Guvernul.RO ... ala care este ..., ... actual ;)
![]() ![]() ![]() |
Guvernul.RO ... ala care este ..., ... actual ;)
FLEX |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|||
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Referitor la declaratile de avere. Eu nu inteleg ce este asa de greu sa faca o baza de date si sa puna acolo pe detinatorii de pamant si locuinte de la cartea funciara, pe cai cu actiuni de la registru actionarilor, cu conturi in banca de la banci, cu cei cu masini de la politie samd. Simplu nu, pune cate un calculator la fiecare astfel de institutie care sa fie conectat la baza asta de date si gata. Ca si cu rovineta, trebuie sa ia nu stiu cate date sa le bage in calculator cand acele date erau deja in calculatorele de la Politie si RAR.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Si cine va gestiona baza de date?
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Nu cred ca aste e o problema dar vor fi mai putini oameni decat ar trebui ca sa primeasca si sa analizeze declaratiile de avere.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Observatie: bancile nu au voie sa spuna nimanui cine cati bani are in banca (depozite sau valori). Secretul bancar (garantat prin lege, cred).
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
BAC |
![]()
|
Nu cred ca secretul bancar se aplica in fata organelor de ancheta si control. Daca s-ar infiinta o instituie de control al averilor, sub subordinea PNA de exemplu, activitatea ei ar fi reglementata prin lege.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
BAC, ce propui tu e 1984 combinat cu The Net
Secret bancar nu, o mare banca de date in care toti sa fim super-cunoscuti, ca o mare familie... de ce sa nu extindem de altfel sistemele publice de supraveghere video, sa le unificam cu cele private si sa le centralizam? se mareste eficienta raspunsului la infractiuni... eventual putem incepe sa instalam camere in fiecare gospodarie, intai in cele cu probleme deosebite, apoi in toate, pentru a preveni, nu-i asa, violenta domestica si fetitele violate de tatici... ce se intampla daca toate astea cad in maini gresite? sau nu sunt folosite exclusiv cu buna-credinta? PS. Se poate sa ma insel, pentru ridicarea secretului bancar, e nevoie de o hotarare judecatoreasca. This post has been edited by adso: 28 Jan 2005, 09:28 |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu-i nevoi de hotarire judecatoreasca ci de o cerere a procurorului cind a inceput urmarirea respectivului.
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
revin la declaratia pe avere:
ati citit declaratia lu' Tariceanu cum ca declaratia pe averi are menirea sa ii impinga pe profesorii sa isi declare spre impunere veniturile din meditatii? asta orie naiv ori se preface... ![]() Care venituri Hans...ca abia le ajunge sa manance si sa platesca intretinerea si asa neimpozitate si evazioniste cum sunt. Uite ca a depistat problema bugetului pe anul asta! Sigur ca da, exact pe marii corupti o sa afecteze masura asta... Mamaaa ce panica o sa fie pe strazi...daca nu ia copilul cacpacitatea il reclam pe evazionistu' de profesor ca nu a platit impozit la 5 milioane si ma razbun! ...allloooo in divizia A se dau prime de 5 milione de dolari pe luna sub forma de donatii (am socotit o valoare medie de 500 de para/jucator). asata inseama 150 de miliarde de lei. impozite de platit 25 de milioane de para/luna si asta numai la divizia A....daca aduni si B. Se face ceva! Uite aici cum poti sa faci bani la buget prigonind si controland numai 200 de persoane nu 200.000...bai nene....da taranul din piata, pe asta l-ai uitat? taie chitanta...nu taie. de unde stie tariceanu ca de acolo i se trage deficitul? Eu m-as repezi in aia bogati sa isi declare venitul pana la para, ca ii avntajeaza noua legislatie si dupa ce ii termin pe astia,...ar urma ospatarii, taximetristii, frizeriii, nasii pe tren, functionarii corupti etc. etc....oameni care prin bacsis sunt platiti de doua ori pe aceeasi munca, si dupa cea ar fi ii mai ameninta pe cei amaratii care daca nu evazioneaza nu pot sa traiasca, desi teoretic ar trebui sa traiasca din munca lor (profesori). Si in prealabil le-as mari salariul ca sa renteze sa fi cinstit. Asa o sa iasa iar caterinca dupa cum am mai spus...trebuie exemple ca lumea sa le urmeze, daca pana in momentul asta exemplul e....cine nu fura e prost...acum va fi, daca nu fura suficient de mult, e prost. |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
Exceptional exemplu.
