Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Modificari Bord
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Logan > Imbunatatiri - Dacia Logan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49
iuliano_smile
Are cineva folia de la logan scanata? Multumesc frumos.
ramsen
ce vrei sa faci la serigrafia de logan...

23 Nov 2010, 19:45:
eu am una din asta...daca te incinta cu ceva ne intelegem...
iuliano_smile
Am un proiect de bord de dacie cu 5 martori la turometru si vitezometru si imi trebuia folia scanata la o calitate acceptabila ca sa imi iau martorii dupa ea si sa ii pun la mine cu ajutorul phothopului smile.gif .
De acea vroiam o poza la folai de logan biggrin.gif .
Emid
Am eu o seligrafie scatata, dar e in format CorelDraw, daca te ajuta cu ceva am si ceva vectorizari....

24 Nov 2010, 09:35:
Uite si grafica

24 Nov 2010, 09:44:
Dece nu pot sa atashez grafica??? help!
einstein1984
Formatul e de vina, baga un rar.
iuliano_smile
QUOTE(ramsen @ 23 Nov 2010, 19:44)
ce vrei sa faci la serigrafia de logan...

<span class='edit'>23 Nov 2010, 19:45:</span>
eu am una din asta...daca te incinta cu ceva ne intelegem...
*


Ramsen scaneaza si tuh folia si trimitemio pe mail iuliano_smile@yahoo.com sau posteazo de acest topic plz.

QUOTE(Emid @ 24 Nov 2010, 09:28)
Am eu o seligrafie scatata, dar e in format CorelDraw, daca te ajuta cu ceva am si ceva vectorizari....
*


Trimitemio pe mail plz. iuliano_smile@yahoo.com .


PS: Mersi mult Emid. O sa revin cu poza cum au iesit ceasurile daca intereseaza pe cineva.
Emid
Cu placere. Eu unul astept sa vad cum ti-au iesit smile.gif
tuti
Emid, daca ai vectorial, punele si tu intr-o arhiva si uploadeaza-le te rog.
merci
Kovyzsolt
A aparut o problema cu bordul meu modificat si nu prea am idei undei problema.
Azi cand vroiam sa plec pun contact si displayul nu se aprinde. In schim ledurile de la acumulator ulei si frina de mana erau aprinse. Pornesc masina ramine aprins numai ledul de la frana de mina. Las jos firina se stinge ledul. Aprind farurile se aprinde si ledul verde pentru far. Am pornit la drum, dar nu mergeau nici acele de la vitezometru si turometru. Dupa un timp sa aprins si dispalyul a inceput sa misca si acele, ora era resetata dupa care iar sa stins tot displayul si acela au ramas in aceasi pozitie. CAnd veneam acasa iar sa aprins a tinut vr-o 2-3 km apoi iar sa stins. Am demontato am adus sus si am alimentat. Cateodata se aprinde este aprins si dupa cateva clipe iar se stinge. Ramine aprins numai ledul de la frina de mina si ABS.

