Amedeus
11 May 2007, 19:23
Da ,corect. Fisiere .fbl
@ j.d Ca sa ai totusi un termen de comparatie iti pot spune ca harta RO are 8,8 MB, pe cand a Germaniei are 154 MB. Ungaria de exemplu, care e mai mica decat RO are o harta de 13 MB. Harta RO este produsa de Suncart SRL, deci lor trebuie sa le multumim.
Daca te astepti sa gasesti toate comunele si chiar strazile din cadrul lor, o sa fii dezamagit. Dar in RO te descurci, mai intrebi si tu pe cineva, (ascunzi navigatorul sa nu-l vada
) in strainatate e mai nasol.
Am fost cu el in H, A, D si totul a fost ok. Te poti baza pe scula.
Multumesc pentru lamuriri baieti.
SwatKat
19 May 2007, 23:43
Cum updatez IGO? Ca daca ma duc pe site la register zice ca nu e available pagina si sa revin mai tarziu. Asa se intampla la ei sau ce?
DragosP
20 May 2007, 06:10
Sper că faci chestia asta cu un iGo oficial! Altfel ai pus-o!
Ma poate ajuta careva in urmatoarea situatie: Doresc ca pun un soft de navigatie pe un Nokia 6280 (nu are symbian), iar legatura sa fie ori prin internet (3G), ori printr-un receiver GPS Bluetooth. Multumesc anticipat!
SwatKat
20 May 2007, 16:42
QUOTE(DragosP @ 20 May 2007, 06:10)
Sper că faci chestia asta cu un iGo oficial! Altfel ai pus-o!
Normal ca oficial.
http://my.i-go.com/si dai Registration
La mine merge
Salut
De curand m-a "mancat" la buzunar si mi-am luat din Italia un Geosat 5+ cu o serie de harti incluse, iar pt. restul m-am interesat pe la toti providerii din Ro dar fara succes. Toti imi dau acelasi raspuns: este un model nou - parca am fii in lumea a treia. Are cineva idee cum pot gasi harta Ro care sa mearga, ca de alte tari ma descurc in Italia?
Ge0rge
23 May 2007, 07:22
Iata ce specificatii vad eu pe net
- Nazionale: con 1 nazione precaricata sulla SD da 512 MB - cartografia Tele Atlas
- Europea: con EUROPA OCCIDENTALE + EUROPA ORIENTALE precaricata sulla SD da 2 GB - cartografia Tele Atlas, Nazioni Incluse: Italia, Francia, Germania, Regno Unito, Irlanda, Spagna, Andorra, Portogallo, Grecia, Turchia, Benelux, Slovenia (Monolit) , Austria, Svizzera, Liechtestein, Svezia, Norvegia, Finlanda, Danimarca, Russia (Mosca e San Pietroburgo), Ungheria, Polonia, Slovacchia, Repubblica Ceca.
- Nord America: con USA e Canada precaricata sulla SD da 2 GB - cartografia Tele Atlas.
Nu vad nimic de Romania, totusi ce soft are? ce system de operare?
Amedeus
23 May 2007, 09:20
La fel a patit un prieten ce a luat un Navman. Harta Romaniei pauza. Si nici o sansa sa gasesti pe la noi asa ceva.
PDA-ul e sfant la chestiile astea
K-HOST
25 May 2007, 07:23
Fratilor ajutati-ma si pe mine !Indicati-mi si mie o harta gps care sa detalieze cel mai bine Bulagaria si Grecia dar sa contina si Romania;si apropo stie cineva ceva de pnd-ul din oferta de la sellgros allwiev s8800?http://www.allview.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=66Are cineva asa ceva?Multumesc tuturor celor care ma pot ajut!
Amedeus
25 May 2007, 10:14
MioMap V3.2 sau IGo (harti identice)
gigiiulian
25 May 2007, 18:24
eu am un Packard bell Compasseo 600 care foloseste harta de "navteq" destinator navigates dar nu am pe el decat europa de vest. Imi poate spune cineva daca gasesc cel putin harta romaniei si a ungariei daca nu europa de est , de unde o pot cumpara si cam cat costa ?
