Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Bulgaria - Grecia
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Calatorii si Intalniri
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115
pgbebi
A mers cineva cu dacia 1310 in Grecia ?Eu vreau sa merg si am GPL . Trebuie sa alimentez cam de trei ori pentru ca am rezervor de 30 l . Gasesc GPL in Grecia . Ce ma sfatuiti ? cool.gif
bogdan10
Am vazut anul trecut o Dacia 1310 la Meteora. Daca ai masina bine pusa la punct, poti merge linistit. La capitolul GPL la greci, sunt mult mai rare decat in Romania, statiile de unde poti alimenta . Va trebuie sa te axezi mai mult pe benzina!
TM09
Benzinariile sint deschise in timpul zilei (indiferent de zi) dar se inchid la 10 seara si se redeschid la 7-8 dimineata. Benzinarii non-stop nu gasesti, poate doar in zonele turistice sa faca mici modificari (deschid la 6 a.m., inchid la 11 p.m.) dar sint foarte rare.
bogdanlo
Salutare,

Vreau si eu sa ajung in grecia cu masina in curand.M-ar interesa ( chiar daca cred ca s-a mai discutat dar mai demult) daca mai sunt probleme in a travera Bulgaria noaptea?Date recente ( Giurgiu-Sofia ->)

Multumesc
adi_ar
Bine-ai venit pe forum !
Iaca ici'sa, impresii proaspete de calatorie !
Multumim Zoloft !
bogdanlo
Multumesc , poate raspunde si cineva legat de noapte.
Inca ceva : in afara de cartea verde (asigurarea),certificat de inmatriculare mai trebuie ceva pt masina ( Masina pe numele meu - nu pe firma)
adi_ar
Nu ai nevoie de alte documente.
Cu mersul noaptea nu stiu ce astepti sa afli dar fiecare experienta este individuala. N-o sa-ti dea nimeni garantii iar daca le-ar da nu prea valoreaza nimic.
Eu as zice ca daca-i sa fie noaptea ar fi bine sa ai parteneri de drum, in cel mai rau caz sa te lipesti pe la granita de un "trenulet".
Nu am avut si nu cunosc direct experiente neplacute dar pentru psihicul tau si al familiei (banuiesc) este mai bine sa mergi in grup. Nu stii niciodata ce se mai intampla.
bogdanlo
Oricum mergem 2 masini, dar eram curios daca se mai practica opriri ca pe vremuri ( asta tot din auzite)
giovi_buru
[quote=bogdanlo,19 May 2008, 09:59]
Multumesc , poate raspunde si cineva legat de noapte.

salut
cu mersul noaptea este o aventuraȘ poti fi oprit poti sa nu fii oprit, cum ai bafta, nu este o regula, de aceea e greu de dat un exemplu! Anul trecut am circulat noaptea prin BG si a fost destul de delicat dar asta nu ma face sa nu merg si anul acesta tot noaptea...pt ca daca merg ziua ajung la hotel dupa-amiaza si ziua s-a dus, asa ca risc sa ma opreasca bulgarii de 2-3 ori, poate niciodata sau poate de 10 ori insa prind ziua de la bun inceput, plaja, bere, sezlonguri, mancare la pranz daca este cu masa biletul... biggrin.gif
bogdanlo
Dar de oprit daca e te opreste doar politia?

