DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cumparare Solenza

Maskatu
post 7 Mar 2012, 08:56
Post #151

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

"nova-supernova-solenza seamana cu 309 dar nu rasare"
Nuuu... deloc! Decat ca au aproape aceeasi platforma, aceleasi dotari, si aceeasi "siguranta" pentru pasageri.

"pana la urma si loganul tot dacie este si curand va avea si ea soarta daciei 1310 si novei."

Adica? Care "soarta"? Sa reziste 30 de ani? Pai asta este un lucru bun nu? Daca am inceput sa comparam loganul, o masina construita din anii 2000 cu 1300 sau 1310, o masina muuult mai veche cu tehnologie de caruta, treaba devine brusc trista.

Maine poimaine o sa incepem sa comparam caruta cu scooter-ul sau tramvaiul cu trenul.

"tot cu probleme vor veni din fabrica.deci cea mai buna alegere este o masina straina din ani 2000 in sus."

Aici te contrazic. Pe masura ce modelele noi au aparut pe piata, au disparut tot mai multe probleme tehnice care inainte dadeau batai de cap propietarilor. Incepand cu rugina, si terminand cu schimb de bucsi si pivoti la fiecare schimb de uleiu, rugina care nu mai persista la logan, schimbat de ax volan, cadru motor, etc...

This post has been edited by Maskatu: 7 Mar 2012, 08:56

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
donlucyan
post 7 Mar 2012, 10:44
Post #152

Membru autentic

Group: Members
From: Valenii de Munte-Ploiesti

da maskatu ai perfecta dreptate.eu ma abtin la comentari gata bafta!

--------------------
Dacia SuperNova 2003 Opel Vectra C GTS 1,4MPI-2003 75CP 2005-2.0 TDI 160cp - PH-40-Secret
+
neacsugabrie
post 7 Mar 2012, 13:39
Post #153

Membru autentic

QUOTE(argon @ 5 Mar 2012, 15:29)
Nu avea cum sa ramana in productie, a fost un concept depasit  cu 25 de ani inca de la lansare, trebuia regandita de la 0 pentru un minim de siguranta pentru standardele din ziua de azi, asa cum e Loganul. Cu ce te-ar ajuta ABS -ul cu etrierii aia de Dacie 1300 cu pene? 
Tu chiar crezi ce zici?  Orice i-ai face tot muci e caroseria de Solenza comparativ cu orice alta masina din '98 incoace... e gandita prin 1981, si copiata prost si cu economii de romani.
*

nu iau apararea solenzei in favoarea loganului dar hai sa comparam un pic caracteristicile:
Logan ;lungime 4.26m,latime 1.73m,inaltime 1.67 m, greutate 1020 kg,
Solenza;lungime 4.08,cm,latime 1.66m,inaltime 1.37m,gerutate 980kg.
mai sa fie doar 40kg diferenta in conditiile in care motorul si cutia au aceias greutate,unde mai pui si diferenta de greutate deloc nesemnificativa ,dintre rotile de 15` si cele de 13`sau 14`.
Poate ca structura de rezistenta a fost mai bine gandita dar fara suparare tot muci e caroseria si la logan.
Am mai spus si altadata cu toate astea daca avem mai multi bani cumparam un logan full,neavand am preferat o Scala.Am condus de multe ori un logan chel de serviciu si credeti-ma pe canicula ma simteam mai bine in berlina 1310,sa nu mai vb de directie.

--------------------
dacia solenza 2003/scala
Daca ai ambitie poti muta muntii din loc,
daca ai cap ii lasi acolo ca nu te deranjeaza.
+
Sir Andrew
post 7 Mar 2012, 14:35
Post #154

Membru autentic

From: Galati

Ai avut tu Logan si iti dai cu parerea?

Eu sunt la al doilea Logan si o Solenza si nu prea se compara. Exagerezi deoarece detii o Solenza.
Vezi ca unele Loganuri ajung si la 1150 kg. Depinde de dotari. La mine in cartea tehnica scrie 1172 kg.

Nu se compara nici la motorizare, nici la caroserie nici la cutie cu o Solenza. Solenza, pt cine nu stie, a fost masina scoala pt angajatii Dacia pt a produce Loganul. M-am simtit foarte bine in Solenza, si imi pare rau ca am dat-o, si acum cand mai vad cate o Solenza alba mai arunc cate o privire, insa e diferenta mare intre ea si Logan.

