O pata de ulei (probabil), Pe capota si pe la pompa ABS
![]() ![]() ![]() |
O pata de ulei (probabil), Pe capota si pe la pompa ABS
bobo77 |
![]()
|
||
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|||
tumpi |
![]()
|
![]() tumpi Group: Members Posts: 137 Joined: 25 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Beleaua cea mare a fost cand mi-au spus cat ma costa prima revizie! Cand a pronuntat 350 de roni am ramas interzis! Pentru ce sa-mi ia 350 de roni? Pentru 4 litri de ulei si 2 filtre la care sunt normate 2,5 ore de manopera? Eu cred ca aceste tarife intruchipeaza cea mai nesimtita lacomie!
Daca stau sa ma gandesc bine, manopera pentru turnat uleiul in motor nu ar trebui sa o platesc pt ca oricum uleiul a fost scos din baie pentru a putea fi inlocuit pinionul! Sunt tare curios sa vad ce o sa-mi scrie pe factura, pentru ca dispecerul a inceput sa se balbaie cand l-am intrebat de ce costa atat de mult prima revizie. Cica verifica toate becurile, articulatiile (adica trage domn' mecanic de 2 ori cu mana de rotile din fata = frectie la un picior de lemn) si ii face si un test pe calculator (laser frate). Daca imi face testul "pe calculator" trebuie sa-mi dea si mie o copie dupa rezultate? In concluzie, dupa cele 4 experiente cu AutoCobalcescu va zic ca AutoCobalcescu = LACOMIE!!! |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Kiss FM
- b Kiss Fm 1.6 2008
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Sfat pt. viitor : mergi cu piesele tale; adaosul comercial este nesimtit de mare in toate service-urile autorizate Dacia.
Din pacate, cel putin in service-ul Dacia din cadrul Cobalcescu, la ultima vizita cu Loganul am asistat la discutii destul de aprinse intre un client care isi adusese piesele (toate de origine) si receptionerul dupa ce acesta din urma il anuntase ca nu executa revizia unei masini aflate in garantie cu piese cumparate dinafara service-ului (lucru abuziv pe tema caruia am avut si eu o discutie "neortodoxa" cu o duduie de la VC); eu cand am facut revizia de 1 an / 5.000 km (e drept la IPSO) am mers cu piesele mele si nu au fost discutii; la fel si la service-ul Renault din cadrul aceluiasi Cobalcescu unde am facut pana acum 4 revizii cu "piesele mele" si nu mi s-a invocat niciodata "politica firmei" care se aplica in cazul autoturismelor Dacia... ![]() ![]() Pe mine m-a costat revizia de 1 an 81.32 lei (la care se adauga piesele cumparate separat in valoare de 69.02). Total : 150.34 lei ![]() L.E. acum am gasit factura cu singurii bani pe care i-am dat (in mod "oficial" ![]() ![]() This post has been edited by GabyT: 1 Aug 2008, 08:00 |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
tumpi |
![]()
|
![]() tumpi Group: Members Posts: 137 Joined: 25 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Gata, nu mai sunt pieton!
De aceasta data mi-au schimbat totul ca la carte sau cel putin asa scrie pe factura si pe carnetul de garantie! Cureaua de accesorii si rola intinzatoare sunt noi. Restul componentelor schimbate nu am cum sa le vad dar am speranta ca si ele au fost schimbate! Pinionul a fost schimbat fara sa se desfaca motorul de pe cadru sau cel putin asa au sustinut mecanicii! Directia este la fel de precisa ca inainte, asa ca inclin sa-i cred! Motorul nu are zgomote ciudate, chiar este mai silentios (probabil din cauza uleiului proaspat). Revizia a costat 293 de roni. De aceasta data ma declar multumit! O sa va mai povestesc impresii despre masina in septembrie, cand ma intorc din UE. Concedii placute! |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Kiss FM
- b Kiss Fm 1.6 2008
|
|
zsoltf |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 27 January 08 From: Cluj ![]() |
Din pacate trebuie sa te dezamagesc. Fara sa-ti desfaca cadrul motor nu aveau cum sa dea jos baia de ulei si implicit nu aveau cum sa-ti schimbe pinionul.
