DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

16 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Romani rapiti in Irak, oare e bine de discutat?

Lolek
post 25 Apr 2005, 23:15
Post #211

Ignorog

Group: Members

mai discuta si altii, ceva mai luminati ca noi, n-o luati de reclama - e intersant si cum percep jurnalistii intoxicarea:

http://www.anchete.ro/forum/index.php?topi...g15228#msg15228

nu intamplator am dat linkul incepand cu un post care mi se pare de maxim bun simt in conditiile in care noua, in general vorbind, ne lipseste intr-o mare masura (normal...). maddan a mai facut observatia asta dar sigur, e vorba de un om lucid, nu unul pasional - deci nasol.

Insa daca tot e sa palavragim despre valori umane, am putea incepe oarescum prin a le respecta (mi s-ar parea o idee fericita, in conditiile in care pare-se ca Munaf are sotie si copii printre noi - poate totusi nu e chiar asa de important, cine stie...).

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
neumann
post 25 Apr 2005, 23:36
Post #212

Membru autentic

From: Spermezeu

Nu inteleg cu ce sufera un popor intreg? Poate ceva bani in minus? Cred ca impartita la populatia tarii ar iesi ridicola suma. De retras trupele vor trebui retrase, din pacate sub santaj nu se poate acest lucru. Eu cred ca trebuie sa ne gandim daca suntem o natiune sau doar o adunatura de oameni fiecare pentru el. Au gresit. Si ce daca? E cazul sa plateasca cu viata pentru asta? Iar noua sa nu ne pese, sa zicem 'da-i incolo de fraieri'? Poate s-au dus acolo sa scrie un articol intr-un ziar pe care eu il citesc, sau sa dea un reportaj la prima despre situatia existenta, deci sa-mi faca si mie un serviciu, chiar daca platit (reclame platite prin pretul produselor pe care le cumpar, sau ziare pe care le platesc in mod direct) - asta e componenta sociala a motivului pentru care au plecat, de care am vorbit mai sus. Sigur, pana la urma 'cine nu munceste nu greseste'. Cum ar fi sa ai un accident de munca (nu tu ca persoana, vorbesc in general) si lumea sa treaca nepasatoare pe langa tine si sa zica - da-l incolo, pana la urma risca pentru el ca sa castige bani... De ce sa cheltuim noi benzina si sa plimbam salvari si elicoptere?

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
andu911
post 26 Apr 2005, 08:59
Post #213

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Dupa ce ca suntem ultimii din Europa, acum sa mai facem si ce zic teroristii...poate sa le mai dam si niste bani...eu cred ca am avea de suferit din cauza asta. Mai ales ca se vor raci relatiile cu USA, care a ramas printre putinele care ne mai sprijina.

Intotdeauna i-am urat pe comunisti, dar democratia asta excesiva face rau, acum trebuie sa mai facem si cum vor teroristii, ca asa vrea o parte din popor, chiar daca e bine, chiar daca e rau, cum spuneam...asta e singurul lucru care il are bun comunismul...aka Putin...nu sta sa intrebe poporul ce e bine si ce e rau, are oameni calificati sa decida asta.

This post has been edited by andu911: 26 Apr 2005, 09:03

--------------------
- - -
+
AL
post 26 Apr 2005, 09:08
Post #214

Member

From: Bucuresti

Eu as aplica metoda cea mai iubita si des utilizata de romani..MINCIUNA NESIMTITA.... vreti sa plecam din IRAQ...ok... plecam.... strangem corturile, imbarcam 200-300 oameni...cei mai "la vedere"...facem tam tam cu plecare dar camuflam bine tehnica sau o donam.... aparent... si gata...obtinem eliberarea jurnalistilor, si....in 2 luni toata armata se intaorce inapoi in iraq!... biggrin.gif .. cred ca ne costa mai putin decat cateva zeci de milioane de coco

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
bolt
post 26 Apr 2005, 09:08
Post #215

