Chevrolet Kalos, O comparatie Kalos - Logan
![]() ![]() ![]() |
Chevrolet Kalos, O comparatie Kalos - Logan
DigitalScribe |
![]()
|
||
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|||
milgn |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 24 November 04 From: Bucuresti ![]() |
mie imi place cum arata kalosul acesta mai nou, hatchback-ul.are o vecina un exemplar si ma uit mereu ca vine bine la o fata masinuta asta.
![]() sedanul cah.as repeta niste lucruri spuse anterior daca mi-as mai spune si eu parerea. |
--------------------
ex Dacia
Logan
2004 Laureate 1.4 MPI
- Verde Cam drum bun!!!
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Pardon pt dublupost ... cazuse netu si n-am stiut ca a ajuns post-ul asta
This post has been edited by AND: 12 Aug 2005, 21:32 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Logan este Renault pe cand Kalos este Daewoo nu Chevrolet
![]() Perfect a zis-o DigitalScribe " Mai multa masina la mai putini bani " ! Datorita taxelor , singura modalitate de a lua un Kalos este prin leasing , unde deja este aproximativ acelasi pret (rate lunare) ca la Skoda Fabia , Opel Astra II .. => NU MERITA Se vede clar in poza atasata cat de "spatioasa" este aceasta micuta hatchback cu portbagaj "optional" . Dar si in varianta hatchback..arata de parca este o masina din aia pe electricitate ![]() ![]() This post has been edited by AND: 12 Aug 2005, 21:33 Attached thumbnail(s) Daewoo_Kalos_2002_013.jpg ( Size: 58.58k ) Number of downloads: 88 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
JORJ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 4 January 05 ![]() |
Eu zic ca optiunea in sensul asta tine de gusturi si de nevoile fiecaruia (ce original am fost).
Nu sunt unul din cei ce pun prea multa pasiune de genul "masina mea e a mai tare in parcare" ... insa intrand pe forumul de la daewoo, m-au iritat nitel invectivele aruncate Loganului acolo. Loganul e si ea o masina ca multe altele... Kalosul, la fel (apeland la indulgenta celor ce au ales sa cheltuie mai multi bani pentru cele patru rotite, si care vor afirma contrariu). Mie mi-a placut cum arata Kalosul dar, ca multi dintre cei de aici, am ajuns la alta optiune. Mi-a placut mai mult ce oferea Dacia . Gasesc exagerate comentariile inversunate. Nu ne impiedica nimic sa ne invitam reciproc in trafic, la o ingustare de drum, sa spunem, fara sa strambam din nas ca celalalt are daewoo sau chevy sau dacia sau renault sau ce o avea. Ma repet .. inversunarea este oarecum ridicola si aduce cu gandul la jocuri copilaresti: ba a mea e mai frumoasa si mai laptoasa. Eu unul nu pretuiesc astfel de "intreceri" si ca atare nu o sa aloc unei masini mai multe resurse decat acelea strict necesare pentru a imi satisface nevoile. Ca atare ma multumesc cu o masina relativ ieftina, si prefer sa aloc mai multe resurse financiare altor scopuri si nu cred ca eu sau altcineva are de ce sa se jeneze din cauza asta in raport cu cei care aleg sa plateasca mult mai mult pentru cele patru rotite. Ca sa nu ma indepartez de topic, eu zic ca nu e de neglijat pentru ce opteaza romanii in general. Se va spune poate ca romanul e naiv, nu e destul de educat ca consumator si cate si mai cate, dar totusi, un raport de peste 30 de Dacia vandute la un Chevrolet ( http://www.apia.ro/date/2005-06-SitMake.pdf ) ... sa fim seriosi... balanta nu e chiar echilibrata intr-o astfel de decizie si asta se vede din cum aleg romanii in general. E clar cred ca sfatul meu e cel ce apare ca firesc dintr-o astfel de statistica. 