Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Bulgaria - Grecia
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Calatorii si Intalniri
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115
gicu_tatu
Bogda eu plec din bucuresti apoi: giurgiu-veliko tarnovo stara zagora-dimitrovgrad-svilengrad-ormenio si de aici am vazut ca mergi aproape numai pe autostrada pana la keramoti apoi ferryboat pana pe thassos. Partea cu grecia nu o am foarte bine lamurita. Am fost mai mult stresat de traversarea bulgariei pt ca am inteles de la cei care au mai facut traseul ca la greci e mai greu sa te ratacesti. Oricum pana plec o sa imi pun la punct si partea de grecia. Lungimea traseului din ce zice via michelin este undeva la 750km.

Ca tot veni vorba : NU MAI MERGE NIMENI PE DIRECTIA ASTA PE 5 IUNIE ?
Sper sa nu va stresez prea mult dar mi-ar placea sa mai merg cu cineva macar partea de bulgaria din drum.
Vali48
QUOTE(gicu_tatu @ 15 May 2007, 22:30)
...si de aici am vazut ca mergi aproape numai pe autostrada pana la keramoti ...


anul trecut in septembrie, nu era gata decat o bucata de autostrada pana pe la orestiada. dupa care autostrada incepe din nou pe la alexandropolis.
Bogda
Gicu_tatu Am impresia ca te complici mai mult, si pe partea asta cu Sofia poate iesi mai bine la km. De fapt sigur iesi. Iar de la Kulata este asa de usor si bun drumul pana la Keramoti. Ma rog , fiecare se duce pe unde vrea , dar eu am crezut ca o sa scurtezi cu cel putin 150km fata de drumul clasic(Sofia-Kulata-Serres-etc), cand te-am vazut atat de hotarat sa te duci pe partea aia.
Numai bine si o zi buna
gicu_tatu
bogda , si drumul e mai scurt si datorita faptului ca voi traversa ziua bulgaria nu vreau sa ajung la sofia. am inteles ca dimineata in cursul saptamanii este aglomeratie pe centura in sofia si se pierde mult timp , unii s-au plans ca au stat peste 1 h. pe de alta parte pe ruta prin sofia sunt mai multi politisti din ce am inteles de la cei care au fost. pe aici din ce am vazut se merge pe drumuri nationale aproape tot drumul si majoritatea au spus ca nu prea e politie .

a fost cineva acum in thassos pe sofia si a spus ca au oprit-o 4 echipaje de politie si fiecare au usurat-o de cate 10E. ultimul s-a legat de faptul ca nu si-a lipit timbrul de la vigneta pe parbriz si ca nu e valabila . nu a lasat-o pana nu i-a dat 10 E . poate s-a intamplat si pentru ca era femeie si in masina nu erau decat femei. oricum ii urasc pe bulgari pentru chestiile astea . oare asa fac si politistii nostri cu strainii care tranziteaza romania.
oreift
Noi am fost anul trecut in septembrie in Thassos. Legat de drum, am mers pe ruta Bucuresti - Ruse - Bjala - Veliko Tarnovo - Nova Zagora - Harmanli - Svelingrad - Ormenio - Keramoti - Thassos(Limenas). Drumul prin Bulgaria pe varianta Nova Zagora a fost in mare parte practicabil. Au fost si portiuni mai rele, dar nu foarte tare. Desi nu stiu din proprie experienta varianta de drum prin Stara Zagora, avantajele variantei prin Nova Zagora fata de aceasta sunt (cel putin in cazul nostru):
-traseul este mai scurt (aproape 50 km conform ViaMichelin);
-traversarea muntilor este mai usoara fata de cea prin pasul Sipka de pe varianta Stara Zagora;
-pe portiunea de drum care difera este mai putina politie; la dus nu am vazut niciun echipaj iar la intors am vazut vreo doua (cu toate ca ploua destul de tare);
Ca dezavantaje ale acestei variante prin Nova Zagora, eu am gasit urmatoarele:
-drumul este folosit de multe TIR-uri si alte masini mari care sunt greu de depasit in zonele muntoase;
-nu mi s-a parut foarte bine semnalizat; la un moment dat a trebuit sa oprim si sa intrebam pe unde trebuie s-o luam; totusi, cu o harta in mana nu sunt probleme.
-are portiuni in care drumul nu este foarte bun.

