Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pneuri Logan
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Logan > Piese auto - Dacia Logan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
bella
QUOTE(hash @ 7 Nov 2011, 14:39)
Vanzarile de cauciucuri SH ar trebui interzise. Daca cineva nu e dispus sa-si ia noi, atunci sa fie fortat - e in joc siguranta tuturor celor cu care acel cineva se intalneste pe drum.
*



Cred ca esti cam drastic. Poate o verificare/certificat/etc dat de vanzator sau de montator pe bune ar fi mai indicat.
Asa, mai repede ar fi utila obligativitatea ca la masinile SH sa se faca o inspectie serioasa sau macar ca ITP-ul sa se ia pe bune...dar, asta e o alta discutie.
Konstantin2010
Sper sa postez unde trebuie:
Ma intereseaza 4 bucati anvelope all seasons cat mai ieftine(noi,exclus resapate),undeva sa fie pe stoc.
Eventual pot fi mai scumpe decat alte magazin fizice/online insa cu montaj inclus.
Ceva recomandari ?
185/65r15 88t
adrian.paul
Dupa ce citit tot ce am gasit (teste, net, etc), eu mi-am luat VREDESTEIN Quatrac 3. Deocamdata sunt multumit de ele, dar inca nu le-am testat pe zapada ca sa le recomand mai departe.

Aici erau pe stoc acum vreo saptamana, a luat o prietena acelasi model.

Vredestein

Cat despre montaj, eu l-am avut inclus acum vreo luna - ei i-au cerut 15 lei de roata pentru echilibrat.

PS: nu fac reclama la nimic. ph34r.gif
bella
Cel mai important este comportamentul pe asfalt umed respectiv umed la temperaturi apropiate de limita de inghet sau uscat la temperaturi f joase.
ursamajor
QUOTE(IRONICK @ 7 Nov 2011, 09:18)
Tu de cate ori ai schimbat amortizoarele pana acum? Eu de 3 (trei) ori in 100.000km. Si nu pentru ca erau uzate, ci pentru ca asa am vrut, imi place sa mearga perfect. In mod sigur nu le-ai schimbat si tu la fel, deci esti sarac. Vreau doar sa spun ca generalizezi.
*



Iar tu ești bogat, să înțeleg? Adică ai Logan și i-ai schimbat amortizoarele de n-ai mai putut? Sau nu mai ai Logan de când n-am mai intrat pe-aici?

Pe de altă parte, dacă e să facem teoria chibritului, a fi sărac (și cinstit) nu mi se pare o rușine, iar (extrapolez nițel) a folosi banii în alte scopuri decât de a împopoțona/tuna/sta cu bunghiul pe niște fiare, îmi pare o virtute.
Schimb și eu telescoape, dar de-astea. Adică, vreau să spun că dacă tăceai, filosof rămâneai. wink.gif

PS: niște poze cu telescoapele.
IRONICK
QUOTE(ursamajor @ 7 Nov 2011, 15:57)
Iar tu ești bogat, să înțeleg? Adică ai Logan și i-ai schimbat amortizoarele de n-ai mai putut? Sau nu mai ai Logan de când n-am mai intrat pe-aici?
Nu conteaza, tu ai adus vorba de saracie, eu doar ti-am dat un exemplu. Ca nu trebuie sa generalizezi cand tragi niste concluzii.
ursamajor
Hai, bre, că n-am generalizat, am spus realitatea. wink.gif

O zi bună!
IRONICK
Bre, bani de xenoane, tobe si stopuri afumate sunt? Pentru anvelope de ce nu sunt?

7 Nov 2011, 16:42:
Si iar te inseli cu realitatea. De ce sunt pline strazile de masini? Din cauza ca benzina/motorina este scumpa?
ursamajor
Mă, tu ești de la PDL. icon_mrgreen.gif
MariusWsW
Apropo de saraci - uite anvelope ieftine, zic eu www.anvelopejantepromotii.ro. NU FAC RECLAMA!!!

Eu de acilisea imi incalt trocariciu' si sunt seriosi.