This post has been edited by Sir Andrew: 7 Mar 2012, 14:37

--------------------
Dacia Logan 2011/Prestige/1,6 16v
+
neacsugabrie
post 7 Mar 2012, 14:45
Post #155

Membru autentic

QUOTE(Sir Andrew @ 7 Mar 2012, 14:35)
Ai avut tu Logan si iti dai cu parerea?

Eu sunt la al doilea Logan si o Solenza si nu prea se compara. Exagerezi deoarece detii o Solenza.
Vezi ca unele Loganuri ajung si la 1150 kg. Depinde de dotari. La mine in cartea tehnica scrie 1172 kg.

Nu se compara nici la motorizare, nici la caroserie nici la cutie cu o Solenza. Solenza, pt cine nu stie, a fost masina scoala pt angajatii Dacia pt a produce Loganul. M-am simtit foarte bine in Solenza, si imi pare rau ca am dat-o, si acum cand mai vad cate o Solenza alba mai arunc cate o privire, insa e diferenta mare intre ea si Logan.
*

Vorbeam de versiunea de baza,si Solenza Scala sare de 1000cele fabricate dupa 2004,Motorizarea,cu mici diferente la cubutori este absolut aceiasi. (cea de 1.4)Nu am avut logan dar am condus mult unul chel.
Nu exagerez,am spus doar lipsa banilor a facut sa-mi iau Solenza Scala decat Logan simplu.

--------------------
dacia solenza 2003/scala
+
vallyyy
post 7 Mar 2012, 15:19
Post #156

Dacia Clubber

From: Pitesti

Concluzia: tot mai buna o pisicuta cool.gif laugh.gif

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
mecanicosu
post 7 Mar 2012, 16:46
Post #157

Membru

From: Tecuci jud Galati

Vedeti ca si loganurile ruginsec mai ales acelea din 2004-2006 sunt pline de rugina Sa nu mai voribiti ca loganurile nu ruginesc sunt la fel de varza la tablarie ca orice dacie (1310,nova,supernova,solenza)

--------------------
Dacia Solenza Clima cu apucături de bmw 2004
Prima Dacie care i-a readus pe Romani In randul Europenilor :)
+
vallyyy
post 7 Mar 2012, 17:19
Post #158

Dacia Clubber

Rugineste el mercedesul dar loganul,oricum ai da-o solenza iese mai rau la capitolul rugina,oalele pot spune ca sunt un element de siguranta,la logan nu ies amortizoarele prin oale ca la solenza,deci aici e cam nasol de ea,ce nu-mi mai plac sunt zgomotele din interior cand mergi pe drumuri cu piatra cubica,in rest e ok masina, am si eu una in familie si merge bine pentru drumurile pline de hartoape care le face

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
velceani
post 8 Mar 2012, 09:01
Post #159

Membru autentic

From: C de Arges

Salut,

vallyyy, ai vazut tu solenze ca le-au iesit arcurile prin oale?
eu nu am vazut asta decat la nova... si la cate solenze si supernove am vazut si cunosc nu am vazut asa ceva...

Loganul intradevar mai rugineste dar asta e... oricum nimic grav cum era nova sau supernova... de obicei ruginesc in spate la buza aripei...
Pana la urma e relativa treaba cu rugina, in functie de conditiile de drum , de pastrare si de exploatare a unei masini.

De exemplu solenza mea e din 2003 si nu are decat puncte de rugina pe praguri si oale dar am vazut multe solenza mai noi cu rugina mai multa ca a mea. mai ales la oalele spate.

--------------------
Dacia Logan 2 Sl plus 1.2 16v 2016
+
andri1940
post 8 Mar 2012, 10:11
Post #160

Membru autentic

Uite ce se poate intampla la oale:

http://www.daciaclub.ro/Rugina-in-praguri-...35053-s240.html

Daca au fost astupate cu silicon gaurile din oala care dau in exterior si apa nu a mai fost aruncata acolo, nu are de ce sa rugineasca. Daca masina a fost ingrijita nu are de ce sa arate ca cele din link, deci problema e valabila numai la unele solenze si supernove

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16v Dynamique 2002
+
neacsugabrie
post 9 Mar 2012, 08:18
Post #161