Traseul este dupa cum urmeaza. Din Ruse se merge spre Sofia. In zona localitatii Bjala, in loc sa se faca dreapta spre Sofia, se continua drumul spre Veliko Tarnovo. Dupa ce se trece de Veliko Tarnovo (nu se intra in oras) cele doua drumuri se bifurca. Pentru cel prin Nova Zagora, mi se pare ca exista un indicator spre Svilengrad. Se trece apoi de Nova Zagora iar in Harmanli cele doua variante de drum se reunesc. De aici incep sa apara echipajele de politie. In zona localitatii Svelingrad (nu mai stiu daca inainte sau dupa) apare un indicator de Grecia care trebui urmat pentru a ajunge la granita. Dupa intrarea in Grecia, se merge pe urmatorul traseu: Ormenio - Dikaia - Orestiada - Alexandroupoli - Xanthi. Pana in Xanthi drumul este in mare parte autostrada. In zona orasului Xanthi autostrada se termina (cel putin asa era anul trecut). Se iese de pe autostrada mergand spre oras si la un moment dat se face stanga spre Chrysoupoli. Aici se face stanga catre Keramoti. Din Keramoti se ia feribotul si se ajunge in Limenas (sau Thassos), capitala insulei.

Vacanta placuta!
K-HOST
Salut Gicu-tatu! Noi mergem in Thassos dar pe 4 iunie si tot pe acelasi traseu(o sa plecam cam pe la 5 dimineata din Giurgiu);cu o exceptie nu prin stara zagora ci prin nova zagora-si in post-ul de mai sus este indicata ruta asta, oricum asa cum toti au nimerit insula o sa nimerim si noi, nu?!pana una alta drum bun si vacanta placuta!
Bogda
Apropo de faza cum ca cele 4 colege sau prietene au fost oprite de 4 ori eu cred ca gaborii s-au anuntat intre ei ca sunt femei si pot sa scoata ceva de la ele.
Aia sunt niste porci. Si politistii nostri mai primesc o spaga , ceva acolo, dar ce fac aia in Bulgaria e HOTIE, JAPCA , TALHARIE.
Cand asteptam bacul la Bechet acum de 1 mai( eram pe partea bulgareasca) a intrat in vb cu mine un bulgar care trecea in romania cu ceva afaceri. Vorbea destul de bine romaneste. Inclusiv lui, ca e bulgar, a zis ca ii cer astia spaga cand trece pe acolo pe la Oriahovo. Deci e bine, ca nu fac discriminari. Dar asta e.
Traim in Romania, care e langa Bulgaria si asta ne ocupa tot timpul
radmasa.gif

pt BRAINIE

Nici nu am auzit pana acum intreband pe cineva de chestia asta, nici pe masini nu am vazut, nici eu nu am si am facut cateva iesiri din tara cu masina , asa ca drum bun si distractie placuta

Gicu_tatu , ai intrebat daca si politistii nostri le fac la straini tot asa. NU
Cel mai bun exemplu este prietenul meu grec care vine foarte des in Romania , si colinda toata tara. A fost o singura data oprit pt viteza la intrare in Valcea , in rest de 3 ani de cand vine si face mii de km prin RO nu a fost oprit .

Sa va dau un exemplu de taranism .
Unul din Craiova , a fost si el in Grecia si ce crezi ca si-a pus pe masina
Semnul oval cu GR , Eu daca ma intalnesc vreodata cu el o sa ii spun sa isi puna si BG ca si prin bulgaria a fost
Astept pareri, poate il cunoaste cineva

cmandrei edit: Va rog frumos incercati sa nu mai scrieti 2-3-4 posturi unul dupa altul la intervale de 3-4 minute, exista un buton de edit care rezolva problemele
AL
QUOTE(marian.bazavan @ 12 May 2007, 02:44)
@AL

multumesc "AL"! am dat deja avansul. ma opresc si la dus si la intors in kalambaka. ce pot vedea pe acolo? plec in jurul orei 24 din bucuresti. tu cat ai facut pana in kalambaka? cine mai are informatii despre acest traseu il rog sa-mi raspunda! astept sfaturi! multumesc!
*



se pot vedea manastirile de la Meteora... sau "meteorele" cum se mai numesc... sunt manastiri de calugari sihastrii... se pot vizita 2 dintre ele... peisajele sunt superbe... atentie la tinuta (fara pantaloni scurti iar tipele sa poarte fusta care sa acopere genunchii si ceva care sa acopere umerii...)!!!

