Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pneuri Logan
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Logan > Piese auto - Dacia Logan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
vi_escu
Dunlop Winter Sport 3d de iarna sunt mai silentioase decat ContiEcoContact 3 de vara. Si mi se pare normal, au un cauciuc mai moale. Dupa ce am trecut prima iarna incaltat de vara pot spune ca dunloapele nu mi-au crescut sesizabil consumul. Tind sa cred ca "michelin energy saver" este mai degraba o smechrie comerciala decat cine stie ce inovatie tehnologica.
CristiDanCT
Salut profesorilor! cool.gif

Mi-am luat pt mine si fratele meu, de la www.carfrance.ro, Motrio.
Int-radevar made in Romania, Timisoara, sub brand-ul continental, la ei e 160 ron pentru service-uri, magazine,bla...bla... , dar le-am cu 160 ron/bucata. icon_mrgreen.gif
La prima rulare......imi plac, no problem pana acum.
undemerg
Asta e un fel de reclama?
vet
Inteleg de aici ca Motrio sunt facute la Timisoara, sub licenta Continental.
In 110.000 km am avut doar anvelope Continental (atat de vara cat si de iarna). S-au comportat excelent. Un minus din punctul meu de vedere este zgomotul cam maricel pe care il produc anvelopele de iarna.
Acum trebuie sa cumpar 2 anvelope pe fata (cele de pe masina au ajuns sa rontaie din martorul de uzura). Sa merg pe Motrio sau pe Conti? Cu diferenta de pret de la achizitie roluiesc jantele, platesc montajul si echilibrarea. Si cred ca imi mai ramane si de un pachet de tigari. Intrebarea mea este: aceste anvelope Motrio se aproprie cat de cat de calitatea Continentalului? Ma pot baza pe ele 40.000 km?
Circul foarte mult in afara localitatilor cu 100-120 km/h dar circul mult si pe drumuri proaste (drumuri forestiere, agricole sau care au fost asfaltate acum 100 ani si acum sunt numai cratere).
mykissfm
un sfat prietenesc este sa pui conti pe un set de jante noi si stii o treaba ,este un efort financiar dar merita ,eu dupa ce se vor duce cele puse pe masin acum am in cap sa pun jante de van,cele argintii am vazut si da bine pe masina ,inclusiv acele capace care se pun numai pe prezoane. smile.gif
BZN
Pentru ce sa schimbi jantele? Asa mai bine cumperi o alta masina noua.
klax
E obligatoriu sa roluiesti jantele? poate sunt bune si nu trebuie sa le fai nimic. Printr-o comparatie vizuala intre motrio si continental parca arata mai bine continental si cred ca sunt si mai bune.
vet
La mine e necesara si roluirea jantelor. Si 18 ron ptr o janta parca nu e o avere.
@mykissfm .... si la 6 luni schimb iar jantele? Masina asta nu sta. Alearga cel putin 5.000/luna. Pe mine ma intereseaza eficienta nu aspectul vizual. Vreau siguranta si fiabilitate in exploatare, cu un pret minim. Cred ca o sa iau tot Conti.

1 Jun 2010, 14:55:
Pana la urma, hotarat sa schimb anvelopele fata, m-am dus astazai. Prima oprire: Autosoft .... unde calculatoarele erau moarte, nereusind sa verifice stocurile de anvelope, nu au fost in stare sa-mi spuna daca au sau nu continental ecocontact3 pe stoc. La ei roluirea unei jante face 42 ron.
Am plecat de acolo si m-am dus prin metro unde am gasit numai debica, sava, maragoni si tyral. De aici am fugit in targ la Vitan. Unde m-am indragostit de o pereche de Dunlop Sport 01, fabricate in Germania.
Dupa 200km facuti atat pe asfalt uscat cat si pe asfalt umed, sunt foarte multumit de alegerea facuta.
Am insa o mare problema : anvelopele au DOT N5AD 2FAR 1010. Pe net am aflat ca N5 apartine Pneumant (tot producator german de anvelope.....dar nu Dunlop). Ce dracu inseamna asta? Ma duc sau nu ma duc sa-i demontez baraca aluia din targ?
ydaniel
...in autovit sunt numai tepe.

