DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

16 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Viteza maxima SLZ

bomicabomic
post 1 Oct 2005, 20:23
Post #211

Ex-membru DaciaClub

Group: Members

QUOTE(ursamajor @ 1 Oct 2005, 12:38)
verificate și de mine la un vecin cu o Solenză superîngrijită și în stare excepțională...
*

Daca verificai pe SLZ ta, te credeam...

--------------------
x x - x
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ursamajor
post 1 Oct 2005, 20:58
Post #212

Membru pasager

From: Orașul lui Panait Istrati

QUOTE(bomicabomic @ 1 Oct 2005, 21:23)
Daca verificai pe SLZ ta, te credeam...
*

Poate-l crezi pe cel cu care am PM-it. wink.gif

--------------------
Dacia Logan 1.0 Eco-G 2021 Comfort (+ 4 optiuni) - BR02UMa
Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
+
wolf_florin
post 24 Oct 2005, 22:20
Post #213

Membru incepator

From: Bacau

SAl, apropo de Solenza , cred ca e mult mai reusita ca aerodinamica,demaraj,bla bla bla...ca dca o mai faceau de aia imi luam , am mers cu o solenza3 insi la vre-o 100kg in ea si ceva bagje pe undrum oarecum ce te ajuta un pic la vale Bacau-Roman lejer cu 190 , nu dadea semne de instabilitate. Avea5700 ture.

--------------------
Dacia Logan 1.4MPI 2005 - BC 77WLF
http://www.ledsmd.ro
http://www.telecomandata.ro
+
Codrin
post 24 Oct 2005, 22:26
Post #214

Membru autentic

From: Bucuresti

Lasa lasa, marmota unde era?

--------------------
Mazda . .
+
free_fiber
post 24 Oct 2005, 22:27
Post #215

Membru autentic

QUOTE(wolf_florin @ 24 Oct 2005, 22:20)
nu dadea semne de instabilitate
*

Waw! Cam pueril spus, nu crezi? O masina de 5000E stabila la 190 (asta pe ceas...)?
Incearca sa conduci si masini peste 20 000 Euro cu viteza asta si iti vei schimba parerea imediat in ceea ce priveste stabilitatea Solenzei la viteze mari.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
+
pedrovl
post 31 Oct 2005, 12:25
Post #216

pedrovl

Masina stabila la 190 kmph de 20.000 euro? Asta e inconstienta. Vorbesc in cunostinta de cauza. Sunt EXTREM de rare masinile stabile la 190 kmph. Si in nici un caz nu costa 20.ooo de euro. Poate va referiti la faptul ca e ceva mai stabila sau un pic mai sigura decat Solenza dar in nici un caz nu e vorba de siguranta la 190 kmph. Va mai aduceti aminte in ce masina a murit "Lady Di" ???. Am mers cu foarte multe masini de puteri si preturi diferite si pot spune ca in afara de masinile special facute pentru viteza sau jeepurile de mare putere (care deobicei nu prea ating 190kmph) nu exista masina sigura la viteza asta. Duminica am depasit o Skoda Octavia 1.9 TDi care s-a incapatanat sa mearga in fata mea , eu fiind la volanul masinii lu` tata socru (Opel Astra 2.2 Dti 2004 - motor pe comanda - nu a fost pus pe Astra). Vreau sa va spun ca la 180 - 190 Octavia a cedat si desi era noua dansa pe strada mai mai sa-si ia zborul, dar nu asta e important. Desi am ajuns la 200 kmph si am mers circa un km la viteza aia nu am simtit nici un fel de siguranta desi masina este grea si are toate sistemele de siguranta necesare. Asa ca prundenta fratilor. Eu ma condamn pentru ce am facut dar a fost un moment de inconstienta alimentat de cei din masina. Nu mai cautati masini de 20.000 stabile ca nu exista.
Sa nu ma injurati. E un comentariu personal. Nu vreau sa deranjez pe nimeni.

--------------------
DACIA DUSTER 1,6 16v 4x4 Laureate
+
Daedalus
post 31 Oct 2005, 17:50
Post #217

sound addicted

Parerea mea e ca si soselele creeaza efectul asta. In orice caz, oricat de masina ar fi, la 200km/h nu prea eviti mai nimic.

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI 2004 - B xx FTU
mda
+
george_slz
post 1 Nov 2005, 22:27
Post #218

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Are dreptate pedro!