Amedeus
25 May 2007, 21:31
Cred ca ce ai tu este Destinator 5.5. Eu am instalat pe PDA Destinator 6 (dar e versiunea PDA). Nu are Romania sau Ungaria separat ci doar Europa de est:
[attachmentid=55126]
Nu stiu sa-ti spun de unde sa o cumperi si alte modalitati de "achizitie" pentru PNA nu e cazul. De aia tot spun pe aici ca un PDA e super la chestiile astea. Deja am "evaluat" o gramada de softuri de navigatie si din pacate despre Destinator (chiar versiunea 6) pot sa spun ca e unul din cele mai slabute. (normal e parerea mea
si nu oblig pe nimeni sa ma creada
)
laurian
27 May 2007, 19:19
Insa pentru Grecia si Turcia, ramane deocamdata de baza.
Mindrunner
28 May 2007, 11:00
Pt drum spre Grecia cel mai bun ramane DESTINATOR 6.Cu el am fost pana acolo si a fost singurul care m-a dus cum trebuie.Are pana si drumurile de pe insula Thassos..
Amedeus
28 May 2007, 11:15
Ce alte programe ai mai incercat ? Ce nu era ok la altele dar la Destinator mergea ?
Argumente
laurian
28 May 2007, 14:26
Route 66 - are doar drumurile principale;
Tomtom 5.21 - are harta beta, nu e suficient de precisa
Papago -e in greaca, desi are harti bune;
I-go - nu are acoperire; de abia de la viitoarele harti va intra in competitie;
PS Destinator are si cea mai buna harta de Turcia, deocamdata.
Amedeus
28 May 2007, 19:51
Spuneam de MioMap (hartile merg si pe iGO) pentru Grecia.
Bag o poza ca sa ma crezi
:
[attachmentid=55426]
harta are 16 MB deci sunt ceva detalii.....
$$ilvviu
29 May 2007, 11:29
Sunt proaspatul posesor al unui GPS. imi recomanda si mie cineva cea mai buna harta pt Romania? Eventual un site de unde o pot descarca... stiti voi.
cri123
29 May 2007, 12:27
Cea mai buna harta pentru Romania e cea din Summer Update 2006. Cea din Martie 2007 (iGo 2006 Plus) e cam varza.
Ge0rge
29 May 2007, 12:40
Argumenteaza te rog, de ce e varza?
Lipsesc limitele de viteza pentru Moldova in special iar eu personal am observat erori mari in zona de SV a Romaniei (Baile Herculane). Plus ca nu se pupa cu hartile mai vechi ale Ungariei.
DragosP
1 Jun 2007, 09:42
La chestia cu limitările de viteză îți dau dreptate.
În ceea ce privește versiunile hărților, ele trebuie folosite toate din același release, altfel îți face niște rutări la granița, mamă-mamă!
@ K-HOST :
azi tocmai a aparut noua harta a Greciei pentru Destinator 6.
are acoperire 90%.
Pentru mai multe detalii , PM va rog
k0b3 Postat Astăzi, 10:24
Lipsesc limitele de viteza pentru Moldova in special iar eu personal am observat erori mari in zona de SV a Romaniei (Baile Herculane).
Nu numai pentru Moldova nu stie limitele de viteza. Nici intre Comarnic - Ploiesti nu stie cit e limta (nici la 150 nu zicea ca am depasit viteza - l-am setat sa atentioneze la viteza legala+10 km/h).
La Herculane nu am remarcat sa faca figuri in schimb am fost pe ruta Timisoara - Logoj - Baile Herculane iar in Logoj vroia sa ma bage pe o strada destinata doar pietonilor.El pe acolo stia ca circula si masini
.
Am mai gasit o eroare in Sighetul Marmatiei (undeva in centru inspre Satu Mare) m-a bagat pe sens interzis desi mai era o strada paralela pe care puteam merge.
