SLZ Diesel...chiar sunt singur pe forumul asta?...
![]() ![]() ![]() |
SLZ Diesel...chiar sunt singur pe forumul asta?...
ashu |
![]()
|
||
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|||
MariusI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 24 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Sincer, nici io n-am nici o mila. Da' partea interesanta e ca sunt o gramada de insi care isi iau masini gen: passat, hyundai elantra si altele asemenea si dupa aia le alimenteaza de la un bidon luat de la tigani, de la tractor sau dintr-o salupa de pe dunare..
|
--------------------
Solenza
Scala Dixit.
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Mai toate diesel-urile cand ii dai talpa scot fum. Am spus mai toate, pentru ca inca nu am vazut cu ochii mei un HDI care sa scoata fum.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
ache2 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 9 October 03 From: Berceni, PH ![]() |
nemilosilor :help: !
adevarul e ca te apuca citeodata o criza de zgircenie inexplicabila ... am vazut un tip cu un Passat nou nout care lua motorina la bidon :shock: ! motorina romaneasca nu cred ca e mai proasta dar asta care se da la bidon e de cele mai multe ori combustibil tip M care e alta ciorba ! ca sa nu mai spun ca cunosc tipi care au ocazia sa le vinda la diversi indivizi o fractie de motorina in care au bagat ulei hidraulic ... va dati seama ce nenorocire iese acolo ! asa ca, decit sa bagam motorina de la diversi mai bine ne imprumuta benzinarii un cancioc de benzina ca sa le dam foc la taraboante ! :alcoholic: |
--------------------
FIAS / Baikal
Clona BROWNING / IJ 18 MN
calibru 12 / 223Rem
- PH-07-LUD, PH-10-CJF
|
|
ache2 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 9 October 03 From: Berceni, PH ![]() |
au decuplat senzorul de la valva de recirculare de gaze arse sau, daca sunt prostovani, senzorul de temperatura a aerului ! frectie Galenica la piciorul de lemn al unui mort :twisted: ! adica este exact legatura dintre p**a si prefectura ! |
||
--------------------
FIAS / Baikal
calibru 12 / 223Rem
- PH-07-LUD, PH-10-CJF
|
|||
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
aproape toate dieselarele scot fum cand le dai talpa. diferenta este in cantitatea de fum scoasa :twisted:
normal este un mic damf foarte putin perceptibil. |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
ashu |
![]()
|
||
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Atunci hai sa-ti arat io la Pejou meu. Daca-i dau talpa puternic scoate fum, n-ai cum sa eviti asta. Poate HDI-ul care are si filtru de particule sa nu scoata, e posibil, nu stiu. |
||
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|||
litza |
![]()
|
||||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Daca decupleaza senzorul de la EGR nici nu e asa de rau. Decat sa iti recircule toate porcariile alea prin motor mai bine le arunca pe esapament pana face un plin de motorina buna. Nasol e pt cei din trafic, ca-i umple de fum. Numai ca nu sunt convis ca nu le recircula. E tare posibil ca in cazul in care decuplezi senzorul respectiv calculatorul sa ia in calcul niste valori default si tot recircula o parte din ele. |
||||
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|||||
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca de acest EGR era vorba. Cine stie - cunoaste, cine nu - invata!
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Eu ce-am zis? :shock:
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
litza, pai tu ai stiut iar eu nu! smile.gif Cand am citit de EGR mi-am adus aminte ca mi-a trecut pe la ureche, prin huruiala de diesel turat, treaba asta...
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
litza |
![]()
|
||
A, ok. Nici o problema. Credeam ca am zis eu ceva. Si eu invat in continuare. Da in ultimele zile s-a terminat cafeaua la servici si e posibil sa mai spun prostii uneori. laugh.gif |
||
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|||
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
ashu, eu am pe cineva in bloc cu un 206 HDI si al naibii masina oricat i-a dat talpa eu nu am vazut-o fumegand. Cu toate astea, pe toba e funingine. Deci scoate si ea fum, dar nu poti sesiza asta cu ochiul liber. Spre deosebire de Passat care daca o calci zdravan scoate un fum destul de pronuntat.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
ashu |
![]()
|
Ma, io chiar am 206 HDI, motor de 2.0 si daca ii dau talpa ca lumea scoate fum. N-o sti ala s-o calce ca lumea.
