DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

20 Pages « < 13 14 15 16 17 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Testul Elanului la Logan, Sorry guys...

fizzo
post 28 Jul 2005, 10:55
Post #421

Membru autentic

Group: Members

io zic ca astia de la Renault-Dacia ar trebui sa zica asa:

Baieti, Loganul are unele mici probleme de stabilitate in urmatoarele conditii, asa ca aveti grija cum circulati si cum luati virajele. Noi va recomandam sa.....faceti si sa dregeti.....Cine doreste stabilitate, uite introducem optional ESP la pretul de XXX Eur.

si gata!

Parerea mea.....nu dati cu paru'!

--------------------
Dacia Logan Preference 1.4 - B-43-BGJ
I might look stupid, but when i look around, i still have hope.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mil
post 28 Jul 2005, 10:55
Post #422

ocupat

From: x

nenea Stroe ia tancul in brate...si asa am fi patit toti daca masina ramanea in RO...chiar si in FR lumea cerde ca e o lucratura...si poate si in europa latina...dar piata germana e cea mai mare din europa...si influenteaza toati vecinii...mare greseala daca nu se repliaza

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
mmariusel
post 28 Jul 2005, 10:56
Post #423

Membru incepator

QUOTE(DigitalScribe @ 28 Jul 2005, 10:51)
S-ar parea ca numai in testele revistelor nemtesti Logan-ul se face de cacao pana acum.
*

Daca dai in spate cateva pagini poti vedea atasate de mine cel putin inca 2 teste facute de ADAC pe Logan.

--------------------
Nissan Almera 2.2 TDI - SECRET
+
costi
post 28 Jul 2005, 11:01
Post #424

Membru autentic

From: Bucuresti

Pai asta spune si el, ca numai ADAC-ul
Este absolut normal sa fie asa. Piata germana SH e direct afectata si atunci reactioneaza. Doare nu te-ai astepta sa reactioneze piata franceza !

--------------------
DSN/SLZ
+
marafetu_80
post 28 Jul 2005, 11:01
Post #425

ZKR Power

From: Dr. Taberei Buc.

E ceva putred la mijloc , oglinzile intacte , portierele intacte , iar stalpul din spate nu pare deformat astfel incat sa puna viata in pericol .
Totusi astept cu interes pozitia oficiala a lui reno si eventual testul facut in conditii optime nu facute "am terminat testele hai sa ne distram putin sa vedem ce poate".

--------------------
ZKR Egee 1.6MPI 2005/Preference
Beau ,beau , nu ma face sticla!!!!!!!!
+
mmariusel
post 28 Jul 2005, 11:04
Post #426

Membru incepator

QUOTE(costi @ 28 Jul 2005, 11:01)
Pai asta spune si el, ca numai ADAC-ul
Este absolut normal sa fie asa. Piata germana SH e direct afectata si atunci reactioneaza. Doare nu te-ai astepta sa reactioneze piata franceza !
*

Cine o mai testat masina? Top Gear?

O mai testat masina alta revista de renume sau asociatie independenta?