Mai ramane sa-l forteze si pe yoghinul Bivolaru sa-si declare veniturile din meditatii si ne-am scos. Adio coruptie si "Buna seara, iubito, te astept ca si cand/ As avea domenii cu mistreti, vreo 20.000 ha de pamant/ mai presus/ de Predeal/ de Busteni/ Aaaaaaaaaaaaaaaaah!" ------ *The_Finest_Lady_In_The_Bivuac signed on , Fri, Jan 28, 2005 at 16:12 The_Finest_Lady_In_The_Bivuac says: "Buna seara, iubite... Te astept ca si cand... Ti-as fi vazut declaratia de avere Si-as fi dat cu fundul de pamant... As vrea sa-ti zic ca ma gandesc... Uneori... Ce misto ar fi sa ne-ntalnim Printre iepuri si flori... Astept un raspuns, Mai presus de minuni, De orice, Ahhhh." *The_Finest_Lady_In_The_Bivuac's status is now "Available". -------------------- Acuma serios, sper sa-si revina baietii, totusi. ![]() This post has been edited by Lolek: 28 Jan 2005, 16:12 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
tareeeeeee, daca "Lolek nu e nici politica nu e"
|
--------------------
x
x
- x
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Un mic calcul despre reducerea impozitului pe venit, si mai ales apropo de strigatele de furie ale celor "cu salarii mici" care se considera nedreptatiti pentru ca lor nu le creste, in timp ce celor cu salarii mari le creste...
![]() In fiecare zi 10 oameni ies la cina in oras. Nota de plata totala este $100. Daca ar plati aceasta nota asa cum se platesc taxele, socoteala ar fi astfel: primii patru - cei mai saraci - nu ar plati nimic. Al 5-lea ar plati $1, al 6-lea $3, al 7-lea $7, al 8-lea $12, al 9-lea $18 iar al 10-lea - cel mai bogat ar plati $59. Chiar asa au si decis sa faca. Pana intr-o zi in care patronul restaurantului le-a spus ca fiind clienti buni le face de atunci inainte o reducere de $20. De acum cina costa $80. Grupul a vrut sa plateasca in continuare asa cum platesc taxele. Astfel ca primii 4 ramaneau neafectati mancand pe gratis in continuare. Dar ce se intampla cu cei 6 care platesc. $20 impartit la 6 da $3.33. Dar daca ar scadea aceasta suma din sumele platite, atunci al 5-lea si al 6-lea ar sfarsi prin a fi platiti ca sa manance. Atunci patronul restaurantului le-a sugerat sa isi reduca fiecare contributia cu acelasi procent. Astfel incat al 5-lea om nu a mai platit nimic, al 6-lea va plati $2, al 7-lea $5, al 8-lea $9, al 9-lea $12 iar al 10-lea $52 in loc de $59. Toti 6 castigau. Odata iesiti din restaurant oamenii au inceput sa isi compare castigul. Al 6-lea om a declarat ca el a castigat numai $1 si aratand catre al 10-lea ii spune ca el a castigat $7. "E drept", striga si al 5-lea om, si eu am castigat numai $1 iar el a castigat de 7 ori mai mult decat mine. "E adevarat", striga si al 7-lea om, "de ce el sa ia $7 iar eu numai $2?" "Stati asa", striga si primii 4. "Noi nu am castigat nimic, sistemul exploateaza saracii." Si primii 9 il inconjoara pe al 10-lea si il bat mar. In urmatoarea seara al 10-lea nu a mai venit, astfel incat primii 9 au mancat fara el. Dar cand a venit plata, au descoperit ceva important. Le lipseau $52. Super misto calculul! |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Deci cu asta m-au spart. Asta era problema lor?! Ca profesorii care sunt platiti asa cum sunt platiti, de am ajuns in momentul in care nu mai exista profesori de informatica de exemplu in licee, fac saracii "averi" din meditatii. A dat monsieur Tariceanu vre-o meditatie vreodata sa vada cata cazneala e pentru 150,000 - 200,000 lei amarati?!