eu am plecat pe la ora 6:30 din bucuresti si am ajuns la Kalampaka pe la ora 18-19... dupa ce am rezolvat cu cazarea, am prins inca lumina suficienta pentru cateva poze (10 august) si o tura pe la manastiri
geocosma
Anul trecut am fost in Grecia si am facut si eu un drum pana la Meteore. Am plecta pe la ora 9-9.30 din apropierea lui Neos Marmaris (Sithonia), pe la 11.30 am facut prima escala la Manastirea Sf. Paraschiva (pe Valea Tembi) si am ajuns la Kalambaka pe la 13.30-14.00. Am cautat cazare, si dupa aceea am dat o tura pe la manastiri. Fiind sambata, erau toate deschise.
Se viziteaza sase manastiri: Marea Meteora, Varlaam, Rousanou, Sf. Nicolae, Sfanta Treime, Sf. Stefan. Eu am vizitat Meteorele in doua zile consecutive (sambata dupa amiaza si duminica dimineata), pentru ca au programe de vizitare diferite:[attachmentid=54014]
Uite si harta:[attachmentid=54015]
Eu nu am reusit sa vizitez Marea Meteora, pentru ca am lasat-o pentru duminica si in acea zi era inchisa (nu stiu ce se intamplase; de obicei era deschisa). Manastirea Rousanou este de maicute, nu de calugari.
Cu privire la tinuta, sa stii ca nu sunt extrem de stricti; eu am avut blugi gen bermude si nu am avut probleme la intrare. Cu privire la tinuta femeilor, au la fiecare manastire niste fuste care se prind la spate cu cordon si care atarna pana la pamant. Chiar daca femeia este imbracata cu pantaloni, este obligatorie purtarea fustei lungi de la ei (este free - se preda la iesire). Intrarea era de 2 euro/pers.
Daca te duci la meteore prin partea dreapta (v. harta), adica nu prin Kastraki, pe partea dreapta, pana sa ajungi la meteore, este un atelier de icoane, unde de obicei opresc autocarele cu turisti. De acolo poti lua diverse obiecte, in special icoane. Cum intri te intreaba din ca tara esti, si in putin timp apare o persoana care-ti povesteste in lb. romana cum fac ei icoanele. Dupa aceea te lasa sa alegi ce vrei sa cumperi, si ti le ofera la preturi mai mici decat cele afisate (cam cu 30%) - asta e tariful pentru romani. Poti lua icoane si de pe la manastiri si bineinteles le poti lua la preturi mai mici decat cele afisate, daca afla ca esti roman. Sunt zone in manastiri unde se poate fotografia si filma; acolo unde este interzis este scris vizibil. Nu am observat sa fie vreo taxa speciala pe care s-o platesti ca sa filmezi pe unde vrei.
Sper ca te ajuta harta manastirilor si programul de vizitare (nu mai stiu de pe ce site l-am luat, e cel de anul trecut - e posibil sa se mai fi schimbat ceva intre timp). Am observat ca in general, intre 9-13 sunt deschise toate manastirile.
Succes!

LE: Pentru ca in poza cu programul manastirilor nu se observa programul Manastirii Rousanou, il precizez aici: vara e deschisa de la 9.00-17.45, iarna fiind inchisa in ziua de miercuri. Iar in poza cu harta, drumul din dreapta (unde este emblema forumului) duce catre Trikala/Larissa.
colombina29
Am mai pus intrebarea asta de vreo doua ori ca prostu' si tot nu m-a lamurit nimeni: MAI ESTE NECESAR PASAPORTUL LA TRECEREA GRANITELOR BULGARA SI GREACA, SAU E SUFICIENTA NUMAI CARTEA DE IDENTITATE? Multumesc.
Hype
cine pleaca catre GR pe 1 Iunie ? locatia de pornire, traseul pe care la stabilit si ora de plecare - sa stiu daca ne putem `cupla`. de mentionat ca am un sistem gps si merg sub sau la limita legala.

laurian
QUOTE(colombina29 @ 16 May 2007, 19:48)
MAI ESTE NECESAR PASAPORTUL LA TRECEREA GRANITELOR BULGARA SI GREACA,
*


