Viteza maxima SLZ
![]() ![]() ![]() |
Viteza maxima SLZ
Jack Daniel's |
![]()
|
||
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|||
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
discutia nu e off topic?
in caz ca nu, intreb: de unde stii????? |
-------------------- fan VAG!
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Am prins 155 km/h acum 4 ore si ceva pe DN1 , pe distanta aceea libera , intre o bariera si Metro Ploiesti . Daca ma mai straduiam putin si o lasam incet , se mai ducea , dar nu mai aveam unde ca erau "batrani" in fata si eram toti din masina cu ochii dupa radare . Dupa inca vre-o 3 km au inceput sa curga si echipajele de politie . Eram 4 persoane in masina , portbagajul plin si rezervorul spre jumate . Abia dupa 140 a inceput sa se auda ceva mai puternic zgomotul motorului , in rest am fost multumit de directie si de frana de motor ( sa ne traiasca si in iarna asta ) . Care a mai observat cate ceva : in treapata 5-a , de la cat incepe sa se infiga la voi ( ca demaraj ) ? Ca la mine , pentru a avea demaraj si cat mai bun pentru viteza , treptele le cam schimb asa : I-a - ( conteaza ? ) a 2-a - 50 /a 3-a - 75 / a IV-a - 110 / a V-a - cat o vrea vantu' si drumu' .
Editat de Gabi: Cred ca ai vrut sa scrii politie si nu pulitie This post has been edited by Gabi: 19 Jan 2006, 18:38 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Este bine ca mers sportiv dar daca vrei sa ii dai maxim ai putea sa o duci cu a 4-a cat cuprinde ca a 5-a nu prea are forta, mai ales cu multe persoane in masina si o dai pe a 5-a si tu cand esti pe la 5000rpm cu a 4-a.
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
Mr.M |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Solenza confort 2005 (~6000km ) singur in masina,fara bagaje.VIteza maxima 175 si cred ca s-ar mai fi dus....dar traficul era cam intens (autostrada Bucuresti -Pitesti) .Pe aceeasi autostrada am condus si Logan Laureate 1.4(5300 km) si am ajuns la o viteza maxima de 150 km/h.Nu a vrut mai mult cu toate ca drumul mi-ar fi permis(de aseasta data
![]() Mie mi se pare destul de stabila Dacia Solenza la viteze ridicate(comparativ cu LGN ) This post has been edited by Mr.M: 29 Jan 2006, 13:28 |
--------------------
Dacia
Berlina, LGN
2002, 2008
- B-56,46, ***
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Probabil ca sufla vantul puternic din fata si la aerodinamica pe care o are Loganul, intelegi ce vreau sa zic.
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Duminica pe la ora 4 pm am prins 150 km/h pe DN1 , intre calea ferata si centura Ploiesti . Am reusit recordul pentru ca majoritatea aveau peste 100 si nu era prea mare aglomeratie . Vineri , dimineata la dus , vantul sufla f. puternic si nu m-am riscat sa-i dau talpa , pentru ca se schimba des directia si puterea vantului .
Offtopic : Bucuresti - Otopeni - Busteni - Aguza - Bran - Moeciu - Bran - Supermarket - Moeciu - Busteni - Ploiesti - Otopeni - Bucuresti - aprox. 400 km -> 850.000 am dat pe benzina , inseamna aprox 25,68 l benzina Mol + aditiv 2+2 de curatat injectoare (335ml - 118.000 ) , rezulta un consum de 6,41 % . Concluzia mea : sub 70 km/h nu-i mai dau a 5-a prin orase si sate , pe serpentine e mult mai bine turata decat fortata . Pentru stabilitate trebuie neaparat o persoana in spate , pentru ca pe serpentinele dintre Paraul Rece si Bran in curbele stramte nu se poate mai mult de a 2-a si cand ii dai talpa in curbe funge fundul . ( misto' senzatie cand vrei asta , altfel , foarte periculos , mai ales cand marginea drumului are zapada ) Daca vrei stabilitate trebuie cauciucuri de iarna ; daca vrei viteza trebuie de vara , iar daca vrei sa treci prin zapada peste 20 cm trebuie neaparat lanturi ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
luk2388 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 1 February 06 ![]() |
scala din 2003 70 000 km facuti numai in afara tarii merge cu 180 blana Drajna -Bucuresti dar cam cu mult zgomot
![]() |
--------------------
dacia
solenza scala
- bv-88-tdk
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Fără supărare, și fără nici o urmă de miștocăreală: încearcă să-ți verifici/reglezi vitezometrul!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Si eu tot Scala am si la fel pe vitezometru am ajuns la 180 km/h pt f putin timp....parca acolo era pragul maxim.
|
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Scala mea are eroarea de kilometraj masurata la 9% . Deci la 180 km/h pe bord ai real 165,138 km/h , adica aproximativ viteza maxima scrisa in carte ! A fost discutat si paradiscutat subiectul despre aceste erori de kilometraj . Deci , cand va spune unul ca a depasit 180 km/k pe bord fara modificari majore ( chip + filtru sport + evacuare ... ) , atunci sa-i sariti in cap !!!
