DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

247 Pages « < 47 48 49 50 51 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Prezidențiale 2014, cine, cum, cât, de ce?

dacis
post 27 Aug 2014, 17:27
Post #1441

Membru autentic

Group: Members
From: dealurile oable ale Mioritei

Ponta a fost seara asta cam magar. Trebuia sa participe la depunerea juramantului unui ministru al sau, fusese informat de asta si-si daduse acordul pentru ora desfasurarii ceremoniei. Cu 10 minute inainte de ora stabilita a anuntat ca nu mai apare la ceremonie... BHeeeeton.

PS Umbla vorba ca Vivisor o ia pe la toate orificiile de la CA, de la UE, pe tema ordonantei cu migratia alesilor locali. blush.gif

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ady77
post 27 Aug 2014, 18:14
Post #1442

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(Han Solo @ 27 Aug 2014, 10:48)
gusti a plecat dezgustat din gostavatu, s-a refugiat la deveselu.
*

Ce bine, imi stricau locul de pescuit. tongue.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
dacis
post 27 Aug 2014, 18:48
Post #1443

Membru autentic

Ponta asta are o placere perversa de a si-o lua de la Base!... huh.gif

Deci Vivisor face o propunere de ministru, serviciile trag clopotul ca are tinichele-n coada, Base ii trimite informarea de la servicii lui Vivi si-l intreaba daca-si mentine propunerea. Vivisor se eschiveaza si nici nu retrage propunerea, dar ca sa nu se pateze pe rever, decide sa nu se prezinte la depunerea juramantului. Cam ca la faza cu privatizarea CFR Marfa!...

PS Ce dracu i-i asa frica lui Vivi Tupilici asta, bre?... Ca aud ca maine, cand vor sa faca sedinta de guvern cu mizeria aceea de OUG cu migratia alesilor locali, vrea sa o zbugheasca in Turcia!...

27 Aug 2014, 20:50:
In seara asta, dupa interventia lui Base, dupa povestea cu steagul UDMR de la Ciuc si, mai ales, dupa ce a transpirat in media proiectul de autonomie al UDMR, si uitandu-ma pe profilul demografic al alegatorilor PSD, cu minime eforturi cei de la dreapta il bat pe Ponta cu un scor de minim 55-58%.

PS Stiind cum se face o campanie, ma astept ca in saptamanile urmatoare (macar cu o luna inainte de alegeri!) UDMR-ul sa fie ejectat de la guvernare!...

This post has been edited by dacis: 27 Aug 2014, 19:50

--------------------
dacis
+
Garett
post 27 Aug 2014, 21:25
Post #1444

Membru autentic

From: Galati

Pai stai mah, nu era vorba ca cine nu pupa udmr unde stateau in sa e nationalist extremist, regatean neevoluat s.a.m.d.?
Tu uiti seara ce macani dimineata?

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
dacis
post 27 Aug 2014, 21:30
Post #1445

Membru autentic

QUOTE(Garett @ 27 Aug 2014, 22:25)
Pai stai mah, nu era vorba ca cine nu pupa udmr unde stateau in sa e nationalist extremist, regatean neevoluat s.a.m.d.?
*

Io cred ca nu sunt doar doua alternative: ori sa-i pupi in krr, ori sa-i tragi i teapa... Cine te opreste sa le faci bezele si sa-ti vezi de treaba, cata vreme nu te deranjeaza?

Iar in al doilea rand, sa iei o colectivitate in calcul asa, la gramada, este cel mult rudimentar. Cum ziceam si alta data, si vinovatiile si meritele sunt individuale. Asa tre' sa fie si respectul, si dispretul si, asta-i cel mai sanatos!, indiferenta.

--------------------
dacis
+
ady77
post 27 Aug 2014, 21:36
Post #1446

راحتزیل یو

Mai putin votanții PSD care trebuie luati la grămadă. icon_mrgreen.gif

--------------------
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
dacis
post 27 Aug 2014, 21:43
Post #1447

Membru autentic

QUOTE(ady77 @ 27 Aug 2014, 22:36)
Mai putin votanții PSD care trebuie luati la grămadă
*

Asa ti s-a paut tie?... Ca, excluzand chestiile statistice, sondajele si profilele demografice (numere mari), io cred ca fiecare gandeste intr-un fel personal si propriu. Ca politicienii isi doresc turme docile si ca, statistic, semnificativ peste 80% dintre votantii PSD n-au nici o problema cu asta, astea-s adevaruri. Numai ca rationamentele statistice particularizante nu-s valide!...