Nu mai e necesar la frontiera.
bogdan0306
@Hype: Eu plec pe data de 31.05 cu destinatia Salonic (o localitate de langa de fapt ptr primele doua nopti). Vreau sa evit vinerea ptr ca s-ar putea sa fie mai aglomerat peste tot. Plec din BV in jur de 4AM si sper sa ajung la Giurgiu pe la 7AM(cu masina mentionata in semnatura, cel mai probabil). Cum anul trecut m-au ars bulgarii la un radar, cel mai probabil voi merge in limitele legale acolo unde sunt limitari (daca le observ, ca anul trecut nu am vazut limitarea datorita unor camioane pe care le depaseam) si cam 120-140 in rest. In caz ca te razgandesti in privinta datei PM.
gibonu
QUOTE(gicu_tatu @ 16 May 2007, 14:12)
a fost cineva acum in thassos pe sofia si a spus ca au oprit-o 4 echipaje de politie si fiecare au usurat-o de cate 10E. ultimul s-a legat de faptul ca nu si-a lipit timbrul de la vigneta pe parbriz si ca nu e valabila . nu a lasat-o pana nu i-a dat 10 E . poate s-a intamplat si pentru ca era femeie si in masina nu erau decat femei. oricum ii urasc pe bulgari pentru chestiile astea . oare asa fac si politistii nostri cu strainii care tranziteaza romania.
*



Bai frate, ce-i asa de greu sa respectam legea, oriunde ne ducem?
Ce-i asa mare greutate sa lipim in parbriz vigneta bulgareasca?
De unde ar putea sa stie politia bulgara ca am platit taxa de drum daca nu va abtibildul in parbriz?
Intr-adevar, niste jegosi politistii aia bulgari ca te-au oprit pentru ceva de care erai vinovat.
Ca sa nu fiu gresit inteles, mentionez ca nici eu nu m-as bucura sa ma opreasca politia pentru motive imaginare, dar atunci cand sunt in culpa nu comentez.
gicu_tatu
gibonu ai si tu dreptate in felul tau . dar sincer sa fiu nici eu nu am un hobby sa imi lipesc tot felul de chestii pe parbriz . si mai gandeste-te si ca tipa mergea des in grecia si ce faci daca tot lipesti vignete si alte chestii pe parbriz chiar si la 5-6 iesiri pe an din Romania . in cativa ani nu o sa mai ai parbriz ci un panou cu vignete si o sa scoti capul pe geam ca sa vezi inainte radmasa.gif . mai ales ca nu prea se pot dezlipi . si dupa ce i-a arata aluia vigneta si chitanta de ce tot au mai "taxat-o" 10 E. nu iti spun ca de celelalte dati au oprit-o pentru viteza fara sa aiba viteza si in momentul in care i-a intrebat ce viteza avea au spus ca nu stiu dar aveau viteza ca au vazut ei . deci nu aveau radar. trag concluzia ca bogda a avut dreptate : cred ca se anuntau prin statie ca e rost de spaga .

k-host sincer imi pare rau ca nu putem pleca impreuna dar eu am rezervare pe data de 5 la hotel. eu voi pleca din bucuresti in noaptea de 4 spre 5 pe la 3 si jumatate asa ca in giurgiu ajung pe la 4.30-5.00 . nu era nici o problema ca mergi prin nova zagora . mergeam si pe acolo. sincer cred ca acolo unde se despart drumurile spre stara sau nova voi da cu banul si pe unde iese pe acolo o iau.
drum bun si concediu placut .
monny
Stie cineva cazare mai ieftina ptr 1 noapte in salonic sau undeva dupa salonic, spre Veroia, Kozani. Ma intereseaza pentru o oprire de 1 noapte in drum spre igoumenitsa, ceva cu parcare si camera cu baie proprie.
bogdan0306
Ptr cazare imediat dupa Promachonas:

http://www.gto.gr/eng/accomm/hotel/detail.php?id=5711#

E si un formular ptr rezervare acolo si functioneaza. Camerele nu sunt cine stie ce, dar au baie proprie si costa vreo 40-45 euro/noapte/camera. Spre Salonic nu stiu nimic, dar eu anul trecut am aflat de acest hotel uitandu-ma pe harta la localitatile prin care aveam traseul si cautand cazare pe net apoi ptr fiecare din ele. Succes!
laurian
QUOTE(gicu_tatu @ 17 May 2007, 10:35)
mai ales ca nu prea se pot dezlipi . si dupa ce i-a arata aluia vigneta si chitanta de ce tot au mai "taxat-o" 10 E.
*