Membru

From: Tulcea

cristianco2002, asa e, au "gresit" ei, dar parca nu-s de acord cu "si ce daca". Personal, daca as fi plecat in Irak as fi admis din start ca-s jumate mort, odata plecat. A fost ca sa zic asa "o expeditie privata" si asta nu in jungla. Acolo-i altceva, e mult mai simplu. Animalele din jungla irakiana sunt ale dracului rau de tot. Eu unu cred c-au vrut un rand celebru scris in CV-ul lor : reporteri in Irak. Ei iaca n-a fost simplu. Si cred ca serviciul si-l faceau lor in primul rand. Despre ce-i in Irak stiam destul de multe. Fiecare plateste cu ce are. Imi pare rau ca atat le-a mai ramas. Ce li se-ntampla nu-i accident de munca. Ar fi fost asa ceva daca-si scrantea vreunul din ei glezna sau cadea din copac. Nu cred c-ar trebui confundat serviciul local de ambulanta cu chestiunea "rapiti in Irak". Pan'la urma asa e, cum zici : au riscat ca sa castige bani. Cuvantul cheie este RISCAT. Departe de mine spiritul cinic si necompasional dar imi suna strident in urechi proverbul : oaia care nu-si pastreaza blana i-o mananca lupul. Asa ca morala, nu ca imi sunt indiferenti cei captivi.

--------------------
Dacia Solenza Clima - .......
+
maddan
post 26 Apr 2005, 13:55
Post #216

Speedy Gonzales

http://www.cotidianul.ro/index.php?a=5926&shift=1

Super articol la adresa lui Voiculescu si a televiziunii sale.

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
Sony
post 26 Apr 2005, 15:00
Post #217

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(maddan @ 25 Apr 2005, 22:26)
Avem deja doua fregate "noi" (in fine, a doua urmeaza sa vina), si cu ceva bani se poate face o flota de 10 avioane Hercules (sh, reconditionate), inca doua fregate (idem), patru nave de transport trupe si tehnica (facute la noi) si, de ce nu, un heliport mobil...... tongue.gif
*

Stii ce inseamna avioane Hercules reconditionate? Din celelalte 4 care au fost cumparate s-a ajuns foarte repede la situatia in care numai unul singur zbura!
Cam costisitor pentru niste SH-uri! Mult prea costisitor! Am luat niste gunoaie vechi de 40 de ani, mai vechi chiar si decat traditionalele noastre Mig-uri.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
cosmin_m
post 26 Apr 2005, 15:00
Post #218

Membru autentic

Nu stiu daca s-a mai spus pe aici, dar relativ la partea financiara este o diferenta foarte mare intre difuzarea primei casete si celei de a doua.
Daca in prima caseta gruparea nu s-a identificat si nici nu a facut cereri politice, atunci normele internationale permit negocierea unei rascumparari (de fapt, mai degraba nu exista norme clare pt. asemenea situatie, reactia fiind lasata la latitudinea guvernului), fiind vorba de o rapire. Metoda e foarte la moda in Mexic, desi acolo nu e vorba de state ci de familii bogate sau corporatii internationale.
Insa la difuzarea celei de a doua casete, gruparea s-a identificat si a facut si cereri politice. Desi asta ar fi fost de ajuns pentru a fi catalogati drept terorisit, se pare ca mai au in spate si cateva crime/acte de terorism, deci treaba e clara.
In aceasta situatie, eu nu cred ca se mai pune problema de a da curs cereri lor, fie ca e financiara, fie ca e politica. Este vorba de o practica internationala. Politic s-a discutat destul pe aici de ce nu se poate da curs cereri, financiar mai putin.
Nu le putem da nici bani fara sa ne punem planeta in cap, pentru ca banii platiti de noi pentru vietile ostatecilor for fi folositi pentru alte acte de terorism, care probabil vor face victime. Practic, in acel moment, Romania devine un stat care finanteaza terorismul. Plus, ce s-ar intampla daca peste tot prin lume ar mai rapi unii/altii cate un roman si ar cere bani guvernului ? Cine ar putea decide pentru cine platim si pentru cine nu ?
Recompensa poate veni doar din partea unor instituii/indivizi care nu reprezinta tara (ex. Antena1/Voiculescu , ca tot se da lovita).