Membru autentic

QUOTE(andri1940 @ 8 Mar 2012, 10:11)
Uite ce se poate intampla la oale:

http://www.daciaclub.ro/Rugina-in-praguri-...35053-s240.html

Daca au fost astupate cu silicon gaurile din oala care dau in exterior si apa nu a mai fost aruncata acolo, nu are de ce sa rugineasca. Daca masina a fost ingrijita nu are de ce sa arate ca cele din link, deci problema e valabila numai la unele solenze si supernove
*

Eu am rezolvat mai simplu problema (sfatuit de fostul proprietar) ,ulei bagat cu spritiera in oale,pasaje roti spate stalpi si praguri.Gaurile acelea sunt astupate cu burete imbibat in ulei pentru o noua gresare. Dezavantaje: am gasit ulei sub bancheta in partea dreapta,se pare ca iese pe la un punct de sudura.Nu am decat doua puncte mici de rugina care nu au avansat de loc in ultimii trei ani.
Rugina am descoperit la usa fata dreapta jos spre stalpul central,chiar in margine si acolo nu poti ajunge din interior.

This post has been edited by neacsugabrie: 9 Mar 2012, 08:21

--------------------
dacia solenza 2003/scala
+
argon
post 9 Mar 2012, 12:33
Post #162

Mesaj semiautomat

Aia nu e solutie sa umbli tot cu uleiul, ceara vaselina sau ce o fi pe la masina. A fost odata la Dacia 1310, Solenza tot un drac e.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
andri1940
post 10 Mar 2012, 00:35
Post #163

Membru autentic

argon, nu stiu de ce te tot pronunti daca habar n-ai cu ce se mananca.
Solenza n-are nicio problema cu tabla in afara de eroarea de proiectare de la oale, care se poate remedia foarte usor din timp.

Apropo, poate multi dintre noi avem bani de un lighean gen megane de doua ori mai lesinat decat o solenza, dar ne plac masinile noastre asa cum sunt, neruginite si in perfecta stare de functionare. N are rost sa comparam solenza sau logan-ul cu dacia 1310...

--------------------
+
Danut 88
post 10 Mar 2012, 00:36
Post #164

Membru autentic

From: Popesti-Leordeni

se mai merita sa cumperi o Solenza? Ce spune-ti? Vreau sa vand berlina si sa cumpar o Solenza 2004. Merita?

This post has been edited by Danut 88: 10 Mar 2012, 01:08

--------------------
Dacia Logan /exSolenza /ex1310 2007 /2003 Scala/1999 L - IF __ PTR/IF 05 SYZ/
+
andri1940
post 10 Mar 2012, 00:41
Post #165

Membru autentic

Da, se merita, mai ales la preturile de acum. Intretinerea este foarte ieftina, consumul de benzina este mic si piese o sa gasesti mult timp de acum incolo. La ce ofera la pretul de pana in 2000 de euro este peste multe cazane ruginite aduse de afara cu sute de mii de km in bord.

--------------------
+
10tacl3
post 10 Mar 2012, 13:56
Post #166

Membru

QUOTE(andri1940 @ 10 Mar 2012, 00:41)
Da, se merita, mai ales la preturile de acum. Intretinerea este foarte ieftina, consumul de benzina este mic si piese o sa gasesti mult timp de acum incolo. La ce ofera la pretul de pana in 2000 de euro este peste multe cazane ruginite aduse de afara cu sute de mii de km in bord.
*

mai gandeste-te putin in privinta pieselor ... deja sunt muuuuulte probleme in gasirea unora...cateva exemple, cadru motor, oale spate...

--------------------
Dacia Solenza 2003 - CL-03-AMX
+
vallyyy
post 10 Mar 2012, 14:38
Post #167

Dacia Clubber

QUOTE(Danut 88 @ 10 Mar 2012, 00:36)
se mai merita sa cumperi o Solenza? Ce spune-ti? Vreau sa vand berlina si sa cumpar o Solenza 2004. Merita?
*

Oarecum se merita,dar mai mult se merita un cielo

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
Maskatu
post 10 Mar 2012, 15:12
Post #168

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Nu se merita, dar merita. wink.gif

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
neacsugabrie
post 10 Mar 2012, 17:04
Post #169

Membru autentic

QUOTE(vallyyy @ 10 Mar 2012, 14:38)
Oarecum se merita,dar mai mult se merita un cielo
*