--------------------
+
MAS
post 28 Jul 2005, 11:07
Post #427

Le Bubulateur

Mai oameni buni
Ce va asteptati de la o masina cu forma de dulap pe roti, care nu a auzit macar de conceptul de "Aerodinamica"??? Voi v-ati uitat sa vedeti cat de mare e garda la sol a unui Logan? V-ati uitat sa vedeti cat de inalta si patrata e???
Eu stiu, de la fizica de la tovarasa profesoara, ca un obiect este cu atit mai stabil cu cat centrul sau de greutate este mai jos... adica cu cat proiectia centrului de greutate pe plan este mai departe de marginile proiectiei intregului obiect...
Cum naiba sa aiba masina asta centru de greutate jos, daca ea e inalta ca o duba???
Masina asta nu a fost gandita pentru conducere sportiva, manevre extreme si viteze mari
A fost construita pentru ca tot rumanu' sa poata sa mearga cu toata familia (inclusiv matusi, bunici etc) cu catel, cu purcel, la munte/mare/picnic... Pina si motoarele cu care is dotate aceste masini nu inspira sportivitate....
Am condus ambele modele de Logan (1.4 si 1.6) si is blegi si puturoase de te rogi de ele (asta daca ai pretentii sportive); daca, insa, in condusul de zi cu zi prin oras si in condusul regulamentar, ele fac fata foarte bine... Nu va inteleg ce va tot agitati... Ce voiati pentru 8500 de euro?! O masina care sa se ia de piept cu Porsche?! Sau macar sa le dea muku' la "fitosii si belitii astia cu BMW-uri, Audi, Passat-uri, Golfuri etc", nu?
Raman la parerea ca Loganul are o oferta corecta pentru banii care ii dai pe ea, dat fiind faptul ca o iei de noua... Nu mai incercati aiurea sa il comparati cu Golf, Astra sau mai stiu eu ce alte modele... pur si simplu nu-s din acelasi film...
Argumente? Cu placere: Hai sa vad un Logan cu putere de Golf R32 (230 de cai), sau macar de 180 de cai... Nu se va pune pe el asa ceva... si stiti de ce? Pe linga faptul ca ar sari in aer pretul, platforma tehnica pe care o utilizeaza masina, si proiectul ei nu au fost concepute pentru asa ceva...
Ca sa spun mai pe sleau, Loganul constituie, pentru un familist, carausul PERFECT: portbagaj cat toate zilele, spatiu interior suficient, motor docil si calm, pentru a nu criza nici nevasta si nici copiii, si pentru a nu le pune viata in pericol.

Parerea mea...

Care este....

--------------------
scandura cu rulmenti noua, din 2000 - B-02/36-MAS B222BIP
Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
+
Puiu Tabara
post 28 Jul 2005, 11:16
Post #428

Membru incepator

From: Oradea, Timisoara

Mai oameni buni
Ce va asteptati de la o masina cu forma de dulap pe roti, care nu a auzit macar de conceptul de "Aerodinamica"??? Voi v-ati uitat sa vedeti cat de mare e garda la sol a unui Logan? V-ati uitat sa vedeti cat de inalta si patrata e???
Eu stiu, de la fizica de la tovarasa profesoara, ca un obiect este cu atit mai stabil cu cat centrul sau de greutate este mai jos... adica cu cat proiectia centrului de greutate pe plan este mai departe de marginile proiectiei intregului obiect...
Cum naiba sa aiba masina asta centru de greutate jos, daca ea e inalta ca o duba???

Bla, bla, bla.
De ce toti cu posesie de alta masina au "privirea" asta

Masina asta nu a fost gandita pentru conducere sportiva, manevre extreme si viteze mari
A fost construita pentru ca tot rumanu' sa poata sa mearga cu toata familia (inclusiv matusi, bunici etc) cu catel, cu purcel, la munte/mare/picnic... Pina si motoarele cu care is dotate aceste masini nu inspira sportivitate....
Am condus ambele modele de Logan (1.4 si 1.6) si is blegi si puturoase de te rogi de ele (asta daca ai pretentii sportive); daca, insa, in condusul de zi cu zi prin oras si in condusul regulamentar, ele fac fata foarte bine... Nu va inteleg ce va tot agitati... Ce voiati pentru 8500 de euro?! O masina care sa se ia de piept cu Porsche?! Sau macar sa le dea muku' la "fitzoshii si belitii astia cu BMW-uri, Audi, Passat-uri, Golfuri etc", nu?
Raman la parerea ca Loganul are o oferta corecta pentru banii care ii dai pe ea, dat fiind faptul ca o iei de noua... Nu mai incercati aiurea sa il comparati cu Golf, Astra sau mai stiu eu ce alte modele... pur si simplu nu-s din acelasi film...
Argumente? Cu placere: Hai sa vad un Logan cu putere de Golf R32 (230 de cai), sau macar de 180 de cai... Nu se va pune pe el asa ceva... si stiti de ce? Pe linga faptul ca ar sari in aer pretul, platforma tehnica pe care o utilizeaza masina, si proiectul ei nu au fost concepute pentru asa ceva...
Ca sa spun mai pe sleau, Loganul constituie, pentru un familist, carausul PERFECT: portbagaj cat toate zilele, spatiu interior suficient, motor docil si calm, pentru a nu criza nici nevasta si nici copiii, si pentru a nu le pune viata in pericol.

