Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pneuri Logan
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Logan > Piese auto - Dacia Logan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
SYL
Vrei sa zici ca sunt anvelopele cele mai ieftine de la Continental, dar nu ca sunt ieftine la modul general intre anvelope, Continental fiind o marca premium...E ca si cum ai avea un model ieftin de la Mercedes, dar care in niciun caz nu e o masina (cea mai) ieftina daca o compari cu alte modele de la alte marci.
Cu acest model de anvelope a venit si Loganul meu din fabrica, foarte multumit de ele pana acum (am mers doar vara asta cu ele).
Leo0608
ma oameni buni, nici sfantu' nu ma convinge pe mine care am folosit la masini 5-6-7 ani intensiv toate anotimpurile anvelopele alea de vara continental EcoContact3.
Voi care ati avut kormorane de fabrica vorbiti acum de continentale de vara? hai sa fim seriosi
Cristi1980
smile.gif confirm ca ia pietricele pe profil si ca face zgomot pe asfalt
bogdan10
QUOTE(vi_escu @ 17 Dec 2012, 22:57)
Dintre toate cauciucele cu care a iesit loganul din fabrica, continental ecoeontact3 au fost cele mai bune.
*




Au fost Logane echipate din fabrica si cu Michelin, care la fel sunt cauciucuri foarte bune.
fuzzzy
QUOTE(Cristi1980 @ 18 Dec 2012, 11:04)
smile.gif confirm ca ia pietricele pe profil si ca face zgomot pe asfalt
*



E cam tampenie asta... si alte anvelope fac chestia asta si au o aderenta foarte buna..
IRONICK
QUOTE(fuzzzy @ 18 Dec 2012, 11:52)
E cam tampenie asta... si alte anvelope fac chestia asta si au o aderenta foarte buna..
*
un prost arunca o pietricica ... si pe urma se chinuie altii sa o scoata
mm74
Am luat prin aprilie 4 anvelope marangoni verso (185/65/R15, noi, din metro, nu sunt reesapate), garantie 2 ani. Toate bune si frumoase dar prin vara-toamna au aparut niste denivelari (la toate patru, presiune verificata) + niste batai in curbe (la peste 60km/h). Le-am dat jos si le-am trimis in garantie... raspunsul este: sunt conforme, iar problema este strict estetica! Cu anvelopele de iarna nu am probleme (nu am batai in curbe, la nicio viteza).

Nu cred ca sunt singurul care a cumparat acest tip de anvelope (si singurele 4 anvelope proaste)... deci, mai sunt si alte "victime" ale "ofertelor" din metro? Oricum, inainte sa ma duc la anpc (nu stiu daca/nu prea cred ca rezolv ceva, problema aceasta fiind greu de dovedit, fiind o problema de dinamica a anvelopei), voi mai merge o data la service (reprezentanta dacia)... sa-mi dea ei scris ca nu-i o problema mecanica (masina a avut o revizie generala in primavara, inainte de montarea anvelopelor, cu inlocuirea tuturor pieselor cu probleme - pregatirea pentru itp).

Pareri/sugestii? Multumesc
[attachmentid=1627858032] [attachmentid=1627858033] [attachmentid=1627858034] [attachmentid=1627858035] [attachmentid=1627858036]
MyKe89
Aceeasi "neconformitate estetica" am intalnit-o si eu la anvelopele de pe masina tatalui meu, cei de la Dacia m-au asigurat ca e totul in regula + ca am vazut la alte masini acest "defect". Probabil acolo se imbina cauciucul si de-aceea arata asa, nu am primit o explicatie tehnica, deci poate gresesc. Eu am trecut cu vederea, masina a vazut de multe ori viteze mari si n-au fost probleme. smile.gif
Victorine
Am si eu la Matador Elite 3 de vara, insa e o singura adancitura, nu doua ca la tine. E dispusa la fel, e mai putin vizibila insa e acolo de la bun inceput, cum am montat gumele pe jante. Cred ca se datoreaza suprapunerii materialului de armare din peretele lateral, plasa aceea din poliester/ otel, in zona de suprapunere structura fiind mai rigida datorita armarii suplimentare nu se deformeaza in acelasi fel ca restul peretelui lateral. Asta e explicatia pe care am gasit-o eu.
La mine apare la toate cele 4 anvelope la fel, nu am avut probleme de echilibrare timp de vreo 7000 km. Sincer si eu cred ca e doar o chestie de estetica, n-ar trebui sa afecteze functionarea anvelopei odata echilibrata.