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
MariusI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 24 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Ashule, mai curata-i si tu filtrul de aer smile.gif
|
--------------------
Solenza
Scala Dixit.
|
|
ashu |
![]()
|
Iti dai seama ca l-am schimbat la fiecare revizie. Ma, fumnul ala nu te gandi ca e de camion si ca apare tot timpul, numa cand dau tare de tot in ea apare. Cam ca la orice diesel nou. V-am mai zis, s-ar putea ca la alea cu filtru de particule sa nu iasa fum deloc in nici o circumstanta, da la HDI-urile normale iese.
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
bogdan_o |
![]()
|
La masina de care iti spuneam eu I-ul din HDI e verde. Sa fie oare din ala cu filtru de particule?
|
--------------------
Dacia
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
ala are 110 cp
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
|
|
ashu |
![]()
|
Nu, ala cu I-ul verde are motor de 1,4
Ala cu filtru de particule are motor tot de 2.0, insa 110 cai (io am 90). |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
GeorgeB |
![]()
|
tu ai dsn confort laugh.gif tongue.gif
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
|
|
johnsws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 31 March 04 From: Bucuresti ![]() |
mi-am facut consumul cu rezervorul plin, mers 350 km si am reumplut rezervorul. au mai intrat 21.58 litri de motorina=> un consum de aproximativ 6,2 litri/100 km. mers exclusiv prin bucuresti, condus normal uneori cu demaraje, dupa cum a fost nevoie in trafic. m-as declara supermultumit de acest consum dar cum in cartea tehnica zice ceva de 7 litri in oras...mai masuram si va tin la curent.
|
--------------------
opel
astra
2006 classic
|
|
ache2 |
![]()
|
ultimul consum facut la plin a iesit 6,6 % dar am circulat in proportie de 75% afara din oras ...
si sub 100 "ca cam" :roll: face zgomot ! |
--------------------
FIAS / Baikal
calibru 12 / 223Rem
- PH-07-LUD, PH-10-CJF
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Nu e cam mare consumul pentru drumuri in afara? :shock: Doar spui ca ai diesel...
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
toto |
![]()
|
![]() Destul de fost membru Group: Members Posts: 432 Joined: 26 April 04 From: Bucuresti ![]() |
nu mare...foarte mare
daca mergeam in conditiile alea imi consuma la fel sau chiar mai putin...si am mai multi cai...si pretul la combustibil iese cam la fel...si zgomot mai putin si atunci...de ce diesel? |
--------------------
Honda
CIVIC
5D 1.8 Sport M/T - '07 romania, frumoasa tara...pacat ca e locuita...
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Pai mie imi mananca 6.5 la suta afara, mers relativ domol, fara forje. Fara A/C. Vorba lui Toto. Nu prea merita atunci.
Jon, parca tu ziceai ca vrei sa iti faci consumul. Ai reusit? |
--------------------
Dacia
|
|
johnsws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 31 March 04 From: Bucuresti ![]() |
toto, vezi tu ca ache2 are 1307 1,9 d, iar tu cred ca vorbi de solenza nu?. s-ar putea sa fi mers cu ea incarcata ca nu cred ca si-a luat-o numai ca sa faca plimbari cu ea. si pe langa asta are cutie normala de dacie si rapoartele sunt cu totul altele, de asemenea si greutatea masinii este alta wink.gif. daca tie iti consuma cat a lui ache2 la viteza cu care a mers el e grav...iti consuma cam mult.
de ce diesel? pentru ca la o alimentare de 500.000 lei merg cu cel putin 60 km mai mult ca tine; adica ma mai duc o saptamana cu masina la serviciu, daca as folosi-o numai pentru mers la servici :wink: . (consumul este cel teoretic din cartea tehnica adica 7,2 la diesel si 8,3 la mpi, la pretul actual al motorinei de 24380 si respectiv 26800 benzina) |
--------------------
opel
astra
2006 classic astra la vista baby!
|
|
johnsws |
![]()
|
[quote]Pai mie imi mananca 6.5 la suta afara, mers relativ domol, fara forje. Fara A/C. Vorba lui Toto. Nu prea merita atunci.
