Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Modificari Bord
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Logan > Imbunatatiri - Dacia Logan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49
ramsen
bravooo...este ceva frumos montat in ceas...
bygy007
pe mine m-ar interesa o chestie dasta fara termostat, cam la ce pret ar ajunge
djasu82
fratello din acel afisor 80x80 mi se pare imi fac mp3 biggrin.gif nu-l stric cel putin eu pentru asa ceva desi e o solutie pentru multi colegi.
Tot un lcd 2x16 alfanumeric sau ma rog ce se gaseste.
ramsen
QUOTE(FRATELLO @ 4 Oct 2010, 09:23)
Va prezint modul in care am realizat eu termometrul pentru Loganul "din dotare"...Am folosit un afisor cu 7 segmente tip Luckylight KW4(28x11 mm - daca gaseam mai mic, puneam mai mic !), un PIC 16F628A, un senzor de temperatura DS18B20. Decuparea ferestrei afisorului s-a facut pe un CNC (am incercat eu cu cutter si apoi pilire, dar iese urat rau...).
Atasez schema. Se pot folosi ambele tipuri de afisoare (anod/catod comun). Daca sunt amatori postez hex-urile. Numai bine !
PS : Temperatura din poze este din casa !!! [attachmentid=1627662049] [attachmentid=1627662050] [attachmentid=1627662051] [attachmentid=1627662052] [attachmentid=1627662053]
*


vreau si eu dar fara vitrina...o folosesc pe a mea de pe ceas...te anunt eu saptamina viitoare cind sa o pui la posta...atunci o sa iti dau si adresa ...multumesc
FRATELLO
@ramsen : OK !
@djasu : Totusi un LCD 2x16 costa de doua ori cat un display de Nokia 3310 !
ramsen
multumesc ...
eadin79
FRATELLO am primit pachetul cu vitrina si montajul, pe maine incerc sa-l montez... acu caut o cutiuta mica pentru montaj.

up...
klaus
Pentru cine nu a observat (probabil vreo scapare minora) AICI NU ESTE SECTIUNEA BURSA!!!

Drept urmare urmatorul avertisment e cu suspend.
FRATELLO
Departe de mine gandul de a transforma acest topic in altceva...Va rog ca altfel de discutii sa fie NUMAI pe PM.Multumesc !
Instructiuni despre realizare :
Se desface complet bordul.
Se aplica vitrina cu decuparea/fereastra pentru termometru peste plasticul alb al bordului.
Cu un marker subtire se traseaza conturul ferestrei pe plasticul alb.
In interiorul dreptunghiului rezultat se pozitioneaza afisorul si se traseaza conturul acestuia, afisorul fiind mai mic decat fereastra (intentionat decupata mai mare !).
Se taie locasul pentru afisor. Personal am dat mai multe gauri, una langa alta, apoi am finisat cu o pila drepta.Plasticul se prelucreaza foarte usor.
ATENTIE ! Nu faceti locasul mai mare decat afisorul ! Verificati, piliti, verificati, piliti ! Afisorul trebuie sa intre un pic fortat, astfel incat sa
i se asigure fixarea mecanica. Pe spate puneti doua-trei picaturi mici de Superglue.
Decupati un pic din folie.
De jur-imprejurul afisorului lipiti banda dublu adeziva, NEAGRA. Peste aceasta aplicati un filtru din plastic rosu, care imbunatateste semnificativ
contrastul.
Traseul firelor dintre afisor si montaj se poate vedea in fotografie.
Montajul propriu-zis se pune intr-o cutie, din plastic, care se fixeaza, cu banda adeziva, de manunchiul de fire existent sub ceasurile de bord.
Alimentarea se face cu plus 14.4 volti, din plus dupa contact -va puteti lega de firul care duce la pinul A7 (+ dupa contact protejat siguranta)
al mufei manetei de actionare a stergatoarelor . Masa se leaga la un surub de masa, preferabil cu papuc.
Senzorul de temperatura il plasati...unde doriti smile.gif. Sper ca am fost destul de explicit.
In atasament poze...edificatoare, sper eu.