Si acum , pe marginea amplelor manifestatii determinate de subiect. As fi nemaipomenit de incatat sa vad asemenea valuri de simpatie si solidaritate fata de unii semeni de ai nostri care pot muri NUMAI datorita incapacitatii noastre de a le oferi asistenta necesara. Vezi copii care mor din cauza ca nu se gasesc 5-10 mii euro pentru o operatie, copii care nu au ales de bunavoie sa se expuna intr-o situatie de risc. Pentru aia nu prea am vazut lumea marsaluind pe la Universitate ... vezi inundatiile din Timis, ale caror victime nu sunt vinovate ca noi nu stim cum sa diguim un rau ... si asa mai departe.

Sunt drame infinit mai mari decat ale celor rapiti in Irak pentru care cei care s-au precipitat in a fi deosebit de inimosi in aceasta perioada nu au ochi si urechi, drame care se petrec zilic in fata noastra.

Sper sa iesim fericiti din aceasta situatie, dar nu sunt prea optimist. Nu sariti pe mine ca nu imi pasa de cei 4, imi pasa, dar si mai mult mi se rupe inima de cei pentru care nu se face atata valva, si nu pot sa nu ma enervez cand vad cum opinia publica e asa usor de "sensibilizat", iar asta se intampla atat de rar ...

This post has been edited by cosmin_m: 26 Apr 2005, 15:10

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
Sony
post 26 Apr 2005, 15:07
Post #219

Membru autentic

From: Ban Land

De sensibilizarea opiniei publice se ocupa mass-media, iar daca este vorba de ai lor...

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Ant
post 26 Apr 2005, 15:11
Post #220

Utilizator resuscitat

"... vezi inundatiile din Timis, ale caror victime nu sunt vinovate ca noi nu stim cum sa diguim un rau ... si asa mai departe."
nu stiu de ce eu nu cred ca e de la faptul ca nu stim sa indiguim cat de la despaduririle si furturile excesive ...

--------------------
Opel Vectra 2005 cu remorca - B .. AIT
Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
+
kaspersky
post 26 Apr 2005, 15:12
Post #221

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

Conform unor informatii neoficiale, rapitorii au transmis un mesaj la redactia Prima TV, in care se vorbeste despre soarta ziaristilor rapiti. Ca urmare a acestei informatii, toti reporterii de la Prima TV aflati la mitingul din Piata Universitatii au plecat in graba la sediul televiziunii.

Sursa: www.hotnews.ro

Stie cineva detalii?

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
mil
post 26 Apr 2005, 15:32
Post #222

ocupat

From: x

eu cred ca ne retragem, deja departamentul de stat ne-a multumit frumos pentru sacrificii si etc. eu zic sa va bucurati ca acolo niste zece milioane de para vor fi salvate anul asta...pot plati dobanda la Bechtel cu ei.

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
adso
post 26 Apr 2005, 15:38
Post #223

Membru autentic

--------------------
Call me Ishmael...
+
bolt
post 26 Apr 2005, 15:44
Post #224

Membru

From: Tulcea

Interesant si adevarat ce zicea cosmin m in ultima parte a postului. Desi nu agreez idea rezolvarii unei probleme prin contemplarea alteia imi aduc aminte de colecta pt. cei loviti de tsunami unde s-ar aplica acelasi principiu. De ce oare e mai interesant sa strangi si sa dai celor care nu-s langa tine ? Or fi ceva legat de magnitudinea evenimentului ? De amploarea lui ? Adica daca-i ajutam cu colecte pe conationali (vezi inundatii din vest) nu s-ar incadra tipii astia din media in graficul de inters, nu vor atinge coeficientul de "senzationalitate" al emisiunilor pline de darnicie ? Incep sa cred (am inceput de fapt de mult) ca e mai pasional un cataclism indepartat decat drama (tragedia) de la piciorul tau. Fugim cumva de povara unei constiinte care ne priveste mai indeaproape ? Hmm ?!