Intrebare : Mai merge cineva spre Grecia Vineri 4 Iulie?
PSC
Apropo: mai există acele "echipaje de poliție" false care să te oprească prin munți sau prin locuri pustii?
Anul trecut am fost cu autocarul spre Nei Pori și am mers noaptea prin Bulgaria (la dus), dar nu s-a întâmplat nimic; în schimb, nici vorbă de mașini pe drum, n-am întâlnit niciun "trenuleț", ba mai mult, singurele mașini care ne-au depășit până în Sofia au fost, pe numărate, 10 mașini bulgărești, niciuna românească. În Sofia am ajuns pe la 8 dimineața, iar după Sofia, de la Vladaya încolo, s-a mai aglomerat drumul și au apărut și mașini românești.
Dacă poate cineva să spună dacă mai există falșii polițiști, ar fi super.
Ceea ce voiam să zic este: anul trecut, cam la o săptămână după ce ne-am întors în București (4 august), chiar pe drumul pe care am fost noi (Kulata-Sofia), un astfel de "echipaj" de falși polițiști au oprit o mașină, le-a luat tot celor din ea (acte, haine, bunuri), le-au dat foc la mașină, după care au plecat, lăsându-i cu ochii-n soare. Cred că ați auzit la știri, la vremea aia. Acum mai există situații din astea?
Mulțumesc...
adi_ar
Si colo ... si dincolo, dupa cum ti-e norocul !
luck33ro
Exista si un topic unde se discuta despre litoralul bulgar? Aici vad ca toata lumea doar tranziteaza spre Greci. Nu de alta dar stiu ca au conditii la fel de bune ca si grecii. smile.gif
adi_ar
S-a scris aici dar nu foarte mult. Exista si trimiteri, la postul #172, facute de kukuruz, spre alte forumuri cu mai multe informatii.
Succes!
mihailogan
eu s-ar putea sa plec pe 4 iunie dar mai ramane sa ma gandesc..in principiu 4 iunie e data de plecare..probabil spre seara
bogdan1978buc
Am niste coordonate gps de la anumite locuri unde am vazut radare in Bulgaria. Le pot pune aici, si sa faca cineva fisierul, astfel incat sa nu o pateasca si altii?
mihailogan
o idee buna, ar fii foarte bine
stormbringer
In fiecare an, pe autostrada spre Sofia, m-am confruntat cu urmatoarea problema nedumerire.gif . Pe portiunile mai lungi de urcare, masina(Logan 1.4 mpi) se sufoca.Desi drumul te imbie sa mergi cu 130-150, cu pedala de acceleratie la podea abia ajungeam la 90, cu AC oprit.Pe anumite portiuni insa am mers si cu 170.De acelasi lucru se plangea si un prieten al meu care are Clio Symbol 1.4 (16 V) .M-am gandit ca p-acolo o fi aerul rarefiat.In Romania nu ai unde sa mergi la munte cu peste suta, asa ca nu am cu ce sa compar.A mai patit si altcineva acelasi lucru? Vreo alta explicatie?
colombina29
Si eu cu Fiatul meu am avut aceeasi problema. Urcam ce urcam si catre varful rampei, unde este un tunel mai lung nu vroia in nicio treapta sa urce mai mult de 3000rpm! Indiferent ca mergeam intr-a III-a si incercam sa urc la 3500rpm, sau intr-a V-a, avea o limitare cu pedala la fund la 3000rpm. Aerul este rarefiat si probabil ca nu permite calculatorul sau senzorul de oxigen mai mult. Stiu, e naspa sa-ti sara inima ca nu-ti mai trage motorul! Am vazut ca multe masini mai noi abia se tarau, in schimb ghioarlele lor din 1900 treceau pe langa noi satisfacute...
bogdanlo
QUOTE(PSC @ 19 May 2008, 16:08)

Anul trecut am fost cu autocarul spre Nei Pori și am mers noaptea prin Bulgaria (la dus), dar nu s-a întâmplat nimic; în schimb, nici vorbă de mașini pe drum, n-am întâlnit niciun "trenuleț", ba mai mult, singurele mașini care ne-au depășit până în Sofia au fost, pe numărate, 10 mașini bulgărești, niciuna românească. În Sofia am ajuns pe la 8 dimineața, iar după Sofia, de la Vladaya încolo, s-a mai aglomerat drumul și au apărut și mașini românești.

*




Cum a fost in Nei Pori, la ce hotel ai stat? ca si eu merg anu asta tot acolo
will
Am o mare rugaminte . Cunoaste cineva unde este amplasata vila DOCTOR HOUSE in Nei Pori ?


21 May 2008, 11:38:
ptr bogdanlo . Informatii complete despre Nei Pori iti pot da eu
Brainie
Nu am găsit informații recente (2008) despre centura Sofiei (pentru bucata folosită de noi spre și dinspre Grecia). Mai sunt lucrări ? Probabil că nu, dacă nimeni nu a pomenit de ele.