Cineva a mai intilnit cu aceasta problema? Cum se poate remedia?
AutoVic
Cand a aparut problema, imediat dupa ce ai modificat bordul sau dupa o perioada mai lunga de timp?
Kovyzsolt
Aproape de doua luni am bordul modificat si numa azi dupa masa a inceput sa faca figura asta. Inainte de masa a mers normal.
cris06
Un contact imperfect, o masa deficitara.
Kovyzsolt
La asta am gandit si eu dar ieri seara am observat, ca daca scot de sub tensiune si cu cat tin mai mult fara tensiune cu atat ramine mai mult timp aprins dupa realimentare. Azi dimineata am alimentat iarasi si in acel jumatate de ora cat eram acasa nu sa stins. Mentionez ca nu am atins placa si cablurile de ieri seara. Cateodata trebuie resetat bordul???
cris06
Verifica starea contactelor la mufele cablajelor si lipiturile pinilor pe placa de circuit imprimat. Suplimenteaza conductorii de masa cu altii mai grosi.
ramsen
pinul 7 mufa neagra este la tine cu probleme...s-ar putea sa se fi intrerupt pe undeva pe cablaj...ca idee pune pinul 7 mufa neagra direct la masa caroseriei si merge cu el asa...
Kovyzsolt
Mersi pentru sfat dar nu cred ca problema ar veni din mufa, pentru ca am pus inapoi bordul veche si acea merge fara probleme. Bordul asta modificat am adus sus, am alimentato de la o sursa PC in prima zi mai mult statea stins decat aprins s chestia ca numai displayul si ledul de la benzina se stingea. Cea de ABS si frina de mina raminea aprins. Alimentarea LEDurilor vine de la Plusul permanent sau de la plusul de dupa contact? De ieri seara deja nu sa resetat... Cat timp este alimentat merge cum trebuie. (zilnic 10-15 ore) Dar nu vreau sa repun fara a gasi raspuns la aceasta problema.
free_fiber
Problema este, cum a zis si Ramsen, masa imperfecta (adica aproape deloc) a tabloului de bord. Problema poate sa nu fie din mufa, ci din partea cealalta a cablului de masa (unde e prins de caroserie).
FRATELLO
Bordul creaza probleme SI alimentat in casa,iar cel vechi montat pe masina merge corect...Eu as suspecta cei 2 tranzistori care alimenteaza LED-urile de la display, LED-urile de la display si un eventual contact imperfect (de la pinii din mufa la traseele de pe cablaj).
ramsen
QUOTE(Kovyzsolt @ 11 Dec 2010, 19:42)
Mersi pentru sfat dar nu cred ca problema ar veni din mufa, pentru ca am pus inapoi bordul veche si acea merge fara probleme. Bordul asta modificat am adus sus, am alimentato de la o sursa PC in prima zi mai mult statea stins decat aprins s chestia ca numai displayul si ledul de la benzina se stingea. Cea de ABS si frina de mina raminea aprins. Alimentarea LEDurilor vine de la Plusul permanent sau de la plusul de dupa contact? De ieri seara deja nu sa resetat... Cat timp este alimentat merge cum trebuie. (zilnic 10-15 ore) Dar nu vreau sa repun fara a gasi raspuns la aceasta problema.
*


alimentarea ledurilor vine din urmatori pinii din mufa neagra si anume...ledurile de la display sint alimentati din mufa neagra pinul 10-alimentare dupa contact...iar ledurile de la pozitie cele de linga turometru si vitezometru sint alimentati din mufa neagra pinul 11-alimentare+luminii de pozitie...
deci sa inteleg ca la tine ceasul vechi merge super pe masina,iar asta la care ai schimbat tu ledurile iti face figuri la ce la leduri se sting sau ...
Kovyzsolt
Deci problema sta in felul urmator:
Am pus inapoi bordul vechi si acela merge super pe masina.
Asta nou care este si modificat facea figuri. Deace zic ca facea ca in ultima vreme nu mai face si nu stiu cum a revenit.
Nu am miscat bordul, nu am miscat cablurile si totusi a revenit.
Ce am observat din intamplare este ca daca la pinul care alimentaza LEDurile la display pun o tensiune mai mica (am atins din gresala un alt fir de la sursa PC) si atunci apare acelasi fenomen. Deci nu se aprinde Ledul displayului dar in schimb se aprind ledurile de la ABS si frana de mana.
Acuma ma bucur ca a revenit dar nu stiu ce a fost problema si astfel ori cand poate sa reapara.