Exact asa am patit si eu prima data, ziceau ca au schimbat pinionul Sinterom pe unul Renault fara sa desfaca baia de ulei. A doua oara (dupa o luna a inceput sa curga din nou) am stat linga ei si atunci intr-adevar au desfacut cadrul motor, au dat jos baia, au schimbat pinionul si la sfarsit au reglat directia. Surpiza a fost a doua oara cand au desfacut baia de ulei, si am vazut ca pinionul din motor era tot cel Sinterom (evident ca nu l-au schimbat prima data). |
--------------------
Dacia
Logan
2008 ABS+, AC
|
|
tumpi |
![]()
|
Zsoltf, dupa cat scandal am facut in servis si la vocea clientului, nu cred ca si-ar permite din nou sa umble cu prostii. In factura si in carnetul de garantie scrie alb pe negru ca s-a inlocuit pinionul, iar pe factura mai apare si garnitura baie de ulei. Vreau sa cred ca au ei o formula magica prin care au pus la loc directia exact cum era inainte sa o desfaca!
Daca uleiul isi face iarasi aparitia, ma duc inapoi la servis, doar de asta am garantie la masina. Oricum, pana sa egalez recordul in domeniu, mai am cateva incercari! ![]() This post has been edited by tumpi: 2 Aug 2008, 13:46 |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Kiss FM
- b Kiss Fm 1.6 2008
|
|
RSV |
![]()
|
![]() Infatuat decadent Group: Members Posts: 478 Joined: 26 March 08 ![]() |
tumpi urmatoarea masina va fi tot dacia?
|
--------------------
Logan 2011
---------------
------------- In God we trust, but other people pay cash !
|
|
tumpi |
![]()
|
Daca ascultam una bucata sotie, nici aceasta nu era dacie, dar, dacie am vrut, dacie am primit! Data viitoare nu mai vreau dacie!
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Kiss FM
- b Kiss Fm 1.6 2008
|
|
LLX |
![]()
|
![]() autentic Group: Members Posts: 34 Joined: 4 June 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu am schimbat pinion, simering, curele (am stat langa mecanic) si a inceput iar sa curga.
A mai patit cineva? |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2006
- LLX
|
|
tumpi |
![]()
|
Din cate imi aduc aminte (dupa ce am citit acest topic) nu esti singurul.
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Kiss FM
- b Kiss Fm 1.6 2008
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tumpi @ 2 Aug 2008, 17:16) Daca ascultam una bucata sotie, nici aceasta nu era dacie, dar, dacie am vrut, dacie am primit! Data viitoare nu mai vreau dacie! Aceeasi situatie este si in cazul meu... ![]() ![]() Nici eu nu mai voi achizitiona vre-o masina asemenea masina (si dintr-un promotor am ajuns sa ii fac reclama negativa ![]() Referitor la pierderile de ulei aparute si dupa schimbarea pinionului, asemenea cazurile am inteles ca sunt mult mai putine... poate ma contrazice colegul Kojak sau altcineva cu o "experieta" mai bogata. La mine dupa aprox. 2.000 km inca este curat. ![]() This post has been edited by GabyT: 3 Aug 2008, 10:10 |
--------------------
Dacia
Solenza
|
tumpi |
![]()
|
Cred ca cine citeste acest topic se prapadeste de ras! Eu unul l-am mai citit astazi odata si am ras cu lacrimi de noi toti. Macar are si masina asta un punct bun, ne tine simtul umorului treaz!
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Kiss FM
- b Kiss Fm 1.6 2008
|
|
tumpi |
![]()
|
Dragii mei, dupa nici 100 de km de la schimbarea pinionului imi curge din nou ulei! Iar s-a umezit capacul de plastic!