De asemenea, cine știe cum e drumul Sofia-Veliko Târnovo: stare asfalt, aglomerație, radare etc
Catalin Buga
Am gasit un forum util unde s-au postat imagini cu partea bulgara a drumului spre noul punct de frontiera BG-GR Makaza-Nimfea.
Din cate am citit grecii nu-si termina treaba pentru ca sunt foarte multe mine ramase de la razboi in zona si ingreuneaza constructia drumului.
Sunt si poze acolo.
http://www.whatsonbulgaria.eu/expatsforum/...l?m-1209747283/
colombina29
@Brainie

Eu am fost anul trecut si am avut bafta porcului. La venire din Grecia am vazut pe sensul opus, de intrare in Sofia, cum stateau masinile la o coada de 5km sa intre in Sofia, fiindca pe centura bulgaroii trageau tare sa termine asfaltarea. Tot ce depasea 3,5T era intors din drum. Apoi sa te tii tiruri cat blocul care incercau sa intoarca pe o strada cu 2 benzi pe sens! Am avut noroc fiindca daca prindeam asta la dus, sub 3 ore nu scapam de acolo. Centura Sofiei e foarte utila, dar nu cred ca s-a finalizat! Am auzit multi prieteni care au preferat s-o ia prin Sofia, decat sa stea la coada. La fel, dupa Ruse am mai mers cca 50Km dupa care ce-au deviat pe un drum acceptabil dar plin de tiruri. Am prins si o bariera la tren. Cand am revenit, s-a mai eliberat soseaua si parca bulgarii nu mai opresc asa de usor masinile, ori am avut eu noroc...
Brainie
Păi situația de anul trecut o cunosc. Nu zice nimeni cum e acușica ...
luck33ro
Situatia se imbunatateste permanent. Bulgarii nu sunt prosti, ei au constientizat ca romanii sunt principalii lor clienti in materie de turism. Nu te apuci acum sa sabotezi principala sursa de venituri smile.gif
bogdan1978buc
Am atasat camerele promise.
O parte din ele sunt puse putin in avans pe directia Romania-Grecia, dar devierea este de cel mult 300 m. Altele sunt destul de exacte.
Singura dilema care am avut-o dupa ce am facut fisierul a fost ca nu-mi arata camerele, dar dupa ce am editat un fisier cu camere (la fisierul pentru toata Europa am adaugat la final si aceste camere) le vedea si pe astea ale mele.
Rugaminte: cine le foloseste sa noteze pe ceva limitele de viteza reale de la fata locului, deoarece cand vedeam echipaj radar doar marcam "teritoriul", asa ca atunci cand va incepe sa urle gps-ul, notati viteza reala ca sa o editam. Eu am setat viteza la 40km/h, dar nu cred ca este valabil decat la vreo 50% din cazuri.
Mare observatie: sunt doar radarele care le-am vazut eu pe un dus intors, nu va luati strict dupa ele, pot fi mai multe echipaje; dupa vreo 2-3 update-uri, eu zic ca vom crea o baza de date destul de exacta.
Cheers and don't get caught smile.gif
will
Salut bogdanlo
Referitor la solicitarea ta iti transmit urmatoarele : de la Giurgiu pana in Nei Pori sunt aprox. 800 Km. . Daca pleci la ora 21.00 de la Giurgiu la ora 10.00 cel tarziu poti ajunge in Nei Pori . Deci la ora 6 dimineata vei intra in Grecia si oricum depinde de consumul de carburant al autoturismului tau . Eu cu megane cand am intrat in Bulgaria imi arata CB o autonomie de 1200 km , deci aproape si pentru revenit in tara . Nei Pori ca statiune este f bine pozitionata pentru ca poti face excursii cu auto propriu relativ scurte la urmatoarele locatii pe care ti le recomand : Meteora (130 km) , Thessaloniki (110 km) , Delphi (283 km) , Katerini (orasul 45 km ) , Tempi - Sf. Paraschiva (20 km ) , Litochoro (10 km ) , Dion si Muntele Olimp ( 20 km ) si Platamonas plimbare pe jos . Si nu trebuie ratata excursia la Skyatos pe care o poti cumpara de la oricare dintre agentiilede turism din Nei Pori la 1/2 din pretul pe care l-ai plati din tara ( 5 dimineata plecare cu autocar Nei Pori intoarcere 20.00) si Athena cu toate ca este obositoare dar merita (program excursie Athena : ora 12 noapte plecare cu autocarul din Nei Pori intoarcere ora 20.00 ) . Recomandat sa alimentezi de la AEGEAn in Grecia , au cele mai bune motorine dupa parerea mea . Totodata este interesant de vizitat si Volos . Astept si alte intrebari .
tkx
m-am intors ieri din grecia. am fost in psakoudia, hotel philoxenia. in rest am facut plimbari prin cateva statiuni din sithonia, ouranopoli, katerini, salonic, si atena, meteora.

