ISO mici
+ vizor care-si merita numele (mare, luminos)
+ stabilizator in body -> toate obiectivele sunt stabilizate (nu si imaginea din vizor insa)
+ se poate echipa cu "focus screen" -> folosesti obiective manuale
? nu stiu daca mai merge "focus trap" ca la Pentaxurile mai "mici", cred ca da - si atunci e un +
+ comenzi manuale exterioare (adica butoane si nu meniuri)
+ moduri de expunere interesante (TAv, Sv, U)
+ body cu garnituri. Iti trebuiesc insa si obiective etansate (la Pentax le zice "WR")
+- grea. - fiindca trebuie s-o cari, + fiindca sta mai stabil in mina
+ cu firmware 1.3, blitzul incorporat stie mod master
+ corectie AF in camera, poti s-o faci "acasa" daca ai rabdare
+ baioneta PK nu s-a schimbat mecanic din 197x - poti sa te joci cu obiective vechi; atentie insa la asa-zisul "Pin Ricoh", google Ricoh Pin o sa-ti spuna mai multe.
+ cu un adaptor M42->PK ai la dispozitie si o serie intreaga de obiective M42. Unele mai bune, altele mia slabe dar - din nou - daca nu-ti trebuie viteza ai loc de joaca. Eu am un 50/1.7 si un 135/2.8 luate pe mai nimic. Aceste obiective manuale devin interesante in asociere cu vizorul luminos/mare si cu "focusing screen".

Una peste alta: o camera buna si solida, de ale carei imagini trebuie insa sa te ocupi. Daca vrei imagini cu care sa-ti bati mai putin capul, eu m-as uita spre Nikon (sa nu se supere tunarii). Mai importante insa sunt obiectivele; in fond, DSLR-urile sunt cam toate bune.

--------------------
. . .
+
Lucian BLK
post 27 Jan 2010, 09:58
Post #581

membru blue extreme

Iti multumesc foarte mult os, probabil voi mai apela la amabilitatea ta!

--------------------
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
andy_x3m
post 27 Jan 2010, 10:22
Post #582

Membru

Saluti!
Acum am descoperit topicul, dar promit ca o sa fiu fidel. Dupa mai multe aparate, momentan am un sony alpha 200 cu un 18-70 mm 3,5-5,6 si un 75-300 mm cu 4,5-5,6 și un flah F42AM, toate de la SONY. Pe langa astea o gramada de accesorii, acumulatori, umbrele, fundaluri etc.
Sper ca nu v-am plictisit si sper sa ne putem ajuta reciproc!

--------------------
dacia logan preferance 2006
+
klaus
post 27 Jan 2010, 12:04
Post #583

步步

QUOTE(Lucian BLK @ 27 Jan 2010, 08:24)
Salut,

Sunt pe cale sa-mi iau un Pentax K10D ce are la activ cca. 20.000 cadre. Ce parere aveti, cei ce va pricepeti, in legatura cu acest aspect?

Numa' bine,
Lucian
*

Poate te uiti si la noul k-x de la pentax

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Lucian BLK
post 27 Jan 2010, 18:24
Post #584

membru blue extreme

Depaseste bugetu'! smile.gif

--------------------
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
zax
post 27 Jan 2010, 18:53
Post #585

Membru autentic

ca verificari la o camera sh:
1: o poza cu capacul pus la obiectiv => o poza neagra pe care se pot vedea eventualii "hot pixels"
2: o poza facuta unei foi albe de hartie, cu blitz si cu diafragma inchisa la maxim (valoare mare, 11, 22) - poti vedea praful de pe senzor

20.000 de cadre nu-s putine dar nici multe. Durata de viata a obturatorului mai e si dupa cum iti e norocul. Daca sau cand te va lasa, schimbarea lui n-ar trebui sa te coste mai mult de 4-500 ron (cam atat auzisem ca ar fi la nikon, ma gandesc ca la Pentax nu poate fi mai mult)

This post has been edited by zax: 27 Jan 2010, 18:57

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
"Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
+
andy_x3m
post 28 Jan 2010, 08:45
Post #586

Membru

Durata de viata a shuter-ului variaza si de conditiile de declansare. Timpi foarte scurti (1/800 in sus) sunt moarte pentru obturator, mai ales pe vreme rece. Eu iti recomand sa faci o poza la o foaie alba fara blit si defocalizat, ca atunci cand faci balansul de alb. Cu flash e posibil sa iti "arda" eventuala mizerie de pe senzor.
Cum poti verifica daca omul zice adevarul? De unde sti cate cadre s-au tras real?

