Aprindere electronica
![]() ![]() ![]() |
Aprindere electronica
Motorola |
![]()
|
||
Om cu idei (dar nu idiot) Group: Members Posts: 59 Joined: 28 March 08 From: Romanica ![]() |
|
||
--------------------
masina
care merge
4 roti
|
|||
cristianbranescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 13 April 08 From: Tg. Jiu ![]() |
sal gotronic, mii de multumiri pt ca mi-ai schimbat aprinderea, am fost acasa si am montato, inainte de asta am verificat bornele de la bobina , erau inversate, si ma rog din cauza asta sa ars ce de data trecuta, cred ca ar trebui sa specifici in instructiuni ca inainte de a fi montat aprinderea s ase verifice plusul la bobina sa vada daca corespunde cu borna de + care vine prin cheia de contact.
St foarte multumit de ea. Mie imi merge bine cu bujiile la 0,7 reglate, le-am avut la 0,9 si le cam scoteam ude si turatia s eplafona undeva la 3500 nu puteam s atrec peste, motorul e facut acum vreo 3 saptamani si trage bine, probabil e de la bujii, am cautat eyquem cum ai zis u, dar am gasit undevca la ralbex ceva de genu se numea magazinu si mi-au dat unele care au zis ca sunt asemanatoare sunt facute de renaul, ma rog prima a cedeat dupa vreo 100 de KM dar restu 3 merg, dp care pe aia stricata am inlocuito cu un eyquem pe care scria ca merge pt dacia 1300 dar se pare ca mergea destul de prost, o scoteam cam uda. si am inlocuito cu un brisk vechi pe care il aveam si aia merge bine. Ce nu am inlocuit sunt fisele si nici nu le-am masurat, am inlocuito decat pe cea centrala d ela delcou la bobina, sa fie fisele? Oricum ms mult si toate cele bune! ciao! |
--------------------
Dacia
1300
1982
- gj01pre
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
ia un set de fise noi atunci.de tesla sau de urziceni.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
cristianbranescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 13 April 08 From: Tg. Jiu ![]() |
merci pt sfat, cam ce rezistenta ar trebui sa aiba? niste bujii bune pentru dacia 1300 imi recomanda cineva ca eu mi-am cam luat teapa cu unele de la renault si am dat 7,5 lei pe bucata?
|
--------------------
Dacia
1300
1982
- gj01pre
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
briskuri sau sinterom 14NP18 pt motor de 1,3 si 14NP21 pt motor de 1,4
fisele pana in 5 kohmi parca... eu pe ale mele de urziceni, invechite cum sunt, am 500 ohmi pe toate, pe centala 1kohm ![]() |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
Motorola |
![]()
|
Om cu idei (dar nu idiot) Group: Members Posts: 59 Joined: 28 March 08 From: Romanica ![]() |
QUOTE(cristianbranescu @ 2 Jun 2008, 21:13) merci pt sfat, cam ce rezistenta ar trebui sa aiba? niste bujii bune pentru dacia 1300 imi recomanda cineva ca eu mi-am cam luat teapa cu unele de la renault si am dat 7,5 lei pe bucata? Pai, eu am vazut ca scrie in prospect parca (4Kohmi). ![]() ![]() ![]() This post has been edited by Motorola: 2 Jun 2008, 21:52 |
--------------------
masina
care merge
4 roti
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
pe la cat ma duce un senzor gotronic ? aprinderea o am... apropo merita sa schimb bobina de dacie cu cea de oltcit ?
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
pai senzorul se cumpara impreuna cu aprinderea:82lei.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
am spun acum cateva paginic a sa rupt lamela la senzor vreau senzor separat nu alta aprindere
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
ce jmecher esti si tu
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
garantie nu au ?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
ydaniel |
![]()
|
au,da daca utilizatorul nu a fost atent...