Va imaginati cu ce stare de spirit plec eu maine in concediu? ![]() Deja i-mi pregatesc discursul pentru cei de la Dacia! Sper sa nu mai am si alte surprize in concediu! O sa-mi iau cu mine uleiul ramas de la revizie, asa de rezerva! Diseara, de nervi ma imbat! |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Kiss FM
- b Kiss Fm 1.6 2008
|
|
GabyT |
![]()
|
QUOTE(tumpi @ 2 Aug 2008, 13:43) Zsoltf, dupa cat scandal am facut in servis si la vocea clientului, nu cred ca si-ar permite din nou sa umble cu prostii. In factura si in carnetul de garantie scrie alb pe negru ca s-a inlocuit pinionul, iar pe factura mai apare si garnitura baie de ulei. Vreau sa cred ca au ei o formula magica prin care au pus la loc directia exact cum era inainte sa o desfaca! Daca uleiul isi face iarasi aparitia, ma duc inapoi la servis, doar de asta am garantie la masina. Oricum, pana sa egalez recordul in domeniu, mai am cateva incercari! ![]() De ce am eu impresia ca pinionul "nou" apare numai in carnetul de garantie...? ![]() Oricum daca nu l-au inlocuit (si nu cred ca ai putea face o asemenea dovada), este FOARTE URAT din partea lor. ![]() Nci eu nu am stat langa masina ultima data (asa ca nu pot fi sigur daca au inlocuit pinionul sau nu), insa la mine au refacut cel putin directia (sau macar mi-au dat o foaie pe care scrie rezultatul reglajului ![]() Eu zic sa reclami "evenimentul " la VC (si cere si un numar de inregistrare) si daca masina este achizitionata pe persoana fizica, sa depui si o reclamatie la OPC. |
--------------------
Dacia
Solenza
|
zsoltf |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 27 January 08 From: Cluj ![]() |
Tumpi, daca nu ti-au desfacut cadrul motor evident ca nu au schimbat pinionul.
Cel mai simplu se poate dovedi daca se desface motorul iarasi, si o sa vezi ca pe pinion o sa scrie "SINTEROM" in loc de "RENAULT" (adica nu au schimbat-o) Oricum eu zic sa nu-ti faci griji pentru vacanta, va rezista cu siguranta. This post has been edited by zsoltf: 7 Aug 2008, 21:02 |
--------------------
Dacia
Logan
2008 ABS+, AC
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
tumpi |
![]()
|
Gata, Slava Domnului, am ajuns in Luxembourg! Daca nu ar pierge ulei, masina ar fi ok, dar este facuta de romani!
Ce drumuri are Romania si ce drumuri are occidentul!!!!! Si cat bun simt au soferi europeni!!! Romanii chiar ca isi merita soarta!!! |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Kiss FM
- b Kiss Fm 1.6 2008
|
|
GabyT |
![]()
|
Chiar daca sunt offtopic rau, ma risc
![]() arunca-te pana in Belgia (Brugge si Bruxelles) si Olanda (Amsterdam ![]() Concediu placut ! |
--------------------
Dacia
Solenza
|
ellvviiiss |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 13 August 08 ![]() |
salut.e pentru prima data cand scriu.logan cu 6100km la bord si cu 5 drumuri in service.toate problemele legate de scurgeri de ulei.au fost schimbate garnitura de la baie de vreo 3 ori,cureaua .pinion, simering si nu stiu ce bucsa de etansare.acum m-am trezit ca imi sta si volanul stramb cu cateva grade spre dreapta.nu cumva trebuia sa imi faca si directia cand da jos cadru motor?le-am spus si de problema asta si cica nu au nu stiu ce stand sa imi regleze o cremaliera.scuze daca nu am scris unde trebuie si cum trebuie.va salut
|
--------------------
dacia logan
abs plus
2007
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Dupa cum scrie in acest topic (l-ai citit, nu?) si dupa cum am repetat si eu nu cu mult mai sus, DA, dupa inlocuirea simering-ului trebuie refacuta geometria (directia). Musai. Acuma si dupa ce ti-o fac, s-ar putea sa-ti stea volanul stramb pt. ca nu sunt capabili s-o faca bine.
|
--------------------
.
.
.
