Cat de pacatosi suntem?, discutie starnita de "un banc"
![]() ![]() ![]() |
Cat de pacatosi suntem?, discutie starnita de "un banc"
madalina |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|||
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Biblia a spus...6 zile creatie, 1 zi odihna. Mare bug. A spus 6 zile pentru cateva miliarde (sa ramanem suspecti la cifra exacta) de ani. Cand s-a descoperit ca pamantul avea ceva vechime cand Eva si-a gasit frunza stiti voi unde, s-a gasit si explicatia pentru cele 6 zile. "De unde stim cat ii o zi pentru D-zeu" si alte "explicatii" dinastea....patetic.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
ma vad nevoit sa imi aduc aminte de unde a plecat aceasta discutie...de la o anumita rigiditate a bisericii fata de pacatele moderne... banale ca:
- sexul inainte de casatorie - sexul protejat sau ale latora ce ameninta a deveni banale. Asa cum societatatea occidentala a evoluat si s-a distantat de religie in ultimul secol (orice religie, nu conteaza) ne putem astepta ca defazajul sa se mareasca in continuare. Daca continua pe panta asta, europa crestina practicanta occidentala va disparea in mai putin de 50 de ani...vorbesc f. serios...poate in tarile ex-comuniste sa mai fie un ragaz de 30-40 de ani. In mare insa, nepotiii mei o sa aiba mari greutati in ale explica copiilor lor de ce va sa zica Inaltare, Paste, Florii si alte sarbatori. Nu va mirati, au disparut religii care au cladit temple faraonice, cladite in decenii intregi de sacrificii si rugaciuni si eforturi...acum nici nu mai stim ce inseamna. Singura solutie care imi trece prin cap este ca biserica sa se adpateze spiritului bibliei si nu literei ei (in plus nimeni nu stie cu exactititate cat din litera ei s-a pastrat in urma interpretarilor si traducerilor)...parafrazand "crestinismul trebuie sa evolueze in secolul 21...sau nu va mai fi deloc". Asta am avut de spus, voi spuneti bineinteles ce doriti fara spaima de OT, insa grija...daca vad vreo cearta intre catolici, ortodoxi, protestanti si atei inchid si pun toroipanul pe vinovati. |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
QUOTE(romulus @ 12 Apr 2005, 12:38) Mi se... to acolo e. Ai dreptate Iuda e ala care pana la al treilea cantat al cocosilor il va fi tradat pe Isus. O clipa de neatentie... ![]() Nici eu n-am citit Biblia, dar am vazut destule filme inaintea Pastelui ca sa-mi aduc aminte ca al treilea cantat al cocosilor se referea la momentul in care Petru se va lepada de Hristos. ![]() Iuda e, totusi, apostolul care l-a vandut pe Hristos pentru aproximativ 30 arginti. Referitor la cele 7 zile, n-am acum timp, ca m-as apuca sa numar erele geologice si sa vad daca nu cumva dau 7 (daca da, inseamna ca tocmai suntem in "ziua" de odihna si in curand va incepe o noua "saptamana" de lucru). |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
mil
Aici nu e cearta intre religii. Ar fi trist de tot daca am ajunge acolo. Problema e ca unii vad ateismul tot ca pe o religie, si aici e greseala mare. Dar in mare ramane doar o disputa credinciosi vs. atei In rest, ce sa zic, ai mare dreptate. Si eu cred ca singura solutie de salvare a bisercii este ceea ce zici tu. Daca ar fi dupa mine, ar putea disparea, dar sunt constient ca e nerealist si ar avea consecinte dezastruoase chiar. Sunt prea multe oi pe lumea asta, si oile au nevoie de ciobani si caini sa le ghidezi. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
romulus |
![]()
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
QUOTE(Liviu M @ 12 Apr 2005, 13:45) Nici eu n-am citit Biblia, dar am vazut destule filme inaintea Pastelui ca sa-mi aduc aminte ca al treilea cantat al cocosilor se referea la momentul in care Petru se va lepada de Hristos. ![]() Iuda e, totusi, apostolul care l-a vandut pe Hristos pentru aproximativ 30 arginti. Biiineeeee maaaaa!!!!! Am incurcat personajele ![]() |
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.239 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Partea cu vindutul este discutabila!