1/30 nu e un raport echilibart si ca atare decizia pare a fi chiar fireasca. Dar astea raman doar tendinte medii si valori statistice. Optiunile pot fi (si e bine ca e asa) diferite pentru fiecare persoana in parte. Hei satori, body, va felicit pentru alegerea voastra. Mie imi plac masinile voastre, chiar sunt simpatice, si va respect alegerea facuta. As putea sa spun si lucruri negative daca as fi atat de inversunat ca unii de pe aici sau de pe acolo (forumul daewoo), dar la ce ar ajuta ? Ce ar fi sa incercati si voi si colegii de pe forumul daewoo sa respectati alegerea altora. Ganditi-va macar ca din statistici reiese ... cel putin ca noi suntem mult mai multi .. temeti-va! deci ![]() Poate si voi ar trebui sa va dati un pic cu Loganul inainte de a emite opinii, pentru ca dincolo de preconceptiile de genul: "e Dacie", ramane o masina care isi face treaba foarte foarte bine, si asta vad ca o constata si cei din vest care vor sa o cumpere. Chiar daca initial mi s-a parut prea mare spatele Loganului, pot confirma acum ca dupa indelungi analize detaliate am ajuns la concluzia ca nu are nimic in comun cu Arcticul. A ajuns chiar sa imi placa foarte mult designul ei. Bine, fie ... forma ei. Eu inca gasesc o mare asemanare intre Logan si Bora, cel putin din lateral, asa cum a aparut acea prima poza publicata care era de fapt o Bora modificata. Cumpararea unei masini ramane o chestie de optiune personala, de gusturi, nevoi ... ca in orice achizitie. Daca doar cca. un roman din 30 alege Kalos... si nu va ganditi la ce spunea Caragiale... au trecut totusi deja vreo 15 ani din termenul dat de Brucan ... totusi ... Si ca sa folosesc cuvantul magic de mare utilitate: deci ... comparatii de natura tehnica si a costurilor s-au facut deja ... in final fiecare isi cheltuie banii cum doreste, si nimeni nu ar trebui sa se supere sau sa ii dispretuiasca pe cei care poarta tricouri de culoare verde, sa zicem, si nici tricourile lor, la fel pe cei care au ales prietene/sotii roscate sau mai stiu eu cum, si nici pe sotiile/prietenele lor, si la fel pe cei care sunt pe roti, indiferent de rotile pe care se dau ... This post has been edited by JORJ: 13 Aug 2005, 23:21 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 Perla
- B -XX - XXX Nu dau flashuri
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept Nu claxonez decat daca e absolut necesar Folosesc proiectoarele doar cand e ceata |
|
AND |
![]()
|
Aplauze pentru JORJ ! Bine zis !
![]() Putin offtopic: Este interesant stilul in care Renault continua sa domine pta auto in RO. Cel mai probabil , in 2006 deja Renault va depasii Daewoo la vanzari , iar Chevrolet nu va avea niciodata mari vanzari datorita taxelor vamale. Seat si Citroen stau mai prost decat ma asteptam. Ma astept cel putin sa se dubleze vanzarile la anu , tinand cont ca C4 de abia a intrat pe piata , iar pt Seat urmeaza sa se lanseze noul Leon. Aplauze pentru Skoda care vinde mai bine decat VW ..acestia din urma fiind ajunsi de Peugeot. As ruga pe cineva care detine posibilitatea , sa gaseasca un asemenea tabel cu statistici ale celor mai bine vandute MARCI (nu modele) , in tari precum : Germania , Franta , Italia si Spania. Multumiri anticipate! |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Imi place hatchback-ul la Kalos (cel putin cel din poza). Arata super! Din pacate nu sunt fan hatchback. Stiam eu ca-i ceva in neregula cu botul. Spoilerul la masinuta din poza e mult alungit si mai jos adica in concordanta cu ce a gandit designer-ul initial. Sedan sucks big time pe langa hatchback in ce priveste efectul imprimat masinii de detaliul asta.
This post has been edited by DigitalScribe: 13 Aug 2005, 11:30 |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
[quote=AND,13 Aug 2005, 03:03]Aplauze pentru JORJ ! Bine zis !