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
Adrian_Solenza
post 4 Nov 2005, 20:55
Post #219

Solenza... prima iubire!

From: Buc (Ap. Patriei)

Este moarte curata viteza mare! Aveti grija... Solenza este o masina de 140km/h maxim!

--------------------
Citroen C3 1.4Hdi 2011 - Inca numere rosii...
+
Dragos
post 8 Nov 2005, 11:10
Post #220

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(Adrian_Solenza @ 4 Nov 2005, 20:55)
Solenza este o masina de 140km/h maxim!

Si eu tot Clima am - personal peste 100km/h pe strazi "romanesti" o gasesc nesigura, idem la peste 130km/h pe europene-intretinute/autostrada, asta in cond. in care nu bate nimic, volanul nu vibreaza, nu sunt zgomote etc.

--------------------
Dacia Solenza 1.4MPI Clima - ...
Posesor de Solenza...
+
Reed
post 8 Nov 2005, 15:44
Post #221

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Solenza ar tine la 150-160 (fara vint lateral puternic) daaar problema nr.1 CAUCIUCURILE. Pai dragilor.. toti laudati "calitatea" Matadorului 12 ( eu personal m-am aventurat pina la 165 Km/h pe linie dreapta si mai erau rezerve de motor) ele din fabrica fiind garantate pina la 190 km/h (T) asa ca nus' ce curaj nebun au cei care ajung spre aceasta cifra. Daca s-ar scimba cauciucurile si suspensia mai ca ai avea curajul sa incerci maximul dar altfel... oricum masina e cam usoara pt a incerca vreo manevra de viraj de pe la 130 Km/h... parerea mea.

--------------------
Seat Toledo Signo 1,6 16V 2002 - -
former Solenza Prima 1,4 8V
+
pedrovl
post 9 Nov 2005, 10:13
Post #222

pedrovl

Cum bine constatau cativa colegi de pe forum nu cauciucurile sunt problema noastra. Pentru ca cine are bani isi pune Michelin si poate merge la blana de cate ori vrea dar in Romania traficul este beleaua noatsra , soferii indisciplinati, tractoristii care se cred pe tarla, carutele care se depasesc pe drumuri europene, si multe altele. Daca ma credeti am avut o satisfactie acum 2 saptamani cand am venit de la Falticeni la Focsani (cca. 230 de km) pe un drum impecabil si am facut exact 2 ore fara sa sar de 110 kmph si m-am simtit si in siguranta. Sunt de acord cu faptul ca semnele aiurea, lipsa semnalizarilor si prezenta unor restrictii cretine cateodata ne face sa mai si gresim dar cu timpul ar fi bine ca macar o parte din noi sa realizam ca viteza nu poate face decat rau. Poate nu va vine sa credeti dar unui prieten francez i-a fost suspendat permisul 8 LUNI (am scris corect 8 luni) pentru ca a mers cu 91 in loc de 70 kmph !!!!!!!!!!!!!!!!Cam asta inseamna civilizatie.

--------------------
+
danygaro
post 9 Nov 2005, 10:46
Post #223

Membru autentic

Cam asa ar trebui. Pai eram pe la Politie (deh o mica problema) si un pushtan ( nu avea mai mult de 21-22 ani), venise sa aduca dovada cum ca platise amenda, la care agentul care era destul de in varsta si cred ca vazuse multe la viata lui, facu okii mari si exclama "nepoate da` te grabeai tare cu 121 km/h in oras". La care respectivul zambii "shagalnic" ca intr-o dragoste la prima vedere. Dupa fatza, sigur ala nu conducea o SLZ, dar va dati seama ce se putea intampla la viteza aia IN ORAS, si nu de el imi pasa... .

--------------------
Dacia Solenza 2003 - Confort - Lot refuzat la export - CT-96-PIX
Ce cate ori mergi cu Dacia, este ca si cand te-ai da intr-un Roller Coaster sau Mountagne Rousse. Niciodata nu stii ce te asteapta, este mereu imprevizibila, de fiecare data traiesti senzatii noi si necunoscute, iar la final poti avea fel de fel de surprize.