Sigur Iuda a tradat! Dar, nu pentru bani ci pentru asi confirma ca intradevar Isus era ceeace pretindea a fi, si , va face in asa fel incit sa nu fie arestat! Banii i-au fost platiti tocmai ca pe el sa cada "pacatul" ci nu in "spinarea" popilor iudei! Oricum si asta, ca de altfel toata biblia, este o parabola! Totul se interpreteaza, si nu de catre credinciosii de rind, ci de catre "initiati", adica popi! De fapt astai marea problema ! Cine interpreteaza! |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
2004 / 2019/2008
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
QUOTE(driverx @ 12 Apr 2005, 13:46) Momentan axioma "nu exista Dumnezeu" mi se pare la fel de nefondata ca si axioma "exista Dumnezeu si io-te asa arata el si asta vrea el de la tine" - nu e vorba de incadrare a ateismului alaturi de vreo alta religie, e vorba de acelasi wishfull thinking pe care l-am mai vazut amintit pe aici, cred ca folosit in sens invers. Aberatii despre sex: inainte de casatorie - nu bun, dupa casatorie - nu bun in anumite pozitii sau protejat. Sexul este procreere si trebuie folosit doar in acest scop. Pai in aceste conditii, putem sa nu ne mai zvarcolim atata si sa-l abolim de tot. Pentru reproducere exista calea luminoasa in vitro, si daca se isca semne de intrebare referitor la faptul ca sperma folosita e obtinuta pe cai "necinstite", se poate gandi un procedeu de colecta direct din glande, fara efortul mecanic rau famat - nici o placere - nici un pacat. Hellcome to the clean world. This post has been edited by Lolek: 12 Apr 2005, 14:15 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(Lolek @ 12 Apr 2005, 15:14) Asta sa leo spui SI la maimute, balene, delfini. Si daca cumva ii pune dracu sa nu faca asa, eu zic sa ii maltratam, ucidem, vanam si ii atarnam de macaralele barcilor de pescuit. mama lor de nesimtiti..fac sex sau se masturbeaza pentru pura placere. Eu zic nici sa nu ne mangaiem nevestele. Dar nu de alta, dar le face placere, si...mai stii ? cateodata le mai si da idei dinastea....."interzise" sa muste din fructul interzis. Edit: Scuze Lolek. Am gresit. Dar post-ul il las. E prea adevarat sa il sterg. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Hmmm, eu tot n-am inteles ideea cu comparatia om vs. maimute, balene, delfini. Poate ma mai luminati!
