Mici intrebari - mai tehnice, Ca si celalalt, dar diferit
![]() ![]() ![]() |
Mici intrebari - mai tehnice, Ca si celalalt, dar diferit
Agrig |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 3.067 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|||
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Este "rated slip" - alunecarea motorului asincron.
Ceva de genul: https://my.electricianexp.com/ro/chto-takoe...dvigatelya.html This post has been edited by paul_p: 5 Nov 2022, 02:53 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
Ok, multumesc, incerc sa ma descurc.
|
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.184 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Era pe undeva o discutie cu becurile led, si Marty venise cu o solutie. Cum sunt liber zilele astea si am doua bece arse, am zis sa incerc sa le remediez.
Mai exact: la unele modele se ard efectiv smd-urile, din cauza caldurii, elementul parlit se innegreste. Rezolvare: se pune un strap (smd-urile sunt inseriate) si becul redevine functional. M-am chinuit sa fac strapul cum a zis Marty, cu fir subtire in jurul ledului, dar e munca de chinez batran, ledul are maxim 1mm grosime. Asa ca am lipit firul cu letconul, si becul e perfect functional din nou. Sunt curios cat tine solutia asta, lipitura e urata dar isi face treaba: 20221228_114807.jpg ( Size: 485.27k ) Number of downloads: 398 Incurajat de micul succes, am desfacut si al doilea bec, la care n-am gasit nici un led ars, cel putin in aparenta. 20221228_114948.jpg ( Size: 417.91k ) Number of downloads: 341 Am scos placuta-suport pt smd-uri si in spate am gasit o placuta dreptunghiulara, cu mai multe piese. Eh, acolo mi-am prins urechile, n-am dibuit nimic suspect in afara de o piesa (condensator?) cu invelisul rupt. Placuta o data scoasa nu mai poate fi pusa la loc, alimentarea care vine de la fasung se face cu doua fire fixate prin presare in fabrica, deci becul asta va merge la reciclat. 20221228_115421.jpg ( Size: 438.92k ) Number of downloads: 336 20221228_120026.jpg ( Size: 447.28k ) Number of downloads: 327 In portbagaj la loganul de servici am mai gasit un bec led despre care stiam ca e defect - l-am desfacut si pe asta, si am gasit alt model de bec, aici piesele electronice sunt fixate direct pe placa cu smd-uri: 20221228_122611.jpg ( Size: 496.08k ) Number of downloads: 329 Asta a mers imediat ce l-am testat, ori uitasem ca e bun ori s-a reparat singur in portbagaj ![]() Mare atentie la indepartarea sferei de plastic ce acopera ledurile, suprafetele sunt curbe si netede, sa nu va taiati cu cutterul. Acuma rog sa-mi ziceti daca lipitura aia o sa reziste la curentul care trece prin ea, n-am nici un chef sa dau foc naibii la ceva... |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
E ok, curentul prin led e mic.
Problema este ca acea sursa e reglata pentru toate ledurile inseriate. Cand scurtcircuitezi unul, curentul se distribuie in mod egal la celelalte ramase Asta inseamna ca vor functiona la curent mai mare decat a fost conceput, caldura mai mare, se vor arde mai repede |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.184 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Bun, deci daca se mai parleste vreunul, se ard si celelalte accelerat.
Becul l-am lasat fara bulbul de plastic de deasupra, in ideea ca nu se mai incalzeste asa tare. |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(psychoo @ 28 Dec 2022, 19:11) E ok, curentul prin led e mic. Problema este ca acea sursa e reglata pentru toate ledurile inseriate. Cand scurtcircuitezi unul, curentul se distribuie in mod egal la celelalte ramase Asta inseamna ca vor functiona la curent mai mare decat a fost conceput, caldura mai mare, se vor arde mai repede Ar putea sa puna un ventilator sa bata catre bec sa il raceasca. Sau sa il foloseasca doar iarna, in camerele cele mai racoroase. ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.975 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
De ce ai lua un cablu mai lung și mai prost în loc să iei altul mai deștept dar mai scurt.?
This post has been edited by axabrt: 5 Jan 2023, 08:44 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
Pai vezi ce scrie pe cutii, ala 'mai scump' e compatibil usb 3.
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Poate ai nevoie să acoperi distanță, nu viteză de transfer.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.975 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Normal. D ăla cu viteza mare caut și eu pentru că pe unul clasic aveam erori de la android auto. Zicea ceva de comunication error.
De când folosesc d astea deștepte merge fara probleme. Dar că idee, că tot au același preț. De ce ar cumpăra cineva d ăla prost n am idee. Oricum a apărut și usb 3.2 gen 2. Cu 10 GB transfer cica |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Probabil am eu o problema de perceptie, dar din cele doua produse fotografiate de axa, care-i mai scump si care-i mai ieftin?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
axabrt |
![]()
|
Niciunul. De aici și nelămurirea me'
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
xmisterx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.662 Joined: 12 October 17 From: Brasov ![]() |
Ala cu eticheta galbena e la reducere.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 Privilege 1.9 dci 120 hp Clio life evo 2019 0.9 75 HP
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Bre, există vreo soluție relativ simplă (miniamplif., convertor analog/digital, etc.) care să-mi permită să folosesc boxele pasive pe care le am (niște Rft de 50w, cre'ca 4 ohmi din câte-mi aduc aminte) în locul celor active de la calculator? Ultima oară le-am băgat printr-un mag. pt. amplificare, cu muzica luată de pe un casetofon (benzile magului erau destul de duse, ambreiajul Kashtan ului la fel... de aia nu-l mai foloseam că atare).