<span class='edit'>8 Oct 2010, 15:00:</span>
Pun aici si hexurile. Erata: in schema din postul 1 apare si un quartz de 4 MHz: NU se foloseste ! Hex-urile contin configuratia corecta, doar se scriu in 16F628(A). Cred ca informatiile prezentate sunt suficiente. Schema este destul de simpla, nu cred ca este cazul sa pun si cablajul, mai ales ca este desenat de mana... Cam atat... Succes !
Kovyzsolt
Am si eu o intrebare legat de bord. Vreau sa schimb bordul cu una care are CI. Am si cumparat una, dar are mai putine km de cat am eu pe masina. Nu vreau sa fie rescris km din soft deacea vreau sa fac un generator de inpulsuri cu care sa "mai bag" cativa km. Am gasit firul prin care vine semnalul de km/h dar nu stiu ce tensiune si ce frecventa are acel impuls. Cineva stie aceste doua parametri?
djasu82
175Hz-200km/h iar tensiunea de la 5-12V impls dreptunghiular te poti ajuta de ne555 bafta schema eletronica e pe google.
Kovyzsolt
Mersi pentru raspuns. Imi poti zice pe care pin vine semnalul acesta, pentru ca intrun document scrie conectorul negru iar in celalalt cel gri?
alienu2006
ce pin este nu stiu dar stiu ca in cutia de sigurante si relee de la motor din spatele bateriei e un fir verde ...dar acolo sunt 3 verzi ...eu am scos sonda de pe cutie si am masurat continuitatea firului verde cu un bold sa nu tai din fir sau din izolatie ...
djasu82
Kovyzsolt mufa neagra pinul 22 semnal viteza . Multi folosesc sa deruleze asa km desi iti ia timp alti dau jos epromul din tabloul si il reprogrameaza dupa aceea il monteaza sau cativa stiu sa-l programeze direct de pe placa tabloului de bord cu ajutorul uni programator si un laptop.
Kovyzsolt
La urma am gasit si eu. M-am uitat in manualul de service si acolo scrie clar. Stiu ca se poate reprograma din eprom. Am si programul pentru versiunea 6002 dar nu vreau sa ma bag asa. Am facut toate legaturile necesare si ca semnal folosesc momentan portul paralel de la PC. Dar asa merge destul de incet (40-50km/h) deacea saptamina viitore voi face un generator de semnal cu un 555. Mersi pentru sfaturi.

ramsen
am un prieten care face un aparat din asta de dat kilometri prin firul de semnal viteza...nu stiu cit costa unul ...este ceva de genul il baga la brigheta si pornesti motorul...c-am asa ceva ...
mai bine rescrii kilometri direct pe placa de baza in eeprom...prietenul asta asa procedez la rescrierea inainte sau inapoi a kilometrilor la logan...are un aparat special care face treaba asta si la alte modele de masinii...
djasu82
spune km si ti scriu eu in bin de restu te descurci de incarcat in eprom.
Mai mult iti ia sa faci montajul adaptor la eprom si fara sa-l mai dai jos de pe placa de bord.
Kovyzsolt
Am rezolvat cu kilometri. La firma unde lucrez am gasiut un generator de semnal care poate sa faca si semnal de ordinul MHz cu care intr-un timp relativ scurt am reusit sa bag acele kilometri. In doua zile adica doua dupa mese am bagat in jur de 9000km. Deci cu km "sunt la zi".

Acuma am o alta mare intrebare. Vreau sa schim ledurile de la ceasuri si de la display cu LEDuri albe si vreau sa pun cate un LED rosu pentru ace. Cum sa fac?
Am gandit la mai multe variante dar nu stiu care ar fi cel mai bun, cel mai simplu de realizat si cel mai frumos.