--------------------
dacia logan preferance 2006
+
Lucian BLK
post 28 Jan 2010, 09:06
Post #587

membru blue extreme

Este vorba de-un cunoscut, de-un amic!

--------------------
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
os
post 28 Jan 2010, 09:24
Post #588

@andy_x3m: ce au timpii de expunere scurti cu durata de viata a obturatorului?

Inainte de a incepe sa-mi zici ca viteze mai mari etc, uite aici cum merge un obturator care echipeaza acum practic toate modelele de SLR (o exceptie notabila e Hasselblad): http://en.wikipedia.org/wiki/Focal-plane_s...urtain_shutters

Ce trebuie sa vezi: cele doua perdele se deplaseaza mereu cu aceeasi viteza, si-s accelerate la fel.

--------------------
. . .
+
zax
post 28 Jan 2010, 09:35
Post #589

Membru autentic

QUOTE(andy_x3m @ 28 Jan 2010, 08:45)
Cu flash e posibil sa iti "arda" eventuala mizerie de pe senzor.
*

si ce-i rau in asta? daca o arde scapa de ea, nu? blush.gif

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
+
Liviu
post 28 Jan 2010, 09:52
Post #590

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Cu shutterul aveam eu un stres maaareee cand mi-am luat 350d-ul ... acum, dupa 32000 de declansari, pot spune ca m-am linistit .. merge foarte bine desi ratingul la low-endurile dslr era pe la 15K declansari.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
Como
post 28 Jan 2010, 10:38
Post #591

Membru autentic

Puteti sa-mi dati un sfat de cumparare? In ordinea preferintelor mele, variantele ar fi: Canon 500D, Pentax K-X, Nikon D5000.

Prima varianta cam depaseste bugetul, nu o sa cumpar alt aparat in urmatorii 5 ani, bani de lentile sa zicem 2000 lei (in timp, nu acum, vreau una cu focala fixa de 35 sau 50mm si eventual un zoom wide, daca lentila de kit e slaba, probabil un 3rd party). Musai sa aiba stabilizare si video, live view mai putin important decat vizorul (desi in clasa asta toate vizoarele sunt la fel de luminoase si 'mari').

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
zax
post 28 Jan 2010, 11:20
Post #592

Membru autentic

nu stiu cum sunt canon-ul si pentax-ul dar nikonul ala are cateva dezavantaje:

- nu are motor de autofocus, deci vei da mai mult pe obiective. de ex 50mm 1.8 e 4.5 mil, 50mm 1.4 e vreo 10mil (amandoua fara motor af) si 50mm 1.4 AF-S e 14mil. Tokina 12-24 (un obiectiv wide foarte bun) e vreo 25 mil cu motor de af iar fara motor de af gasaesti la sh (din pacate nu se mai fabrica) la 12-15mil. Nu stiu tokina 11-16 f2,8 daca are motor dar si ala e vreo 25. Nikon 35mm f1.8 vad ca e AF-s deci are motor....
- un lucru care pe mine ma deranjeaza e ca nu are ecranul ala suplimentar pentru setari si trebuie sa le faci pe lcd, in meniu. Nu e un capat de tara mai ales daca oricum nu esti obisnuit cu el dar merita stiut... A, si nu prea are butoane fizice pe body pentru diferitele setari, la fel trebuie cautate prin meniu.

ca plusuri (fata de un D80 sau D90 care au cele spuse mai sus) ar fi faptul ca e mai mic si mai usor (dar ar trebui sa te joci putin cu el sa vezi cum iti sta in mana)
Ar mai fi ecranul rabatabil... Nu e ceva de dat pe spate (af-ul in mod liveview e fooooarte lent, cel putin pe D90, undeva la 2 secunde) dar poate fi ok la un concert de exemplu cand poti face poze peste multime.

