Cum sa ne lasam de fumat ?, Metode
![]() ![]() ![]() |
Cum sa ne lasam de fumat ?, Metode
koldun |
![]()
|
||
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|||
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
hmmm....ok then... dar eu nu renunt la ciocolata....
Ce ma deranjeaza cel mai mult de cand nu mai fumez e ca nu mai dorm cum dormeam inainte. AM insomnii, ma trezesc in toiul noptii, etc |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
koldun |
![]()
|
Pai vezi? Ce tot zic? Ciocolata...
|
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Faza ieri noapte
![]() Visam ca prietena e langa mine-n pat si-mi zice sa-nchid usa. Eram la ea acasa da-n mintea mea adormita credeam ca sunt acasa la mine. Iar acasa la mine usa e langa pat. Asa ca (desi visam!!!) am intins mana-n lateral sa imping usa. Doar ca a intervenit o miiiiica problema. In realitate, langa pat se afla o noptiera, iar pe noptiera o veioza. A picat saraca veioza pe jos, ne-am trezit amandoi speriati. Mare lucru ca nu s-a spart ![]() Azi noapte m-am foit in continuu. Tot aveam impresia ca e ora la care trebuie sa ma trezesc, asa ca m-am intors pe toate partile juma' de noapte... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Dap.... e si asta un simptom..... sa visezi mai mult ca de obicei in decursul somnului
|
--------------------
.
.
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
prima data cind m-am lasat de fumat
mincam non stop zi si noapte insomnie...adormeam foarte tirziu dormeam mai putin dar culmea ma trezeam foarte odihnit in rest o stare generala de bine hai...s-aveti vointa! |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
FLP |
![]()
|
da, si eu am observat ca desi dorm f agitat si f putin totusi ma trezesc f odihnit
2 Oct 2008, 09:11: acusi intru in cea de-a patra zi fara tigari..... parca am inceput s anu mai visez urat noaptea.... dar tot greu dorm, adica ma trezesc pe la 3-4 si nu adorm la loc pana la 5 This post has been edited by FLP: 2 Oct 2008, 08:11 |
--------------------
.
.
|
koldun |
![]()
|
Azi ceva tabac? Cafea, ciocolata?...
![]() |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Te-ngrasi daca bagi in tine. Punct. Nu are treaba cu fumatul. Bagi in tine pentru ca nu te poti abtine - probabil pe principiul - daca tot nu fumez macar sa mananc (suma viciilor ramane constanta? :B ). In rest sunteti oameni mari, va abtineti si gata. Da, nu mai fumez nici eu de 6 luni. Primele zile au fost mai grele (am folosit si plasturi cu nicotina, ce stateau mai mult dezlipiti, insa stiam ca sunt acolo si ca, teoretic, portia de nicotina imi este asigurata) - apoi am renuntat si la plasturi. Dorinta de a fuma nu trece asa usor. Cu timpul incepi sa uiti.
This post has been edited by AIX: 2 Oct 2008, 09:13 |
--------------------
.
.
.
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
in primele zile la citeva minute imi venea in minte faptul ca m-am lasat de fumat si ce as mai fuma o tigara...practic numai la asta ma gindeam
apoi,cum zice aix,incet incet incepi sa uiti eu consider ca a meritat efortul...nimic nu se face cit ai bate din palme bafta si vointa! |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
Eu m-am lasat de fumat pana acum la modul serios de vreo 4 ori.