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Esti cam indiscret
![]() |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Si eroarea asta de 9% se manifesta la fel la orice viteza? Atat la 40 km/h cat si la 140km/h? Si cum mai exact au procedat cei de la Computest?
Intreb toate astea pentru ca din observatiile mele pe masina personala, folosind un GPS eroarea nu este proportionala cu viteza ci este de forma: V1=a*V0 + b (V0-viteza reala, V1-viteza afisata). |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Da , eroarea se manifesta la orice viteza ! La mine a fost masurata la 50 / 90 / 120 si presupun ca s-a facut o medie . Oricum decalarile erau f. foarte mici si eroarea asta e . La Matiz si Cielo stiu ca este 8% . Pai unul era in masina si tinea constant la o anumita viteza masina ( pe role ) si masura viteza la un moment dat prin apasarea unei telecomenzi . Eroarea am spus ca este aproximativ 9% , deci este un procent din viteza afisata , nu este pur si simplu 9 km/h din orice viteza ! Adica in loc de 50 km/h afisat am de fapt vre-o 45,4 , iar in loc de 100 am de fapt 91 km/h , iar la 180 afisat ar rezulta cam 165 km/h real , ceea ce este perfect normal pt aceasta masina si este data de fabricant . Si asa inca un lucru mi se confirma ... I feel good !
![]() |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Daedalus |
![]()
|
Eu nu pot sa inteleg de ce n-ai prins mai mult de 155. Ai prea multa mila de ea
![]() |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Nu am spus ca nu mai mergea ... si nu e vb de mila . E vorba ca si daca mergeam cu 165-170 tot aia simteam si am mers cu cat m-am simtit in siguranta in acel moment . Oare ce se poate pune din punct de vedere al unui tuning vizual ... praguri , spoilere , aripioara de rechin , ... ???
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
cosad |
![]()
|
![]() service advice Group: Members Posts: 137 Joined: 21 August 05 ![]() |
subscriu la ce spune marius 80 eugen
peste 150 kmh solenza nu prea tare la capitolul absorbtie socuri si bineinteles aerodinamica .... asa ca 150 kmh pe drumurile astea unde la fiecare 5 minute apare o groapa noua e foarte bine pe A2 am luat 175 kmh cu solenza |
--------------------
dacia
solenza
- B-**-***
|
|
Mihai Codreanu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 6 February 06 ![]() |
Anul trecut am incercat-o pe Autostrada Soarelui si am ajuns la 150 de km/h. Mai putea, dar mi-a fost teama si, in plus, eram cu un prieten cu o Dacia mai veche si nu am vrut sa il pierd pe drum. Oricum, viteza la care ma simt inca in siguranta la volanul ei e 120. Peste....
|
--------------------
Dacia
Solenza
- Hd 99 aaa
|
|
fun-e23 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 5 February 06 From: Bucuresti ![]() |
160km/h- pe Urziceni
Am ramas placut impresionat cum mergea Daca geometria este pusa la punct si rotile sunt echilibrate se comporta bine |
--------------------
Renault
Megane 1.5 80cp
2003 SOLENZA = CEA MAI BUNA DACIE
|
|
stan_dragos2003 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 15 March 06 ![]() |
QUOTE(Ovidiu Lixandru @ 30 Jun 2003, 23:59) Viteza maxima constructiva inscrisa pe carte e 160 (cel putin la Rapsodie). Difera la Scala (jante de 14 toli)? Spunea cineva intr-un alt topic ca a mers cu 180 cu ea. Chiar se poate ajunge la 180? Mai e stabila masina la viteze de peste 140? nu e frate...sincer eu am mers cu 170....nu urca mai mult desi mai aveam ''pedala''......cred ca este limitata...daca este asa,stie cineva cum pot scoate limitatorul d viteza? Te rog sa nu mai folosesti "k" in loc de "ca". Acum am editat, pe viitor sterg postul. QUOTE(marius80_eugen @ 15 Jan 2006, 22:01) Care a mai observat cate ceva : in treapata 5-a , de la cat incepe sa se infiga la voi ( ca demaraj ) ? Ca la mine , pentru a avea demaraj si cat mai bun pentru viteza , treptele le cam schimb asa : I-a - ( conteaza ? ) a 2-a - 50 /a 3-a - 75 / a IV-a - 110 / a V-a - cat o vrea vantu' si drumu' . a 2-a 60 /a 3-a 80-90/a 4-a 120-130.....si a5-a..... ![]() Te rog sa nu mai postezi consecutiv. This post has been edited by b64chr: 15 Mar 2006, 13:44 |
--------------------
solenza 1.4mpi
solenza
- ...........