cateva impresii si intamplari (scurte ca nu am talent de povestitor):

- vremea a fost in continua incalzire la fel si apa. am facut baie fara probleme.
- mancarea la philoxenia a fost cam saraca din punct de vedere al diverisitatii, iar desertul jalnic.
- in neos marmaras am vazut si eu golfuletele superbe cu apa lipmede si stanci.
- am avut un gps imprumutat si in drumul spre ouranopoli m-a bagat pe un drum de munte gen transalpina plin de pietre de stanca ascutite. eu am mers sperand ca e o portiuni mica. am avut noroc ca am putut intoarce cand mi-am dat seama ca trebuie sa merg asa vreo 10 km si ca nu am taiat vreun cauciuc. nu stiu de ce m-a luat pe acolo ca era setat numai pe drumuri asfaltate. cred ca au mai luat si altii teapa pt ca intr-o rapa am gasit un numar romanesc nou (din ala cu UE) B 13 ZWY parca. o sa ma uit acasa pe poze.
- salonic: f aglomerat , ma refer la trafic. nu mai vorbesc de puzderia de scuteristi care imi dadeau emotii cand faceau slalom printre masini. acum am vazut ca politica la parcarile subterane e sa lasi cheile in masina.
-meteora, superb. la fiecare drum grecia cred ca am sa vizitez.
- atena: nu mi-a placut ca oras. prea aglomerat si cam murdar. mi-a placut in schimb aerul conditionat din autobuzele lor urbane, pur si simplu ingheti inauntru. biletul e 0,8E.
- autostrazile sunt ok cu exceptia asfaltului, care fie e prea rugos , fie sunt onduleuri fie gropi.
-soferii greci intr-adevar nu stiu sa semnalzizeze biggrin.gif
-benzina : mai ieftin de 1.16 de 95 nu am gasit. era si de 1.39 pe autostrazi. benzinarii la ei: shell, aegean, bp, eko si dracoil. mai de incredre mi s-a parut aegean desi am bagat fara probleme si de la bp sau shell. preturile sunt cam la fel depinde insa locatia. a, si sunt deschise multe si noaptea.
- spre atena si inapoi sunt o gramda de taxe pe autostrada cam 30E dus intors atena-salonic.
-am vazut ceva logane de ro prin gr .
- atena pitesti l-am facut dintr-o bucata. un bg un logan de BH cu remorca facuse accident din cauza unor denivalari pe drum la vreo 30km pe sofia.
-sofia am traversat-o prin centru. a fost ok , la dus era cam 2 nopatea, la intarcere cam 5 dimineata. m-a enervat insa o strada de vreo 5 km cu piatra cubica sad.gif
- la iesirea din gr vamesul grec a zambit si uitandu-se la nr de la masina a zis: "arges, the river of princes" spre deosebire de cel bulgar care a fost acru ca un castravete murat.

cam atat
Kata
salutare,

A fost cineva la Obzor, bulgaria? e intre sunnyBeach si Nessebar cred...

merci.
PSC
QUOTE(bogdanlo @ 20 May 2008, 13:33)
Cum a fost in Nei Pori, la ce hotel ai stat? ca si eu merg anu asta tot acolo
*


