Prezidențiale 2014, cine, cum, cât, de ce?
![]() ![]() ![]() |
Prezidențiale 2014, cine, cum, cât, de ce?
vercingetorix |
![]()
|
||
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
2 canistre de benzina shpaga la IDMS
|
|||
GBC |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(vercingetorix @ 3 Jun 2014, 14:56) La personajele istorice reale Lapusneanu si Motoc. - A existat personajul real cu numele Lapusneanu, dar nu si un Motoc (sub acest nume). Personajul real despre care se spune ca a fost inspiratia pentru Motoc se numea altfel (Batista Veleli), asa ca daca le zicem Lapusneanu si Motoc vorbim de nuvela lui Negruzzi. QUOTE(vercingetorix @ 3 Jun 2014, 14:56) Stie cineva ce au discutat in mod real ? ![]() In discutie e preferabil sa aducem in discutie si sa folosim ca argumente lucrurile pe care le stim, nu ceea ce nu stim. E un minim de onestitate. QUOTE(vercingetorix @ 3 Jun 2014, 14:56) Sau...tu credeai ca sunt doar imaginare ? Nu mi se pare politicos sa faci publice parerile tale despre ceea ce crezi ca e in mintea unei persoane. Oare cum ar fi sa citesti pe aici ce cred ... diversi useri despre ce gandesti tu? |
--------------------
Dacia
Logan
2004, Ambition
- B xy xyz In God We Trust, All Others Pay Cash!
If the peasants are disturbing you, get out of the village! |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
pe unde umbla aphophis sa ne zica de incompatibilitatea lui Johanis? de marea realizare a ani? asta nu are interdictie 3 ani?
mwe base. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
Eu am citit despre un boier Iancu Motoc ce a indeplinit functia de vornic in timpul respectiv.
O fi o simpla asemanare de nume... ![]() Suntem pe un forum unde fiecare isi da cu parerea, pentru consideratii deontologice nu cred ca are vreun rost sa continuam. Daca am fost nepoliticos, imi cer scuze. Zilnic dacis imi spune ce crede el despre ce gandesc eu, deja e deformatie daciaclub... |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(vercingetorix @ 3 Jun 2014, 16:29) Nu-mi aduc aminte de participare de peste 60% la vot decat in 1990... Deci, wishful thinking, nenea dacis. ![]() Fa-ti tricou cu vivi presedinte, asculta-ma ce-ti spun.... Pai sa vedem: - 1990: 86,19% - 1992: 76,29% - 1996: 75,9% - 2000: 65,31% - 2004: 58,5% - 2009: 58,02 Date fiind cifrele, mie o prezenta de 60% mi se pare greu de atins, dar realista! Iar in privina tricoului, am deja un tricou inscriptionat. Are numele meu pe el! ![]() QUOTE(vercingetorix @ 3 Jun 2014, 16:55) Suntem pe un forum unde fiecare isi da cu parerea, pentru consideratii deontologice nu cred ca are vreun rost sa continuam. Terotirul opinabililului are si el limitele lui inevitabile. Realitatea-i una, adevarul alta!... ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
ca sa se atinga procentul ala ar trebui ca in campanie sa participe ceva catindati care sa scoata oamenii din casa. MRU ar fi bun in sensul asta
![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Mereu cu Predoiu, vis,
![]() |
--------------------
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Are tricouri pregatite pentru orice imprejurare.Unul naturel celelalte in fonctie de ce o sa fie
![]() This post has been edited by bion: 3 Jun 2014, 19:35 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 3 Jun 2014, 15:52) pe unde umbla aphophis sa ne zica de incompatibilitatea lui Johanis? de marea realizare a ani? asta nu are interdictie 3 ani? mwe base. e aici. Si zic ca iohanis trebuia sa plece odata cu cacaraul. Pentru ca atata timp cat a fost carpa de sters pe jos a cacaraului, care la rand a fost carpa de sters pe jos a pesedeilor, iohanis e compromis. |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
vercingetorix |
![]()
|
In materie de tricouri am gasit ceva...ontopic...
![]() Detalii : http://www.dcnews.ro/ce-a-vorbit-striblea-...vot_444927.html This post has been edited by vercingetorix: 3 Jun 2014, 22:19 Attached thumbnail(s) ma_pis_pe_el_de_vot_11046700.jpg ( Size: 168.85k ) Number of downloads: 192 |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Tricoul ar merge ca slogan de campanie pentru PSD. Cu cat voteaza mai putini, cu atat are mai multe sanse PSD.