--------------------
dacis
+
ady77
post 27 Aug 2014, 21:45
Post #1448

راحتزیل یو

QUOTE(dacis @ 27 Aug 2014, 22:43)
Asa ti s-a paut tie?
*

Mi-e lene sa iti caut postarile, ca ma uit la meci.

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
Garett
post 27 Aug 2014, 22:24
Post #1449

Membru autentic

QUOTE(dacis @ 27 Aug 2014, 22:30)
...si, asta-i cel mai sanatos!, indiferenta.
*

Vezi tu, i-am tratat cu indiferenta douazeci de ani.
Si de atata indiferenta maine poimaine isi fac stat în stat!

--------------------
No Reno Forever
+
radian
post 27 Aug 2014, 22:25
Post #1450

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(Garett @ 27 Aug 2014, 23:24)
... i-am tratat cu indiferenta douazeci de ani...
*

Tu personal? N-as prea zice, dar, mai insista ...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
dacis
post 27 Aug 2014, 22:42
Post #1451

Membru autentic

QUOTE(Garett @ 27 Aug 2014, 23:24)
Vezi tu, i-am tratat cu indiferenta douazeci de ani.
*

Daca ai sa mai citesti o data ce-am zis io ai sa vezi ca ma refeream la relatiile inter-individuale.

--------------------
dacis
+
Garett
post 28 Aug 2014, 05:53
Post #1452

Membru autentic

QUOTE(radian @ 27 Aug 2014, 23:25)
Tu personal? N-as prea zice, dar, mai insista ...
*

QUOTE(dacis @ 27 Aug 2014, 23:42)
Daca ai sa mai citesti o data ce-am zis io ai sa vezi ca ma refeream la relatiile inter-individuale.
*

Mah ce va mai place sa bateti campii, sa ocoliti subiectul recuggand la tot felul de artificii "stilistice"! rolleyes.gif
Pe Radian il inteleg, ca-i parte interesata, si e normal sa nu ii convina dezbaterea subiectului, dar bahluianul o face strict dintr-o falsa senzatie de superioritate, "sa arate ce dashtept si tolerant in spirit european" este el fata de "inapoiatii de moldoveni betivi" si "oltenii guresi si...(whatever)" din "cele doua provincii aflate la ani lumina in urma Ardealului"!

In the mean time, in the Real World, povestea asta cu ungurii e ca in povestea lui Niemoller, nitel adaptata:
Cand au vrut placute bilingve, n-am zis nimic, pentru ca nu stateam intr-o zona cu placute bilingve.
Cand au vrut invatamant bilingv, n-am zis nimic, pentru ca nu era invatamant bilingv in zona noastra.
Cand au vrut justitie si administratie in limba lor am tacut pentru ca n-aveam de a face cu justitia sau adminstratia din zona aceea.
Cand au arborat steaguri fanteziste, ba chiar si STEAGUL UNEI ALTE TARI ne-am mirat dar am tacut pentru ca ni s-a reprosat ca am fi "antieuropeni" altfel!
Cand primul ministru in functie a fost primit in propria tara cu IMNUL ALTEI TARI a zambit tamp si s-a umflat in pene "ca a primit onoruri de sef de stat"!
Cand o sa ne trezim peste noapte cu un alt stat in mijlocul tarii, cu "presedinte", "steag" si "imn" n-o sa mai avem nici macar ce vorbi...

Da, probabil ca individual ungurii, secuii, whatever, sunt ok, persoane cu aceleasi griji si probleme, dar in ansamblu sunt o sursa de probleme ei insisi.
De douazeci de ani au fost doar provocari, doar pasi marunti, profitand de letargia sau chiar complicitatea majoritatii, in directia autonomiei.

Si fii pe pace Radian, eu sunt o exceptie, majoritatea romanilor prefera sa doarma in continuare cu capul in nisip fara sa le pese de ce se intampla in jurul lor!
Ca sa-l parafrazez din nou pe Niemoeller: eu nu tip, ar fi inutil!