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
DaciaPower |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 23 May 08 From: Craiova ![]() |
are cineva de vanzare aprindere electronica cu senzor optic?
![]() |
--------------------
Dacia 1310 Break
CL
1998
- DJ-xx-ZLI
|
|
Chitu Florin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 230 Joined: 8 December 07 From: Oradea ![]() |
Ii trimiti userului gotronic un mp ca doresti una bucata aprindere cu senzor.
|
--------------------
Dacia
1300
1979
- BH 05 TDC 1-BH-2829
|
|
DaciaPower |
![]()
|
|
--------------------
Dacia 1310 Break
CL
1998
- DJ-xx-ZLI
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Dar tu ce vrei sa ai fulger la bujii .... daca ai probleme cu motorul si iti merge prost pe platina nu simti o schimbare majora cu aprinderea. Daca e ok pe platina o sa simti o mica schimbare in bine daca montezi senzorul si aprinderea at011.
This post has been edited by djasu82: 7 Jun 2008, 22:38 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
DaciaPower |
![]()
|
QUOTE(djasu82 @ 7 Jun 2008, 22:38) Dar tu ce vrei sa ai fulger la bujii .... daca ai probleme cu motorul si iti merge prost pe platina nu simti o schimbare majora cu aprinderea. Daca e ok pe platina o sa simti o mica schimbare in bine daca montezi senzorul si aprinderea at011. Probleme am... de cateva zile a inceput sa nu mai traga... de ex ieri intorcandu-ma de la tzara n-am reusit sa-i dau mai mult de 110 kmh si inainte ma duceam cu ea in 140 fara probleme... deci ceva se intampla si mai mult ca sigur aprinderea This post has been edited by DaciaPower: 7 Jun 2008, 23:29 |
--------------------
Dacia 1310 Break
CL
1998
- DJ-xx-ZLI
|
|
djasu82 |
![]()
|
Delco
amestec carburatie bobina de inductie reglare platina condensator bujii fise culbutorii. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
DaciaPower |
![]()
|
|
--------------------
Dacia 1310 Break
CL
1998
- DJ-xx-ZLI
|
|
djasu82 |
![]()
|
fise bujii avans si dupa toate cele jicloarele din carburator. Verifica la ce distanta iti da scantee bobina deinductie. Puicontact desfaci capacul de delco scoti fisa centrala din capac o apropi de caroserie la1 cm distanta si te joci cu contacul de la paltina . Daca da scantee si e rosie bobina e pe duca daca o da albastra e bunicica daca oda alba bobina e tapana. Vezi cu culbutorii fiindca te pot duce in eroare acele reglaje...Eu reglez in asa fel lera 0.15 pe admisie sa intre usor lera de 0.20 de proba sanu intre intre supapa si culbutor pe admisie . Pe evacuare lera de 0.20 intra usor iar lera de 0.25 nu intra intre supapa si culbutor . Dupa aceea verifici jocul la fiecare tije care comanda culbutorii.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
DaciaPower |
![]()
|
djasu82
sunt cam offtopic dar ma rog... Azi am curatat carb, jicloare noi, garnituri, cuiul poantou, bujii, set fise bujii dar, cand accelerez brusc masina da in nas si abea dupa incepe sa traga bine. PS: toate aceste lucruri nu le-am facut eu ci un vecin care este mecanic, eu inca sunt novice ![]() This post has been edited by DaciaPower: 8 Jun 2008, 22:33 |
--------------------
Dacia 1310 Break
CL
1998
- DJ-xx-ZLI
|
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
avans mic, plutitor reglat aiurea, jigl principal mai mic decat cel indicat... vezi sa nu fie srl.... de obicei srl-urile nus- stantate
|
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
DaciaPower |
![]()
|
QUOTE(tzepesch @ 8 Jun 2008, 22:35) avans mic, plutitor reglat aiurea, jigl principal mai mic decat cel indicat... vezi sa nu fie srl.... de obicei srl-urile nus- stantate jicloarele sunt carfil 1.4 (cica) Iar restul nu stiu pt ca nu am facut eu toate acestea ![]() This post has been edited by DaciaPower: 8 Jun 2008, 23:42 |
--------------------
Dacia 1310 Break
CL
1998
- DJ-xx-ZLI
|
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
Mai DACIAPOWER, tu vrei senzor OPTIC sau MAGNETIC? Aprinderea de care se vorbeste aici nu are senzor optic ci doar magnetic. Ai alt tip de delco pentru senzor optic? Exista si senzori optici, dar aici pe acest post nu s-a prea vorbit despre ei si nici de folosit nu am auzit pe nimeni sa fi folosit.