![]() Deja raman fara optiuni politice: PSDul = coruptie si minciuna pana la gura paharului, Alianta = au unele idei extrem de proaste despre cum sa combata aceasta coruptie, PRM = no comment. ![]() Cred ca ar fi o idee sa ne infiintam partidul DaciaClub si sa facem ceva concret pentru tara asta ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Da. Te sustin. Si pentru tara asta, propun sa emigram cu totii in Franta.
![]() |
--------------------
Renault
2006/7
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Fratilor, ce-ati patit, v-ati dilit? Era evaziune fiscala si pana acum!! Si era ilegal! Mare tragedie daca le ia 16%, asta sa fie paguba cea mai mare. Nu o sa moara nici un profesor din asta.
Ambii mei parinti sunt profesori, si nu cred ca impozitul asta o sa-i falimenteze. E de-a dreptul bine daca se face o modalitate 'straightforward' de a-ti declara venitul din meditatii. Hai sa fie asta greseala cea mai mare a aliantei. Intelegeam sa va opariti daca nu se luau si de marii corupti - da' par a face si asta, asa ca nu vad unde e greseala cu impozitarea profesorilor? Sa impoziteze meditatiile, si sa mareasca naibii salariile!! |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
maddan |
![]()
|
Din punctul meu de vedere, nu e nici un bai. Sa impoziteze pe toata lumea si sa taie ajutoarele de somaj pe care stau atatia degeaba acasa (sau muncesc la negru si iau si ajutorul de somaj si alte daruri sociale).
Cat despre profesori, nu vad unde ar fi problema ca ei sa plateasca un impozit pe meditatii. In orice tara civilizata, o ocupatie regulata care iti aduce venituri este reglementata si taxata. Salariile lor sunt o cu totul alta problema, independenta de prima. Statul trebuie sa lupte contra marilor corupti - si a si inceput sa o faca (in fine, ca daca ma uit la prefectul de Gorj, mi se apleaca... ![]() Altceva ma intereseaza pe mine: ce vor face onor guvernantii cu banii pe care ii vor strange de la mine si de la voi. Caci nu taxele mari sunt problema (sau nu doar ele), ci mai ales modalitatea de cheltuire a banilor publici. |
--------------------
Renault
2006/7
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Bai baieti, sunt de-a dreptul consternat. Ideile voastre sunt as zice caragialicesti. Sa fie combaterea evaziunii fiscale, dar nu si pentru noi.
Au zis ca reduc fiscalitatea in acelasi timp cu fortzarea unei colectari mai bune a veniturilor la buget? Au zis. Pai si atunci ce kilu meu va dati de ceasul mortzii in cel mai romanesc stil posibil? Banii de pe meditatii sunt venituri? Sunt. Orice venit se impoziteaza? Se. UNDE E PROBLEMA? Mil, traiesti in occident, acolo cumva se aplica legea in functie de veniturile omului? Daca omu e mai sarac, autoritatile il trec cu vederea, daca e mai instarit, atunci stau cu ochii pe el ca pe butelie. Hmm, ma indoiesc ca e chiar asa. Valentine, deja mi-e clar, singurul unghi din care tu privesti un aspect este daca te avantajeaza sau nu pe tine. Nu vrei sa-l gandesti si la modul general, asta e. Mai incerc sa ma fac o data inteles. Legea se aplica pentru toti, nu doar pentru cine vreti voi. Tariceanu a dat un exemplu de venituri care trebuiesc impozitate si care pana acum erasu lasate in dorul lelii. Ce vi se pare atat de nedrept si de infam??? N-a zis ca numai ei, n-a zis ca pe fotbalistii din divizia A nu-i va impozita. Faptul ca le ia banii profesorilor nu-i absolva pe fotbalisti nici viceversa. Inversunarea cu care ati primit aceasta declaratioe e de-a dreptul bizara. Da ce pana mea, profesorii sunt stat in stat sa nu plateasca impozit? |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Da ce pana mea, profesorii sunt stat in stat sa nu plateasca impozit? Nu, numai programatorii sunt ![]() Si ca tot a venit vorba - programator = salar mare, impozit 0 - profesor de informatica = salar mic, impozit 16% Se mai mira cineva de ce nu exista profesori de informatica? Si aia care exista sunt asa cum sunt? Daca tot au dat legea asta, puteau include si profesorii de informatica. (desi se creau discrepante intre profesorii din aceeasi scoala... ![]() This post has been edited by vv: 28 Jan 2005, 17:34 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Eu am o parere si mi-o mentin. Sunt 2 aspecte:
1. PSD-ul in 10 ani de guvernare a papat bani la greu pentru tot felu de ajutoare si drac sa-i pieptene pe ce, dar in acelasi timp a stiut si a avut pirghiile (presa , TV-uri) de a tine sub pres toate matrapazlicurile inainte si in timpul campaniilor electorale. Plus ca pe ultimii metrii de guvernare au dat tot felul de ordonante si legi de-ti sta mintea in loc. 2. CDR si DA, au mizat intotdeauna pe tot felul de promisiuni si facind calcule numai dupa statistici nu dupa ceea ce e real in visteria statului si de fiecare au luat-o-n bot. Asa s-a intimplat in 96 cu Bancorex, apoi cu vf. datoriei externe in 97-98, apoi cu plata de acum pentru hirburi, plati compensatorii pentru 5000 de mineri, miine-poimiine pentru procesul cu americanii de la Resita s.a.m.d. Cind normal ar fi fost atit in 96 cit si in 2004 sa spuna in campanie "fratilor uite care-i starea natiunii". Avem asta de plata, asta etc. Avem atitia bani, aducem totul la zero si dupa aia va va fi bine. Nuuu, au imbirligat-o, ca sa cada in ridicol acum. Si cu cota asta de 16% chiar daca e buna, puteau sa faca o analiza a veniturilor bugetare si a cheltuielilor si daca nu ieseau o mai aminau 1 an si gata. Ca PSD-ul aplica tactica pustiirii si otravirii fintinilor e cert, dar ca si astilalti sunt botanisti e la fel de adevarat. |
--------------------
x
x
- x
|
|
Lolek |
![]()
|
Singura eroare pe care o vad eu acuma la chestiunea cu declaratia de avere este ca Tariceanu a ales cel mai PENIBIL exemplu din toate cate exista. Pe bune, mai rau nu se putea.
N-am nici un chef sa ma gandesc la "de ce Dumnezeu i-a dat prin cap fix asta?" pentru ca Tariceanu in sine are niste idei care mi se par "franturi" din complexul de idei al altcuiva. Adica incomplete. Si atunci adio, analiza (si "buna seara, iubitooo, te astept..."). (loc de dat la cap...sorry, asta e parerea mea.) ----------------------- Cu cota de 16%, problema s-a pus foarte simplu: promisiune electorala, de promulgat pina la sfarsitul anului 2004 ca altfel nu intra in vigoare decat in 2006. Cu alte cuvinte, repede si ireversibil sau incet si la-nesfarsit-discutabil. Au pariat pe versiunea #1 (si foarte bine au facut - absolut TOTI asteptam miscarea aia, sa fi vazut latraturi daca n-o faceau). Acuma, cat de bine au pus la punct cota de 16%? Mi se pare ca nu fericit de bine (probabil ca trebuia sa fie mai mare) dar hai sa nu muscam principiul pana una-alta. Se plangea nu stiu cine ca dom'le Suedia nu are cota unica si are impozite mari si uite ce bine o duce. Nominalizez si eu in sadismul meu The Rep. of Ireland, tara situata pe locul 1 (unu) intr-un top al calitatii nivelului de trai si care are...ce are?...cota unica (de parca ar avea vreo legatura fantastica una cu alta, dar daca tot e sa discutam asa...). Maddane, eu zic sa nu ne mutam in Franta ci sa mergem in continuare pe ideea construirii unei strutzo-camile de model Irlandezo-Suedezo-Americano-Germano-Italiano-Spaniolo-Japonezo-Koreeano-Haitiano-Francezo-Ruso-Englezo-Guineea Bissau-ian si sa ne luam un sut intre felinare inca din faza de conceptie. (stiu ca ai glumit partial, eu am profitat doar de ocazie sa-mi fac expozeul) Bah. Stiti ceva? Eu vreau sa traiesc ca-n Cipru inainte sa intre in UE: paradis fiscal, traiau baietii numai din reprezentantele marilor corporati unde frecau menta pe motiv de bridge to Europe, inchideau bancile la 13:30 si magazinele la 17:00 (maxim) ca sa-si arunce linistiti banii in cafenele si pub-uri la o partida mica de inselat nevasta, n-aveau nici o treaba. Si ce model economic aveau ei? O insula mica. Punct. Hai sa va vad cum ziceti sa facem asta (vorbesc serios, exact ca aia vreau sa traiesc - lenesul de mine - dati-mi solutii). Later edit: M-am razgandit. Era cald ca intr-o locomotiva pe carbuni acolo vara, pfui... ![]() This post has been edited by Lolek: 28 Jan 2005, 19:14 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
