DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

15 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Euro in crestere

FireChief
post 26 Sep 2007, 18:04
Post #211

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

Group: Members
From: Bucuresti

1 EUR = 3.3822 RON -0.0049 RON

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b76bgaarh
post 26 Sep 2007, 18:33
Post #212

Membru autentic

cat mai mult...cat mai mult.....cat mai mult........dar nu prea mult ca dupa aia alte probleme......... tongue.gif
pe mine....pe undeva pe la 3 lei mar coafa......voi ce ziceti??????

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
DMP
post 26 Sep 2007, 21:32
Post #213

Mumu' padurii

QUOTE(klaus @ 26 Sep 2007, 17:10)
E, pe primele 8 luni inflatia nu este decat la 2,79% de la inceputul anului, asta inseamna ca si cu o inflatie de 0,5% pe luna tot se va atinge obiectivul anual de 5%, deci nu e chiar asa de grava situatia momentan. Grav e ca vin scumpirile prognozate si stabilite la utilitati (gaze, curent) inclusiv pe fondul sumpirilor internationale (de ex. cresterea cu 60% a pretului transportului gazelor prin Ucraina)
Ori pee fundalul unor scumpiri prognozate cum mai reduci inflatia? Ori din curs ori din masa monetara.
Eu cred (desi s-ar putea sa ma insel) ca se va actiona tot pe curs.

Iar treaba cu deficitul balantei de cont curent, pana nu e corelat si cu balanta de capital s-ar putea sa dea rezultate inselatoare...
*

Intrebarea despre cum creste euro era retorica. smile.gif

Deocamdata, cum zici tu nu e grav, 2,79% calculat august 2007/decembrie 2006 e OK. Insa perspectivele nu prea sunt roze dar nici prea clare. Eu de asta am zis ca BNR asteapta sa vada cum "iese" inflatia in septembrie ca sa actioneze.
Dovada: astazi au lasat rata de politica monetara neschimbata, 7%.

De ce zic ca nu sunt roze perspectivele: exista tensiuni inflationiste clare (seceta, inundatiile, cursul euro care abia a crescut, pretul petrolului, preturile la utilitati care vor creste,etc); in luna august, pentru prima data in 2007 sumele retrase de investitorii straini de pe bursa romaneasca de valori au depasit intrarile cu 86,69 milioane lei, iar principalii cumparatori au fost rezidentii; criza de pe piata americana afecteaza dolarul si intreaga economie mondiala implicit investitorii care se uitau si spre Romania sunt ceva mai reticenti, etc

Daca in septembrie inflatia nu se potoleste atunci, probabil, BNR va urca rata de politica monetara la 7,25% pentru a transmite pietei semnalul ca politica monetara se intareste.
Implicita va umbla si la instrumentele de politica monetara. Va controla strict masa monetara (adica va steriliza prin depozite atrase tot excesul de lei din piata). La rezervele minime obligatorii nu cred ca va umbla pentru ca aceasta masura are consecinte rapide si dramatice asupra costurilor bancilor si oricum sunt la un nivel ridicat de mult timp.
Si, aproape sigur, va actiona si pe curs (un instrument foarte drag BNR si des folosit in trecut).

Pe curs poate actiona in doua moduri.
Primul, prin vanzari/cumparari de euroi poate misca ceva la curs dar, cum am mai spus, acum, spre deosebire de perioada de dinainte de 2005, are nevoie de multe sute de milioane de euroi pentru a misca ceva la curs deoarece piata valutara e suficient de "adanca" si odata "citite" intentiile de directie a cursului BNR va trebui sa lupte si cu ceva "rechini" de pe pietele de la Londra, New York, Frankfurt. Eu nu cred ca va actiona asa sau poate ca doar pe perioade scurte.

