Noua Dacia Sandero - ce parere aveti?, Impresii "la cald" - puncte tari, puncte slabe
![]() ![]() ![]() |
Noua Dacia Sandero - ce parere aveti?, Impresii "la cald" - puncte tari, puncte slabe
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
NascuToamna |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 6 October 06 ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane
Sedan 1.5 dCI 2007 http://romanian-spotters.forumer.ro/trip-reports-f9/bucuresti-olbia-marrakech-cu-krp-test-drive-dacia-duster-t3907.htm
|
|
danydan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 15 August 06 ![]() |
Touche, Mr. klaus.
|
--------------------
Skoda Octavia
Dacia Sandero
Ro
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 25 Jun 2008, 21:00) doar cu laguna m-am plimbat. hai sa zicem ca manerele ca manerele, dar obturatoarele care mascheaza suruburile de fixare al manerelor? dar despre finisajul decupajelor din tabla sau plasticele de pe bord care se misca in toate directiile sau butoanele de la comenzile de la aeroterma care se comporta asisderea? loganul meu face acusi 4 ani..deci ar cam fi timpul sa-l schimb, dar nu mi-as lua sandero. zicea cineva de manerele la logan daca-s mai breze, eu n-am rupt niciunul, mi se par mai calitative. este o perere personala care nu cred ca va conta pentru cineva care intentioneaza sa achizitioneze sandero. cui ii place sa-si cumpere, mi nu-mi place, prefer loganul care-l am deja. This post has been edited by kAndrrei: 26 Jun 2008, 01:14 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
adimatis |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 20 June 07 ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 25 Jun 2008, 21:34) Eu cred ca cei care sunt atat de carcotasi chiar nu aveau de gand sa cumpere o asemenea masina. Ca altfel nu-mi explic atitudinea asta de desfiintare a masinii pentru cine stie ce finisaje. ei, nu chiar. eu am intentionat sincer sa cumpar sandero. de la aparitia lui inca din noiembrie anul trecut l-am urmarit si l-am asteptat. poate chiar de aceea am fost dezamagit de ce am vazut. nu astept sa fie o masina perfecta, dar ma asteptam sa fie o evolutie nu numai stilistic, dar si calitativ fata de logan. stilistic este... sunt absolut sigur ca dupa ceva vreme, sandero-urile iesite vor fi mai bine finisate. a fost la fel cu loganul. dar la acest moment dat, eu unul nu pot spune ca sunt multumit. loganul lui taica-meu, de anul trecut, e mai bine inchegat... nu e bai, ma bucur ca se vinde bine, asta creste premisele ca sa fie multi nemultumiti, astfel incat seriile viitoare vor fi mai reusite, acordandu-se atentie detaliilor, in urma inerentelor plangeri. totusi, cel mai bine ar fi fost ca dacia sa nu piarda startul la acest capitol. (ma intreb ce zice un neamt sau spaniol sau fracez daca ii da in ochi un cheder stramb sau o muchie ascutita din bord...) in rest, numa de bine... |
--------------------
dacia
logan abs+ 1,4
2007 "Multi oameni confunda un management prost cu destinul!" -
Kim Hubbard |
|
NascuToamna |
![]()
|
[quote=kAndrrei,26 Jun 2008, 01:59]
doar cu laguna m-am plimbat. hai sa zicem ca manerele ca manerele, dar obturatoarele care mascheaza suruburile de fixare al manerelor? dar despre finisajul decupajelor din tabla sau plasticele de pe bord care se misca in toate directiile sau butoanele de la comenzile de la aeroterma care se comporta asisderea? toate acestea nu sunt elemente definitorii pentru o masina low-cost. ca sa existe un pret rezonabil trebuie sa ramana cateva lucruri "in pom" sunt chestii de care nu te lovesti atat de mult. cand conduci nu cred ca stai cu ochii doar in suruburi sau alte chestii... pt tine astea sunt lucruri care puteau fi rezolvate usor, dar pt producator care scoate o masina in serie si vb de loturi de sute de masini, se simte la bani. prefer un abs+afu si airbaguri decat orice capac pt suruburi sau manere, care oricum sunt mult mai misto decat la logan. |
--------------------
Renault
Megane
Sedan 1.5 dCI 2007 http://romanian-spotters.forumer.ro/trip-reports-f9/bucuresti-olbia-marrakech-cu-krp-test-drive-dacia-duster-t3907.htm
|
|
oboman1980 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 19 November 04 From: Darmanesti, Bacau ![]() |
am testat si eu versiunea Laureat 1.6, aia de 9350 Euro si mie chiar mi-a placut. Daca as dispune de fonduri si maine m-as duce la reprezentanta sa o comand. Doar ca as lua motorul de 1.4 ca m-am obisnuit cu el pe solenza mea.