Cu prostul nescolarizat, te lupti un pic si ai scapat,
Dar duci o munca colosala, cu prostul care are scoala.
+
Marius
post 9 Nov 2005, 11:22
Post #224

Membru autentic

1 la mana: Solenza nu-i o masina foarte usoara. Are peste o tona, deci ar putea sta bine pe sosea si la viteze mai mari de 130-140 km/h.
2 la mana: Cand vorbim de viteza maxima (sau pe aproape) nu mai conteaza asa mult calitatea anvelopelor atata timp cat acestea suporta vitezele respective.
3 la mana: Altele sunt problemele acestei masini la viteza mare. Suspensia prea moale si franele prea slabe zic eu ca-s cele mai grave.

--------------------
ex Dacia ex Solenza ex 2003 Clima - ex 1.4 MPI
+
Dragos
post 9 Nov 2005, 12:15
Post #225

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(danygaro @ 9 Nov 2005, 10:46)
...exclama "nepoate da` te grabeai tare cu 121 km/h in oras".

Si nu i-a luat carnetu'?

--------------------
Dacia Solenza 1.4MPI Clima - ...
Posesor de Solenza...
+
Daedalus
post 9 Nov 2005, 15:44
Post #226

sound addicted

Hai dom'le ca 80-100 ii mai dau si eu uneori pe alee la mine aici si daca e sa sara vreunu in fata, nu te mai salveaza nimeni nici daca ai avea seria 7. La 50 km/h ma simt destul de safe cu ea. Prin oras m-a prins cu 89 si e singura amenda pt viteza, dar eram in acceleratie continua, doar ce facusem 200 de metri de la semafor. De cele mai multe ori sunt calm.. 50-60 acolo unde se poate lejer mai mult, dar mai am si eu momentele mele de "glorie". Si am avut ocazia sa pun picioru in frana la limita aderentei de la 170 si nu mi s-a parut instabila masina, iar de pe la 100 si ceva dup-aia, nu mai stiu cat exact a trebuit sa schimb banda urgent (se lucra pe autostrada) si a fost totul ok. Impresia e buna, pentru ca previne, dar mai mereu "mai duce". Nu mai fiti asa fricosi. As vrea sa va dau o tura pe fiecare cand sunt binedispus sa va dati jos galbeni la fata si dup-aia sub 70-80km/h nu mai scadeti in oras radmasa.gif

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI 2004 - B xx FTU
mda
+
MAS
post 10 Nov 2005, 00:02
Post #227

Le Bubulateur

QUOTE(Adrian_Solenza @ 4 Nov 2005, 20:55)
Este moarte curata viteza mare! Aveti grija... Solenza este o masina de 140km/h maxim!
*

oooppppaaaa!!! pai stai asa! nu tu ziceai ca ai scos cu "Printesa" ta 180-190km/h? si ca ii dai pina ii sare mustaru de pe crenvust? ce patisi de ti-ai dat seama ca slz nu e de vitezele alea astronomice?

--------------------
scandura cu rulmenti noua, din 2000 - B-02/36-MAS B222BIP
Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
+
pedrovl
post 10 Nov 2005, 09:14
Post #228

pedrovl

Momente de inconstienta (sau graba cum zpun unii) avem toti dar depinde cat de dese sunt aceste momente si in ce stare e ingerasul pazitor al fiecaruia dintre noi. A spus bine cineva ca peste 50kmph nu scapi nici cu seria 7 de la BMW. Important e sa ajungem sa constientizam si sa incercam sa rarim pana la disparitie momentele in care incalcam legea. Ati vazut statisticile de la noi? Nr. 1 viteza excesiva. Pai asta e la romani. Au dat de cai putere si se cred pe circuit de F1chiar si pe aleile dintre blocuri. Ce nu inteleg multi este faptul ca nu conteaza ce masina este, cat de sigura sau cat de puternica . Pe panourile din toata lumea asta scire simplu: Viteza ucide !

--------------------
+
danygaro
post 10 Nov 2005, 10:45
Post #229

Membru autentic

QUOTE(Dragos @ 9 Nov 2005, 12:15)
Si nu i-a luat carnetu'?
*

Asta nu mai stiu, era la ghiseul alaturat. In mod normal ar fi trebuit, dar..., cine stie ce era ta`su.

--------------------
Dacia Solenza 2003 - Confort - Lot refuzat la export - CT-96-PIX
Ce cate ori mergi cu Dacia, este ca si cand te-ai da intr-un Roller Coaster sau Mountagne Rousse. Niciodata nu stii ce te asteapta, este mereu imprevizibila, de fiecare data traiesti senzatii noi si necunoscute, iar la final poti avea fel de fel de surprize.