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Pentru Stan_dragos2003 : Limitarea de care stii tu nu se manifesta asa ! In trepta a V-a nu vei ajunge niciodata la limitare din cauza altei limitari : a vantului !!! Limitarea de care stii tu este peste 6000 rpm . Se poate ajunge la 180 km/h pe kilometraj !!!
Limitatorul nu este de viteza , ci de turatii . Pedala mai aveai , doar ca masina nu se tura indiferent daca faceai gaura in podea ! Simteai ca mai aveai cablu la pedala , dar daca motorul nu se tura , degeaba ... Pentru ca , daca mi-ai fi spus ca motorul se tura in gol in treapta a V-a , ti-as fi spus ca ai probleme cu discul de ambreiaj . Rezistenta la inaintare creste exponential cu viteza , dupa cate am aflat eu ... Deci , pentru cei care vor viteza , sa incerce cand nu bate vantul , sau il au in spate ( nu in lateral , ci in spate ... sau cand nu sufla deloc ... ) Vantul este cel mai mare inamic al vitezei unei masini ( si aerodinamica proasta ) . Limitarea de turatie o scoti odata cu chip-tuning-ul , doar ca nu te ajuta cu nimic acea scoatere ... oare vei fi mai fericit daca ajungi la 7000 rpm si dupa doua luni iti sar pistoanele ca ai auitat sa o schimbi sau ca iti placea cum suna ??? " Se ducea , se ducea , da'mplacea cum se ducea ! " ![]() |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
b64chr |
![]()
|
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
psandu2 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 13 March 06 ![]() |
QUOTE(Ovidiu Lixandru @ 1 Jul 2003, 21:51) Corect. Dar acele masini au si computer de bord care il ajusteaza permanent in functie de viteza curenta, nu este constant. Totusi, care a fost cea mai mare viteza cu care ati mers cu SLZ-ul? :shock: Am mers cu 170 km/h si mai cerea! M-am luat dupa un Mertan pe autostrada soarelui! eu m-am oprit la 170 ca era un zgomot mama mama! ala cu mertanu' s-a topit in 2 minute! |
--------------------
Renault
MeganeII; 1.5dci
2007
- -
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Zgomot ? Ce zgomot ? Ai tractoras cumva si ai uitat sa metionezi ? Eu recunosc ca e oarecum isonoriza ... dar la 155 nu era o dif prea mare fata de 120 sa spunem . Adica abia se auzea . La tine facea zgomot aerul , motorul , rulajul pe sosea ... sau ce ???
Care mi-ati sters fostul post ??? Se pare ca exista o obsesie pe aici cu stergerea posturilor . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
b64chr |
![]()
|
Exista o obsesie pe-aici, e adevarat, aceea de a posta de dragul de a ne afla in treaba. Daca totusi simte cineva nevoie sa soarba din intelepciunea postului pe care eu l-am sters, il poate gasi la bula: aici
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
59elf |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 23 March 06 ![]() |
Din cate observ nu prea ati calcat cum trebuie acceleratia ,,eu am mers cu slz ..benzina de 95 ..pe DN 1 cu 180 ,,,am si poza facuta ,sunt membru nou ,nu stiu cum s-o atasez si unde!!!(poate ma ajutati)...era 6 dimineatza ,,cred ca mai mergea dar nu am fortat
v-am promis ca va pun poza cu 180 pe dn1 Editat de moderator: Te rog sa nu mai postezi consecutiv, ai butonul "Edit". This post has been edited by b64chr: 24 Mar 2006, 08:50 Attached thumbnail(s) untitled.JPG ( Size: 23.78k ) Number of downloads: 77 |
--------------------
dacia
solenza
- ph.59.elf
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Sa presupun ca ai benzinara da ? Se auzea nasol ? Vibrau tablele pe ea ? Mai simteai ceva din directie ???? Baga si tu niste impresii !
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
crintea1949 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 24 April 05 ![]() |
avem eroare la citire cadran, catva km, fata de radarul de la presa libera, cine are kiloetraj digital poate face comparatia, dar atentie la momentul citirii.b33hrz
|
--------------------
dacia
solenza
- B33HRZ
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Duminica , pe Bucuresti-Pitesti i-am dat 145 km/h , dar abia am apucat ca au si inceput craterele . S-a distrus de tot soseaua si mai mult am mers pe banda de siguranta decat pe prima banda ! A fost un singur radar , la intoarcere si ala mobil intr-o Solenza albastra !
Editat de moderator: Am sters offtopicul. This post has been edited by b64chr: 27 Mar 2006, 13:19 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 21:04 |