Barele antiruliu, a.k.a. bare (nu "bari"!!!) stabilizatoare
![]() ![]() ![]() |
Barele antiruliu, a.k.a. bare (nu "bari"!!!) stabilizatoare
johny_drift |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 10 April 06 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310
1983 dacia 1310 , audi coupe
|
|||
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(XS Tuner @ 2 Nov 2006, 18:04) Trist, chiar f trist... QUOTE(ROBY 06-TFA @ 2 Nov 2006, 18:24) Din cauza c-am montat bucse normale am fost nevoit sa raman la colierele standard. QUOTE(johny_drift @ 2 Nov 2006, 21:52) sa va dau o idee referitoare la bara stabilizatoare de spate . merge de renault fuego . intra destul de greu dar va garantez ca nu se compara cu nici una de dacie . are in jur de 30 mm am vazut una pe un r 18 break destul de groasa cred ca in jur de 22 - 24 Cea mai groasa bara pt spate de provenienta reno de care am auzit are 20 mm (R18 turbo). 30 e deja ineptie. Iar pt fata n-ai sa gasesti mai groasa de 19 (acelasi model). Pt cei interesati de diametre mari, am inteles ca s-ar realiza bare pe comanda pe la Campulung. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
johny_drift |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 10 April 06 ![]() |
chiar am sa o masor pe cea din spate sa vad exact cat are. oricum peste 20 sigur. am sa iu fac si o poza.
|
--------------------
dacia
1310
1983 dacia 1310 , audi coupe
|
|
animalu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 20 January 07 From: Timisoara ![]() |
bieletele standard rezista la 2 bari una peste alta?
scuzati-mi intrebarea stangace ![]() |
--------------------
Dacia
Dacia 1310
'89 TLX
- TM10UOV Membru de 2 lei
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
cam 100-200 de km....... cel putin la mine....la altii au rezistat si 50 de km
![]() |
--------------------
.
.
. 929y
ma urmareste vis-a-vis :)))) |
|
Gaba |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 11 April 06 ![]() |
Bieletele antiruliu standard rezista la o bara de 22? sau trebuiesc luate tipul"nou" ?
|
--------------------
ex:dacia
1310
97' Dacia 1310
- MS xx xxx Oricit as sti.... oricit as face...oricit as invata ... prinde bine ori ce ajutor
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Papucurile au d-alea obisnuite. Deci rezista...
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
stoianovmi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 26 April 05 From: Bocsa ![]() |
Papucul benzinar are bara de 22 diametru sau doar pe diesel au fost puse?
|
--------------------
dacia
1300
1983
- cs 03 zxk
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
daca lasi masina jos bieletele antiruliu sunt solicitate mai mult.....
normal ar trebuii sa reziste dar daca incepi cu viraje, suspensie mai tare, arcuri mai scurte se rup....... |
--------------------
.
.
. 929y
ma urmareste vis-a-vis :)))) |
|
Muttley |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
bieletele standard sunt slabe calitativ pana si pt o masina care merge normal.asa ca pt o bara mai groasa dati degeaba banii pe o bieleta standard,e un topic facut de robert numai despre bielete,intrati acolo.
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
animalu |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 20 January 07 From: Timisoara ![]() |
bieletele de papuc sunt aceleasi ca pe berlina?
daca sunt altfel as pune direct de papuc si 2 bari antiruliu ar functiona mai bine? |
--------------------
Dacia
Dacia 1310
'89 TLX
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
Intreba cineva mai devreme aicea daca la virarea rotilor pe loc sa induc tensiuni in bara stabilizatoare si cineva a raspuns ca nu. eu as zice ca da. Din cauza unghiului de inclinare al pivotilor care forteaza roata din interiorul "curbei" sa ridice efectiv masina (siretlic al proiectari menit sa oblige rotile sa revina la pozitia de mers inainte obligate de greutatea masinii), in timp ce cealalta roata coboara. Asta inseamna ca exista un moment de torsiune in bara. Cine nu crede, poate verifica usor. Cit de mult ingreuneaza asta intoarcerea volanului pe loc, nu stiu, nu cred ca se simte.