1. Sa schimb numai LEDurile si sa vopsesc acul in rosu.(ac de prestige)
2. Sa pun LEDul rosu intre cele doua leduri albe (in serie)
2.a. fara sa schim rezistenta de la LEDuri
2.b. sa schim rezistenta de la LEDuri casa aiba acelasi consum ca cele din partea superiara a ceasurilor
3 Sa trag separat fir de +12V si sa pun cate o rezistenta pentru fiecare LED rosu
4 Sa leg in paralel cu LEDul de sus


Mie varianta 2.a. mi se pare cel mai din toate punctele de vedere, dar nu stiu cat de mare va fi diferenta de intensitate intre ledul de sus si cele doua laterale? Va fi vizibil cu ochiul liber? Daca da atunci asi vota pe varianta 2.b. dar nu stiu care rezistenta trebuie schimbat si la ce valoare.

Astep pareri de la cei care au realizat o astfel de schimbare.
djasu82
eu azi in 5 secunde am reprogramat epromul tongue.gif legat de leduri la ace eu ti-as recomanda 3 leduri smd inseriate si puse fiecare sub ace.
Eu asa am facut si lumineaza pe toata plaja de deplasare a acului 0-200km , 0-7000 de ture.
alienu2006
daca ai folie de spertige delimitezi zona cu o bucata de plastic ca in poza ...
ledul rosu pentru ac il pui in paralel ...la fel ca in poza ...si astupi intre cele 3 leduri albe si ledul rosu zona .... pentru carcotasi nu ii ia din intensitate daca e legat asa... din intensitate ia doar daca il alimentezi de la ledul de la ecran (ca in filmulet biggrin.gif )...
si rezultatul e poza 3 ...

sau daca vrei mai complicat il faci cum il am eu in 2 culori ...(mai trebuie lucrat un pic la delimitarea zonelor...) un mic demo
eadin79
Cine se baga sa faca un tutorial (eventual filmat)- eu filmez, scriu, foto, editez - cu schimbarea ledurilor plcc si a rezistentelor aferente, incluzand aici ace rosii, zona rosie pentru turometru, bord alb (sau gri) si display pe negativ.

Pun masina la bataie pentru acest tutorial... dar vreau pe cineva care a mai facut asa ceva de cateva ori, iar eu unul ajut.. lipesc, dezlipesc, defac, inregistrez video, etc....

@alienu2006: in sfarsit cineva pune poze cu munca lui.. ca parca altora le-ar lua-o cineva inainte.... Bravo tie!
bobo77
Te-ai uitat tu de la inceputul topicului si nu ai gasit poze, explicatii si sfaturi? eu nu cred...
eadin79
Sigur ca m-am uitat dar poze cu detalii de amplasare a ledurilor si detalii de cum se delimiteaza diferite culori mai putin.... no offence!
alienu2006
daca aveti nevoie postez tot ce am ...despre bord ...la mine e "level" 3 biggrin.gif deja ... cu tot inclus martori luminori ...cb ...delimitarea zonelor la ace si restul si ce nu am si stiu sa fac va anunt cu placere
vrei 4 5 culori sa se schimbe nui bai va explic cum si ce ...
asta pentru ca si pe mine m-au ajutat alti colegi cand am avut nevoie ...si multi chiar de pe acest forum ...


ooff topic biggrin.gif (in caz de nevoie se poate sterge de catre operatori) filmuletul o sa revina in cateva zile imi cer scuze pentru cei care nu l-au vazut...
florisss
care e faza la clipul cu lampa de marsalier !?! blink.gif
ramsen
are un sistem de leduri adunate intr-un bec...la fel am si eu pe solenza pe marsalier...eu asa cred ca are colegul
alienu2006
e un kit xenon adaptat pentru marsalier...
nu are treaba cu bordul daca intereseaza pe cineva vorbim in pm ...
ramsen
cine are bani isi pune xenon si in interior...bravooo alienu2006...eu am un bec cu 24 de leduri pe marsalier...
Mihai R
Eu cred ca ati luat-o usor razna cu xenon pe marsarier. sad.gif