Parerea mea...

Care este

Pai asta spunele celor de la ADAC!! nu noua. Ca la pretul asta sa faca ei o masina mai buna.
Adevarul este ca n-am mai prins asa un topic de pe vremea primei blocarii de directie. biggrin.gif Mie-mi place, cert e ca ma simt mai sigur acum cu masina mea.Iar nemtilor, si francezilor... numa de bine.

--------------------
dacia logan ambition - bh-04-yek
+
mmariusel
post 28 Jul 2005, 11:19
Post #429

Membru incepator

Singurul comentariu la ce ai scris mai jos:

QUOTE(MAS @ 28 Jul 2005, 11:07)

este ca siguranta nu iti ofera Logan. O masina fara ABS, fara airbaguri laterale si cu testele atat de proaste ( vorbesc de CrashTest ) eu spun ca e un pericol. Daca o sa aia o coliziune intre un Logan nou si sun pasat din 91, o sa moara cei din Logan cu siguranta.

ADAC crash test scores:

# Volkswagen Fox: 28 points/four stars
# Citroen C1: 26 points/four stars
# Smart For Two: 23 points/three stars
# Dacia Logan: 19 points/three stars
# Kia Picanto: 19 points/three stars

Deci pana si cu un C1 esti mai in siguranta????

( sursa AICI )

This post has been edited by mmariusel: 28 Jul 2005, 11:22

--------------------
+
Lolek
post 28 Jul 2005, 11:22
Post #430

Ignorog

QUOTE(MAS @ 28 Jul 2005, 11:07)

Eu stiu, de la fizica de la tovarasa profesoara, ca un obiect este cu atit mai stabil cu cat centrul sau de greutate este mai jos... adica cu cat proiectia centrului de greutate
*

MAS, fizica-i un pic mai complicata: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=23318&st=367

imagineaza-ti ca o tija subtire verticala cu centrul de greutate jos n-o sa stea in picioare iar o suprafata de 40 km^2 chiar daca are centrul de greutate la 6 metri altitudine o sa stea in picioare orice ai vrea tu sa-i faci.

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
CT-84-LEU
post 28 Jul 2005, 11:24
Post #431

Sofer agresiv pe BMW = sofer antrenat pe Renault

From: BUCURESTI

Ba uite care-i parerea mea...nu va suparati pe mine. Un coleg de facultate cu mine are Logan si l-am luat la o tura in virtutea inertiei si a topicului vostru. Am luat-o, am satanizat-o de a luat-o dracu. Mi-am inchipuit ca sunt pe Megane-ul meu si i-am dat in consecinta. Concluzia a fost ca masina s-a dovedit extrem de puturoasa. Una la mana. Ma rugam de ea constant sa accelereze. Doi la mana am avut de multe ori senzatia de "barca". Nu vreau sa zic ca m-am rasturnat cu ea... Chestia e ca nu e departe. Pentru unu care se da jos de pe o masina cat de cat stabila si sigura Loganul mi s-a parut anost si destul de indecis in a asculta comenzile date. Parerea mea e ca nemtalaii aia stiu ce vorbesc cand vorbesc. Totusi testul nu trebuie luat ca atare. Faptul ca s-a rasturnat la manevra aia atat de simpla mi se pare o aberatie. Sunt mai mult decat sigur ca batranul Reno nu ar lasa sa iasa pe usa fabricii o masina care se rastoarna cu una cu doua. Si totusi lasati dracu Loganurile alea mai usor ca la cum am simtit-o eu sub talpa nu e nici sigura nici stabila nici agila. E pur si simplu de familie. Parerea mea....