This post has been edited by Garett: 28 Aug 2014, 05:55

--------------------
No Reno Forever
+
dacis
post 28 Aug 2014, 06:45
Post #1453

Membru autentic

QUOTE(Garett @ 28 Aug 2014, 06:53)
1. bahluianul o face strict dintr-o falsa senzatie de superioritate, "sa arate ce dashtept si tolerant in spirit european" este el fata de "inapoiatii de moldoveni betivi" si "oltenii guresi si...(whatever)" din "cele doua provincii aflate la ani lumina in urma Ardealului"!
2. probabil ca individual ungurii, secuii, whatever, sunt ok, persoane cu aceleasi griji si probleme, dar in ansamblu sunt o sursa de probleme ei insisi.  [...]De douazeci de ani au fost doar provocari, doar pasi marunti, profitand de letargia sau chiar complicitatea majoritatii, in directia autonomiei.
*

1. Sunt prea batran ca sa mai vreau sa mai demonstrez ceva. Iar pe un forum... Si da, sunt mari, foarte mari diferente de mentalitate intre ardeleni si regateni. Urmare marii mobilitati a populatiei, in ultimii 50 de ani aceste diferente s-au atenuat mult. Au decazut ardelenii!

2. Ei bine, ai inteles esentialul. Fix acela este punctul de plecare care ar multumi in cel mai inalt grad pe toata lumea. Aproape pe toata lumea, ca politicienii n-ar prea vrea-o.

Cum ziceam si alta data (la concluzia asta am ajuns acum ceva ani), autonomia in sine e mai buna decat centralizarea. Dar anumite forme de autonomie au efecte perverse, centrifuge. De asta, cea mai buna autonomie este autonomia nu prin accentul maxim pus pe regionalizare, ci aceea facuta prin "pulverizarea" resurselor, drepturilor si libertatilor, la nivelul comunitatii locale.

Cand fiecare localitate (comuna, oras, municipiu) are resursele ei, alocate rational, dupa algoritmi dinainte cunoscuti si care dau predictibilitate, atunci primarul si consiliul local stiu si pe ce se bazeaza si cat sa-si intinda picioarele sub plapuma, si ce facilitati sa acorde si cui, ca sa aiba investitii private etc.etc..

Ce spun io nu-i un mit, ci o realitate, care candva a inceput sa fie pusa in practica, fix de Ciorbica al nostru, transformat incredibil in jegosul AP de azi... In timpul mandatului sau de PM el a stabilit asa (chestii aproximative): bugetele locale se fac prin transferul de la Bugetul centralizat al unor procente fixe din TVA, impozit pe venituri (salarii, profit etc.) si inca alte cateva surse, incasate din respectivul judet / oras.

Asta functioneaza pentru orasele mari si pentru judete, luate ca intreg. Cand se pune problema repartizarii mai departe a fondurilor, catre orasele mici si sarace si, mai ales, catre comune, aici se proceda complet arbitrar, fiecare primar primind atatia bani cati reusea sa-l convinga pe presedintele de CJ. Ceea ce facea ca adesea o comuna mare, cu multi locuitori sa primeasca si mai putin de jumatate din bugetul unei comune mult mai mici. Ei bine, ca sa elimine acest arbitrariu, Ciorbica a introdus un algoritm matematic de calcul al ponderii relative a comunelor si oraselor mici in bugetele judetene, dupa doi factori obiectivi: numarul de locuitori si suprafata localitatii.

Si asa managementul unei comune devenea predictibil, primarul stiind ca (un ex. apropiat de realitate) comuna unde m-am mutat (in Iasi sunt 93 de comune) are o populatie si o suprafata mari, obtinand ca medie ponderata a celor doua cam 3% din bugetul judetului. Alaturi e o comuna mai mica, care are 1,2% din bugetul judetului s.a.m.d..

Algoritmul asta a mers bine vreo 10 ani (1997-2007) pana cand, la suspendarea lui Base din 2007, la sugestia PSD-ului, tariceanu da o OUG, prin care imparte practic bugetul in II: jumatate trimis in localitati dupa acest algoritm si jumatate direct, prin diverse HG. Santajul economic devenise clar: ma sprijini si-mi aduci voturi, primesti bani; nu, nu! Boc si, mai ales, madam Udrea, cu investitiile ei, a constinuat sistemul, iar de ceva vreme (parca in toamna anului trecut) Dragnea a decis ca si investitiile din comune si sate (treaba pana acum a CJ-urilor) se fac de la nivel central, prin HG.