Cilo de ce?! Nu contest ca a fost o masina reusita dar cred ca are mai multe parti slabe decat Solenza.Hai sa analizam un pic;
Cielo
-construit pe o platforma invechita de Opel Kadet :
-nu se mai fabrica ;
-probleme cu rugina la praguri si pasaje usi spate:
-solutie costructiva simpla,piese ieftine (dar de slaba calitate),
-tinuta de drum nu prea buna (tangaj mare cand este incarcat);
-versiunea romaneasca nu a fost testata la impact,dar am vazut teste cu alt model ,cu un rezultat dezastruos.
-fibilitate destul de mare.
-consum de carburant mare.
Solenza
-construita pe o platforma invechita de Nova vs Peugeot,
-nu se mai fabrica,
-probleme cu rugina la oale spate,
-solutie constructiva simpla,
-motore inca se mai fabrica (cu mici modificari 1.4 mpi e acelasi)
-piese ieftine;
-stabiltate buna,
-consum mic,
-nu a fost testata la impact,
-fiabilitate destul de mare.
Deci cam aceiasi scula

--------------------
dacia solenza 2003/scala
+
donlucyan
post 10 Mar 2012, 18:48
Post #170

Membru autentic

poi uni nu au nevoie de oale sau cadru motor pt ca arata impecabil fara rugina ,doar la unele solenze care sunt ruginite trebuiesc oale sau cadru motor ,dar oala o fac din tabla mai groasa si nu mai merita sa cumpere originala .

--------------------
Dacia SuperNova 2003 Opel Vectra C GTS 1,4MPI-2003 75CP 2005-2.0 TDI 160cp - PH-40-Secret
+
vallyyy
post 10 Mar 2012, 19:15
Post #171

Dacia Clubber

QUOTE(neacsugabrie @ 10 Mar 2012, 17:04)
Cilo de ce?! Nu contest ca a fost o masina reusita dar cred ca are mai multe parti slabe decat Solenza.Hai sa analizam un pic;
Cielo
-construit pe o platforma invechita de Opel Kadet :
-nu se mai fabrica ;
-probleme cu rugina la praguri si pasaje usi spate:
-solutie costructiva simpla,piese ieftine (dar de slaba calitate),
-tinuta de drum nu prea buna (tangaj mare cand este incarcat);
-versiunea romaneasca nu a fost testata la impact,dar am vazut teste cu alt model ,cu un rezultat dezastruos.
-fibilitate destul de mare.
-consum de carburant mare.
Solenza
-construita pe o platforma invechita de Nova vs Peugeot,
-nu se mai fabrica,
-probleme cu rugina la oale spate,
-solutie constructiva simpla,
-motore inca se mai fabrica (cu mici modificari  1.4 mpi e acelasi)
-piese ieftine;
-stabiltate buna,
-consum mic,
-nu a fost testata la impact,
-fiabilitate destul de mare.
Deci cam aceiasi scula
*

Ai uitat sa completezi la solenza ca tot discutam de masini dotate:
-caseta de directie care curge intr-o veselie - lucru care nu-l auzi la cielo
-haionul precum si plasticele care zdragane intr-o veselie - nu o fi cielo inchegatura pamantului dar parca nici asa rau nu sta precum solenza la zgomote interioare
-la o solenza daca ai un noroc cu o curea de distributie cum am avut eu sa se rupa(montaj defectuos sau uzura) vei scoate bani din buzunar,la cielo in 8v o schimbi pe marginea drumului si-ti tii banii in buzunar cool.gif
-rugina la oale - element de siguranta dupa parerea mea,sa fereasca Domnul sa cedeze vreuna ca nu stiu cum mai ajungi la destinatie - la cielo poti sa mergi mult si bine cu ce spui tu ca rugineste
-piese ieftine la solenza corect - dar mult mai ieftine la cielo
- de geamuri spate nu-mi aduc aminte la solenza
-din ce stiu la solenza cadrul motor nu se mai fabrica,la cielo am o presimtire ca ai sanse sa-l gasesti nou
-fiabilitate - sa vorbim la solenza de bucsile de la bara antiruliu care le schimbi la 10 000 de km sau despre alte bucsi care cedeaza prematur
Dupa cum bine stim piesele de solenza de uzina sunt Made in Ro-Topoloveni,cele de cielo in Korea-nu stiu de ce tind sa cred ca sunt mai fiabile astea de cielo
-daca discutam despre platforme, prefer una mai noua KADET E si gandita de nemti decat una mai veche si gandita de francezi(peugeot sau reno 11 ca nici acum nu sunt lamurit de unde se trage nova)
Deci nu prea e aceeasi scula,au cateva lucruri in comun,dar cielo e ceva mai cizelat decat coana solenza.

