QUOTE(ITShare74 @ 24 Nov 2007, 21:32)
Ref. harta, ai incercat sa faci un traseu pina in Ctza, sa vezi daca Miomap-ul "foloseste" toata A2? Daca da - sa caut eu alta harta, sa o inlocuiesc pe actuala.
Thanks!
Eu am harta 2007.07 [070810].
Da, ai dreptate in legatura cu A2. I-am dat plecarea din cartierul Titan si l-am pus sa ma duca pina in centrul Constantei, cu trecere prin punct intermediar Cernavoda (situat dupa sfirsitul autostrazii)...si m-a purtat prin balarii.
Daca-i dau plecarea tot din Titan si sosirea inainte cu un pic de terminarea autostrazii A2, ma duce, bine merci, pe autostrada. Daca la acest traseu ii adaug ca vreau sa ajung la un punct situat dupa terminarea autostrazii, iar ma poarta prin balarii, prin sudul Dobrogei, iar apoi prin Medgidia si inapoi la Cernavoda.
De aici rezulta ca "buba" este la iesirea de pe autostrada, unde probabil are un sens unic pus aiurea.
Sa speram ca in viitoarea harta a RO aceasta problema va fi rezolvata.
Daca vrei sa vezi, in ecranul de navigatie, cum are MioMap sensurile unice, poti adauga/modifica in sys.txt, la capitolul [debug], urmatoarea instructiune:
show_oneway=1
In felul asta vezi pe harta, indicate prin niste sageti albastre, sensurile in care se poate circula pe strazile cu sens unic. Astfel poti verifica si acest caz de pe A2.
Sincer, la ora asta mi-e lene sa fac modificarile ca sa verific...poate miine.
Salutari,
cvp
Alydor
26 Nov 2007, 12:25
Pentru cei care doresc sa isi faca update de firmware la 520/320
http://service.mio-tech.com/M0100/F0130_1.aspxSe intra pe linkul de mai sus, se cauta sectiunea FAQ si se da clik pe
"How to install The Mio C520 MioMAP Updater (For Eastern Europe)(2007/11 Release) 2007"
Se deschide o fereastra noua cu 2 raspunsuri:
1 - First , please download and read the document to know how to update the map (pdf file) - Aici este manualul pentru update-le de firmware
2- Then download the MAP update file to your pc . - Aici este softul necesar pentru update-ul de firmware
Conectati GPS-ul la computer si urmati cu atentie pasii.
INAINTE DE UPDATE FACETI BACK-UP la SOFTUL DE PE GPS...( se conecteaza la calculator gps-ul si apoi cu copy /paste se copiaza in calculator TOT continutul de pe GPS...
Suma respectelor, Alydor
A aparut Riks Skin v2.4 pentru Mio Cx20, pe care l-am instalat ieri, dar care a "picat" la proba de sosea, din pacate. Motivele observate de mine sint:
- Sageata care indica pozitia masinii are tendinta sa iasa de pe sosea, chiar daca am bifata optiunea "Pastreaza pozitia pe sosea". Si asta s-a intimplat in Cluj, unde harta este OK, nu pe cine stie ce drum judetean sau comunal, unde se intimpla si inainte.
- Ioana ma anunta "Ati depasit viteza legala", cu toate ca aceasta optiune este debifata si orice i-as face, continua sa ma anunte acest lucru.
- In ecranul de navigare, daca apas pe butonul POI de jos-dreapta, imi da mesaj "Fatal error occured, restarting" si mi se restarteaza. Acest lucru l-am incercat de mai multe ori si...acelasi rezultat. Totusi, aceasta optiune este folositoare pentru a vedea POI-urile din jurul tau, mai ales intr-o tara straina.
Din cite stiu Riks nu e pe acest forum, dar am postat acest lucru pentru cei care vor dori sa-si inlocuiasca v2.3 (care merge perfect) cu v2.4 (care are unele lacune).
Salutari,
cvp
Alydor
26 Nov 2007, 19:45
Ciudat ca si eu am tot Skin Riks 2.4 si merge perfect...
-Sageata la mine nu paraseste soseaua decat daca o iau eu pe langa
-ioana nu ma anunta aiurea de depasirea vitezei
-Poi-urile functioneaza perfect...
Eu zic sa mai verifici inca odata fisierul...Si ce mi se pare ciudat ca abia AZI la ora 12.23 a pus Riks skinul pe server...
Suma respectelor, Alydor
O sa-l mai instalez inca o data si sa vad cum reactioneaza.
Depinde pe care server. L-am gasit pus pe 25.11.07 la ora 21:32
Salutari,
cvp
Alydor
26 Nov 2007, 20:23
Singurul "bug" pe care il are skinul este ca nu mai ai control la luminozitate zi/noapte din miomap... I-am semnalat lui Riks problema, astept raspunsul..