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
driverx |
![]()
|
kaspersky
Adica, cu alte cuvinte si mai pe scurt: ![]() ![]() De balene, sincer nu sunt foarte sigur, dar le-am pus si pe ele, avand ceva vage amintiri si despre ele. Cat despre maimute, cred ca ati vazut destule care se joaca cu picamerul lor, si de delfini stiu sigur ca sio pun de placere. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.239 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(driverx @ 12 Apr 2005, 11:40) kaspersky Adica, cu alte cuvinte si mai pe scurt: ![]() ![]() Este o problema in rationamentul matale! Alea este animaluri salbatice si neeeducate! ![]() PS! Asa ca chestie! nici eu nu cred in existenta vre unui, sau mai multor dumnezei! |
--------------------
Renault
2004 / 2019/2008
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(miki @ 12 Apr 2005, 15:45) Este o problema in rationamentul matale! Alea este animaluri salbatice si neeeducate! ![]() PS! Asa ca chestie! nici eu nu cred in existenta vre unui, sau mai multor dumnezei! Este o problema in rationamentul matale! Asa cum tu presupui (de unde, nu stiu) ca nu au constiinta, MAI SUNT altii care sustin ca suntem singurii care au suflet si sentimente. Binenteles ca astia in mare is tot credinciosii. Si uite asa merg eu la padure, stau cuminte pe patura mea, si dintr-o vad un om cum isi ia cainele de cap (la propriu) si il arunca cu vreo 3-4 metri mai in spate. Daca era plasa cu oua, avea muuuuult mai mare grija de el. .....sick world ![]() Oricum, in cazul in care ai dreptate, trebuie luat si asta in seama, totusi...DE CE ar fi pacat sa faci sex? De prostie a pus dumnezeu la femei clitorisu ala acolo si ajung mai greu la orgasm???? Pai daca ne-am limita la sex wild de procreere, as vedea eu atunci femeile....mai uitati-va la discovery cum fac animalele, si nu cred ca v-ar place. Concluzie: clitoris si capu p***i sunt niste ramasite ca si apendicele. Nu avem ce face cu ele. ![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
miki |
![]()
|
NU ma refeream la "suflet si sentimente"! Este mare diferenta intre astea si "constiinta"!
Si unde am zis eu ca-i pacat sa faci sex ! Nu vazusi ca-s necredincios! QUOTE Concluzie: clitoris si capu p***i sunt niste ramasite ca si apendicele. Nu avem ce face cu ele Wrong! Din punctul de veder al bisericii astea reprezinta ispita! Iar noi ca drept credinciosi trtebuie sa luptam impotriva ei! Asa ca hai sa punem mina pe topoare si satare' ![]() |
--------------------
Renault
2004 / 2019/2008
|
romulus |
![]()
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
|
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
driverx |
![]()
|
Tu nu esti, dar alte meleoane?
Adica ce? Hai ca nu vreau sa dau in batjocura, dar D-zeu vrei sa zici ca joaca Nu Te Supara Frate cu noi? De aia ne-a montat creier asa mare si destept, sa putem evolua, nu sa stam stresati si sa luptam cu capcanele...pardon...ispitele lui. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
miki |
![]()
|
QUOTE(driverx @ 12 Apr 2005, 12:06) Tu nu esti, dar alte meleoane? Adica ce? Hai ca nu vreau sa dau in batjocura, dar D-zeu vrei sa zici ca joaca Nu Te Supara Frate cu noi? De aia ne-a montat creier asa mare si destept, sa putem evolua, nu sa stam stresati si sa luptam cu capcanele...pardon...ispitele lui. DA ! Asta face, cred ca stii ca l-a ispitit inclusiv pe fisu! Iar pe de alta parte lupta cu ispita poate insemna si evolutie nu numai stres! Ca sa nu mai vorbesc ca defapt stresu' te indeamna sa evoluezi! Ia inchipuieti, acu vreo 10k ani, ce stresati erau starmosii nostrii urmariti de "Ursus Spealeus"! Adica ursu' de pestera, o ruda a astora de azi, pe care se razbuna Nastase,si care erau cam x2 la dimensiuni! |
--------------------
Renault
2004 / 2019/2008
|
driverx |
![]()
|
Hai sa nu dam chiar in caterinca. Vorbeam de respect. Hai sa ne respectam cat de cat unii pe altii din cele doua tabere.
...daca tot nu ne intelegem, punem de un razboi religios...no problem ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
bolt |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 16 March 05 From: Tulcea ![]() |
Domnilor ateo-evolutionisti binevoiti, va rog, si luminati-ma si pe mine cu o explicatie pertinenta in privinta rolului mitocondriei in celula si dati-ma pe spate cu explicatia evolutiei ei (in special motivatia chimica !!!)
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- .......