Al doilea mod vine din controlul lichiditatii. Daca BNR se apuca si sterilizeaza tot excesul de lei de pe piata la o rata de dobanda aflata in crestere (media de 6.48 % in august dar pe fondul sterilizarii totale aceasta medie va urca spre 7% si poate si peste), va atrage in Romania capital speculativ care va fi plasat in lei care, in final, vor ajunge in depozite la BNR (piata nu poate absorbi toti acesti lei si vor fi sterilizati de BNR). Acest capital speculativ in euro va impinge cursul euro in jos datorita faptului ca euroi vor trebui schimbati pe lei. Insa de aici apar doua probleme: BNR va avea, si in fapt are de ceva ani incoace, costuri enorme cu dobanzile implicate de sterilizare (dobanzile platite de BNR la depozitele atrase) si, in momentul in care capitalul speculativ va pleca din Romania va exista o presiune imensa de crestere pe cursul euro daca acest capital va pleca intr-o perioada scurta de timp. De asta ziceam si ca, in aceasta perioada, cresterea euro ar trebui privita in corelatie si cu retragerile nete de pe bursa ale strainilor.

Eu zic, daca inflatia din septembrie va fi mare, ca se va actiona si pe sterilizare si, prin cel de-al doilea mod expus mai sus, implicit si pe curs.

Cu deficitul de cont curent treaba e, in esenta, cum ai zis tu.
Balanta de plati a unei tari e intotdeauna in echilibru. Ea are doua capitole: contul curent si contul de capital si financiar.
Problema la Romania e ca are un deficit de cont curent extrem de mare si este foarte important ca in tara sa intre valuta ca sa finanteze acest deficit fara a afecta serios rezerva valutara de la BNR.
Cat timp intra capital in tara putem merge cu acest deficit mare fara a avea presiune pe cresterea cursului euro. De asta am zis ca acest deficit este o amenintare potentiala extrem de mare pentru curs.

Acum, in concluzie si cu speranta ca nu am devenit extrem de plictisitor smile.gif , eu zic ca e clar ca euro a crescut nu numai datorita intentiilor BNR de a aduce un curs favorabil bugetului la 1 octombrie ci si datorita si mai ales unor alte cauze. Eu consider ca iesirile nete de capital au dat tonul dupa care s-au mai produs cresteri datorita unor ordine stop-loss de cumparare de euro.
E posibil si destul de probabil ca din octombrie euro sa o ia usor in jos. Insa, din cele scrise pe acest topic, trebuie sa recunosti, klaus, ca nu se poate spune cu certitudine ca miscare se va produce doar deoarece a trecut 1 octombrie. Se vede clar ca ai in vedere si alte probleme care pot conduce la o asemenea miscare spre sfarsitul lui octombrie.
Oricum sa speram ca BNR nu va rata tinta de inflatie in 2007 pentru ca daca o va rata vor aparea alte probleme care, in definitiv, ne vor afecta pe toti.

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006
+
pompi
post 27 Sep 2007, 19:31
Post #214

Membru incepator

Vad ca sunt pe aici persoane mai cunoscatoare, de aceea am si eu o intrebare, poate ma lamuresc cu o chestiune. Acum am un credit pt nevoi personale cu ipoteca in lei cu dobanda variabila de 12,9%, si as vrea sa fac un alt credit de refinantare, dar in euro. Intrebarea mea e daca sa fac tot in lei sau in euro? Pe o perioada de 15- 20 ani, depinde de cati bani imi dau.

--------------------
dacia logan 2007
+
FireChief
post 27 Sep 2007, 19:33
Post #215

1 EUR = 3.3803 RON -0.0019 RON
de trei zile se invirte pe aici...miine parca vad ca sare iar de 3,4 mad.gif

This post has been edited by FireChief: 27 Sep 2007, 19:33

--------------------
+
zodrac
post 27 Sep 2007, 20:14
Post #216

Membru autentic

pana la 1 octombrie ca sa isi faca cursul pentru taxele de la anul, pe urma iar nu mai stie nimeni smile.gif .