Later edit: exact ca la conti de mai sus am si eu.
mm74
Multumesc pentru reply-uri...
Nu am nicio problema cu "estetica" anvelopei, dar totusi de ce cu anvelopele de iarna nu am probleme? Doar pentru ca sunt mai moi? Sa atenueze bataile astfel incat sa nu le mai aud?
Anvelopele au fost montate si ehilibrate la un service autorizat... atunci meseriasul mi-a zis ca anvelopele ar fi reesapate (a folosit mai mult plumb decat se astepta la o anvelopa noua+janta de aluminiu). Dupa cate stiu eu, anvelopele verso nu sunt reesapate (si nici nu era trecut in "oferta" ca ar fi).
O sa incerc sa merg cat mai repede la service sa vad daca imi gasesc ceva... si daca vor gasi, sper ca nu la piesele ce le-am luat de la ei primavara trecuta smile.gif
Sir Andrew
QUOTE(MyKe89 @ 20 Dec 2012, 10:59)
Aceeasi "neconformitate estetica" am intalnit-o si eu la anvelopele de pe masina tatalui meu, cei de la Dacia m-au asigurat ca e totul in regula + ca am vazut la alte masini acest "defect". Probabil acolo se imbina cauciucul si de-aceea arata asa, nu am primit o explicatie tehnica, deci poate gresesc. Eu am trecut cu vederea, masina a vazut de multe ori viteze mari si n-au fost probleme. smile.gif
*



Si eu am cele de vara Continental. Am rulati cca 17k cu ele. Dar nu am nicio galma. Chiar m-am uitat cu atentie cand le-am depozitat, le-am curatat si nu aveam nimic de genul. O sa vedem mai incolo pe la 30-40k km.
nikuniku
pe anvelopele resapate ar trebui sa scrie pe ele
Victorine
Sir Andreew, daca le-ai depozitat demontate de pe jante, nu prea observi. Se vede mai mult cand flancul e sub tensiune si zona aia de imbinare nu se intinde la fel ca restul peretelui lateral.
cris06
QUOTE(fuzzzy @ 17 Dec 2012, 21:25)
Din ce am vazut pe site, anvelope ok de iarna si foarte bune ca pret mai sunt si Semperit SpeedGrip 2.
*


Personal nu sunt deloc incantat de aceste anvelope. Mers cu un MCV de la serviciu si ABS-ul caraie in draci, atat pe asfalt uscat cat si acoperit cu zapada. Aderenta nu a stralucit la aceste anvelope. Dar ma multumesc cu faptul ca sunt anvelope de iarna de buget. Sub Debica...
BZN
QUOTE(cris06 @ 20 Dec 2012, 22:17)
... Sub Debica...
*


N-are cum.
mm74
Am inteles ca nu am nicio sansa (la anpc sau degeaba imi spune reprezentanta dacia ca nu am probleme mecanice sau ca problema e la anvelope) atata timp cat ei au constatarea care spune ca anvelopele sunt conforme!

Caz in care inseamna ca am probleme mari si ar trebui sa ma interneze sau cel putin sa nu ma mai lase sa conduc...