Am stat la Olympic Apartments, trei stele: aer condiționat, TV cu cablu, telefon, radio (care era defect), frigider, minibucătărie (chiuvetă, plită, dulăpior), baie proprie cu uscător de păr. Cât timp stăteai în cameră, trebuia să lași brelocul cheii (care era o bandă metalică) în fanta de lângă ușă, ca să ai curent. Nefiind obișnuit cu asta, în prima seară am plecat la plimbare și am lăsat telefonul în cameră, să se încarce. Evident, când ne-am întors l-am găsit tot descărcat. Numai frigiderul avea propriul lui circuit electric; în rest, absolut toată alimentarea electrică a camerei (lumini, TV, AC) depindea de cheia băgată în fanta de la intrare.
Hotelul Olympic Apartments face parte din grupul celor 3 hoteluri Olympic: Olympic Beach (unde luam masa - tot 3 stele, la restaurant exista un laptop de unde puteai ieși pe net, dar nu s-a dus la el absolut nimeni), Olympic Apartments și Olympic Star (4 stele), la care vom merge anul ăsta.
Camera a fost OK, cu gresie lucioasă pe jos, dar pe care nu alunecam nici cu piciorul ud. Din pat priveam apa mării, chestie care a "chinuit-o" pe soția mea tot anul, de-aia a vrut neapărat să mergem anul ăsta tot acolo. Balconul mare, pe colț, cu uscător de prosoape, însă cam mult curent (mie mi-a plăcut).
Singurele dezavantaje ale camerei, două la număr: lipsa becului de pe balcon și paturile, care nu numai că scârțâiau, ci pur și simplu trosneau de ziceam că se rup cu noi. Din cauza asta nu prea ne-am desfășurat în ele tongue.gif , am preferat gresia wink.gif .

Când pleci în Nei Pori? Parcă mi-e frică să trec singur prin Bulgaria...
Sioux-2
Salutari tuturor!
Plec si eu spre Grecia pe 05.07.2008. Se mai anunta cineva pentru tranzit Bulgaria?

tkx
nu inteleg de unde atata frica de bg noaptea. eu am traversat fara probleme. aveti grija insa la politisti, ca si nopatea stau la panda. eu am respectat toate limitarile de viteza. o familie de romani cu care am fost vecin la hotel au cotizat 40E spaga.
PSC
QUOTE(tkx @ 27 May 2008, 13:44)
nu inteleg de unde atata frica de bg noaptea. eu am traversat fara probleme. aveti grija insa la politisti, ca si nopatea stau la panda. eu am respectat toate limitarile de viteza.
*

De unde atâta frică? Din cauza maratoniștilor care stau la pândă prin boscheți sau prin munți, unde sunt serpentine. Una din metode era plasa cu pietre aruncată pe parbriz, ca să ieși în decor. Apoi, episodul de anul trecut cu microbuzul, petrecut pe drumul Sofia-Kulata, când toți turiștii microbuzului au fost jefuiți și microbuzul incendiat.
Bine, am înțeles că și noi avem maratoniștii noștri, pe Valea Bogatei și Dealul Negru de exemplu, de-aia cică se răstoarnă acolo TIR-urile într-o veselie. Eu am trecut pe Valea Bogatei de două ori, dar n-am întâlnit pe nimeni.
Dacă maratoniștii n-ar fi îmbrăcați în polițiști, n-ar fi probleme (aparent).
Dar dacă se întâmplă să nu opresc la semnalul unui polițist real, oare n-o pățesc precum mielul de Sf. Paști? blush.gif

Plec spre Nei Pori pe 19 iulie, vreau să fiu pe la 4 dimineața în vama Giurgiu-Ruse. Doritori?
bogdanlo
Eu plec pe 4 iulie. Si intentionez ( nu e sigur inca) sa fiu undeva pe la ora 21 in Sofia
MIKAEL
Am atasat camerele promise.
O parte din ele sunt puse putin in avans pe directia Romania-Grecia, dar devierea este de cel mult 300 m. Altele sunt destul de exacte.
Singura dilema care am avut-o dupa ce am facut fisierul a fost ca nu-mi arata camerele, dar dupa ce am editat un fisier cu camere (la fisierul pentru toata Europa am adaugat la final si aceste camere) le vedea si pe astea ale mele.
Rugaminte: cine le foloseste sa noteze pe ceva limitele de viteza reale de la fata locului, deoarece cand vedeam echipaj radar doar marcam "teritoriul", asa ca atunci cand va incepe sa urle gps-ul, notati viteza reala ca sa o editam. Eu am setat viteza la 40km/h, dar nu cred ca este valabil decat la vreo 50% din cazuri.
Mare observatie: sunt doar radarele care le-am vazut eu pe un dus intors, nu va luati strict dupa ele, pot fi mai multe echipaje; dupa vreo 2-3 update-uri, eu zic ca vom crea o baza de date destul de exacta.
Cheers and don't get caught smile.gif