In alta ordine de idei, daca isi da in nas cand o accelerezi, nu e reglat bine amestecul si e avansul prea mic. Sper ca vecinul tau e mecanic si are habar, nu e si el novice in ale service-ului. Ar fi trebuit sa isi dea seama. Pentru linistea ta mai verifica urmatoarele: - distanta dintre platini sa nu fie mai mica de 0.4mm si mai mare de 0.6mm. - distanta la electrodul bujiilor sa fie intre 0.6-0.7mm daca nu ai aprindere electronica (daca ai AE, atunci trebuie sa ai distanta la bujii intre 0.8-1.0mm). - daca jiclerele initiale erau bune si neinfundate sau decalibrate (masori cu un calibru diametrele orificiilor ca sa fie cat au pe ele imprimat), atunci le poti pune la loc. Multe carburatoare CARFIL sunt facute pe un anume set de jiclere, deci vin din fabrica imperecheate. Plus de asta, cu jiclerele cu care a venit carbul cu alea a fost testat pe banc si reglat, deci sunt ale lui. Astea-s sfaturile mele. Fa cum te invata bunul Dumnezeu. 9 Jun 2008, 08:23: Mai DACIAPOWER, tu vrei senzor OPTIC sau MAGNETIC? Aprinderea de care se vorbeste aici nu are senzor optic ci doar magnetic. Ai alt tip de delco pentru senzor optic? Exista si senzori optici, dar aici pe acest post nu s-a prea vorbit despre ei si nici de folosit nu am auzit pe nimeni sa fi folosit. In alta ordine de idei, daca isi da in nas cand o accelerezi, nu e reglat bine amestecul si e avansul prea mic. Sper ca vecinul tau e mecanic si are habar, nu e si el novice in ale service-ului. Ar fi trebuit sa isi dea seama. Pentru linistea ta mai verifica urmatoarele: - distanta dintre platini sa nu fie mai mica de 0.4mm si mai mare de 0.6mm. - distanta la electrodul bujiilor sa fie intre 0.6-0.7mm daca nu ai aprindere electronica (daca ai AE, atunci trebuie sa ai distanta la bujii intre 0.8-1.0mm). - daca jiclerele initiale erau bune si neinfundate sau decalibrate (masori cu un calibru diametrele orificiilor ca sa fie cat au pe ele imprimat), atunci le poti pune la loc. Multe carburatoare CARFIL sunt facute pe un anume set de jiclere, deci vin din fabrica imperecheate. Plus de asta, cu jiclerele cu care a venit carbul cu alea a fost testat pe banc si reglat, deci sunt ale lui. Astea-s sfaturile mele. Fa cum te invata bunul Dumnezeu. This post has been edited by Siconi: 9 Jun 2008, 08:23 |
--------------------
Mercury
Mariner Premier 3.0L V6 4WD
2006
- BHH-xxxx (Texas) Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
djasu82 |
![]()
|
Eu am folosit senzorul optic si a functionat perfect.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
DaciaPower |
![]()
|
QUOTE(Siconi @ 9 Jun 2008, 08:22) Mai DACIAPOWER, tu vrei senzor OPTIC sau MAGNETIC? Aprinderea de care se vorbeste aici nu are senzor optic ci doar magnetic. Ai alt tip de delco pentru senzor optic? Exista si senzori optici, dar aici pe acest post nu s-a prea vorbit despre ei si nici de folosit nu am auzit pe nimeni sa fi folosit. In alta ordine de idei, daca isi da in nas cand o accelerezi, nu e reglat bine amestecul si e avansul prea mic. Sper ca vecinul tau e mecanic si are