taxa de prima inmatriculare, cat mai dureaza?
![]() ![]() ![]() |
taxa de prima inmatriculare, cat mai dureaza?
bj |
![]()
|
||
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|||
PanDa |
![]()
|
![]() Membru in rezerva Group: Members Posts: 163 Joined: 18 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Salutare,
Trecand peste discutiile daca e buna sau nu, daca banii obtinuti se duc unde trebuie sau nu, daca e prea mare sau prea mica....ceva mai la obiect: A platiti cineva taxa de prima inmatriculare?... ne poti da ceva detalii: unde se plateste cum se calculeaza.. si mai ales cu tiltu de ZVON: a trebuit sa semneze un angajament prin care renunta la o eventuala cerere de rambursare a taxei in situatia in care se decide ca e o taxa ilegala. repet am auzit chestia asta la "un colt de strada" dar vroiam o confirmare (sau mai degraba o infirmare). Peste o luna imi expira leasingul la niva si daca trebuie sa platesc taxa (ceea ce nu mi-e clar deocamdata) mai platesc vre-o 1500 E. Poate e mai rentabil sa o tin neinmatriculata (intr-o curte) si sa astept sa expire taxa sau sa scada sau macar sa nu mai fie masina de 3 ani ci de 4-5 si mai "scutesc" vre-o 100 E:). Deci cei care au platit-o sunt rugati sa dea niscai detalii ...daca se poate. Sarumana. daca nu va povestesc io peste o luna.. ![]() Bafta PS ca sa-mi dau si eu cu parerea taxa a fost data mai mult pentru impulsionarea pietei de masini noi (vezi vehementa APIA si a importatorilor grei in Tariceanu) si mai putin pentru protejarea mediului . This post has been edited by PanDa: 30 Mar 2007, 16:56 |
--------------------
LADA
Niva 4X4
2004
- B 70 PND DSN B13TTY (the Tweetee)
MCV 16V B74PND (DumBo) Decat sa-i calci mai bine-i sperii! |
|
wolf_1637 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 12 January 07 ![]() |
pentru llussion nu am de unde sa stiu daca testul s-a facut cu vre-un astra cat de cat nou sau cu unul sh eu am spus ce am vazut la stiri poate au vazut si alti membri stirea sa confirme!
Va multumesc! This post has been edited by wolf_1637: 30 Mar 2007, 23:14 |
--------------------
dacia
1310
1987 tlx
- gl 04 ugz
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(PanDa @ 30 Mar 2007, 17:50) A platiti cineva taxa de prima inmatriculare?... ne poti da ceva detalii: unde se plateste cum se calculeaza.. si mai ales cu tiltu de ZVON: a trebuit sa semneze un angajament prin care renunta la o eventuala cerere de rambursare a taxei in situatia in care se decide ca e o taxa ilegala. repet am auzit chestia asta la "un colt de strada" dar vroiam o confirmare (sau mai degraba o infirmare). Eu am platit taxa acum cateva zile. Se plateste la administratia financiara de care apartii. Fiind masina noua stiam de la inceput cat trebuie sa platesc, dar oricum verifica si ei pe net. Pentru masini aduse de afara da un search si gasesti un calculator on line Zvonul este fals, nu trebuie sa semnezi nimic...e o aberatie. |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(Illusi0n @ 30 Mar 2007, 14:12) Daca ai neaparat nevoie de o masina, cumpara masina pe care ti-o permiti, non-euro sau euro x. Daca nu-ti permiti o masina, faci naveta cum poti. [...] Ca si Liviu, prefer o Dacie non-euro bine intretinuta decat orice alta marca Euro x si tratata doar cu "apa si talpa". Ce afirmam mai sus era ca DACA nu era taxa aia timpita in loc de o dacie non euro, care nu te lasa sa respiri, cu putinii bani adunati imi puteam PERMITE un E2, mai PUTIN poluant decit dacia non euro. Adica, reduceam citva cantitatea de noxe. Asa, cu taxa pe git, ramin in continuare poluant nivel Non-E. Adica FAC NAVETA CUM POT, cum insuti afirmi. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Un coleg a cumparat un opel astra nou(euro 4/14000euro) si a platit 1700lei taxa de prima inmatriculare. Nu mi se pare normal sa platesti in plus 500 euro pt. incrierea unei masini noi cu euro4.
|
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
Mie imi place ca noi europenii ne omoram sa protejam mediul si americanii circula cu ce vor muschii lor pe strazi. Sincer sa fiu tare ma indoiesc ca motoarele lor polueaza mai putin ca un euro 2.