Daca prezenta la vot ar scadea la 20%, PSD ar atinge probabil un procentaj de 80%. Au trecut 25 de ani, si inca mai este de actualitate... ![]() This post has been edited by paul_p: 4 Jun 2014, 01:29 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
nu exgerez....sanse sunt. si spun asta facand o paralela cu anul 2009, numai ca de data aceasta avem un om nou in schema si o buna parte din media de partea lui. pe de alta parte, electoratul psd a fost atunci mult mai entuziast si a fost mobilizat exemplar. acum e un pic mai dezamagit, ca psd au puterea de atata timp, cresc taxele *acciza la combustibil, taxa pe stalp* si nu se tin de cuvant *vezi gazele de sist*. sa nu crezi ca nu vor fi taxati de o buna parte din ei.
|
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Neamțu' nu prea are carismă. Și asta costă. Dacă nu învață să zâmbească ca Iliescu, n-are șanse. Cu un electorat îmbătrânit și cu prezența la vot mult mai mare în zona rurală, carisma e mai mult decât orice. Chiar mai mult decât sticla de oloi expirat și găleata de plastic.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(gabize @ 4 Jun 2014, 09:06) Neamțu' nu prea are carismă. Și asta costă. [...] Cu un electorat îmbătrânit și cu prezența la vot mult mai mare în zona rurală In chestiunea cu carisma io unul nu m-as baga! ![]() Io unul am ajuns la concluzia ca habar n-am ce-i aia carisma, dar un element important ca sa ai succes in alegeri este sa ai acel "ceva" care te distinge, te individualizeaza si te identifica pentru public dintre ceilalti competitori. A fi diferit este un lucru esential. Iar Iohannis este diferit! Cat priveste prezenta la vot, am explicat mai sus de ce prezenta la vot in zona rurala este comparabila si adesea inferioara celei din urbanul mare. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Vorbim după alegeri. Eu zic că neamțu' n-are șanse.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pesedeul va avea un "atu puternic" in taxele noi pe care le va baga ca sa acopere cei -5% cu care vor scadea CAS-ul. Credeati ca ati scapat? Trebuie sa-i platiti pe patroni sa creeze locuri de munca. Nu merge altfel. Directia de succes initiata de tva-ul la piine trebuie continuata.
Neamtul are la public priza unei caramizi refractare. This post has been edited by corbex: 4 Jun 2014, 08:38 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Ii preda urgent Crin niste cursuri de actorie si e perfect.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Pai despre sanse putem vorbi doar acum, dupa alegeri vom vorbi de stare de fapt.
A spune ca neamtu n-are sanse odata ce pare ca va fi prezentat ca unic candidat al "dreptei", daca ar fi adevarat, ar insemna automat ca alegerile nu mai merita organizate, si in Romania ne e niciun fel de democratie. A spune ca-l poate bate lejer pe Ponta denota o preceptie grav deformata (spre spectrul roz) a tristei realitati din Romania. Nu, nimeni nu poate bate lejer niciun candidat pe care PSD-ul va alege sa-l promoveze. Iar candidatul ar putea fi chiar mai puternic decat Ponta. Deci, hai sa nu cadem in extreme, oricum pe meleagurile alea nu-i loc nici de polemica. This post has been edited by IsNa: 4 Jun 2014, 09:08 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Liviu Dragnea? Asta iese di primul tur, cu un numar de voturi mai mare decit populatia Romaniei si Bulgariei la un loc.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
gabize |
![]()
|
Strict matematic, și 0,00000001% se numește șansă.
Eu zic doar că Iohannis nu poate câștiga alegerile prezidențiale. E mai corect așa? ![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
corbex |
![]()
|
Lumea a capatat mari greturi cin aude de pdl si pnl. Nu prea conteaza ce candidat au. Ar fi bun un episcop.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Sincer, nu stiu cine ar putea fi. Dar Ponta are deja cicatrici.
- electoratul PNL, chiar aceia PSD-fili, nu-l mai voteaza, ca prea l-a sciupat pe Antonescu, dar mai ales pentru ca nu l-a primit pe Tariceanu. Un alt candidat PSD are sanse sa fure chiar si din electoratul PNL, cei dezamagiti de destramarea USL. - electoratul cu ceva expunere presei externe (diaspora, migrantii, etc) nu-l mai voteaza ca Ponta e complet nefrecventabil in Europa. - tabara "verde" nu-l mai voteaza dupa ce a facut stanga-mprejur pe subiectele Rosia Montana si Chevron - o parte din anti-Basistii inraiti nu-l mai voteaza dupa "pactul de coabitare" (bun, nu-l vor vota pe contracandtidat, dar poate nu merg la vot) - o parte din cei ce asteptau scaderile de taxe propuse nu-l mai voteaza dupa ce n-a scazut nici TVA, nici impozitul pe venit (8-12-16, mai tineti minte?), nici CAS, ba a mai si crescut acciza la benzina. Foarte multi din electoratul USL si chiar unii din electoratul PSD au inteles ca Ponta e un organism ce n-are nici coloana vertebrala (sa se tina de ce vorbeste) si nici cojones (sa-si asume vreo decisie). In concluzie, nu cred ca Ponta e cel mai puternic candidat PSD posibil in momentul de fata... This post has been edited by IsNa: 4 Jun 2014, 09:19 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Pai e clar ca nu-i, erodat fiind dupa 2 ani de guvernare stralucita.
