DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cumparare Solenza

neacsugabrie
post 1 Mar 2012, 11:53
Post #121

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(cosmint26 @ 1 Mar 2012, 01:15)
Solenze la 2500-3000? Eu zic ca daca ai 2000-2200eur poti cumpara cam orice solenza de pe piata *cele care sunt de vanzare*
Aaa, ca sunt unii fanatici care isi evalueaza masina la 3000, pot sa si-o evalueze si la 10.000, dar pretul real este cel care va fi oferit si probabil ca daca o vor pune la vanzare vor avea un soc.
*

Propun sa le vindem in Ucraina,acolo au inca pret wacko.gif http://www.ooyyo.ro/utilizate-dacia-Solenz...6859730253.html

--------------------
dacia solenza 2003/scala
Daca ai ambitie poti muta muntii din loc,
daca ai cap ii lasi acolo ca nu te deranjeaza.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Maskatu
post 1 Mar 2012, 22:31
Post #122

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

QUOTE(marius80_eugen @ 1 Mar 2012, 10:04)
Deci sa inteleg ca oamenii inca mai cred in Mos Craciuni si blonde destepte ...
Decat un Logan la 2500 praf , prefer o SLZ ingrijita la aceeasi bani , altfel prefer un Clio , daca mai am bani de scos din buzunar si vb numai de benzina 1.4 .
*

Eu te inteleg perfect insa din pacate asta este piata. Daca eu pun acum anunt pe autovit si cer pe cazanul meu 3500 de euro, o sa incepeti toti sa spuneti ca super nova clima valoreaza 3500 de euro? Hai sa fim seriosi... de cerut poti sa ceri si luna si stelele. In final depinde de cat de disperat este potentialul cumparator si cat primeste vanzatorul.

Cu 3200-3500 cum un logan mai mult decat ok, si lasati basmele ca ar fi varza, rasturnat, lovit, varza la mecanica. Fuzzy poate sa confirme + multi altii care si-au luat logan la pretul anterior mentionat. Intr-adevar este ph 1 si ar fi din 2004-2005 dar are dotari de bun simt si tabla mult mai ok. In conditiile astea nu poti sa ceri pe o solenza care este o masina dintr-o generatie anterioara, un pret mai mic cu 200-300 de euro fata de logan.

Nici eu nu mi-as da masina pe sumele vehiculate acum, mai ales dupa cati bani am bagat in curul ei. Si sunt constient ca la banii care i-as lua pe ea nu as gasi una la fel de ingrijita ca a mea, poate doar in cazuri exceptionale. Idem si pentru solenze. Sunt putini propietari cum exista aici pe forum care au intr-adevar grija de masinile lor (ulei, filtre, consumbaile la timp, discuri, placute, etc).

Multi ar fi tentati sa zica ca sunt piese de bun simt care trebuiesc inlocuite fie ca vrei fie ca nu vrei insa de ce exista atatea si atatea cazane care troncane din toate incheieturile? Tocmai pentru ca sunt destui birjari care nu ar baga nici benzina daca s-ar putea. De piese si consumabile nici nu mai poate fi vorba.

iar post kilometric, mea culpa. dry.gif

This post has been edited by Maskatu: 1 Mar 2012, 22:32

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
donlucyan
post 1 Mar 2012, 23:29
Post #123

Membru autentic

From: Valenii de Munte-Ploiesti

sambata trecuta am fost in targ la ploiesti cu fratemiu pt a se uita de un logan ,si ne-am invartit umpik pe acolo si vad ca vin 2 oameni cu supernovele lor la vanzare,astept umpik si zic lu fratelo hai sa ma uit si eu la ele,sa vad cam cat cer pe ele.nici numi vedea sa cred ce pret putea sa ceara pe una. deci cea albastra cerea in jur de 1700 neg si celalant cerea 1500 si daca va vine sa credeti aratau jalnic si la interior si la exterior ma si gandeam cum poti sa ceri atatia bani .dupa aceea vad o solenza clima 2005 primu proprietar arata super bine ,2300euro .si loganuri nu mai zic ca erau vreo 6-7 majoritatea 2006-2007 si preturile incepeau de la 2800 la 4000 euro .pana la urma am plecat de acolo fara as lua un golan .am mai vb cu cativa baieti si toti tineau la pret ,nu mai vroiau sa lase sub 3200e. fratelo zicea sa se uite si dupa o solenza ,eu iam spus ai chef sa bagi bani in tablarie si in piese can dreci. asa loganu nu sufera in halu ala la capitolu rugina sau alte prosti si ai cat de cat comfort plus mai multe dotari .