QUOTE Un coleg a cumparat un opel astra nou(euro 4/14000euro) si a platit 1700lei taxa de prima inmatriculare. Nu mi se pare normal sa platesti in plus 500 euro pt. incrierea unei masini noi cu euro4. Mie cel mai corect mi s-ar parea ca pentru masinile cumparate noi si cu euro 4 taxa sa fie zero. De asemenea masinile care nu au macar euro 2 si sunt mai vechi de 7 ani sa nu mai poata fi aduse in tara. Cele care vor fi aduse sa treaca testele la RAR apoi sa se plateasca impozit in functie de valoarea actuala a masinii, vechimea ei si capacitatea cilindrica. Impozitul sa creasca progresiv cu valoarea masinii fortand proprietarul sa scape de rabla si sa-si cumpere o masina noua sau sa circule cu RATB-ul daca nu isi permite. Mie nu mi se pare un lucru greu de realizat dar cand apar persoane care trebuie sa-si protejeze afacerile apar si problemele.... This post has been edited by hadessutzu: 2 Apr 2007, 08:48 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Solutia colegului care afirmase: vrei sa schimbi masina cu una SH de dincolo? bun, o inlocuiesti cu una de clasa euro superioara, caz in care nu platesti taxa mi s-a parut cea mai buna pina acum.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
Si daca nu ai avut masina pana in momentul asta ce SH ai voie sa-ti cumperi ?
Cum poti tine evidenta pentru atatea persoane? Cum stii ce norma euro a avut masina vanduta si cum demonstrezi ca masina noua este intr-o clasa euro superioara ? |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Si daca nu ai avut masina pana in momentul asta ce SH ai voie sa-ti cumperi ?
minim euro 2 |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
QUOTE(hadessutzu @ 2 Apr 2007, 09:01) [...] Cum poti tine evidenta pentru atatea persoane? Cum stii ce norma euro a avut masina vanduta si cum demonstrezi ca masina noua este intr-o clasa euro superioara ? La RAR ramine masina in baza de date, la fel si la politie. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
Mai vad pe cate unul pe aici care se leaga de componenta de mediu a acestei taxe.
Pana si Tariceanu a declarat ca nu e o taxa de mediu ci pentru pastrarea locurilor de munca iar voi tot o dati inainte cu protejarea mediului. Aia a fost doar o gogorita, gata, treziti-va la realitate! Cat de idioti pot fi unii! Taxa asta a fost propusa de APIA (chiar ei au propus aceste valori) si serveste exclusiv importatorilor si producatorilor de automobile. Chiar si statul roman castiga mai putin prin mentinerea taxei decat ar castiga daca ar scoate taxa. |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.464 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
@OAP:
QUOTE Eu am platit taxa acum cateva zile. Se plateste la administratia financiara de care apartii. Deci se plateste tot acolo unde se plateste si impozitul ? |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
Marius81 |
![]()
|
Si tu crezi ca protejarea locurilor de munca e marea problema a celor de la APIA de au propus taxa asta ??? Tu crezi ca Tariceanu da 2 bani pe niste eventuali concediati din ograda APIA ?? Pur si simplu e vorba protejarea veniturilor unui anumit grup de persoane ceea ce mi se pare imoral fata de restul cetatenilor. Si pt chestia asta ei vand gogosi gen poluare, strat de ozon subtiat, etc (chestii reale, dar nici pe departe nu constituie motivul real al actiunilor lor).
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
danS22 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 623 Joined: 14 February 06 ![]() |
Hadessutzu..corect corect
![]() |
--------------------
dacia,vw scirocco
gt,kr,Li
1984,1988,2001
- bh... Dacia1300('82),Vw Scirocco Gli MK1 ('79),Vw Scirocco Gt MK2 ('84)Dacia 1410 ('01)
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Poate imi explica si mie cineva cum intrarea in tara a harburilor de 1000 de euro ar fi influentat vanzarile de Citroenuri.