"Impar este partenerul de incredere, care poseda competenta, forta si experienta necesara, pentru a raspunde nevoilor complexe ale clientilor si pentru a le oferi solutii care garanteaza siguranta si confortul in trafic."
Ok, sa vedem ce spun, le-am trimis un email...
mikeb
Ce ti-e si cu unele site-uri, ca stai sa te gandesti ce-au avut in cap cand le-au conceput. Comandasem duminica trecuta (16 dec) Kebler Cuadraxer mixte, ma gandeam ca pe marti, miercuri le am sa incalt dulapu' cu ele, vineri am avut drum mai lung si n-am vrut sa risc si sa merg cu Kormoranele din dotare. Primesc confirmare in mail, comanda cu nr bla bla este in procesare bla bla puteti da clic pt status bla bla... Cum era duminica nu m-am agitat, zic ca o sa vada baietii luni si o sa-mi raspunda. Luni nimic, marti nimic dar m-am luat cu munca si miercuri intru si clicaiesc sa vad pe unde se plimba sosonii mei biggrin.gif . Cand colo, dupa ce imi arata frumos pe site toata comanda, cat costa, transportu', curieru' si alte date firesti, in josu' paginii, marunt-marunt, "dati clic sa puneti in cos"??? Astia cred ca au fluturasi prin dovleci, pai eu bagasem alea in cos duminica... Ase ca nu clicaiesc nimic, sa nu ma trezesc cu 8 sosoni in loc de 4, oricum era tarziu sa le mai primesc la vreme. Ce sa fac la repezeala, am catat prin zona si am gasit 2 perechi de SH-uri aduse din Nemtia cu insemnele de sezon pe ele, de iarna si am incaltat masina. M-am uitat la martori, mai erau 2-3 mm de "carne", omu' a zis limpede ca 2 ierni fac cu ele, sau ca multi nu le mai descalta in primavara si se duc cu ele pana in toamna dupa care iau altele si tot ase. Si cu ele am bagat deja 400km.
Pe zapada nu fuge spatele asa usor ca la Kormorane iar aderenta e sensibil mai buna.
Pe ud/mazga se comporta mai bine, dar nu am simtit nevoia sa vad cat...
Pe polei/gheata condusu' preventiv si bunu' Dumnezeu...
Is mai moi, mai soft cum zice englezu', nu simt la fel de tare orice denivelare, iar masina parca joaca mai dihai cu ele, dar nu periculos, au "simtit" cam 115km/h maxim, dar pe drum uscat.
Galagia este, se aud in mers, dar cu un sunet mai surd si mai jos ca frecventa decat Kormoranele.
cris06
Bun... Ce se intampla? Vine Mosul?yupy.gif
danb1961
Rog un sfat la alegerea cauciucurilor de vara pentru un Logan 1,4 benzina , rulare mai mult in oras
Viking 210/buc
Debrica 210...
Braun 230...
Matador 207...
Tigar 185...

Multumesc
andreig1982
best value for money
BF Goodrich g grip la 214 ron
le am si le recomand fara nici o rezerva
vi_escu
mie astea imi fac cu ochiul!
andreig1982
eu sunt mai carcotas, si de cand cu scandalul cu ford nu prea mai am incredere in firestone rolleyes.gif
Leo0608
sunt super ok bf g g grip, pus ieri 4 bucati noi pe jantele de aliaj ale loganului
http://www.anvelopejantepromotii.ro/11799-...ch-model:G-Grip
DeJax
Salut,

Este o oferta la Dacia pentru cauciucuri Motrio la pretul de 189 Ron/buc. Are cineva idee daca sunt bune? Le-a mai testat cineva pana acum ? Isi merita banii sau voi ati lua altceva ?

Bicicleta galbena
Pneurile sunt componente esentiale, eu unul prefer sa dau 20-30 de lei in plus pe buc pentru un pneu superior. Consult si site-uri specializate, de testare anvelope, iti recomand sa faci la fel. Cauta cu atentie pe net, nu te grabi, o sa gasesti anvelope bune si foarte bune la preturi rezonabile, apropiate de ce ai gasit tu. Succes.
andreig1982
si dc in loc de motrio scria continental?
pentru ca ei produc anvelopele motrio smile.gif
mk2
Pai le produce Continental, dar nu dupa aceeasi reteta ca si Continentalurile originale. Asa si Debica are in spate Goodyear, dar e diferenta intre cele doua.