--------------------
Dacia Solenza Clima - .......
+
adso
post 26 Apr 2005, 16:43
Post #225

Membru autentic

cica ar exista o caseta video, trimisa nu mi-e clar cui (al jazheera? prima tv? celula de criza?) in care sorin miscoci plange, implorand autoritatile romane sa isi retraga trupele, deoarece au stabilit un calendar si el urmeaza sa fie decapitat primul. imaginile au fost descrise ca fiind "iimpresionante"

oricum, privind in retrospectiva porcaria din romania cu scenariile, incercarile de capitalizare a dramei pe zone politicianiste, si toate magariile astea mi se intoarce stomacul pe jos.

--------------------
Call me Ishmael...
+
Lady V.
post 26 Apr 2005, 16:46
Post #226

Membru incepator

Stie cineva, dar prea putini sunt cei care ar merita sa stie continutul mesajului celor trei, pentru ca pe prea putini ii intereseaza cu adevarat daca ziaristii vor fi decapitati sau daca vor trai. Dumnezeu sa-i aiba-n paza lor ca dinspre oameni par sa vina pietre!

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - gri perla
You got a fast car/I want a ticket to anywhere/Maybe we make a deal/Maybe together we can get somewhere.
+
cosmin_m
post 26 Apr 2005, 17:03
Post #227

Membru autentic

Mda ... sa devenim cu toti isterici... asta sigur va fi de folos cuiva.

[Later edit]:
1. Laudabil faptul ca nu au dat vocile lor, dar ma intreb oare nu puteau sa nu spuna numele celui care e desemnat de a fi primul executat ? Din consideratie pentru familia lui Miscoci ? Tare mi-e ca daca mai dureaza mult criza mama lui Miscoci o nu o treaca peste.
2. Declaratiile lui Tariceanu si ale americanilor fac oare parte tot din razboil psihologic sau sunt gafe ? Ca din asa ceva a fost executat un ostatec .

This post has been edited by cosmin_m: 26 Apr 2005, 18:21

--------------------
+
J o h n n y
post 26 Apr 2005, 18:19
Post #228

Membru autentic

From: Cluj

Ce parere aveti despre modul cum au actionat italienii cand a fost rapita jurnalista italiana Giuliana Sgrena in Irak? Credeti ca ar putea fi un model pt noi modul lor de actiune? Se pare ca au si platit bani pt viata juralistei, undeva intre 1 si 3 mil de euro. Americanii au fost atat de draguti incat, la un punct de control, dupa ce ziarista a fost deja eliberata, au deschis focul omorand un agent italian al servicilor secrete, tocmai omul care negociase eliberarea ziaristei. Motivul oficial a fost ca "masina circula cu viteza mare" dar declaratiile supravietuitorilor infirma ceea ce au spus italienii, masina nu avea mai mult de 40 km/h. Dar e ok, americanii pot face ce vor (vezi si cazul lui Teo Peter) fara sa fie prea mari probleme.

Berlusconi detine un record trist... o singura afirmatie de-a lui (nu negociem cu teroristii, indiferent de consecinte) a trimis in lumea cealalta pe un alt jurnalist italian, Enzo Baldoni, prin august 2004, parca.

Cred ca am putea invata cate ceva din experienta italienilor...