Io, daca ma uita la toate astea, vad ca principalii vinovati pentru excesul de centralizare sunt fix miticii de la Bucuresti: Tariceanu, Udrea, Dragnea. Iar, in contextul asta, ungurii si cam toata lumea (si Timisul, si Aradul si Sibiul, si Brasovul, si ....) au dreptul sa ceara descentralizare si autonomie, ca sa nu se mai poate: ei produc bani si miticii din guvern ii cheltuie.

Daca baietilor astora de teapa lui Ponta si Dragnea si... chiar le-ar pasa de Romania, ar face o descentralizare reala pana la nivel de localitate, ar desfiinta judetele si atributiile lor, iar cele 8-9 regiuni ar avea atributii generale de supraveghere si control si atat. Si atunci nu cred ca vei mai avea autonomie a maghairilor ori secuilor din Ardeal, ci vei avea autonomia celor din Miercurea Ciuc, langa autonomia celor din Sfantu Gheorghe, langa autonomia celor din Lemnia, langa autonomia celor din Ozun. Ce zici, musiu Garett, vezi posibila o republica autonoma Ozun? ca io n-o vad...

Numai ca politicienii de la Bucuresti stiu (si aici PSD-ui cel mai bun la asta) ca facand astfel, nu mai sunt la ei painea si cutitul. Iar asta nu le place deloc.

PS Musiu Garett, macar stii cedrepturi le-a garantat guvernul Romaniei maghiarilor la Alba Iulia si prin tratatele de pace din 1919? Ce zici, li s-au acordat acele drepturi?! naughty.gif

This post has been edited by dacis: 28 Aug 2014, 06:46

--------------------
dacis
+
Garett
post 28 Aug 2014, 07:54
Post #1454

Membru autentic

Autonomia locala inseamna fix acordarea discretionara si fara vreun control de la ani (ocupată cu Mircea Diaconu) sau dna (ocupata cu diversi varani) a lucrarilor publice din respectivele localitati. Daca tot zici ca stai la sat intereseaza-te mai intai cum s-au facut asfaltarile sau canalizarea , a cui e firma s.a.m.d!
Intre 1919 si situatia curenta s-a interpus momentul 1940...
Dpmdv orice angajamente si-a asumat guvernul României în 1919 au fost anulate de Ip, Trasnea, Moisei s.a.m.d.
Nu poti sa vii cu pretentii cata vreme nu ai platit pentru faptele din '40-'44!
Sasii si svabii au platit crunt pentru simpla vina de a fi fost etnici germania, fara vreo implicare directa in razboi.
Ungurii, care au sprijinit direct trupele horthyiste in toate crimele si deportarile comise, si care btw acum le si sărbătoresc pe fata, nu au patit nimic, ba mai mult acum invoca prevederile unui tratat pe care ei insisi l-au incalcat si il neaga.

This post has been edited by Garett: 28 Aug 2014, 07:55

--------------------
No Reno Forever
+
dacis
post 28 Aug 2014, 08:10
Post #1455

Membru autentic

QUOTE(Garett @ 28 Aug 2014, 08:54)
. Autonomia locala inseamna fix acordarea discretionara si fara vreun control de la ani (ocupată cu Mircea Diaconu) sau dna (ocupata cu diversi varani) a lucrarilor publice din respectivele localitati

2. Dpmdv orice angajamente si-a asumat guvernul României în 1919 au fost anulate de Ip, Trasnea, Moisei s.a.m.d.

3. Ungurii [...] acum invoca prevederile unui tratat pe care ei insisi l-au incalcat si il neaga.
*

1. Moama da, ce bine le stii cu autonomia asta!... Stii cam care sunt modele de autonomie prin Ioropa asta? Modelul francez nu te-ar coafa? Dar ala polonez, in mod clar cel mai eficient din tarile UE, foste comuniste? De modelele german, belgian, spaniol etc. nu zic nimic, ca acolo sunt si puiuti de federalizare, cu care nici io nu sunt de acord.
2. OK. Deci ungurii de azi trebuie sa plateasca pentru greselile parintilor lor. Reciproca e valabila?
3. Declaratia de la Alba-Iulia este o declaratie unilaterala, a roamnilor. Maghiarii au acceptat-o. Guvernele Romaniei nu au pus-o in practica. Probleme?

PS Scuza-ma, dar cand debitezi asemenea prostii solemne (am argumente pentru ceea ce spun!), devii in cel mai bun caz ridicol! Tot ce ai spus la punctul 1 cel putin sunt aberatii. In nici o tara din UE justitia nu este administrata local si nici institutiile de forta nu prea sunt cu subordonare locala. Aia care amendeaza romanii care scuipa seminte pe strada, da, sunt la autoritatile locale. Judiciarul, criminalistica, anti-drogul etc. sunt nationale.