--------------------
* * *
Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
+
guliver
post 28 Sep 2007, 12:53
Post #217

No title

QUOTE(pompi @ 27 Sep 2007, 19:31)
Vad ca sunt pe aici persoane mai cunoscatoare, de aceea am si eu o intrebare, poate ma lamuresc cu o chestiune. Acum am un credit pt nevoi personale cu ipoteca in lei cu dobanda variabila de 12,9%, si as vrea sa fac un alt credit de refinantare, dar in euro. Intrebarea mea e daca sa fac tot in lei sau in euro? Pe o perioada de 15- 20 ani, depinde de cati bani imi dau.
*

Creditul in euro e mai riscant decat cel in lei.Nu stii cum fluctueaza cursul in primul rand, sa nu mai vorbim de dobanzi.Mergi pe la mai multe banci si fa-ti calcule. Vezi diferentele si fa alegerea.

--------------------
fosta dacie fosta solenza 1900 dar nu toamna
"Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
+
klaus
post 28 Sep 2007, 13:14
Post #218

步步

Group: Moderatori

Atata vreau sa va zic, cand nenea Isarescu iesea pe toate televizoarele sa spuna la populatie luati credite in lei eu am luat in euro, ca nu e greu sa faci niste calcule.
Si in euro plateam 650 ron rata, iar daca faceam in lei, pentru aceeasi valoare, as fi platit fix 800 ron. Apoi euroiul a inceput sa o ia si la vale. De ajunsese rata mea de vreo 520 ron ... E, in lei tot 800 ron ar fi fost...
Repet, pentru exact aceeasi suma imprumutata.
Dobanzile la lei sunt absolut NESIMTITE. Bine, nu ca alea la euro ar fi mai simtite

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
guliver
post 28 Sep 2007, 13:17
Post #219

No title

A fost o alegere buna pentru simplul fapt ca a scazut euro. Dar daca crestea ? Ai avut de ales itre stabilitate ( platita mai scump) si variabilitate ( mai riscant).

--------------------
"Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
+
driverx
post 28 Sep 2007, 13:20
Post #220

--- Membru cu ralanti ---

I-a calculeste tu cat de nesimtit trebuia creasca Euro ca sa ii sara peste aia 800 RON.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
guliver
post 28 Sep 2007, 13:25
Post #221

No title

Ia vezi tu cum se scrie "ia"!
Exista riscul. Euro a fost si 42.000 candva. Deci se poate. Asta nu inseamna ca pledez pentru creditele in lei.

--------------------
+
david79
post 28 Sep 2007, 13:30
Post #222

Membru autentic

3,3559 - Epuroiu' de vineri -

tot asa icon_mrgreen.gif !!!

alcoholic.gif

--------------------
Toyota corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ; 2008 / 2011
+
Vinti
post 28 Sep 2007, 13:37
Post #223

Membru

From: Bucuresti / Militari

eu am luat acum 2 ani jumate 5000 euro de la banca cu o rata lunara de 110 euro, atunci era euro 41000 rol, acum tot 110 euro platesc biggrin.gif
pana ajunge la 40000 rol stau fara griji

--------------------
Opel Vectra c18nz
+
Ghidioneanu
post 30 Sep 2007, 11:59
Post #224

Membru autentic

From: IS

biggrin.gif Fiecare cu bafta lui ! Eu am luat in iulie , cand euroiul era 3,13 ron un credit de 40 000 lei , cu dobanda fixa pe toata durata creditului 9 5 ani ) de 8,9 % , DAE 10,6 % a care platesc o rata de 845 lei . Dca as fi luat in Euro , deja prima rata ar fi fost cu 56 lei mai mare ( adica 560 000 lei vechi !) . Numai din diferenta de curs la pretul masinii mi-am scos taxa de inmatriculare si motorina pe 5 luni ( la 18 100 euro au insemnat circa 5 000 Ron .. alcoholic.gif . Am avut bafta ca masina nu a venit in septembrie ... 124.gif

--------------------
Ford Focus 2007, 1,8 TDCI 115 cp - IS-xx-xx
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
DMP
post 1 Oct 2007, 12:28
Post #225

Mumu' padurii

QUOTE(klaus @ 28 Sep 2007, 13:14)
Atata vreau sa va zic, cand nenea Isarescu  iesea pe toate televizoarele sa spuna la populatie luati credite in lei eu am luat in euro, ca nu e greu sa faci niste calcule.
*

Asa e. smile.gif Si-a facut credit (sau, parca, leasing) in euro si si-a luat masina iar pe TV zicea sa ne apucam sa facem credite in lei.