Alta teorie a cribitului :

Daca as fuma de 10 lei/ zi, ar insemna 300 lei/ luna. Hai ca poate sunt zile cand mi-ar ajunge 8 lei/ zi. Na, 250 lei/ luna. In 4 luni imi iau gume de iarna. In alte 4 luni imi iau de vara, in alte 4 luni. iau amortizoare..., apoi in anul urmator o iau de la capat...sa fim seriosi cu saracia...ne e scarba sa dam bani pe siguranta noastra, mai bine tzuik si uischi si tutun...io unul nici nu beau, nici nu fumez, doar #$%. (a se citi "intretin masina")
adiya
Stie careva ceva noutati de Motrio. De o luna si ceva nu se mai gasesc la niciun dealer.
Am mai vazut in Dedeman insa 195 65 15. Cine altcineva mai comercializeaza marca?
blackout
QUOTE(ursamajor @ 4 Nov 2011, 19:13)
Oricum, față de Montana, pe care le-am avut pe mașina personală și pe care le-am ținut 6 (șase!) ani, mergând și pe soare și pe ploaie și pe noroi și pe zăpadă, cred că Michelin Alpin A4 sunt un oarece salt. Deși tot șoferul e cel ce conduce mașina și nu cauciucurile.
*

Minunatele mele anvelope Montana au implinit 6 ani jumatate si 49.000km tongue.gif . N-am avut probleme cu ele, nu au ajuns la martorul de uzura dar deja au o varsta si au mici crapaturi la suprafata. Deci cu lege, fara lege, aveam oricum de gand sa le schimb.
Am luat Goodyear Vector 5+(singurele all season disponibile dupa trei saptamani de cautari si patru comenzi la trei firme diferite) si cred ca e un salt destul de mare si la mine. Daca nu le-am luat asta-vara....asta e.
Am ales all season din mai multe motive pe care nu le mai insir aici.
QUOTE(adrian.paul @ 7 Nov 2011, 15:41)
Dupa ce citit tot ce am gasit (teste, net, etc), eu mi-am luat VREDESTEIN Quatrac 3.
*
Asa ceva am vrut sa iau si eu dar n-am avut noroc.
AR-18-MOS
QUOTE(blackout @ 11 Nov 2011, 19:21)
Minunatele mele anvelope Montana au implinit 6 ani jumatate si 49.000km  tongue.gif  . N-am avut probleme cu ele
*


In afara faptului ca de noi sunt ca niste plastice, cu aderenta zero.
voicamic
Azi mi-am scos de la naftalina rotile de iarna si le-am montat pe masina. Anvelope Dunlop Wintersport 3M, am facut deja 3 ierni cu ele si dupa cum arata, o sa mai tina cel putin inca pe-atat. Din cate mi-a zis sefu' de la vulcanizare, s-ar fi scos din fabricatie. Pacat! Chiar sunt bune!
blackout
QUOTE(AR-18-MOS @ 11 Nov 2011, 19:25)
In afara faptului ca de noi sunt ca niste plastice, cu aderenta zero.
*
Plastice, neplastice, si-au facut datoria. N-am mers nici ca mosnegii, n-am facut nici raliu(ca parca as avea cu ce radmasa.gif ). Sa citez din nou un coleg forumist? "Deși tot șoferul e cel ce conduce mașina și nu cauciucurile." Frecvent mai circul cu o masina dotata cu anvelope bune(de vara - vara, de iarna- iarna) stiu cat pot cere de la una si de la cealalta. Toata chestia e sa te adaptezi la ce ai.
Nu contest, sunt importante cauciucurile dar piesa dintre scaun si volan e si mai importanta. dry.gif

ursamajor
Ca un clasic în viață ce sunt, fiindcă m-ai citat icon_mrgreen.gif îți dau dreptate că nici eu n-am avut probleme cu amărâtele alea de Montana și n-am mers prea bătrânește, ci dimpotrivă. Dar mi-am adaptat stilul de condus după ele: n-am stat în fundul ăluia din față, am condus preventiv, anticipând ce se va întâmpla etc. Totuși, nu pot să nu observ că niște anvelope bune sporesc siguranța. E un plus și dacă cu Montana (despre care se spune că au fost proaste) n-am avut probleme, sper că cele noi (că voi lua și de vară) să aducă un plus de siguranță și confort.

PS: cel mai mult am urât Montana pentru zgomotul exagerat...
bella
QUOTE(ursamajor @ 11 Nov 2011, 23:03)
PS: cel mai mult am urât Montana pentru zgomotul exagerat...
*



Cauzat probabil de faptul ca dupa 30-40k se tocesc astfel incat pe margini profilul ajunge sa arate ca dintii unui ferastrau.(patit de mine la fosta masina cu cauciucurile din fabrica).
wanderer
pana s-au dus kormoranurile venite pe masina, eram obisnuit sa merg vara cu ele. A trebuit sa iau la un moment dat un alt logan cu montana pe el. La prima frana pusa exact cum eram obisnuit la kormoranuri, m-am dus sanie...dar sanie! m-am oprit doar in timp ce-l pupam usor pe nenea din fata mea. Bineinteles, cand am aflat pe viu ce calitate au, am mers si eu mai linistit , cu alte distante, samd, si nu am mai avut probleme. In ccp atentia si preventismul, alea le am la mine mereu...in concordanta cu comportamentul masinii, desigur.