--------------------
Renault Megane 3 - 1.5 110hp 140hp, by Dimsport :)
BMW 3xxi 24v - vanos - 2xxHp by Dimsport :)
Renault Koleos - 2.5 - 170Hp - DAUNA TOTALA
+
driverx
post 28 Jul 2005, 11:26
Post #432

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(Lolek @ 28 Jul 2005, 12:22)
MAS, fizica-i un pic mai complicata: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=23318&st=367

imagineaza-ti ca o tija subtire verticala cu centrul de greutate jos n-o sa stea in picioare iar o suprafata de 40 km^2 chiar daca are centrul de greutate la 6 metri altitudine o sa stea in picioare orice ai vrea tu sa-i faci.
*

Corect. Stau camioanele, si nu sta Loganul. Eu zic ca se abereaza cam multi aici, acest topic ar trebui sa se odihneasca putin, cel putin pana se afla ceva nou. Asta nu e atitudine ce facem noi aici, e doar sport romanesc de dat cu parerea.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
stevethegreat79
post 28 Jul 2005, 11:29
Post #433

Membru incepator

Cea mai mare greseala a celor de Renault a fost ca ei au conceput o masina ieftina, care sa se vanda in jurul a 5000 EUR. Acum e clar ca masina aia nu va aparea niciodata. Nici ei nu se asteptau ca masina sa aiba un asemenea succes chiar si in tari din Europa centrala si de Vest. De aici si problemele inerente care apar, masina asta a fost conceputa sa fie cat mai ieftina, nu sa fie cea mai sigura si cea mai fiabila
Ei chiar nu vad ca romanii se inghesuie la Skoda Octavia II si Megane II care sar lejer de 14-15 k EUR ? Deci de ce sa faci o masina de 5-6 k EUR care e clar ca nu e sigura si nu e asa fiabila ? Nivelul de trai a crescut si va creste in continuare, e clar
Daca ar fi destepti ar scoate in max 6 luni - un an o masina mai sigura (min 4 stele, airbaguri laterale, ESP optional si toate cele) cu care sa concuram si macar cu un Golf IV care are 60 k km la bord. Iar Logan ar ramane pentru cei care nu isi permit modelul mai scump
Dar asta ar insemna investirii enorme, min 7-800 mil EUR, iar agarie branza astia de la Renault nu vor sa auda. Apropo, salariile in fabrica sunt in jur de 4-5 mil lei
Scuze daca sunt off topic

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate
+
cosmin_m
post 28 Jul 2005, 11:30
Post #434

Membru autentic

QUOTE(mmariusel @ 28 Jul 2005, 11:19)
O masina fara ABS...
*

Bai ii tot dai cu ABS-ul asta... La ce te referi, ca nu exista optiunea sau ce ?

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
mmariusel
post 28 Jul 2005, 11:32
Post #435

Membru incepator

QUOTE(cosmin_m @ 28 Jul 2005, 11:30)
Bai ii tot dai cu ABS-ul asta... La ce te referi, ca nu exista optiunea sau ce ?
*

Exact.

--------------------
+
Lolek
post 28 Jul 2005, 11:36
Post #436

Ignorog

Din ce-am inteles eu, testul ala nu e deloc standard, a fost facut cu o anume intentie si posturile de aici intr-o mare proportie au o anume intentie. Pana la noi detalii diferite de critica centrului de greutate, din punctul meu de vedere chestia se claseaza ca fiind irelevanta si over-rated.

BTW, in punctele alea de siguranta se includ si punctele acordate sigurantei pietonilor, unde Dacia Logan sucks big-time. (Sau asa am citit eu cand am citit pe unde am citit).

Din cauza asta mie mi se pare realmente dificil sa extrag vreo informatie utila, cel putin pana in momentul asta, decat ca o masina s-a rasturnat la un pseudo-test ADAC in niste conditii misterioase (nu neaparat discutabile - doar nelamurite).

Lipseste in mod evident informatia profesionista, chit ca vorbim de posibil cea mai reputata asociatie din Germania. Daca e intr-adevar vreo chestie profesionista, in date tehnice, observatii, comparatii si alte cele, aratati-mi-o si mie si-o mananc.

This post has been edited by Lolek: 28 Jul 2005, 11:40

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
cosmin_m
post 28 Jul 2005, 11:37
Post #437

Membru autentic

La noi se plange lumea de mult ca numai Ambition are ABS, dar in vest nu stiu cum e structurata oferta. Eu stiu ca nici nu prea poti vinde masini noi fara ABS pe acolo...
Presupun ca stiai insa ca EXISTA variante cu ABS. Nu ?