dar apropo de opinia ridicata anterior despre masinile subviratoare care devin si mai si cind au o suspensie intarita/bara de torsiune mai tare pe fata, sunt de acord. Un aspect insa nediscutat de nimeni privind rigiditatea torsionala a sasiului este efectul asupra turnurilor amortizoarelor care in special in fata probabil ca vor avea de suferit fara o bara de intarire sus. Cu alte cuvinte, cu o bara de torsiune serioasa pe fata, efortul se va transmite mai mult sasiului/caroseriei care s-ar putea sa anuleze, torsinindu-se efectul pozitiv al unei bare prea groase. Un semnal dupa care puteti sa va uitati ca se intimpla ceva de genul asta este fisurarea bazei pilonilor parbrizului. Banuiesc insa ca asta se intimpla dupa folosire intensa in curse automobilistice, nu la mersul la piata. Desi prin unele locuri din tara, asta e o adevarata incercare pentru masina.... |
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|
papamuntz991 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 496 Joined: 15 January 07 From: Militari Customs ![]() |
vin si eu cu o intrebare de incepator...daca imi cumpar o bara stabilizatoare de 19 mm(cum se gasesc pe piata) si imi pun bielete antirului modelul acela nou(in T) se va simti diferenta ?sau o diferenta prea mica?
|
--------------------
Dacia
1310
'90 TLX
- B 17 M.. cu Dacia in suflet...
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
o bara stabilizatoare de fi 22 e cea mai buna alegere;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Muttley |
![]()
|
QUOTE(Gheorghedracu @ 18 Mar 2007, 17:49) Intreba cineva mai devreme aicea daca la virarea rotilor pe loc sa induc tensiuni in bara stabilizatoare si cineva a raspuns ca nu. eu as zice ca da. Din cauza unghiului de inclinare al pivotilor care forteaza roata din interiorul "curbei" sa ridice efectiv masina (siretlic al proiectari menit sa oblige rotile sa revina la pozitia de mers inainte obligate de greutatea masinii), in timp ce cealalta roata coboara. Asta inseamna ca exista un moment de torsiune in bara. Cine nu crede, poate verifica usor. Cit de mult ingreuneaza asta intoarcerea volanului pe loc, nu stiu, nu cred ca se simte. E vorba de inclinarea longitudinala a pivotului (fuga). Dar la valoarea infima a acestui unghi la Dacie, cred ca deformatia e preluata de flexiblocuri. Nici n-ajunge sa se torsioneze bara... QUOTE(Gheorghedracu @ 18 Mar 2007, 17:49) Un aspect insa nediscutat de nimeni privind rigiditatea torsionala a sasiului este efectul asupra turnurilor amortizoarelor care in special in fata probabil ca vor avea de suferit fara o bara de intarire sus. Cu alte cuvinte, cu o bara de torsiune serioasa pe fata, efortul se va transmite mai mult sasiului/caroseriei care s-ar putea sa anuleze, torsinindu-se efectul pozitiv al unei bare prea groase. Un semnal dupa care puteti sa va uitati ca se intimpla ceva de genul asta este fisurarea bazei pilonilor parbrizului. Banuiesc insa ca asta se intimpla dupa folosire intensa in curse automobilistice, nu la mersul la piata. Desi prin unele locuri din tara, asta e o adevarata incercare pentru masina.... Nu cred c-ar avea de suferit oalele de amortizor... Asta pt ca bara e prinsa de lonjeroane si bratele superioare (via bielete). In concluzie, cel mult urechile de prindere ale bratelor superioare sa fie mai solicitate. Oalele de amortizor in nici un caz... Edit: doar daca te referi la solicitarile pe ansamblu ale caroseriei care tinde sa aiba un ruliu mai redus la o aceeasi forta centrifuga. Hmmm... posibil ![]() This post has been edited by Muttley: 19 Mar 2007, 12:03 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
papamuntz991 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 496 Joined: 15 January 07 From: Militari Customs ![]() |
si bara de 22 se gaseste pe piata sau la dezmembrari?
|
--------------------
Dacia
1310
'90 TLX
|
|
Muttley |
![]()
|
Nici nu mi-am batut gura (tastele) destul p-aci cu detalii si explicatii...
![]() Nu, nu se gaseste, doar daca ai norocul sa dai peste un Veyron dezmembrat... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
animalu |
![]()
|
ar putea sa ia Veyronu cu tot daca tot il gaseste dezmembrat nu?