Morala: da, montana sunt plastice. Umezeala mi s-a parut ca este cel mai mare dusman al montanelor.

precizez insa ca, tot asa cum multi colegi de forum arunca cu tot noroiul in kormoranurile all season, eu m-am descurcat vreo 4 ani cu ele absolut rezonabil, in conditiile in care pot spune ca merg destul de agresiv (nu violent...dar...agresiv smile.gif ). Nu stiu cum as avea primul contact acum cu un logan cu kormoranuri vs continentalurile de vara pe care le am in dotare...vara. Iarna este oricum alta discutie. Insa, dupa cum se vede, montana vs kormoran vs cauciucuri de top tine mult de obisnuinta si de adaptare. Diferenta majora si reala se vede in conditii de extrema urgenta, cand iti doresti sa nu-ti fuga fundul cand ai ocolit "elanul" sau cand vrei sa te opresti inainte sa dai peste pisica aia care s-a oprit in mijlocul drumului si se uita la tine ca proasta. biggrin.gif
Nu mi-as lua Montana in veci. kormoranuri, in conditii de extrema criza da, as putea accepta.
Din fericire, discutia este un pic anacronica, pentru ca montana nu se mai pun de ceva vreme (sau ma insel?) si cei care le-au primit deja acum ajung sa fie nevoiti sa le schimbe, din cauza uzurii si/sau a invechirii.

12 Nov 2011, 12:23:
@adrian.paul : nu stiu despre cauciucurile pe care le-ai luat tu, dar cele pe care le-am luat eu de la alt vanzator (offline, firma solida, nu buticar si nici targ) sunt cu 10% mai scumpe la baietii astia pe care ii recomanzi cu atata caldura. Deci...ori isi taie ei din preturi, ori ii taiem noi de pe lista de recomandabili.
bobo77
Pentru mine montana sau kormoran este fix acelasi lucru din toate punctele de vedere, adica la fel de proaste. Nu stiu ce diferenta ai simtit tu intre ele ca eu chiar nici una nu am simtit.
daniM
Nu am timp sa citesc tot topicul,asa ca intreb: are ceva daca pun 195/65/15 pe Logan?Se ia politia de mine?
bella
Da, te poate lua politia la intrebari. Doar daca nu le ai omologate si trecute in actele masinii.
madalosu_hunter
Am pus si eu anvelopele pe masina pe 10.11, Kleber Krisalp HP2 185\65\14. Problema este ca sunt foarte zgomotoase la rulaj, pe autostrada zici ca decoleaza le aveam si pe alea de vara zgomotoase(firestone Firehawk ZS90) dar astea sunt si mai si. Cineva zicea pe un forum ca si ale lui erau zgomotoase dar dupa 3000 km s-au dovedit a fi chiar silentioase. Se poate?
ageana
QUOTE(blackout @ 11 Nov 2011, 19:21)
Am luat Goodyear Vector 5+(singurele all season disponibile dupa trei saptamani de cautari si patru comenzi la trei firme diferite) si cred ca e un salt destul de mare si la mine. Daca nu le-am luat asta-vara....asta e.
Am ales all season din mai multe motive pe care nu le mai insir aici.
*


Eu am luat de la Norauto Kleber Quadraxer, all season, 250lei/buc.
Sper sa se descurce onorabil in toate situatiile, si sa le invart fara probleme.
C a t a l i n
E ca și cum ai spune: "mi-am luat slick-uri low cost dar sper să trec munții cu ele". De învârtit cu siguranță o să le învărți fără probleme. smile.gif
ageana
Da, vreau sa fac transfagarasanul la iarna (chiar daca nu e deszapezit de autoritati), si sa iau cu 150kmh curbe la 90 de grade, cu raza mica, pe gheata. Cam astea sunt asteptarile mele, ca eu e prost, eu nu e ca tine.

