Prezidențiale 2014, cine, cum, cât, de ce?
![]() ![]() ![]() |
Prezidențiale 2014, cine, cum, cât, de ce?
corbex |
![]()
|
||
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|||
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(ady77 @ 27 Aug 2014, 10:41) Da' tu nu ereai oleaca de oltean?! ![]() Ca io dac-as fi oltean si-as citi un astfel de interviuastfel de interviu, mi-ar exploda criirii: "Iată dialogul pe care Klaus Iohannis l-a purtat cu moderatorul emisiunii cu privire la acest subiect: Moderator: Întâlniri cu Monica Macovei, cu Elena Udrea ați avut? Klaus Iohannis: Nu! M: Intenționați să aveți? K. I.: Nu! M: Atrageți Partidul Mișcarea Populară în ACL, într-un fel sau altul? K. I.: Nu! M: După turul 1, dacă rămâneți împreună cu Victor Ponta în finală, veți avea astfel de negocieri? K. I.: Nu! M: Nu!? K. I.: Nu! M: Nici dacă vi se cere? K. I.: Nu!" QUOTE(Han Solo @ 27 Aug 2014, 10:48) 1. Oare ce fu inainte la Deveselu? ![]() 2. Crezi ca radarele si rachetele vor fi operate de olteni? ![]() QUOTE(Garett @ 27 Aug 2014, 10:52) Poate nu ti-ai dat seama: era vorba de industria care nu urmeaza resursele! ![]() QUOTE(Dan73 @ 27 Aug 2014, 10:52) Iar intre Iasi si Prut 10! ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Bre, Garett-e! Copsa Mica a avut buricul taiat de Maria Terezia, colega de imperiu a lui Bion. Ea ar fi vrut s-o puna la Balti, da' n-a cazut la pace cu Grigore Ghica.
Pe vremea aia valea Tirnavei era locuita cvasitotalitar de nemti, populatie perfect dispensabila. Putinii unguri din zona ii pindeau sa le ia casele, dupa ce dadeau coltul la topitoria de Pb/Zn. This post has been edited by corbex: 27 Aug 2014, 10:09 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
QUOTE(dacis @ 27 Aug 2014, 09:50) Barlad, Barlad, ori satele din jur? ![]() Prima data cand am ajuns in Barlad a fost in jur de 2000. Pana atunci nici macar nu trecusem prin oras vreodata. Am avut cativa ani cate ceva de facut pe acolo si am cunoscut cam toata crema localitatii, mai ales pe aia in varsta, nascuti prin ani 1930-1950. Era acolo e elita (inclusiv culturala) de o calitate, dar mai ales de-o modestie si-un bun simt care m-au socat. Cand io ma asteptam sa gasesc tarani urbanizati, am gasit urmasi de familii de boiernasi care-si stiau genealogia cu precizie, unii chiar pana pe la 1700 si... E de ajns sa vezi cum se numesc principalele institutii (Licee, Scoli, Biblioteci, Teatre, Monumente, Casa de cultura....) dintr-un oras, ca sa vezi daca orasul ala are propria istorie, propria viata ori merge asa si el, dus de val!... Tu spui de 2000 io de 1969..Tata este din Barlad.. Altfel este adevarat ceea ce spui.Desi multi nu stiu sa-l localizeze pe harta este un oras destul de culturalizat si care a dat niste personalitati de varf.Acum arata chiar f bine..Am ramas surprinsa la cate schimbari si modernizari s-au facut. Atestarea orasului dateaza de pe la 1170.. |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
corbex |
![]()
|
Atestarea e digitala sau pe suport hirtie?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Pe tablite de piatra,tataie..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
corbex |
![]()
|
Alea cu "Ego, Birladus Rex, hic posui".
This post has been edited by corbex: 27 Aug 2014, 10:10 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(Garett @ 27 Aug 2014, 09:23) Unde? ![]() 27 Aug 2014, 11:13: QUOTE(Garett @ 27 Aug 2014, 09:23) Dar "da bine" la unii Eu am zis, faptul ca esti moldovean sau oltean, n-are legatura cu zonele sau judetele tarii! ![]() This post has been edited by AR-18-MOS: 27 Aug 2014, 10:13 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(iulia_boris @ 27 Aug 2014, 11:06) Da, Iulia. Dar oamenii aia imi povesteau de Barladul anilor 1920-1940 si apoi de cum s-a produs decaderea dupa 1970, odata cu infiintarea judetului Vaslui cu capitala la Vaslui. Care capitala s-a nimerit sa fie acolo pentru ca unul din inaintasii lui Cozmanca era din Vaslui. Daca se intampla sa fie din Agnita, alta era istoria Barladului azi, pe vremuri capitala de judet si apoi (pentru cativa ani) chiar de regiune! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Exact.Atunci cand s-a decis mutarea resedintei de judet la Vaslui a inceput saracirea Barladului..Fosta regiune Tutova..