--------------------
dacis
+
vercingetorix
post 28 Aug 2014, 09:13
Post #1456

Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea...

Bah Dacis, dar tu nu-ti poti sustine ideile fara atacuri la persoana ? ("debitezi prostii", "esti ridicol" s.a.m.d)
Te simti mai bazat, mai important, daca le asezonezi cu semi-invective ?
Daca ai argumente serioase sau rationamente bazate pe logica, nu e nevoie de jigniri.
E treaba lui Garett sa dea report sau nu, eu doar am atras atentia.

Stii semnificatia ciorbei de fasole la cazan de 1 Decembrie ? icon_mrgreen.gif
Asta ca sa dam un raspuns framantarilor tale anti-maghiare...

--------------------
Dacia 1310 break 1985 pt. export 2 canistre de benzina shpaga la IDMS
+
corbex
post 28 Aug 2014, 09:50
Post #1457

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Tu o faci?

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Garett
post 28 Aug 2014, 10:01
Post #1458

Membru autentic

QUOTE(dacis @ 28 Aug 2014, 09:10)
...Deci ungurii de azi trebuie sa plateasca pentru greselile parintilor lor....
*

Habar n-am! Tu invoci ca "litera de lege" o "promisiune" facuta de "parintii" nostri.
Daca ungurii de azi nu sunt raspunzatori, corect, pentru greselile parintilor lor romanii de ce ar fi raspunzatori pentru cele alor nostri??

--------------------
No Reno Forever
+
CGB
post 28 Aug 2014, 10:07
Post #1459

CGB

From: behind

de ce va agitati atat. nutzi a zis clar ca intra in turu' doi cu ponta si il bate. deci 2014 e rezolvat.
se poate inchide sau modifica titlul in "prezidentiale 2019"

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
vercingetorix
post 28 Aug 2014, 10:19
Post #1460

Documentele care îl pot distruge pe Iohannis. Noi mărturii despre implicarea lui Klaus Iohannis în traficul cu copii

Noi mărturii despre implicarea lui Klaus Iohannis în traficul cu copii, imediat după revoluție. Site-ul justițiarul.ro publică un interviu cu bunica celor trei copii, a căror înfiere a fost intermediată de familia Iohannis.
Femeia spune că Iohannis și soția lui au venit de nenumărate ori la ea, să o convingă să renunțe la cei mici. Asta deși, într-un interviu publicat în urmă cu numai câteva zile, candidatul la prezidențiale declara că a fost doar de două ori la casa femeii, fiind un fel de șofer pentru canadienii care voiau să înfieze.
Mai mult, bătrâna își amintește că Iohannis și soția lui au și mințit că au și ei un copil de 5 ani, pe care îl vor da la rândul lor spre înfiere aceleiași familii de canadieni.
Klaus Iohannis a recunoscut adopția în care a fost implicat, dar spune că a asigurat doar logistica, adica traducerea și mașina.

p.s. pe site-ul respectiv este rubrica"Noile aventuri ale baronului Klaus Werner Iohannis von Munchhausen", gasiti acolo ispravile lui.
Mi se pare un jeg maxim sa te ocupi de vanzari de copii.
Atat de tare mi-au placut faptele sale ca-l voi vota pe Ghise, daca isi strange voturile.
Si probabil pe Ponta, in turul II... mad.gif

--------------------
+
Garett
post 28 Aug 2014, 10:55
Post #1461

Membru autentic

Data fiind "sursa" imi permit sa am al naibii de multe dubii!
Mizerii de doi lei, "strategii de campanie" in Ferentari!

--------------------
No Reno Forever
+
IsNa
post 28 Aug 2014, 11:08
Post #1462

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(Garett @ 28 Aug 2014, 12:01)
Habar n-am! Tu invoci ca "litera de lege" o "promisiune" facuta de "parintii" nostri.
Daca ungurii de azi nu sunt raspunzatori, corect, pentru greselile parintilor lor romanii de ce ar fi raspunzatori pentru cele alor nostri??
*

Pai vezi, in anumite momente tu intuiesti exact locul in care gresesti in majoritatea timpului. Pacat ca aceste momente de luciditate iti scapa...