Despre Motrio-urile de iarna exista pareri foarte bune pe forum. Despre cele de vara n-am prea vazut sa fii scris nimeni.

Oricum, la banii aia mi se par mai mult decat OK. Daca e inclus si montajul si echilibrarea, mi se pare o oferta foarte buna. Asta daca nu vrei sa plusezi pana la 350 lei/buc pentru ceva gen Continental sau Goodyear mai de calitate (dar si alt pret).
andreig1982
nu cred ca am sustinut altceva
dar nici nu poti zice ca sunt no name
flickaltreilea
Buna seara. Este vreun coleg care a folosit sau foloseste CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 5 ? Ceva pareri ? Multumesc.
egox
Eu am luat Motrio de vară, le-am folosit vreo 20.000 km până acum. N-am avut ocazia să regret alegerea făcută dar, vorba englezului, YMMV.

De-atunci n-am fost prea atent la prețuri și oferte așa că n-aș băga mâna în foc că acum aș alege la fel.
SorinXp
Eu folosesc continental premium contact 5.
Km rulati pana acum: ~1500.
Recomand aceste anvelope sunt foarte bune.
Pret per bucata: 285ron + montaj gratuit + echilibrare 15ron -> deci 1200 ron toate 4 si erau pe masina.

Cateva detalii din clasificarea UE:
aderenta pe ud: clasa A
economie de combustibil: clasa C
zgomot: 71db (atentie mare ca zic doar de db si nu de frecventa... (Nu pe logan) un coleg cu dunlop sp sport maxx si altul cu aceleasi dim michelin primacy 3... acelasi nr de db, dar primacy erau super silentioase). Daca e cineva care se pricepe la partea audio sa ne explice de ce la acelasi nr de db, unele fac galagie mai mare, altele mai mica...

Inainte pe masina am avut Barum Brilliants si aveau cam ~70.000km rulati si 4 ani si ceva, material mai aveau 3-4 mm, fara galme... doar ca erau imbatranite pe partea cu rularea (aveau crapaturi fine pe toata suprafata).

Comparatie cu Barum Brilliants (plusuri Continental):
Silentiozitate: Mult mai silentiose.
Confort: Micile denivelari, crapaturi in asfalt, plombele puse bine... cu continental nu se simt.
Aderenta pe ud: aici e cea mai mare diferenta, asta a fost si motivul principal pentru care am luat decizia sa cumpar aceste anvelope... cu barum imbatranite pe ud frana era foarte slaba. Cu premium contact 5 parca e lipita de asfalt, franarea si directiea e prompta.
aderenta pe uscat: foarte bine, dar si barum se descurca bine

Barum Brilliants aveau:
Treadwear: 280
Traction: A
Temperature: A

Continental premium contact 5 are:
Treadwear:280
Traction: AA
Temperature: A

La schimbarea lor am observat:
Greutatea anvelopei continental este mai mica.
Partea laterala a anvelopei este mult mai subtire si mai elastica la continental premium contact 5 decat la barum.

Ce asteptari am de la aceasta anvelopa -> Sa nu imbatraneasca la fel de repede ca Barum, ca altfel scad performantele drastic. E criteriul cel mai important.
de
Pentru cine doreste anvelope pentru logan recomand:
1. Continental premiumcontact5 ( le am pe masina )
2. Michelin energy saver+ (atentie ca energy saver s-a vandut sub multe coduri ca e3a, e3b, s1... energy saver+ e cel mai nou si foarte ok)
3. dunlop blueresponse, good year efficientgrip performance
4. Brigstone si pireli - va ghidati dupa clasamentul UE

Eu la lista asta m-am oprit. Toate sunt din categoria premium...
Explicarea clasificarii UE: Continental EU Tyre Label Video ->

Tot ce am zis mai sus e parerea mea personala, daca mai este cineva care a testat si comparat cu alte anvelope il rog sa detalieze.
madhorsefuzzy
O remarca: Dunlop Sport BluResponse nu exista pe dimensiunea loganului 185/65 R15.