Am o grămadă de muzică bună pe desktop, și ocazional vreau să-i dau de veste vecinului că nu-i singur pe-aici. Posibil să ies mai ieftin cu altele "active" mai potente, da' parcă mi-e milă că se pune praful degeaba pe rfturi și pe mag. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
IRONICK |
![]()
|
Pai nu ai iesire analogica pe jack de 3.5?
Daca nu, sunt adaptoare usb la jack sau alte traznai. Dar la 50lei sa nu te astepti la calitate. https://www.google.com/search?q=usb+to+analog Eu am un Fiio OLYMPUS 2-E10K si inca bate orice laptop. Cu el pot sa atac si casti mai pretentioase. This post has been edited by IRONICK: 4 Jan 2023, 20:47 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
Stiu boxele. Iti trebuie amplificator. Ia de pe Olx unul oarecare. Iesire din calculator, cum zice Ironick, pe o intrare in amplificator (Line In, Aux, etc)
|
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Am și eu Tesla din studenție la satul.de.origine, acasă!
La fel, trăgea greu benzile in ultimul timp, dar boxele luate pe foame in liceu de la magazinele de audio din oraș după 90 au ramas la o fosta cumnata după divorțul fratelui. A fost cea mai mica pierdere pt el dar valoroasă pentru mine, dpdv sentimental. Eu băgăm audio de pe walkman când mergeam sa facem gălăgie pe la căminul cultural. Erau casetele Alea cu megamixuri:) Acum am pe terasa la mine un Akay 5+1 home cinema luat de la Metro prin 2003 cu bani grei pe atunci. Mai am un sistem audio mini de la Edifier 2+1, mic, de pus pe un birou. E spectaculos într-un birou. Cel mai ușor e cu boxa portabila JBL, ăia mica de 160 lei, când.merg oriunde. |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
QUOTE(maho @ 4 Jan 2023, 20:01) Recomand iei si-o sursa de 18V tot de la aia si le indesi cumva in interiorul unei incinte. eu de moft am pus si-un modul cu dintialbastrii. Am inviat prechea de Radiotehnika s30. |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Poți detalia cum și ce modul BT ai pus?
|
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
Asta alimentat c-un alimentator de 5V pt telefon, dezmembrat si "inghesuit" si el in cutie.
Detaliile se vad pe fiecare placuta in parte: alimentari, intrari si iesiri. Restul le faci cu ce gasesti prin casa: dublu-adeziv, hot glue, bureti de spalat vase... Intrarea de 220V o faci c-o mufa dedicata gen sursa PC. Spor. |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
IRONICK |
![]()
|
Ala e clasa D.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Eu m-am lamurit, merci tuturor.
Din pacate, m-a "lamurit" si nefasta cu dreptul de veto. ![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
IRONICK |
![]()
|
s-a rezolvat, nu se poate
![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Faci ca mine: Iei un amplificator de vreo 25kg clasic, pe tranzistori (bine, a trebuit sa ascult multe pana am gasit unul care sa sune bine in combinatie cu RFT-urile), te apuci sa-i faci o revizie cap coada, schimbi vreo 5 module blustut pana gasesti unul care sa cante nu doar sa scoata sunete, te declari suficient de satisfacut de rezultat. Si le lasi sa zaca in sufragerie de 3 ani si doar le mai stergi de praf. Ca tot la niste boxe Sony micute ascult 99% din timp.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
maho |
![]()
|
Ultimii ani (suficient de demult) cat am mai folosit Kashtanul, l-am folosit doar ca amplif (muzica o ascultam de la un dublucas micut, Samsung, luat prin anii '90, si scoteam prin jack 3.5 prin mag, la rft-uri). Probabil ca tot asa (cum zici) o sa fac, astea o sa ramana de izbeliste.
Poate daca m-as fi priceput sa bricolez la electronice si as fi avut timp si liniste, alta ar fi fost treaba. @Ironick: vede-te-as in aceeasi situatie. ![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.799 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Eu am o jucarie dinasta
Canta ok, range rezonabil, mufa jack, alimentare pe microusb |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
QUOTE(maho @ 5 Jan 2023, 13:39) Ultimii ani (suficient de demult) cat am mai folosit Kashtanul, l-am folosit doar ca amplif (muzica o ascultam de la un dublucas micut, Samsung, luat prin anii '90, si scoteam prin jack 3.5 prin mag, la rft-uri). Probabil ca tot asa (cum zici) o sa fac, astea o sa ramana de izbeliste. Poate daca m-as fi priceput sa bricolez la electronice si as fi avut timp si liniste, alta ar fi fost treaba. @Ironick: vede-te-as in aceeasi situatie. ![]() io recent am cumparat un adaptor..... alimentare pe usb, stie de dinte albastru, stie de optic...... iesirea e pe rca .........la pretul lui este super ok..... poate reusesti sa-l introduci in lantul audio ![]() |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 22:46 |