Eu am fost oprit de mai multe ori si am cotizat, dar de fiecare data am fost in culpa.
E primul caz in care cineva plateste sistematic, fara sa fi gresit ( aia cu vignieta nu se pune, ca ea trebuie lipita). In plus, eu mi-am luat acum pentru un an, (dupa ce anul asta am avut vreo 3 sau 4 pe o saptamana si pe care le-am lipit, respectiv dezlipit).
Nu am facut pe un an din prima, pentru ca am citit prost in tabelul lor, 70 de euro, nu 35, cat e pentru autoturisme.
Pentru cei care fac excursii la Ruse sau Veliko, e mai rentabil pe un an.
yoncv
Am si eu doua intrebari:
1.pentru un copil de 7 ani (aproape) este necesar scaun special in Grecia sau Bulgaria?
2.vigneta pentru Bulgaria cit mai costa pentru o luna (sau care e cea mai scurta perioada mai mare de 7 zile)?
gabriel_TMF
nu te intreaba nimeni de scaun. daca il ai si copilul sta la 7 ani in el e ok, daca nu, nu e nici o problema. bulgarii sunt smecheri iti vand vignete doar pentru 7 zile ca sa fi nevoit sa o cumperi si la intrare si la iesire din tara lor, avand in vedere ca cele mai mici sejururi sunt de 7 nopti. vigneta e bine sa o lipesti in geam, pentru a nu da prilejul politaiului bulgar sa te opreasca. de dezlipit se dezlipeste usor.
gibonu
@ monny
Intra pe hostelworld.com, selecteaza Grecia si Salonicul, perioada in care vrei sa stai si vezi daca iti place Hotel Rex, care are parcare si baie in camera.

@ gicu_tatu
Ti-au raspuns altii care au fost, asadar vigneta bulgareasca se poate dezlipi din geam, nu va fi nevoie sa scoti capul pe geam ca sa vezi pe unde mergi.
monny
Mersi bogdan0306 si gibonu
Oare am sanse sa gasesc locuri si fara rezervare (candva la sf lunii august sau inceputul lunii septembrie)?
gabriel_TMF
cine merge vara asta in Bulgaria si unde?
laurian
5 euro o saptamana
9 euro pentru 2 saptamani;
nu stiu cat e pe o luna
25 euro un an
justy
cei care doresc sa ajunga in Thassos (Bogda, Gicu) sa fie convinsi ca drumul prin ormenio este mai convenabil decat cel prin Promahonas. dar ca sa probati lucrul acesta plecati prin sofia si va intoarceti pe partea astalalta. Sunt multe probleme puse indiscutie care deja s-au tratat in paginile anterioare. RECOMAND CELOR CARE VOR SA MEARGA IN GRECIA SA CITEASCA TOATE PAGINILE!
Bogda
Nu multumesc, eu de fiecare data merg pe Sofia.
Si daca am citit bine la LAURIAN , taxa in bulgaria este 9euro pt o luna, nu 2 saptamani.
In rest la toata lumea o zi buna, si concedii cat mai frumoase!
gibonu
@ monny
Cel mai bine este sa-ti faci rezervare. Dupa mintea mea, n-are rost sa te duci si sa cauti aiurea un loc de cazare, mai ales dupa ce esti obosit dupa drum. Eu totdeauna m-am dus cu rezervare facata din timp si nu mi-a parut rau.

@ laurian & @ Bogda
Taxa de drum in Bulgaria este urmatoarea (pentru turisme):
5 euro - o saptamana
13 euro - o luna
34 euro - un an
Pentru mai multe informatii, tot in sectiunea asta intrati pe topicul "Ruse - calatorie pentru cumparaturi" si acolo, la postul nr. 80 o sa gasiti o poza facuta de un coleg al nostru chiar in vama la Ruse, cu panoul de taxe.
colombina29
QUOTE(laurian @ 16 May 2007, 22:41)
Nu mai e necesar la frontiera.
*



Dar unde blink.gif ? Mai este obligatoriu sa ai pasaportul la tine daca ai Cartea de Identitate? Nu de alta dar sotiei i-a expirat pasaportul si n-as vrea sa dau niste bani aiurea si sa-si mai toace si nervii pe la cozi la pasapoarte ca stiti cat de nasol e sa stai ore intregi in soare la rand in N. Iorga.
yoncv
A fost cineva de curind in Grecia? Am auzit azi de la o persoana care s-a intors de curind ca pe centura Sofiei (drumul deja clasic) sunt lucrari si nu se circula deloc. Cica trebuie sa o iei prin oras sau sa ocolesti pe cealalta parte (prin nord). Asa e?
Brainie
Pentru Colombina:

Nu am fost, dar dupa cum se spune pe la televizor, si dupa cum spun cei care deja au trecut granita dupa 1 ian, este suficienta cartea de identitate.