1 Jun 2010, 15:46:
...in autovit sunt numai tepe.
vi_escu
Pneumant e o companie de mare traditie in germania. Beleaua e ca a picat in germania de est odata cu Berlinul dupa razboi. Acum este membra a grupului Sumitomo care tine de Dunlop. Sau invers, dracu mai stie. Bucura-te de ele, marfa nemteasca.
george_scala_2004
apropo de pneumant...am aca, la tara, o anvelopa, pneumant...nu i-am dat importanta...am folosit-o ca rezerva, la vechea dacie...cind m-am uitat asta vara la ea are dot...ceva de prin...'90 ! si arata ca una folosita foarte putin.

asa ca spor la utilizare cit mai indelungata...
slider2
degeaba este folosita putin, cauciucul adica materia prima a anvelopei este foarte imbatranit, deci si-a pierdut proprietatile de foarte mult timp...

asa aveam si eu la prima mea bicicleta (pegas) niste pneuri romanesti victoria. ala de pe fata era facut prin 75, deci avea cam 25 de ani. se intarise in asa maniera incat nu mai era nevoie sa umflu camera, aproape ca nu facea pic de burta chiar daca ma lasam cu toata greutatea pe el...
george_scala_2004
ah, ma refeream doar la faptul ca nu au aparut fisuri, crapaturi. probabil ca daca l-as folosi ar avea ceva probleme...dar aspectul general este interesant.
tribunul
n-are nicio problema, daca nu merge cu 200 n-are nici pe naiba.

nu mai sunt asa elastice, dar nu cred ca-l deranjeaza prea tare.
BZN
Are totusi 20 de ani, cum sa o mai folosesti? blink.gif
kamimura
Pentru cei care aveti cauciucuri Motrio din fabrica sau schimbate, ce parere aveti despre ele?
surube
laugh.gif Interesant http://www.automarket.ro/stiri/renault-a-l...sion-29310.html ... da mai depinde la ce bani sant smile.gif
slider2
cred ca esti un pic in urma...
YRX
QUOTE(kamimura @ 24 Jun 2010, 13:22)
Pentru cei care aveti cauciucuri Motrio din fabrica sau schimbate, ce parere aveti despre ele?
*


Sunt bune, isi merita banii cu prisosinta.
Steel Tormentor
subscriu up.gif
klax
La banii care ii dai pe motrio merita. Desi nu am personal am vazut pe o masina in care am si mers. Sunt ok, nu sunt zgomotoase excesiv si se comportau destul de bine din ce am putut sa imi dau seama din dreapta. Oricum cred ca sunt mai bune decat montana/debica care sunt cam la aceeasi bani. Si pe deasupra mai arat si bine ca profil.
BZN
Ar trebui sa treaca o perioada de timp pentru a ne face o parere obiectiva... E prea devreme pentru asta.
cheptea1q
Va deranjez si ue cu o intrebare: as putea sa pun pneuri de 175/60/R15 pe un Logan Ambition ?
Un prieten are un Clio si niste anvelope de care nu mai are nevoie
einstein1984
Da, dar sa fie toate 4 ca altfel se duce naibii absul. Si o sa te fure vitezometrul.
Andy_ACS
Astea pe care vrei sa le pui tu sunt mult mai mici decat cele originale, atat ca latime cat si ca inaltime. O sa aiba masina un comportament mai prost.
In plus nu sunt legale, daca te prinde politia poate sa iti ia talonul.
Eu zic ca nu merita sa montezi asa ceva.

Bafta!
YRX
Plus de asta ca, probabil, masina va arata hidos.
cheptea1q
Multumesc pt raspunsuri in primul rand.
Mi-a zis ca sunt 175/65/R15 , deci diferenta ar fi doar de latime de 1 cm.
E chiar asa grava treaba ?
faganezu
va fi diferenta si la inaltime
adiya
13mm la diametrul total
bobo77
Imi poate spune si mie cineva pareri despre Nokian WR de iarna , cum se comporta? sau sa ma orientez spre dunlop?

DR.M
La testul ADAC pt. iarna 2009/2010 Nokian-ul WR2 a primit calificativul "recomandat", alaturi de Michelin Alpin A3.
Calificativul "foarte recomandat" au primit urmatoarele anvelope, incepand cu cel mai bun: Goodyear Ultra Grip 7+, Continental Winter Contact TS 830, Pirelli Winter 190 Snowcontrol si Dunlop SP Winter Sport 3D.
Eu pe masina am Pirelli Winter Carving Edge si sunt multumit. Pe masina de serviciu am Nokian Hakkapelita cu care pornirea de pe loc este mai dificila pe zapada. Am avut pe Fiat Punto anvelope Kleber Krisalp (fratele mijlociu al Michelinului) care erau excelente. Am avut rezultate foarte bune pe Logan si cu Kormoran Snowpro ( fratele mai mic- varianta de buget a Michelinului) fabricate in Polonia in 2005.
bobo77
Dunlop SP Winter Sport 3D cred ca spre astea ma orientez.
BZN
Eu am deja doua anvelope de iarna Rotex, montate pe jenti de tabla. Nu am mai vazut insa prin magazine asa ceva si cred ca o sa ma orientez catre o alta marca pentru inca doua.
Si eu ma gandeam la Dunlop...
GIC
QUOTE(kamimura @ 24 Jun 2010, 13:22)
Pentru cei care aveti cauciucuri Motrio din fabrica sau schimbate, ce parere aveti despre ele?
*




QUOTE(YRX @ 24 Jun 2010, 17:57)
Sunt bune, isi merita banii cu prisosinta.
*



Daca ziceti ca sunt OK puteti gasi in Oradea cu 130 lei / buc - cred ca livreaza si in tara.
Nu e nici o reclama, de fapt habar n-am avut daca e ceva de capul lor pana nu am citit pe aici.