This post has been edited by donlucyan: 1 Mar 2012, 23:30

--------------------
Dacia SuperNova 2003 Opel Vectra C GTS 1,4MPI-2003 75CP 2005-2.0 TDI 160cp - PH-40-Secret
+
Maskatu
post 2 Mar 2012, 06:11
Post #124

Logan 0.9 TCE

Chiar daca solenza este cu 1 clasa peste super nova, loganul este cu 3-4 peste solenza.

--------------------
+
marius80_eugen
post 2 Mar 2012, 12:42
Post #125

Membru autentic

From: Bucuresti

donlucyan - nu stiu ce cosmaruri ai avut tu cu rugina , dar la SLZ , daca masina nu a fost troznita , nu ai probleme nici in zilele noastre . A mea e din 2003 .

Maskatule , tu cam sari clasele ale cu Loganul ! Ce masina ai baga intre ele ? Ca si Clio 1 tot este peste Logan , iar 2 deja nu se discuta , la aceleasi dotari , ca sa nu mai spun ca la Clio gaseai ABS cu mult inaintea Loganului si 2 airbag-uri .
Loganul vechi din 2005 1.4 la comfort nu avea mult peste SLZ Scala , iar daca faci comparatia de demaraj si viteza ... nu se compara . Nu ca o ridic eu in slavi , ca nu mai am de ce , dar va faceti ca ati uitat de discutiile de acum multi ani si de ce se plangeau toti cu LGN .
Daca faci comparatie doar la comfort , atunci compari o masina de 8500 euro cu una de 3850 si cam asta iti da , ca aia de 8500 este cateva clase peste cea de 3850.
Realitatea este ca , pentru cine stie , o SLZ ingrijita poate valora APROAPE cat un LGN praf , iar pentru un LGN ingrijit cer bani cat nu merita . La peste 3500 euro gasesti multe alte masini care sunt mai fiabile si merita banii .

This post has been edited by marius80_eugen: 2 Mar 2012, 12:51

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
cosmint26
post 2 Mar 2012, 12:58
Post #126

Membru autentic

Pe un logan 1.6 16v 105cp, din 2007, prestige,unic proprietar cu km sub 100k nu poti sa iei mai mult de 4000. Pe un logan ambition 2004-2005 ingrijit, unic proprietar nu iei mai mult de 3000. Astea sunt preturile.
Pe un logan 1.4 laureate(cu ac) 2004-2005 nu poti lua mai mult de 2500. Repet, astea sunt preturile, atat se ofera. Degeaba cere nu stiu care in targ 4000 pe loganuri si 3000 pe solenze ca nu mai da nici naiba. E o diferenta majora intre cat se cere si cat se ofera. SI pretul real e atat cat se ofera.

dar lucrurile astea nu ai de unde sa le stii pana nu iti pui masina in vanzare sa vezi cum merge piata. Bine, mai e si treaba ca poate nu esti interesat sa o dai, si atunci masina aia pentru tine poate sa faca 5000. Dar asta e cu totul alta treaba.

Marius eugen, laso naiba cu demarajul tau si viteza ca nu vorbim de diferente gen una de 75 de cai si alta de 120. Si inca odata iti spun, daca vin cu un logan chel, fara servo, si tu vii cu o solenza scala atunci e posibil loganul sa te si faca, sau in orice caz diferentele sunt MINIME. Deci incetati odata cu aceste comparatii, domne ce racheta e solenza si ce praf e loganul 1.4. Ca nu e asa. Ok, solenza merge un pic mai tare, dar doar un pic.