This post has been edited by cosmin_m: 28 Jul 2005, 11:38

--------------------
+
mmariusel
post 28 Jul 2005, 11:46
Post #438

Membru incepator

http://www.motoring.co.za/index.php?fSecti...ticleId=2632333

Ma baieti eu nu incerc decat sa va ofer o ideea despre ce inseamna o masina. O masina inseamna viteza, siguranta, consum mic.

Cum sa cred eu ca o masina care nu are ABS (ok pe unele modele o fi avand), fara asistent de franare !!!!!, fara airbaguri laterale o sa descurce pe o autostrada europeana. Nu vorbim de drumu cucuieti din deal-cucuieti din vale. Eu spun de un drum european.

Cati dintre voi cunosc limita de viteza pe autostradele nemtesti?

NU EXISTA.

Inchipuiestezi o ciocnire precum cea inchipuita de tine. Ei bine sa intamplat. Un tip cu dacia s-a bagat in mine in tara. Era zapada pe jos. Eu mergeam pe banda mea si el venea din fata to pe banda mea. huh.gif

Amandoi am franat. Frana mea a fost 45 cm. A lui 11 m pana o ajuns in mine si de acolo 2-3 metri pana intr-un gard. Masina mea nu s-a miscat la impact mai mult de 10 cm.

Eu am avut suportul de la far rupt (nu farul) si 1 cm de linie deplasat la capota. El o avut praf aripa, roata nu se nai putea misca de la impact.

E incredibil dar e purul adevar ce te poate salva ABS-ul si o masina bine facuta.

--------------------
+
jeffe
post 28 Jul 2005, 11:49
Post #439

Membru incepator

O masina serioasa NU trebuia sa se rastoarne la manevra aia, indiferent ca probabilitatea de a se intampla in viata reala este de unu la zece milioane.
In mod clar, struto-camila numita Logan nu se putea comporta mai bine de atat, avand in vedere clasa ei de pret.
Ce mi se pare ciudat este faptul ca oficialii Renault sustin ca Logan a trecut testul elanului in Suedia. Daca e asa, de ce nu l-a trecut si la nemti ? O fi de vina meteahna veche a romanului de la UAP care nu lasa sa iasa doua masini identice pe poarta fabricii ?
Eu cred ca masina s-a rasturnat datorita unei defectiuni tehnice sau erori de montaj / reglare (asa am citit si la ADAC pe site). Ceea ce e si mai grav. Inseamna ca Renault nu a reusit sa schimbe cu nimic calitatea asamblarii de la UAP. Si asta inseamna ca daca azi a picat la testul elanului maine s-ar putea sa pice la un test de viata reala, cu vreun amarat la volan !

--------------------
Ford Mondeo 2007 Mk3 - B-51-WMx
ignorance is bliss
+
cosmin_m
post 28 Jul 2005, 11:52
Post #440

Membru autentic

Mda... m-am lamurit. Deci unii nu stiu dotarile unei masini dar ii tot dau ca nu are ABS...
Altii nu pot face diferenta intre un impact cu un obiect fix unde conteaza numai masa proprie si un impact cu un obiect mobil unde mai conteaza si masa respectivului... si suspecteaza NCAP de aranjamente.

Nu vine un moderator sa faca curat si sa inchida topicul, ca s-a balarit iara de FUD ?

--------------------
+
brunner
post 28 Jul 2005, 11:54
Post #441

Membru autentic

From: ...

Ce mi se pare ciudat este faptul ca oficialii Renault sustin ca Logan a trecut testul elanului in Suedia. Daca e asa, de ce nu l-a trecut si la nemti

Eu inteleg ca-s 16 pagini in topic, da' s-a repetat de 15 ori: testul elanului l-a trecut si la nemti, DUPA aia s-a rasturnat.

--------------------
M M 1
+
avathan
post 28 Jul 2005, 11:56
Post #442

eu.