L.E. Skinul 2.4a de la Riks este disponibil aici :
http://rapidshare.com/files/72469741/data_....4a_480x272.zipRiks a reusit sa corecteze problema legata de controlul luminozitatii
Suma respectelor, Alydor
ITShare74
28 Nov 2007, 01:21
Skinul 2.4a de la Riks download-at si instalat aseara. Azi, intr-o scurta proba, am observat ca nu pastreaza pozitia pe sosea! Cineva a mai sesizat chestia asta, so nu fac decit sa o confirm. Eram pe Soseaua Iancului (Bucuresti), & Miomap C520 ma afisa pe undeva pe deasupra blocurilor!!! (As fi vrut eu, la aglomeratia din Bucuresti...) Asta a durat cam 1 minut, dupa ce am parcurs citeva sute de metri am "revenit" pe strada... Any idea? Sa revin la Riks 2.3 (parea destul de bine realizat, iar 2.2 imi aduc aminte ca pe anumite portiuni ale unui drum judetean mereu ma ducea pe alaturi!... Cind am mers cu Riks 2.3 eram mai tot timpul pe acel drum judetean = asta ma face sa-mi dau acum seama ca nu era vina satelitilor/detaliilor hartii, ci a skinului)?
Alydor
28 Nov 2007, 08:07
eu am avut riks 2.4 si pe drumul pana acasa ( 18 km) a mers perfect. Cand am venit de acasa spre servici a inceput sa o ia razna... Se pare ca este totusi o problema de skin, 2.3 fiind mai stabil decat 2.4 In momentul in care i-am raspuns lui cvp eu testasem skinul deja si nu mi-a dat balarii.In afara de faptul ca nu pastreaza pozitia pe sosea alte "bug"uri nu am observat
Suma respectelor, Alydor
driverx
28 Nov 2007, 08:50
Chiar va place Riks? Eu l-am scos inainte sa apuc sa merg la drum.....Mi se pare prea incarcat....
Alydor
28 Nov 2007, 10:09
chiar ne place

iti ofera mai multe informatii decat un skin obisnuit, si are multe imbunatatiri fata de original, ca de exemplu butonul de mute si de bluetooth...
Suma respectelor, Alydor
Si eu am fost de la inceput adeptul skin-ului Riks. Din pacate si dupa o noua instalare, am aceleasi trei probleme cu v2.4:
- o ia prin balarii (am vazut ca nu numai la mine)
- ma avertizeaza de depasirea vitezei legale chiar daca nu am setat acest lucru
- se restarteaza la apasarea butonului POI din ecranul de navigatie
Asa ca, am reinstalat v2.3, la care, din pacate, am observat acum ca-mi ramine problema cu butonul POI.
Salutari,
cvp
Alydor
28 Nov 2007, 13:04
Problema cu butonul POI nu e de la skinul lui riks.. Si eu am instalat skinul si singura problema sesizata este doar cea cu mentinerea pe drum a sagetii....Sterge tot de pe device si apoi reinstaleaza softul original dupa care aplici patch'urile pentru europa...Eventual incearca un hard reset , inainte de a sterge de pe device
Suma respectelor, Alydor
Am incercat hard rest-ul si nu rezolva problema. Cred ca va trebui sa reinstalez MioMap
Imi poti spune ceva despre cele patru instructiuni din sys.txt (vezi postul din thread-ul pentru speedcams)? Daca tot ma apuc sa fac curatenie, vreau s-o fac totala.
Salutari,
cvp
Alydor
28 Nov 2007, 14:18
show_timezoneslider=1 ar trebui sa sincronizeze ceasul satelitului cu GPS-ul ( la noi in tara bineinteles ca nu merge cum trebuie)
tmc_all_stations=1 - activeaza toate posturile TCM receptionate
enable_advanced=1 - activeaza setarile avansate
disable_advanced=0 - activeaza setarile avansate
Practic enable_advanced=1 si disable_advanced=0 fac aceiasi functie...
Suma respectelor, Alydor
QUOTE(Alydor @ 28 Nov 2007, 14:18)
enable_advanced=1 - activeaza setarile avansate
disable_advanced=0 - activeaza setarile avansate
Practic enable_advanced=1 si disable_advanced=0 fac aceiasi functie...
Suma respectelor, Alydor
Ce "e" setarile avasate si ce "face" ele?
Salutari,
cvp
Alydor
28 Nov 2007, 16:14
habar nu am... citisem undeva despre ele si stiu ca la momentul respectiv le-am pus acolo cu un motiv...Oricum e ca apa sfintita daca e pusa... Adica nu face nici bine nici rau...