![]() Putin offtopic: Este interesant stilul in care Renault continua sa domine pta auto in RO. Cel mai probabil , in 2006 deja Renault va depasii Daewoo la vanzari , iar Chevrolet nu va avea niciodata mari vanzari datorita taxelor vamale. Seat si Citroen stau mai prost decat ma asteptam. Ma astept cel putin sa se dubleze vanzarile la anu , tinand cont ca C4 de abia a intrat pe piata , iar pt Seat urmeaza sa se lanseze noul Leon. Aplauze pentru Skoda care vinde mai bine decat VW ..acestia din urma fiind ajunsi de Peugeot. As ruga pe cineva care detine posibilitatea , sa gaseasca un asemenea tabel cu statistici ale celor mai bine vandute MARCI (nu modele) , in tari precum : Germania , Franta , Italia si Spania. Multumiri anticipate! Baiatu , baiatu ....ia-o usor , dupa aderare la UE vor FI OBLIGATI SA MICSOREZE LA 10%TAXELE pt masini de afara( zona non UE) si sa mai vedem dupa aia ! Ca idee! Si tot ca idee Kalosul ( sub numele de Aveo se vinde binisor in Canada si SUA unde loganul nici nu se gandeste sa ajunga ) . De altfel nu are nici o sansa sa ia testele care ii permit sa se vanda in zona aia ! @DS Daca sedanul de la Kalos e urat inseamna ca dulapul ( recte Loganul ) e super odios !!! Voi chiar nu va uitati ca e vorba de o diferenta mare de calitate ! Uitati-va , spre exemplu, cum vin spoilerele la Kalos si cum vin la Logan si comparatiile pot continua ! This post has been edited by body: 15 Aug 2005, 06:32 |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
QUOTE(body @ 15 Aug 2005, 07:29) Si tot ca idee Kalosul ( sub numele de Aveo se vinde binisor in Canada si SUA unde loganul nici nu se gandeste sa ajunga ) . De altfel nu are nici o sansa sa ia testele care ii permit sa se vanda in zona aia ! Faci afirmatii gratuite! QUOTE(body @ 15 Aug 2005, 07:29) Designul a fost intotdeauna o chestie discutabila, in functie de gusturi! |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
chucki21 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 26 October 04 ![]() |
http://host2.cotidianul.ro/index.php?id=1624&art=2222 interesant nu?
|
--------------------
Berlina
1300
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Articolul citat "confirma" parerea lui body ca dupa aderarea la UE nu se va mai vinde Loganul ci kalosul.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
I-ti convine , nu-ti convine , asta e !Mai documenteaza-te !Eu m-am dat cu un taxi in alta zona de pe glob si era Chevrolet Aveo !Zona unde nici macar Renaultul nu ajunsese , nu mai vb de Logan!
This post has been edited by body: 15 Aug 2005, 12:27 |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
|
|
JORJ |
![]()
|
QUOTE(body @ 15 Aug 2005, 06:29) Da, e rupta din context, dar totusi ... intre Kalos urat si Logan odios, nu suna altfel decat a escaladare de injurii. Asta sa fie scopul? Intri pe un forum cu mii de detinatori de Logan sa le spui nu ca masina lor e urata inm acceptiunea ta, ci sa le explici ca au un dulap odios. Mi se pare ca e o tentativa de diluare a forumului in prostiute. Daca se reduc taxele de la 30 la 10% probabil ca o sa mai creasca putin cota de piata, dar nici una din masinile astea nu va fi alegere unanima .. sa revenim cu picioarele pe pamant. Deocamdata Kalosul mai are de luptat sa ajunga macat la un 5% din numarul de Loganuri vandute. Nu stiu daca eforturile celor la body ajuta cu ceva in sensul asta .. poate invers. Eu unul consider foarte benefica concurenta si mi-ar place sa se produca de pilda Kalos la Craiova .. dar nu neaparat pentru ca o sa imi cumpar cat pentru faptul ca o competitie mai stransa aduce beneficii pentru cumparator, prin sporirea calitatii, reduceri de preturi si asa mai departe, asta la ambele modele aflate in concurenta. Asa ca intr-un astfel de caz ipotetic, urmatoarea mea masina ar fi cu siguranta si mai buna la raportul calitate/pret. Intre timp, cu un minim de neuroni la apel, eu cred ca putem accepta parerea cuiva ca masina pe care o detinem este urata in acceptiunea lui, e o chestie de gusturi si s-a tot spus. Daca insa auzim (citim) afirmatii de genul "dulap" si "odios", sau daca raspundem cu astfel de adjective ca replica, asta nu cred ca e o reactie care pune la munca prea multi neuroni, si cel care o aude nu cred ca trebuie sa fie prea atent la caracteristicile masinii in discutie ci mai degraba la "calitatea" autorului de astfel de adjective... parerea mea. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 Perla