![]() |
--------------------
Dacia
Dacia 1310
'89 TLX
|
|
papamuntz991 |
![]()
|
nu il iau cu totul...pastrez caroseria de dacie:D
|
--------------------
Dacia
1310
'90 TLX
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Va dau un pont, gasiti bare d-astea la Muttley, cu 150 de roni bucata.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Muttley |
![]()
|
Mai las-o ma-n cucu' gol ca nu fac io d-astea.
Deja mi-o dat colegu' PM ![]() papamuntz991, da un click pe patratelu' rosu. QUOTE(Muttley @ 31 Oct 2006, 18:52) Da' sa stii ca lucrurile nu prea merg asa p-aci. Vrei informatii - cauti!!! N-o sa-ti dea nimeni sugus in gura la nesfarsit numai pt ca tu ai o repulsie fata de lectura. ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Ce fraier esti, faceam si noi un ban cinstit!
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
Nu am avut in vedere neaparat periculozitatea ca sa zic asa. Am vrut doar sa sugerez ca s-ar putea sa nu beneficiezi cu nimic de la a avea o bara de torsiune prea puternica, daca caroseria e prea slaba, caci in loc sa folosesti forta de control de la oroata la cealalta, tot ce realizezi s-ar putea sa fie "flexarea" caroseriei in curbe. In timp, asta desigur ca nu ramine fara urmari. Sigur ca ai dreptate, daca intervine rugina in ecuatie, atuncea orice e posibil.
Cred ca inclinarea axului pivotilor este la fel ca la orice alta masina (ma rog, in limite normale), ceea ce da in mod sigur un efort in bara. Sigur, ca intervin tot felul de factori in felul cum se transmite acest efort si in final nu as putea spune unde se va face simtit fara sa stiu exact toate detaliile, dar in orice caz, se va repercuta asupra efortului de intoarcere a volanului pe loc asa cum este simtit de sofer. |
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|
papamuntz991 |
![]()
|
ms pt informatii...deci bara de 22 prin comanda...
![]() |
--------------------
Dacia
1310
'90 TLX
|
|
MECCA |
![]()
|
![]() VOLVO.FOR LIFE ! Group: Members Posts: 538 Joined: 25 November 06 From: de la mare/tkg/cta ![]() |
Am zis sa trezesc din nou topic-ul asta.Eu inca nu sunt lamurit cum se prind cele doua bari antiruliu pe lonjeron, in singura poza nu pre se vede clar.Are cineva o poza mai clara cu asa ceva???Si inca ceva, la fel de nelamurit sunt cu doua bari pe spate,nu stiu cum se prind??Are cineva niste poze clare sa delusesc si eu misterul asta odata.Multumesc celor care au bunavointa sa puna cate va poze.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1987
- CT-06-PTY DACIA MOTOR DUBLU V8, 5 CILINDRI, 4 PRISME SI UN TETRAEDRU SPORT.
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.289 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Poti sa folosesti camera de bicicleta .
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT35 |
|
MECCA |
![]()
|
![]() VOLVO.FOR LIFE ! Group: Members Posts: 538 Joined: 25 November 06 From: de la mare/tkg/cta ![]() |
si colierul acela care prinde cele doua bari de lonjeron trebuie si ela randu-i confectionat??
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1987
- CT-06-PTY DACIA MOTOR DUBLU V8, 5 CILINDRI, 4 PRISME SI UN TETRAEDRU SPORT.
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.289 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Nu . Totusi , daca nu iti incape poti sa folosesti niste saibe.
Minusuri : - daca nu montezi corect fuge camera de pe ureche . 6 Dec 2007, 20:29: Pe spate e destul de simplu . Baga-te sub masina si o sa te prinzi . Eu am montat bara de break modelul nou . Initial voiam sa pun bara ei normala + bara de break dar trebuie confectionate urechile . This post has been edited by SiloS: 6 Dec 2007, 20:29 |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT35 |
|
freddybb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 181 Joined: 22 February 06 ![]() |
ma intereseaza si pe mine o bara stabilizatoare de papuc diesel, sunt din AB
|
--------------------
dacia
1300
- AB 01 HXS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 16:39 |