Deci: greseala e exact a cauta solutii pentru azi si maine in decizii, declaratii sau fapte ale altora din alte vremuri.
Solutia pentru organizarea Romaniei de azi (nu doar a secuimii) trebuie cautata in contextul Europei de azi, in modelele de organizare administrativ-teritoriala ce functioneaza azi, si pe baza realitatilor de azi.

Cata vreme oameni ca tine cauta sa-si justifice pozitia xenofoba selectand evenimente din trecut dupa interesul propriu, intotdeauna se vor gasi extremisti de partea cealalta care vor face acelasi lucru selectand alte evenimente.

Sper ca lumea sa inteleaga treptat sa va ignore, pe ambele "tabere"!

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
radian
post 28 Aug 2014, 11:18
Post #1463

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(vercingetorix @ 28 Aug 2014, 10:13)
... Stii semnificatia ciorbei de fasole la cazan de 1 Decembrie ?  ...
*

intrebare.gif intrebare.gif intrebare.gif

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
vercingetorix
post 28 Aug 2014, 11:31
Post #1464

QUOTE(radian @ 28 Aug 2014, 11:18)
intrebare.gif  intrebare.gif  intrebare.gif
*

Bineee...
In primul razboi mondial, mai exact in 1919, Romania a ocupat Budapesta din cauza revolutiei bolsevice a lui Bela Kun, cu aprobarea tarilor din Antanta.
In al doilea razboi, in 1944, iar am ocupat Budapesta cu ocazia ofensivei impotriva Germaniei hitleriste.
In ambele cazuri Armata Romana a oferit populatiei civile, terorizata de foame si razboi, ciorba de fasole la cazan.
Calda, proaspata si gratis. icon_mrgreen.gif
Nu le-a dat prin cap sa ne faca "tigani" in timp ce le ofeream mancarea calda a Armatei Romane.O fac pe timp de pace cu ocazia meciurilor de fotbal sau handbal. mad.gif
De aceea pe 1 Decembrie se serveste ciorba respectiva...sa nu uitam momentul, nici noi, nici...budapestanii ! icon_mrgreen.gif

--------------------
+
dacis
post 28 Aug 2014, 11:58
Post #1465

Membru autentic

QUOTE(vercingetorix @ 28 Aug 2014, 10:13)
Bah Dacis, dar tu nu-ti poti sustine ideile fara atacuri la persoana ? ("debitezi prostii", "esti ridicol" s.a.m.d)
*

Am spus eu cuiva vreodata ca EL este ridicol? Daca mi-a scapat, imi cer scuze. In rest!...

Omule, te-ai pretins candva absolvent de drept. Spune pe sleau ce faculta ai facut, ca tu drept e clar ca nu stii. Studentii de azi ai UNIBUC, fix cei din anul I, se joaca de-a procesul, atat la scoala, la seminarii, cat si in diverse competitii si dezbateri nationale. Unul dintre primele lucruri pe care le invata sunt deosebirile dintre atacul argumentelor si atacul persoanelor. Deci, daca ai fi facut Deptul, trebuia sa stii diferenta dintre atacul la persoana si atacul la argument. Iar tu n-o stii!

De pilda, daca io ii replic unuia ceva de genul Scoti pe gura aia a ta niste vorbe ademenitoare ca niste kkti mai mari decat piramida lui Keops etc.etc.., nu e un atac la persoana! In schimb, daca il ironizez pe unul cu expresii stil Desteptule! Istetule! Frumosule!, astea da, sunt atacuri la persoana - ironii, ridiculizari etc., dupa context - chiar daca au o aparenta relativ eleganta si civilizata. Capisci, macar de data asta?!... wacko.gif

QUOTE(Garett @ 28 Aug 2014, 11:01)
*

Contractele nu sunt promisiuni, sunt angajamente ferme!

QUOTE(IsNa @ 28 Aug 2014, 12:08)
1. Deci: greseala e exact a cauta solutii pentru azi si maine in decizii, declaratii sau fapte ale altora din alte vremuri.
Solutia pentru organizarea Romaniei de azi (nu doar a secuimii) trebuie cautata in contextul Europei de azi, in modelele de organizare administrativ-teritoriala ce functioneaza azi, si pe baza realitatilor de azi.

