Tuning motor 1.4/1.6 MPi, se poate imbunatati performanta Logan-ului?
![]() ![]() ![]() |
Tuning motor 1.4/1.6 MPi, se poate imbunatati performanta Logan-ului?
valerica1 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 5 June 09 ![]() |
|
||
--------------------
sandero
2009
diverse
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.366 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ca discurile de frana sunt altele nu spune nimeni? Sau garda la sol mai mica din ce-mi aduc aminte.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
valerica1 |
![]()
|
|
--------------------
sandero
2009
diverse
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.366 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Parca stiam ca sunt mai mari decat la diesel.
L.E. Discuri de frana Logan: 1.4 MPI 238x12 1.6 MPI 259x12 si asta tot neventilat dieseluri 259x20.6 1.6 16V 260x22 This post has been edited by einstein1984: 16 Jun 2009, 07:21 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
valerica1 |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 15 Jun 2009, 09:16) tu crezi ca loganu are mai multe tipuri de fran? nu doua 1 ventilate 2 neventilate cele de diesel mai noi sunt ventilate atat poate ma insel si au scos un nou model de frane ventilate numai ca daca sunt mai mari trebuie sa schimbe si jantele |
--------------------
sandero
2009
diverse
|
|
einstein1984 |
![]()
|
1.6 MPI are discuri neventilate mai mari decat cele de 1.4. Exista 2 tipuri de etrieri (pt discuri ventilate si neventilate) si mai multe tipuri de discuri din ambele varietati.
Dialogysul meu inca e cu pluta, deci nu prea am cum sa-ti arat plansa. hai gata cu offtopicul, ca aici e vorba de tuning motor. Insa pana la schimbari de motoare (o manevra f neeconomica), un schimb de frane ar fi mai bun si mai ieftin. This post has been edited by einstein1984: 15 Jun 2009, 09:53 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
QUOTE(valerica1 @ 15 Jun 2009, 09:13) garda la sol e la fel discurile de frana sunt ventilate altele fata de cele pline poate dar la fel cu cele ventilate de pe taote loganurile care au ventilate si eu stiam ca la 1.6 16v discurile de frana sunt diferite fata de loganurile normale. parca dsign spunea in jurnalul lui de bord ca a pus pe fata discuri de 1.6 16v, de unde am dedus ca sunt diferite. garda la sol la 1.6 16v, cel putin la ph1, e diferita fata de celelalte logane. respectiv prestige-urile 16v sunt mai inalte. de ce nu stiu exact, pentru ca dupa mintea mea garda la sol pentru 16v ar trebui sa fie mai mica, ca doar deh se vrea modelul mai "sport". cert este ca am un tovaras cu un astfel de model si pus langa alte logane chiar este mai inalt. am mai spus asta intr-un alt topic si ii ramasesem dator lui argon cu o poza in care sa se vada diferenta, dar uite ca n-am mai facut. eventual daca vreti il rog pe tovarasul meu sa-mi dea o poza cu loganul lui in care sa se vada inaltimea. |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
valerica1 |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 15 Jun 2009, 09:51) 1.6 MPI are discuri neventilate mai mari decat cele de 1.4. Exista 2 tipuri de etrieri (pt discuri ventilate si neventilate) si mai multe tipuri de discuri din ambele varietati. Dialogysul meu inca e cu pluta, deci nu prea am cum sa-ti arat plansa. hai gata cu offtopicul, ca aici e vorba de tuning motor. Insa pana la schimbari de motoare (o manevra f neeconomica), un schimb de frane ar fi mai bun si mai ieftin. o sa incerc sa fac niste poze cu un sistem de franare la 1.6 si 1.4 eu parca stiam ca sunt la fel cele neventilate ca dimensiune da pana nu fac o poza nu sunt convins |
--------------------
sandero
2009
diverse
|
|
GOLAN 91 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 13 April 06 ![]() |
Deci:Discuri neventilate la inceput,dupa aia au pus ventilate pe DCI-uri dar nu toate,au pus si pe Prestige ventilate,si pe pick-up si MCV (7locuri+modor DCI cred) sunt aceleasi discuri ventilate(acelasi diametru ventilate/neventilate) dar un etrier mai mare.
Eu am avut neventilate,am cumparat de Prestige si nu merg decat falcile,trebuie cu totul,este mai mare si suportu(unde vin plcutele etc). Pentru acel kit brembo ,mai investesti inca 400euro in anvelope, altfelf degeaba. |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
- B 42 ZIF
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Una peste alta mai bine nu ne mai cumparam logan !