De fapt vroiam sa-ti spun ca pentru un nou pasaport (daca e necesar) poti depune actele la sectia de politie de care apartii (vorbesc de Bucuresti). Eu am depus in 8 mai, iese pe 30 mai, si am stat la coada cam 1 ora. Dar m-am dus la ora 9:00, cand incepea programul, si am gasit acolo vreo 10-15 persoane. Poate ca mai tarziu s-a mai eliberat - nu stiu.
Bogda
Gibonu daca zici ca e 13euro ,inseamna ca asa e cu taxa. Eu am fost pe 27 aprilie(bechet-oriahovo) pt o saptamana si am inteles de la cineva din vama ca luase cu 9 pt o luna. Atat a fost de cand stiu eu. Eu am luat cu 5 pt 7 zile


yoncv eu am plecat pe 27aprilie si am facut cale intoarsa pe 2 mai. Pe centura sunt lucrari dar se circula ok, zic eu. Singurul loc unde am vazut ca se fac blocaje este la semaforul unde trebuie sa faci stanga spre kulata.( eu am prins semaforul ala la dus cred ca de 10 ori). la intoarcere era chiar mai lejer


am vazut si eu acum poza cu taxele .Asa e
bogdan10
Pasaportul trebuie sa-l prezinti doar la intrarea in tarile care nu fac parte din UE. Nu stiu daca s-a rezolvat problema cu recunoasterea CI romanesc de catre Suedia, singura tara din UE care ne punea conditia de prezentare pasaport dupa 01.01.2007.
Varu
colombina,
eu am intrat dupa paste in bulgaria numai cu CI. in grecia n-am fost (de curind), dar toata lumea de pe-aici zice ca nu trebuie pasaport.
oricum, daca tii neaparat la pasaport, sa stii ca la iorga nu mai e ce-a fost. eu mi-am trecut copilul in pasaport prin martie, la iorga, si nu era nici dracu pe-acolo, batea vint de primavara. acum, spre vara, s-ar putea sa fie mai aglomerat, dar nu cred sa mai fie ca pe vremuri.
chicano
@bogdan10

in toate tarile UE, se poate clatori doar cu buletinul, inclusiv in cehia si suedia.
TM09
QUOTE(yoncv @ 17 May 2007, 22:30)
A fost cineva de curind in Grecia? Am auzit azi de la o persoana care s-a intors de curind ca pe centura Sofiei (drumul deja clasic) sunt lucrari si nu se circula deloc. Cica trebuie sa o iei prin oras sau sa ocolesti pe cealalta parte (prin nord). Asa e?
*



Asta e o intrebare ce merita atentia tuturor celor care merg in Grecia. SE CIRCULA PE VARIANTA CLASICA A CENTUREI DE LA SOFIA? Sau nu?
Rog pe cei care au fost de curind sa ne spuna daca au folosit calea cunoscuta sau ce alta varianta de a ocoli Sofia exista...
De circulat, se circula cu pasaport sau cu carte de identitate, intrebati la agentiile de voiaj - ei stiu sa va indrume.
Dar acordati atentie acestei intrebari, la care in anii trecuti s-au folosit multe pagini pentru explicatii: CUM OCOLIM SOFIA DACA CENTURA E INCHISA?
adi_ar
Ce le trei variante (+ combinatii centura-centru, unde se poate) de ocolit Sofia sunt:

[attachmentid=54198] [attachmentid=54199] [attachmentid=54200]


pentru doritori, pot sa va dau foi de traseu cu detalii pe baza de kilometraj.
gibonu
@ chicano
Esti sigur ca nu confunzi Suedia cu Cipru? Initial Cehia si Cipru au fost impotriva calatoriei cetatenilor romani pe teritoriile lor doar cu buletinul, pentru motivul ca legislatia lor nationala prevedea ca trebuie sa existe cod de bare pe buletin, ceea ce noi nu avem. Pana la urma s-a rezolvat.
Cu Suedia, eu stiu ca nici in prezent nu s-a rezolvat, deoarece ei vor sa fie scrisa nationalitatea in buletin, si se pare ca nu tin cont de ceea ce le-au spus autotitatile romane, adica ca numai cetatenii romani au buletin.