2. Cata vreme oameni ca tine cauta sa-si justifice pozitia xenofoba selectand evenimente din trecut dupa interesul propriu, intotdeauna se vor gasi extremisti de partea cealalta care vor face acelasi lucru selectand alte evenimente.
*

1. Exact. Ori trecutul e reper valabil pentru toata lumea, si atunci tragem consecintele, toate cate rezulta de aici. Ori trecutul il punem intr-o paranteza (nu-l uitam!) si mergem mai departe pornind de la reperele actuale. Pe criteriul istoric, Basarbia (toata!) si Nordul Bucovinei, plus Herta ne apartin; in schimb, trebuie sa predam Dobrogea macar bulgarilor, daca nu chiar turcilor...
2. Nici ungurii, nici romanii n-au fost mereu culmea civilizatiei. Fiecare va gasi in faptele celuilalt argumnte cu duiumul pentru pozitii extremiste. Calea asta nu duce la nimic bun, in timp!

QUOTE(vercingetorix @ 28 Aug 2014, 12:31)
In primul razboi mondial, mai exact in 1919, Romania a ocupat Budapesta din cauza revolutiei bolsevice a lui Bela Kun, cu aprobarea tarilor din Antanta.
*

Nu cu aprobarea, ci la solicitarea! rolleyes.gif

--------------------
dacis
+
vercingetorix
post 28 Aug 2014, 12:12
Post #1466

QUOTE(dacis @ 28 Aug 2014, 08:10)
Scuza-ma, dar cand debitezi asemenea prostii solemne (am argumente pentru ceea ce spun!), devii in cel mai bun caz ridicol!
*

Daca fraza de mai sus ti se pare un atac la argument, ori eu ori tu nu avem proprietatea termenilor limbii romane.
De fiecare data acelasi tertip:ma iei cu intrebari personale pentru a-ti masca lipsurile.
Esti atat de previzibil...

--------------------
+
Garett
post 28 Aug 2014, 12:13
Post #1467

Membru autentic

...modelele de organizare administrativ-teritoriala ce functioneaza azi..
*

Yep, am vazut modelele respective in Kraijna!
Multumesc, nu!

28 Aug 2014, 13:27:
... pozitia xenofoba ...
*

Stii ce e ironic? Faptul ca în timp ce imi blamezi "xenofobia" nu te-am vazut luand act impotriva conationalului tau care vitupera impotriva Romaniei pe alt topic!
Si vii acum sa propovaduiesti "moderatia" si "toleranta"?
Cata vreme doar dintr-o parte se invoca "reducerea extremismului"in timp ce extremistii proprii sunt convenabil ignorati credibilitatea demersului are de suferit, ca sa ma exprim elegant...

This post has been edited by Garett: 28 Aug 2014, 12:27

--------------------
No Reno Forever
+
dacis
post 28 Aug 2014, 12:28
Post #1468

Membru autentic

QUOTE(vercingetorix @ 28 Aug 2014, 13:12)
Daca fraza de mai sus ti se pare un atac la argument
*

Nu e doar un atac la argument, dar nu este un atac la persoana. Atacul la persoana este o afirmatie / asertiune / enunt de tip categoric. Acolo-i alt tip de enunt? Ai habar de ce fel este? naughty.gif

Iar despre Garett n-am decat o parere buna, ca-i onest si fair play. Cum eu nu as trece macar un test elementar in meseria lui, asa nici el nu se pricepe la chestiile astea. E la fel de vinovat ca mine. De aia io ma si abtin sa proiectez barci! wink.gif

Tu insa!... wacko.gif

--------------------
dacis
+
vercingetorix
post 28 Aug 2014, 12:52
Post #1469

QUOTE(dacis @ 28 Aug 2014, 12:28)
Nu e doar un atac la argument, dar nu este un atac la persoana.
*

Fara suparare, tu imprumuti din retorica lui Basescu.
Ziaristul il intreba: "ati lovit copilul?" , ala raspundea: "nu i-am dat cu pumnul sau cu palma".
Las-o balta, nu esti in stare sa admiti cand gresesti.
Case closed. icon_mrgreen.gif

p.s. daca vreodata iti voi adresa fraza "debitezi prostii solemne si devii ridicol" sa stii ca e un atac la argument, da ? radmasa.gif

--------------------
+
Garett
post 28 Aug 2014, 12:52
Post #1470

Membru autentic

Mai, zi-mi si mie, strict de curiozitate, cum se numeste cu subiect si predicat meseria asta a ta? Ca pare sa fie cate ceva din toate...

--------------------
No Reno Forever
+
247 Pages « < 47 48 49 50 51 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th May 2025 - 03:11
Forum Renault