Multumiri pentru ajutor. O sa incerc si eu anul asta sa fac un update pe portiunea Giurgiu-Kulata.

Drum bun !
FlorinG
80 de pagini n-am citit dar nu cred că toate mai aveau același grad de prospețime. Dacă voi mai repeta un lucru cunoscut mult prea bine de către voi îmi cer anticipat scuze! Am contractul în față și pe data de 19.07.08 trebuie să fiu undeva în Grecia mai exact la Olympic Beach. Nu am ieșit vreodată cu auto din tară dar sunt cât se poate de deschis la sugestiile pe care sunteți dispuși să mi le faceți! Vreo trei pagini în urmă am răsfoit și o idee mi-am făcut dar o părere mai la obiect ar fi binevenită; de asemenea poate sunt colegi care pleacă în aceeași perioadă prin "apropiere" și avem același drum.
Nu sunt speriat dar nu vreau să am vreo experiență neplăcută. Se poate încerca marea cu degetul dar nu când sunt crocodili în ea!
smile.gif
giovi_buru
Olimpic beach este un fel de litoral romanesc, dar oarecum mai nou si putin mai aranjat! Cu multe magazine de blanuri, bijuterii...in apropiere de Paralia Caterini. Ai de mers in jur de 900km din Bucuresti pana la locul faptei! Trebuie sa treci prin Bulgaria. Daca mergi ziua este mai usor ca este vizibilitate mai buna si daca esti vitezoman poti sa ai sansa sa vezi aparatele radar sau sa fii avertizat de celelalte masini! In schimb noaptea este putin mai greu, pt ca nu poti distinge f clar un semn al celor din fata de existenta radarului, poti intalni si alte echipaje de politie care stau la agatat si bineinteles tb sa dai ciubucul! Dar vorba celor de pe forum, in mare parte daca mergi regulamentar ai sanse sa treci bine! In Grecia, nici o problema, esti in alta zona... oricum mie mi s-a parut o schimbare si in BG cam imediat dupa ce treci de Sofia. Politie nu am mai vazut dupa 3 dimineata (noi am mers noaptea prin BG, de la 9 seara pana la orele 6 dimineata cand am intrat in Grecia, aici intra si 2 ore de somn intr-o benzinarie). Per total este bine, la intoarcere am venit prin Varna si a fost super bine!
concediu placut!
red dog
QUOTE(Kata @ 27 May 2008, 12:07)
salutare,

A fost cineva la Obzor, bulgaria? e intre sunnyBeach si Nessebar cred...

merci.
*




Obzor este intre Varna si Sunny Beach. Nessebar este imediat dupa Sunny Beach. Obzor este practic pe drumul dintre Varna si Burgas.
bella
@Florin: Unde anume in Olimpic beach?Daca este cumva Leptokaria sau Nei Pori este f ok. Mai ales in Nei Pori este o super plaja, cu nisip fin si marea e linistita. Exista cluburi in apropierea plajei, taverne iar seara se face pe strada de langa plaja un mic bazar cu tot felul de suveniruri.....

Mie mi-a placut f mult in Nei Pori. In Leptokaria este plaja ingusta si cu ceva pietris dar au si ei o strada ce porneste din autostrada si coboara spre mare plina cu magazine si taverne.

Concediu placut.

Poze din NeiPori:

[attachmentid=1627452104][attachmentid=1627452106][attachmentid=1627452107]
[attachmentid=1627452109][attachmentid=1627452110][attachmentid=1627452111]
[attachmentid=1627452112][attachmentid=1627452113][attachmentid=1627452114]
[attachmentid=1627452115][attachmentid=1627452116]

P.S. Scuzati calitatea bozelor dar aparatul avea o problema pe care am descoperit-o abia cand am descarcat pozele. Daca mai doriti inf. despre Nei Pori.....