@ adi_ar
Multumim pentru harti. Care varianta de ocolire e mai buna?
adi_ar
@gibonu: Greu de spus care varianta este mai buna, cei mai multi aleg varianta SUD, probabil pentru ca este mai simplu decat sa te orientezi in Sofia si mai scurta decat NORD.

Despre intrarea/iesirea de pe centuri s-a mai scris. Daca dintr-un motiv sau altul traversati prin Sofia, traseul este:

[attachmentid=54370]

La dus:

Dupa ce se depaseste podul care marcheaza sfarsitul autostrazii si intersectia (deja celebra) cu iesirile spre centuri (NORD si SUD) si resetati kilometrajul:
- se merge inainte pe 4-5 benzi, trecand peste multe poduri iar dupa 8,2 km pe sub calea ferata iar apoi pe sub o jartiera de sosea ((1)), dupa care se vireaza la stanga 90 grd.
- se merge inainte 2 Km pe un bulevard care se ingusteaza la 3 benzi pe sens, pana la intersectia mare (2) unde, cu 200 m inainte, ne incadram pe banda din dreapta, apoi pe langa pod se vireaza la dreapta 90 grd.
- se merge inainte 1,6 Km, la un moment dat pe langa un parc (pe stanga) pana la o intersectie in X (3), unde se vireaza la stanga 280 grd. si se continua drumul 0,8 Km pe langa parc pana cand se largeste bulevardul (4), unde trebuie sa virati la dreapta 60 grd. pe sens unic - linia albastra adaugata la harta (la intoarcere veti trece pe sub palatul cultural national - linia intrerupta).
- se merge inainte 1,9 Km pe unde va duce drumul (veti face usor la dreapta (6) dupa 1,2 Km - 30 grd., NU 90 grd. !!! - la un moment dat) pana la sensul giratoriu (7) cu obelisc pe care il parcurgeti 3/4, iesind spre stanga 90 grd.
- mergeti tot inainte, dupa 5,6 Km veti intersecta iesirea de pe centuri (cea cu benzinarie si McDonald's) iar apoi mergeti inainte si iesiti din oras.

LE Nota La intersectia in X, mergand inainte (si nu la stanga) patrundeti in "buricul targului", daca doriti sa vizitati. Pentru aceasta situatie va este folositoare harta de mai jos:

[attachmentid=54422]

La intoarcere:

- Mergeti tot inainte pana la giratoriul mare (7)cu obelisc unde intrati in giratoriu si faceti dreapta, iesind la prima iesire;
- mergeti tot inainte 1,1 Km pana la pasajul(5) pe sub palatul cultural national, pasaj care face la stanga, iese la 5-600 m dupa care mergeti tot inainte 1,7 Km pana la intersectia in X (3) unde faceti dreapta in arc, dupa parc, 280 grd.
- mergeti inainte 1,6 Km pana la un pod intr-o intersectie mare (2) pe care il treceti si va incadrati dreapta, coborati, faceti bucla pe sub pod si iesiti din intersectie spre stanga (raportat la diractia de intrare);
- se merge inainte 2 Km pana cand bulevardul se largeste mult si intersecteaza (1) artera principala de intrare in Sofia (5 benzi pe sens) - se recunoaste usor locul deoarece pe dreapta nu mai sunt cladiri - se vireaza dreapta 90 grd. si se continua drumul trecand pe sub jartiera auto si pasajul de cale ferata iar dupa 8,2 Km veti da de podul unde se intra pe centuri unde veti merge inainte traversand podul.
ionut16031987
Centura Sofiei este buna. Eu la dus catre Grecia am luat-o pe partea vestica a centurii si intr-adevar este o portiune foarte mica destul de dificila in rest se circula foarte bine indiferent de ora.
Am fost plecat in perioada 31.05.2007- 10.06.2007
TM09
Ionut, iti multumim pentru mesaj dar sper ca ai gresit doar lunile in care ai fost si nu anul.
Varianta vestica de care spui tu este cea postata de MIKAEL la post #584 ?
Inca o data, multumesc
chicano
[quote=gibonu,19 May 2007, 10:19]
@ chicano
Esti sigur ca nu confunzi Suedia cu Cipru? Initial Cehia si Cipru au fost impotriva calatoriei cetatenilor romani pe teritoriile lor doar cu buletinul, pentru motivul ca legislatia lor nationala prevedea ca trebuie sa existe cod de bare pe buletin, ceea ce noi nu avem. Pana la urma s-a rezolvat.
Cu Suedia, eu stiu ca nici in prezent nu s-a rezolvat, deoarece ei vor sa fie scrisa nationalitatea in buletin, si se pare ca nu tin cont de ceea ce le-au spus autotitatile romane, adica ca numai cetatenii romani au buletin.