Cea mai apropiata masura este 195/60 R15 de care am si cumparat.

Nu am decat vreo ~ 3000Km cu ele si nu pot sa imi dau seama daca sunt doar bune sau foarte bune.
Deocamdata nu stiu la ce presiune sa le tin. Le-am pus pe fata la 2.2 si mi s-au parut dure, la 2.1 ok.
Apoi le-am pus la 3 si am mers asa vreo 1000km si cand le-am redus la 2.5 mi s-au parut relativ moi. Acum le-am pus la 2.2 si mi se pare ca sunt fleasca si masina e barcuta. smile.gif) Totul e relativ. biggrin.gif
2012
QUOTE(SorinXp @ 20 May 2013, 18:44)
zgomot: 71db (atentie mare ca zic doar de db si nu de frecventa... (Nu pe logan) un coleg cu dunlop sp sport maxx si altul cu aceleasi dim michelin primacy 3... acelasi nr de db, dar primacy erau super silentioase). Daca e cineva care se pricepe la partea audio sa ne explice de ce la acelasi nr de db, unele fac galagie mai mare, altele mai mica...

*



Nu ca m-as pricepe, dar la Logan orice zgomot se aude mai bine in masina din cauza ca lipseste insonorizarea.
Apropo de asta: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=3706881
Dar si la masini mult mai bine facute, un asfalt nu neaparat prost, dar mai rugos, se aude bine de tot in mers.

Ai sa vezi ca si Continentalurile, dupa 4 ani, isi vor pierde mult din calitatile initiale (spun asta din experienta proprie cu EcoContact 3, de care am fost multumit).
bobo77
Pai si nu este ceva normal ca odata cu trecerea timpului si nr de km adunati sa-si piarda din calitatea initiala, nimic deosebit.
DR.M
Am incaltat Loganul cu 4 anvelope Matador MP44 Elite3, DOT 1313, Made in Slovakia. Le-am cumparat de pe net, au costat 762RON, transportul, montajul si ehilibrarea incluse. Cu anvelopele Kormoran K801 din fabrica am facut 50.056km (notam kilometrajul intotdeauna cand montam/demontam anvelopele de iarna /vara). Aveau 8 ani, banda de rulare sub 2mm, si pline de crapaturi. Nu am vrut sa risc cu ele la drum lung. Daca fac cu astea noi macar 45.000km, cat e medie in UE, voi fi mai mult decat multumit.
Ramon11
Salutare,
As dori sa ma ajutati in alegerea unor anvelope de vara pentru Logan:
Ce recomandati dintre:

Dunlop Streetresponse- 185/65/15
Continental EcoContact 3 sau EcoContact 5- 185/65/15
BF Goodrich g grip-185/65/15
Bridgestone Ecopia 150-185/65/15

Vamultumesc
Leo0608
Acestea. Raport pret/calitate ok
QUOTE(Ramon11 @ 23 Jun 2013, 16:16)
BF Goodrich g grip-185/65/15
*


bobo77
Continental EcoContact 3
Kojak
QUOTE(Ramon11 @ 23 Jun 2013, 17:16)
Dunlop Streetresponse- 185/65/15
*