Da' pe cine vrei sa puna? ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(corbex @ 4 Jun 2014, 08:36) Pesedeul va avea un "atu puternic" in taxele noi pe care le va baga ca sa acopere cei -5% cu care vor scadea CAS-ul. Ma indoiesc ca o sa bage taxe noi, motiv pentru care ma indoiesc ca o sa scada CAS-ul cu 5% (poate cu 2, cel mult 3%, atat cat permit "alte venituri"). De asemnea asta cu scaderea CAS e mai mult o lupta pentru o ideea a PNL, sa arate astia ca de fapt ei continua programul, dar acum nu vad o mare necesitate pentru o astfel de actiune. De asemenea, ceea ce nu prea se spune, CAS-ul la noi e cam in media europeana (hai sa zic in zona superioara a mediei, mai spre media statelor cu inclinatii de protectie sociala). Si matematic nu exista nici un argument pentru scaderea lui. Eu in locul astora de la guvernare nu CAS-ul l-as scadea ci impozitul pe venit, l-as face pe transe incepand cu una pe la 7-8%, pana la maximum actual de 16%, cea ce s-ar vedea imediat in venitul... votantilor (nu a angajatorilor). Si evident, nu as uita sa reamintesc electoratului ca PDL-ul (sustinator de candidat PNL) a scazut salariile cu 25%, a scazut pensiile cu 5% printr-o taxare ilegala, a majorat TVA-ul cu 5%, a dublat datoria tarii in nici doi ani, d-astea... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vercingetorix |
![]()
|
QUOTE(IsNa @ 4 Jun 2014, 09:18) Sincer, nu stiu cine ar putea fi. Dar Ponta are deja cicatrici. - electoratul PNL, chiar aceia PSD-fili, nu-l mai voteaza, ca prea l-a sciupat pe Antonescu, dar mai ales pentru ca nu l-a primit pe Tariceanu. Pe-asta n-o stiam, unde sa-l primeasca Ponta pe Tariceanu ? Parca l-a sustinut la sefia Senatului, deci ... |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
corbex |
![]()
|
Stai jos! N-ai inteles!
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vercingetorix |
![]()
|
Ia explica tu, Nica a lui Stefan a Petrei !
![]() |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(IsNa @ 4 Jun 2014, 10:04) Dupa mine, asta cu "unicul candidat al dreptei" ar fi o mare prostie. Pentru ca ar da posibilitatea lui Ponta sa resusciteze dihotomia pro-Base - anti-Base. Iar Base nu-i chiar politicianul roman cu cei mai multi fani. Reiau opinia mea: pentru a avea sanse maxime de a-l invinge pe candidatul PSD, dreapta asta a noastra, cam confuza si cam diforma, ar fi bine sa propuna doi ori chiar trei candidati. Ceva gen Iohannis, MRU (ori si mai bine un altul care sa fie si mai bine identificat cu Basescu) si chiar Neamtu ori tipul ala cu salvarea Bucurestiului, Nicusor Dan. Chiar daca aparent asta ar face ca Iohannis sa ia un 25-28-30% in primul tur, daca MRU ia si el un 12-15%, iar al treilea 2-3%, in turul II voturile astea se cam aduna. Plus ca daca ar exista un candidat care sa fie identificat clar drept omul lui Basescu, asta i-ar ajuta pe ceilalti, ca ar steriliza acuzele de basism ale PSD-ului la adresa lor. QUOTE(Markos @ 4 Jun 2014, 10:19) Daca ai vedea sondajele ti-ai da seama ca Ponta nu-i deloc erodat, pentru ca exista un inamic mai rau al romanului, mult mai rau decat proasta guvernare: Basescu. Abia de o luna-doua incepe SD-ul sa se erodeze, dar asta incet-incet. Atuul cel mai important al unui candidat gen Iohannis este ca baiatul asta poate reusi sa iasa in mod credibil de sub umbrela bataliei asteia Jos Base - Sus Base, putand atrage in mod credibil atentia ca sunt si alte probleme in viata romanilor, unele cu mult mai semnificative. This post has been edited by dacis: 4 Jun 2014, 10:22 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 18:06 |