Bun, sa incepem cronologic: Prin 2004, asa pe la inceput de an, dupa aproximativ 8-9 ani de fumat zic: "Ce-ar fi sa incerc sa ma las de fumat?" Toate bune si frumoase, insa nu prea stiam cum. Imi tot promit ca de maine, ca de luni, ca de inainte de Pasti, etc. NIMIC (Adica nu se intampla miracolul). Undva in jur de 1 Mai, ma intorc acasa la parinti intr-un weekend, si intalnindu-ma cu niste prieteni ne hotaram sa facem o seara de club. Zis si facut. Seara aranjati, pregatiti, mai putin eu cu tigarile (mai aveam asa cam la juma' de pachet in buzunar), ceilalti doi nefumand. Ajungem la "Euphoria", ne place muzica, atmosfera, berea rece, etc. si intram in "mood". Pe la doi jumate mi se termina tigarile. Merg la bar si cer un pachet de Lucky Filters (tigari pe care le fumam deja de vreo 3 ani). Ghinion, nu aveau decat Marlboro, Kent, Camel si alte cateva marci. Asta e zic, ghinion, daca nu au Lucky nu mai fumez. Mai beau o bere, si inca o bere, si ajung pe la vreo sase dimineata acasa. Dorm aproape toata duminica, seara ma preagtesc sa ma intorc la resedinta tempoara de la Bistrita. In drum spre gara ma gandesc: "Sa-mi cumpar tigari, sa nu-mi cumpar?"...si ma amagesc cu urmatorul chiosc, urmatorul magazin, si in final hotarasc: "Gata, cumpar cand ajung la Bistrita". E, n-am cumparat nici la Bistrita, am ajuns seara tarziu, discutii cu partenera de atunci, ne-am pus in pat si gata. Dimineata deja aveam o ZI JUMATE' de cand nu fumasem si am decis ca e deja un record ce trebuie imbunatatit. N-am mai fumat de atunci timp de aproape doi ani. In schimb am inceput sa beau mult ceai (verde, negru, etc). In fiecare zi beam cam 2 litrii de ceai. Si asa, cand ai mei colegi ieseau la tigara, imi luam cana cu ceai si mergem si eu cu ei. Dupa doi ani, m-am reapucat, am fumat vreo 6 luni si m-am lasat iar pe un varf de munte, oferindu-mi pachetul plin de tigari si o bricheta cadou din State (Zippo) unor prieteni. Si iarasi n-am mai fumat o buna bucata de vreme. Momentan nu mai fumez de dinainte de Pasti si ma simt foarte bine. Asa ca fratilor...doar vointa voastra conteaza in tot procesul asta. Daca nu puteti singuri, luati pe cineva langa voi, gasiti un surogat gen ceai (preferabil verde), fructe, etc. (stati departe de FRIGIDER, ciocolata, rontait prostii). Respecte This post has been edited by RZV: 3 Oct 2008, 10:23 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
FLP |
![]()
|
Tot nu am fumat absolut nimic.
Ma tin inca bine.... Dar nu stiu de ce azi a fost f f f greu. M-am gandit mai mult ca niciodata. Perioada in care as fi fumat au fost parca mai dese.... De ce oare ? |
--------------------
.
.
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Nicotina-si cere drepturile
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
koldun |
![]()
|
Hai ca ce a fost greu a recut. Nu mai ai decat o luna si pe urma e mai usor!
Succese! |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
FLP |
![]()
|
Incerc momentan cu succes sa nu cad prada tentatiei (ce pateu ieftin
![]() Sa vedem cum evolueaza..... |
--------------------
.
.
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Am stat fara sa fumez cam 3 saptamani, la inceputul acestui an .... apoi am inceput iarasi (ce idiot am fost ca m-am apucat iarasi). A fost nasol rau tot timpul ma gandeam la tigari .... dar cred ca o sa mai incerc .... Nu de alta dar acum stiu ce ma asteapta .... Cineva care nu mai fumeaza de vreo 10 ani mi-a spus ca nu o sa-mi iasa niciodata chestia asta cu fumatul din cap...... Parca fumatul este "infipt" acolo undeva fix in mijlocul creierului ......
Edit: Mancam multe prostii, mestecam guma, rontaiam bomboane ...etc. Cred ca data viitoare o sa incerc cu plasturi cu nicotina sau cu nicorete .... This post has been edited by nairam: 3 Oct 2008, 21:27 |
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
FireChief |
![]()
|
topicul acesta este de o utilitate extraordinara
felicitari tuturor celor care ajuta prin sfaturile lor si felicitari si respecte tuturor celor care decid sa-si salveze sanatatea renuntind la fumat inca o data ...un topic extraordinar felicitari! ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
QUOTE(nairam @ 3 Oct 2008, 22:23) Parca fumatul este "infipt" acolo undeva fix in mijlocul creierului ...... Cred ca data viitoare o sa incerc cu plasturi cu nicotina sau cu nicorete .... am auzit spunindu-se ca celor care se lasa de fumat le lipseste nu numai nicotina , si si gestu acela de a duce tigara la gura . nicorete ? neeeee... degeaba singura metoda se cheama VOINTA !eu , ca sa ma las de fumat trebuie neaparat sa renunt la cafea , al doilea drog care a pus stapinire pe mine . |
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
FLP |
![]()
|
durerile de cap si insomniile persisita si in a 6a zi.....
ma duc sa iau un nurofen si poate mai dorm putin... totusi azi e sambata |
--------------------
.
.
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
cred ca ar trebui sa stai cit mai putin in compania fumatorilor , si departe de locurile unde se fumeaza . altfel , ai fi ca un om care nu mai poate de foame , dar se plimba numai prin fata restaurantelor care expun pui la rotisor in vitrina .
![]() |
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
bun exemplu ai dat
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
FLP |
![]()
|
azi a fost si prima zi de servici....
cam nasol, eu odata la ora eram obisnuit sa ma ridic de pe scaun si sa ma duc afara. Acu m-am trezit ca efectiv imi curgeau ochii.... Ma rog... gasesc eu cumva cum sa inlocuiesc si asta |
--------------------
.
.