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept Nu claxonez decat daca e absolut necesar Folosesc proiectoarele doar cand e ceata |
|
satori |
![]()
|
![]() "wherever i may roam"-er Group: Members Posts: 214 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(JORJ @ 13 Aug 2005, 02:54) Hei satori, body, va felicit pentru alegerea voastra. Mie imi plac masinile voastre, chiar sunt simpatice, si va respect alegerea facuta. As putea sa spun si lucruri negative daca as fi atat de inversunat ca unii de pe aici sau de pe acolo (forumul daewoo), dar la ce ar ajuta ? Ce ar fi sa incercati si voi si colegii de pe forumul daewoo sa respectati alegerea altora. Ganditi-va macar ca din statistici reiese ... cel putin ca noi suntem mult mai multi .. temeti-va! deci ![]() Fiecare padure are uscaciunile sale. In cazul de fata, avem si uscaturi comune ![]() QUOTE(JORJ @ 13 Aug 2005, 02:54) Poate si voi ar trebui sa va dati un pic cu Loganul inainte de a emite opinii, pentru ca dincolo de preconceptiile de genul: "e Dacie", ramane o masina care isi face treaba foarte foarte bine, si asta vad ca o constata si cei din vest care vor sa o cumpere. In ultimul timp conduc mai mult Logan decat Kalos, asa ca stiu despre ce vorbesc. Crezi ca degeaba ma rugam cu cateva posturi in urma sa posteze doar cei ce cunosc ambele masini. QUOTE(AND @ 12 Aug 2005, 23:30) Nu stiu cata dreptate ai in prima partea a afirmatiei (desi cam tot ce iese din... mana ta este pe dos) dar in partea a doua, generalizand, ai dreptate. De aceea mi-am luat masina! Nu am chef sa intru in polemici cu tine, din nou, avand in vedere rezultatele celor din trecut, dar te asigur de faptul ca si de data asta coreenii au gandit-o bine, dovada fiind succesul acestei masini la nivel mondial. Sa iti repet (ceea ce ar trebui sa fie evident pana acum pentru orice om rational) ca nu poti sa iti cumperi alta masina straina cu dotarile Kalosului in pretul acestuia? Neah... AND, baiete, esti fara de speranta! @DigitalScribe, trage un Kalos langa un Logan si urca-te cand in unul, cand in celalat. @Jorj, daca este sa ma uit doar dupa vanzari... Desi urasc Renault (mi se par ultimi ratati cand vine vorba de respect fata de clienti) recunosc ca sunt cei mai tari la marketing. Nu am cunoscut alta organizatie (decat poate Coca Cola) mai bine pusa la punct dapdv) si asta influnteaza ENORM vanzarile. Loganul, oricum ar fi fost, nu ar fi putut fi decat un succes dpdv al vanzarilor. @body, ai depasit limita. Injuriile nu aduc absolut nimic constructiv unei discutii. This post has been edited by satori: 15 Aug 2005, 08:50 |
--------------------
Chevrolet
Kalos SXPP 04, Spark 06
2004, 2006
- BxxBUH
|
|
body |
![]()
|
@jorj
Cand o sa se produca , Kalos la Craiova eu nu o sa-mi mai iau !Imi e destul cand am vazut diferenta intre Cieloul meu Korean 95 si al tatalui meu romanesc ( intre primele rom de altfel)98. Ce ajunge in europa de est se prosteste (parerea mea). Nu ma mai intereseaza masina produsa ( asamblata ) in Europa de Est !!!! Si asta e parerea mea despre Logan ca e super urata , asta nu inseamna ca jignesc posesorii !!!!Sau pe site-ul asta daca nu lauzi Loganul iei warn( de altfel am primit warn ca am zis la Logan-dulap)? |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
|
|
JORJ |
![]()
|
Mi se pare ca postul asta al tau intra in categoria: Eu nu vreau nimic. .. doar ma laud!