Culmea e ca stie sensuri unice in strainatate (Roma,Genova,Barcelona,Paris, Budapesta) dar greseste in Romania.
DragosP
1 Jun 2007, 11:16
QUOTE(pablo @ 1 Jun 2007, 11:51)
Culmea e ca stie sensuri unice in strainatate (Roma,Genova,Barcelona,Paris, Budapesta) dar greseste in Romania.
Păi aici e vorba de calitatea hărții. Tu n-ai văzut (mergi pe la about) că ele sunt făcute de firme diferite? Românașii noștri mai au de lucru...
Elaborarea si actualizarea unor asemenea harti este o munca uriasa. La viteza cu care se "optimizeaza" circulatia pe la noi, apar giratorii, sensuri unice etc., nu este de mirare ca exista asemenea inadvertente dar toate aceste inexactitati (nu ma refer la ocoliri evident temporarte) pot fi sesizate
aici si vor fi luate in considerare.
In vest, lucrurile sunt de mult "asezate" asa ca si documentarea a putut fi mai temeinica.
Am gasit si in Cluj o problema pe strada Marinescu, apare pe harta o linie pe ea (strada intrerupta), nu te baga pe acolo nici mort.
Harta din Summer Update avea mai putine erori din astea, insa e clar ca era mai veche ca si schimbari in trafic (sensuri unice, giratorii, etc) - desi intre timp s-au schimbat si re-schimbat lucrurile, asa ca harta veche uneori a devenit mai de actualitate decat cea noua
Amedeus
3 Jun 2007, 21:05
Apropo de cartografiere, uite ce scule au aia de la Tele Atlas (au 26 de masini in total):
[attachmentid=56094] [attachmentid=56095] "Mobile Mapping Vans"
Au prezentat pe VOX una dintre masini cu care o pereche de englezi se afla pe drumurile europei de 2 ani. Camerele captureaza 3 imagini pe secunda, pe care la salveaza pe HDD-uri. Masina are 2 camere in fata si 3 in spate.
Sunt curios ce scule au baietii de la SunCart srl.
florin30
4 Jun 2007, 18:21
la my guide 3000 ce update se poate face?? observ ca nu prea se vb despre acest tip..
florin30
5 Jun 2007, 00:23
mersi mult ptr link stiam de el dar nu are nici un fel de download care sa ma ajute.....din cate stiu avea harta Hawai eu vroiam o harta mai detaliata a greciei...stie cineva de unde o pot lua???si harta cu radarele fixe
QUOTE(Ge0rge @ 23 May 2007, 07:22)
Iata ce specificatii vad eu pe net
- Nazionale: con 1 nazione precaricata sulla SD da 512 MB - cartografia Tele Atlas
- Europea: con EUROPA OCCIDENTALE + EUROPA ORIENTALE precaricata sulla SD da 2 GB - cartografia Tele Atlas, Nazioni Incluse: Italia, Francia, Germania, Regno Unito, Irlanda, Spagna, Andorra, Portogallo, Grecia, Turchia, Benelux, Slovenia (Monolit) , Austria, Svizzera, Liechtestein, Svezia, Norvegia, Finlanda, Danimarca, Russia (Mosca e San Pietroburgo), Ungheria, Polonia, Slovacchia, Repubblica Ceca.
- Nord America: con USA e Canada precaricata sulla SD da 2 GB - cartografia Tele Atlas.
Nu vad nimic de Romania, totusi ce soft are? ce system de operare?
Scuze ca raspund cu intarziere, dar am fost plecat din tara (super tare gps-ul din austria in colo).
date software S4 A VGS50 V1.4.30 R (25/01/2007)
boot: V 4.07 (24.07.2006)
GPS: SIRFstarIII
danutz_r
5 Jun 2007, 20:36
salutare!
va rog sa-mi spuneti si mie cum si unde se dezarhiveaza hartile formate din 2 arhive (partea1 si partea 2)...
dupa ce dezarhivez prima arhiva si vreau s-o desfac pe a doua, arhivele au acelasi nume si imi cere sa le inlocuiesc (toata treaba asta am facut-o pe calculator nu pe pda)
10x
Banuiesc ca vrei sa zici cum se dezarhiveaza...
