Viteza maxima SLZ
![]() ![]() ![]() |
Viteza maxima SLZ
Cr|sTy |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 181 Joined: 8 June 05 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Seat
Leon 2.0TDI 140cp
2006 Sport-Up Ex: Dacia Solenza 1.9D 2004 Confort
Don`t follow me! I don`t know where I`m going... |
|||
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
da da vad ca ai 1.9 D tu! si eu am ranforsari, servo; n-am aer, insa tot 980 kg e pe talon...
|
--------------------
vw
passat
2009
- B __ ___ "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
Cr|sTy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 181 Joined: 8 June 05 From: Constanta ![]() |
da ma 1.9D si nici yo nu am aer ( nu incape...si nu exista ca optiune pt dsl )..dar atat scrie..1010kg
|
--------------------
Seat
Leon 2.0TDI 140cp
|
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
da stiu ca nu intra. la tine e 1010 kg din cauza motorului mai greu. treaba era la slz astea 1.4, ca in talon la toate apare 980 kg (si ma indoiesc ca toate au la fel.. adica unele mai au aer, servo, ranforsari si mai cantaresc si astea ceva..)
|
--------------------
vw
passat
2009
- B __ ___ "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
valioglu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 498 Joined: 2 July 04 ![]() |
Greutatea trecuta in talon e o cifra foarte aproximativa si care difera total aiurea. Cred ca ar trebui sa cautati in cartea masinii, imi aduc aminte ca era trecuta acolo greutatea.
This post has been edited by valioglu: 12 Nov 2005, 21:54 |
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
- B-01-DOG viata e scurta dar nedreapta
|
|
Cib |
![]()
|
![]() fost posesor de Solenza Group: Members Posts: 493 Joined: 27 July 04 From: Iasi ![]() |
cantarita cu sofer cu tot 1280 kg Scala din 2004 cu tot cu ranforsari
|
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
- B-43-ZGO, SV-02-SST Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii |
|
alex_axn |
![]()
|
banuiesc ca nu ai 300 de kg, deci greutatea trecuta in talon e pur orientativa... cam nasol! bine, ar mai fi acuratetea cantarului pe care ai cantarit-o.
|
--------------------
vw
passat
2009
|
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Hei, nu cumva ar trebui sa deschidem un nou topic: "Greutatea Solenzei" ca vad ca pasiunea pt. acest subiect este mare.
|
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|
alex_axn |
![]()
|
ne pare rau, ne-a luat valul. . . se pot sterge pusturile pe seama greutatii.
QUOTE a mea are 1010kg in talon ...cu tot cu servo , ranforsare... ..pe ceas viteza max am avut si yo tot 180 km/h , insa am prins si portiuni in panta si 1.9 D ia 180 km/h? bine, pe bord, ca real nu stim nimeni cat e? |
--------------------
vw
passat
2009
|
|
Cr|sTy |
![]()
|
am zis pe bord...deci nu am zis k e reala..scazand eroarea de kilometraj..ramane acolo...pe la 160..165....maxim...
|
--------------------
Seat
Leon 2.0TDI 140cp
|
alex_axn |
![]()
|
nici eu nu am zis cat ai luat real? ma interesa pe bord.. si zici ca tot 180.. marfa. credeam ca dieselul ia mai putin (tinand seama ca are 60 de cai.. parca). dar si pe talon e mai putin nu? la 1.4 e 160, la tine?
|
--------------------
vw
passat
2009
|
|
Cr|sTy |
![]()
|
are 65 cp..in talon max constr :155...120nm cuplu
p.s.stiam k slz pe benzina are 75 cp si vit max 165..si parca 114nm cuplu |
--------------------
Seat
Leon 2.0TDI 140cp
|
alex_axn |
![]()
|
parca prin cartea tehnica sau prin brosurile alea de vanzare si eu tot 165 vazusem (nu mai stiu exact in care), dar in talon mi-a lasat doar 160
![]() |
--------------------
vw
passat
2009
|
|
Cr|sTy |
![]()
|
nu prea sunt exacte datele...sunt diferente k la greutate
|
--------------------
Seat
Leon 2.0TDI 140cp
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
Pai daca la datele tehnice la SLZ diesel constructorul da VITEZA MAXIMA 155 kmph cum naiba sa mearga cu 180???