This post has been edited by cosmint26: 2 Mar 2012, 13:00

--------------------
Reno Megane 2000/rxi 1,6 16v - b22rol
+
donlucyan
post 2 Mar 2012, 13:00
Post #127

Membru autentic

credema ca nici eu nu am avut probleme cu rugina si nici acum nu are ,si fac pariu ca se prezinta mult mai bine fata de multe solenze fie ele si 2005.
eu am zis asa sa nu isi cumpere solenza pt ca poate cumpara un logan la 3000e si este peste solenza la foarte multe capitole.solenza aia din targ era 2200e si un logan din 2007 era3200e.si au probleme cu rugina si solenzele credema ca am vazut destule care avea rugina pe aripi,oale etc.pe cand la logan nu vezi rugina la oale ,aripi,etc pe cand la solenza rugina apare peste noapte.
nu zic ca nu merita sa cumperi o solenza,ba din contra merita cu varf si indesat dar nu la preturi de 2200-2400e .si nu mai comparati solenza cu loganul pt ca toti stiu ca este peste cu cateva clase.
in legatura de clio ,nush ce va atrage la uratenia aia de masina,are un unchi si numi place delok, a aparut cateva puncte de rugina si pe el la aripi ,mai bine merg cu supernova mea pe bune,acum stiu ca multi o sa zica ,fugi mah de aici ca e mai frumos clio etc nu ma intereseaza,am zis doar parerea mea.

--------------------
Dacia SuperNova 2003 Opel Vectra C GTS 1,4MPI-2003 75CP 2005-2.0 TDI 160cp - PH-40-Secret
+
alex_dinu476
post 2 Mar 2012, 14:05
Post #128

Membru autentic

From: Timisoara

[quote=donlucyan,2 Mar 2012, 14:00]
.pe cand la logan nu vezi rugina la oale ,aripi,etc pe cand la solenza rugina apare peste noapte.
nu zic ca nu merita sa cumperi o solenza,ba din contra merita cu varf si indesat dar nu la preturi de 2200-2400e .si nu mai comparati solenza cu loganul pt ca toti stiu ca este peste cu cateva clase.

Lasa ca si loganu are rugina tongue.gif
http://www.daciaclub.ro/RUGINA-si-Loganul-...36746-s480.html

--------------------
Dacia Solenza Europa 2004/1.4MPI - DJ 08 EDO
+
fuzzzy
post 2 Mar 2012, 14:17
Post #129

Membru autentic

From: BucureSHIT!

Ca si rezumat: in ~2500euroi cumperi o Solenza Scala si faci reparatii/inlocuiesti consumabile si ai o masina buna, sau cumperi un Logan fara dotari in care va trebui sa cam bagi ceva banuti de-a lungul timpului pentru a il aduce pe linia de plutire...

E atat de simplu din punctul meu de vedere, fiindca vad ca voi va limitati la pretul de achizitie, ceea ce este o mare greseala, dar in fine, treaba voastra...

--------------------
reno clio hb '02 - X-xXx-XxX
"Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@
+
argon
post 2 Mar 2012, 19:28
Post #130

Mesaj semiautomat

Acum aproape un an cand imi cautam masina am gasit cred ca 10 Logane cu dotari minim Laureat, adica AC, servo geamuri electrice la 3000-3300 de euro, de la primul proprietar, nerasturnate si accidentate cum viseaza unii, dar am luat un Megane 2 cu 3800. Anul asta m-am mai uitat de curiozitate cum sta piata la LOgan SH, si cu 2800-3000 iei chiar bun si dotat, iar 2000-2500 Ambiance(chel), toate sub 100.000 km.

This post has been edited by argon: 2 Mar 2012, 19:29

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
crick
post 2 Mar 2012, 20:20
Post #131

Membru autentic

QUOTE(cosmint26 @ 2 Mar 2012, 12:58)

Marius eugen, laso naiba cu demarajul tau si viteza ca nu vorbim de diferente gen una de 75 de cai si alta de 120. Si inca odata iti spun, daca vin cu un logan chel, fara servo, si tu vii cu o solenza scala atunci e posibil loganul sa te si faca, sau in orice caz diferentele sunt MINIME. Deci incetati odata cu aceste comparatii, domne ce racheta e solenza si ce praf e loganul 1.4. Ca nu e asa. Ok, solenza merge un pic mai tare, dar doar un pic.
*

Loganurile 1,4 aparute imediat dupa Solenza, 2004-2005 ,erau niste puturoase,multi s-au plans de demarajul lor. In anii urmatori,fabricantul a inceput sa le mai aranjeze un pic ,mai un soft modificat ,mai altceva ,pana le-a mai dat ceva vlaga pentru ca altfel ramaneau cu ele nevandute!