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(bolt @ 12 Apr 2005, 16:52) OK. Pentru asta te invitam afara din discutie. De unde stii tu? Mai sus cu cateva post-uri tu parca sustineai (fara argumente, bineinteles) ca tot ce zicem noi e ridicol si ca nu stim despre ce vorbim. Esti ceva de genu "Crede si nu cerceta". Atunci pentru ce sa iti dam argumente? Ca sa le improsti cu noroi? Biblia trateaza viata mult prea simplist fata de ceea ce este. Viata a aparut printr-o serie de "accidente" chimice care au dus la forme mai complexe. Bineinteles, ce am spus acuma este o privire de ansamblu, de intrat in detalii, nu are rost pentru simplul fapt ca eu nu sunt expert in biologie, cred ca nici tu nu esti, si in plus de asta, vei arunca cu noroi DIN NOU pe orice ce nu se potriveste patternului tau de credincios ...doar ca asa s-a spus si ca ar fi suprem....peste puterea ta de intelegere. Ma uit si la semnatura ta si ma gandesc ce nu e OK cu tine. Nu iti place stiinta? O negi? Sau ce? Ca nu inteleg. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
bolt |
![]()
|
Pareti unul din cele mai bune exemple de regres intelectual autoimpus. Ca unul care doar ascult anumite genuri muzicale ce parere ati avea daca m-ati auzi (ca neprofesionist) ca-ncep sa despic in 4 notele unui portativ si elucubrez despre tot felul de masuri, timpi si alte alea. Cati dintre noi am parcurs un studiu biblic sistematic (studiu, nu lectura afona) elaborat, cu oameni de specialitate (ca-n orice domeniu de altfel) ca se ne pronuntam in dreptul acestei stiinte (e o stiinta la urma urmei) cu atata aroganta (si nu numai). Nu rup usile bisericilor dar din respect pt. studiu, metodologie si profesionalism intervin in acest topic si sanctionea diletantismul oricare or fi el si din orice domeniu. Mai vorbim ...
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- .......
|
|
driverx |
![]()
|
bolt, nu vreau sa intru in atacuri la persoana (si te rog sa faci la fel, altfel.....), dar daca deschideai ochii aici NU neaparat Biblia ii pusa in discutie, ci conceptul de religie. Intelegi acuma despre ce vorbim? Religia produce oameni de genul tau, care vorbesc mult si prost, despre te si miri ce notiuni, lucruri care poate chiar nu exista, dar in context-ul vostru capata o dimensiune imensa, si asa o discutie rationala ajunge direct la gunoi.
Fara sa fac jigniri, cititi va rog semnatura mea. E un mare adevar, care se aplica foarte bine in cazul nostru. Repet, nu e cu mesaj subtil recomandarea mea.... |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
miki |
![]()
|
QUOTE(bolt @ 12 Apr 2005, 12:52) Domnilor ateo-evolutionisti binevoiti, va rog, si luminati-ma si pe mine cu o explicatie pertinenta in privinta rolului mitocondriei in celula si dati-ma pe spate cu explicatia evolutiei ei (in special motivatia chimica !!!) ![]() "Mitocondria este responsabilă cu transformarea nutrimentelor în energie ce permite moleculelor de Adenozin Trifosfat (ATP) să umple activitățile celulei. Această funcție cunoscută și ca respirația aerobă, este motivul pentru care mitocondria este numită uzina energetică a celulei. Mitocondria este un organit celular neobișniut care conține acid dexosiribonucleic (ADN), găsit în general la nucleul celulei, și ribozomi. Aceasta mai produce și proteine care abundă în citoplasmă. În mitocondrie, ADN –ul dirijează ribozomii în așa fel, pentru ca aceștia să producă proteine, care în mare majoritate funcționează ca enzime, sau catalizatori biologici, în producția de Adenozin Trifosfat (ATP). Numărul mitocondriilor într-o celulă diferă în funție de rolul celulei (funcția acesteia). Celulele cu particularități în solicitarea de energie, de către organism, cum ar fi celulele mușchilor, au mai multe mitocondrii ca oricare altă celulă." Crezi totusi ca-i cazul sa transformam acest topic, dintr-unul "filosofic" in unul stiintific!? Daca da, putem