Romani rapiti in Irak, oare e bine de discutat?
![]() ![]() ![]() |
Romani rapiti in Irak, oare e bine de discutat?
maddan |
![]()
|
||
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|||
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu, nu ti-e clar ? S-a dus vreo campanie de umectare a ochilor publicului pe acea tema ? Nu ... QED la postul meu de ceva mai inainte.
Dar pentru colegii militarului , tremura cineva ? Cei raniti ? Oare au tot ce le trebuie ? Au parte de asistenta medicala adecvata ... ce mai conteaza ? Aia daca mor nu intereseaza pe nimeni, ca nu este o poveste interesanta. Dar pentru cei din Timis ? A mai vazut cineva ceva la stiri in seara asta ? Mai e loc si de amarati aia care dorm cine stie pe unde si asteapta "valul 2" de inundatii in "prime time" ? Apropos de Timis, toata stima si tot respectul pentru cei care au trimis apa potabila si medicamente acolo ! |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
J o h n n y |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 12 April 05 From: Cluj ![]() |
@maddan:
Ma refeream la faptul ca demisia lui Berlusconi are legatura cu sprijinul acordat americanilor in campania din Irak, deci indirect si cu italienii care cu fost luati ostatici prin Irak. Popolatia nu era de acord dar s-au trimis trupe acolo fara a se tine seama de asta. La alegerile regionale desfasurate in Italia acum cateva saptamani partidul lui Berlusconi nu a primit voturi nici in zonele traditionale care votau cu Forza Italia! Sa nu mai vorbim de celeleate zone din sudul Italiei, de ex... Cunosc destui italieni (italieni, nu romani care stau prin Italia) si stiu cam care e atitudinea lor fata de guvernul lui Berlusconi. Dar cred ca am scris deja destul pe topicul asta si nu mai are sens sa mai continui polemica asa ca o las balta. Btw : nu stiu sa citesc pe buze, sorry! ![]() P.S. Imi place finalul postului tau, fara misto spun asta. This post has been edited by Johnny_Bravo: 26 Apr 2005, 22:52 |
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
2005 Ghia 109 CP Simplicity is the ultimate sophistication!
|
|
horace |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 23 April 05 ![]() |
Apropo de baiatul acela din Afganistan. Sa nu uitam ca era SOLDAT, purta o uniforma militara si a mers in zona de RAZBOI... iar in razboi se si moare..... Deci EL a mers acolo asumandu-si .. si fiind constient de acest risc. Acum ca a murit sau nu pentru apararea tarii noastre (asa cum prevedeau vechile coduri militare romanesti...) asta e alta poveste...Dumnezeu sa il odihneasca...
In Iraq insa.. referitor la copii astia......nu putem vorbi despre aceleasi principii. Etica cea mai "de baza" te invata ca nu ai voie sa lovesti un om cazut si neinarmat...Daca "rapitorii" chiar sunt patrioti asa cum se pretind... inarmati fiind.. de ce nu rapesc soldati.. si nu civili???? De ce nu lupta cu arma in mana de la egal la egal... caci.. asa... e simplu...dar e josnic si .. gretos...... Doamne ajuta! Ne-au ramas doar rugaciunile..... |
--------------------
Renault
Laguna II
2002 "You live once... but if you live right... once is enough...
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Stiti ce ? Daca ii omoara, cel mai prost e Basescu daca nu trimite mai multe trupe,...sa bage mii de soladati peste ei.
|
--------------------
-
-
-
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Johnny, italienii nu-l au la inima pe Berlusconi din multe alte motive, o stii si tu. Berlusconi a gresit grav cand a facut acea declaratie belicoasa.