--------------------
Dacia Solenza Scala 2003 - B _____
+
argon
post 2 Mar 2012, 20:21
Post #132

Mesaj semiautomat

Aiurea, pune-i la Solenza rotile de pe Logan 185/65/15 si va fii la fel de lenesa wink.gif

--------------------
+
cosmint26
post 2 Mar 2012, 20:57
Post #133

Membru autentic

Fara suparare, dar topicul asta e unul serios? Auzi, cica primele loganuri 1.4 erau lesinate si cele mai noi au soft facut, motoarele modificate smile.gif).
Nu au nicio baza vorbele astea, ba chiar primele logane 1.4 erau mai sprintene o idee, din cauza ca sunt euro3 iar cele dupa 2007 euro4.
Oricum nu am negat ca solenza nu ar fi mai sprintena, insa diferentele sunt minime. Si sa fim seriosi daca cineva e interesat de cat de bine fuge nu isi ia solenza sau logan 1.4.
Uite la 2300 ce iti iei http://www.autovit.ro/renault-megane-C22949750.html si face 0-100 in 9.7s smile.gif. Si nu o dati cu vechimea, ca ce mi-e solenza 2003-2004-2005 ce mi-e megane 2002.

This post has been edited by cosmint26: 2 Mar 2012, 21:01

--------------------
Reno Megane 2000/rxi 1,6 16v - b22rol
+
Maskatu
post 2 Mar 2012, 22:43
Post #134

Logan 0.9 TCE

Mda. Ce sa mai zici? Din nou solenzarii se bat cu pumnul in piept, cum ca loganul este praf si solenza rulz. Tipic romanesc. Nici nu mai merita sa imi tocesc degetele tastand un raspuns la obiect.

Eu ma intorc in lumea reala, o mare parte insa puteti ramane in basmele pe care le traiti.

--------------------
+
mecanicosu
post 2 Mar 2012, 23:01
Post #135

Membru

From: Tecuci jud Galati

Voi ati uitat ceva Dacia tot dacie ramane ori ce ai face

--------------------
Dacia Solenza Clima cu apucături de bmw 2004
Prima Dacie care i-a readus pe Romani In randul Europenilor :)
+
fuzzzy
post 3 Mar 2012, 01:15
Post #136

Membru autentic

From: BucureSHIT!

@Maskatu: ce am zis mai sus e perfect adevarat, daca nu gaseam un Logan care sa imi convina, cautam o Solenza in care sa fi bagat restul de bani pentru a o aduce la "standardele mele". Asta din punctul meu de vedere care imi place sa cred ca e realistic, nu aberatii cu acceleratii sau softuri mai bune sau...

This post has been edited by fuzzzy: 3 Mar 2012, 02:23

--------------------
reno clio hb '02 - X-xXx-XxX
"Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@
+
Solenzul
post 3 Mar 2012, 01:30
Post #137

Membru curios

From: Campulung-Muscel

fuzzzy, iti impartasesc parerea. Am fost si eu in aceeasi situatie ca tine si am ales o Solenzica mai vechiutza dar in stare buna, am adus-o si eu la "standarde" si chiar peste standarde si sunt foarte mandru si multumit de ea.

--------------------
Dacia Solenza 2004 Clima ; Duster Explorer 2017 ; - AG-09-***, AG-26-***
+
Maskatu
post 3 Mar 2012, 09:49
Post #138