In rest sa auzim numai de bine |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala 2003
- BC-06-LRF
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.731 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(NascuToamna @ 26 Jun 2008, 13:19) toate acestea nu sunt elemente definitorii pentru o masina low-cost Dar cand trece de controlul calitatii o piesa (voit sau nu) si se livreaza clientului, cum se numeste? Ca exemple sunt, incepand de la TdB ... si terminand cu un semering de sinterom. Am incercat sa aduc in vedere faza cu stopurile care au defecte de turnare. La noi merge si asa, doar le-au trimis pana si la masini de prezentare. Adica putin le pasa de piata romaneasca.This post has been edited by IRONICK: 26 Jun 2008, 12:27 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
NascuToamna |
![]()
|
pai da... ai mare dreptate. la geneva era sarita intreaga masca de pe consola centrala si un francez o fixa romaneste... cu pumnul... masinile aduse in croatia aratau ok
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 26 Jun 2008, 13:24) un semering de sinterom. Toată stima pentru cunoștințele despre auto, în general, dar se spune simering. E o greșeală frecventă, pe care am văzut-o adesea pe-aici și care trebuie corectată. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
2021 Comfort (+ 4 optiuni)
- BR02UMa Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
paul_s |
![]()
|
. Group: Members Posts: 305 Joined: 2 July 04 From: . ![]() |
defectul ala de turnare apare la mai multe masini, la sandera iti sare in ochi, dar cred cade vina e culoare pe care se afla, la restu l-eam gasit in zona rosie a stopului si nu se mai observa asa tare
Verificat la octavia tour si la passatul vechi si exista, dar sunt pe rosu |
--------------------
.
.
.
- .
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
http://www.autoweek.nl/videodisp.php?id=932&cache=no , dacia sandero testata de olandezii de la autoweek.nl. Aveti idee cam la ce concluzie a ajuns olandezul ala?
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
ssilviu, pai cu d-alde tine, nu mi-e teama ca ar da faliment vreodata vreun contructor auto. Ai vrut o masina renault si nu te-ai uitat la detalii. Ai vrut suta de cai, consum mic si portbagaj mare. Si majoritatea vrea asa ceva. De-aia merg asa bine vanzarile. Din ce an e masina ta ? N-am reusit sa fac poze, pentru ca masina in cauza nu e a mea, dar iti pot arata un megane bicorp din 2005 care arata foarte bine la orice imbinare la care te uiti. Si mai are si suta de mii de km si nu are nimic scorojit nici pe dinafara, nici pe dinauntru. Deci se poate.