Jon, parca tu ziceai ca vrei sa iti faci consumul. Ai reusit?[/quote] am reusit, uita-te 4 posturi mai sus de al tau. ~6.2 % in bucuresti. mai baieti nu va mai repeziti asa, ache are dacia 1370 1,9 d, cutia este cea de dacie !!!!!! e alta mancare de peste;) |
--------------------
opel
astra
2006 classic
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Sorry, iar citesc din doi in patru. Oricum, la cat mai putini litri la suta.
Ca idee, pick-up-ul diesel nu are aceleasi rapoarte ca si cel pe benzina. Are intr-adevar cutie romaneasca, dar rapoartele sunt un pic modificate.Nu bag insa mana in foc ca sunt ca la SLZ. S-ar putea sa fie mai scurte, dat fiind faptul ca masina aia e facuta pentru carat si trebuie sa aiba forta cand ii pui in carca marfa. |
--------------------
Dacia
|
|
demigeo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 11 June 04 ![]() |
Referitor la perioada de programare a reviziilor la dacia solenza diesel, sunt din 10 in 10 mii km. Deci nu e valabila din 7500 in 7500, am fost eu la 7500 si mi-au dat flit. Uleiul este texaco, aveti dreptate, eu va spun ca dupa 10 mii km isi pastrase proprietatile binisor, era innegrit dar asa se innegresc uleiurile de motor diesel. Mecanicii de la service mi-au zis ca este garantat 15 mii km.
Am peste 10 mii km cu ea, masina merge foarte bine, nesperat de bine. Cel mai mult i-am dat 160 km/ora pe ceas si inca mai aveam cursa la pedala de acceleratie, cred ca mergea si mai mult(nu eram la vale, eram pe drum drept, intre Tuzla si 23 august). La drum intins merge perfect cu 120. Economic merge cu 100-110, consum sub 4,8%, am destui km la activ, am testat-o suficient de mult. Este un service(rent car service litoral) care mi-a propus sa folosesc ulei mobil 10 w 40 , nu dacia si sa imi faca schimbul de ulei la 20mii km, sa mearga conform carnetului de garantie, adica revizia tip A sau B, sa difere doar nr de km , in loc de 7500 sa fie 10000. Nu m-a incantat ideea de a face schimbul de ulei la 20 mii km asa ca am mers la alta unitate service. Sper sa nu fi luat o decizie gresita. Singura hiba pe care o resimt puternic la masina asta e ca nu am AER CONDITIONAT. As face orice sa ii pun. Toti mecanicii de la service dacia mi-au zis ca nu se poate pune. Speranta mea e sa nu fie tzeapa ce a scris un membru incepator de pe forumul asta. Tare as vrea sa stiu cum a reusit sa isi monteze el aer conditionat. Cum a pus el in spatele motorului alternatorul, unde a avut loc si mai ales,cum l-a antrenat. Cum l-a prins, pe ce suport? Am inteles ca a montat in fata compresorul. Cum, ca e destul de lung, nu vine peste ventilatorul electric de la radiator? As fi vrut sa stiu daca pentru a antrena compresorul, servo si alternatorul foloseste doar o singura curea? Daca sunt 2 , cine o antreneaza pe a doua? Sper ca acela care a pus a/c pe dieselul de solenza sa citeasca ce am scris si sa raspunda macar la unele dintre intrebari. As vrea chiar sa ma intalnesc cu el, sa ii vad opera si sa negociez cu el sa imi faca aceeasi treaba - servo si oglinzi electrice. In rest, toate bune...merge dizelache de rupe! (La mine e un caz mai fericit, merg aproape moca cu ea, ii iau doar aditivi pt motorina, restul e gratis, doar din cand in cand mai dau o bere...) |
-------------------- DACIA = Daca Ai Cap Ia-ti Altceva
|
|
demisonat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 3 August 04 ![]() |
o dat pe timpuri renault recomanda elf pentru motoarele sale acum recomanda mobil . Dacia pentru motoare fabricate de renault recomanda dacia oil ( texaco ) ce ziceti recomadarile astea facute de producator sunt inradevar cele mai bune sau este o politica de marketing eu unu am luat-o drept buna si folosesc mobil s 10 w 40 sintetic
|
-------------------- Octavia 2 elegance fulll!!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th June 2025 - 08:37 |