Logan 0.9 TCE

1. Solenza devenise o masina depasita d.p.d.v tehnic, cand a aparut loganul.
2. Solenza a avut multe atuuri fata de daciile din urma insa loganul a avut cel putin de doua ori mai multe fata de ea.
3. Solenza nici macar nu a fost testata la euro ncap, deci nu putem vorbi de o siguranta anume, ci doar putem fabula.
4. Solenza nu are airbag pentru pasagerul dreapta, loganul da.
5. Solenza nu are ABS, loganul da.
6. Solenza nu are geamuri electrice pe spate, loganul da.
7. Solenza nu dispune decat de doua motorizari, loganul are o gama muuult mai variata.
8. Caldura si ac-ul degajate in logan sunt mult mai puternice fata de solenza.
9. Chiar daca este mai frigider, loganul este mult mai bine structurat, incepand cu sasiul si terminand cu tabla, comparativ cu solenza.
10. Loganul a fost prima masina cu calculator de bord.
11. Loganul are rezervorul mult mai mare, mai exact cu 6 litri, rezultand o autonomie ceva mai mare chiar daca uneori consuma mai mult cu 0,5..1 %.
12. Comparam o masina a carei productia s-a sistat in urma cu 7-8 ani, cu una care inca se fabrica si la care inca se fac progrese si imbunatiri din punct de vedere mecanic, estetic si structural.
13. Iar comparam merele cu perele si o dam din fanta in cola.
14. Mai continui?

This post has been edited by Maskatu: 3 Mar 2012, 09:51

--------------------
+
donlucyan
post 3 Mar 2012, 10:15
Post #139

Membru autentic

eu sunt de parere ca nu avem de ce sa ne certam intre noi.
loganul clar este peste solenza ,cu toate ca uni cred ca solenza este mai buna,astea sunt doar vise.

--------------------
+
argon
post 3 Mar 2012, 10:25
Post #140

Mesaj semiautomat

QUOTE(cosmint26 @ 2 Mar 2012, 21:57)
Uite la 2300 ce iti iei http://www.autovit.ro/renault-megane-C22949750.html si face 0-100 in 9.7s smile.gif. Si nu o dati cu vechimea, ca ce mi-e solenza 2003-2004-2005 ce mi-e megane 2002.
*

Si ala e mai bun ca Loganul, asa in general,ca nu compari un Megane 1 rupt cu un Logan bun. Si e si mai sigur, 4 stele Euroncap.

--------------------
+
marius80_eugen
post 5 Mar 2012, 09:57
Post #141

Membru autentic

Dacia tot dacie este , dar nici cu Renault-ul nu mi-e frica :
Pentru Maskatu' , doar completez :