1 EUR = 3.3515 RON

tin sa ii dau din ce in ce mai mult dreptate lui klaus. in cresterea euro se pare ca ponderea "componentei 1 octombrie" e destul de importanta. smile.gif

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006
+
St
post 1 Oct 2007, 14:14
Post #226

Membru

Anul trecut la 1 oct aveam 3,5334. Totusi e bine.

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
madhorsefuzzy
post 1 Oct 2007, 14:19
Post #227

Membru

Deci de maine o sa avem:
3,34..
3,33..
3,32..
3,31..
si lunea viitoare 3,2...? biggrin.gif

Sau o sa fie mai abrupt?

--------------------
Laguna Grandtour 2011 4Control 2.0dci 200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock
"Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
+
guliver
post 10 Oct 2007, 15:18
Post #228

No title

33100 si ceva. E de bine. Incepe sa-mi placa..... biggrin.gif
33.185 mai exact.

This post has been edited by guliver: 10 Oct 2007, 15:22

--------------------
+
DMP
post 11 Oct 2007, 08:36
Post #229

Mumu' padurii

si o sa tot scada. spre bucuria celor cu credite in euro.

pe septembrie 2007 rata inflatiei a fost neasteptat de mare: 1,08%
asta conduce la o rata a inflatiei de 3,90% calculata septembrie 2007/decembrie 2006
si o rata a inflatiei de 6,03% calculata septembrie 2007/septembrie 2006.

acum e clar ca BNR are o mare problema si va ridica rata de politica monetara in sedinta de pe 31 octombrie. iar cresterea va fi destul de importanta. eu zic ca va creste cu cel putin 0,5 puncte procentuale.

cresterea ratei va fi insotita de un control strict al lichiditatii din piata ceea ce va conduce la un drum clar pentru euro: in jos.

tinand cont de inflatia din septembrie 2007 e imposibil ca BNR sa-si atinga tinta de inflatie pe 2007 (o rata in intervalul 3 - 5%). iar masurile care vor fi luate dupa ce s-a aflat inflatia pe septembrie isi vor face efectua abia incepand cu primele luni din 2008.

in plus, BNR are de luptat si cu asteptarile pietei privind inflatia (operatorii isi vor face calculele tinand cont de o inflatie mai mare decat cea sperata/anuntata de BNR) si cu o scadere a credibilitatii sale (BNR rateaza tinta de inflatie pe 2007 iar operatorii vor avea in vedere o probabilitate mai mare sa o rateze si pe cea pe 2008).

This post has been edited by daniel_p: 11 Oct 2007, 08:37

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006
+
klaus
post 11 Oct 2007, 09:10
Post #230

步步

Oh boy, treaba e cam groasa...
Tinta de inflatie este clar ratata, in special cu noile pusee inflationiste majore (cresterea pensiilor, scumpirile la utilitati, promisiunile electorale inainte de alegeri - greu de obtinut o inflatie de 0,4% pe luna pana la sf. anuli in aceste conditii, doar daca nu se intervine pe datele statistice si sa se "manareasca")

Sunt de acord cu daniel_p, BNR va actiona acum spre restrangerea masei monetare care are o tendinta clara sa creasca. Adica va cumpara lei (deci va arunca mai multi euro pe piata, astfel va fi surplus de euro, ducand in jos pretul euro si uite asa leul se va intari), si va mari dobanzile pentru atragere de masa monetara.

De asta data sunt intru totul de acord cu daniel_p: euro se va duce in jos, iar dobanda de politica monetara in sus. Doar ca eu cred ca se va duce cu mai mult de 0,5 puncte procentuale.