This post has been edited by iulia_boris: 27 Aug 2014, 10:16 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
corbex |
![]()
|
Vaxluiul, inainte de judetenizare, era un fel de Tirgu Bujor. Manuel stie.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
iulia_boris |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
dacis |
![]()
|
Io-te ca asta mi-a scapat!...
QUOTE(Garett @ 27 Aug 2014, 09:23) Dar "da bine" la unii mitul "moldovenilor prosti si betivi" sau al "oltenilor lenesi" versus "ardelenii muncitori si chibzuiti"! Numai erori la tine!... E vorba de moldovenii inteligenti si betivi. Aia care-s mai mult inteligenti decat betivi o zbughesc rapid, cand prind un moment de trezie! Iar oltenii nu-s lenesi, ci guresi si orgoliosi. Un oltean care sa nu vrea sa fie sef ori macar sa iasa ca purecele-n frunte trebuie suspectat de o boala genetica. Ori ca-i copil din flori! QUOTE(iulia_boris @ 27 Aug 2014, 11:15) Judetul Tutova. Regiunea fu chiar Barlad! This post has been edited by dacis: 27 Aug 2014, 10:20 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Resedinta judetului Tutova era Barlad,ca sa fim si mai precisi..
27 Aug 2014, 10:22: QUOTE(dacis @ 27 Aug 2014, 10:17) Io-te ca asta mi-a scapat!... Iar oltenii nu-s lenesi, ci guresi si orgoliosi. Un oltean care sa nu vrea sa fie sef ori macar sa iasa ca purecele-n frunte trebuie suspectat de o boala genetica. Ori ca-i copil din flori! F precis.. This post has been edited by iulia_boris: 27 Aug 2014, 10:22 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 27 Aug 2014, 11:16) Asa cum banii nu te fac meloman, mare iubitor de opera si de liduri, nici bloacele nu te fac sa capeti mentalitate urbana. Cum ii ziceam si lui garett, cu schimbarea mentalitatilor treaba-i oleaca mai complicata. De aia moldovenii si, mai ales, muntenii si, astia sunt "creme de la creme"!, oltenii, de oricate ori le-ar trage-o pesedeaua, dupa ce-si revin din ameteala se scutura bine, ca gaina calcata de cocos, si vazandu-l pe alde mutulica de Iohannis, se intorc spre Pontisor si-i zic suav: haide, bre, inc-o data! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Un adevarat urmas al lui Gusti.
![]() PS: nu stiu cum reusesti sa ti-l imaginezi pe Ponta cocos si ce-i aia gaina suava...dar ma rog, Moldova nu duce lipsa de poeti. ![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Mda, continua sa te minti!
![]() This post has been edited by Garett: 27 Aug 2014, 11:10 |
--------------------
No
Reno
|
|
dacis |
![]()
|
Io-te ca viata imi ofera, prompt, sansa unei lectii de socio-psihologia mentalitatilor, pe viu…
“Un fost primar din Mehedinți, reclamat de vecini la poliție pentru că își crește găinile în podul blocului. Podul unui bloc din Mehedinți a fost transformat într-un coteț. Aici viețuiesc zeci de găini și porumbei.” Nu poate contesta nimeni ca și in Ardeal s-ar putea intampla un asemenea lucru. Numai ca acolo cel care ar face asta ar fi cel mai probabil un marginal din punct de vedere social, pe cand aici este vorba de un lider. Chestie de mentalitate!!! QUOTE(Garett @ 27 Aug 2014, 12:08) Dac-ai sti cum se bea prin zona!... Atat-i nasol, ca nu prea gasesc oameni sa-mi munceasca prin curte. Si tre sa-i "import" din judetele vecine, de la mai la vest. Dar asta nu se poate chiar pentru orisice, ca ma costa mai mult benzina!... 