29 May 2008, 11:33:
QUOTE(will @ 27 May 2008, 10:21)
Salut bogdanlo
...... Meteora (130 km) , Thessaloniki (110 km) , Delphi (283 km) , Katerini (orasul 45 km ) , Tempi - Sf. Paraschiva (20 km ) , Litochoro (10 km ) , Dion si Muntele Olimp ( 20 km ) si Platamonas plimbare pe jos . Si nu trebuie ratata excursia la Skyatos pe care o poti cumpara de la oricare dintre agentiilede turism din Nei Pori la 1/2 din pretul pe care l-ai plati din tara ( 5 dimineata plecare cu autocar Nei Pori intoarcere 20.00) si Athena cu toate ca este obositoare dar merita (program excursie Athena : ora 12 noapte plecare cu autocarul din Nei Pori intoarcere ora 20.00 )
*



Confirm ce spune will cu 2 adaugiri.....
-in Salonic iti recomand sa mergi cu trenul.....faci parca 40 min din NeiPori si trenurile sunt super....AC, curate,....plus ca merg pe malul marii si privelistea e super.

-In leg cu Skyatos la fel este super excursia dar nu o lua din RO.
FlorinG
Nei Pori la o vilă pe care acum nu știu cum se numește.... un nume scurt...
În aceeași perioadă merg și niște prieteni care merg cu autocarul (asta azi am aflat) și noi vom merge cumva într-un fel în spatele lor; am luat alt GPS dar la ceea ce se poate întâmpla la vecinii noștri nu vreau să risc și să încerc apoi să repar ceea ce din mândrie sau orgoliu am făptuit.
Încă nu ne-am civilizat nici noi, nici ei și stăm cu bâta în mână crezându-ne în vârful lanțului trofic!
Mulțumesc pentru urări! Am mai fost în Bg când aveam 12 ani adică acum mai bine de 36 de ani...
Oare voi mai recunoaște locurile sau pe cineva.......
radmasa.gif
radmasa.gif
radmasa.gif
will
Revin cu rugamintea : Cunoaste cineva vila Litsa Lux ( sau Doctor House ) din Nei Pori ?
Si totodata dispune cineva de harta localitatii Nei Pori ?
Ignition
@tkx
La acelasi hotel in Halkidiki mergem si noi, cateva informatii despre hotel te rog...
- Are accest Internet WiFi ?
- Parcarea costa ? Daca da, cat ?
- Exista seslonguri+umbrelute pe plaja ? daca da, cat costa ?


Noi plecam in data de 27.06.2008 pe ruta Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Sofia-Kulata-Serres(Grecia) ~610km unde o sa luam o noapte cazare.
28.06.2008 ruta Serres-Salonic-Halkidiki ~200km
Suntem interesati de companie pe portiunea Bulgara si nu numai.
Avem GPS cu hartile detaliate pana la nivel de drum forestier, iar ca back-up busola + harti hartie, sper sa ajunga in timp util si detectorul de radar.

Cateva info mai generale...
- care sunt limitele de viteza in Bulgaria si Grecia ?
- in care duty-free ati gasit produse mai ieftine si care sunt produsele ?
Mr.Cod
QUOTE
@tkx
La acelasi hotel in Halkidiki mergem si noi, cateva informatii despre hotel te rog...
- Are accest Internet WiFi ?
- Parcarea costa ? Daca da, cat ?
- Exista seslonguri+umbrelute pe plaja ? daca da, cat costa ?


Noi plecam in data de 27.06.2008 pe ruta Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Sofia-Kulata-Serres(Grecia) ~610km unde o sa luam o noapte cazare.
28.06.2008 ruta Serres-Salonic-Halkidiki ~200km
Suntem interesati de companie pe portiunea Bulgara si nu numai.
Avem GPS cu hartile detaliate pana la nivel de drum forestier, iar ca back-up busola + harti hartie, sper sa ajunga in timp util si detectorul de radar.