mil |
![]()
|
QUOTE(ashu @ 28 Jan 2005, 19:30) Orice venit se impoziteaza? Se. UNDE E PROBLEMA? Mil, traiesti in occident, acolo cumva se aplica legea in functie de veniturile omului? Daca omu e mai sarac, autoritatile il trec cu vederea, daca e mai instarit, atunci stau cu ochii pe el ca pe butelie. Hmm, ma indoiesc ca e chiar asa. Ashu aici e valabil impozitul pe venitul global, deci nu depasesti ...nu platesti... Daca esti student sau nu ai venituri statul iti returneaza (tot in functie de barem) pana la 70% din chirie+intretinere ceea ce nu e de colo...Da ma rog asa e in Fr si Ge, state cam socialiste. Am zis eu sa nu fie impozitati profii? Nu bai, am zis sa nu fie meditatiile profilor prima grija a guvernantilor!!! Pai sa privim cu calm ce e un Prof.: - un om cu studii superioare - platit mizerabil - care trebuie sa plateasca masa, casa, haine 2 profi tineri cu doua sarii de debutatnti (100 euro net*2) nu pot sa traiasca nici ei, daramite sa mai aiba si un copchil....daca am fi in sistem fr. oamenii asta cu venituri sub medie ar mai primi un salariu minim moca de la stat sa screasca copilull...pricepi? Ei bine in sistem Ro ce primesc ei...pai nimic...doar ca inchidea statul ochii si ii lasa sa dea lectii private sa se carpeasca pe ici pe colo...Era si caterinca aia cu declararea venitului global, nu declarau, ca oricum nu depaseau baremul superior de impozitare. Buuuuuuuuunnnn, ce se intampla cu legea noua 16%, pai acesti doi ilustrii tineri profesori din bucuresti au primit echivalentul a 2 kg de portacale la salariu, dupa care guvernul vine la ei si ii arata cu degetul...evazionistilor...declaratii veniturile ca va sparg la nara, si ce iese...pai iese ca omenii astia platesc la fisc in plus fata de innainte 15 kg de portocale/ luna. De unde rezulta ca masa lor si a copilului lor in pespectiva, va fi mai saraca cu 13 kg de portocale...si ce primesc in schimb? Binecuvantarea guv. Tariceanu care a scos din economia subterana niste evazionisti . Problema draga Ashu e abordata gresit, profesorii nu sunt evazionisti din convingere (ca ospatarul, ca nasul de tren, ca chirirurgul care nu te taie fara plic) ci din necesitate, de nevoie...Sunt si medici de familie care iau spaga tot din necesitate, nu pot trai altfel, nu au cum mai, salariul ala de rezident e o gluma, insa sunt categorii mai blamabile pentru ca au depus un juramant...E absolut logic ca nu pot trai din salariul pe care il aloca statul, ce vrei sa faca...sa dea in cap? Daca tu insa guvern rezolvi marii evazionisti, ii dai seara de seara la tv. si spui asta mita, jigodia asta de isi spune medic a conditionat operatia de atatia bani si dupa ce ca i-a luat nicii nu i-a declarat.... dai un exemplu pozitiv natiei care o sa devina mimetic corecta. Incet incet o sa creasca salariile si lumea va declara veniturile...daca incepi cu cei saraci si multi nu faci nici o branza nici din punct de vedere economic si nici de imagine. Sper ca m-am facut inteles? Daca nu, iata pe scurt: Pana cand salariul a doi profesori debutanti nu v-a acoperi nevoi le minime de subzistenta ale lor si ale familiei lor, statul trebuie sa le mai dea bani si nu invers!!! Daca nu poate sa le dea banii pe care ii merita pe munca lor...sa taca naiba din gura ca e incompetent si nu isi merita nici banii pe care lumea ii plateste deja ca impozit. This post has been edited by mil: 28 Jan 2005, 20:29 |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
A citit cineva declaratia completa a lui tariceanu?