Group: Banned
From: Buc

QUOTE(cosmin_m @ 28 Jul 2005, 10:50)
Cred ca stalpul (zona de imbinare cu plafonul) a intrat primul in contact cu solul si s-a cracanat in afara, masina pivotand pe el si percutand apoi si cu spatele.
Deformarea stalpului nu mi se pare asa de mare. La ce spusesera ei ma asteptam sa fie ca la ala care se chinuia sa-si vanda loganu' rostogolit (cu site pe net)
*

DE CE NU EXISTA POZE CU SOFERUL...daca tot a cedat stalpul sa-l vedem cum arata dupa rostogolirea aia ... nu ?

--------------------
a Rosu 1800 - @
unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
+
costi
post 28 Jul 2005, 11:59
Post #443

Membru autentic

QUOTE(brunner @ 28 Jul 2005, 12:54)
Eu inteleg ca-s 16 pagini in topic, da' s-a repetat de 15 ori: testul elanului l-a trecut si la nemti, DUPA aia s-a rasturnat.
*

Ia si mai citeste. Ce a trecut la nemti nu a avut nimic de-a face cu testul elanului.
Cel pe care nu l-a trecut semana oarecum dar nici ala nu a fost testul elanului.
Asa ca uitati de elan.

--------------------
DSN/SLZ
+
AL
post 28 Jul 2005, 12:27
Post #444

Member

1. nu se va mai discuta despre alte teste aici... doar despre subiectul "testului" ADAC.. deci stop cu punctajele alea!... despre Euroncap si alte teste ADAC se disuta pe alte topicuri

2. nu se va face bascalie ... pentru asta vor fi sanctiuni dure!

3. nu se va mai discuta despre alte marci si alte situatii sau experiente proprii traite la volan...

4. toata lumea e rugata sa se abtina de la calificative adresate altor persoane!... se considera atac la persoana si se vor sanctiona!...

Se admit si chiar se recomanda sa postati aici mesaje referitoare la articole sau linkuri ce trateaza problema...

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
carman
post 28 Jul 2005, 15:12
Post #445

Membru

QUOTE(mmariusel @ 28 Jul 2005, 11:10)
(...)Din pacate a picat un test.(...) Testul fiind un test standard ADAC,(...).
*

pai maestre, despre CARE TEST vorbim ???!!! nu auziram noi, din gurita ADAC, ca n-a fost TEST, ci doar "o joaca" pentru o sedinta foto ?! si ca nu pot stabili nici macar viteza exacta la care s-a intamplat, pentru ca nu au filmat ? si ca renault-ul din germania doar le-a livrat masina, si a fost ulterior chemat sa vada pagubele ?

sunt foarte interesat sa vad ADAC-ul, atat de profesionist, publicand acest simulacru amatoresc in revista lor, doar cu 5-6 poze controversate drept dovada...

--------------------
◊ ◊ - ◊
+
gallax
post 28 Jul 2005, 15:32
Post #446

Membru incepator

QUOTE(mmariusel @ 28 Jul 2005, 12:46)
http://www.motoring.co.za/index.php?fSecti...ticleId=2632333

Ma baieti eu nu incerc decat sa va ofer o ideea despre ce inseamna o masina. O masina inseamna viteza, siguranta, consum mic.

Cum sa cred eu ca o masina care nu are ABS (ok pe unele modele o fi avand), fara asistent de franare !!!!!, fara airbaguri laterale o sa descurce pe o autostrada europeana. Nu vorbim de drumu cucuieti din deal-cucuieti din vale. Eu spun de un drum european.

Cati dintre voi cunosc limita de viteza pe autostradele nemtesti?

NU EXISTA.
E incredibil dar e purul adevar ce te poate salva ABS-ul si o masina bine facuta.
*

Ai vazut tu ce masini circula pe autostrazile de afara? Stii cat e limita legala pe autostrada in Germania? DA, exista limita legala si e 130km/h... poti sa mergi peste aceasta viteza, dar daca ai orice fel de incident, porti intreaga vina chiar daca nu e din cauza ta.
Trecand peste asta, ai vazut TU cu ochii tai cate ABS,EBD,ESP, AIRBAGURI LATERALE SI STELE NCAP au masinile de pe autostrazile din vest?
O sa vezi golfuri care n-au decat cel mult servo directie, o sa vezi DACII (nu logan, berline), o sa vezi OLTCITURI (de la cehi), o sa vezi citroenuri, opeluri si reno-uri de pe vremea lu' pasvante... Da' bine ca ai tu almera cu ABS.