Senzorul se pare ca e foarte ok, acelasi cu multlaudatul senzor al lui D300 si D90

Vezi ca e si o oferta acum la D90. daca nu vrei blit-ul poate facem o smenozeala, mi-l dai mie si impartim reducerea. Dar trebuie sa te grabesti, mai e doar saptamana asta... desi e posibil sa o lungeasca sau sa apara altceva de saptamana viitoare, pana acum asa au facut.

This post has been edited by zax: 28 Jan 2010, 13:29

--------------------
+
Como
post 28 Jan 2010, 11:37
Post #593

Membru autentic

La Nikon imi place ca ecranul e rabatabil pentru ca il fereste de zgarieturi. Nu are butoane pentru acces direct la setari, iar iconurile sunt minuscule (e un chin sa schimbi metering, iso, wb rapid). AF este lent si prin viewfinder, de ori mai lent decat la Canon. Sa zicem ca lipsa motorului de autofocus nu ar fi o problema, ca si asa n-o sa cumpar multe obiective. Imi place si ca a scazut pretul.

O sa mai treaca vreo 2 luni pana o sa cumpar, iar D90 este mult in afara bugetului, asa cum si Canon-ul il depaseste, desi nu cu mult.

--------------------
+
zax
post 28 Jan 2010, 12:06
Post #594

Membru autentic

Viteza de af prin viewfinder depinde de obiectiv... unele-s mai rapide, altele mai lente (de ex 50mm e racheta, 18-105 e rezonabil iar Tamron70-300, o mare porcarie, e melc si pe deasupra se mai si blocheaza sau greseste).
Viteza lui D90 in lv chiar pe lanaga a oricarei sapuniere e ca a unui car cu boi pe langa un porsche. Dar asta o poti verifica singur, la magazin, oricum e bine sa faci cateva teste cu el inainte sa-l cumperi, macar sa vezi cum iti sta in mana

Ca sa protejezi ecranul de zgarieturi poti fie sa cumperi folii din alea autoadezive speciale fie un capac de protectie. D80, D90 si altele in clasa asta (la vremea lor) sau mai sus au ca "dotare standard"; pentru D40 si D60 se gaseau de cumparat (n-am vazut la magazin in romania dar aduceau baietii).
Acum trebuie sa te interesezi daca nu cumva si pentru canon sau pentax se gasesc capace d-alea si asa scapi de o problema (daca asta-i singurul motiv pentru care vrei ecran rabatabil)

--------------------
+
klaus
post 28 Jan 2010, 13:25
Post #595

步步

QUOTE(Como @ 28 Jan 2010, 10:38)
Puteti sa-mi dati un sfat de cumparare? In ordinea preferintelor mele, variantele ar fi: Canon 500D, Pentax K-X, Nikon D5000.
*

Canon 500d e 3.000 lei
Pentax K-x e vreo 2.200
Nikon d5000 e 2.600

Atat Nikon cat si Canon au stabilizarea in obiective, motiv pentru care sunt si mai scumpe obiectivele respective. Pentax o are pe senzor, dar gurile rele spun ca nu se ridica la nivelul celor din obiective. Insa ea e intotdeauna prezenta, pe orice obiectiv.
Cu k-x Pentax intra in sfarsit cu adevarat in competitie cu ceilalti 2 grei de pe piata (Nikon si Canon) cu un senzor pe care toata lumea il lauda (pana acum pentax avea niste senzor cam naspa).
Cei care au testat-o s-au plans de lipsa indicarii punctului de focalizare in viewfinder, asa ca nu stii unde a focalizat camera.
Eu as mai adauga lipsa unui buton de setarea rapida a ISO-ului.
La Canon si la Nikon aceste probleme nu se regasesc.
Pentaxul e cea mai mica dintre camerele enuntate. Unii, cu mana mare, considera asta un dezavantaj. Altii, care doresc sa care cat mai putin, un avantaj.
Canonul are filmarea cu rezolutia cea mai ridicata.