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
baaa....ma paste curiozitatea...pana acu nu am pus tzg aprinsa in gura....
ce senzatie e? ![]() |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
sa nu te mai pasca curiozitatea.
da, o sa tusesti, n-o sa-ti iasa plamanii, dar exista riscul sa-ti placa. mai ales daca incepi sa o faci des , asociat cu consumul de alcool sau in diferite anturaje, cluburi, chefuri...de-astea. mai bine stai linistit. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu am fumat niciodata. De baut alcool, nu beau deloc dar "viciul" meu era mancarea in general nesanatoasa & sucurile.
Mancam chip-uri, snacks-uri, prajeli multe, beam multe sucuri acidulate indulcite, mancam f. multe fast-food-uri (mai ales mcdonalds). Aveam 110 kile (am 1,78) si oboseam f.f.f repede. De asemenea stilul meu de viata era f. sedentar. Ei bine acum 2 ani am fost la doctor si mi-a spus ca e cam rau cu ficatu si cu inima. Momentan nu am nimic, dar peste 20 ani daca continui in stilul asta... Aveam pulsul pe loc 100 si tensiune marita. Ficatul nimic extraordinar (colesterol OK, no prob) dar am fierea "lenesa". Ei bine nu am renuntat imediat la obiceiurile proaste dar in decursul acestor ani de atunci am eliminat destul de multe. NU mai beau sucuri deloc, numai apa plata.NU mai mananc snacksuri de nici un fel niciodata (am schimbat cu fructe). NU mai mananc la mcdonalds niciodata , mananc prajeali MULT mai rar (sa zicem 1 data la 2 sapt), mananc la fast food mult mai rar (1 data la 2 sapt, sunt fortat de anturaj.. n-am ce face), fac sport constant (tenis), merg mult pe jos (in loc sa iau masina pt un drum de 1 km merg pe jos). Rezultatul? Am 95 de kg, pulsul pe loc 80, tensiunea a mai scazut dar nu mult, ma simt MULT MULT mai bine, nu mai obosesc, ma simt mult mai activ, dorm MULT mai bine noaptea. De ce v-am tinut mica prelegere? Pentru ca va inteleg greutatile in a renunta la un viciu puternic, dar pentru mine a fost pur si simplu vointa sa nu mai consum asemenea alimente. ACUM CA MA GANDESC la asemenea alimente pur si simplu imi vine sa vomit... Urmeaza acum sa renunt definitiv la paine ( e un aliment f. important pt mine, tipic roman) si renuntat la mancatul noaptea care inca mi-e f. greu. Nu pot sa mananc cu stomacul gol ![]() Orarul meu e haotic, de obicei prima masa e pe la 14, masa a II-a pe la 20 si apoi inca una noaptea tarziu. DECI vointa (nu tutun ![]() |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
raspunsul este clar, ne lasam de soferie
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
QUOTE(Executron @ 4 Oct 2008, 22:24) Incearca sa inlocuiesti painea cumparata de oriunde cu paine facuta in casa!!! Daca o elimini de tot nu castigi nimic, ba din contra. Ai o surpriza mare: vei consuma muuuult mai putina paine, cantitativ vorbind. La mine in casa nu se consuma paine cumparata decat in mod exceptional (cand ramanem fara faina). Si ON TOPIC: ... sunt fumator si NU incerc sa le raresc. E singurul viciu scump pe care il am... pe cutie scrie Diademas (al doilea "hit" in google). Si nu pot dovedi mai mult de o bucata in 2 zile! Spor!!.. |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Am zis-o peste tot: daca a dat Dumnezeu sa nu incerci pana la 18 ani o tigari, NU O INCERCA NICIODATA. Oricum prima n-o sa-ti placa. Dar incetu' cu incetu' o sa te prinda. FARA SA-TI DAI SEAMA! Azi zici ca "te lasi oricand", maine te chinui sa tragi doua fumuri ca sa mergi mai departe.