Oricum jumatate din pozele tale sunt neconcludente, atata timp cat ai cautat nod in papura la masina ta. Remarcile altora arata ce le-a sarit in ochi. Nu cred ca au demontat chedere si presuri ca dupa aia sa posteze aici. Eu, cel putin, n-am cautat nod in papura, dar am vazut ca, din dorinta de a face o masina mai "sofisticata" la interior, se pot pierde din vedere alte aspecte. Sau, altfel spus, nu vezi padurea din cauza copacilor. La urma urmei, suntem in anul de gratie 2008 si se presupune ca ingineria, tehnologia au avansat destul de mult incat lucrul asta sa se vada si la masinile mai ieftine, nu numai la cele de multe zeci de mii de euro. Si ce daca meganul tau are "defectele" alea ? Cu ce ma incalzeste pe mine ca viitor posesor de sandero ? Ne vom vindeca vreodata de consolarea ca se fac lucruri rele si la case mai mari ? |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Da, da casele mai mari se fac cu alti bani. Si oricum ideea cred ca era alta. Cine se uita la masina lui dupa ce si-o cumparat-o daca are nuj ce capacel la surub, sau alte chestii deastea. Ne suim in masina si mergem unde avem de mers, suntem tot timpul intr-o continua fuga dintr-un loc in altul. Ne place sa avem nspe mii de functii si brizbrizuri la masina, da la fel ca la telefoane folosim doar 2-3 functii, dar pe lista sa fie cat de multe ca suna mai bine. Mie cel putin si asta ii unul din motivele pentru care nu-mi trebuie o masina mai adevarata, pentru ca nu am timp sa ma bucur de ea, tot timpul intr-o fuga dintrun loc in altul. Cati dintre voi aveti posibilitatea sa faceti o plimbare cel putin pe saptamana cu masina, o plimbare in care sa "savurati" condusul ? Sincer cred ca foarte putini. Cati stati sa va uitati atent la masina sa vedeti daca anumite defecte va mai sar in ochi? Sincer cred ca la fel de putini.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(aphophis @ 26 Jun 2008, 22:01) http://www.autoweek.nl/videodisp.php?id=932&cache=no , dacia sandero testata de olandezii de la autoweek.nl. Aveti idee cam la ce concluzie a ajuns olandezul ala? ![]() imi raspuns (partial singur). se pare ca le-a placut. Cel putin asta zic cei de pe dacialoganmcv.nl http://babelfish.yahoo.com/translate_url?d...TrUrl=Translate |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(cristi.r @ 26 Jun 2008, 23:12) Deci se poate. Nu te-ai uitat tu la masina atent. Si defecte din astea iti gasesc si la Mercedes daca vrei. Ideea e ca se gasesc mai peste tot, dar dintr-o data, la Sandero, uite domne ce masina proasta. Mai catolici decat papa, ce sa zic. Revenind, azi ce am gasit la masina: 27 Jun 2008, 10:03: QUOTE(cristi.r @ 26 Jun 2008, 23:12) Nu e vorba de vindecare ci de realism si de asteptari rationale. This post has been edited by ssilviu: 27 Jun 2008, 09:03 Attached thumbnail(s) DSC01786.JPG ( Size: 77.88k ) Number of downloads: 292 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
Chiar nu ma pricep dar fiind toate in forma de cerc ma gandesc ca e locul unde se injecteaza masa plastica in matrita. Probabil ca e si o limitare tehnologica data de anumite situatii sau considerente - unul fiind chiar pretul final al produsului ce probabil trebuie sa fie cat mai mic si deci se utilizeaza anumite tehnologii si abordari mai ieftine sau se sar niste etape. Oricum, da e bug, dar pot trai cu el. Mai nasoale mi se par imbinarile proaste de exemplu ale caroseriei. Sper sa isi intre in mana acolo cat mai repede ...
This post has been edited by minny: 27 Jun 2008, 13:34 |
--------------------
------
------
------
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Ba, terminati cu bulinele astea ma. REPET, am vazut la Audi TT buline dinastea, chiar intr-o zona nasoala rau a stopului. Sa zicem ca mai taie si aia acolo la costuri, dar credeti ca ar face bataie de joc Audi-ul? Dar e o problema asa mare, mai ales la o rabla ieftina?
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
Eu zic ca daca se cauta bine bulinele se vor gasi si la logan.
|
--------------------
------
------
------
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
si eu la skoda am bulinele acelea...sunt in zona rosie a stopului, doar daca te uiti atent le vezi, dar sunt acolo. Si la solenza erau tot acolo.
|
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
Eu zic că intenționat sunt acolo, să reducă masa mașinii.
![]() Haideți, măi, că e o mașină bună la banii ei. În sinea lor, până și cârcotașii reconosc asta, sunt sigur. This post has been edited by ursamajor: 27 Jun 2008, 15:21 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
2021 Comfort (+ 4 optiuni)
- BR02UMa Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
IRONICK |
![]()
|
Ca sa nu zica lumea ca am aruncat-o si am fugit, sa explic niste chestii. Cu aproape 10 ani in urma, m-am invartit in jurul unor matrite de injectie plastic si am idee cu ce se mananca. Ceea ce am vazut la Sandero se datoreaza matritelor realizate prost. Nu este vorba de faptul bulinele se gasesc si pe alte masini, ci ca pe Sandero sunt neconforme chiar si pentru o masina de clasa ei. Bavuri multe la plasticele din interior, matrita este posibil sa nu inchida bine. Este normal sa apara mici bulinute sau bavuri, dar nu asa de mari ca la Sandero. Eu pe asta m-am bazat cand am spus.