migabryel
salut, cei care aveti display pe negativ, ziua cand aprindeti farurile mai vedeti cea afisat pe display? mi-am montat de curand un display din asta si ziua aproape nu vad nimica in el cand merg cu farurile aprinse.
bobo77
Se distinge mai greu dar mai nimic deja e prea mult si inseamna ca-i o problema...
ramsen
QUOTE(migabryel @ 29 Dec 2010, 22:07)
salut, cei care aveti display pe negativ, ziua cand aprindeti farurile mai vedeti cea afisat pe display?  mi-am montat de curand un display din asta si ziua aproape nu vad nimica in el cand merg cu farurile aprinse.
*


depinde pe ce culoare ai tu la ceas...la mine de exemplu am display pe negativ cu leduri SMD albe si se vede ziua cu pozitia aprinsa ca in poza de mai jos...daca ai culoarea originala cu care pleca masina din uzina ai dreptate...
Mihai R
Cand esti cu farurile aprinse se presupune ca e noapte. Pe timp de noapte orice display este mai putin intens ca sa nu te rupa la ochi. Oricum ar fi trebuit sa fie cat de cat vizibil
migabryel
QUOTE(ramsen @ 30 Dec 2010, 11:21)
..daca ai culoarea originala cu care pleca masina din uzina ai dreptate...
*


da din astea am. intentionez sa le schimb cat de curand (ledurile)

QUOTE(Mihai R @ 30 Dec 2010, 11:21)
...ar fi trebuit sa fie cat de cat vizibil
*


fata de displayul acela normal (masina e din 2005) asta pe negativ ii chior tare cand am luminile aprinse (ziua) .
acum mii greu sa gred ca le fac asa din fabrica, cred ca dimmerul acela e mai slab si nu scade chiar asa de tare intensitatea luminii, incat sa fie vizibil si ziua displayul.
ramsen
eu cred ca tu ai pe logan asa ceva...ca in poza...eu am schimb ledurile si se vad super frumos...poti pune si leduri albastre
migabryel
am avut azi ocazia sa vad un bord la un ph2 care are displayul pe negativ din fabrica. spre deosebire de displayul meu se vedea bine mult mai luminat, inclusiv noaptea.
cred ca ledurile de la ph2 lumineaza mai puternic fata de cele de pe ph 1 la care displayul e aproape transparent.
free_fiber
Cred ca e doar o impresie ca displayul tip nou este mai bine luminat...
PH2 are acelasi tip de leduri la display si are doar 4, nu 6 cum avea modelul vechi.
mariuscond
Displayurile pe negativ facute asa "din fabrica" au contrastul mai bun decit atunci cind se intoarce folia polarizatoare.
Si eu m-am chinuit sa-l fac negativ la termometru, dar nu am fost multumit de contrastul obtinut...
mihaimgm
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu descrierea pinilor din cele doua mufe(neagra si gri) de la bordul de logan? Am cautat si nu am gasit nicaieri .
GIC
Mufa neagra(Logan)
1 Comanda - Indicator antidemaraj
2 M Temp apa
4 Comanda Martor Defect Poluare
5 M Far ceatza
6 M Lumini ceatza
7 Masa electronica
8 - Joja nivel carburant
9 + baterie prin releu intrerupere circuit
10 + dupa contact siguranta
11 + Lumina pozitie protejat
12 Semnal + temperatura apa
13 M Baterie
14 M Pres ulei
15 M Semnalizare
16 M Fr Mana de la frana de mana
17 M Dezaburire
18 M Faza Lunga
19 M Faza Scurta
20 M Airbag
21 Semnal turometru
22 Semnal Viteza pin 2 traductor
23 Comanda - Derulare asistenta conducere
24 Semnal + Joja Carburant

Mufa Gri(Logan)
3 Airbag pasager -
12 M Usi Deschise -
13 - Martor Lum Defect Frana - masa
16 - Martor ABS - masa
19 Semnal Debit Carburant - Pin 11 UCE Injectie
ramsen
QUOTE(mihaimgm @ 5 Jan 2011, 00:00)
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu descrierea pinilor din cele doua mufe(neagra si gri) de la bordul de logan? Am cautat si nu am gasit nicaieri .
*


aloo...de ce naiba nu mi-ai dat un telefon sa ti le dau eu xeroxate ca doar sintem din Pitesti...ce nu ma mai stii cind ti-am comandat doua display-uri pe negativ...am configuratia pinilor din mufele de la ceas pentru super nova,solenza si logan...daca vrei sa ma mai intrebi ceva legat de ceas logan te ajut imediat...nu stiu eu intrebam un prieten...bafta
tvstar1
Am facut si eu conversia asta am schimbat folia de pe display intradevar acum ziua cu farurile aprinse este mai intunecat ecranul ,asta este am vrut pe negativ asta avem.
mariuscond
Atunci implementati si asta... biggrin.gif
c0sti
bordul se schimba cu totul, sau doar becurile din interior?