Suma respectelor, Alydor
ITShare74
28 Nov 2007, 18:30
QUOTE(Alydor @ 28 Nov 2007, 08:07)
eu am avut riks 2.4 si pe drumul pana acasa ( 18 km) a mers perfect. Cand am venit de acasa spre servici a inceput sa o ia razna... Se pare ca este totusi o problema de skin, 2.3 fiind mai stabil decat 2.4 In momentul in care i-am raspuns lui cvp eu testasem skinul deja si nu mi-a dat balarii.In afara de faptul ca nu pastreaza pozitia pe sosea alte "bug"uri nu am observat
Suma respectelor, Alydor
Da, astazi l-am mai testat pe diverse trasee, Riks 2.4 te scoate de destul de multe ori de pe sosea. Revin la skinul Riks 2.3 care mergea destul de bine. Sper sa nu apara problemele sesizate de cvp...
Alydor
28 Nov 2007, 18:38
Chiar sunt curios daca mai apar problemele semnalate cuiva... In afara de mersul pe langa sosea ai mai avut probleme de genul celor semnalate de cvp ?
Suma respectelor, Alydor
ITShare74
28 Nov 2007, 23:58
QUOTE(Alydor @ 28 Nov 2007, 18:38)
Chiar sunt curios daca mai apar problemele semnalate cuiva... In afara de mersul pe langa sosea ai mai avut probleme de genul celor semnalate de cvp ?
Suma respectelor, Alydor
Nu prea am avut timp sa vad daca mai sunt si alte probleme. Functinarea cu noul skin mi s-a parut normala. Am avut multe de rezolvat astazi si n-am putut decit sa setez rutele. Nu ma avertizeaza despre depasirea vitezei legale (si as vrea asta...) si nici nu restarteaza la accesarea POI din ecranul de navigatie (asta sigur am incercat). Deja am trecut pe Skin-ul Riks 2.3 (fara probleme!!!...), asa ca nu mai am cum sa verific daca mai sunt alte nefunctionalitati.
Alydor
29 Nov 2007, 08:22
Deci pana la urma se pare ca era un bug in softul lui cvp...
Suma respectelor, Alydor
$$ilvviu
29 Nov 2007, 20:41
Ce program e mai bun pt tel cu symbian?
Tomtom sau Route66?
A aparut harta noua pentru Ungaria_2007.10_071129.rar, dar vad ca e mai mica decat precedenta.....
bobiadrian
6 Dec 2007, 15:06
Ce s-a intamplat cu DFA ?
Unde se mai gaseste o lista cu camere radar ?
Mersi.
@bobiadrian in topicul dedicat camerelor de siguranta....
Intr-o luna au aparut 4 harti ale ungariei....

Suma respectelor, Alydor
bobiadrian
6 Dec 2007, 15:42
Ma interesau cele ale lui DFA .
6 Dec 2007, 15:51:
ma interesau camerele de la DFA.
Draga Bobi...asa cum ti-a zis si Alydor, lista camerelor made by DFA o gasesti aici:
http://www.reno.ro/Camere-Radare-fixe-si-m...-EU-t78511.html , unde intri pe linkul din ultimul topic si acolo in sectiunea actualizari.
Salutari,
cvp
bobiadrian
6 Dec 2007, 16:11
multumesc mult
@bobiadrian:
Cu placere.
@Alydor:
Care-i a patra editie (0711....)?
Salutari,
cvp
ultima e aparuta in 07.12.04
Suma respectelor, Alydor
@Alydor ai idee care din cele 4 harti ale Ungariei este recomandata? Ii imprumut PDA ul unui prieten si trece prin Ungaria, nu de alta dar nu vreau sa ajunga in balarii

Multumesc
Atatea versiuni "in cascada" indica, de regula, "bug"-uri depistate dupa punerea in circulatie a versiunii.
Din cate am inteles ultima harta ar fi cea mai buna pentru ca update-ul e legat de extinderea autostrazii....Mai multe detalii nu pot sa dau fiindca nu cunosc, si nu vreau sa vorbesc prostii
Suma respectelor, Alydor
laurian
11 Dec 2007, 09:01
A aparut o harta noua a Greciei (trimestrul 4 2007) pentru Destinator. Cred ca e cea mai completa la ora actuala.
theutz
11 Dec 2007, 20:18
QUOTE($$ilvviu @ 29 Nov 2007, 20:41)
Ce program e mai bun pt tel cu symbian?
Tomtom sau Route66?