Este cel putin tigania absoluta.
sandy461229
QUOTE(alienu2006 @ 14 Oct 2010, 17:09)
daca aveti nevoie postez tot ce am ...despre bord ...la mine e "level" 3 biggrin.gif deja ...  cu tot inclus martori luminori ...cb ...delimitarea zonelor la ace si restul si ce nu am si stiu sa fac va anunt cu placere
vrei 4 5 culori sa se schimbe nui bai va explic cum si ce ...
asta pentru ca si pe mine m-au ajutat alti colegi cand am avut nevoie ...si multi chiar de pe acest forum ...
ooff topic biggrin.gif (in caz de nevoie se poate sterge de catre operatori)  filmuletul o sa revina in cateva zile imi cer scuze pentru cei care nu l-au vazut...
*


Interesant....cum poti schimba 4-5 culori? Poti posta un tutorial ?
eadin79
QUOTE(alienu2006 @ 14 Oct 2010, 16:09)
daca aveti nevoie postez tot ce am ...despre bord ...la mine e "level" 3 biggrin.gif deja ...  cu tot inclus martori luminori ...cb ...delimitarea zonelor la ace si restul si ce nu am si stiu sa fac va anunt cu placere
vrei 4 5 culori sa se schimbe nui bai va explic cum si ce ...
asta pentru ca si pe mine m-au ajutat alti colegi cand am avut nevoie ...si multi chiar de pe acest forum ...
ooff topic biggrin.gif (in caz de nevoie se poate sterge de catre operatori)  filmuletul o sa revina in cateva zile imi cer scuze pentru cei care nu l-au vazut...
*




alienu2006... poti posta poze cu modalitatea de montare a ledurilor pentru bord, ce delimitari trebuie facute, cum arata, etc, dar eu tot iti propun un tutorial "how it's made ..." pentru a nu mai lasa pe ceilalti care profita de nestiinta unora sa faca bani... ce zici?
Serje
La ce preturi se practica .. nu vad unde profita, doar ca fiecare munca trebuie platita, sau ai vrea sa faca moca in folosu comunitatii?
Mai degraba tu vrei sa profiti de munca altora, unii si-ai batut capu sa gaseasca solutiile cele mai bune si tu acuma vrei sa iei totul de-a gata ... deci cine ii profitorul?
eadin79
QUOTE(Serje @ 15 Oct 2010, 11:45)
La ce preturi se practica .. nu vad unde profita, doar ca fiecare munca trebuie platita, sau ai vrea sa faca moca in folosu comunitatii?
Mai degraba tu vrei sa profiti de munca altora, unii si-ai batut capu sa gaseasca solutiile cele mai bune si tu acuma vrei sa iei totul de-a gata ... deci cine ii profitorul?
*



Io le fac singur... si le-am facut... cu scuzele de rigoare imi mai desfac odata bordul, fac tutuorialul cum se cade... apoi il postez peste tot... asa e mai bine Serje?

Ceea ce voiam eu era, ajutorul pentru filmare si sa nu am doar ideea mea transpusa video ci o combinatie de idei, borduri, etc...

Inteles?

Din nou scuze pentru cei ce simt lezati de faptul ca le iau mancarea de la gura, dar eu am alte principii... share the information... poate ca am lucrat numai in multinationale si de aceea am acest principiu....

O zi buna! (si promit sa nu mai raspund la astfel de provocari)

PS: @Ironik: imi cer mii de scuze si nu se mai intampla.
IRONICK
Aveti si sectiune de chat pentru vorbarie ...
alienu2006
QUOTE(cadavre- @ 14 Oct 2010, 21:09)
Eu cred ca ati luat-o usor razna cu xenon pe marsarier. sad.gif

Este cel putin tigania absoluta.
*



nu iti place nu iti fa dar pe viitor ar fi frumos sa nu critici munca altora fie ea si "nefolositoare" cool.gif


cu schimbatul culorilor e mai dificil un pic eu am facut mici teste si e mult de munca poze nu am sa le postez dar ca idee se poate face ori cu mai multe leduri ori cu leduri multicolore ce isi schimba culoare in functie de tensiune cu ajutorul unui potentiometru ... leduri multicolore am gasit in italia si in bucuresti in vitan o data in rest nu stiu unde se gasesc ...