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
Lolek |
![]()
|
QUOTE(madalina @ 28 Jan 2005, 20:15) Aaaa...buna intrebare. Eu avui carca de treaba azi asa ca intial ma apuca mishto-ul, pe urma dadui in alte alea suedeze, irlandeze etc. si ma bagai cam ca inorogul in conversatie fara alta docomentatie decat threadul in sine.... Prin urmare o sa ma fac ca n-am inteles intrebarea sau n-am observat-o, sa nu care cumva sa-mi stric reputatia de baiat destept ce sunt pana nu sunt prins cu fofarlica... Da' intre noi asa, sa nu auda si altii, promit ca bag un ochi ASAP in declaratie si daca m-am facut de ras, retractez intr-un mod subtil, incat nici eu sa nu stau cu coada intre picioare, nici lumea sa nu zica "ba, io-te si la ala, ce ipocrit..." 'Traiti, cu respect raportez: promit sa nu se mai repete... -------------------- Adevaratul Lolek: Eu sunt adevaratul Lolek, deasupra a fost un coleg de-al meu caruia i-am dat parola, imi cer scuze pentru el; a facut o gluma proasta, eu de fapt nu sunt asa. Si am Peugeot 206. Bre...urat fac cand sunt incoltit ![]() This post has been edited by Lolek: 28 Jan 2005, 20:33 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
mil |
![]()
|
“Generalizarea declaratiilor de avere are ca scop diminuarea evaziunii fiscale si eliminarea unor practici deja incetatenite: bacsisul si spaga...Este necesar ca atunci cind vorbim de coruptie sa nu ne mai gindim ca este doar apanajul mediului politic. Daca profesorii dau meditatii, iar veniturile realizate in acest fel nu sint impozitate, acesta este un caz de evaziune fiscala”.
Eo am din evz. dar sursa e Mediafax...cine are acces sa o dea toata. Eu pot comenta...imi place ca de bacsis si spaga nu se leaga la modul concret...cand ajunge la coruptie...pac exemplul cu evaziunea prin meditatii. Un fel de ba p'a ma-ti poporule ca si tu esti corupt pana la plasele tale. BAAAAAAAA Tari, coruptia nu e evaziune. Coruptie e spaga si bacsis cum bine spui. Si e bine sa incepeti din mediul politic si de afaceri unde spagile sunt foarte grele si la coada treceti si profesori, medicii rezidenti si tarani agricultori ce vand o telina in piata. |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
mil |
![]()
|
QUOTE(maddan @ 28 Jan 2005, 18:32) Un mic calcul despre reducerea impozitului pe venit, si mai ales apropo de strigatele de furie ale celor "cu salarii mici" care se considera nedreptatiti pentru ca lor nu le creste, in timp ce celor cu salarii mari le creste... ![]() ... In urmatoarea seara al 10-lea nu a mai venit, astfel incat primii 9 au mancat fara el. Dar cand a venit plata, au descoperit ceva important. Le lipseau $52. Super misto calculul! Ei bine al zecelea om daca nu vine la masa: sau e plecat din tara si plateste acolo ce mananca sau e declarat evazionist si plateste de doua ori masa...aia e. In toate statele dezvoltate impozitele sunt diferentiate pe categorii de venit...nu e marei o lauda ca am ajuns la solutia asta. |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
bomicabomic |
![]()
|
Mil eu sunt de acord in parte cu ce spui tu, dar omiti un singur lucru, ca toate tarile alea dezvoltate, au ajunj aici parcurcind niste etape. Au plecat de la un zero.