Eu am folosit WinRar si a mers.
danutz_r
6 Jun 2007, 22:07
am rezolvat-o cu arhivele: la dezarhivare din ambele iese aceiasi harta, am copiat-o pe pda si merge
alta intrebare: am vazut pe net speedcamuri si radare fixe pt mai multe tari din ue (separat pt fiecare tara), au acelasi nume si extensia "kmz"- daca nu ma insel
, insa difera dimensiunile... e vreo problema daca voi copia mai multe fisiere "kmz" (pentru fiecare tara in parte) si le modific numele????
multumiri anticipate
Amedeus
6 Jun 2007, 23:25
Pentru ce soft de navigatie?
In MioMap e un singur fisier cu extensia .mtc cam de 1,9 Mb si contine pozitia camerelor din mai multe tari.
danutz_r
7 Jun 2007, 17:11
la miomap ma refer.. am pe cele 2 fisiere ( speedcams.mtc si POIUpdates.upd ) dar as dori sa pun si pe cele .kmz vreau sa stiu daca pot aparea eventuale incompatibilitati saau conflicte intre ele...???
desi s-ar putea sa iau un ban va dau si voua ca poate va intereseaza...
New iGO maps:
Bosnia Herzegovina : 2007.04 : 070524 : 1507610
Croatia : 2007.04 : 070524 : 4199799
Hungary : 2007.04 : 070524 : 14845033
Romania : 2007.04 : 070524 : 14497822
Slovakia : 2007.04 : 070524 : 9467731
http://rapidshare.com/files/35819657/igomaps070524.zipdaca vreti mai multe detalii PM.
Suma respectelor, Alydor
ga!nusha
8 Jun 2007, 09:57
io zic sa editezi pana nu vede un modertator ceva... nu-i frumos sa iei ban...
PS: ro are 15 MB
Dc sa ia ban? hartile din cate stiu eu sunt gratuite ...cel putin pentru cel care detine softul original, daca respectivul doreste sa le faca share cu ceilati ...treaba lui
Ideea este ca nu el a facut upload la aceste harti si ar fi frumos sa treci si credite celui care a avut binevointa sa le upladeze
Credit to snowdog!
ga!nusha
8 Jun 2007, 10:11
as vrea sa am si io 3 posturi si un warez asa mare
ps: e misto harta
danutz_r
8 Jun 2007, 10:23
are si limitele de viteza...
super tare
QUOTE(danutz_r @ 7 Jun 2007, 17:11)
la miomap ma refer.. am pe cele 2 fisiere ( speedcams.mtc si POIUpdates.upd ) dar as dori sa pun si pe cele .kmz vreau sa stiu daca pot aparea eventuale incompatibilitati saau conflicte intre ele...???
Nu cred ca vei reusi. Fisierele kmz sunt folosite in special sa descrie o ruta (pot avea marcate si speedcamurile).
Exista softuri (pentru geocaching) care le pot deschide si care pot salva si ele un fisier kmz pe ruta pe care ai parcurs-o (unul este GPSTuner, care mi se pare supertare).
Eventual poti deschide fisierul kmz in Google Earth si iei de acolo coordonatele camerelor sau ce puncte de interes vrei. Apoi le introduci manual in Mio...desi mi se pare o munca de Sisif si nu cred ca merita...
danutz_r
8 Jun 2007, 10:47
mersi..
e prea mult ... si nu se merita
laurian
8 Jun 2007, 11:19
Noi harti i-go pentru cateva tari din Europa, printre care si Romania si Ungaria.
QUOTE(laurian @ 8 Jun 2007, 12:19)
Noi harti i-go pentru cateva tari din Europa, printre care si Romania si Ungaria.
Uita-te la postul lui
Alydor: .
cine vreai mai multe PM...
Suma respectelor, Alydor
Amedeus
9 Jun 2007, 10:27
Fisierele au fost deja sterse de pe rapidshare.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.