Insa as fi dorit sa retinem ca nu presedintii iau viata ostaticilor, ci teroristii. Teroristii sunt responsabili de ceea ce se intampla, iar nu presedintii sau autoritatile. Ele pot doar incerca - asa cum incearca si ai nostri - sa ii elibereze pe ostatici si sa ii aduca teferi. Bush, Blair, Berlusconi... vor fi niste amintiri peste doi-trei ani - unii chiar mai devreme. Opinia publica europeana este mult prea indiferenta la necazurile lumii a treia (remarca faptul ca nu am zis pacifista) pentru a sustine interventii acolo. Europenilor li se rupe si de tarile din Estul Europei, daramite de africani, Orientul Mijlociu sau Asia centrala. Li - se - rupe! In schimb, fara a ridica un deget in Somalia, in Rwanda, in Nigeria si in alte locuri unde puteau interveni in mod traditional, lasand milioane de oameni sa fie macelariti (si acum, in timp ce vorbim, la Darfour mor mii de oameni in fiecare zi!! nu am vazut prea multi ziaristi romani sa relateze de acolo!), au probleme de constiinta atunci cand americanii intervin in modul lor - interesat si cu bocancii inainte. Sunt atat de tandri europenii astia si sunt atat de impotriva razboiului incat prefera sa mentina dictaturi in viata, si sa reactioneze timid la valul fundamentalist islamic care deja a ajuns sa faca maree si in Franta, si in Germania si in alte tari asemenea. Santajul la care este supus statul roman este unul ingrozitor: ingrozitor pentru ca ziaristii nu mai au, de astazi, nici o sansa de a scapa cu viata, oricat ne-am ruga noi, si ingrozitor si pentru ca opinia publica romana este proiectata in aceeasi stare de nepasare fata de abominatiile fundamentalismului islamic, dar in aceeasi stare de revolta impotriva propriilor autoritati. Teroristii lui Zarqawi (scoliti de CIA, asta e!) stiu cum sa arunce vina pe autoritatile statelor pe care tot ei le ataca. Voi chiar nu va dati seama ca vor cu orice pret (pretul vietii unor oameni nevinovati) sa conditioneze psihicul roman si sa-l faca sa NU mai accepte interventii (discutabile, dar necesare) in lumea lor de Ev Mediu? Chiar nu va dati seama ca o gramada de romani intra cu capul inainte in acest joc ingrozitor? Acela de a-ti uri propriile autoritati, dar a uita ca de fapt teroristii sunt de vina! Inchei prezenta mea pe acest subiect reamintind tuturor ca rapirea acestor patru nevinovati nu are nici o legatura cu prezenta romana in Irak. Aia e un pretext pentru terorizarea unei natiuni intregi, capcana in care au cazut din plin toate televiziunile. Are insa o totala legatura cu credinta scelerata a unor sub-oameni ca prin terorare isi vor impune elucubratiile lor religioase lumii intregi. Iar anii care vor veni vor aduce, fara indoiala, astfel de drame si pe teritoriul nostru, aici, acasa, la noi. Asta e inceputul de mileniu III. Dumnezeu sa-i aiba in paza! |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cred ca toata lumea o sa-mi sara in cap, dar din punctul meu de vedere lucrurile par simple: atit ziaristii + irakiano-americanul capturati de teroristi, precum si soldatul din Afganistan (sa-i fie tarina usoara!) stiau unde se duc! Din acest moment ei si-au asumat un risc! Asta e, treaba e simpla insa noi o complicam. Nu cred ca s-au dus pentru binele tarii ci mai mult din interese personale (bani, cariera, etc.). A retrage trupele din Iraq (desi nu am fost de acord si nu sint nici acum) mi se pare o prostie. Inseamna a pune interesele citorva persoane in fata interselor noastre (a tuturor romanilor).
Mult mai bine ar fi daca s-ar trece la controlarea oamenilor de "afaceri" arabi de la noi din tara! Sa se vada cu ce se ocupa, unde ajung banii lor! Pentru ca teroristii au nevoie de bani. In momentul cind nu mai sint finantatori, nu mai sint nici teroristi! This post has been edited by kaspersky: 27 Apr 2005, 09:01 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
stiti ce a inceput mie sa mi se para ciudat: toata lumea este extrem de intransigenta, iar nefericitii aia au inceput sa fie o moneda de schimb excelenta la nivel mediatic. toti parlitii isi iau morga si sunt analisti. nefericirea alora e moneda lor pentru glorie.
problema amaratilor alora e una pur umana, care are din pacate implicatii politice masive. de ce au plecat conteaza mai putin, mai ales ca nu stiu cine poate condamna dorinta de cariera si de un trai mai bun. e ca si cum ai spune despre un pilot de avion care a cazut ca: "stia in ce se baga, si-a asumat un risc etc." spuneti chestia asta mamei lui miscoci. eu nu zic ca orice principiu de politica externa sau militara trebuie sa cedeze in fata umanitarului. dar drama - Doamne fereste - ramane drama, si alegerea e tragica, si constiintele raman incarcate. iara mi se pare de-a dreptul venal la nivel jurnalistic sa faci vreo comparatie intre inundati si ce se intampla cu cei rapiti. cei din irak nu mai sunt oameni obisnuiti, ei poarta pe umeri o intreaga lume politica si militara acum. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Si fara suparare chestia asta: Domne stiau la ce riscuri se supun!Mi se pare invide si nesimtire!