La noi nu prea fost asa. Noi am plecat, nici noi nu stim de unde, dar niciodata de la zero si am incercat sa facem intr-un an cit alti in 20. Si la toate astea s-au mai adaugat si 'furaciunile' tuturor guvernarilor de pina acum. pina acum, noi ne-am miscat haotic, fara nici o directie si uite unde s-a ajuns. De ce? Pentru ca niciodata n-am avut momentul zero. Ca ne place sau nu, daca vrem sa mergem mai departe si sa fim peste 25 ani,maxim la nivelul de azi al tarilor UE, trebui sa spunem STOP si o luam de la capat. Iar asta trebuie facuta indiferent ca e parlamentar, profesor, taran, pantofar sau ce om mai fi noi. declaratia lu Tariceanu a fost una de toata jena, dar prea s-au inflamat spiritele. Ca doar n-o face o lege de impozitare numai pentru profesori. Bun, tu zici sa se plece de la marii corupti si apoi sa se treaca la restul. Nu sunt de acord. Legea trebuie sa fie aceeasi pentru toti. Nu ma incalzeste cu nimic ca mi-l arata pe Iacobov sau Boierica la TV, atit timp cit stiu ca in afara de 20 de ani de bulau altceva, nu mai poate sa recupereze de la ei si pina la urma 75% din paguba tot noi o platim si in timpul asta imi cere tain doctorul X , proful Y etc. Deci daca vrem sa stopam evaziunea plecam cu toti de`odata. Cit despre profesori, asa-i, unii au salarii de toata jena. Dar, scuza-ma, in 15 ani nici n-au stiut sa lupte pentru o viata mai buna. Aia, cu bunul simt pica. Nu n-au facut greve, n-au iesit in strada pentru ca mai aveau si alte posibilitati de cistig. Nu toti, dar multi. Poate ca neiesirea lor in strada, a fost si datorita compromisurilor fqacute cu guvernatii. Si-ti mai spun o treaba, taica-miu e profesor, n-a facut meditatie in viata lui, ca e de geografie si nu s-a cerut si nu se cere, dar are o leafa super, totusi. Daca nu ma insel vreo 13.000.000 net, daca nu mai bine. So, sunt si lefuri bune in invatamint. |
--------------------
x
x
- x
|
|
ashu |
![]()
|
Mil, deci ce zici tu e ca pana nu castiga suficient de bine, statu ar trebui sa-i lase sa faca evaziune in continuare? Si pe tarani ca sunt amarati tre sa-i lase sa ne fure la cantar, si pe tiganii cu 10 plozi sa fure fier vechi ca n-au ce manca (da, stiu, in franta magrabianul cu 10 boraci primeste dihai ajutoru de la stat)? Deci tu crezi ca cota unica de impozitare e o tampenie?
Pai daca tu ai ideile astea socialiste, de ce ai mai votat cu DA? Chiar nu inteleg, sincer. Eu am votat sperand ca or sa faca ceea ce fac acuma. Io nu sunt dezamagit pentru ca astea mi-au fost asteptarile. Dar tu ce sperai, sa zica ca ei si sa faca ca iliescu? |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
mil |
![]()
|
ashu...ce tot vreau sa zic e
- un guvern liberal nu poate impozita mai rau ca unul socialist...lucru care uite ca se intampla cu familia mea ipotetica de doi profesori tineri... - ca tocami pentru nu o pateste nimeni DIN EVAZIONISTII MARI SI CUNOSCUTI, cei mici si multi o sa ii ia la misto toate vorbele de claca ale domnului Tariceanu....si o sa fie ca si pana acum o formalitate - si mai vreau exemple odioase...nasi de tren prinsi cu mata in sac si dat afara, ospatari care platesc 16% pe bacsisuri si chirurgi care iau plicu' inainte de operatie...pe stia ii vreau parlti inaintea profesorilor si o sa vezi ca atunci cand isi dau seama ca lucrurile sunt serioase, vin ei singuri sa se declare. Ma intreb ce speram, pai speram sa fie destept...sa nuanteze aplicarea, sa ii traga in teapa pe corupti, sa jumuleasca cateva firme de contabilitate care matrasesc miliarde de lei pe ora (stiu caz), cu alte cuvinte sa puna piciorul in prag si sa inceap sa curete pestele imputit de la cap, nu de la coada sau din toate partile. Pana acum se invart in cerc si am impresia ca nu stiu d eunde sa inceap,a sau, mai grav stiu de unde sa incepa, dar le e frica de acolo ca acolo sunt ai lor...si uite ca ies lucruru pe care nu le vreau, nu vreau ca delcaratiile bogatilor sa fie innecate in marea de hartii a 22 de milioane, nu vreau ca bucata de economie subterana pe care o scot astia la suprafata sa fie tocmai meditatiile profesorilor....vreau demnitari inetrogati pe baza declaratiilor deja facute, vreau firme de contabilitate cu zavorul tras, vreau fotbalistii si patronii de echipe de fotbal sa treaca pe la fisc dupa o victorie....pe o urma o trimit si pe mama sa declare ce venituri mai face ea din meditatii pe langa pensie |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 02:55 |