Cateva info mai generale...
- care sunt limitele de viteza in Bulgaria si Grecia ?
- in care duty-free ati gasit produse mai ieftine si care sunt produsele ?


Nu inteleg de ce te mai opresti la Seres daca mai ai 200km pana in Halkidiki. In Grecia drumul este exceptional si poti merge lejer cu 140km/h. Eu aia 200km ii fac in 2 ore maxim. Radare la ei nu o sa vezi; oricum turistii sunt tolerati destul de mult (pana la limita bunului simt)->castigul vine din turism nu din amenzi ale politiei.
tkx
-e un calculator la receptie de unde se poate intra pe net, 1,5E/jumatate de ora. eu nu am folosit dar asa retin ca mi-a zis cineva;
-parcarea nu costa si e loc suficient, ori in fata langa receptie ori pe un drumeag lateral, dar unde sunt niste pini si te-as sfatui sa nu parchezi sub ei pt ca sunt conuri uscate care pot deteriora vopseaua in cadere.
-sezlonguri sunt, dar aferente altui hotel. philoxenia nu are pt ca nu e chiar langa plaja. nu stiu cat costa.

-daca ai harta, fa-ti traseul si urmareste indicatoarele. sunt multe si corecte. mie gps-ul mi-a jucat feste. e adevarat ca era o harta din 2006.
-limitele nu stiu care sunt. banuiesc ca sunt ca la noi. pe autostrazi mai sunt unlele limitari la 80/90/100. eu am mesr la consum si nu am depasit 100km/h pe ceas , cam 93km/h real conform gps.
-"duty free" e intre granita GR-BG, dar sa nu te astepti la cine stie ce ieftineli, si mai e unul intre BG si RO.

in rest am si eu aceeasi nedumerire ca Mr.Cod
stormbringer
QUOTE(Mr.Cod @ 30 May 2008, 11:42)
Nu inteleg de ce te mai opresti la Seres daca mai ai 200km pana in Halkidiki.
*




QUOTE(tkx @ 30 May 2008, 15:50)


in rest am si eu aceeasi nedumerire ca Mr.Cod
*



Sa-nteleg ca voi n-ati vizitat niciodata Salonicul? Sau nu stiti care-i diferenta de bani intre un hotel din Salonic si unu' din Seres? sofer5.gif
MoshuXXL
Am luat bilete pentru Halkidiki, Grecia in perioada 21.06-28.06 si o sa mergem cu masina pina acolo. Vreau sa strabat Bulgaria noaptea si ca sa nu fie probleme m-am gandit ca ar fi mai bine sa mai mergem cu cineva in tandem. Noi suntem 4 persoane din care 2 soferi. Deci cine pleaca din Bucuresti spre Grecia (traseul prin Sofia) in 20.06 intre orele 18-20 sa imi dea si mie un PM sau reply aici. Eventual ne putem intalni si la Giurgiu o ora doua mai tarziu decat daca ne-am fi intalnit in Bucuresti. Stilul de mers va fi unul moderat (in special la Bulgari).
Mr.Cod
QUOTE
Sa-nteleg ca voi n-ati vizitat niciodata Salonicul? Sau nu stiti care-i diferenta de bani intre un hotel din Salonic si unu' din Seres? sofer5.gif


Cred ca ai inteles total gresit. Nu era vb de nici o vizita a Salonicului. Omul vrea sa se opreasca pt odihna la Seres, iar noi l-am sfatuit sa nu faca asta pt ca nu are sens. Iar ca sa vizitezi Salonicul nu trebuie sa te cazezi la Seres pt ca distanta e aceeasi ca si cea din Kallithea, de ex. De oriunde din Halkidiki ajungi f usor in Salonic, maxim o ora.
Lucian BLK
Citind pe aici am vazut ca nu prea sunt benzinari non-stop prin Grecia. In Bulgaria sunt? Ma gandeam sa plec seara pentru a ajunge dimineata in Sithonia.

Numa' bine,
Lucian
bella
Sunt multe benzinarii NON-STOP in Bg. Atentie numai ca multe dintre ele, cel putin pe ruta Stara Zagora nu accepta Euro....doar Leva sau card.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.