27 Aug 2014, 12:20: Uite, inca un lucru care lipseste in cea mai mare parte a vechiului Regat: simtul ridicolului: "Aproximativ 200 de familii din satul Sărata, comuna Călărași, locuiesc pe o stradă prăfuită, numită Chartres de Bretagne, al cărei nume nici măcar nu-l pot pronunța. Localnicii din satul Sărata (județul Dolj) sunt neumulțumiți că edilul localității le-a schimbat denumirea străzii din „Strada Principală“ în „Chartres de Bretagne“. „Este în franceză, iar noi așa ceva nu putem să zicem. Trebuia ales un nume pe care să putem și noi bătrânii să îl pronunțăm. În buletin mi-a fost trecută strada în franceză. Nouă trebuie să ne asfalteze aici, iar după aceea primarul putea să facă ce vrea. Am încercat să învăț cum să spun, dar degeaba, nu îmi iese. M-am făcut de râs la poștă când m-am dus să pun o scrisoare. Nu am știut să spun pe ce stradă locuiesc“, a declarat Eugenia Bârzăneanu, în vârstă de 74 de ani, din satul Sărata, comuna doljeană Călărași. „Suntem vedetele satului“ Nineta Băutoru, o altă localnică, susține că a încercat să își învețe vecinele mai în vârstă să pronunțe numele noii străzi, însă degeaba. Femeia povestește că a avut nevoie de câteva luni bune până a putut să pronunțe corect pe ce stradă locuiește." This post has been edited by dacis: 27 Aug 2014, 11:20 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(gabize @ 27 Aug 2014, 10:32) Razi tu razi dar ai vazut ce parc industrial are Radauti? EGGER, HOLZINDUSTRIE SCWEIGHOFER. Doua firme austriece pe care si le-ar dori in "batatura" orice municipalitate. Decat sa exporte lemn brut cum fac altii austriecii au aici Fabrica de placi OSB, Fabrica de adezivi, Fabrica pal, etc, etc, etc. Am avut ocazia sa le vizitez fabricile, echipamente moderne, solutii tehnologice de ultima generatie + cartierul austriac din oras. QUOTE(Garett @ 27 Aug 2014, 10:52) QUOTE(corbex @ 27 Aug 2014, 11:05) Si-a avut si Copsa Mica vremurile sale de glorie industriala. Ca apoi, comunistii au mai exploatat fabricile inca 50 de ani fara sa-i doara capul prea mult cu modernizarile si protectia mediului deja-i alta poveste. Oricum, acum Copsa Mica e un orasel curat, si cel putin strada principala ma impresionat prin numarul mare de flori care decoreaza marginile soselei. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Râdeam de excluziunea lui Dacis, în rest eu n-am cunoștințe d-astea socio-politico-elucubriste.
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(gabize @ 27 Aug 2014, 12:37) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Io am si-s bucuros, ca i-am mai prins in viata si activi in studentie si-n primii ani de dupa pe aia care mai prinsesera ultimile suflari ale facultatilor de profil, desfiintate dupa '75... In anii '80 chestiile astea se mai invatau in doua locuri: la Fane Gheorghiu si la Baneasa. Stie Badia mai bine cum sta treaba cu astia... ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Ați fo' colegi? Mă rog, nu de generație...
![]() This post has been edited by gabize: 27 Aug 2014, 11:43 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
gabize |
![]()
|
Chiar așa...
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
corbex |
![]()
|
Cu Gallus. Gallus a terminat Baneasa, Dacis, Stirbey Voda.
This post has been edited by corbex: 27 Aug 2014, 11:56 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacis |
![]()
|
Oare unguri-l saboteaza pe Ponta constienti de ceea ce fac??? UDMR: Ținutul secuiesc va fi condus de un președinte.
In rest, pontisme, as usual... Pseudodonarea de sange a fost doar un moment electoral: "In plina criza a sangelui ministri se fac ca doneaza sange. A doua zi dupa apelul ministerului sanatatii cinci ministri au mers la CTS Bucuresti pentru a putea spune ca au donat sange. In realitate, directoarea Centrului de Transfuzii Sanguine București, doctorita Doina Goșa, a confirmat pentru „România liberă“, că unul dintre miniștri nu a mers până la capăt cu donarea, iar de la ceilalti trei nu s-a recoltat suficient sânge pentru a fi folosit. Dupa recoltare cei patru ministri au ascuns presei situatia reala si s-au laudat presei cu gestul lor." |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 27 Aug 2014, 14:35) Na belea! Si cineva ma intreba azi dimineata daca EU m-am trezit cu fata la cearceaf! ![]() |
--------------------
No
Reno
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th July 2025 - 15:39 |