Am fumat de prin clasa a 10a. Initial fumam cu fumam, mai mult la liceu, era un fel de hobby de pauza, in weekenduri stateam "clean", dar la liceu nu ma puteam abtine. Am ajuns prin clasa a 12 la un pachet pe zi lejer, prin anu' 1 deja nu ma mai feream de parinti care deja banuiau/stiau ca fac asta, si se intampla sa fumez si mai mult. Daca stateam pe la o bauta luam si doua pachete pe zi. Revelionu' trecut am aruncat in fata scarii bricheta si pachetu' jumate plin. N-am fumat patru luni jumate. Apoi cand m-am facut trotil intr-o noapte am ajuns acasa si am vazut pachetu' de tigari al lu' frate-meu. Eram convins ca mi-era pofta de o tigara. Am aprins una, am tras de trei ori din ea si mi s-a facut sila rau. M-am mai ferit o luna pana am bagat o masina intr-o rapa si de nervi am luat de la cineva o tigara "light". Aia am putut s-o fumez. Si dupaia in decurs de o luna si ceva am inceput sa mai iau ocazional cate o tigara de pe la cunoscuti, la cateva zile. Am zis ca totul e sub control, ca mai trecusem prin asta si n-am de gand sa repet greselile din trecut. Imi pusesem o regula stricta: orice ar fi, nu cumpar eu tigari pentru mine. Am rezistat asa pana prin septembrie, cand deja devenise penibil sa-i fumez lu' frate-meu cate cinci tigari din pachet, sau sa cer pe la diversi cunoscuti la o bere tigari. Asta e povestea unei recidive. Unii poate o sa rada. Altii au trecut prin asta si poate o sa ma compatimeasca. Data viitoare o sa-mi dau si mai multa silinta, si sper ca la un moment dat, cat mai curand, sa si reusesc. Momentan fumez intre 10 si 20 de bucati de acelasi L&M "albastru" de care ma lasasem de Revelion(mi-am dat seama ca decat sa fumez tot felu' de porcarii de la altii, mai bine iau ceva care macar sa-mi dea si un pic de placere). 10 daca nu ies pe nicaieri intr-o zi, si un pachet daca ma lungesc pe la vreo bere, doua, trei... Grija mare cu lasatul asta. Lasat inseamna de tot. Nici mama curiozitatilor sa nu va mai puna sa atingeti rahaturile astea. Desi cand ma lasasem pusesem un pic pe mine, eu care deja eram mare, la vreo luna m-am lasat de paine. Din greseala am mancat o singura data paine prin iunie parca. De asta vad ca m-am tinut, ca tot se vorbea mai sus. Macar n-am luat chiar grandios in proportii. Aveam vreo 103 kile si 1.86 cand m-am lasat, acum cred ca am vreo 107 kile. Daca bagam si paine cat n-am fumat sunt convins ca aveam mult mai mult. Oricum si cu paine e cu dus si intors ca sunt momente in care mananc mai mult dintr-un aliment oarecare ca sa ma satur. Ca sa nu mai zic de unele alimente pe care nu prea poti sa le mananci fara. Cand am fost la mare cu cortu' am mancat pateu cu lingurita, destul de stranie treaba pot spune. Revenind la porcaria de fumat, va rog mult, luati-mi parerea de fost nefumator in seama si REZISTATI. Din experienta spun ca dupa vreo luna, desi aveam impresia ca rezistenta tot nu prea am, ca tot ma cam doare in gat(asta poate mi se trage ca n-am amigdale de prin clasa a 2a, si cum da un pic de frig eu oricum, fumator sau nefumator sunt cu gatu' iritat), de fapt, realizez trist acum ca era totusi o diferenta. Nu m-am reapucat "oficial" de nici o luna si deja a revenit tusea, rezistenta fizica deja simt ca a scazut, sa nu mai zic de dependenta imbecila in sine(la munca am "renumele" de a ma fi lasat de fumat, unde majoritatea fumeaza, si cand am chef de o tigara ma fac ca plec cu treburi ca s-o fumez). Poate o sa faceti misto de mine, si chiar va dau dreptate! Dar va si spun ca e un viciu dat dracu'. Primele doua saptamani cand ma lasasem am bagat seminte(nu-s deloc prea sanatoase, dar decat tigari...), apoi inca vreo doua stateam cu sticla de apa permanent dupa mine, cand mi-era pofta trageam o dusca, urmatoarea luna a fost decent, iar vreo doua luni dupa chiar n-am simtit pofta. Apoi a inceput sezonu' bautelor, unde aveam mereu impresia ca mi-e pofta. Si am cedat la un moment dat. Poate si pentru ca, o perioada de vreo luna, in loc sa fumez beam cate o bere, doua. Si la un punct am zis "Ce p**a mea, ajung alcoolic in modu' asta, mai degraba as fi fumator"(si sunt in continuare de acord cu treaba asta, macar fumatul nu-ti modifica comportamentul, poate nici o bere nu, dar cinci sigur o sa-l modifice iar cinci tigari ma indoiesc[asta vizavi la vorba aia cu suma viciilor...]). Si cam acolo s-a terminat visu' meu de a fi nefumator... Pentru ca am scris mult mai mult decat credeam, o sa rezum: CINE N-A FUMAT, SA NU-L PUNA DRACU' SA O FACA. CINE S-A LASAT, SA NU MAI INCERCE, NICI DUPA UN AN, NICI DUPA 10 VREO TIGARA. N-ARE ROST!!! Sper ca postul asta, daca l-o citi cineva, sa ajute pe cei care sunt in perioada de a se lasa, si poate ei nu vor repeta greseala mea. Si mai sper sa postez aici doar cand o sa fiu in postura lor. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
never smoked...
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Idem
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 21:16 |