Felicitari pentru optiunile tale legate de locul de producere al masinilor pe care vrei sa le conduci ... din nou, eu unul iti respect alegerea chit ca se refera la model, loc de producere si ce mai vrei tu,... incearca si tu sa respecti al;egerea celor de aici si opiniile lor. Multi dintre proprietari nu voir decat masina fabricata in germanica, coerenii sunt tare slabuti... cica. Cearta-te tu cu ei ca pari tentat de discutii de genul asta. Acum spui ca ai primit warn pentru ca nu ai laudat Loganul. Mie mi se pare ca ai primit (daca e adevarat) pentru adjectivele folosite, pentru felul cum te-ai exprimat, nu pentru ca nu l-ai laudat. Nu cred ca luai absolut nimic daca spuneai ca Loganul nu iti place si il gasesti urat, cum dealtfel se poate citi printre randurile tale. E ca si diferenta intre a ignora pe cineva care nu iti place sau a ii da "in bot pan' ameteste" ca nu iti place fata lui. Pana la urma am incercat de vreo doua ori sa pun in evidenta ridicolul situatiei. Care este scopul exagerarilor de genul asta pe un forum al posesorilor? Iti place sa enervezi lumea, asa-i? Spune-ne sincer. Mi se pare ca nu ai treaba si arzi gazul pe aici distrandu-te pentru ca probabil unii chiar se enerveaza. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 Perla
|
algor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 4 December 03 From: iassy ![]() |
E unii care e laudarosi!
![]() This post has been edited by see: 15 Aug 2005, 09:33 |
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
- Tico SL Sa traiti - bine!
|
|
Sony |
![]()
|
Da pe cei care cauta sa se convinga ca au ales bine.
![]() ![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
JORJ |
![]()
|
QUOTE(body @ 15 Aug 2005, 08:06) I-ti convine , nu-ti convine , asta e !Mai documenteaza-te !Eu m-am dat cu un taxi in alta zona de pe glob si era Chevrolet Aveo !Zona unde nici macar Renaultul nu ajunse-se , nu mai vb de Logan! Body, ai grija cum te exprimi ca s-ar putea sa inceapa unii sa zica ca posesorii de Kalos n-are cultura. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 Perla
|
Sony |
![]()
|
Are, dom'le, cultura! Pe la tara!
![]() This post has been edited by Sony: 15 Aug 2005, 10:31 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
vladimir |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 14 February 05 ![]() |
Frumoasa tara, pacat ca e locuita !
Posesorii de Daewoo ar trebui sa se plimbe prin alta parte ! Asta daca nu detin cumva pe ambele (un Daewoo si o Dacie). Sa o aiba, sa fie a lor nu sa o conduca. Uitati-va pe site-urile de masini din Canada si o sa vedeti acolo Chevrolet, nu Daewoo Kalos. This post has been edited by vladimir: 15 Aug 2005, 11:31 |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
- B xx xxx
|
|
body |
![]()
|
Pai asta am zis si eu , acolo e Chevrolet Aveo ( aceeasi masina fabricata tot in Korea ) exceptie motorizarea care acolo e de 1,6 l. Cu asa ceva am mers si eu si sincer , imi pare rau ca nu vand si in Europa cu motorizarea asta .Cred ca e motorul de pe Lacetti de 1,6 cu o suta si ceva de cai.