Daca tu asta ai reusit sa intelegi din textul scris de mine in postul anterior, atunci... bine. Nu am zis nicaieri ca-s cele mai bune anvelope din lume, sau ca "sper sa trec muntii cu ele".
E ca si cum as zice eu despre tine: "ti-ai luat o japoneza low-cost, da' ai impresia ca depaseste clar orice model Acura". Din punctul meu de vedere asta se numeste rautate gratuita, fara sens.
C a t a l i n
Tu ai zis "onorabil în toate situațiile", nu altcineva...
ageana
Onorabil nu inseamna excelent, exemplar sau cel mai bun.
Onorabil inseamna respectabil, cinstit. Adica sa nu se comporte precum niste Montana tocite
Adicatelea eu sper sa se comporte acceptabil si pe zapada, si pe uscat. Nu am pretentii de Dunlop WS, dar nici de slick-uri.
Nu am spus nicaieri altceva.
C a t a l i n
Prin urmare ai vrut să spui mediocru.
ageana
Absolut!

LE: montat slick-urile low cost la Dacia, au oferta - 50 lei montat+echilibrat.
ursamajor
Eu am probat Michelin-urile Alpin A4 la un drum la munte, la Slănic Prahova/Cheia. Cu iGO-ul de pe Android (mult mai bun Garmin-ul de pe Symbian), am avut și ocazia să le testez off-road, pe un drumeag pietruit cât de cât, dar cu crevase mai mari decât garda la sol a Loganului. A trebuit să merg doar cu-a-ntâia vreo 7 km, 4 adulți și 2 copii măricei în mașină. E adevărat, nu era îngheț sau zăpadă, dar umezeală/noroi din belșug. S-au comportat admirabil. Și la drum lung m-au impresionat prin silențiozitate și aderență pe uscat. Să le vedem și după ce-o da zăpada. Dacă nu plictisesc, o să revin.
Sir Andrew
Eu nu inteleg cum de ai avut curajul sa cumperi astfel de anvelope. Ntz..ntz..ntz...Mai bine cautai niste Montana...Michelin "este foarte proaste"...wink.gif
ursamajor
Nu se mai găsesc, deh... Să știi că n-am avut probleme nici cu Montana. E adevărat că nu luam curbele ample cu 100 km/h, ci cu 80 km/h, dar asta e altă treabă.
lucian221
Salut, au primit la Dacia anvelope de iarna Kormoran la 220 lei - fabricate anul acesta.
Se merita sau nu? Din ce am citit pe aici ... sunt cele mai proaste.
Sir Andrew
Cam mult pentru niste Kormoran. Cauta pe la vanzatorii de gume poate gasesti macar Sava. Chestia e ca daca nici bani nu sunt, 4x220 lei se merita. Pacat ca te-ai trezit acum, ca si mine de altfel. Erau niste preturi mici prin august - septembrie. Mie mi-au scapat Bridgestone, pt Logan, la 250 lei bucata.
Oricum nu prea se mai gasesc anvelope deoarece le e frica sa nu ramana cu ele. Asa ca acum ce gasesti, e scump si nu de firma. O solutie ar mai fi nsa comanzi de siteuri de specialitate.
mk2
220 pe kormoran? Chiar nu ai pe ce arunca banii?
bobo77
QUOTE(lucian221 @ 15 Nov 2011, 18:36)

Se merita sau nu? Din ce am citit pe aici ... sunt cele mai proaste.
*


eu zic ca nu merita, cauta motrio. Oricum sunt mai bune decat niste cauciucuri de vara.
Sir Andrew
Mi-a intrat pe undeva printre nervurile anvelopelor niste pietricele. Ma scot din sarite in mers. I-am dat 120km/h la noi pe faleza ca sa scap de ele...pe naiba. Le-am cautat pe toate partiele si nu le gasesc...taca taca tacatcatacenzurataca cu cat viteza e mai mare. Ce solutii aveti? in afara de scos cu surebelnita de prin anvelope?
alex_DNK
a folosit vreunul anvelope fulda kristall montero pana acum?
leinad
Eu am Fulda Kristall Montero 3. Le-am avut si iarna trecuta pe masina.
Pot sa spun ca sunt f multumit de ele, s-au comportat f bine iarna trecuta, si din ce am vazut prin topuri sunt destul de bine pozitionate pt niste anvelope de buget.

Nu stiu daca sunt mai bune sau mai proaste fata de altele pt ca iarna trecuta a fost prima in care am pus anvelope de iarna pe masina.