|
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
alex_axn |
![]()
|
iti dai seama.. o mare abatere de kilometraj. oricum la 1.4, nu e 160..? (adica cu doar 5 km mai mult) si totusi pe bord arata 180.. ultima data cand am trecut pe kiseleff, am mers toata bucata aia de la miorita pana la arcu de triumf (ca nu stiam exact unde are radarul ala senzorul) cu 70 in cap (pe ceas), si am ramas fff surprins cand am vazut ca mi-a arata 50 si ceva (parca 56) radarul asa!?! asa ca.. trageti singuri concluziile
![]() sau poate si radarul ala a mai luat-o razna.. ca de la atatea masini.. |
--------------------
vw
passat
2009
|
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
Cel mai mult am prins pe Buc-Pit cu solnita mea 185 Km/h (asta arata pe bord probabil real aveam 160-165), benzina OMV 100, ulei Castrol RS 10W-60. Impresii: - Pana pe la vreo 150 mergi bine cu SLZ, apoi incepi sa te transformi in aeroplan usor, usor ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
- B-xx-XXX "I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
|
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
La ORICE masina exista diferente intre viteza de pe cadran si cea reala. Se pot consulta reviste de specialitate care efectueaza teste(ex. Al VOLANTE) si veti constata ca Nu exista Model care sa arate exact viteza de deplasare, erorile situandu-se intre 2 si 15 kmph . Deci daca SLZ diesel are in carte viteza maxima 155 se poate vorbi de un maxim real de cca. 165 kmph.. La SLZ mpi viteza maxima constructiva este de 162 kmph. Am mers si eu de 2 ori cateva sute de metri pe autostrada cu 180 kmph pe ceas. Asta inseamna 18 km in plus fata de ce da constructorul. Daca se ia in calcul eroarea de 10 kmph (normala in functie de multe elemente - cauciucuri, vant, asfalt, coeficient de incarcare etc....) rezulta ca se poate ajunge la o viteza reala de 170 - 172 kmph ceea ce inseamna ca limitele date de constructor sunt depasite normal (spun normal pentru ca deobicei constructorii dau o viteza cam cu 10 kmph mai mica decat poate in realitate masina, potentialul unui motor fiind deobicei restrictionat pentru a nu fi fortat). Daca va aduceti aminte in primele teste cu Logan scriau jurnalistii ca au atins foarte greu viteza maxima cu 4 oameni in masina si atunci cu viteza a IVa.
|
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
Cataaa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 18 February 05 ![]() |
Salut!eu am luat asta vara cu solenza mea diesel in valea aceea de pe autostrada soarelui aproape 190 pe ac
![]() This post has been edited by Cataaa: 18 Nov 2005, 14:17 |
--------------------
Daewoo/Dacia
Espero/Solenza
- Bucharest
|
|
Cataaa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 18 February 05 ![]() |
pentru pedrovl :am mers in paralel cu espero si in timp ce la solenza indica 150km/h espero avea 140.tin sa mentionez ca la espero i-am dat 210 pe ceas si are vit max. constructiva 180.de asemenea am mers pe kisseles:cu solenza 70 pe ceas-56 pe radar. espero 80 pe ceas -78 radarul.Concluzie:sunt coreeni mai corecti decat romanii ?
![]() This post has been edited by Cataaa: 20 Nov 2005, 22:26 |
--------------------
Daewoo/Dacia
Espero/Solenza
- Bucharest
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Dom'le dar este indicatorul de kilometraj de proasta calitate, sau asa e setat sa arate mai mult decat trebuie ? S-ar corecta cu niste cauciucuri un pic un pic mai mari in talon ?
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
M-a prins radarul acum o ora pe Mihai Bravu. Pe bord aveam cam 70 si ceva - 75 si ei au zis ca aveam 66 km/h. Ca urmare mi-am luat amenda.
![]() Cat despre cauciucuri nu stiu ce sa zic, am observat ca kilometrajul inregistreaza corect distanta sau cel putin asa mi se pare, numai vitezometrul arata mai mult. |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
|
|
nebunu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 11 February 05 From: Ploiesti ![]() |
da dar viteza maxima cai consta si in ce fel de benzina pui ca acuma ai de ales cu cifra octanica mai mare pana la 100 OMV fata de 95 (f prost). adica nu conteaza si asta la viteza maxima ca doar ar trebui zic eu. totusi o ardere mai puternica = CP mai multi (sper). A si sa tinem cont cand zicem de viteza maxima si de locul pe unde mergem. eu sunt din ploiesti si cand ma duc la sinaia max 170 deci max si cu OMV 100. dar la intoarcere 185. deci drumul e intr-o mica panta deci asta inseamna si o viteza mai mare.poate daca gasesti zone mai intinse si cu o panta mai pronuntata poti prinde si 200
![]() |
--------------------
dacia
solenza scala
- PH 78 TEA
|
|
cosad |
![]()
|
![]() service advice Group: Members Posts: 137 Joined: 21 August 05 ![]() |
170 pe cadran pe A2
|
--------------------
dacia
solenza
- B-**-***
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
In primul rand mai repet si eu : indiferent de marimea jantei , ca e de 13 sau e de 14 , se compenseaza prin inaltimea cauciucului ( una e 65 / 14 , iar cealalta 70 / 13 ) . Viteza maxima ar trebui sa fie aceeasi ! Poate si o mica diferenta intre Europa si Scala , ca prima e mai usoara cu cateva kg si nu are nici servodirectie si nici aer . Poate asta sa conteze un 1 % , dar in rest .... se poate compensa pur si simplu cu greutatea soferului
![]() |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
driver |
![]()
|
![]() i'm not driving fast, i'm flying low... Group: Members Posts: 542 Joined: 10 November 04 From: South Coast ![]() |
190 pe deal in jos inainte de Turda cum vi dinspre Cluj... am fost curios ce sa-i fac?....