Revenind la intrebarea de mai sus...Din cate am citit cica Route 66 e mai bun pentru symbian insa Tom Tom ar avea punctele POI ( te avertizeaza la camarele dupa DN1). Pana una alta are cineva vre-unul din soft-uri pentru UIQ ?
QUOTE(theutz @ 11 Dec 2007, 20:18)
Revenind la intrebarea de mai sus...Din cate am citit cica Route 66 e mai bun pentru symbian insa Tom Tom ar avea punctele POI ( te avertizeaza la camarele dupa DN1). Pana una alta are cineva vre-unul din soft-uri pentru UIQ ?
Cel mai bun pt Symbian (inclusiv UIQ, se pare) este Garmin XT; are cea mai detailiata harta pt RO si inclusiv POI upgradabil, In plus merge si pe WM5.
Aveti idee, inafara de ultima harta a Ungariei, a mai aparut ceva nou in ultima perioada sau producatorii de harti au intrat deja in vacanta...?
Ar fi interesant de postat o lista cu ultimele versiuni de harti lansate pe piata, care eventual sa fie updatata de cei carora le trec pe la "urechi" noutati ..., sa stim cu toti ce sa cautam...
Sarbatori fericite !
C a t a l i n
21 Dec 2007, 18:17
Nu cred că a mai apărut nimic... Se așteaptă lansarea noilor versiuni de Mio și iGo...
oalgvi17
25 Dec 2007, 04:40
SARBATORI FERICITE DE LA ORADEA!!
SUNT NOVICE SI ORICAT AM INCERCAT AM DAT GRES. AM IGO 2006 SI NU STIU CUM SA PROCEDEZ. AM LUAT DE PE TORRENTZ.COM SI NU MERGE NIMIC.
PRIN URMARE VA ROG SA MA AJUTATI SA PRIMESC UN SOFT COMPLET IGO SAU MIO ROMANIA SI EUROPA EST VEST ACTUALIZAT SI CU CAMERE/RADARE ROMANIA SI EUROPA FUNCTIONAL. JOI PLEC IN STRAINATATE.
VA MULTUMESC, DAU O BERE
apropo: am gasit mai multe fisiere cu speedcams
cum pot sa le combin sa fac unul complet fara sa am dubluri? daca am dubluri nu va functiona? aveti coordonate pt camere din oradea?
au aparut hartile noi pentru grecia si turcia cine le vrea...
Suma respectelor, Alydor
Igo new maps:
BosniaHrz_2007.07_071002.fbl size: 1.639.041 byte
Bulgaria_2007.07_070903.fbl size: 4.315.455 byte
Croatia_2007.07_071002.fbl size: 5.677.599 byte
Montenegro_2007.07_070903.fbl size: 320.532 byte
Poland_2007.07_070903.fbl size: 43.165.286 byte
Romania_2007.07_071002.fbl size: 13.679.096 byte
Serbia_2007.07_070903.fbl size: 4.017.788 byte
Slovakia_2007.07_070903.fbl size: 10.787.874 byte
Turkey_2007.10_071122.fbl size: 40.194.153 byte
Ukraine_2007.07_070903.fbl size: 16.303.547 byte
Fratzica
16 Jan 2008, 19:36
nu mai cereti si oferiti harti/softuri/etc aici. urmatorul ia ban.
Alydor
16 Jan 2008, 21:55
Da' sa anunt ca au aparut harti noi am voie??
Suma respectelor, Alydor
Fratzica
17 Jan 2008, 04:22
desigur
Alydor
17 Jan 2008, 11:51
Saru'mana conasule... Sa traiasca famelia lu' matale'.Mare domn, mare caracter.. Sa-tz traiasca frantzuzoaica si sa te bucuri de ea....'catzash...
Suma lu' respectu', Halydor...
Fratzica
17 Jan 2008, 14:49
vsebas
19 Jan 2008, 16:23
Am auzit niste zvonuri despre iGO8. Stie cineva ceva ?
C a t a l i n
19 Jan 2008, 16:24
În primăvară...
Mai e cineva siderat de noua harta a lu' Romania, cat de mica este in comparaison cu cea veche? Nu am apucat sa o testez, am vazut ca sunt muuult mai putin e POaIe... adica un POI, doua POaIe... in rest? Alte reverberatii ale parerilor? Ceva?
Alydor
20 Jan 2008, 11:45
alvis dragule vezi ca este un topic special pentru hartile noi... uite aici :
http://www.daciaclub.ro/Harti-navigatie-GP...etc-t97064.htmlSuma respectelor, Alydor
dragos1908
25 Jan 2008, 11:38
Aveti idee daca exista harti pentru Maroc? Pt orice model de gps ... nu neaparat *.fbl.
Sau cel putin pentru africa de nord?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.