2. TOTI au ajuns la concluzia ca , daca SLZ se vindea odata cu Loganul , mai mult de jumatate ar fi ramas la SLZ ca preferinte . Sa nu uitam ca , daca ar fi ramas in productie si la SLZ se baga ABS si AIRBAG-uri , precum si cel putin in facelift . Ca ar fi existat cumparatori si pt. Logan , clar , ca multi vor sa bage 3 porci in portbagaj si era nevoie si de dric , populatia fiind in continua imbatranire e altceva , dar multi si-ar fi dorit o masina mai mica putin , asa cum multi si-au dorit acum Sandero si NU Logan .
Oare cum ar fi aratat o SLZ cu facelift si acele imbunatatiri din fabrica , asa cum le-a primit LGN ? Bord , CB , fete de usi ... Toti cam asta asteptau si de asta multi au fost cam dezamagiti in acei ani de LGN .
3.SLZ nu a fost testata EuroEncap , dar nici acele teste nu le poti considera reale , apoi oare ce sa vedem , ca cele 3 stele de la Logan si rasturnarea nu inseamna NIMIC , nu e nimic de lauda . Daca am vb de Clio sau Megane cu 5 stele e clar ca ele se comporta mult mai bine decat LGN , dar la LGN , daca nu avea airbag nu le lua nici pe alea 3.
Cat despre siguranta reala ... orice impact frontal cu LGN , oriunde auzi , s-au facut muci toti ... Deci o SLZ cu airbag-uri si POATE acele elemente de rigidizare laterale care s-au bagat in 2004 parca , nu ai de unde sa stii ca nu ar fi luat tot la fel ca LGN sau poate si mai bine .
4,5,7 - toate astea puteau sa se implementeze pe SLZ ulterior , daca ramanea in fabricatie , dar daca ramane nu se mai vindeau LGN si Clio . ABS nici LGN nu a avut de la inceput si s-a platit peste 350 euro pentru el parca in varianta ABS Plus ! Oare cum s-ar fi miscat SLZ cu 1.5 Dci 85 CP din fabrica dus in 110 CP ? Mai ramanea ceva in fata ei ? Se mai lauda Clio cu cel mai mic consum ? Am fi avut consum de scuter.
6. nu este nevoie , nici MULTE masini de 15.000 euro nu au electrice spate , eu NU vreau electrice spate .
8. este mai isonorizat si "inchis" LGN clar , dar Clio ia LGN la caldura si A/C . Totusi imi aduc aminte de mute topicuri de intrat frunze si mizerie la LGN fara A/C ... asa ca inseamna cane gandim numai la o masina cu un pret dublu fata de SLZ Scala . Iar diesel-ul cum se incalzeste oare ? Totusi caldura si A/C la MCV sunt depasite de situatie , mori de frig iarna o ora pana se incalzeste , iar vara ... ajungi la destinatie pana racoresti toata masina . Sandero in schimb sta mai bine decat toti la climatizare.
10. Da , din LUME ... sa fim seriosi , la primul face-lift s-ar fi bagat automat numai sa se laude cu consumul mic .
11. 45 litri - fara rezerva si alte erori sa spunem 40 litri utili cu 5,5% in afara = 727 km .
50-55 litri ( cat naiba are ? ) - util 47 litri utili sa spunem cu 6,3 % in afara = 746 km . radmasa.gif Prefer o masina cu rezervor de 30 litri care sa consume 4% decat una cu 100 de litri care sa consume 8% .
Am considerat si "rosu-ul" cam 7-8 litri in functie de rezervor ... o fi mai mult , o fi mai putin ... oare are cineva curaj sa mearga chiar pana se termina tot ? Eu am mers 40 km fix in oras dupa ce s-a aprins si mai mergea ... dar asta depinde de fiecare .
Oare atat de mult inseamna autonomia ? Poti merge in RO mai mult de 400 km fara sa te opresti deloc ? Sa fim seriosi ca si 400 km daca era autonomia , tot nu deranja pe cineva . La motoare este cam 250 - 300 km autonomia si nu deranjeaza atat de mult .
12. pai tocmai asta e ideea - nu se compara acelasi lucru , fiecare este buna la plaja de pret a ei . Degeaba se lauda Loganul , cat tiimp el apartine altei generatii . E ca si cum i-ai reprosa unui copil de 10 ani ca e mai prost decat unul de 17 ani . ( se presupune adevarata afirmatia ... icon_mrgreen.gif )
Concluzia : NU se merita sa mai cumparam masini ! Nici Dacia , nici Renault . Mergem pe celelalte forumuri ... nu se merita sa cumparam Golf , Punto , 320D ... Mai sarim putin si nu se merita sa se cumpere motoare ca se fura , ca mori pe ele...

This post has been edited by marius80_eugen: 5 Mar 2012, 10:04

--------------------
+
argon
post 5 Mar 2012, 15:29
Post #142

Mesaj semiautomat

QUOTE(marius80_eugen @ 5 Mar 2012, 10:57)
Sa nu uitam ca , daca ar fi ramas in productie si la SLZ se baga ABS si AIRBAG-uri , precum si cel putin in facelift .
*

Nu avea cum sa ramana in productie, a fost un concept depasit cu 25 de ani inca de la lansare, trebuia regandita de la 0 pentru un minim de siguranta pentru standardele din ziua de azi, asa cum e Loganul. Cu ce te-ar ajuta ABS -ul cu etrierii aia de Dacie 1300 cu pene?

QUOTE(marius80_eugen @ 5 Mar 2012, 10:57)
Cat despre siguranta reala ... orice impact frontal cu LGN , oriunde auzi , s-au facut muci toti ... Deci o SLZ cu airbag-uri si POATE acele elemente de rigidizare laterale care s-au bagat in 2004 parca , nu ai de unde sa stii ca nu ar fi luat tot la fel ca LGN sau poate si mai bine .
*

Tu chiar crezi ce zici? Orice i-ai face tot muci e caroseria de Solenza comparativ cu orice alta masina din '98 incoace... e gandita prin 1981, si copiata prost si cu economii de romani.