--------------------
Opel Corsa 1.5DTI - :)
+
mil
post 28 Jul 2005, 15:46
Post #447

ocupat

apoi cine are info reale la subiect...liber, ca altfel ameninta sa se scufunde in dat cu parerea...la ce m-as gandi eu:

- o poza noua sau declaratii ale participantilor
- pozitia ADAC
-pozitia Dacia
- vreo replica din presa straina...
-ceva inedit care noua ne-a scapat
- analiza, solutii, comentarii non repetitive

etc....

Daca e sa sparg eu gheata, as zice ca Dacia a ales solutia tacutului din gura si a soparleliolr prin presa...vezi articole din JN, EvZ, GSp...care sustin teza conspiratiei si discrediteaza incidentul...acestea sunt pozitii neoficiale...si nu obliga Dacia la nimic...ca daca ar zice...pe gura...testul nu e concludent il refacemin conditii de transparenta si o s avedeti ca nu pica in nas... ar fi bine...asa nimeni nu spune nica, cainii latra o zi doua si caravana trece!

Noi nu trebuie sa fim de acord cu atitudinea asta ...sa ii cerem...in nume personal, ca si clcienti sa lamureasca acest incident...

Pana acum se spune Dacia a trecut testul elanului....in suedia...sa traiti bine si ajunge...este o pozitie absolut pagboasa.

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
zoolook
post 28 Jul 2005, 15:56
Post #448

Membru incepator

Va salut, hai ca ma bag si eu in vorba. Nu sunt posesor de Logan, dar urmaresc subiectul de vreo 3 zile cand colegul meu de birou (neamtz fiind) imi zice "Ai vazut ca Loganul vostru a picat la Elchtest, uite articol in Spiegel?".

Sper sa nu ma calific pentru ca postingul sa-mi fie sters.

Ce sa zic, nu ma apuc sa ridic in slavi masina, precis sunt ceva probleme, precis nu sunt toate exemplarele la fel, dar e de-a dreptul scarbos ceea ce se intampla. Cu Herr Maximilian Maurer vroiam si eu sa iau legatura ieri (inca sunt si membru ADAC) sa-l iau la intrebari ce-i cu pozele alea ciudate, conditiile de test, de ce nu se vede montantul rupt, etc., si eu vazusem cele 3 poze in varianta HiRes cu informatia EXIF inca in ele, si am gasit chiar numele fotoreporterului cu Canon EOS-1DS pe net la diverse publicatii auto... Ma rog, nu asta-i important, mmariusel a facut bine ca a luat legatura cu el si a obtinut ceva informatii, sper ca toata actiunea si ce a mai urmat pe Hotnews.ro si in restul presei sa duca la lamurirea acestei chestiuni.

Ce vroiam eu sa va zic, e sa va confirm ca este, poate mult spus "conspiratie", poate e exagerat, insa "social engineering" mi se pare adecvat. E clar ca in Germania, unde lucrurule nu mai merg cum mergeau odata, de cativa ani exista o tendinta crescanda a consumatorului sa se mai uite si la produse mai ieftine, sa nu mai fie snob in chiar orice (inclusiv la masina, caiptol la care majoritatea sunt realmente bolnavi), sau cum mai zicea si altcineva pe forum, exista loc pentru totate categoriile de produse (inclusiv ca si calitate/pret), din diverse motive, fie financiare, fie ca de pilda Loganul si-l cumpara ca o a 2-a masina de frecat pe la super-market, etc.
Deci, este cert ca Loganul i-a speriat rau si se vad amenintati. El se vinde aici. Saptamana trecuta am vazut inmatriculat cu numarul localitatii in care stau, si cu 2 saptamani inainte dintr-o localitate apropiata, si sunt expozitii Renault sau Nissan (alternativ) prin parterul unor mari magazinele pe aici in care apare si Logan, respectiv la dealerii Renault sau Nissan poate fi cumparat (sau comandat).