Solutia ideala la taxa de inmatriculare este adaugarea unei posibilitati de a evita plata taxei prin predarea la Remat a unei alte masini. Astfel incat orice om intreg la cap ar lasa o masina mai proasta la remat si ar lua una mai buna. Cel care nu a avut masina pana acum, gaseste pe autovit zeci de mii de masini pana in 30 de mil, pe care le poate cumpara pentru a le preda in locul taxei. Oricum, mult mai ieftine decat taxa de prima inmatriculare. Si in modul acesta in mod sigur am realiza o intinerire puternica a parcului auto. This post has been edited by ssilviu: 2 Apr 2007, 10:10 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Interesant e ca din cate am auzit daca dai masina la remat si iei una noua nu merge decat cu banii jos nu merge cu leasing.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
Pasionatul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 5 July 06 ![]() |
asta nu este o problema.
iei credit de la banca si platesti masina cu banii jos. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4
2006 [COLOR=blue][B][I]Logan Laureate 1.4[/I][/B][/COLOR]
|
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 2 Apr 2007, 12:07) Poate imi explica si mie cineva cum intrarea in tara a harburilor de 1000 de euro ar fi influentat vanzarile de Citroenuri. Solutia ideala la taxa de inmatriculare este adaugarea unei posibilitati de a evita plata taxei prin predarea la Remat a unei alte masini. Astfel incat orice om intreg la cap ar lasa o masina mai proasta la remat si ar lua una mai buna. Cel care nu a avut masina pana acum, gaseste pe autovit zeci de mii de masini pana in 30 de mil, pe care le poate cumpara pentru a le preda in locul taxei. Oricum, mult mai ieftine decat taxa de prima inmatriculare. Si in modul acesta in mod sigur am realiza o intinerire puternica a parcului auto. Mie mi-ar conveni sa fie cum zici tu dar... Daca ar fi cum zici, cum s-ar mai proteja interesele APIA? Taxa asta a fost inventata exclusiv pentru a proteja interesele APIA. Guvernantii nostri nu sunt preocupati cum sa mearga bine tara ci cum sa maximizeze profiturile APIA. Tariceanu e membru marcant APIA iar el este preocupat de bunul mers al acestei organizatii. |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Vad ca e la moda sa acuzati APIA pentru taxa asta. Reiau intrebarea:
Imi explica si mie cineva cum intrarea in tara a harburilor de 1000 de euro ar fi influentat vanzarile de Citroenuri? |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Marius81 |
![]()
|
QUOTE(ssilviu @ 2 Apr 2007, 11:54) Vad ca e la moda sa acuzati APIA pentru taxa asta. Reiau intrebarea: Imi explica si mie cineva cum intrarea in tara a harburilor de 1000 de euro ar fi influentat vanzarile de Citroenuri? Simplu .... daca nu mai poti cumpara harbul de 1000 de euro si ai musai nevoie de masina vei strange din c...r , vei face credite si vei cumpara o masina noua (cel putin asa spera ei) si astfel isi fac ei vanzare. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai nu e numai vorba de harburi de 1000 euro, ci de masini chiar mai scumpe sa spunem ca in jur de 5000 euro. De fapt taxa este cu intentie descurajatoare pentru cei ce vor o masina de afara. Daca taxa e mare atunci preferi sa iei o masina de la noi chiar si noua. Bagi un credit sau un leasing si o iei. Si mai e o chestie daca eu imi vand masina ca vreau altceva, poate chiar una noua, atunci APIA castiga. Daca eu nu mai pot sa vand masina ca majoritatea or sa vrea sa o ia de afara atunci APIA pierde. Ca sincer decat sa dai 4000 pe o Solenza mai bine iei de afara o MASINA adevarata, insa daca e euro 2 ca a mea Solenza si dai inca 2000 euro sau mai mult in plus nu iti convine. De ce era ideea sa bage taxa la toate masinile chiar si cele inmatriculate in tara, dar nu or sa faca asta pentru ca nu or sa se mai vanda masini atunci. Asta ar insemna sa imi vand masina cu 2000 euro ca sa aiba cumparatorul inca 2000 euro sa dea pe ea. Nimanui ii convine asta pentru ca nu mai vindem masinile si nu mai cumparam alte masini chiar noi. Sau tinem masinile pe numele nostru si cumparatorii or sa ne dea banii de impozite.