QUOTE(Dsign @ 7 Oct 2004, 11:04)
Ma gindeam ca inainte de a-mi cumpara un player sa-mi modific culoarea iluminarii din bord, dar...
exista doua mari probleme: 1) nu vad cum s-ar putea desface bordul
2) am observat ca nu exista prea multe becuri sub ceasurile alea- eu cred ca sunt doar doua

In cazul asta, dar si datorita afisajului digital se impune montarea de leduri smd, caci cu leduri normale de 5 mm nu vad cum as putea sa obtin efectul dorit- incep sa-mi para rau dupa DSN!!!!!

oricum, culoarea aia portocalie ma scoate din sarite- VREAU ALBASTRUUUUU

astept pareri, sugestii
*


AutoVic
Albastrul ala daca nu il alegi cum trebuie va avea acelasi efect ca portocaliul ala la perceptia vizuala.
ramsen
QUOTE(c0sti @ 20 Jan 2011, 23:59)
bordul se schimba cu totul, sau doar becurile din interior?
*



se schimba decit ledurile de pe placa de baza a ceasului...sint leduri SMD -12 la numar daca vrei si la turometru si vitezometru...
QUOTE(AutoVic @ 21 Jan 2011, 03:02)
Albastrul ala daca nu il alegi cum trebuie va avea acelasi efect ca portocaliul ala  la perceptia vizuala.
*


depinde de care albastru pui...daca folosesc din ala luminos este ok...daca folosesti din cel mai slab la lumina este in genul VW...
eu am pe solenza albastru luminos si este super frumos...
bogdan_nr2000
care se vede mai bine ziua un display albastru sau unul alb pe negativ
ramsen
depinde care vrei si care iti place tie...eu o sa iti pun citeva poze cu display-ul de pe ceasul meu de logan montat pe solenza si tu le privesti care cum arata...ok...
- 1. display normal si leduri SMD albastre
- 2. display pe negativ si leduri SMD albe
b24gfi
cine ma poate ajuta si pe mine sa imi schimb luminile din bord cu ceva asemanator cu ce este prezentat mai sus?

31 Jan 2011, 22:50:
din bucale ms frumos
ramsen
in Bucuresti este un baiat free_fiber...iei legatura cu el si te rezolva...
b24gfi
multumesc frumos !

P.S. ai idee dak il gasesc pe aici?
BeciAcustic
Are topic deschis si aici si pe celalalt forum. free_fiber
b24gfi
multumesc frumos
free_fiber
Multumesc mult pentru recomandarile facute, dar deocamdata am renuntat la micile afaceri din cauza lipsei de timp.
Dupa cum se poate vedea, toate anunturile mele sunt inchise.
andreig1982
cauta-l pe dragman pe celalalt forum
costel_mcb
scuze de off topic dar ce reprezinta acel indicator???
cris06
Probleme cu "covrigu'", adica servodirectia nu functioneaza corect. Daca ai. La unele modele martorul e neutilizat.
mutulica_ionutz
Stie careva.. daca, chestia asta cu schimbatul ledurilor afecteaza garantia masinii?? smile.gif .. a mea este de 1 an.. de zile.. si mai am garantie inca vreo 4... smile.gif) si ma bate gandu sa le schimb..deci?? Astept pareri biggrin.gif
mariuscond
QUOTE(cris06 @ 19 Feb 2011, 22:35)
...La unele modele martorul e neutilizat.
*
Da' la care modele e utilizat?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.