Si sunt de acord si cu a treia afirmatie a lui daniel_p: tinta de inflatie pe anul viitor s-ar putea sa nu fie atinsa. Reamintesc inca odata, la anu este etapa a doua de majorare a pensiilor si mai important este an electoral. Si de locale si de palamentare. Sa te tii actiunii populiste...

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
DMP
post 11 Oct 2007, 10:05
Post #231

Mumu' padurii

QUOTE(klaus @ 11 Oct 2007, 09:10)
Adica va cumpara lei (deci va arunca mai multi euro pe piata, astfel va fi surplus de euro, ducand in jos pretul euro si uite asa leul se va intari), si va mari dobanzile pentru atragere de masa monetara.

*

BNR nu va vinde euro (cumpara lei) pentru ca va umbla la rezerva valutara.
Mecanismul, in principiu, e asa:
1. BNR ridica dobanda de politica monetara si controleaza strict lichiditatea. Rezultatul va fi cresterea dobanzilor pe piata interbancara.
2. Crescand dobanzile pe piata vom atrage capital din afara. Acest capital vine in Romania in euro sau alte valute.
3. Euro este vandut de cei care aduc capitalul pentru lei, lei ce vor fi plasati in Romania.
4. Cursul euro va incepe sa coboare pe fondul vanzarilor de euro din partea strainilor si a lipsei de lei de pe piata.

Si, eventual:
5. Daca BNR constata ca cursul coboara prea mult atunci se poate apuca sa cumpere euro iar leii pe care ii arunca pe piata va fi nevoita sa ii sterilizeze prin depozite (controlul lichiditatii)

Acest joc e frumos atata timp cat avem intrari de capital de afara. Sa ne fereasca Dumnezeu sa nu mai avem intrari de capital sau sa avem iesiri puternice de capital in conditiile in care avem deficitul de cont curent pe care il avem acum.

Europa de Est este vulnerabila la efectele adverse ale cresterii semnificative din ultimii ani a capitalului privat pe pietele emergente. Intr-un raport al Fondului Monetar International (FMI) se arata ca "fluxurile mari de capital privat pot afecta in special economiile cu un deficit de cont curent ridicat, majoritatea pietelor emergente din Europa confruntandu-se cu acest fenomen", scrie Financial Times.

Se precizeaza insa ca exista "diferente semnificative" intre actualul flux de capital privat si cel anterior, de la jumatatea anilor '90, val care a fost incheiat de criza financiara asiatica de la sfarsitul secolului trecut. Oficialii FMI spun ca economiile emergente au in acest moment un deficit de cont curent mai putin accentuat, dar si rezerve valutare importante. Insa, Europa de Est face exceptie de la aceasta regula. Fluxul de capital privat a ajuns la un nivel record fata de Produsul intern Brut al statelor din regiune, fenumen "fara precedent in istoria recenta a economiilor emergente".

(Articolul complet este in ZF-ul de astazi)

Este amintita celebra criza asiatica de la sfarsitul secolului trecut.
Parerea mea e ca interesele in Europa de Est nu sunt atat de importante ca cele care erau in "Tigrii asiatici" cand a izbucnit criza astfel incat, in eventualitatea unei crize, sa beneficiem de acelasi suport din partea greilor economiei mondiale

This post has been edited by daniel_p: 11 Oct 2007, 10:06

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006
+
guliver
post 11 Oct 2007, 11:39
Post #232

No title

Daca euro se depreciaza in raport cu leul inseamna ca dobanzile la creditele in euro vor creste sau vor scadea? This is the question.

--------------------
+
Como
post 11 Oct 2007, 11:55
Post #233

Membru autentic

Daca euro scade in raport cu leul atunci dobanzile vor creste.