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
sau iti cumperi dar incerci sa intelegi cu adevarat ce fel de masina este si ca nu o sa poti transforma niciodata un logan intr-o masina sport, fara investitii majore.
ca-i poti ameliora un pic demarajul, distanta de franare si stabilitatea, asta tine mai mult de siguranta... parerea mea. This post has been edited by slider2: 15 Jun 2009, 20:01 |
--------------------
symboala
neagra
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
slider2 |
![]()
|
el are supernova
![]() |
--------------------
symboala
neagra
|
|
valerica1 |
![]()
|
QUOTE(GOLAN 91 @ 15 Jun 2009, 19:23) Deci:Discuri neventilate la inceput,dupa aia au pus ventilate pe DCI-uri dar nu toate,au pus si pe Prestige ventilate,si pe pick-up si MCV (7locuri+modor DCI cred) sunt aceleasi discuri ventilate(acelasi diametru ventilate/neventilate) dar un etrier mai mare. Eu am avut neventilate,am cumparat de Prestige si nu merg decat falcile,trebuie cu totul,este mai mare si suportu(unde vin plcutele etc). Pentru acel kit brembo ,mai investesti inca 400euro in anvelope, altfelf degeaba. asa stiam si eu da na poate intre timp au scos astia de la Tehnocenter ALT TIP DE FRANE PENTRU LOGAN |
--------------------
sandero
2009
diverse
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Eu zic sa cititi mai sus. Alea sunt datele din Dialogys.
Si oricum, franele de Logan se concep acum in Romania, nu la tehnocentre. Si ca sa nu fiu iar off topic, din moment ce Loganul prestige are deja frane mai mari, e inca un motiv sa-l cumperi ca atare in loc sa te mai chinui cu tunat un 1,4 sau 1,6. Mai ales ca diferenta de pret chiar nu e asa mare fata de cate dotari are in plus. This post has been edited by einstein1984: 16 Jun 2009, 08:35 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
ainstaine, nu iti pierde timpul cu angajatul ala. doar atat il duce capul
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
valerica1 |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 16 Jun 2009, 08:32) DA ATAT MA DUCE CAPUL DAR PE TINE NICI MACARATAT, JUMATATE NU STII DIN CE STIU EU adica stii ce stie un mecanic atat nimic mai mult tot se concepe in Franta LARDY sau Tehnocenter sau AUBEVOYE sau Palencia Spania(testari) sunt trimise apoi in Romania unde sunt testate sau asta stiam eu da na |
--------------------
sandero
2009
diverse
|
|
IRONICK |
![]()
|
Rugamintea mea este sa nu il mai bagati in seama, indiferent ce zice! S-a mai bagat in seama si pe la insonorizare, dar este mediocru. Niciodata nu o sa se ridice la nivelul nostru. Pacat de angajatii buni de la Dacia, personajul asta ii face de rusine.
This post has been edited by IRONICK: 16 Jun 2009, 10:26 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
IRONICK oare sunt angajati buni la dacia ? Ma mir sau abia acum am aflat si eu .
Pana la urma ar fi bine sa revenim la topic ca zice tuning motor transformarea 1.4 in 1.6 si totusi am constatat ca decat sa te chinui cumperi un motor nou si il arunci in caruta. Oricum nu va vad pe nici unu sa rulati precum cei de la raliu si sa folositi franele in exces doar pentru un cumplu ceva mai mare . |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(valerica1 @ 15 Jun 2009, 23:33) asa stiam si eu da na poate intre timp au scos astia de la Tehnocenter ALT TIP DE FRANE PENTRU LOGAN In uzina lu' matale, daca nu ai observat inca, se pun pe logan 3 tipuri de frane fata si inca vreo 3 tipuri pe spate, asa cum se vede chiar din manualul de service (unul mai nou) anexat. Pana si diametrul pistoanelor e diferit. Ba chiar si pompe de frana sunt cel putin vreo 2. Evident, nu putem cere unor angajati ai producatorului care face masinile alea sa si stie ce fac. Ca doar, chiar conform declaratiilor lor (ale angajatilor), stiu mai mult decat dublu fata de altii. Altii care stiau totusi aceste lucruri... Ma repet si reiau, multe lucruri se pot afla de pe intranetul Dacia, dar trebuie sa ai o pozitie cat de cat pentru a le putea accesa. Si evident, bunavointa. Unii, cu cat stiu mai mult isi dau seama ca stiu foarte putin. Aia de cred ca stiu tot sunt in alta categorie. Attached thumbnail(s) Pages_from_MR388LOGAN3.jpg ( Size: 201.49k ) Number of downloads: 1255 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