Io as merge p-astea, da' din pacate nu cred ca se mai fac in Germania.
cris06
Nokian I3.
vet
Continental EcoContact am avut pe masina noua si am fost mai mult decat multumit de ele din toate punctele de vedere. Dar am achizitionat apoi 2 anvelope aceiasi marca .... si s-au uzat mult mai rapid decat cele care au dotat masina din fabrica.
BF goodrige g-grip - (dar 195/65/15) - am rulat cu ele anul trecut pe fata si s-au comportat bine . Anvelope corecte pret/calitate, dar fara a excela. Poate putin cam zgomotoase. Destul de rezistente la uzura. Acum le am pe spate , iar pe fata am o pereche de Goodyear Eagle NCT-5 195/65/15 care se comporta bine pentru nevoile mele. Aceleasi goodyear-uri le am si pe o alta masina, dotare de fabrica. Au aproape 5 ani si 60.000km ... si arata bine.... dar cred ca trebuiesc schimbate din cauza varstei si a kilometrilor, chiar daca inca nu au ajuns la martorii de uzura.
Am mai avut pe Logan Viking 185/65/15 si mi s-au parut foarte ok....doar ca in cazul meu nu-si prea faceau treaba, fiind mai mult anvelope de oras....nu pentru coclaurii plini de hartoape si noroaie pe unde ma mai invart eu.
Dunlop Sport SP1 - se uzeaza rapid.
Ramon11
As opta si eu pentru Dunlop, dar azi am vazut la Metro anvelope Dunlop fabricate in Thailanda, si nu Germania.
corbex
Pentru cine s-a sculat prea tirziu si n-a mai prins carti, se mai gasesc almanahe in care scrie ca Thailanda e producatoare de cauciuc. Natural. Deci mai bine iei un Dunlop thailandez decit unul nemptesc. In Germania se cultiva decit cauciucul sintetic.
DMP
QUOTE(vet @ 25 Jun 2013, 15:25)
Continental EcoContact am avut pe masina noua si am fost mai mult decat multumit de ele din toate punctele de vedere. Dar am achizitionat apoi 2 anvelope aceiasi marca .... si s-au uzat mult mai rapid decat cele care au dotat masina din fabrica.
...
*



La fel si la mine. La un moment dat a trebuit sa cumpar un EcoContact3 nou. Avea dot de 2007 iar celelalte 3 ramase pe masina erau 2006. Dupa vreo 2 ani era vizibil ca cel din 2007 imbatranea mai rapid si mai urat decat cele din 2006.
Cele din 2006 erau made in france cel din 2007 era made in romania.
andreig1982
ma "indoi" ca in romania, continental are alte norme de calitate a fabricarii cauciucurilor decat in alte tari
eu am cumparat acum aproape 3 ani bf goodrich fabricate in romania dot 1410 si arata ca noi
exceptand adancimea profilului care s-a micsorat in timp, evident
DMP
Cu siguranta compozitia cauciucului era diferita.
Cred ca si greutatea pentru ca, dupa ce l-am pus pe cel nou, masina tragea usor intr-o parte. L-am schimbat pe partea opusa si masina a inceput sa traga in partea cealalta. Cand le-am schimbat pe toate 4 cu alte anvelope, nu am mai avut problema cu trasul intr-o parte.
Nu am avut probleme cu el cu galme, deformari, echilibrare.
Ramon11
Pentru Corbex
Am cerut o parere si o astept in mod civilizat.Daca nu poti sa fii asa, nu ne mai trebuie parerea ta!
mm74
QUOTE(DMP @ 28 Jun 2013)
Cred ca si greutatea pentru ca, dupa ce l-am pus pe cel nou, masina tragea usor intr-o parte. L-am schimbat pe partea opusa si masina a inceput sa traga in partea cealalta.
*


Cauza cea mai probabila, dupa mine, e uzura inegala (1 anvelopa vs 3), anvelopa mai noua avand un diametru putin mai mare... cert e ca nu-s specialist in asa ceva... :-)
DMP
Nu prea sunt convins pentru ca atunci cand l-am luat pe cel nou (cel cu dot 2007) am luat si rezerva (dot 2006), care era nerulata, si le-am pus pe fata iar pe celelalte doua cu dot 2006 le-am trecut pe spate.
Deci pe fata aveam rulaj 0 pe ambele cauciucuri iar pe spate un rulaj identic >0 pe ambele cauciucuri.
Ramon11
Pentru Andreig1982
Per ansamblu, esti multumit de cauciucurile BF Goodrich pentru Logan? Le recomanzi?
Te intreb, pentru ca vreau sa achizitionez si eu(4 buc) si vroiam pareri de la cei care le au si le utilizeaza!
Multumesc!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.