Totusi sunt oameni si daca erau rude cu cei carora afiseaza atata nepasare nu era chiar asa. Personal nu-s de acord sa retraga trupele, si ar fi o greseala colosala acest lucru....dar nici asta domne s-au dus ptr bani,stau riscurile asa le trebuie!!!Hai nu mai fiti asa de rai si invidiosi! |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu sint invidios si nici nu sustin ideea ca stiau cum sta treaba si asa le trebuie! Dar nu putem sa nu admitem ca ei stiau cum stau lucrurile pe acolo si si-au asumat un risc. Probabil ca inainte de a se hotari sa plece acolo, in sinea lor, s-au gindit la ce riscuri implica deplasarea si au tras concluzia ca merita!
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
adso |
![]()
|
kaspersky, fara exagerare, am o vecina la conac care si-a pierdut un picior pentru ca s-a dus sa ia apa de peste drum si a dat un camion peste ea.
stia ca pe drumul ala cam o data la doua saptamani circula un camion si totusi s-a dus sa ia apa. sunt de acord ca exagerez foarte tare. dar dupa adrenalini petrisori si mili carpenisani, care primesc masini si sunt adulati ca eroi nationali ca au dat cu nasul prin irak sau bosnia, nu ti se pare normal sa se gaseasca destul de multi emuli? sunt mai putin oameni, sau lacrimile lor sunt mai putin lacrimi pentru ca au plecat "profesional" in irak? This post has been edited by adso: 27 Apr 2005, 09:58 |
|
|
kaspersky |
![]()
|
Pai eu nu stiu cit de profesional au plecat ei in Iraq (din cite stiu ei nu au fost trimisi de PrimaTV sau Romania Libera). Oricum tot oameni sint, si daca sint din presa se pare ca au mai multa priza la public (nici nu vreau sa ma gindesc ce era daca erau niste oameni simpli, probabil nu se prea auzea de ei, vezi Monaf ca de el nu prea e interesat nimeni). Insa nu le putem da teroristilor tot ce vor ei, asta e clar! Trebuie sa fim realisti, degeaba facem scandal, manifestatii, orice. Asta n-o sa-i convinga pe teroristi sa-i elibereze. Imi pare rau c-o spun cred ca putem sa ne asteptam la ceea ce e mai rau!
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
|
|
adso |
![]()
|
|
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Ar fi trist ca dupa aceasta "amanare" autoritatile romane sa cedeze in vreun fel (retragere, ce mituire cu o anumita suma). Ar fi trist pentru noi. Oricum, ieri ma uitam la cei trei ca si cum ii vad pentru ultima oara in viata. Pacat....
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
adso |
![]()
|
|
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
"sa fim realisti, degeaba facem scandal, manifestatii, orice. Asta n-o sa-i convinga pe teroristi sa-i elibereze"
Nu-i degeaba. Tocmai asta au cerut in mesajul de ieri. Multe din rapirile anterioare au avut aceasta conditie. Pesemne ca teroristii se gindesc ca daca tot nu retragem trupele macar sa cistige in "prestigiu" prin astfel de manifestari care sint redate de TV. IN cazul asta se pare ca respectivii sint incepatori si vor sa urce in top. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Cel mai mare pacat e ca poate niste oameni nevinovati o sa moara...
Cel mai mare pacat e ca daca erau gheorghe si vasile nu era atata tam-tam... Cel mai mare pacat e ca a a inceput ca o inscenare clara cu alte scopuri care noi n-o sa le stim si se termina cu o rapire pe bune.... Dzeu sa-i ajute! |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Pai:
1) Daca am ceda prin retragerea trupelor...ar fi un prost exemplu dat de romania. Ar arata ca prin asemenea metode pot obtine ce vor 2) Daca am da ceva bani pentru ai recupera in viata pe jurnalisti, iar ar fi foarte rau. Practic am ajunge tara sustinatoare a terorismului. Ca banii aia nu o sa fie utilizati pentru repararea drumurilor. Si banii aia o sa omoare direct sau indirect alti oameni. Si gandestete cum am fi priviti din afara. In ambele variante, imaginea Romaniei ar fi patata urat de tot. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Aia e ca nu vazura-ti ca sunt chiar profesionisti?