Cu prostul nescolarizat, te lupti un pic si ai scapat,
Dar duci o munca colosala, cu prostul care are scoala.
+
Reed
post 10 Nov 2005, 21:38
Post #230

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

QUOTE(Marius @ 9 Nov 2005, 12:22)
1 la mana: Solenza nu-i o masina foarte usoara. Are peste o tona, deci ar putea sta bine pe sosea si la viteze mai mari de 130-140 km/h.
2 la mana: Cand vorbim de viteza maxima (sau pe aproape) nu mai conteaza asa mult calitatea anvelopelor atata timp cat acestea suporta vitezele respective.
*

In ce manual ai gasit ca Solenza are peste o tona????

Nu conteaza calitatea pneurilor??? hmmm........... daca pusca unu la 180 km/h .....Mda ai mai scapa daca ai conduce un hovercraft smile.gif

--------------------
Seat Toledo Signo 1,6 16V 2002 - -
former Solenza Prima 1,4 8V
+
cristio_79
post 10 Nov 2005, 22:16
Post #231

Membru autentic

From: CONSTANTA

Masa proprie:980kg
Masa totala max.autorizata:1450kg
Masa max.autorizata pe axe:fata 730kg
spate 800kg
Sarcina utila max.autorizata:470kg

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
IRONICK
post 10 Nov 2005, 22:18
Post #232

-

From: Romania

QUOTE(cristio_79 @ 10 Nov 2005, 22:16)
Masa proprie:980kg
*

Nu cumva asta este greutatea la versiunea fara AC, servo, ..

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
RIon
post 10 Nov 2005, 22:19
Post #233

pasionat

From: CJ

cu sofer garantez ca trece de o tona; fara sofer nu poti discuta de viteza, nu??

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
cristio_79
post 10 Nov 2005, 23:08
Post #234

Membru autentic

From: CONSTANTA

QUOTE(IRONICK @ 10 Nov 2005, 22:18)
Nu cumva asta este greutatea la versiunea fara AC, servo, ..
*

COMFORT 1.4MPI
Din curiozitate,cat are o SCALA si un AVANTAGE?

This post has been edited by cristio_79: 10 Nov 2005, 23:11

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
nebunu
post 11 Nov 2005, 04:36
Post #235

Membru incepator

From: Ploiesti

mai oameni buni eu nu va inteleg cum puteti sa mergeti cu 50 inoras. parca stau pe loc. si asta ca masinu nu e stabila la peste 140 pei ce faci omule cu ia la viteza aia eu am mers si cu a180-185 ci doar zgomotul enerva ca in rest nu prea mascam volanul(doar cand a trecut gigi pe langa mine cu OZN-ul am schimbat banda) dar tot nu mi s-a parut instabial. adica nu tremura. asta e
si cu viteza in oras pana acum max 160(ploiesti) si nu suport oamenii care merg cu 50. ma mai bine luati autobuzul tramvaiul ceva ca sa mai eliberati din trafic daca oricum nu va grabiti.

a si era sa uit am tras frana da mana la 120km/h (inspirat de niste filmulete cu arabi) si sincer nu s-a dat peste cat. s-a rotit de 3 ori si eram f incantat tongue.gif

Totusi am facut Sinaia-Ploiesti in 25min(cu riscu de a intra in parapeti dar de la comarnic mai jos de 140 nu am lasat-o scartaia in fiecare curaba(m-am obisnuit) si recunosc ca la 7000 nu gaseam mai bine NOUA) deci daca vreti ceva la ia frane mai bune sau cauciucuri mai bune(eu am dunlop tongue.gif ) daca tineti la viata voastra.

--------------------
dacia solenza scala - PH 78 TEA
+
alex_axn
post 11 Nov 2005, 10:09
Post #236

Membru autentic

oare e motiv de rusine ca cineva merge cu 50 in oras??! ma indoiesc, si nici nu mai pun in calcul ca 50 e viteza legala.. si daca as sfatui pe cineva sa lase masina acasa si sa o ia pe jos, ai fi tu si cu viteza ta de 160 la ora in oras. se pare ca te-au influentat prea tare filmele alea cu arabi. mai bine uita-te pe discovery, ca am vazut o data la o emisiune un impact frontal la 90 la ora, intre un seria 5 si un volvo 7.. (amandoua de prin anii 90, si amnadoua teleghidate) si in urma impactului motoarele ajunsesera cam pe unde e scaunul soferului, aprope de bancheta din spate chiar. am mers si eu cu viteze dintrastea mari de tot (pentru o dacie), dar in conditii mult diferite (de cele mai multe ori pe A2, cand era un trafic foarte redus).
excl.gif si daca tii la viata ta, schimba stilul de mers nu anvelopele...