habar, nu e si el novice in ale service-ului. Ar fi trebuit sa isi dea seama. Pentru linistea ta mai verifica urmatoarele: - distanta dintre platini sa nu fie mai mica de 0.4mm si mai mare de 0.6mm. - distanta la electrodul bujiilor sa fie intre 0.6-0.7mm daca nu ai aprindere electronica (daca ai AE, atunci trebuie sa ai distanta la bujii intre 0.8-1.0mm). - daca jiclerele initiale erau bune si neinfundate sau decalibrate (masori cu un calibru diametrele orificiilor ca sa fie cat au pe ele imprimat), atunci le poti pune la loc. Multe carburatoare CARFIL sunt facute pe un anume set de jiclere, deci vin din fabrica imperecheate. Plus de asta, cu jiclerele cu care a venit carbul cu alea a fost testat pe banc si reglat, deci sunt ale lui. Astea-s sfaturile mele. Fa cum te invata bunul Dumnezeu. <span class='edit'>9 Jun 2008, 08:23:</span> Mai DACIAPOWER, tu vrei senzor OPTIC sau MAGNETIC? Aprinderea de care se vorbeste aici nu are senzor optic ci doar magnetic. Ai alt tip de delco pentru senzor optic? Exista si senzori optici, dar aici pe acest post nu s-a prea vorbit despre ei si nici de folosit nu am auzit pe nimeni sa fi folosit. In alta ordine de idei, daca isi da in nas cand o accelerezi, nu e reglat bine amestecul si e avansul prea mic. Sper ca vecinul tau e mecanic si are habar, nu e si el novice in ale service-ului. Ar fi trebuit sa isi dea seama. Pentru linistea ta mai verifica urmatoarele: - distanta dintre platini sa nu fie mai mica de 0.4mm si mai mare de 0.6mm. - distanta la electrodul bujiilor sa fie intre 0.6-0.7mm daca nu ai aprindere electronica (daca ai AE, atunci trebuie sa ai distanta la bujii intre 0.8-1.0mm). - daca jiclerele initiale erau bune si neinfundate sau decalibrate (masori cu un calibru diametrele orificiilor ca sa fie cat au pe ele imprimat), atunci le poti pune la loc. Multe carburatoare CARFIL sunt facute pe un anume set de jiclere, deci vin din fabrica imperecheate. Plus de asta, cu jiclerele cu care a venit carbul cu alea a fost testat pe banc si reglat, deci sunt ale lui. Astea-s sfaturile mele. Fa cum te invata bunul Dumnezeu. Am inteles eu gresit, credeam ca este vba de senzor optic, am luat legatura cu gotronic si m-a lamurit el. La bujii nu am umblat ... le-am montat asa cum erau. |
--------------------
Dacia 1310 Break
CL
1998
- DJ-xx-ZLI
|
|
ydaniel |
![]()
|
merita din plin o aprindere electronica cu senzor.asa e o imbunatatire care face mai mult decat toti aditivii si toate ornamentelele
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
DaciaPower |
![]()
|
Total de acord
![]() |
--------------------
Dacia 1310 Break
CL
1998
- DJ-xx-ZLI
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
gata am facut rost de senzor
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Avand in vedere ca in momentul de fata cea mai accesibila optiune este cea produsa de colegul gotronic, puteti gasi informatii despre ea (descriere, preturi) aici https://www.daciaclub.ro/Aprinderi-electron...ic-t314102.html
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:47 |