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
nu sunt in stare sau ii doare in cot de client ? sa dau un exemplu: am plecat in franta acum 3 saptamani si pe la sibiu faceam o verificare a lichidului de spalare pt parbriz si surpriza vad pata de ulei de la distributie reaparuta dupa schimbarea semeringului...in fine dupa vreo 6000 de km parcursi si pata stearsa nu a reaparut deci baietii din service nu curatasera piesele dupa ce au inlocuit semeringul si uleiul se extinsese de pe piesele murdarite. vai de mama ei de meserie
![]() |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
"Mai bine asa" decit sa-ti fi curatat piesele fara sa le schimbe, lucru care se putea intimpla...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
|
|
ellvviiiss |
![]()
|
revin.luni sunt programat pentru a-6-a oara cu aceeasi problema legata de scurgeri de ulei.pentru a nu stiu a cata oara mi-au promis solemn ca o sa o rezolve.parca mai auzisem placa asta,dar sincer nu stiu ce sa fac.cum sa gasesc o rezolvare?am sunat si la vocea clientului si acelasi lucru se rezolva,se rezolva etc .cica de data asta sa faca poze la zona cu probleme si sa trimita situatia pentru analiza la dacia.ma gandeam sa ma duc la un alt service prin apropiere.a fost cineva in ploiesti sau rm-sarat sau alt oras prin apropiere?sunt meseriasi sau raman pe plan local si imi fac abonament la ei lunar.cred ca voi intra in top10 cu numarul de vizite la service legate de scurgerile de ulei.ori astia se asteapta sa iasa masina din garantie si sa ma jupoaie de bani.bafta tuturor
|
--------------------
dacia logan
abs plus
2007
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu le-as cere in scris celor de la VC, avand in vedere aparitia repetata a evenimentului in perioada de garantie, imposibilitatea rezolvarii defectului pana acum, in baza hg 449/2003 inlocuirea produsului si chemarea la conciliere in acest sens, urmand sa te adresezi in aceasta directie ANPC. Evident, probabilitatea de inlocuire e mica, dar poate se misca mai cu talent aia din service si chiar repara treaba. Poti invoca si existenta unui viciu ascuns la produs, care ar putea sa-ti prelungeasca la nesfarsit garantia. Mentioneaza si asta...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Gingis |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 16 August 08 ![]() |
Are dreptate Klaus......eu asa am procedat la atreia aparitie a petelor,si ...surpriza dupa doua luni de corspondenta cu DACIA +reclamatie la ANPC=schimbat motor pe garantie.Asa ca succes....dar cam dureaza si trebuie sa stii cum sa-i iei.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006
- XX-00-YYY
|
|
bobo77 |
![]()
|
Am o retinere sa cred asta domnule Gingis, asta nu inseamna ca tu minti, dar este greu de crezut ceea ce spui tu...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
|
|
ellvviiiss |
![]()
|
greu de crezut faza cu schimbatul motorului.cine stie ce motor obosit ti-au pus astia.unde ai facut schimbarea de motor?am mari emotii cu masina asta.a fost cineva in ploiesti.focsani sau apropiere cu aceasta problema?va salut
|
--------------------
dacia logan
abs plus
2007
|
|
Gingis |
![]()
|
Schimbul a fost facut in 2007,cat despre dovezi....ce te-ar multumi ?? Am hartiile drept dovada si ideea ca afost un motor obosit e doar in mintea voastra.Eu doar v-am spus ca cu un pic de ambitie si muuult timp si nervi s-a rezolvat....Deci se poate.....totul e sa vrei si sa stii sa dovedesti ca acel produs nu corespunde.E adevarat ca legea garantiei era alta in 2007,mult mai avantajoasa dupa parerea mea.
<span class='edit'>18 Aug 2008, 21:01:</span> Am atasat un document ptr. cei neincrezatori......[attachmentid=1627466604][attachmentid=1627466604] This post has been edited by Gingis: 18 Aug 2008, 21:22 Attached thumbnail(s) Fisa_1.jpg ( Size: 283.83k ) Number of downloads: 244 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
- XX-00-YYY
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Legea garantiei era mai avantajoasa inainte de 2007. Din 2007 e asta noua. Probabil tu ai masina inainte de 2007, cu termenii de garantie de dinainte.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Gingis |
![]()
|
Tot ce se poate...nu mai retin exact.Chestia e ca am reclamat faptul la sfarsitul lui 2006,dovada si km.masinii.(masina e din 2006).
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
- XX-00-YYY
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 22:14 |