This post has been edited by 2dor: 2 Apr 2007, 11:07 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
ssilviu |
![]()
|
AhA. Deci nu-si ia lumea harb de 1000 de euro, strange din cur si isi cumpara Citreon de-al lui Pacaliceanu cu 14,000 de euro. Asa ma gandeam si eu
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
QUOTE(diaconuliviu @ 2 Apr 2007, 07:52) Solutia colegului care afirmase: vrei sa schimbi masina cu una SH de dincolo? bun, o inlocuiesti cu una de clasa euro superioara, caz in care nu platesti taxa mi s-a parut cea mai buna pina acum. Si chiar este in spiritul declarat al taxei. QUOTE(hadessutzu @ 2 Apr 2007, 08:01) Si daca nu ai avut masina pana in momentul asta ce SH ai voie sa-ti cumperi ? Cum poti tine evidenta pentru atatea persoane? Cum stii ce norma euro a avut masina vanduta si cum demonstrezi ca masina noua este intr-o clasa euro superioara ? E greu sa faci o copie dupa certificatul de inatriculare inainte de a o vinde? mai ales ca ai intentia sa cumperi alta si stii care e legea? nu cred... QUOTE(2dor @ 2 Apr 2007, 09:32) Interesant e ca din cate am auzit daca dai masina la remat si iei una noua nu merge decat cu banii jos nu merge cu leasing. Cu atat mai mult: ii ajuta pe cei care vor sa cumpere masini SH, nu masini noi. QUOTE(hadessutzu @ 2 Apr 2007, 10:01) Simplu .... daca nu mai poti cumpara harbul de 1000 de euro si ai musai nevoie de masina vei strange din c...r , vei face credite si vei cumpara o masina noua (cel putin asa spera ei) si astfel isi fac ei vanzare. asta e tare... Pacat ca am avut bani de CC, ca altfel as fi strans din dinti si as fi facut un leasing pentru Vanquish. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
faty |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 3 January 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 2 Apr 2007, 12:11) AhA. Deci nu-si ia lumea harb de 1000 de euro, strange din cur si isi cumpara Citreon de-al lui Pacaliceanu cu 14,000 de euro. Asa ma gandeam si eu ![]() ![]() Cred ca ti-a raspuns la intrebare dar te incapatzanezi tu sa ramai la harburile de 1000 de oiro. Majoritatea vor sa-si aduca masini la preturi mult mai mari care adunate cu taxa de prima inmatriculare ajung aproape cat o masina noua. Taxa a fost se pare (marsav) bine gandita in acest sens, pentru ca omul sa nu mai umble prin tari straine dupa masini, sa nu mai plateasca taxe, ci sa cumpere o masina noua din tara ( evident mult mai slaba ca performanta si calitate ). |
--------------------
Dacia
1300
'75
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Pe topicul de pe reno.ro am postat un calcul cu ceea ce zici tu. Aici gasesti postul respectiv, care ar trebui sa-ti raspunda tie la incapatzanare
![]() A propos, partea cu mult mai slaba ca si performanta si calitate rupe tot ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
2dor |
![]()
|
Mai ales ca romanul vrea masina mare, luxoasa si sport toate in acelasi timp. Toti pustanii ar vrea BMW seria 3 E36 de prin '95 sa dea 4000-5000 pe el, dar taxa e cam mare. Ssilviu se insala rau de tot dar nu vrea sa inteleaga realitatea.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
|
|
ssilviu |
![]()
|
Spune-mi realitatea cu exemple clare.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
sandman_ |
![]()
|
si ti se pare normal ca un pustan sa aiba BMW E36 de 2.7L si sa-i dea 6-7000rpm? Mie nu, dar eu sunt absurd si tin cu Citroneanu.
In al doilea rand, daca ala e prost si vrea o rabla din 95 cand poate lua o masina considerabil mai fiabila, dotata, economica si uror de intretinut, din 2000. la aceiasi bani, atunci trebuie sa plateasca pentru prostia lui. Eu am dat un exemplu simplu si clar, dar vad ca il ocoliti. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
Marius81 |
![]()
|
Am zis eu cumva ca daca nu iti mai iei deja renumitul harb de 1000 de euro faci credit si iti iei un McLaren ?? Nu il poti cumpara pe ala faci credit si iti iei un matiz, un logan chel.... ai destule variante mai ieftine. Deja daca ai spre 10000 de euro nu cred ca mai e o problema prea mare taxa de inmatriculare care va fi in jur de 700 de euro.
ssilviu , gandeste inainte sa vorbesti .....APIA nu e formata doar din Citroen. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 23:23 |