27 Jun 2008, 16:39: QUOTE(minny @ 27 Jun 2008, 14:32) Probabil ca e si o limitare tehnologica data de anumite situatii sau considerente - unul fiind chiar pretul final al produsului ce probabil trebuie sa fie cat mai mic si deci se utilizeaza anumite tehnologii si abordari mai ieftine sau se sar niste etape Dar cand unele stopuri au buline mai evidente si altele nu, cum se numeste? Una din matrite este mai ghinionista.This post has been edited by IRONICK: 27 Jun 2008, 15:39 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
cristi.r |
![]()
|
Gata, lasati bulinele ! Da' de ce sa umblam cu teama la climatizare ? Parca se rupe ceva pe-acolo cand invart de butoanele alea. Iar recircularea e si mai haioasa.
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
IRONICK |
![]()
|
OK, sa trecem acum de climatizare. Ati observat ca nu se mai aud chiar asa de tare paletii in aeroterma? Asta este un lucru bun ... pana pui mana pe butoanele de aragaz. Tie si teama sa rotesti de ele, sa nu ramai cu plasticul in mana.
Cei care au sustinut ca manerele de pe usa par fragile, au idee cum sunt prinse de usa/fata de usa? Cate suruburi/nituri/etc ... ? This post has been edited by IRONICK: 27 Jun 2008, 15:47 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
cristi.r |
![]()
|
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(cristi.r @ 19 Jun 2008, 17:22) Ei, dar sistemul de comanda al climatizarii e belea mare !!! Zornaie/cloncane la actionarea voletilor pentru picioare/fata/parbriz (butonul ala din stanga) La mine nu erau zgomote.Ideea este in felul urmator. Renault stie sa faca masini ieftine, pentru ca asta a facut pana acum. De ce ceilalti producatori se chinuie sa scoata o masina ieftina de cativa ani si nu reusec? Pentru ca ei au anumite standarde la solutile tehnice. Pur si simplu nu stiu sa le faca mai ieftine. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Eu zic ca daca ar recruta 10 romani ar sti imediat cum sa faca masini ieftine
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Sau indieni... a lor e si mai ieftina.
Off topic, nu reusesc sa cuprind psihologia asta. Olandezii fac intalnire cu 500 de MCV-uri (stiu, stiu, e topicul de Sandero), si se chiar mandresc cu ele, dar nu retin sa se fi organizat o intalnire similara in tara mama a Daciei. Noooo, noi ne holbam la bavuri in plasticul unei masini de 7-9000 de euro. Si comentam. Si ne pute. Se simte cineva fortat sa isi ia Sandero? I se baga cuiva masina pe gat? Nu-ti place, nu mananci, parca asa se spune. Dar deh... mustim de economisti de duminica si de psihologi nerealizati profesional dar care au un forum la dispozitie... So flame me now. |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
cristi.r |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 27 Jun 2008, 17:07) Corect. Nici la mine nu erau buline pe stopuri ... QUOTE(IRONICK @ 27 Jun 2008, 17:07) Nu degeaba am dat exemplul ala cu meganu' bicorp trecut de suta de mii de km. Masina aia nu are urme de uzura pe ea. Si are niste chestii care arata o oarecare grija fata de client, chiar daca sunt solutii ieftine. Nu s-aude nimic in masina aia in timpul mersului. A, e in 3 usi, poate conteaza asta. Si a fost adusa din Franta. Repet, nu are nimic deosebit, are acelasi ambreiaj tare ca si la alte meganuri, la fel "agata" schimbatorul de viteze, dar te simti bine in ea. Pur si simplu ! QUOTE(xcss @ 27 Jun 2008, 17:22) Neah ! Nu meriti, pentru ca n-ai inteles esenta problemei ... This post has been edited by cristi.r: 27 Jun 2008, 17:21 |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 13:03 |