la mine am facut teste pentru cineva care vrea de exemplu pe pozitie sa fie rosu pe faza scurta albastru cu proiectoare mov .... si asa mai departe ... biggrin.gif gustul omului... l-am facut intai pe al meu sa nu imi iau injuraturile dinainte biggrin.gif ...
Mihai R
Poti fi sigur ca nu fac asaceva in veci ...
djasu82
QUOTE(alienu2006 @ 15 Oct 2010, 17:20)
nu iti place nu iti fa dar pe viitor ar fi frumos sa nu critici munca altora fie ea si "nefolositoare"  cool.gif
cu schimbatul culorilor e mai dificil un pic eu am facut mici teste si e mult de munca poze nu am sa le postez  dar ca idee se poate face ori cu mai multe leduri ori cu leduri multicolore ce isi schimba culoare in functie de tensiune cu ajutorul unui potentiometru ... leduri multicolore am gasit in italia si in bucuresti in vitan o data in rest nu stiu unde se gasesc ...

la mine am facut teste pentru cineva care vrea de exemplu pe pozitie sa fie rosu pe faza scurta albastru cu proiectoare mov .... si asa mai departe ... biggrin.gif gustul omului... l-am facut intai pe al meu sa nu imi iau injuraturile dinainte biggrin.gif ...
*


Led rgb si iti poate face orice culoare vrei cu ajutorul unui microcontroler .
Totusi nu inteleg sadisfactia pentru a se schimba culoarea in tablou ...
Ma mir ca nu ti-a spus cand calci pedala de frana sa se schimbe culoarea in rosu complet a tabloului.
In rest e frumos .
alienu2006
eu inteleg ce vrei tu sa zici dar daca cineva a venit si a zis ca vrea in 3 culori trebuia sa il refuz si sa ii zic ca e nebun ? biggrin.gif
...am facut un bord la o gagiguta din bucuresti cu un 207 roz pentru ca asa a vrut ea ...
si dupa cum am spus bordul meu a fost cobai pentru cele 3 culori care vroia cineva sa vada cum arata (l-a costat manopera la al meu chiar daca lui nu o sa ii placa si refuza dupa)...

sa revenim...

la mine fiind limitat motorul la 5500 ture si zona rosie incepe tot de acolo nu de la 6000 ca la retul ce sunt limitate la 6100...

in poza 3 daca e alimentat acul asa ii scade din intensitatea ecranului ...
poza 4 e produsul finit...in configuratia din poza 5
pozele 6-7 ... delimitarea zonei colorate la diesel sau benzina ...
djasu82
Nu stiu cum la tine un singur led lumineaza toata plaja acului la deplasare eu am pus 3 leduri rosii pentru fiecare ac indicator iar cursa pe care o realizeaza acul e perfect si nu-mi apar combinati de culoare pe ace.
Alti colegi au facut delimitarea cum ai facut si tu pentru 5 de ture in sus dar au delimitat si pentru x1000 si km/h se poate cu cate un led fara a influenta liniutele de la vitezometru si turatie.
ramsen
alienu2006... eu pentru ledul de la ace trag fie direct din mufa...pinul 7 si pinul 11...si pentru o mai buna lumina la ace folosesc un tubulez pe linga rotundul un vine bagat acul sa nu se amestece lumina cu cealalta culoare...dar ma rog tu stii ce este mai bine la fata locului...eu iti spun bravooo...
djasu...te referi la lumina numerelor sau la lumina acului...daca este la lumina acului folosesc cum i-am spus si lui alienu2006 la ace...