This post has been edited by alex_axn: 11 Nov 2005, 10:11

--------------------
vw passat 2009 - B __ ___
"putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
+
pedrovl
post 11 Nov 2005, 11:19
Post #237

pedrovl

QUOTE(alex_axn @ 11 Nov 2005, 10:09)
oare e motiv de rusine ca cineva merge cu 50 in oras??! ma indoiesc, si nici nu mai pun in calcul ca 50 e viteza legala.. si daca as sfatui pe cineva sa lase masina acasa si sa o ia pe jos, ai fi tu si cu viteza ta de 160 la ora in oras. se pare ca te-au influentat prea tare filmele alea cu arabi. mai bine uita-te pe discovery, ca am vazut o data la o emisiune un impact frontal la 90 la ora, intre un seria 5 si un volvo 7.. (amandoua de prin anii 90, si amnadoua teleghidate) si in urma impactului motoarele ajunsesera cam pe unde e scaunul soferului, aprope de bancheta din spate chiar. am mers si eu cu viteze dintrastea mari de tot (pentru o dacie), dar in conditii mult diferite (de cele mai multe ori pe A2, cand era un trafic foarte redus).
excl.gif si daca tii la viata ta, schimba stilul de mers nu anvelopele...
*

BRAVO alex_axn. BRAVO !!!

--------------------
+
Marius
post 11 Nov 2005, 11:53
Post #238

Membru autentic

QUOTE(Reed @ 10 Nov 2005, 21:38)
In ce manual ai gasit ca Solenza are peste o tona????

In cartea de identitate a masinii mele. Nu mai retin cu exactitate cat e scris dar as zice ca 1045 kg. Si e normal sa difere greutatea masinii in functie de echiparea acesteia. Nu poate fi una fara A/C, fara servo, fara ramforsarile alea care le-au pus ei ulterior la fel de grea ca una ce are aceste dotari, desi in talon am impresia ca este trecuta grutatea de 980 kg. la toate.

QUOTE(Reed @ 10 Nov 2005, 21:38)
Nu conteaza calitatea pneurilor???  hmmm........... daca pusca unu la 180 km/h .....Mda ai mai scapa daca ai conduce un hovercraft smile.gif

Afirmatia avea legatura cu punctul 3 din acelasi post al meu. Si cu o completare. Daca matadoarele sunt "drepte" si nu-s uzate foarte tare iar rotile sunt echilibrate, riscul de a bubui acestea sunt acelasi cu acela al unor anvelope scumpe. Problema lor este calitatea cauciucului. Eu l-am gasit foarte rigid, nu stiu cum sa explic, parca are plastic in el biggrin.gif , pierde aderenta foarte repede.
Asadar revin la afirmatia mea, stabilitatea si franele nu permit solenzei sa fie o masina sigura la o viteza ceva mai mare.

--------------------
ex Dacia ex Solenza ex 2003 Clima - ex 1.4 MPI
+
Ant
post 11 Nov 2005, 14:19
Post #239

Utilizator resuscitat

Are peste o tona ...cu soferul inauntru biggrin.gif
Clima are in talon trecuta valoarea de 980kg intr-adevar dar presupun ca sunt incluse in aceasta greutate si A/C si ranforsari etc ...
Spuneti unul care n-are Clima ce-i trecut in talon si rezolvam problema.

PS: a mea sigur are peste tona , se apropie chiar de 1.2 t (0.980 masina, 0.08 eu, 0.03-0.04 diverse lucruri din portbagaj nu stiu cum dracu nu-i niciodata gol mad.gif )

hmmm si eu sunt ca Toma .... nu cred ca merge mai mult de 180 pe ceas sleep.gif

This post has been edited by Ant: 11 Nov 2005, 14:21

--------------------
Opel Vectra 2005 cu remorca - B .. AIT
Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
+
Adrian_Solenza
post 11 Nov 2005, 18:08
Post #240

Solenza... prima iubire!

From: Buc (Ap. Patriei)

AMIN!

--------------------
Citroen C3 1.4Hdi 2011 - Inca numere rosii...
+
16 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th July 2025 - 06:21
Forum Renault