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
DMP
post 11 Oct 2007, 12:05
Post #234

Mumu' padurii

nu modificarea cursului de schimb al unei monede determina rata de dobanda.
este, de fapt, pe dos: rata de dobanda are o influenta foarte mare in cadrul factorilor care determina evolutia cursului de schimb al unei monede.

cred ca daca vom continua discutia pe rate de dobanda o cam dam in off topic chiar daca aici suntem la Cafenea. exista niste topicuri despre credite.

perspectivele la dobanda la euro sunt de crestere usoara. dar tinand cont de concurenta in crestere de pe piata bancara de la noi (intra si Millenium in curand, vine si Fortis, etc) si de nivelul la care sunt in prezent ratele de dobanda la euro (nesimtit de mari in comparatie cu zona UE, din care, totusi, facem parte) eu nu cred ca vor fi multe banci care vor umbla la dobanda la euro in sus.

LE. 1 eur = 3,3295 ron. Asta e corectia de dupa scaderea importanta de ieri (de la 3.3550 la 3.3185)

This post has been edited by daniel_p: 11 Oct 2007, 12:09

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006
+
klaus
post 11 Oct 2007, 12:08
Post #235

步步

Acu' depinde si de rezervele minime obligatorii cerute de BNR pentru euro, ca daca mai cere sa se mareasca se duce si dobanda la deal acusica...
Si dobanda la deal -> bani mai putini pe piata -> inflatie mai mica.

--------------------
+
DMP
post 11 Oct 2007, 12:17
Post #236

Mumu' padurii

ai dreptate, klaus.
daca BNR umbla in sus la rezervele minime obligatorii la euro (ori la rata de rezerva ori la baza la care se aplica rata) atunci induce imediat costuri pentru banci si normal ca bancile vor transfera costurile la clienti.

la fel prin cerintele de prudentialitate (sistemul de provizioane la creditele in euro).

Alti factori foarte importanti sunt:
- rata de dobanda de la Banca Centrala Europeana (e cel mai important factor)
- riscul asociat Romaniei pentru ca in functie de el se stabileste prima de dobanda (ce se adauga in plus la Euribor) la care se poate refinanta o banca din Romania in euro pe pietele de afara
- apartenenta bancii de la care iei credit la un grup important de afara. (de exemplu BCR care apartine Erste se poate refinanta la Erste la o rata de dobanda la euro mai mica decat o poate face Banca Transilvania sau Banca Carpatica)

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006
+
klaus
post 1 Nov 2007, 12:39
Post #237

步步

In urma sedintei de ieri, BNR a stabilit 3 lucruri: 1. Majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 7,5%; 2. Continuarea gestionării prudente a lichidității de pe piețele financiare prin intermediul operațiunilor de piață; 3. Menținerea nivelului actual al ratelor rezervelor minime obligatorii.
Foarte interesanta este insa prima fraza a comunicatului care zice:
QUOTE(Comunicatul BNR)
Conform datelor statistice, rata anuală a inflației s-a accelerat la 6,03 la sută în luna septembrie, în principal din cauza majorării accentuate a prețurilor produselor alimentare și a influenței adverse exercitate de corecția cursului de schimb al leului în contextul turbulențelor de pe piețele financiare internaționale

Deci corectia cursului de schimb ...
Adica pe romana, BNR l-a corectat si asta a fost una din cauzele cresterii inflatiei.
Un alt lucru interesant, 51,5% din credite sunt in valuta.
Si prima recunoastere ca nu se va atinge cifra de inflatie:
inflația la sfârșitul anului 2007 va depăși limita superioară a intervalului de variație de 3-5 la sută (asociat țintei de 4 la sută)

Sursa

In acest context, imi mentin parerea, euro ar cam trebui sa scada, poate chiar ajutat de BNR.

--------------------
+
guliver
post 1 Nov 2007, 16:55
Post #238

No title

Deja scade euro. Dar cresc dobanzile la credite... mad.gif

--------------------
+
FireChief
post 1 Nov 2007, 18:27
Post #239

1 EUR = 3.3157 RON -0.0203 RON
e binisor...fata de 3,4 ala smile.gif

--------------------
+
St
post 1 Nov 2007, 19:28
Post #240

Membru

Sa creascaaaaaaaaaaa
Din punctul meu de vedere poate sa creasca cat vrea el. Nu ca imi doresc neparat(cu toate ca as castiga)

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
15 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 20:01
Forum Renault