Dar cum am spus sunt multumit si le recomand.
Leo0608
intrebare: un vecin de-al meu taximetrist cu autorizatie proprie pe logan, vrea sa isi puna anvelope de iarna 155/80/13 , daca face rost de jante pe 13 4x100, are vreo sansa sa ii incapa la logan?

e vreo problema cu politia daca il prinde cu anvelope mai mici decat in talon?
eu stiam ca sunt probleme daca te prind ei cu anvelope mai mari pe logan decat cele din talon
help!
vi_escu
incap, are probleme cu politia (bate tare la ochi) si arata ca dracu!
madalosu_hunter
Cred ca vecinul tau e cam nebun sa puna asa ceva pe Logan!! Politia se ia de el sigur
bossake
Nu as fi atat de sigur ca incap respectivele jante, nu cred sa aiba loc de etrier.
wanderer
si mie mi s-au parut simtitor mai silentioase atat fata de Michelin A3 (din cate imi mai pot aduce aminte de iarna trecuta), precum si fata de Continentalurile EcoContact de vara. Aderenta am incercat-o doar un pic pe umezeala si a fost f buna...om vedea ce zic pe zapada si gheata...
Cu A3-ul (Michelin, nu Audi biggrin.gif ) m-am plimbat prin Ferentari-ul lui Vanghelie (ala nedezapezit) anii trecuti fara nici o problema, prin toate sleaurile si nametii cuveniti si cuvenite unei capitale europene. Daca sunt si astea macar similare, sunt multumit.

QUOTE(ursamajor @ 14 Nov 2011, 19:26)
Și la drum lung m-au impresionat prin silențiozitate și aderență pe uscat.
*


adisan
Am cumparat anvelope Falken - 185/65R15 T HS 439 iarna, sa vad cum se vor comporta, producatorul spune asa: "Producatorul de anvelope Falken are ca obiectiv producerea de anvelope fiabile, sigure si cu o tenta sportiva. Calitatea si performanta anvelopelor Falken concureaza cu a celor premium, dar pretul este a celor mediu. In categoria sa este cea mai buna alegere privind raportul pret/calitate.".
Pret 224Ron/buc
bobo77
Pretul mai de graba este de low cost, nu de mediu, sincer eu nu prea am auzit de ele...
DR.M
Testul ADAC anvelope de iarna 2011. Dimensiunea 175/65R14T din 14 anvelope testate Falken eurovinter se situeaza pe ultimul loc (locul 14), avand cel mai prost comportament pe zapada. Dimensiunea 195/65R15T , penultimul loc din 16 anvelope testate (locul 15), slab pe drum umed, foarte slab pe zapada. Se spune ca rezultatul testarii poate fi extrapolat la dimensiunile invecinate.
Desigur ca fiecare producator/vanzator isi lauda produsul/marfa. Dar exista foruri de specialitate care efectueaza testari in conditii identice pentru ca noi, cumparatorii, sa ne putem documenta inainte de a achizitiona ceva.
andreig1982
eu am falken hs 435 si asta ar fi a 5 iarna in care o sa le folosesc
sunt bune pe zapada, n-am ramas nicaieri blocat exceptand unde am exagerat eu
singurele lucruri pe care le pot sa le imput acestor anvelope, ar fi zgomotul mai mare decat al celor de vara (bf goodrich g-grip), aderenta pe magza inferioara celor de vara si consumul ceva mai mare daca exagerez cu viteza
pentru un pret de 180 buc eu sunt mai mult decat multumit
si daca intereseaza pe cineva, sunt fabricate in japonia
brigada_diverse
Am luat si eu niste cauciucuri de iarna pentru Loganul meu.
Cum exista o lipsa acuta de finante, am luat 4 cauciucuri Insa Turbo T2 de iarna reesapate. Ce parere aveti de ele?
bossake
Cat ai dat pe ele? A meritat diferenta in minus fata de niste Motrio, Debica sau Tigar? (cam cele mai ieftine).
Sau chiar fata de niste Sh-uri din 2009-2010 in stare f buna?

ontopic; eu am Debica Frigo2 si sunt cam proaste, f proaste, pe asfalt uscat si ud. Sincer chiar si la -5 grade franarea imi pare mai buna cu Michelineurile din fabrica decat cu astea. Dar asta e, le am de anul trecutl ,am dat 180lei era evident ca nu se comporta ca unele de 300 lei. Banuiesc ca toate din gama asta de pret low cost se comporta cam la fel de slabut.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.