ai dreptate, m-am cam grabit in afirmatii. conform paginii politiadefrontiera.ro:
Lista statelor membre ale Uniunii Europene care permit intrarea pe teritoriile lor pe baza cartii de identitate:

Austria Estonia Irlanda Malta Slovenia Bulgaria Finlanda Italia Marea Britanie Spania Cehia Franta Letonia Olanda Ungaria Cipru Germania Lituania Polonia Danemarca Grecia Luxemburg Portugalia
sobolanu'
are cineva idee daca pe locurile din spate este obligatorie purtarea centurii in Bg si Gr ?
gibonu
@ sobolanu'
Daca in RO este obligatorie centura in spate (atunci cand autoturismul este dotat din constructie cu asa ceva) de ce n-are fi si in BG sau GR. In plus, mai bine pune-i pe pasageri sa o poarte, din cel putin doua motive:
1. este pentru siguranta lor, ca nu degeaba s-au montat centurile alea;
2. dai mai putine motive politiei sa te opreasca
lbordea
@adi_ar

Eu am fost pe ruta de ocolire sudica la dus pe 17/05 si ieri pe 20/05 la venire smile.gif - a fost destul de bine - am avut celebra schita de aici pentru ghidaj - ieri ploua tare in Sofia si se formase un "rau" pe mijlocul centurii si traficul era mai ingreunat - in rest ok.

Nu stiu de ce spuneti ca centura e inchisa - se circula fara mari probleme (nu comparati cu centura Bucurestiului smile.gif smile.gif ca nu se poate).

Am atasat schita pentru cei ce nu o au, inca smile.gif
eolo
Multumiri tuturor celor care au postat informatii pe aici.
Pleaca cineva in grceia in noaptea de 24-25 mai (adica joi)?
Si daca da, e interesat sa mearga impreuna cu o dacie (nu poate peste 130 ca os a fie incarcata la maxim)?
gicu_tatu
eolo
iti da voie sa treci granita cu dacia ?
intreb si eu ca stiu ca pana acum cativa ani nu aveai voie sa iesi cu ea afara . am inteles ca era vorba de ceva cu numarul de prezoane de la roti . parca stiu eu ca trebuiau sa fie minim 4 si dacia avea doar 3 .
concediu placut si drum bun !!!!
eu mai am 2 saptamani dar sunt deja in fierbere . sunt foarte nerabdator din fire . sa ne spui cum a fost cand te intorci.
bogdan10
Pleaca cineva pe 18.06.2007 dimineata catre Grecia? Trecerea vamii la bulgari pe la Giurgiu in jurul orei 05:00 dimineata!
dungatu
Eu plec pe 17 dimineata si merg pe la Bechet...plecarea e din Craiova asa ca Bechetul e cel mai aproape!
Bogda
salut dungatu
Eu cred ca la mijlocul lui iulie o sa fac o mica vacanta. In Sithonia , ai zis ca te duci , nu?Sa ne zici cum a fost. distractie placuta.
gibonu
@ lbordea
Rugaminte, (ca m-au tot inebunit unii ca te ratacesti pe centrura Sofie, ca n-ai indicatoare, ca te violeaza politia si alte minuni):
1. Podul (de dupa Shell) din schita e primul pod pe sub care treci?
2. Inteleg ca centura propriu-zisa este aia intre pod si semafor, si mergi pe ea cam 45 min?
3. strada cu tramvai si piatra cubica e de fapt soseau spre Kulata?
4. cat de bine sunt semnalizate intersectiile?
Repet, imi cer scuze daca intrebarile sunt tampite, dar vreau sa ma lamuresc.
In plus, daca a gasit orbul Braila o sa gasesc si io drumul spre Grecia.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.