This post has been edited by argon: 5 Mar 2012, 15:34

--------------------
+
Iulikk
post 5 Mar 2012, 16:20
Post #143

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

QUOTE(marius80_eugen @ 5 Mar 2012, 09:57)
Concluzia : NU se merita sa mai cumparam masini !
*

Un urs din 1814 condus de un mos senil pe autobahn ar merge wub.gif .

Argoane: n-ai cu cine bre, n-auzi ca Solenza iz za faching shit?

This post has been edited by Iulikk: 5 Mar 2012, 16:20

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
Solenzul
post 5 Mar 2012, 16:28
Post #144

Membru curios

Trebuia regandita de la 0? De ce? Crezi ca Loganul sau orice masina din ziua de azi e regandita de la 0? Nimeni nu se oboseste sa reinventeze roata pentru ca a fost inventata, este in regula. Poate doar ii se mai aduc imbunatatiri. Toate masinile de azi si ce vor mai aparea se bazeaza pe modelele mai vechi carora se aduc imbunatatiri, optimizari, cum vrei sa ii zici. Dar nimeni in ziua de azi nu mai sta sa regandeasca de la 0. Avem cunostinte, s-au gandit altii, iar pentru progres trebuie sa ne folosim de informatii nu sa desenam iar masini cu batul in nisip si sa le regandim de la 0.
Caroseria de Solenza e "muci"? Solenza e gandita prin '81? Cred ca pe vremea aia ai fost tu gandit sau atunci faceai caroserii din muci gandindu-te la Solenza. Sa lasam gluma deoparte. Caroseriile si tablele masinilor s-au subtiat semificativ de mult iar asta afecteaza durata de viata a masinii. Nu stiu daca o sa mai vedem pe strazi peste 20 de ani masini fabricate astazi. La ce table subtiri au nici praful de rugina nu cred ca va mai ramane din ele. Din pacate atat la Solenza cat si la Logan tabla o poti indoi si cu mana.

--------------------
+
para06
post 5 Mar 2012, 16:40
Post #145

Membru autentic

From: CONSTANTA

conteaza cat de groasa e tabla? atata timp cat are tot ce ii trebuie ca sa nu rugineasca poate sa fie si de 0.1 , am dreptate?

Toate ca toate , eu as da la orce ora solenza pe un logan , chiar si 1.4..

Si sa nu ziceti acum sa slz mea nu e buna sau chesti dastea , merge perfect , nu am nici cea mai mica problema

This post has been edited by para06: 5 Mar 2012, 16:42

--------------------
DACIA SOLENZA 2003 - CT92PAR
+
Solenzul
post 5 Mar 2012, 18:46
Post #146

Membru curios

Atunci de ce te-ai lepada de ea? Nu iti place? De ce nu ti-ai luat Logan? Unii, vreau sa cred majoritatea, au luat Solenza deoarece pur si simplu le place modelul. Poate sa fie si cu aur Loganul, le place Solenza si pace. biggrin.gif

In legatura cu tabla stiu doua lucruri: daca ar fi de 0.1 cum zici tu, ai putea sa o indoi si la o atingere, nu mai spun de rugina ca ar ruginii foarte repede si ar fi ca roasa de omizi. O tabla mai groasa are o rezistenta mai buna in timp si ca duritate. Intrii cu ea in bordura ai rupt bordura nu masina, sau o roade rugina, o dai cu peria rotativa, scoti rugina si o dregi. Daca ai tabla subtire cate operatii de genu poti face? Cam asta e ideea.

--------------------
+
marius80_eugen
post 6 Mar 2012, 12:28
Post #147

Membru autentic

Cei care si-"ar da la orice ora" masina insemna ca nu si-o merita si :
- nu au grija de masina lor si nu o mentin intr-o stare cat mai buna de functionare;
- nu au facut cateva imbunatatiri si nici nu au de gand la SLZ;
- nu au condus un Logan 1.4 din primele loturi chel vara pe 40'C ;
- nu au condus un Logan 1.4 chel plin pe drumuri de munte .