LE. pentru a vizualiza site-ul - puneti "pieselogan" intre www si ro.
rtBK
bfgoodrich g-grip a incercat cineva pana acum?
rtBK
ce-i cu ele?
andreig1982
cred ca a facut confuzie intre g grip si g force profiler

23 Aug 2010, 14:38:
pt cine e interesat
http://dacia.serus.ro/ofertele_noastre/service_promo
ageana
A luat cineva motrio de la pieselowgun punct ro?
Pare prea frumos sa fie adevarat - anvelopa decenta la pretul asta.

Acum am montanele originale care mai au destula carne, dar observ ca au inceput sa bata dry.gif
IRONICK
mislenuri?
YRX
QUOTE(ageana @ 23 Aug 2010, 15:53)
Acum am montanele originale care mai au destula carne, dar observ ca au inceput sa bata  dry.gif
*


E timpul sa te cam desparti de ele. Si ale mele mai aveau carne, ca din punctul asta Montana rulezz, dar erau batrane si erau crapate peste tot.
Motrio le folosesc de prin primavara (cam de cand au aparut) si sunt excelente, stau bine si pe ud si pe uscat.
Sper la o surpriza placuta din partea Dacia - Renault cu niste Motrio de iarna, la fel la bani si la calitate.... cool.gif
andreig1982
Eu cumpar acum de la serus bf goodrich g- grip
4 buc x 205 ron
rectificare la DOT, e de fapt 1410 in loc 0710
tdan08
mergand pe principul a-ti face iarna car si vara sanie, deja ma gandesc sa incep sa tatonez piata in vederea achizitionarii pe la sfarsitul lui septembrie anvelope de iarna. ma gandeam la michelin, dunlop sau goodyear. cum am fost f multumit de anvelopele de vara michelin, as merge si la cele de iarna pe aceeasi firma. am vazut ca au scos la anvelope de iarna cu un nou profil MICHELIN ALPIN A3. voi ce parere aveti?

[attachmentid=1627651980]
george_scala_2004
un nexen sau un fulda wink.gif

sau nokian
kamimura
Eu merg tot pe Motrio. Cele de vara au mers si merg de minune. Sper sa scoata Renault si Motrio de iarna...

Apropo, are cineva informatii?
adi_io1981
bobo77 daca ai posibilitate ia-ti nokian wr... sunt chiar fitza, despre calitate te asigur ca nu vei regreta.


QUOTE(bobo77 @ 23 Jul 2010, 22:15)
Imi poate spune si mie cineva pareri despre Nokian WR de iarna , cum se comporta? sau sa ma orientez spre dunlop?
*




lucianac79
incerc si eu sa ma hotarasc pentru un set de anvelope de iarna si oscilez intre Continental ContiWinterContact TS810 si
Continental ContiWinterContact TS830. M-ar putea ajuta cineva cu vreun site unde sa pot face o comparatie directa intre cele doua?
IRONICK
QUOTE(bobo77 @ 18 Aug 2010, 22:34)
spre astea ma orientez
QUOTE(kamimura @ 27 Aug 2010, 14:56)
Eu merg tot pe Motrio. Cele de vara au mers si merg de minune. Sper sa scoata Renault si Motrio de iarna...
Eu cred ca in scurt timp o sa avem pe piata si Motrio de iarna. Singura strangere de inima este comportamentul lor in timp. In primul an toate cauciucurile se comporta bine, pe urma mai se intaresc sau apar mici crapaturi, ...
membru_DC
QUOTE(lucianac79 @ 27 Aug 2010, 21:00)
incerc si eu sa ma hotarasc pentru un set de anvelope de iarna si oscilez intre  Continental ContiWinterContact TS810   si
Continental ContiWinterContact TS830. M-ar putea ajuta cineva cu vreun site unde sa pot face o comparatie directa intre cele doua?
*



anvelope de iarna: conform unui clasament ADAC (teste de franare pe uscat/umed/zapada, derapaje, etc), pe primele doo locuri, la egalitate de puncte (3 stele din 3 posibile) se afla DUNLOP WINTER SPORT 3D si GoodYear UltraGrip 7

anvelope de vara: Michelin este cel mai bun, insa pe gama S/M+S e cam "varza"
bobo77
@adi_io1981 cica nu ar fi chiar de iarna, chiar daca au fulgul desenat pe ele, asa ziceau baietii pe un alt forum...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.