This post has been edited by vallyyy: 10 Mar 2012, 19:16

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
argon
post 10 Mar 2012, 19:32
Post #172

Mesaj semiautomat

QUOTE(andri1940 @ 10 Mar 2012, 01:35)
Apropo, poate multi dintre noi avem bani de un lighean gen megane de doua ori mai lesinat decat o solenza, dar ne plac masinile noastre asa cum sunt, neruginite si in perfecta stare de functionare. N are rost sa comparam solenza sau logan-ul cu dacia 1310...
*

Nu baga Loganul in aceasi oala cu Solenza, ca e mai aproape de 1310, deci corect era sa nu comparam 1310 sau Solenza cu Loganul.

Acum, ca se merita Solenza la noi e altceva, din cauza taxei de peima inmatriculare, la 1000-1500 de euro s-ar aduce de dincolo niste masini de pe alta planeta fata de SOlenza, dar cu taxa ajung prea scumpe, si aceasi taxa le mareste pretul acelora inmatriculate. Din cauza asta pentru unii merita 5000 de lei o SOlenza, ca nu iei altceva, ca mai sunt unii care dau si 2000 de euro pe SOlenza sau chiar mai mult, deja o dau in probleme cu mansarda.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
neacsugabrie
post 10 Mar 2012, 21:39
Post #173

Membru autentic

QUOTE(argon @ 10 Mar 2012, 19:32)
Nu baga Loganul in aceasi oala cu Solenza, ca e mai aproape de 1310, deci corect era sa nu comparam 1310 sau Solenza cu Loganul. 

Acum, ca se merita Solenza la noi e altceva, din cauza taxei de peima inmatriculare, la 1000-1500 de euro s-ar aduce de dincolo niste masini de pe alta planeta fata de SOlenza, dar cu taxa ajung prea scumpe, si aceasi taxa le mareste pretul acelora inmatriculate. Din cauza asta pentru unii merita 5000 de lei o SOlenza, ca nu iei altceva, ca mai sunt unii care dau si 2000 de euro pe SOlenza sau chiar mai mult, deja o dau in probleme cu mansarda.
*

Ai dreptate desi si eu am probleme la mansarda( in afara apei care se infiltreaza pe la consola) caci acum 8 luni am dat 2000 euroi pe o Scala ,dar nu am fost fortat de nimeni,pur si simplu mi-a placut (si nu mi-a trecut) masina,cu toate lipsurile ei.

Attached thumbnail(s)
Fotografii_0009.jpg ( Size: 96.84k ) Number of downloads: 231
Fotografii_0015.jpg ( Size: 110.76k ) Number of downloads: 250

--------------------
dacia solenza 2003/scala
+
mecanicosu
post 10 Mar 2012, 21:42
Post #174

Membru

From: Tecuci jud Galati

QUOTE(Danut 88 @ 10 Mar 2012, 00:36)
*

Nu se mai merita sa cumperi o solenza din cauza ruginei, ce merge acum e ford escort 1998 full option arata frumos fara urma de rugina, Inauntru comfort 100% consum mic. si Inca ceva e eftina fata de solenza eu mi am cumparat una, si nu prea Imi mai vine sa urc In solenza FARA SUPARARE FIECARE CU PAREREA LUI cool.gif

--------------------
Dacia Solenza Clima cu apucături de bmw 2004
Prima Dacie care i-a readus pe Romani In randul Europenilor :)
+
vallyyy
post 10 Mar 2012, 22:08
Post #175

Dacia Clubber

QUOTE(neacsugabrie @ 10 Mar 2012, 21:39)
Ai dreptate desi si eu am probleme la mansarda( in afara apei care se infiltreaza pe la consola) caci acum 8 luni am dat 2000 euroi pe o Scala ,dar nu am fost fortat de nimeni,pur si simplu mi-a placut (si nu mi-a trecut) masina,cu toate lipsurile ei.
*

Sper sa nu te superi de ce voi zice :
Aranjeaza aripa stanga caci handicapatii de la service-ul care au reparat-o nu au putut,asa se intampla toata in tara asta,meseriasii lu' peste.....slabesti putin suruburile care tin aripa si o mai apropii putin de capota