Eu am spus ca merita un facelift si restul de imbunatatiri , dar odata cu Loganul au schimbat si tabla si vopseaua asta ecologica . Restul de discutii cu ABS-ul ... ce treaba are ? Franele sunt foarte bune , masina e usoara si nu era o problema la implementat , doar nu e Cielo , sa nu poti bloca rotile .
Daca masina era "regandita" probabil ca asta era problema la noi . Oricum nu se merita pentru ei , era prea ieftina . Si Loganul promis la 5000 euro a ajuns la 6500 ... asta numai sa-l faca mai rotunjit.

--------------------
+
donlucyan
post 6 Mar 2012, 21:42
Post #148

Membru autentic

fratilor de ce va contraziceti?pt ca zic uni ca solenza e copiata dupa nustu ce?aratatimi ce masina in ziua de azi nu se copiataa ?
solenza a fost si va fi o masina foarte buna.si orcum solenza e mai placuta decat loganu.
uni de pe forum s-au nascut in masina straine din ani 2000 si comenteaza aiurea,cu toate ca si ei au plecat de la niste jafuri de dacii,se stiu ei cine.
dar na astai romanu .
care e ala care zicea ca clio baga caldura forte bine?
-baga pe dra..u.am foarte multi prieteni care se vait de ele,si ca sunt masini vai de capu lor.baga umpik de caldura dupa vreo 30 de minute de mers.

This post has been edited by donlucyan: 6 Mar 2012, 21:45

--------------------
+
Maskatu
post 6 Mar 2012, 22:24
Post #149

Logan 0.9 TCE

O fi solenza o masina buna dar nici atat de mult incat de la 6 ani de cand s-a sistat productia, sa facem afirmatii cum ca bate la cur loganul care este o masina construita de la zero, pe o cu totul alta platforma. Poate nu o sa iti convina insa Solenza=Super nova=Nova=peugeot 309. Peugeot 309 fiind o masina lansata pe la jumatatea anilor '80. Intr-adevar nu este o copie fidela insa este inspirata pornind de la platforma peugeot-ului mai sus mentionat.

Putem sa discutam pana la anul vis-a-vis de acest subiect. In realitate solenzele (si super novele) ruginesc, le scade pretul, iar loganul continua sa faca furori in multe tari.

Si inca un "mic" detaliu:
Dacia Super nova:
Nr. unitati produse: 60.191
Perioada de fabricatie: 2000-2003

Dacia Solenza:
Nr. unitati produse: 73.515
Perioada de fabricatie: 2003-2004

Dacia Logan:

Pana la 12 octombrie 2010, uzina de la Mioveni a produs:

636 212 Logan berlina
312 138 Logan MCV
32 324 Logan VAN
19 326 Logan Pick-Up

Daca imi aduc bine aminte a fost o perioada de cateva luni cand pe piata puteai cumpara fie o solenza, fie un logan nou. In perioada sept. 2004- apr 2005, se vandusera deja 45.000 unitati dacia logan. Asta tinand cont ca solenzele s-au vandut in numar de 73 de mii in 2-3 ani...

Marius, parca te vad ca o iei pe urma lui argon, dar o sa iti cumperi un logan, nu renault.

This post has been edited by Maskatu: 6 Mar 2012, 22:30

--------------------
+
donlucyan
post 6 Mar 2012, 22:29
Post #150

Membru autentic

nova-supernova-solenza seamana cu 309 dar nu rasare.eu nu stiu de ce ziceti voi ca seamna cu peugeotu ala,parca seamana umpik cu primele nove la hayon atata tot.acum va astept comentarile smile.gif .
pana la urma si loganul tot dacie este si curand va avea si ea soarta daciei 1310 si novei.
nu iau apararea solenzei si nici loganului ca nici una nu este vreo masina straineza sau mai stiu eu ce.eu unu am incercat sa ma indepartez de orice dacie ,parca nu mai suport dacia de nici un fel ,ca astia orice model vor face tot cu probleme vor veni din fabrica.deci cea mai buna alegere este o masina straina din ani 2000 in sus.
stiu ca si eu am o dacie dar cel este ingrijita si scapata de problemele fabrici cu care a venit , si ma pot baza mereu pe ea bafta!

This post has been edited by donlucyan: 6 Mar 2012, 22:40

--------------------
+
9 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th May 2025 - 20:42
Forum Renault