In toata presa germana s-a preluat sintagma "Elchtest" (testul elanului, pe care ADAC-ul nu a folosit-o in nici una din paginile publice pe site-ul lor, ci doar "Fahrdynamik-Test" (test al dinamicii la conducere), desi dupa cum stim acum, nu a fost tocmai asa (nici testul, nici circumstantele in care s-a fotografiat masina se pare ca nu era testul propriu-zis, insa publicul german de Spiegel, Bild si restul, asta citeste, cu asta ramane). Iata ca niste baieti vrednici au si updatat "dictionarul", adica editia germana Wikipedia, la Elchtest au si adaugat un exemplu de prestigiu pe langa consacratul A-Klasse: Logan in iulie 2005. Daca dati click pe linkul Dacia sau Renault Logan (e acelasi continut), au avut grija si acolo sa adauge. Editia internationala sau englezeasca Wikipedia probabil ca va fi si ea, candva, actualizata mai sus-amintitii destoinici. Ce este mai interesant, pe Wikipedia nemteasca, metodici si exacti cum ii stim pe nemtzi, ei amintesc la "norme si standarde" norma ISO 3888-2 (bazata pe asa-numitul "Test de schimbare a benzii de rulare al Uniunii Industriei de Automobile VDA, al carui link il si dau ei.) Ei bine, acolo se afla cred eu, o parte din cheia misterului, este probabil testul efectuat de ADAC si reviste dedicate automobilului in Germania, unde sunt si subliniate diferentele fata de adevaratul "Elchtest". Din pacate, nu am putut da de standardul ISO 3888-2 care e rezultat tocmai din metoda de testae acestei uniuni VDA, deoareca la www.iso.org e pe bani PDF-ul.

Va mai pot da un link, pe care l-am gasit cu Google cautand de fapt dupa Maximilian Maurer si Logan, si peste ce am dat, alt articol pe aceeasi pagina (Dl. Maurer acolo nu avea legatura cu articolul in care era implicat Logan-ul), in care insa aceeasi organizatie formata din cei 7 producatori auto germani (ei numara aici si Ford, Opel si tot ce se mai construieste in DE), acest VDA. Articolul (primul de pe pagina) este din ianuarie 2005, insa arata clar ca ei de pe atunci erau hotarati sa nu accepte aceasta situatie, sa vina un Renault-Dacia-Logan ieftin si sa puna in pericol siguranta clientului german, care nu este dispus sa renunte la aceasta siguranta, caci siguranta si "ieftin, ieftin, ieftin" nu se poate. De fapt chiar in articol se arata cata frica le era deja de razbloiul pretului, la care ei nu au cu ce sa raspunda efectiv, decat cu piata de masini second-hand (care si ea se vede periclitata, cum multi dintre voi ati constatat, inclusiv industria aferenta de piese de schimb).

Intr-o piata auto ca cea germana, in care neamtul mai scuteste vreo 2.000€ pana la 4.000€ atunci cand isi cumpara masina noua de o marca de-a lui autohtona din tarile UE vecine, e clar ca totul este putred si taman Loganul le mai lipsea, care ce-i drept ii musca in alta parte, in segmentul ieftin, dar ce conteaza.

Trageti si voi concluziile...

Si totusi, conduceti prudenti, indiferent ce masina aveti.

--------------------
Ford Mondeo - EN EL 1
+
costi
post 28 Jul 2005, 15:58
Post #449

Membru autentic

Eu plecat de la ultima propozie a celor de ADAC, cea cu masinile SH, le ceream una si puneam in ea unul din pilotii nostri sa o dea nene peste cap pina ametea.
Dupa aia le raspundeam si la subiectul LGN.

--------------------
DSN/SLZ
+
mil
post 28 Jul 2005, 16:16
Post #450

ocupat

felicitari...asta pare a fi uitandu-ma la poze...un sarb sustine ca avazut masina urmand acelasi traseu la TV in Serbia la 70kph fara probleme...

Partea acu ingineria sociala mai piano...ca masina s-a rasturnat, aici vine problema...daca testul e o fortat de ce nu se ia atitudine, de ce Dacia nu reface, si pana atunci de ce nu ni se prezinta dovezi ale trecerii testului...de ce nu se contesta oficial rezultatele acestuia...se ramane la no comment...

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
20 Pages « < 13 14 15 16 17 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 06:51
Forum Renault