17 Oct 2010, 10:08:
uite de unde fac eu lipiturile la mufa neagra...
alienu2006
imi cer scuze pentru ne intelegere ...in poza 5 ledul rosu e mascat si lumineaza bine acul de la 0 la 7000 ture ...dar nu am pus poza pentru ca nu am facut ... biggrin.gif
in poza din postul lui ramsen am zis sa nu se alimenteze de acolo ...ca ii scade din intensitatea ledului de la ecran pentru ca ledul rosu are nevoie de 2.2 v sa se aprinda si cel albastru de 3,1v ...

separat se alimenteaza din pin 7sau8 si pin 10 pe contact sau pin 11 pe pozitie ...dar trebuie rezistenta...
ramsen
scuze din pinul 8 nu ai cum sa alimentezi ledul ca ala este semnal joja carburant...eu la ceasul de logan de pe solenza ledul rosu la numerele 6 si 7 de la turometru direct din mufa am lipit firul...si nu mi se pare ca ar fi scazut restul ledurilor in intensitate...corect daca tragi de acolo iti trebuie o rezistenta...nu asta ar fi problema ...totul este sa se vada frumos pe ceas dupa ce este instalat pe masina...inca o data bravooo alienu2006
pin 7 masa,pin 10 alimentare dupa contact,pin 11 alimentare+ lumini de pozitie...dintr-o greseala a mea am lipit plus la pinul 10 si cind porneam motorul pe linga display mi se lumina si numerele 6 si 7 la turometru...pozitia era stinsa...am revenit din nou la birou si am consultat schema si am lipit la pinul 11 pentru pozitii...si asa am rezolvat greseala...
alienu2006
pinul 7 cu pinul 8 sunt legati unul de celalalt biggrin.gif tongue.gif (asa scrie in manual ca pin 8 e joja ...)
si daca iei curent de la pin 11 si pui rezistenta nui bai ... eu am zis sa NU fie alimentat ledul cum e in poza .... repet sa NU ...
sper ca se intelege acum biggrin.gif ...

si daca se observa acolo sunt 5 leduri ... 3 albastre unu rosu pentru ac si mai e unu rosu pus harcana pentru gradatia de 6000-7000 de pe ceas care se aprinde o data cu toata gradatia ...
djasu82
alimentati aiurea biggrin.gif se alimenteaza tot din cele 3 leduri de langa ace , se inseriaza cu o rezistenta de cativa ohmi si se cauta alimentarea de la cele 3 leduri .Curentul e deja stabilizat daca se uita mai bine pe placa .
Vedeti ca ledurile smd superflux au cateva propietati fatade ledurile normale si daca nu sunt alimentare corect se pot arde in tensiune inversa la mai mult de 5V.
De obicei se observa ca sunt alimentate cu cate o dioda de sens.
alienu2006
cititi toate posturile inca o data si o sa se intelgeaga ...eu cred ca am dat destule detalii ce si cum ... vorbim toti acelasi lucru ...din parti diferite ...
si mai e loc de poze si din partea altor useri care au mai facut nu cred ca sunt singurul ...
alienu2006
sa inteleg ca eu sunt singurul care are tupeu sa arate la toti ispravele mele cu bordul ? ...
AutoVic
In fine suntem multi care am postat mai demult, nu stiu daca are rost sa mai readucem aminte... Cat despre ceilalti... poate considera ca nu contribuie cu nimic la "cultura generala" a modificarilor de bord sau poate doar s-au folosit de acest thread si atat:P
ramsen
as prezenta si eu citeva poze cum fac eu de schimb ledurile si citeva smecherii...dar nu am asemenea poze...si sa explic nu vreau sa mi se spuna ca nu au inteles...daca vor informatii ma pot cauta pe mess...
bravooo alienu2006...
bobo77
QUOTE(alienu2006 @ 29 Oct 2010, 18:52)
sa inteleg ca eu sunt singurul care are tupeu sa arate la toti ispravele mele cu bordul ? ...
*


mai vezi ca topicul are o gramada de pagini deruleaza cu atentie, apa calda a fost descoperita de mult. Tot respectul ca pui poze cu cea ce faci, dar ca sa spui asa ceva e prea mult...
PS: de efect avatarul, mai ales superba sigla a acelui forum daca pot sa spun asa.
alienu2006
bobo77 nu intelege gresit ...era vorba de cei care tot vorbesc si nu pun macar o poza din ce au realizat si nu am zis ca nu a pus nimeni in afara de mine... dar in fine ...
si respect pentru cei care au considerat ca loganul nu apartine marcii dacia si mi-au sters avatarul ...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.