This post has been edited by vallyyy: 10 Mar 2012, 22:15

Attached thumbnail(s)
Fotografii_0009.jpg ( Size: 99.63k ) Number of downloads: 229

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
neacsugabrie
post 10 Mar 2012, 22:08
Post #176

Membru autentic

QUOTE(mecanicosu @ 10 Mar 2012, 21:42)
Nu se mai merita sa cumperi o solenza din cauza ruginei, ce merge acum e ford escort 1998 full option  arata frumos fara urma de rugina, Inauntru comfort 100% consum mic. si Inca ceva e eftina fata de solenza eu mi am cumparat una, si nu prea Imi mai vine sa urc In solenza FARA SUPARARE FIECARE CU PAREREA LUI cool.gif
*

Sa nu-mi spui ca e break si negru . Clar iti deschizi firma de pompe funebre....

--------------------
dacia solenza 2003/scala
+
donlucyan
post 10 Mar 2012, 22:17
Post #177

Membru autentic

din cauza ruginei?sigur? eu unu nu prea am vazut rugina pe solenze ,ci decat pe alea care nu sunt intretinute mai delok si din spusele tale a ta se incadreaza cu brio .ca ziceai ca de la bas sare vopseaua si tot asa .
am prieteni cu solenza si sunt in stare perfecta la tabla ,dar lea dat si cate un strat de vaselina peste tot si mai rezista inca 10 ani intro stare foarte buna.
ford escort ,da imi place dar parca mai bine o solenza scala.

--------------------
+
vallyyy
post 10 Mar 2012, 22:26
Post #178

Dacia Clubber

QUOTE(donlucyan @ 10 Mar 2012, 22:17)
din cauza ruginei?sigur? eu unu nu prea am vazut rugina pe solenze ,ci decat pe alea care nu sunt intretinute mai delok si din spusele tale a ta se incadreaza cu brio .ca ziceai ca de la bas sare vopseaua si tot asa .
am prieteni cu solenza si sunt in stare perfecta la tabla ,dar lea dat si cate un strat de vaselina peste tot si mai rezista inca 10 ani intro stare foarte buna.
ford escort ,da imi place dar parca mai bine o solenza scala.
*

Ce ti-as mai da eu chederele de la geamuri jos si eventual daca mai ai si bandouri , daca gasesc rugina imi dai masina ? happy.gif eventual mai trag o privire si pe cadrul ala motor,nu exista fier fara rugina,in special fier romanesc

This post has been edited by vallyyy: 10 Mar 2012, 22:27

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
donlucyan
post 10 Mar 2012, 22:51
Post #179

Membru autentic

credema daca ai verificao pe unde zici tu ar avea umpik de rugina la bondou la usa dreapta fata .la chedere nu pare sa fie rugina ,si mai ales la cadru motor e impecabil gruduit de mine plus un strat de vaselina ,si pe dedesupt la toata masina ,aripi ,pe buza arupi,ulei bagat in fiecare an si de aceea n-am probleme cu rugina ca alti.
deci daca vrei sa crezi ca nu am probleme cu rugina decat la usa aia atata tot si poate o mai avea pe undeva dar momental na aparut .are tot timpul sa apara rugina dar vad ca ma cam ocoleste pe mine. dry.gif

This post has been edited by donlucyan: 10 Mar 2012, 22:53

Attached thumbnail(s)
moto_0893.jpg ( Size: 186.21k ) Number of downloads: 197

--------------------
+
vallyyy
post 10 Mar 2012, 22:59
Post #180

Dacia Clubber

Si eu sunt "obsedat" pe detalii si te rog sa ma crezi ca mai ung si eu cu vaselina pe unde pot si cand am chef,dar lucrurile astea nu inseamna "intretinere" pentru o masina din secolul asta,astea parca le faceam la dacie in mileniul trecut, in special cum spui tu "lucru facut anual",niciun producator si nici Dacia nu specifica in cartea de intretinere "bagati ulei in praguri,usi etc".
Si apoi sa fim realisti,cunosc oameni carora un schimb de ulei li se pare OZN,dar sa-i mai pui sa faca operatiuni de bagat ulei/vaselina prin mai stiu eu ce locuri

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
9 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th May 2025 - 10:04
Forum Renault