continua cu : "Funcția Mitocondriei Funcția de bază a mitocondriei este să creeze energie pentru activitatea celulară pe lângă procesul de respirație aerobă. În acest proces, glucoza este sfărâmată de către celulele din citoplasmă pentru a forma un acid piruvic, care este transportat în mitocondrion. Într-o serie de reacții, în care o parte este numită ciclul acidului citric sau ciclul Krebs, acidul piruvic reacționează cu apa pentru a produce dioxid de carbon (CO2) și zece atomi de hidrogen. Acești atomi de hidrogen sunt transportați pe o carieră transportoare specială de molecule, numite coenzimi, spre cristae, unde acestea sunt donate lanțului de transport al electronilor. Acest lanț de electroni separă electronul și protonul în fiecare din cei zece atomi de hidrogen. Cei zece electroni separați sunt trimiși prin lanțul transportor și unii, eventual, se combină cu oxigenul (O2) și cu protonii pentru a forma apă (H2O). Energia este eliberată în timp ce electronii curg din coenzimi de-a lungul lanțului transportor de elctroni către atomii de oxigen, și această energie este blocată de către componentele lanțului transportor. În timp ce electronii curg de la un component la altul , componentele pompează protoni în mod aleatoriu de la matrice la compartimentul extern. Protonii nu se pot întoarce la matrice cu excepția unuia cere este punte de legătură prin enzimea ATP, care este localizată în membrana interioară. Respirația aerobă este un proces care continuă, astfel că mitocondria poate produce sute și mii de molecule de ATP la fiecare minut în fiecare celulă tipică. ATP- ul este transportat în citoplasma celulei, unde este folosit în fiecare reacție la care participă. În timp ce ATP- ul este folosit, acesta este transformat în ADP, care este returnat de către celulă în mitocondrion și este folosit pentru a produce mai mult ATP." This post has been edited by miki: 12 Apr 2005, 16:11 |
--------------------
Renault
2004 / 2019/2008
|
driverx |
![]()
|
@miki
Nu are rost ceea ce faci tu. In primul rand,dam in off-topic la greu, doi la mana, credinciosul va gasi ceva cu ce sa arunce. Citate din Biblie sunt destule. Thread de genu exista pe un alt forum pe care am fost foarte activ. Thread-ul asta e mic copil pe langa ala. Ce faceau mai ales credinciosii pe acolo, cat aberau, iti venea si tie ca ateu sa iti faci cruce....Serios. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
bolt |
![]()
|
De ce esti defensiv ? Iesirea mea din discutie nu ti-ar folosi la nimic, aa poate doar la un confort psihologic. E ridicol ca voi prezentati pareri si nu argumente stiintifice (demonstratii, referinte la experimente, autori etc. De unde reiese ca eu sunt "crede si nu cerceta" iar tu ai fi "cred pt. ca am cercetat". Ce ai cercetat ? Da-mi te rog cateva pasaje biblice din care reiese cat de simplist trateaza viata. Asta inseamna ca nu-i veridica ? Da-mi un singur exemplu de accident constructiv de fiinte vii. De ce crezi tu ca cineva care-ti solicita argumente stiintifice "arunca in tine cu noroi" ? Patternul meu nu-i credincios ci studios si tocmai de aceea inconsistenta celor spuse de ateo-evolutionisti m-a invitat in topic. De ce nu-i semnatura mea OK ? Nu stiu la care model cosmogonic faci referire (sunt cel putin 4 daca nu stiai) de ma-ntrebi daca-mi place stiinta.
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- .......
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
bolt |
![]()
|
Multumesc miki.
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- .......
|
|
driverx |
![]()
|
madalina. Am corectat. Mii de scuze.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
bolt |
![]()
|
E super ca suntem mai multi acum pe topic. Va fi palpitant. Chiar, ce credeti voi ca-nseamna ateu ? Asa de curiozitate ?
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- .......
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 08:42 |