--------------------
Ford Focus 2 TDCI 2005 Ghia 109 CP
Simplicity is the ultimate sophistication!
+
FLEX
post 26 Apr 2005, 18:38
Post #229

Membru autentic

Inca 24 de ore ... foarte lungi, cele mai lungi de la revolutie incoace (pentru mine) ... http://www.hotnews.ro/

Later edit: nu mai stiu, a disparut subtitlul cu prelungirea ultimatumului ... stie cineva ceva sigur?

This post has been edited by FLEX: 26 Apr 2005, 18:53

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
cosmin_m
post 26 Apr 2005, 18:39
Post #230

Membru autentic

Pei cred ca spre asa ceva se indreapta lucrurile (sper).
Muta negocierile spre Prima tocmai pentru ca ei pot da banii, fara sa implice statul/guvernul roman.

--------------------
+
cosmin_m
post 26 Apr 2005, 18:42
Post #231

Membru autentic

QUOTE(FLEX @ 26 Apr 2005, 18:38)
Inca 24 de ore ... foarte lungi, cele mai lungi de la revolutie incoace ... http://www.hotnews.ro/
*

Hai sa nu aducem Revolutia in discutie. Nu are nici un rost, ci din contra , o sa starneasca comparatii care nu au nici cea mai mica noima.

--------------------
+
Lolek
post 26 Apr 2005, 19:25
Post #232

Ignorog

QUOTE(Johnny_Bravo @ 26 Apr 2005, 18:19)
Berlusconi detine un record trist... o singura afirmatie de-a lui (nu negociem cu teroristii, indiferent de consecinte) a trimis in lumea cealalta pe un alt jurnalist italian, Enzo Baldoni, prin august 2004, parca.

si tu faci parte din acea categorie de ganditori care cred ca Berlusconi l-a omorat? foarte interesant cum tatal dracilor dispare dintr-o data din peisaj...way to go, Turing.

QUOTE(Johnny_Bravo @ 26 Apr 2005, 18:19)
Cred ca am putea invata cate ceva din experienta italienilor...
*

ce anume?

This post has been edited by Lolek: 26 Apr 2005, 19:29

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
J o h n n y
post 26 Apr 2005, 19:43
Post #233

Membru autentic

QUOTE(Lolek @ 26 Apr 2005, 20:25)
si tu faci parte din acea categorie de ganditori care cred ca Berlusconi l-a omorat? foarte interesant cum tatal dracilor dispare dintr-o data din peisaj...way to go, Turing.
*

Nu cred, sunt convins ca asa e.... de aia Berlusconi a fost obligat sa demisioneze din fruntea guvernului. Iar acuma se chinuie sa faca un nou guvern...

Pai cum, singur nu iti dai seama ce putem invata?

--------------------
+
maddan
post 26 Apr 2005, 19:45
Post #234

Speedy Gonzales

blink.gif

Bai oameni buni, retineti pentru ultima oara: TERORISTII SUNT VINOVATI pentru ceea ce se intampla cu ziaristii si ghidul lor, NU autoritatile romane!!!!

Punct! mad.gif

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
ashu
post 26 Apr 2005, 19:51
Post #235

Membru erectil

Ieri am auzit cea mai tare aberatie la OTV, ca sa nu le mai spunem teroristi, ca ii jignim, ci sa le spunem patrioti, ca doar lupta pentru eliberarea tarii. Deja cred ca o sa tai io cu mana mea un cap de roman, ca mi-a ajuns cata tampenie vad ca ma inconjoara.
Mai baieti, gibonii aia sunt vinovati, ei isi omoara propriul popor in atentate, plus oameni nevinovati de alte natii care le pica din intamplare in maini. Sunt niste animale medievale, care trebuiesc starpite de pe suprafata pamantului. mad.gif

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
horace
post 26 Apr 2005, 19:56
Post #236

Membru incepator

Pe de alta parte nici reversul medaliei... tot la OTV auzit nu "suna" prea bine.... ca ar trebui sa "capturam" si noi vreo 2-3 irakieni de aici.. si sa le luam gatul .. la schimb... wacko.gif
Sincer mi-a cam fost greata de multe "apucaturi" romanesti auzite pe acolo... Ajung din ce in ce mai des la concluzia ca.. poate ne meritam soarta.. sau chiar ca.. culmea.. soarta e mult prea blanda cu noi....