@sony Asta e mai sony , nu totii E de la Bucuresti! @vladimir Aia e , ca am si Dacie si mi-am luat si o masina ca sa pot si eu merge cand e Dacia stricata ![]() This post has been edited by body: 15 Aug 2005, 12:58 |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
|
|
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
QUOTE(body @ 8 Aug 2005, 15:43) Se numeste Chevrolet , ca idee si cand General Motors faceau masini , nenea Renault era in pantalonasi scurti si se juca cu lopatica in nisip! Ia sa facem un calcul: daca Renault au inceput sa faca masini in 1898, iar peste 10 ani au inceput si GM (in 1908) putem deduce de aici sau ca tu habar nu ai ce vorbesti, sau ca fratii Renault se jucau cu lopatica in timp ce vindeau masini. |
-------------------- |
|
satori |
![]()
|
![]() "wherever i may roam"-er Group: Members Posts: 214 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Informatie, despre Kalos.
Se vinde ca: Daewoo Kalos Chevrolet Kalos Chevrolet Aveo Suzuki Swift+ Pontiac Wave Holden ... (ceva, nu stiu) Motorizarile, la nivel international sunt 1,2l, 1,4l (S/D OHC), 1,5l, 1,6l. Cel mai puternic este cel de 1,6l (103CP) si tot acesta echipeaza o varianta sport a masinii, numita Kalos Blue. Masina este 'desenata' de Giugiaro pentru Daewoo. Dupa venirea GM, designul a suferit modificari, probabil datorita introducerii DRL cerut de piata americana. Este ultima masina gandita de Daewoo intainte de preluarea in totalitate de catre GM. Motoarele sunt practic GM (ca de altfel la orice Daewoo de pana acum). De parca ar conta asa ceva ![]() Renault produce masini din 1898 GM produce masini din 1897 Surse: http://www.abc.se/~katriina/history.htm http://www.gm.com/company/corp_info/history/gmhis1900.html This post has been edited by satori: 15 Aug 2005, 12:47 |
--------------------
Chevrolet
Kalos SXPP 04, Spark 06
2004, 2006
- BxxBUH
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
@Body, indiferent daca tie iti pare Loganul odios sau nu mie imi place. Chestia asta nu o poti schimba tu. La fel si cu parerea mea despre Kalos. Nu inteleg de ce te simti ofensat ca nu-mi place ce masina ti-ai cumparat. Sau mai bine zis cred ca inteleg... si pus cap la cap cu faptul ca esti entuziasmat ca scrie Chevrolet pe masina pot trage concluzia logica ca ti-ai luat masina pentru numele care scrie pe ea ca sa te simti tu bine cand se uita altii la ce masina ai si mai putin pentru ca ai nevoie de un vehicul de transport.
Problema ta ca si a altor posesori de masini diferite de Logan care gandesc la fel e ca romanului i-a suras ideea de masina mare si ieftina (nu excelenta insa), noua si destul de aratoasa in felul ei. Eu cred ca romanul s-a plictisit de grandomania producatorilor auto in general iar Renault a venit cu o solutie absolut practica la un pret corect si a rezolvat (dovada vanazarile) doleantele unor oameni cu mai mult simt practic si mai putin snobism. Incet incet incep sa dispara miturile si raman mai mult diferentele de pret pe care romanul le simte mai puternic pentru ca societatea romaneasca trece si ea prin niste faze de invatare si ... oarecum educare sa zicem. Cei din est au mai mult simt practic decat vesticii in ultima vreme cred. Asta inseamna sa ai Dacia. Cand cobori dintr-o dacia nu trebuie sa te simti mai prejos insa nici sa te astepti sa faci impresii si valuri. Tocmai din motivul asta nu vad Kalos cu ochi buni. E o masina semnificativ mai scumpa cu intretinere mai scumpa (asigurari si piese de schimb de exemplu sigur mai scumpe ca la Logan) care face fix ce face si Logan. Nu stiu cum ar trebui sa te simti cand cobori dintr-un Kalos daca nu tot la fel cumva. Singura diferenta care ramane justificabila este la capitolu gusturi si in general acestea nu se discuta. Mi se pare putin cam ciudat sa judeci pe cineva dupa gusturile pe care le are si sa fii atat de pornit pe tema asta. Tu body deja ti-ai luat masina, esti foarte fericit cu ea dupa cum spui. De ce trebuie sa convingi pe altii ? Sau poate trebuie sa te convingi pe tine ? Trebuie ca toata lumea sa zica ce zici tu ca sa te simti in siguranta cu alegerea facuta ? Atitudinea ta nu este contructiva si nici macar critica. A critica e ceva pozitiv ori ce faci tu nu e pozitiv. De asta cred ca ai luat si warn-ul si nu pentru ca nu-ti place Logan. Pana la urma fiecare face cum vrea. A alege intre Kalos si Logan e o chestiune de: 1. bani (motorizare, dotari etc...); 2. gusturi; 3.volum interior/exterior masina. Daca ai bani de amandoua ramane diferenta de gusturi si cred ca volum interior/exterior. This post has been edited by DigitalScribe: 15 Aug 2005, 13:04 |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
Sony |
![]()
|
Referitor la calitatea coreana vs. calitatea romaneasca as vrea sa amintesc ceva.