Manifestatiile publice au rolul de a forta mana autoritatilor...aia e! Si daca vedeti toata mass-media incearca din rasputeri sa amplifice valoarea si marimea manifestatilor. Este evident ca talharii aia au ciripitori dintre ciuhapi pe aici si iau pulsul direct..de aia... Driverx..lasa ca Italia si-a retras trupele, au dat si bani ..si nu plange nimeni..ba chiar io ma gandesc sa merg la vara la ei..asa ca... |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
adso |
![]()
|
eu unul sper din tot sufletul sa se ajunga la dat bani. aici nu mai am nici o indoiala. daca e vorba de bani vs. vieti, cred ca alegerea e foarte clara. cine impune principii chestiei asteia e criminal. plata se face oricum pe sest, iar italia si franta au facut-o deja.
si nu neg ca oricum impresia mea foarte clara este ca romania ar trebui sa se limiteze la politici regionale si la a face frumos international la limita inferioara. Chestia cu preemptive strike romanesc impotriva "railor planetei" mi se pare o stupizenie. |
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Situatia asta mi-aduce aminte de drama lui Brancoveanu. Pt, ca nu a vrut sa faca pe placul turcilor i-au fost decapitati fii apoi a urmat el. Cine zicea ca istoria se repeta?
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
si ce te faci cu cerintele NATO, dupa care am plis atit?
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(asarban @ 27 Apr 2005, 11:28) Driverx..lasa ca Italia si-a retras trupele, au dat si bani ..si nu plange nimeni..ba chiar io ma gandesc sa merg la vara la ei..asa ca... Si uite ca probabil au o cota parte de vina ca irakienii au apelat pana si la o tarisoara de 3 lei care nici nu are 1000 oameni pe acolo, vazand ca treaba functioneaza. Tot din aceasi greseala s-a nascut terorismul aerian (sau cum ii zice) cu deturnarea la kilogram a avioanelor la sfarsitul anilor 70 si inceputul anilor 80. Pana atunci, nu prea se apela, dar in urma unor gafe mari ale administratiei americane, s-a creat o moda din deturnatul de avioane. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
adso |
![]()
|
|
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(adso @ 27 Apr 2005, 11:38) ma indoiesc ca NATO ne-ar cere vreodata sa trimitem trupe in coreea de nord de exemplu. sau s-o dam scurt la cap iranului pentru ca bush a visat urat azi noapte. Da...dar sa zicem ca coreea nu ne afecteaza. Dar cu iraku cum e? Nu avem si noi europenii interese acolo? Ce iti bagi maine in Dacie? Apa? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
SI ce imbunatatire a preturilor la benzina ai simtit ma de cand s-au dus romanasii in Irak?
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
adso |
![]()
|
vinde opec destul petrol. problema este ca USA vroia sa impuna pretul ei, si mai ales sa preia controlul asupra petrolului din irak, din cauza asta s-au infipt in ei. USA va creste pretul petrolului la nivel global, nu il va scadea. oricum, acolo benzina e deja cam de 3-4 ori mai ieftina ca in europa.
sa nu fim naivi |
|
|
Lexy |
![]()
|
No offence!!!
Dam bani?Ok de unde?De la buget! Bugetul cum se face?Pe spinarea romanilor! 1.Sustinem terorismul si aratam ca se poate asa... 2.Maine il rapesc pe x,poimaine pe y si devene asta salariul irakienilor sau altora.. 3.Banii aia cine-i suporta?Staul care nu-si mai face sedii/sau nu-si mai mareste salariile la senatori?Neh luam de la sarantoci le mai bagam 2 taxe in plus si 5 procente la circa financiara... |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
driverx |
![]()
|
Lexy
CORECT. Oameni buni. Daca Franta sau Italy au platit, NU inseamna ca si noi trebuie sa facem aceasi greseala. E o greseala imensa. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
costi |
![]()
|
QUOTE(driverx @ 27 Apr 2005, 11:40) Da...dar sa zicem ca coreea nu ne afecteaza. Dar cu iraku cum e? Nu avem si noi europenii interese acolo? Ce iti bagi maine in Dacie? Apa? Pai se poate : http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=17379 Lexy mai sus le plingeai lor de mila si ne cereai sa nu fim rai iar acum ne plingi noua de mila daca dam banii de le buget. OK ne manifestam compasiunea si nu le dam bani. Ce facem ? Ne retragem ? |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:33 |