--------------------
Renault Laguna II 2002
"You live once... but if you live right... once is enough...
+
cosmin_m
post 26 Apr 2005, 20:10
Post #237

Membru autentic

Ashu, protestez. Jignesti animalele !
Si cica au cerut sa fie numiti "luptatori pentru pace" . Sa ma @$%!@#%^!@#%^!#@^!@#$%!@$^!@ pacea mamii lor .

horace, putem sa capturam si 3 de-ai lor sa-i casapim, vor fi eroi si vor alerga fecioarele virgine prin cele 500 camere ale palatului care le tine lor loc de rai ... iar restul sunt infideli asa ca daca le luam gatuli doar ii ajutam !
Filozofie !

This post has been edited by cosmin_m: 26 Apr 2005, 20:14

--------------------
+
Lolek
post 26 Apr 2005, 20:20
Post #238

Ignorog

QUOTE(Johnny_Bravo @ 26 Apr 2005, 19:43)
Nu cred, sunt convins ca asa e.... de aia Berlusconi a fost obligat sa demisioneze din fruntea guvernului. Iar acuma se chinuie sa faca un nou guvern...

Pai cum, singur nu iti dai seama ce putem invata?
*

mdea. punct aici. cred ca asta ar fi momentul culminant al intregii dezbateri.

QUOTE(ashu @ 26 Apr 2005, 19:51)
Ieri am auzit cea mai tare aberatie la OTV, ca sa nu le mai spunem teroristi, ca ii jignim, ci sa le spunem patrioti, ca doar lupta pentru eliberarea tarii. Deja cred ca o sa tai io cu mana mea un cap de roman, ca mi-a ajuns cata tampenie vad ca ma inconjoara.

postul ala ar trebui maturat de pe fata pamantului. CNA e o gluma hidoasa, in conditiile in care atata nesimtire persista in neglije in fata unor oameni care ar trebui oarescum educati, nu dimpotriva. s-au urlat inclusiv urlete antisemite pe postul ala...si CNA doarme linistit...mai da cate-o amenda pe la nu's ce post ca un film a fost mai cu sfarcuri, insa toate supuratiile astea infectioase din OTV sunt ok la ei, nu?

ma rog...latru si eu de pomana, ca oricum nu conteaza.

This post has been edited by Lolek: 26 Apr 2005, 21:27

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
EEN
post 26 Apr 2005, 21:25
Post #239

Membru

4600 de vizualizari pentru topicul despre jurnalistii din Irak. Despre militarul mort in misiune in urma cu citeva zile nimic. Despre colegul sau ... nimic. Ziaristii au plecat privat - militarii au plecat in numele tarii. Si atunci? Poate putina demnitate nu ne-ar strica. Imi pare rau pentru jurnalisti, nu stiu ce altceva as putea face in afara boicotarii produselor arabesti (dar nici asta nu e o idee cita vreme produsul lor e petrolul...) dar ceva nu rimeaza aici in toata emotia asta.

In alta ordine de idei - interesanta spusa americanilor: faceti ce vreti, noi nu comentam nimic. Mi se pare mie sau sunt mult mai reci fata de momentul pre-Sadam?

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2007
[FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
+
J o h n n y
post 26 Apr 2005, 21:36
Post #240

Membru autentic

QUOTE(Lolek @ 26 Apr 2005, 21:20)
mdea. punct aici. cred ca asta ar fi momentul culminant al intregii dezbateri.
*

Daca tu zici, asa o fi...

Ma bucur nespus ca deja m-ai etichetat! Astept injuraturile pe PM

This post has been edited by Johnny_Bravo: 26 Apr 2005, 21:39

--------------------
+
16 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 17:44
Forum Renault