In momentul in care a inceput sa se fabrice Cielo la Craiova, baietii de la Auto Pro au comparata Cielo coreean cu Cielo romanesc. Concluzia: cel romanesc e mai bun decat cel coreean. Asa ca mai scutiti-ma cu afirmatii ca daca masina voastra e fabricata in Coreea este deasupa Daciei. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
satori |
![]()
|
Eh, nici chiar asa, DigitalScribe. ANDuiesti (inseamna vorbesti ca AND), in postul de mai sus.
1. Esticii nu sunt mai practici. Chiar deloc. NU AU BANI si de aceea isi cumpara Logan, Kalos si alte asemenea. Cand fac rost de bani, nu stiu ce sa faca cu ei si cumpara Peugeot 206 cu 8 airbaguri (cum m-a anuntat azi o colega ca si-a cumparat - da, e blonda). 2. Criteriile in functie de care iti cumperi masina sunt la fel cum este si aprecierea lor, subiective. Chiar si cele financiare, intr-o oarecare masura. Depinde de tine daca ai sau nu chef sa dai atatia bani pe o masina sau nu. De exemplu, pentru mine, timpul este foarte important. De aceea am decis sa imi iau o masina care sa nu imi solicite timp (pune filtru de polen, imbraca conducte... blablabla... suna cunoscut?) si totusi sa aiba ceva optiuni pe ea... Simplu, nu? Subiectiv in draci! 3. body nu trebuie sa convinga pe nimeni, teoretic. Isi expune parerile ca sa ajute omul sa se hotareasca la una dintre cele doua masini. 4. De unde stii tu ce face Kalos ca sa o poti compara cu Logan? ANDuism, din nou. De asemenea, de unde stii tu preturile pieselor la Kalos? Nici macar eu nu le stiu! Dar acum sunt sigur ca sunt mai scumpe pentru ca asa ai ANDuit tu. Imi vine sa dau cu masina de pamant de ciuda ca are piese scumpe. ![]() 5. Concluzia mea: nici tu nici body nu aveti dreptate. De fapt, cred ca sunteti frati gemeni, dar v-ati luat masini diferite. ![]() @Sony, atunci, demult, era adevarat. Coreenii adusasera tehnologia de la ei si romanii care munceau aici erau mai bine motivati (a se citi biciuti si tematori sa nu ajunga pe strazi) decat coreenii. Acum... e alta poveste. De ce arunci info incomplete? This post has been edited by satori: 15 Aug 2005, 13:21 |
--------------------
Chevrolet
Kalos SXPP 04, Spark 06
2004, 2006
- BxxBUH
|
|
Sony |
![]()
|
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
satori |
![]()
|
Vorbesti in necunostiinta de cauza. Dar iti place asa ca te las sa te autosatisfaci. Macar nu ma deranja. www.peuget.com.ro si informeaza-te.
|
--------------------
Chevrolet
Kalos SXPP 04, Spark 06
2004, 2006
- BxxBUH
|
|
Sony |
![]()
|
Cuvintele tale de mai sus spun destul!
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd May 2025 - 18:37 |