valerica1 |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 17 Jun 2009, 00:24) In uzina lu' matale, daca nu ai observat inca, se pun pe logan 3 tipuri de frane fata si inca vreo 3 tipuri pe spate, asa cum se vede chiar din manualul de service (unul mai nou) anexat. Pana si diametrul pistoanelor e diferit. Ba chiar si pompe de frana sunt cel putin vreo 2. Evident, nu putem cere unor angajati ai producatorului care face masinile alea sa si stie ce fac. Ca doar, chiar conform declaratiilor lor (ale angajatilor), stiu mai mult decat dublu fata de altii. Altii care stiau totusi aceste lucruri... Ma repet si reiau, multe lucruri se pot afla de pe intranetul Dacia, dar trebuie sa ai o pozitie cat de cat pentru a le putea accesa. Si evident, bunavointa. Unii, cu cat stiu mai mult isi dau seama ca stiu foarte putin. Aia de cred ca stiu tot sunt in alta categorie. domnule Klaus nu esti prea bine informat pe logan sunt 4 tipuri de frana fata si patru spate 4 fata ; 2 pline si 2 ventilate incepand cu anul trecut a mai aparut un timp in care prinderea este cu filet in etrier din aceste 4 tipuri 3 sunt in romania si al patrulea in tarile cu clima calda si mult praf( are o placa de metal care protejeaza discul ) deci daca scadem cel care nu e in romania sunt 4 unul cu filet in etrier si 3 cu filet clasic( ma refer la suruburile de prindere) This post has been edited by valerica1: 17 Jun 2009, 14:36 |
--------------------
sandero
2009
diverse
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Deci sunt 4...
Pai ce ziceai mai sus si spuneai ca stii adevarul absolut? Ia sa vedem: QUOTE(valerica1 @ 15 Jun 2009, 10:24) tu crezi ca loganu are mai multe tipuri de fran? nu doua 1 ventilate 2 neventilate cele de diesel mai noi sunt ventilate atat Si pentru informarea matale, protectia de praf la discuri se poate comanda si in Romanica (le-am avut eu) si se pot monta si pe fuzetele de la loganurile din Romania, nu doar la alea din tari cu praf mult. Ai vazut ca daca te documentezi afli lucruri noi si diferite de ceea ce credeai tu ca e realitatea? A fost greu? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 17 Jun 2009, 16:02) Si pentru informarea matale, protectia de praf la discuri se poate comanda si in Romanica (le-am avut eu) si se pot monta si pe fuzetele de la loganurile din Romania, nu doar la alea din tari cu praf mult http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1174731 ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
ma da parca aici era de motoare nu de frane.
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
SebastianLEGALRACING |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 7 May 06 ![]() |
O fi gandit producatorul ca daca are putere mai mare cara mai mult.
|
--------------------
renault
trafic
- bucuresti
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Bogdane eu ma gandeam ca daca vrei viteze mai mari vrei sa si opresti de la vitezele alea. Nu de alta, dar sa nu punem caruta inaintea cailor.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
valerica1 |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 17 Jun 2009, 15:02) Deci sunt 4... Pai ce ziceai mai sus si spuneai ca stii adevarul absolut? Ia sa vedem: Si pentru informarea matale, protectia de praf la discuri se poate comanda si in Romanica (le-am avut eu) si se pot monta si pe fuzetele de la loganurile din Romania, nu doar la alea din tari cu praf mult. Ai vazut ca daca te documentezi afli lucruri noi si diferite de ceea ce credeai tu ca e realitatea? A fost greu? ma refeream la tipul care nu se comercializeaza in Romania , ca e diferit ca forma nu ca e diferit ca are in plus protectia de praf sa explic mai clar This post has been edited by valerica1: 17 Jun 2009, 19:46 |
--------------------
sandero
2009
diverse
|
|
male |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 289 Joined: 25 April 09 ![]() |
pentru cei care vor modificari substantiale il dau exemplu pe vgroza de pe logan club. dintr-un logan de 1.6 ,8v a scos 160 cp(asa sustine el).cum asta? cu compresor.sunt firme de tuning care fac acest lucru.
costuri cam 2 000 E. |
--------------------
dacia
logan 1.4
2006
|
|
djasu82 |
![]()
|
adica ...
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
slider2 |
![]()
|
la sfarsit nu prea se vad exact detaliile de pe grafic, dar chiar si asa, in afara de motor s-a mai umblat la altceva?? ca nu prea pare...
|
--------------------
symboala
neagra
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 21:30 |