This post has been edited by driver: 9 Dec 2005, 15:57 |
--------------------
Nissan
Leaf
cu baterie
- RLU
|
|
RainHawk |
![]()
|
QUOTE(marius80_eugen @ 9 Dec 2005, 14:15) Acum cu camerele astea video peste tot mai mergi in parti ca nu mai poti merge linistit nici cu 120 , care dpa mine e o viteza ok . Ca sa nu mai zic ca meri pe DN1 si parca toata lumea merge in reluare. Ciudata imagine, pana acum ceva vreme zburau astia pe sosea iar acum...... Dar am si o satisfactie cand vad vreun bolid mergand cu 50-60km/h. ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Mai naspa imagine si senzatie e sa mergi pe DN 1 acum. Toti se tem de amenzi si soseaua e plina de masini care se tarasc la 50km/h unde nu te astepti. E trist si deprimant sa faci 40 de min de la Prisma pana la Arcul de triumf.
Unde dai si unde crapa, aici fac referinta la soferi. |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
nebunu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 11 February 05 From: Ploiesti ![]() |
eu tot nu inteled ce ce toata lumea se speri asa mult de radarele astae instalate mai nou pe DN1 Bucuresti Azuga. Eu am fost saptamana trecuta pe la Predeal si nu am avut nici o retinere adica mi se pare aproape imposibil sa te prinda chestiile alea pt. ca in dreptul or gaseti cate un prost care merge cu 50 (unde limita e de 80) si nu te primnde + ca sunt f vizibile si chesti aia ca face viteza medie sa ma lase in pace daca imi fac mie o vieza medie mai mare de 70 eu ma fac popa deci ar trebui sa le multumesc fricosilor de pe sosea ca datorita lor inca nu am primit nici o amenda si a mers si cu 180 si pur si simplu e o idiotenie. parca nu aveau pe ce sa cheltuiasca bainii. Si pentru vitezomanii nostii ii rog as arunce o privire aici http://www.jammersstore.com/anti_photo.htm#order si nu o sa va para rau deloc |
--------------------
dacia
solenza scala
- PH 78 TEA
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Si sa spunem ca iti montezi o porcarie din asta si nu te ia de 5-10 ori si o data tot ti-o coace unu si te da prin statie si cand te opreste ai cam pus-o ca amenda e destul de mare . Rezolvarea nu este ascunderea numarului sau "imprumutarea" numarului de la cel mai mare dusman . Asa cum pentru radarele vechi s-au inventat si antiradare , trebuie sa se inventeze ceva si pentru astea .
1.Majoritatea accidentelor daca se produc oricum se cam produc sub 80km/h si nu la 160 - 220 km/h , cel putin nu in Romania . Deci rezultatul cu "frica" asta de viteza nu e justificat . 2. Fluidizarea traficului nu se intampla pentru ca pulitaii sunt prea cretini pentru a continua ideea de monitorizare , deci de marele beneficiu nu va beneficia nimeni . 3. Ajutorul in caz de accident ( adica daca te vede pe camera ) nu s-a dovedit existent . Eu nu am auzit de nici unul care sa primeasca ajutor pentru ca afost vazut pe camera . 4. Sansele sa-ti iei amenda tu , un sofer normal , din cauza la 5 -10 km/h peste limita admisa sunt mult mai mari decat sa prinda pe adevaratii vitezomani cu 50-100 km/h peste limta admisa . 5. De ce nu baga si ei niste limite mai omenesti ? Adica sunt segmente care scad de la 90 la 50 si ii uita Dumnezeu sa mai puna si semnul ca s-au terminat restrictiile . Soferul normal si cu frica de radare si de accidente nu stie nici macar pe jumatate din drum cu cat are dreptul legal sa mearga si orice sofer cand vede o masina de politie prima tendinta e sa puna frana indiferent cat are la bord . O limita maxima de 90 km/h sincer nu mi se pare exagerat de putin , dar sunt prea mult segmente cu 40 si 50 . Daca va ganditi bine , viteza economica se pare ca pe la 90 km/h este . Deci daca se merge "legal" faci economie de multe ori la buzunar , dar sunt prea multe exagerari . Bafta si sper sa nu am surprize neplacute , ca in weekendul asta vreau sa merg in Busteni sa ma dau cu saniuta ! ![]() |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 20:00 |