Parerea mea: merita pentaxul. Daca poti trai cu cele 2 probleme (lipsa punctului de focalizare si lipsa butonului de ISO). E un performer, din ce am vazut, la nivelul celorlate 2 dar la un pret sensibil mai mic. Plus avantajul mai slabului dar existentului stabilizator "in body". Si cica ar fi mai bun si balansul de alb automat la el. Are si niste culori usor mai vii (mai spre nikon) in prelucrarea de jpeg.
Intre Canon si Nikon nu e mare diferenta, poate doar de rezolutie (15m fata de 12 m), care se vede la canon. Si o sensibilitatea in plus (12.800, prezenta la canon si pentax). Din experienta mea nu este foarte utilizabila, doar ca este acolo la nevoie.

Daca Nikonul si Canonul ar fi fost la acelasi pret, mi s-ar parea ca merita mai mult Canon-ul.
Asa optiunea me pt. locul 2 e Nikonul.

PS: protectia de ecran se poate face foarte simplu cu folii autoadezive. Sunt ieftine si merita. Eu am pus pe toate aparatele pe care le-am avut si a contat mult la revanzare (dadeam folia jos si se vedea ecranul impecabil)

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
DrK
post 29 Jan 2010, 13:13
Post #596

Lapins Creed Assassin

From: From: From:

Vad ca Nikon continua prostul obicei de a da obiectivul standard fara VR...

--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
+
Como
post 29 Jan 2010, 14:57
Post #597

Membru autentic

Exista mai multe pachete, unele au obiectiv cu VR, altele nu. Tre' sa fii putin atent.

--------------------
+
DrK
post 29 Jan 2010, 15:34
Post #598

Lapins Creed Assassin

From: From: From:

Ma tot uitam prin magazine virtuale sau nu si teapa era in floare. Poate totusi e vorba de importator direct. Preturile fiind foarte foarte apropiate...
pachetul standard este body sau body + 18-55 (vr sau nu)

This post has been edited by RaduNG: 29 Jan 2010, 15:35

--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
+
klaus
post 29 Jan 2010, 16:32
Post #599

步步

Nikonul cu obiectiv fara VR e 2.300. Cu obiectivul cu VR e 2.600. Am vazut la Altex cu ochii mei.
M-am uitat la packaging-ul de la pentax. Din pacate Pentaxul vine cu 4 baterii AA (R6), nu cu acumulatori. Deci in mod evident e nevoie de niste acumulatori si un incarcator.
Niste acumulatori decenti cu un acumulator decent se aduna de 100-150 ron. Plus ca sunt ceva mai grei decat bateriile li-ion si se incarca mai greu.
In preturi comparabile Pnetaxul se duce astfel spre 2.300 - 2400 ron.
Deja nikonul devine interesant de-a binelea.

--------------------
+
Como
post 29 Jan 2010, 16:45
Post #600

Membru autentic

K-x e 2200 lei cu obiectiv 18-55. E oarecum nasol cu acumulatorii AA, dureaza o gramada pana se incarca (8-10 ore), fata de un acumulator li-ion care se incarca in 1-2 ore. Cred ca ideea e sa-ti cumperi baterii normale, nu acumulatori.

Stiam de lipsa confirmarii punctului de AF, daca e pus pe auto; la o adica se poate pune pe punct central si faci lock pe focus/expunere. Am re-vazut pozele de pe dpreview si am ramas masca la alea cu iso 1600.

Apropo de Nikon, stiati ca D5000 a fost 3000-3200 lei de la lansare si pana prin noiembrie? Groaznic...

Stie cineva cum e cu service-ul la Pentax? Inteleg ca Nikon se cam lauda cu serviceul de la noi... bine, in afara faptului ca e la cuca macaii...

--------------------
+
47 Pages « < 18 19 20 21 22 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 03:28
Forum Renault